Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sergantys vaikai grupėje
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Dziurgita:)
As savo vaika vedu i darzeli jau dvi savaites pakostinti, nekosti jis daug ir negraziai, tiesiog pakoseja siek tiek, kai pabuna lauke ar po miego, priezastis...nesurandama...nei virusas, nei persalimas, nei alergija, toliau aiskiname kame reikalas, bet isivaizduokite dabar kokia mama man pareikstu, kad as vaika serganti atvedu....bet jis neserga, jis negali uzkresti tuom kosuliu vaiku, tiesiog tas kosulys, jo pacio problema, jei dar aukletoja sakytu, kad nepriima, jog pakosti, tai ka daryti, seimos gydytoja sake, jis neserga, net negaliu israsyti nedarbingumo, nes nera ligos akivaizdzios, tai ka daryti tokiu atveju???
ir su besibaigiancia sloga atvedu, o ka man sedeti namie dar savaite del slogos? tikrai, ne schmoll.gif nevedu vaiko sergancio, su gerkles skausmais, temp. ir ''lojanciu'' kosuliu, kitais atvejais vedu.
eda9
QUOTE(Vigilyte @ 2011 10 24, 13:07)
o į mokyklą irgi į privačią vesit, kad nesirgtų?, o gal tikitės, kad mokykloje tėvai neves sloguojančių vaikų? anksčiau ar vėliau vaikas turės susidurti su nesterilia aplinka, todėl reikia imunitetą stiprinti, o ne dėl kiekvieno nusičiaudėjimo ar sukosėjimo pykti, kad "sergančius vaikus į darželį veda", kai vaikas serga, tai jis iš tikrųjų būna ir vangus ir nevalgus ir mieguistas ir nei viena sveiko proto mama neves tokio vaiko į darželį, galų gale visais laikais pagrindinis simptomas peršalusio vaiko buvo karščiavimas, o kai vaikas kūliais eina, dūksta ir gerai valgo, nematau jokio reikalo jo nevesti į darželį net jei jis grįžes iš kiemo ir turi ką iš tos nosies išpūsti smile.gif

pas mus kaip visada lazda perlenkiama  doh.gif , kai prieš 12 metų vyriausia dukra į darželį ėjo, tai buvo normalu, kad paliekant vaiką dar ir antibiotikus auklėtojai paduoda, kad sugirdytų arba vaikai su kompresais ant ausų užrištais būdavo, bet auklėtojos neturėjo teisės tokio vaiko nepriimti į darželį blink.gif ,per visus susiriniimus dėl to buvo ginčijamasi ir diskutuojama, tėvai akivaizdžiai sergančius vaikus kaip vedė taip ir vedė, dabar atvirkščiai, įsivaizduojama, kad darželį lankys tik idealiai sveiki vaikai ir auklėtojos kaip kokie didžiausi medikai pačios galės nuspręsti priimti vaiką ar ne  doh.gif , o tėvai tuoj gal kiekvieną pirmadienį privalės vaiką su gydytojo pažyma atvesti?
*

As ne apie tai unsure.gif I privatu ejo, nes vasara dirbau ir kelis menesius neturejau kur palikti. Prie ko cia mokyklos? Tiesiog ten aukletojos neprime tikrai serganciu vaiku, tai ir uzsikresti nebuvo nuo ko. Ir serganciu as nevedu, jei Jus vedat, tai Jusu reikalas.
QUOTE(eda9 @ 2011 10 24, 14:53)
As ne apie tai unsure.gif I privatu ejo, nes vasara dirbau ir kelis menesius neturejau kur palikti. Prie ko cia mokyklos? Tiesiog ten aukletojos neprime tikrai serganciu vaiku, tai ir uzsikresti nebuvo nuo ko. Ir serganciu as nevedu, jei Jus vedat, tai Jusu reikalas.
*

ka reiskia sergantis vaikas?
saulyte33
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 10 24, 15:58)
ka reiskia sergantis vaikas?
*

Sergantis arba dar neišgydytas vaikas, manau nedidelis skirtumas. Atkritimas tokiam vaikui po kelių savaičių garantuotas. Na nebent jūs išimtis. smile.gif Žinoma dauguma veda tol, kol nesukarščiuoja, o išleidžia -"pagydę", tada, kai irgi nebekarčiuoja. g.gif Na ginčytis galima iki begalybės šia tema. Aš jau rankas nuleidau. Saviškį kaip saugojau taip ir saugosiu toliau nuo tokių grupių su sergančiais vaikais... O kai išaugs savaime ligų pamažės thumbup.gif
Nera cia ka gincytis mirksiukas.gif Sergantis vaikas yra karsciuojantis, ''lojantis'', su skaudancia gerkle , sloga...na tai gydytojai skaito ne liga, nors po jos issivysto ir kitos ligos. Sloga irgi buna ne vienoda. Visi tevai saugo savo vaikus ir as taip pat kritiskai ziuriu i sergancius vaikus, ypac ju tevus, bet galiu pasakyti viena, antrus metus einame i darzeli, per tuos metus nemaciau ne vieno taip sergancio vaiko, kad kiltu noras paklausti kodel jis darzelyje, yra vaiku pakosti, pasloguoja, bet suraskite nors viena vaika, kuris kone pastoviai nesloguoja dregnu, saltu oru, visi maziukai vienodi ir tikra nereikia kaltinti tevu, jei pakostinciu vaikus atveda...
Stiprinkite vaiku imuniteta, gerkite C vitamina, bukite kuo daugiau lauke ir jusu vaikas taip daznai nesirgs...ir nereikia kaltinti kitu, kai patys mes nepakankamai padarome, kad vaikas augtu sveikai mirksiukas.gif
Vigilyte
QUOTE(saulyte33 @ 2011 10 24, 14:23)
Sergantis arba dar neišgydytas vaikas, manau nedidelis skirtumas.

