Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Troškiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4
Lona
Visos turim mėgstamiausių troškinių receptų - pasidalinkim.
Aš darau tokį:
Kopūstai, morkos, bulvės, vegeta. Prieš galą - pjaustyta rūkyta dešra, kečupo ir grietinės mišinys.Prieskoniai vegeta ir dedu kario (labai geras skonis) Užverdam. Pigu, palyginti greita ir skanu.
Vėliau prirašysiu dar.
Lona
Kitas:
Šaldytos daržovės, dešra arba sojos mėsa, grietinė, kečiupas, vegeta valgom su duona.
Negi jūs negaminat troškinių? O gal tokia tema jau buvo ir aš nepastebėjau?
Gal kas gamina guliašinio tipo troškinius?
Nes aš tai taip darau:
pakepinu mėsytę, dedu svogūnus, dedu grybus(šampinjonus), paprikas, prieskonius, vandens ir baigiant troškinti grietinės, miltų ir vandens mišinį.
afyte
Lona,tu tik rasyk tuos receptus smile.gif As atstovauju tai pusei,kuri gamint dar nemoka,tad patarimu neduoda. Bet va is kitu patirites semiuosi wink.gif
Natalija
Jai neturi mesos ar tiesiog nori be mesos
uzkaitinu keptuve,ipilu aleju
3did bulves supjaustau dideliais kubeliais,kepu kol biski apskrus
zvezus kopustus supjaustau taip pat kubeliais idedu i keptuve pakepinu kol apskrus.
veliau svogunus, tarkuotos morkas sudedu apkepinu 5min, ipilu 2stikl vandens
prieskonius,galima idet 2kub.buljona ,
Troskinu dar 15-20min.
I puoduka idedu 1sauksta miltu druskos biskuti ir letai pilant vandieni maisau kol negausiu vientesos mases ,viska supelu i keptuve ir troskinu 5-8min ant mazos ugnes.
Agurkelei marinoti tinka prie troskinio.
Taip pat dar galima si troskini daryt su vistiena,pries tai ja truputi apkepus.
Lona
O va kepto tai nebandžiau, bet skaniai atrodo, ir dar kopūstą turiu. Pabandysiu.
Papildyta @ [mergetime]1078485434[/mergetime]
O kaip ir kiek laiko, t.y. parašykit patį procesą troškinat raugintus kopūstus. Man jie skanūs, bet kai vyrui padarau jis sako, kad neskaniai. Tai aprašykit savo metodus smile.gif
RAMAŠKA
Dbar kaip tik gaminu jau jauciu kaip kvepia rolleyes.gif
- pievagrybiai
- krabu lazdeles
- dziovintos slyvos
- svoguno
- druskos
Viska supjaustyti ir sumaisyti. Sudeti i cinakine arba kitoki troskinimo inda.
Uzpilas: pora saukstu miltu,pieno+truputis vandens.(uzpilo nedaug)Plakini uzpilti ant paruostos mases ir uzbarstyti tarkuotu fermentiniu suriu. Troskinti orkaiteje.
As viska dedu is akies tad ponkreciu porciju negaliu pasakyti.