labai didelis skirtumas, sergantis yra užkratus ir kelia grėsmę sveikiems vaikams, neišgydytas vaikas rizikuoja atkristi pats

aš sergančio vaiko į darželį tikrai pati nevedu ir pykstu kai veda kiti, bet dėl slogos sėdėti namie su vaiku 2-3 savaites ar laukti kol rudens sezonu vaikas visiškai nustos kosėti yra geroookas lazdos perlenkimas biggrin.gif , visur turi būti sveikas protas, jokie kraštutinumai niekada ir nieko gero nedavė schmoll.gif
QUOTE(Vigilyte @ 2011 10 24, 16:08)
labai didelis skirtumas, sergantis yra užkratus ir kelia grėsmę sveikiems vaikams, neišgydytas vaikas rizikuoja atkristi pats

aš sergančio vaiko į darželį tikrai pati nevedu ir pykstu kai veda kiti, bet dėl slogos sėdėti namie su vaiku 2-3 savaites ar laukti kol rudens sezonu vaikas visiškai nustos kosėti yra geroookas lazdos perlenkimas  biggrin.gif , visur turi būti sveikas protas, jokie kraštutinumai niekada ir nieko gero nedavė schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif
Rasma
Mano vaikas ketvirtadienį pakliuvo į ligoninę. Nustatė diagnozę - nora virusas. Žinot, jis šiandien absoliučiai sveikas, jau namie. Ligoninės gyd. sakė, kad savaitę negalima į kolektyvą. Žinot ką sako šeimos gyd. - sveikas, nėr ko sėdėti namie. Nevemia, neviduriuoja, temperatūros neturi, o štai mama spalio mėn. dirbo viso labo 4 dienas ir baisiai nori eiti į darbą. Tai ar norėtumėt, kad mano vaikas ateitų į jūsų vaiko grupę? biggrin.gif
Jei jūsų vaikas pradėtų nesustabdomai vemti po mano vaiko atvedimo ar būtumėt man tokios atlaidžios kokios esat atlaidžios sau, kai vedat 'sveikus' kostinčius ir sloguojančius? smile.gif
QUOTE(Rasma @ 2011 10 24, 16:40)
Mano vaikas ketvirtadienį pakliuvo į ligoninę. Nustatė diagnozę - nora virusas. Žinot, jis šiandien absoliučiai sveikas, jau namie. Ligoninės gyd. sakė, kad savaitę negalima į kolektyvą. Žinot ką sako šeimos gyd. - sveikas, nėr ko sėdėti namie. Nevemia, neviduriuoja, temperatūros neturi, o štai mama spalio mėn. dirbo viso labo 4 dienas ir baisiai nori eiti į darbą. Tai ar norėtumėt, kad mano vaikas ateitų į jūsų vaiko grupę? biggrin.gif
Jei jūsų vaikas pradėtų nesustabdomai vemti po mano vaiko atvedimo ar būtumėt man tokios atlaidžios kokios esat atlaidžios sau, kai vedat 'sveikus' kostinčius ir sloguojančius? smile.gif
*

o jus zinojote, kad gydytojai apsidraudzia pailgindami laika, kai negalima vesti vaiko i darzeli? beje, tai nerodiklis kad ir mano vaikas sirgs taip stipriai,kaip jusiskis, jam gal tik karta palesi vidurius ir viskas...del ko taip sakau, nes viena ziema visa musu seima ir seneliai beje, prasirgome noro virusu, mano vaikas viena karta paviduriavo ir viskas, o as net su temp. sedejau susisukusi dvi dienas, seneliai dar baisiau. Taip kad vaiku imunitetas ne vienodas. Tu negali zinoti kada ir kur vaikas prekybos centre prie ko nors prisilies ir apsikres...
Tas pats kai dar lopselyje buvome, kai atejo mamytes i susirinkima ir papasakojo kiek jos laiko praleido ligoninese, kaip vaikai sirgo nepasveigdami, tai as pagalvojau, dar mes tphu tphu tphu esame sveiki...o kodel tai jau mano nuopelnas, nes vaikas gauna daug vaisiu darzoviu, gyvena kaime, sedi lauke istisas dienas, basas laksto po zeme, negauna jokiu limonadu, o tik naturalias sultis, naturalia mesa ir darzoves, stai kur slypi musu didziausias vaistas nuo ligu.
dange
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 10 24, 16:07)
Nera cia ka gincytis mirksiukas.gif  Sergantis vaikas yra karsciuojantis, ''lojantis'', su skaudancia gerkle , sloga...na tai gydytojai skaito ne liga, nors po jos issivysto ir kitos ligos. Sloga irgi buna ne vienoda. Visi tevai saugo savo vaikus ir as taip pat kritiskai ziuriu i sergancius vaikus, ypac ju tevus, bet galiu pasakyti viena, antrus metus einame i darzeli, per tuos metus nemaciau ne vieno taip sergancio vaiko, kad kiltu noras paklausti kodel jis darzelyje, yra vaiku pakosti, pasloguoja, bet  suraskite nors viena vaika, kuris kone pastoviai nesloguoja dregnu, saltu oru, visi maziukai vienodi ir tikra nereikia kaltinti tevu, jei pakostinciu vaikus atveda...
Stiprinkite vaiku imuniteta, gerkite C vitamina, bukite kuo daugiau lauke ir jusu vaikas taip daznai nesirgs...ir nereikia kaltinti kitu, kai patys mes nepakankamai padarome, kad vaikas augtu sveikai mirksiukas.gif
*

Iš tiesų- ginčytis nėra ko mirksiukas.gif Kol neišleista naujoji ligų klasifikacija "pagal Dziurgita" vadovaujamės TLK-10 bigsmile.gif O gydytojų nuomonę reikėtų skirti nuo folkloro.
Dėl imuniteto stiprinimo; ežiuolė, vitaminas C ir laukas yra puiku. Tik va jūs kažkodėl bandote įrodyti, kad kostinti, snargliuojanti ir pan aplinka yra normali ir sveika imuniteto formavimuisi.

QUOTE(dange @ 2011 10 24, 16:56)
Iš tiesų- ginčytis nėra ko  mirksiukas.gif Kol neišleista naujoji ligų klasifikacija "pagal Dziurgita" vadovaujamės TLK-10  bigsmile.gif O gydytojų nuomonę reikėtų skirti nuo folkloro.
Dėl imuniteto stiprinimo; ežiuolė, vitaminas C ir laukas yra puiku. Tik va jūs kažkodėl bandote įrodyti, kad kostinti, snargliuojanti ir pan aplinka yra normali ir sveika imuniteto formavimuisi.
*

oi oi oi, kiek pas jus arogancijos ir kandumo, tiek to...kiekvienas raso savo nuomone, o cia jau prasideda bobiskas kandziojimasis, sekmes Jums 4u.gif
dange
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 10 24, 16:54)
o jus zinojote, kad gydytojai apsidraudzia pailgindami laika, kai negalima vesti vaiko i darzeli? beje, tai nerodiklis kad ir mano vaikas sirgs taip stipriai,kaip jusiskis, jam gal tik karta palesi vidurius ir viskas...del ko taip sakau, nes viena ziema visa musu seima ir seneliai beje, prasirgome noro virusu, mano vaikas viena karta paviduriavo ir viskas, o as net su temp. sedejau susisukusi dvi dienas, seneliai dar baisiau. Taip kad  vaiku imuntitetas ne vienodas. Tu negali zinoti kada ir kur vaikas prekybos centre prie ko nors prisilies ir apsikres...
*

Apsidraudžia nuo ko? Nuo galimų komplikacijų, nuo kitų vaikų užkrėtimo viruso išskyrimo laikotarpiu?
Taip, jei Rasma imtų ir nuslėptų savo vaiko susirgimo faktą, dalis darželio grupės mamų tikrai nesužinotų, kur ir prie ko "prisilietė" jų vaikas.
sena pažįstama
o kodel tai jau mano nuopelnas, nes vaikas gauna daug vaisiu darzoviu, gyvena kaime, sedi lauke istisas dienas, basas laksto po zeme, negauna jokiu limonadu, o tik naturalias sultis, naturalia mesa ir darzoves, stai kur slypi musu didziausias vaistas nuo ligu.
*

Musu gyvenimo budas lygiai toks pats drinks_cheers.gif
Ir sveiki tikrai esame: vaikai basi laksto po lauka, maudosi juroje/ezere per visa vasara ir net ankstyva rudeni, na kol namuose sedim, tol tarsi stipriausios imunines sistemos vaika auginu drinks_cheers.gif Ale tik nuvedu i darzeli-ir po triju dienu sloga doh.gif O sloga mums visada komplikuojasi i bronchita ar plauciu uzdegima. Kaip manot, ar as teisi pykdama, atvedusi vaika po tokios ligos i darzeli ir grupeje pamaciusi su istisusiais liuliais kitus vaikus?
Rasma
o jus zinojote, kad gydytojai apsidraudzia pailgindami laika, kai negalima vesti vaiko i darzeli? beje, tai nerodiklis kad ir mano vaikas sirgs taip stipriai,kaip jusiskis, jam gal tik karta palesi vidurius ir viskas...