p.s tai vadinama prancuzisku ziuljenu wink.gif
Natalija
[QUOTEO kaip ir kiek laiko, t.y. parašykit patį procesą troškinat raugintus kopūstus. Man jie skanūs, bet kai vyrui padarau jis sako, kad neskaniai. Tai aprašykit savo metodus ][/QUOTE]
Tau butent ko reikia,tik kopustus?
As darau taip,rusiskai.
As supiaustau miesyte(kiaulena,vystiena,ar desreles rukitos)
pakepinu alejuje,nuplautus kopustus idedu i keptuve ir kepu ant mazos ugnies ,prieskoniu gali det pagal skoni kokius megsti,lauro lapeli.
Svoguna idedi supijaustita smulkiai,uz 20minuciu po kopustu.Kepk tol ,kol kopustai nesuminkstes,tik daznai maisik,nes gali prisvilt.Daug alejaus nepilk,i gala ipil puse stiklines vandiens ir patroskink dar 10min.
Skanaus.
Dar taip pat gali ir su sveziais kopustais gali taip pat padaryt,tik jie kepasi greiciau.
Garniras bulviu kose,arba tik virtos bulves.
Felise
o as turiu savo megiamiausia troskinuka..
paimu dyydele vistienos kulsele ( arba dvi mazaesnes), istepu su majonezu, pridedu prieskoniuku (svarbiausi karis bei paukstienos su sezamo seklom) ir palieku nakciai.
uzsimerkiu truputuka ryziu.
i puoda dedu: vistiena, ryziai, kubeliais supjaustos ir prieskoniuos isvoliotos bulves, griezineliais arba burokine tarka sutarkuotos morkos, supjaustytas kopustas ir ant virsaus kubeliais pjaustyti pomidorai:) priberiu prieskoniuku (jeigu gerai ju pritryniau i vista bei normaliai apvoliojau juose bulves, tai nebededu), pripilu vandens (mazdaug iki bulviu sluoksnio pradzios) bei slakeli aliejaus. troskinu orkaitej kol issitroskina bulves:)
labai sotu ir skanu! rolleyes.gif jokio garnyro nebereik.. laugh.gif
jolitav
O mano megstamas troskinys su visciuku kepenelemis:
visciuku kepeneliu apie 400g,
1 vidutine morka,
puse poro,
miltu, druskos, pipiru,
vistienos sultinio,
grietineles indelis.
Darau taip:kepeneles padalinu perpus ir nupjaunu riebaliukus.Apkepu jas aliejuje pries tai apvoliojusi miltuose su druska ir pipirais( druskos dedu nedaug).Tada burokine tarka sutarkuoju morkas, pusziedziais supjaustau pora.Darzoves sudedu i puoda,ipilu vandens stikline ir uzverdu.Tada sudedu i puoda su darzovemis apkeptas kepeneles,idedu kubeli vistienos sultinio.Viska patroskinu kol suminkstes darzoves.Pries gala ipilu grietinele,uzverdu ir dar kelias minutes patroskinu.
Garnyrui geriausiai tinka virtos bulves.
Uztenka 3- 4 zmonems.Labai skanu.Pabandykite ir parasykite,ar patiko.
Aga
QUOTE (Natalija @ 2004 03 05, 18:02)
[QUOTEO kaip ir kiek laiko, t.y. parašykit patį procesą troškinat raugintus kopūstus. Man jie skanūs, bet kai vyrui padarau jis sako, kad neskaniai. Tai aprašykit savo metodus ][/QUOTE]
Tau butent ko reikia,tik kopustus?
As darau taip,rusiskai.
As supiaustau miesyte(kiaulena,vystiena,ar desreles rukitos)
pakepinu alejuje,nuplautus kopustus idedu i keptuve ir kepu ant mazos ugnies ,prieskoniu gali det pagal skoni kokius megsti,lauro lapeli.
Svoguna idedi supijaustita smulkiai,uz 20minuciu po kopustu.Kepk tol ,kol kopustai nesuminkstes,tik daznai maisik,nes gali prisvilt.Daug alejaus nepilk,i gala ipil puse stiklines vandiens ir patroskink dar 10min.
Skanaus.
Dar taip pat gali ir su sveziais kopustais gali taip pat padaryt,tik jie kepasi greiciau.
Garniras bulviu kose,arba tik virtos bulves.

As kopustus troskinu kitaip.I puoda kur sudeti kopustai,ant ju uzpilu vandens,kad juos apsemtu pilnai.Troskinu kol neliks vandens,pries pabaiga sudedu pakepintus spirgucius.Su mesa netroskinu kaip anyta rusiskai,nes nepatinka,kopustai gaunas visiskai kitokie ir istize kazkokie.O jei bulves det kartu kaip anyta,irgi gaunas kazkokia makalyne.O aliejaus isvis nepilu jokiu budu.
Lona
O ar plaunat kopūstus. Aš tai neploviau, bet vyras plauna. Bet tada man kažkokie beskoniai gaunasi, o jam labai skanūs
ulaa
QUOTE (Lona @ 2004 03 08, 13:12)
O ar plaunat kopūstus. Aš tai neploviau, bet vyras plauna. Bet tada man kažkokie beskoniai gaunasi, o jam labai skanūs

Niekada gyvenime neplaunu,jeigu gaunasi labai rugstus,geriau ideti sauksteli cukraus.Jei nuplauni,jie pasidaro preski ir beskoniai.As kai troskinu dedu spirguciu arba rukytu lasiniu odeles,pilu vandens iki kopustu pavirsiaus,keleta lauro lapu,juodu pipiru kelis grudelius,pora kevepianciuju pipiru ir ant mazos ugnies troskinu kol isgaruoja vanduo.
Peledike
QUOTE (Lona @ 2004 03 04, 14:47)

Gal kas gamina guliašinio tipo troškinius?
Nes aš tai taip darau:
pakepinu mėsytę, dedu svogūnus, dedu grybus(šampinjonus), paprikas, prieskonius, vandens ir baigiant troškinti grietinės, miltų ir vandens mišinį.