atejo mamytes i susirinkima ir papasakojo kiek jos laiko praleido ligoninese, kaip vaikai sirgo nepasveigdami, tai as pagalvojau, dar mes tphu tphu tphu esame sveiki...o kodel tai jau mano nuopelnas,

Jūs neatsakėte į mano klausimą ax.gif Ar jums patiktų ir jūs būtumėt tokia pati atlaidi kitiems tėvams, jei jie atvestų 'sveiką' vaiką dėl kurio gyd. tik norėjo apsidrausti prailgindami buvimo namie laiką, o būtent jūsų vaikas susirgtų: dėl to turėtumėt pati imti nedarbingumo lapelį, slaugyti, o gal ir pabūti ligoninėje?

O man rodos reikia įsiskaityti kas rašoma higienos normose (kur rašoma, kad nei su kosuliais, nei su slogom, nei kitais simptomais) vaikai neturėtų būti darželyje ir nekurti tėveliams savų taisyklių ax.gif

Vaikų netampau po prekybos centrus ar masines žmonių susibūrimo vietas infekcinių ligų periodu. Bet aišku, kad bet kada gali susirgti, tiesiog mano filosofija tokia, kad "tą kuris saugosi ir Dievas saugo". Juk girdėjot tokį posakį..

Visai nepateisinu darželių virtusių lazaretais. Pastebiu, kad tėveliai, nors ir suaugę žmonės, bet daugelis neišmokyti gerbti kitų žmonių, stokoja elementariausios empatijos, supratimo, nors vienos minties ne vien apie save, bet ir apie kitą žmogų, ne tik savo, bet ir svetimus vaikus.

Jūs esate labai užtikrinta, kad tai jūsų nuopelnas, jog vaikai neserga. ax.gif Mano abu vaikai nuo 1 mėn. grūdinami (lanko baseiną abu), abu sportuoja, neperkaista prirengti kaip svogūnai, kai mažasis buvo kūdikėlis, tai turbūt buvau vienintelė mama visuose kiemuose, kuri bet kokiu oru veždavo/vesdavo vaiką į lauką kvėpuoti grynu oru, maistas pas mus griežtai gaminamas namie ir ne bet koks (nes šiuo požiūriu aš itin griežta), bet va sirgo ir baisesnėm ligom. Sutapimas, bet pradėjus lankyti darželį. Nes būtent darželyje sutikdavau sergančius vaikus, vaikus paliktus su vaistais grupėje.

Mažasis serga mažiau, per du mėnesius tik antrąsyk, o va vyresnėlė pradėjus lankyti iš kolektyvo iškrito 3 mėn. ir dar apie 2-3 m. 'reabilitavomės', bet aš tada turėjau pagalbos iš šalies ir vos išgirdusi apie ligas, vaiko nepalikdavau grupėje rizikuodama prikibs kas nuo kokio snargliuojančio, ar neprikibs.
Dabar tokios pagalbos nėra, todėl aplinkybės mane verčia būti aršia tuo klausimu ir ne savo sveiką vaiką vežtis iš darželio, bet kovoti, kad kiti sergančius vaikus pasiimtų.
Tercinta
QUOTE(Rasma @ 2011 10 24, 20:08)
O man rodos reikia įsiskaityti kas rašoma higienos normose (kur rašoma, kad nei su kosuliais, nei su slogom, nei kitais simptomais) vaikai neturėtų būti darželyje ir nekurti tėveliams savų  taisyklių  ax.gif

Visai nepateisinu darželių virtusių lazaretais. Pastebiu, kad tėveliai, nors ir suaugę žmonės, bet daugelis neišmokyti gerbti kitų žmonių, stokoja elementariausios empatijos, supratimo, nors vienos minties ne vien apie save, bet ir apie kitą žmogų, ne tik savo, bet ir svetimus vaikus.

*

drinks_cheers.gif
HN viskas labai aiškiai parašyta dėl sergančių vaikų darželiuose, išmokime skaityti ax.gif

VIP_MAMA
o kodel tai jau mano nuopelnas, nes vaikas gauna daug vaisiu darzoviu, gyvena kaime, sedi lauke istisas dienas, basas laksto po zeme, negauna jokiu limonadu, o tik naturalias sultis, naturalia mesa ir darzoves, stai kur slypi musu didziausias vaistas nuo ligu.
*

neprisisnekekit taip besigirdama!! mes gyvenam absoliuciai taip pat,bet mano vaikas daznai serga. alkoholiku vaikai dazniausiai neserga rimtai,ir yra daug stipresni uz kitus vaikus,tai kur cia tevu nuopelnas? doh.gif manau tai tik geri genai ir tiek,tai,kas nuo musu nepriklauso arba priklauso ne tiek,kiek jus isivaizduojate
Nuska
QUOTE(VIP_MAMA @ 2011 10 26, 21:35)
neprisisnekekit taip besigirdama!! mes gyvenam absoliuciai taip pat,bet mano vaikas daznai serga. alkoholiku vaikai dazniausiai neserga rimtai,ir yra daug stipresni uz kitus vaikus,tai kur cia tevu nuopelnas? doh.gif  manau tai tik geri genai ir tiek,tai,kas nuo musu nepriklauso arba priklauso ne tiek,kiek jus isivaizduojate
*

ne nuo genų, o nuo imuniteto viskas priklauso. O imunitetas ne visų vienodas. Mano vaikų imunitetas silpnokas. Iki plaučių uždegimo niekad nenueinam, bet vat slogas greitai pasigauna abu. Ir kaip viena gydytoja man pasakė, nėra stebuklingų piliulių ar metodų sustiprinti imunitetui. Tai nereiškia, kad numojau ranka ir nestiprinu, bet susitaikiau su mintimi, kad darže sirgs abu dažnokai. Bet iš kitos pusės kai suserga mano vaikai nepuolu kaltinti, kad va kiti tėvai kalti nes veda sergančius vaikus. Ne kiti tėvai kalti, kad mano vaikai neatsilaiko prieš kiekvieną virusiuką. Tiesiog mano vaikai tokie ir jau mano rūpestis, ieškoti būdų tą silpną imunitetą kažkaip pastiprinti.
Samarija
Pas mus grupeje dauguma vaiku kostintys doh.gif Aukletojos pacios net pataria atnesti vaistu.Maniske daznai serga (kosulys daugiausia ir sloga).Jei jau jauciu,kad geruoju nesibaigs (tenka antibiotikus naudoti arba tempa pakyla),tai nevedu i darza.O siaip...Niekada nenesdavau vaistu i darzeli,bet kai karta pamaciau,kad kita mama atnese,tai dabar ir as nesu blush2.gif Slogos mums beveik nera,tik koso.Del tiek,ypac,kai grupeje pilna tokiu vaiku,neimu biuletenio.Nes,jei tik vos vaikui sukosejus imciau biuleteni,tai butu taip-savaite lankom,2sav. namie. doh.gif O finalas butu toks,kad mama lieka be darbo verysad.gif
Rasma
QUOTE(Samarija @ 2011 10 27, 10:36)
Pas mus grupeje dauguma vaiku kostintys  doh.gif Aukletojos pacios net pataria atnesti vaistu.Maniske daznai serga (kosulys daugiausia ir sloga).Jei jau jauciu,kad geruoju nesibaigs (tenka antibiotikus naudoti arba tempa pakyla),tai nevedu i darza.O siaip...Niekada nenesdavau vaistu i darzeli,bet kai karta pamaciau,kad kita mama atnese,tai dabar ir as nesu  blush2.gif Slogos mums beveik nera,tik koso.Del tiek,ypac,kai grupeje pilna tokiu vaiku,neimu biuletenio.Nes,jei tik vos vaikui sukosejus imciau biuleteni,tai butu taip-savaite lankom,2sav. namie. doh.gif O finalas butu toks,kad mama lieka be darbo  verysad.gif
*

Baisu mamyt...labai negerai elgiatės. Ypač dėl vaistų. Dėl jūsų elgesio darbo gali netekti auklėtojos ax.gif
Nuska
Na jei jau vaistus vaikas turi naudoti, tai tikrai jis turėtų gydytis namie. Iš kitos pusės norėčiau, kad auklėtojos turėtų galimybę prieš pietų miegą vaikams praplauti nosytę jūros vandenėliu. Čia ir profilaktika prieš virusus ir miegot geriau, ypač kai dabar šildymo sezonas prasidėjo. Ale puikiai suprantu, kad toks mano noras utopiškas.
Samarija
QUOTE(Rasma @ 2011 10 27, 12:17)
Baisu mamyt...labai negerai elgiatės. Ypač dėl vaistų. Dėl jūsų elgesio darbo gali netekti auklėtojos ax.gif
*

Na jei kitos mamos sergancius vaikus veda,tai kodel as negaliu?Sedejom 2sav namie,isisigydem iki galo,ateinam i darza pirma diena,ziuriu kita mama atveda serganti vaika su vaistais doh.gif Tai maniske po savaites vel susirgo doh.gif Galvojat nepikta unsure.gif
Tai kad aukletojos nieko nesako,kaip tik pacios dar pasiulo kokio sirupelio atnesti.
*Liepa18*
QUOTE(Samarija @ 2011 10 27, 15:00)
Na jei kitos mamos sergancius vaikus veda,tai kodel as negaliu?Sedejom 2sav namie,isisigydem iki galo,ateinam i darza pirma diena,ziuriu kita mama atveda serganti vaika su vaistais doh.gif Tai maniske po savaites vel susirgo  doh.gif Galvojat nepikta unsure.gif
Tai kad aukletojos nieko nesako,kaip tik pacios dar pasiulo kokio sirupelio atnesti.
*