Vietoj sampinjonu dedu virtu pupeliu. Laaabai sociai gaunasi thumbup.gif Ir mesos maziau reikia, nes pupeles savo baltymingumu jai prilygsta ir yra pigesnes clap.gif
Lona
Jo pupelės cool, kartą vyrui buvau padarius pupų košę, aš jos padariau ūkiškai, na kaip bulvių. Valgėm tris dienas, pasiutiškai soti. Mažą lėkštutę suvalgai ir nebesinori. Poto tai tapo kaip keismažodis smile.gif
Natalija

As kopustus troskinu kitaip.I puoda kur sudeti kopustai,ant ju uzpilu vandens,kad juos apsemtu pilnai.Troskinu kol neliks vandens,pries pabaiga sudedu pakepintus spirgucius.Su mesa netroskinu kaip anyta rusiskai,nes nepatinka,kopustai gaunas visiskai kitokie ir istize kazkokie.O jei bulves det kartu kaip anyta,irgi gaunas kazkokia makalyne.O aliejaus isvis nepilu jokiu budu.

Matyt tavo anyt valgyt nemoka daryt.Man niekas neistizta.

O kopustus plaunu visad,ir skaniai gaunasi,preskonius reikia diet.
kriziukas
as tai kopustus troskinu taip:
nuplaunu truputi po tekancio vandens srove, sudedu i puoda, uzpilu vandeniu, kad apsemtu ir ipilu aliejaus truputuka. po to troskinu, kol vanduo beveik visas isgaruoja. Tada idedu kelis saukstus naturalaus pomidoru padazo,(nuo kopustu kiekio priklauso)ir dar truputi patroskinu. Ant virsaus uzmetu isvirtas parukytas Karaliskasias desreles. Vyras ir uosviai valgo apsilaizydami. tongue.gif
SuperBaba
QUOTE (jolitav @ 2004 03 06, 20:28)
1 vidutine morka,
puse poro,
miltu, druskos, pipiru,
vistienos sultinio,
grietineles indelis.
Darau taip:kepeneles padalinu perpus ir nupjaunu riebaliukus.Apkepu jas aliejuje pries tai apvoliojusi miltuose su druska ir pipirais( druskos dedu nedaug).Tada burokine tarka sutarkuoju morkas, pusziedziais supjaustau pora.Darzoves sudedu i puoda,ipilu vandens stikline ir uzverdu.Tada sudedu i puoda su darzovemis apkeptas kepeneles,idedu kubeli vistienos sultinio.Viska patroskinu kol suminkstes darzoves.Pries gala ipilu grietinele,uzverdu ir dar kelias minutes patroskinu.

Rytoj pabandysiu, net valgyt uzsimaniau thumbup.gif
Doma
QUOTE (ausryte @ 2004 03 05, 16:54)
paimu dyydele vistienos kulsele ( arba dvi mazaesnes), istepu su majonezu, pridedu prieskoniuku (svarbiausi karis bei paukstienos su sezamo seklom) ir palieku nakciai.
i puoda dedu: vistiena, ryziai, kubeliais supjaustos ir prieskoniuos isvoliotos bulves, griezineliais arba burokine tarka sutarkuotos morkos, supjaustytas kopustas ir ant virsaus kubeliais pjaustyti pomidorai:) priberiu prieskoniuku (jeigu gerai ju pritryniau i vista bei normaliai apvoliojau juose bulves, tai nebededu), pripilu vandens (mazdaug iki bulviu sluoksnio pradzios) bei slakeli aliejaus. troskinu orkaitej kol issitroskina bulves:)
labai sotu ir skanu! rolleyes.gif jokio garnyro nebereik.. laugh.gif

ausryte, o tu ta didele kulsele pjaustai ar visa dedi ir ar nereikia kuom nors pridengti troskinio, ar neakepa pomidorai?
Doma
troskinta versiena

versienos supjaustyti lazdelemis, 2 morkas stambiais siaudeliais ir viska pakepinti aliejuje. Svogunus, cesnaka ir saldziaja paprika supjaustyti kubeliais. I troskintuva supilti pora stikliniu jautienos sultinio (darau is Maggi kubeliu), apie 50g sviesto, versiena ir viska patroskinti apie 5 min. Po to sudeti darzoves, pora saukstu sojos padazo ir pagal skoni astroko pomidoru padazo, patroskinti dar apie 10 min. Valgyti su ryziais ir svieziom darzovem.
Felise
QUOTE (Doma @ 2004 03 09, 18:02)
QUOTE (ausryte @ 2004 03 05, 16:54)
labai sotu ir skanu!  rolleyes.gif jokio garnyro nebereik..  laugh.gif

ausryte, o tu ta didele kulsele pjaustai ar visa dedi ir ar nereikia kuom nors pridengti troskinio, ar neakepa pomidorai?