Na taip taip.. Kiti daro, tai ir aš darysiu... Todėl ir sukasi ratas taip...
Tercinta
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 10 27, 15:12)
Na taip taip.. Kiti daro, tai ir aš darysiu... Todėl ir sukasi ratas taip...
*

drinks_cheers.gif
aš va vakar kategoriškai paprašiau auklėtojos, kad primigtynai pasiūlytų vieno berniuko tėvams jį pagydyti namuose, nes jau taip vaikas kosėjo doh.gif ir nuo pat darželio atidarymo šiandien žiūrėjau ar ateis tas vaikas, ar nea... neatėjo thumbup.gif
tikrai būsiu bjauri, bet mano vaikų grupėse sergančių netoleruosiu. ir auklėtojos tikrai nėra patenkintos kai joms neša vaistus, kad suduotų sergantiems arba, kad turi valyti bėgančias nosis...
sena pažįstama
Na jei kitos mamos sergancius vaikus veda,tai kodel as negaliu?Sedejom 2sav namie,isisigydem iki galo,ateinam i darza pirma diena,ziuriu kita mama atveda serganti vaika su vaistais doh.gif Tai maniske po savaites vel susirgo  doh.gif Galvojat nepikta unsure.gif
*

O jus aukletojai pasakykit, kad dabar jums atristos rankos ir skambinsite i Visuomenes sveikatos centra, skusit aukletoja, kad ji priima sergancius. ax.gif Kadangi jos lauks bauda, itariu, jau kitoj dienoj grupej neberasit serganciu vaiku ax.gif
mazute2008
QUOTE(Rasma @ 2011 10 24, 20:08)
Jūs neatsakėte į mano klausimą ax.gif Ar jums patiktų ir jūs būtumėt tokia pati atlaidi kitiems tėvams, jei jie atvestų 'sveiką' vaiką dėl kurio gyd. tik norėjo apsidrausti prailgindami buvimo namie laiką, o būtent jūsų vaikas susirgtų: dėl to turėtumėt pati imti nedarbingumo lapelį, slaugyti, o gal ir pabūti ligoninėje?

O man rodos reikia įsiskaityti kas rašoma higienos normose (kur rašoma, kad nei su kosuliais, nei su slogom, nei kitais simptomais) vaikai neturėtų būti darželyje ir nekurti tėveliams savų  taisyklių  ax.gif

Vaikų netampau po prekybos centrus ar masines žmonių susibūrimo vietas infekcinių ligų periodu. Bet aišku, kad bet kada gali susirgti, tiesiog mano filosofija tokia, kad "tą kuris saugosi ir Dievas saugo". Juk girdėjot tokį posakį..

Jūs esate labai užtikrinta, kad tai jūsų nuopelnas, jog vaikai neserga. ax.gif  Mano abu vaikai nuo 1 mėn. grūdinami (lanko baseiną abu), abu sportuoja, neperkaista prirengti kaip svogūnai, kai mažasis buvo kūdikėlis, tai turbūt buvau vienintelė mama visuose kiemuose, kuri bet kokiu oru veždavo/vesdavo vaiką į lauką kvėpuoti grynu oru, maistas pas mus griežtai gaminamas namie ir ne bet koks (nes šiuo požiūriu aš itin griežta), bet va sirgo ir baisesnėm ligom. Sutapimas, bet pradėjus lankyti darželį. Nes būtent darželyje sutikdavau sergančius vaikus, vaikus paliktus su vaistais grupėje.

Mažasis serga mažiau, per du mėnesius tik antrąsyk, o va vyresnėlė pradėjus lankyti iš kolektyvo iškrito 3 mėn. ir dar apie 2-3 m. 'reabilitavomės', bet aš tada turėjau pagalbos iš šalies ir vos išgirdusi apie ligas, vaiko nepalikdavau grupėje rizikuodama prikibs kas nuo kokio snargliuojančio, ar neprikibs.
Dabar tokios pagalbos nėra, todėl aplinkybės mane verčia būti aršia tuo klausimu ir ne savo sveiką vaiką vežtis iš darželio, bet kovoti, kad kiti sergančius vaikus pasiimtų.
*

drinks_cheers.gif
mane ir ima pyktis ,kai mamų filosofija-sloga ne liga, o kosulys vaikų draugas...Mano sūnui sloga - baisi liga, nes ji komplikuojasi į visus kitus negerumus. mes ir paeinam į darželį 4dienas ir susergam, nors būnant namie ir atrodė, kad ir imunitetas nėra nulinis,bet tikrai tiek dažnai nesirgom.
Pykdo ne tik tėvų abejingumas, bet ir darbuotojų, priima vaikus dar jų vaistus, o paskui kenčia kiti...
Nireglina
QUOTE(Samarija @ 2011 10 27, 10:36)
Pas mus grupeje dauguma vaiku kostintys  doh.gif Aukletojos pacios net pataria atnesti vaistu.Maniske daznai serga (kosulys daugiausia ir sloga).Jei jau jauciu,kad geruoju nesibaigs (tenka antibiotikus naudoti arba tempa pakyla),tai nevedu i darza.O siaip...Niekada nenesdavau vaistu i darzeli,bet kai karta pamaciau,kad kita mama atnese,tai dabar ir as nesu  blush2.gif Slogos mums beveik nera,tik koso.Del tiek,ypac,kai grupeje pilna tokiu vaiku,neimu biuletenio.Nes,jei tik vos vaikui sukosejus imciau biuleteni,tai butu taip-savaite lankom,2sav. namie. doh.gif O finalas butu toks,kad mama lieka be darbo  verysad.gif

Drąsios auklėtojos. Maniškio darželyje auklėtojos nė už ką nesutiktų vaikams sugirdyti vaistų. Susirinkimų metu jos nuolat primena, kad į darželį nešti vaistus griežtai draudžiama. Darželio seselė kasdien eina į grupes ir tikrina ar nėra sergančių vaikų. Jei rastų vaistų, auklėtojos nukentėtų.
Tercinta
QUOTE(mazute2008 @ 2011 10 27, 16:17)
drinks_cheers.gif
mane ir ima pyktis ,kai maų filosofija-ssloga ne liga, o kosulys vaikų draugas...Mano sūnui sloga - baisi liga, nes ji komplikuojasi į visus kitus negerumus. mes ir paeinam į darželį ė dienas ir susergam, nors būnant namie ir atrodė, kad ir imunitetas nėra nulinis,bet tikrai tiek dažnai nesirgom.
Pykdo ne tik tėvų abejingumas, bet ir darbuotojų, priima vaikus dar jų vaistus, o paskui kenčia kiti...
*

man atrodo, kad mes čia galim rėkaut- nerėkaut, kad sergantiems vaikams ne vieta darželyje doh.gif bet kol bus tokių mamų, kurios akivaizdžiai ignoruoja kitų tėvų ir vaikų teises - situacija nesikeis... sad.gif
Rasma
Na jei kitos mamos sergancius vaikus veda,tai kodel as negaliu?

Nesilygiuokit gyvenime į tuos žmones, kurie linkę nusižengti tiek įstatymiškai, tiek moraline prasme... Gyvenime daug visko bjauraus: jei kažkas jus apvogs, jūs gi neisit 'atsiteisti' ir vogti iš kito? Aš žinau, kad pikta. Bet galima kalbėtis su vedančiais sergančius vaikus tėvais, su darželio administracija, visuomenės sveikatos centrų specialistais ir po truputį tas bėdas dėl ligoniukų grupėse spręsti 4u.gif
Tiesiog linkiu daugiau iniciatyvos, o ne būti vedamai bandos instinkto, juolab ta banda eina šunkeliu...

Auklėtojoms irgi galima priminti, jei jos pamiršusios kas galima ir kas ne. Tai nereiškia, kad reikia pyktis, kartais paprasčiausias klausimas priverčia kitą žmogų suklusti.
QUOTE(Nireglina @ 2011 10 27, 16:21)
Maniškio darželyje auklėtojos nė už ką nesutiktų vaikams sugirdyti vaistų. Susirinkimų metu jos nuolat primena, kad į darželį nešti vaistus griežtai draudžiama. Darželio seselė kasdien eina į grupes ir tikrina ar nėra sergančių vaikų. Jei rastų vaistų, auklėtojos nukentėtų.

Pas mus lygiai taip pat drinks_cheers.gif
Ir tik dėl vieno atsitikimo, kai vienąsyk auklėtoja vaikui sugirdė paliktus vaistus ir netikėtai kilo ūmi alerginė reakcija- anafilaksinis šokas, teko kviesti greitąją pagalbą ir gelbėti vaiko gyvybę. Manau, kad visam darželio kolektyvui tas atvejis įvarė geros baimės.... Užtat dabar - tvarka. Aišku, jog gaila, kad išmokta per skaudų atvejį...
Nepaisant to, kad auklėtojos negirdo vaistų ir joms nepaliksi, tai kai kurie tėveliai vaikams įdeda, kad jie gertų savarankiškai doh.gif Čia man jau visiška tėvų mąstymo tragedija...
VIP_MAMA
QUOTE(Nuska @ 2011 10 27, 14:24)
norėčiau, kad auklėtojos turėtų galimybę prieš pietų miegą vaikams praplauti nosytę jūros vandenėliu. Čia ir profilaktika prieš virusus ir miegot geriau, ypač kai dabar šildymo sezonas prasidėjo. Ale puikiai suprantu, kad toks mano noras utopiškas.
*

o musiske daro taip,pati pasiule atnesti juros vandenuko,maniskis alergiskas,jam reikia nuolat plauti nosi nu odulkiu,pries miega visada papurskia thumbup.gif