siaip kaip kada:) bet geriau i dvi dalis perpjauti. siaip man kol bulves suminksteja ta kulsele buna jau normaliai issitroskinus. Troskinu uzdengusi puoda, o pomidorai man ne apkepa, o sutizta:) As dar pries baigiant troskinti viska geria ismaisau (kiti kiek girdejau ne :/ )
Doma
QUOTE (ausryte @ 2004 03 09, 17:14)
Troskinu uzdengusi puoda, o pomidorai man ne apkepa, o sutizta:) As dar pries baigiant troskinti viska geria ismaisau (kiti kiek girdejau ne :/ )

o kam ismaisai? juk tada visos darzoves, jei jos gerai istroskusios, pavirsta i kose? ypac pomidorai.. g.gif
lengvute
QUOTE (Lona @ 2004 03 08, 20:12)

jei nori, kad rauginti kopūstai skaniai išsitroškintų, juos pirma truputį perliek vandeniu, bet nenugręžk, įpilk į troškintuvą truputį aliejaus, pjaustytos rūkytos šoninės nedaug, įdėk kopūstų, užpilk sultiniu ir įdėk prieskonių specialių troškintiems kopūstams ir būna troškintoms daržovėms, įdėk dar druskos, įspausk česnako.Išvirk prie jų bulvių su lupenom thumbup.gif
Dar vienas troškinys: išvirti grybų sultinyje raudonųjų pupelių, bebaigiant virti įdėti pjaustytų paprikų ir konservuotų kukurūzų bei plonai šiaudeliais pjaustyto kumpio bei aštraus ketčupo thumbup.gif Valgoma su skrebučiias ar prancūzišku batonu.

Apkepti troškintuve svieste vištienos krūtinėlės gabaliukus, dėti apvirto kalafioro ar brokolių, pievagrybių, užilti vandens, įdėti citrininių pipirų, daug žalumynų, prieš baigiant virti-šaukštą grietinės ar grietinėlės.
Tiesa, visada į patiekalus dar įpilu sojos padažo.Nemėgstu į troškinius dėti svogūnų, morkų ir bulvių.
SIDDIQA
Man teko valgyti arabiska troskini, kuri ir pati veliau ismokau pasidaryti. Cia toks pusiau kaip sriuba, kaip troskinys, nes yra skystuko....
Mesyte (geriausiai versiena) supjaustyti gabaleliais ir isvirti puode su svogunais ir cesnakais. Arba bent kiek apvirti. Paskui i ta pati puoda, kuriame nuvire mesyte, ideti supjaustytas bulves, pjaustytas kubeliais ar griezineliais morkas, zirniukus (galima ir salydytus), na ir pomidoru galima, jei kas megsta. na, ir vel svogunu pjaustytu griezineliais, cesnaku, druskytes ir kitokiu prieskoniu, kaip kam pagal skoni, ir nepamirsti kalendros lapu, svieziu ar dziovintu. Zodziu viska pavirti, ir kai jau bulves ir kitos darzoves atrodys isvirusios, ideti pomidoru padazo, na, ir viska pavirinti, kol gausis tokia kaip sriuba su mazai skyscio.... unsure.gif jeigu suprantat ka noriu pasakyti... laugh.gif Skanaus, jei bandysit virti!
SuperBaba
QUOTE (jolitav @ 2004 03 06, 20:28)
1 vidutine morka,
puse poro,
miltu, druskos, pipiru,
vistienos sultinio,
grietineles indelis.

Man labai patiko, praeita savaite dariau thumbup.gif toks labai svelnus skonis gavosi thumbup.gif clap.gif
Monela
Sveikos smile.gif Gal kas zinot receptu troskiniu su zuvimi? ax.gif Nieko naujo nesugalvoju, o zuvi megstam labai mirksiukas.gif
mildux
Su žuvimi troškinių nesu gaminusi, bet noriu pasūlyti kitą mūsų šeimos mėgiamą vegetarišką troškinį.
Šparaginių pupelių troškinys su makaronais
Šparagines pupeles supjaustau į 2-3 dalis ir išverdu pasūdytame vandenyje, taip pat atskirai išverdu ir makaronus (geriau stambius). Pakepinu svieste smulkintą svogūną, sukratau ant jų pupeles, pakepu, tada užpilu grietine, įtrupinu vištienos sultinio kubelį, dar įdedu kelias susmulkintas česnako skilteles. Viską dar truputį pakaitinu. Į riebalais pateptą skardą iš kraštų dedu makaronus, vidury- pupeles, dar viską apdėlioju pomidorų skiltelėmis. Kepu orkaitėje. Pabandykit smile.gif
Marinčik
QUOTE(Monela @ 2005 08 06, 18:18)
Sveikos smile.gif  Gal kas zinot receptu troskiniu su zuvimi? ax.gif Nieko naujo nesugalvoju, o zuvi megstam labai mirksiukas.gif
*

4u.gif Žuvis su daržovėmis

300 g žuvies filė,
druskos,
pipirų,
kmynų,
1 šaukšto aliejaus,
2 paprikų,
1 svogūno,
2 bulvių,
4 pievagrybių,
1 stiklinės sultinio (kubelio).

Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir 10 minučių pavirkite. Papriką, svogūną ir pievagrybius supjaustykite ir sudėkite į įkaitintą aliejų, truputį patroškinkite, užpilkite sultiniu ir 10 minučių troškinkite uždengtą. Pabarstykite prieskoniais. Ant viršaus sudėkite žuvį, pabarstykite druska, pipirais, kmynais ir dar patroškinkite, kol žuvis suminkštės.
Skanaus. mirksiukas.gif
singaaa
QUOTE(Monela @ 2005 08 06, 18:18)
Sveikos smile.gif  Gal kas zinot receptu troskiniu su zuvimi? ax.gif Nieko naujo nesugalvoju, o zuvi megstam labai mirksiukas.gif
*

Aš vakar šeimynai kaip tik vieną tokį gaminau:
iš vakaro papipirinau, padruskinau ir "pacitrininau", t.y. išspaudžiau vienos citrinos sultis ant žuvies filė. Ja išklojau skardos dugną, prieš tai patepus šlakeliu aliejaus, keptuvėje pakepinau keletą tarkuotų morkų, keletą supjaustytų (postambiai) svogūno galvų, supjaustytų paprikų (jei namie yra galim įdėti pjaustytos cukinijos, pievagrybių), pridėjau priskonių Visas daržoves suverčiau ant filė, ant viršaus užtarkavau sūrio, patepiau majonezu ir dar įpyliau apie puse stiklinės balto vyno. Troškinau orkaitėje apie pusę valandos. Valgėm su ryžiais.
Žinote, thumbup.gif Visi apsivalgėm smile.gif
alexxandra
Pas mus namie žuvis yra dievinama, tai troškinių prisigalvojam įvairiausių. Pvz užvakar buvo troškinta žuvis su cukinija, voveraitėmis ir morkomis.

Reikia troškintuvą plonai ištepti aliejumi, tada sluoksniuoti sutarkuotas morkytes, griežinėliais supjaustytą cukiniją ir pabarstytą daržovių prieskoniais, jūros plekšnės file supjaustytą nemažais gabalėliais ir pabarstytą pipiriukais ir druskyte arba žuvų prieskoniais, ant viršaus truputį apvirtas sūdytas voveraites. Ir vėl iš naujo. Kol ingridientų nebelieka ax.gif ant viršaus keletą gabalėlių sviesto.
Dedam į įkaitintą orkaitę ir troškinam, likus kokiai 10 min iki pabaigos dar apibarstom tarkuotu fermentiniu sūriu, o po to tik reikia spėt ruošt peilius ir šakutes essen.gif biggrin.gif

Arba

Viskas vyksta taip pat, tik dedam morkytes, pjaustytus pomidorus, žiedinius kopūstus ir žuvį. Gaunasi truputėlį rūgštokas nuo pomidorų, ne visiem patinka, bet man skanu.

Arba

Morkos, žiediniai kopūstai ir konservuoti žirneliai, žuvis.
Ir t.t. ir panašiai biggrin.gif Žodžiu fantazijai nėra ribų
Ievuliukas
help.gif Taigi pas mane jau pietu metas,kaip ir uzsivelinau beskaitant,ka cia pagaminus blush2.gif Tai gal galite nuodugniai aprasyt kaip padaryt troskini is puse kopusto, morku,turiu tik jautienos farso(ar jis tiks?),svoguno,berods cesnako.Gal galit aprasyt kaip ir ka det,kiek laiko gamint? 4u.gif
Ievuliukas
Ir kokioj temperaturoj kept,kiek laiko,uzdengta ar atidengta?
Marinčik
QUOTE(Ievuliukas @ 2005 08 16, 09:07)
help.gif  Taigi pas mane jau pietu metas,kaip ir uzsivelinau beskaitant,ka cia pagaminus blush2.gif  Tai gal galite nuodugniai aprasyt kaip padaryt troskini is  puse kopusto, morku,turiu tik jautienos farso(ar jis tiks?),svoguno,berods cesnako.Gal galit aprasyt kaip ir ka det,kiek laiko gamint?  4u.gif
*

Aš pakepinčiau morkas su svogūnais(morkas sutarkuočiau),kopūstą supjaustyčiau kvadratėliais įdėčiau į puodą šiek tiek vandens ir palikčiau troškinti ,iš faršo padaryčiau kukulius ,nu ten visokiu prieskonių įdek(bet jautienos faršas gali būti kietokas tai aš dėčiau šiek tiek apvirtu ryžiu į faršą)kukulius dek į kopūstus ,įdek lauro lapą,ir troškink,į pabaigą dek kepintas morkas su svogūnais(jeigu turi kečiupą tai būtu gerai kepant įdeti į morkas su svogūnais),viską išmaišyk,prieskoniai jau tavo reikalas,dek pagal skonį,man patinka įdeti sultinio kubelius.Turi gautis super kopūstų troškinys su mėsos kukuliais.Dar labai skanu jeigu valgysit su grietinė. thumbup.gif
Ievuliukas
sad.gif
Ievuliukas
QUOTE(Marinčik @ 2005 08 16, 17:27)
*

Dekui labai tikras:angel: tu.
Peperoni
Mano firminis aštrus troškinys (jei nepermalsi... mirksiukas.gif )

Jei permalsi - gausis ČILI SRIUBYTĖ... biggrin.gif

Sudėtis:

Raudonoji paprika, pupelės, faršas, svogūnai, sultinio kubelis, Kajano pipirai (privalomas ingridientas), šiaip prieskonių, pieno šlakelis, aliejaus šlakelis, kečupas.

Gamyba:

Išverdi pupeles su nemažai vandens (vandens nenupliti).
Piene pakepini faršą (kad nesuliptu gumuliukais).
Paprikas pakepini su svogūnais aliejuje.
Viską perleidi per mėsmalę (ar susmulkini mikseriu ar kombainu), sudedi į puodą, pridedi prieskonių, kajano pipirų, sultinio kubelį, kečupo ir pakaitini... (žiūrėk, kad nebūtų per tiršta, nes pastovėjusi virsta koše)

Patiekti su bandelėm...
bea
QUOTE(Astapetra @ 2005 08 26, 15:47)
Mano firminis aštrus troškinys (jei nepermalsi... mirksiukas.gif )

Jei permalsi - gausis ČILI SRIUBYTĖ... biggrin.gif

Sudėtis:

Raudonoji paprika, pupelės, faršas, svogūnai, sultinio kubelis, Kajano pipirai (privalomas ingridientas), šiaip prieskonių, pieno šlakelis, aliejaus šlakelis, kečupas.

Gamyba:

Išverdi pupeles su nemažai vandens (vandens nenupliti).
Piene pakepini faršą (kad nesuliptu gumuliukais).
Paprikas pakepini su svogūnais aliejuje.
Viską perleidi per mėsmalę (ar susmulkini mikseriu ar kombainu), sudedi į puodą, pridedi prieskonių, kajano pipirų, sultinio kubelį, kečupo ir pakaitini... (žiūrėk, kad nebūtų per tiršta, nes pastovėjusi virsta koše)

Patiekti su bandelėm...
*

Yra ir tema apie chilli sriubą-troškinį.
liniokas
Permečiau temą ir lyg neradau savojo varianto smile.gif aš šį troškinį darau būtent šiuo metų laiku, kai būna priderėję visokių daržovių ir jos būna pigios. tongue.gif
Troškiniui vartoju visokias daržoves, kuo daugiau tuo geriau thumbup.gif t.y. dažniausiai cukinijas (patisonus), šparagines pupeles, žiedinius kopūstus, morkas, paprikas. Dar būtinai reikia svogūno, česnako (pagal skonį, aš dedu daug tongue.gif ) ir pomidorų. Na, ir vienas svarbiausių komponentų mano troškinyje yra sojų mėsa, aš vartoju tą kubeliais, kur guliašui skirta.
EIGA:
Sojų mėsą apibarstau vegeta ir užpilu verdančiu vandenuku. Palieku pastovėt tol, kol susipjaustau visas daržoves. Tada sojų mėsą nusunkiu (sultinio neišpilu), kartais susmulkinu mažesniais gabaliukais ir pakepinu keptuvėje kol apskrunda. Tada dedu daržoves (išskyrus pomidorus) maždaug pagal jų troškinimosi laiką, supilu sultinį, pridedu prieskonių, įdedu sviesto gabaliuką. Baigiant troškintis sudedu nuluptus supjaustytus pomidorus ir tongue.gif galima valgyti thumbup.gif
kriziukė
Na mano mėgstamiausias šitas troškinys:
Sudedu į puodą stambesniai gabaliukais pjaustytas bulves, tada pjaustytas morkas, į kokias 4 dalis supjaustytas šparagines pupeles ir kalafioru nupjaustytus žiedus. Pabarstau druska ir užpilu vandeniu, taip kad maždaug nesiektų kalafiorų..viskas verda verda verda tongue.gif ir ant galo sudedu pjaustytas dešreles. Jei daugiau pamaišai tai gaunasi košė, jei ne tai matosi ir daržovės..bet abiem atvejais labai skanu..valgau su duona..
Ieva-Pieva
supjaustau griežinėliais bulves su bulvių prieskoniais, ant jų kubeliais kiaulieną paprieskonintą. kišu orkaitėn. užsiimu daržovėm: į didelį indą supjaustau kubeliais cukiniją, daug pomidorų, šparagines (apvirtas), išspaudžiu česnaką, užpilu šlakelį aliejaus ir prieskonių, petražolių. viską gerai išmaišau ir dedu ant bulvių su mėsyte. dar 20 min. orkaitėj, ir essen.gif essen.gif
P.S. galima prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto ferm. sūrio...
Lakštingala
Panašu į Čili sriubą, bet vadinasi meksikietiškas troškinys. Nusižiūrėjau kažkurioj knygoj, bet man tai patinka. Panašiu pricipu darau visus troškinius, tik keičiu mėsą ir daržoves t.y. ką turiu šaldytuve.
Reikalingi:
Faršas - maždaug 500 g.
Pupelės - 1-2 stikl.
Rauginti agurkai - vidutiniai 3 vnt.
Paprika - 1-2 vnt.
Svogūnas - 1 -2 vnt.

Pas mane veiksmas vyksta didelėje keptuvėje su dangčiu. Pakepinu faršą su česnaku, po to įdedu mirkytas per naktį pupeles, viską užpilu su vandeniu ir troškinu troškinu troškinu biggrin.gif . Po to eina svogūnas, paprika, ir gale raugintas agurkas. Dadedu pipirų, kečupo. Jei kartais būna per rūgštu įdedu cukraus. Prieš galą kai išgaruoja vanduo, užbarstau truputį miltų - viską išmaišau ir tada vėl užpilu vandens. Skystimas gaunasi potirštis. tongue.gif
Na, Skanaus!
JOMAJO
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 08 30, 21:33)
supjaustau griežinėliais bulves su bulvių prieskoniais, ant jų kubeliais kiaulieną paprieskonintą. kišu orkaitėn. užsiimu daržovėm: į didelį indą supjaustau kubeliais cukiniją, daug pomidorų, šparagines (apvirtas), išspaudžiu česnaką, užpilu šlakelį aliejaus ir prieskonių, petražolių. viską gerai išmaišau ir dedu ant bulvių su mėsyte. dar 20 min. orkaitėj, ir  essen.gif  essen.gif
*

Dėkui už receptą. Labai skanu, tik pati žiopla būdama neįsiskaičiau, kad šparagines pupeles reikia apvirti, tai buvo truputį kietokos. Bet vis tiek thumbup.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(adele3 @ 2005 09 04, 13:21)
Dėkui už receptą. Labai skanu, tik pati žiopla būdama neįsiskaičiau, kad šparagines pupeles reikia apvirti, tai buvo truputį kietokos. Bet vis tiek thumbup.gif
*

bis.gif
liniokas
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 08 30, 20:33)
supjaustau griežinėliais bulves su bulvių prieskoniais, ant jų kubeliais kiaulieną paprieskonintą. kišu orkaitėn. užsiimu daržovėm: į didelį indą supjaustau kubeliais cukiniją, daug pomidorų, šparagines (apvirtas), išspaudžiu česnaką, užpilu šlakelį aliejaus ir prieskonių, petražolių. viską gerai išmaišau ir dedu ant bulvių su mėsyte. dar 20 min. orkaitėj, ir  essen.gif  essen.gif
*

O bulves žalias reik dėti? blush2.gif Na, aš kai dedu kur nors žalias bulves, tai man amžinai jos neiškepa sad.gif arba aš gal per stambiai supjaustau... Tai griežinėliais visai plonais pjaustyt? blush2.gif
Kozete
QUOTE(liniokas @ 2005 09 06, 18:34)
O bulves žalias reik dėti?  blush2.gif  Na, aš kai dedu kur nors žalias bulves, tai man amžinai jos neiškepa sad.gif  arba aš gal per stambiai supjaustau... Tai griežinėliais visai plonais pjaustyt? blush2.gif
*

Aš kai dedu į troškinį bulves, tai viską troškinu apie 40min. Tada viskas iškepa. Kietesnias daržoves supjaustau smulkiau.
Bulvių pati suįdaru niekada nekepiau, bet man labai skanu, kepa mano teta, tai jinai bulves, kokiom 5min. įkiša į mikrobanginę, kad suminkštėtu.
Ieva-Pieva
QUOTE(liniokas @ 2005 09 06, 18:34)
O bulves žalias reik dėti?  blush2.gif  Na, aš kai dedu kur nors žalias bulves, tai man amžinai jos neiškepa sad.gif  arba aš gal per stambiai supjaustau... Tai griežinėliais visai plonais pjaustyt? blush2.gif
*

aš dedu žalias, supjaustytas kokių 4 mm griežinėliais. kol supjaustau likusias daržoves, jos spėja apkepti. tik reik dėti į įkaitusią orkaitę rolleyes.gif
Ieva-Pieva
Daržovių troškinys

* Po 1 raudoną, žalią ir geltoną saldų pipirą,
* 1 cukinija
* 2 svogūnai
* 3 česnako skiltelės
* 400 g baklažanų
* 6 šaukštai alyvų aliejaus
* 1 šaukštas druskos
* ½ šaukštelio šviežių rozmarinų
* Pluoštelis žalumynų - šviežių čiobrelių ir bazilikų
* 2 mėsingi pomidorai, 1 šaukštas pjaustytų petražolių

Saldieji pipirai perrėžiami, išvalomos sėklos ir pertvaros, ankštys nuplaunamos ir supjaustomos rėžiukais. Nuplauta cukinija ir svogūnai supjaustomi griežinėliais, o česnakai susmulkinami. Baklažanai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi keturkampiais gabaliukais. Didelėje keptuvėje svogūnai kepinami įkaitintame aliejuje, kol pasidaro skaidrūs, sudedami saldieji pipirai, trumpai apkepami, suberiami baklažanų gabaliukai ir truputį pasūdomi. Patroškintos daržovės apdedamos cukinijų griežinėliais ir vėl pasūdomos, užbarstomos česnakais. Paskui sudedami rozmarinai, kiti žalumynai, įpilama 1/8 l vandens ir viskas troškinama 25 minutes. Tuo tarpu nuplikomi ir nulupami pomidorai, supjaustomi į 8 dalis, išimamos sėklos, kotgaliai. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos pomidorai sudedami į daržoves. Duodant į stalą troškinys apibarstomas petražolėmis.
dute1
Perskaičiau temą, bet savo troškinio varianto lyg ir neradau, nors jie visi vienas į kitą panašūs blush2.gif
Manasis variantas toks:
Kiaulienos faršą paruošiu kaip kotletams ir iš jo iškepu labai labai mažus kotletukus. Pripjaustau bulvių, susitarkuoju morką, prisipjaustau porų žaliosios dalies, susitarkuoju cukiniją, susipjaustau pomidorus ir susipjaustau šampinjonų. Na o paskui į puodą dedu sluoksnį bulvių ir jas pabarstau vegeta, tada dar pabarstau visų kitų komponentų, o tada išdėlioju kotletukus ir vėl bulvės pabarstomos vegeta ir kitos daržovėmis bei vėl kotletukai, o galiausiai daržovės. Pripilu vandens maždaug, kad tik pusę sluoksnių apsemtų, viršų dar pabarstau vegeta ir uždedu kelis gabaliukus sviesto ir troškinu maždaug apie 30-40 min. Prieš pabaigą užpilu tokiu kaip ir padažu: vanduo, šaukštas miltų, šaukštas grietinės ir ketčiupo ir viską gerai išplaku. Tą padažą supilu kai troškinys beveik gatavas ir dar paverdu keletą minučių, bet nemaišau o tik papurtau truputį puodą į šonus, ir galima valgyti essen.gif Skanu su marinuotais agurkėliais.
Žydraakė
Laba 4u.gif
Gal kas žinot kokį troškinį su paprastom pupelėm ir mėsyte ax.gif
Marinčik
QUOTE(Žydraakė @ 2005 10 25, 11:39)
Laba 4u.gif
Gal kas žinot kokį troškinį su paprastom pupelėm ir mėsyte  ax.gif
*

5 porc
Kiaulienos kumpis 825
Žal.Balt. pupelės 150
Sultinys 1000
Kvietiniai miltai 50
Pomidorų padažas 100
Kiaulienos prieskoniai (Santa-Marija )pagal skonį
Valgomoji druska,juodieji pipirai Pagal skonį
Augalinis aliejus kepimui

1.Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepiname aliejuje, kol parusvės
Kepti per kelis kartus. Kai į keptuvę pridedama daug mėsos,ji blogai apkepa,pasidaro beskonė,nes išsiskiria daug sulčių Įpilame sultinio,dedame pupeles(virtas bet ne iki galo),patroškiname,dedame pakepintus miltus,pomidorų padažą,prieskonius,valgomojį druską,juoduosius pipirus,išmaišome ir patroškiname iki gatavumo. (taip pat galima daryti su marinuotomis pupelėmis)
Skanaus mirksiukas.gif

aaagnex
Noriu užvesti naują temą, nes manau ji daugeliui aktuali, bet aš kažkodėl nerandu - jei nepastebėjau ir tokia tema yra, tai tegu moderatoriai manąją panaikina... ax.gif
Papasakokite, kokius troškinius gaminate?
Aš, tai gaminu tik 2:
KOPŪSTŲ TROŠKINYS
Kopūstus supjaustyti, morkas sutarkuoti. Dėti į verdantį vandenį ir virti, kol išvirs kopūstai ir morkos. Išvirus nusunkti vandenį, įdėti sviesto šiek tiek (arba įpilti šaukštą aliejaus), įdėti nemažai grietinės, paskaninti prieskoniais.
KOPŪSTŲ TROŠKINYS 2
Kopūstus, svogūną, obuolį supjaustyti, morką sutarkuoti. Į verdantį vandenį dėti kopūstus ir morkas, šiek tiek pavirus - svogūnus, o pabaigoj obuolius. Kai viskas išvirs - nupilti vandenį, paskaninti prieskoniais, įpilti šaukštą aliejaus, įdėti porą saukštų pomidorų padažo.

Parašykit ir jūs kokius troškinius gaminat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.