QUOTE(bbrigitux @ 2011 10 27, 15:20)
tikrai būsiu bjauri, bet mano vaikų grupėse sergančių netoleruosiu. ir auklėtojos tikrai nėra patenkintos kai joms neša vaistus, kad suduotų sergantiems arba, kad turi valyti bėgančias nosis...
*

cia grasinimai ne visada padeda,musu aukletoja sake kad tevai gauna fektyvias pazymas is daktariuksciu ir kisa vaikus darza,atseit sveikus,nors jie akivaizdziai serga. bet kodel as 3 sav sedziu ant biliutenio,netenku algos,neturiu uz ka susimoketi paskola, bet man rupi kad mano vaikas pasveiktu ir neuzkrestu kitu!!!nors jis nekrasciavo,o tik kosejo,slogavo ir gere antibus,teoriskai galejau ji vesti i darza,juk nekarsciavo,jis turejo mikoplazmas,kurios gydomos tik antibais,uzkrestu puse grupes,kuri irgi turetu gerti antibus. g.gif manau daugeliui tiesigo truksta zmogiskimu,galvoja tik apie save,aj mano vaikui nieko tokio,kam tas biliurtenis,prarasiu pinigus,o kiti- kaip sau nori,bet esu tikra,kad gyvenimas yra bumerangas ir viskas tokiem teveliams kada nors griz atgal gal kitokia forma ar bausme.
saulyte33
Man atrodo auklėtojos mažiausia ką gali dėl sergančių vaikų, jeigu tai toleruoja darželio vadovybė. smile.gif Pirmiausia, gal reiktų kreiptis į darželio direktorę. O jei ir tai nepadės g.gif na aš pvz., irgi sėdžiu namie su vaiku jau trečia savaitė. Bijau vest, kad vėl nesusirgtų schmoll.gif
ilgaplauke10
Sveikos, susiduriam ir mes su šia problema, niekada nevedu darželin sergančių vaikų. Imu biuletenį, o kaip skaudu, kuomet jau atvedi sveiką vaiką, o grupėje pamaai šiurpų vaizdelį: snargliai tysta, kosėja.... Nu žiauru, man iškart "kraujas užverda". Auklėtojoms, akivaizdu, nerūpi, bet kaip gaila, kad patiems tėvams nerūpi - karjeros svarbesnės už vaikus...
saulyte33
QUOTE(ilgaplauke10 @ 2011 10 31, 23:16)
Sveikos, susiduriam ir mes su šia problema, niekada nevedu darželin sergančių vaikų. Imu biuletenį, o kaip skaudu, kuomet jau atvedi sveiką vaiką, o grupėje pamaai šiurpų vaizdelį: snargliai tysta, kosėja.... Nu žiauru, man iškart "kraujas užverda". Auklėtojoms, akivaizdu, nerūpi, bet kaip gaila, kad patiems tėvams nerūpi - karjeros svarbesnės už vaikus...
*

Šitie tėvai matomai nelaiko savo vaikų sergančiais. g.gif Jei nėra temperatūros tai ir veda... kai sukils temperatūra nebeves. Bet ne visiems ji sukyla. Kiti ir mėnesį su panašia būsena gali sėkmingai lankyt darželį, bet tuo tarpu kiek bakterijų pasklinda grupėje... g.gif Aš ir dėl to labai pergyvenu, pati savąjį saugau... bet čia panašu į kovą su vėjo malūnais. Kai kuriems tėveliams ši problema neaktuali. Jiems svarbu iškišt vaiką pigiausiom sąnaudom ir nueit į darbą išvengiant biuliotenio. tongue.gif
aga123
QUOTE(saulyte33 @ 2011 11 01, 11:48)
Šitie tėvai matomai nelaiko savo vaikų sergančiais. g.gif Jei nėra temperatūros tai ir veda... kai sukils temperatūra nebeves. Bet ne visiems ji sukyla. Kiti ir mėnesį su panašia būsena gali sėkmingai lankyt darželį, bet tuo tarpu kiek bakterijų pasklinda grupėje... g.gif Aš ir dėl to labai pergyvenu, pati savąjį saugau... bet čia panašu į kovą su vėjo malūnais. Kai kuriems tėveliams ši problema neaktuali. Jiems svarbu iškišt vaiką pigiausiom sąnaudom ir nueit į darbą išvengiant biuliotenio. tongue.gif
*

drinks_cheers.gif pvz mano mergaite si karta serga taip: prasidejo nuo lengvo pakosciojimo,poto isivaziavo taip ,kad gydytoja sake plauciai svilpia,skyre antibiotikus,o temperaturos tai NEBUVO,apetitas thumbup.gif,vaikas linksmas,o prireike net antibio.sedim namie 2 sav,taip kad tikrai labai mad.gif mad.gif mad.gif kai veda tik 'kosincius sloguojancius' ypac ligos pradzioje,kai platina viruus
Rasma
Šią inf-ją radau interneto svetainėje www.ikimokyklinis.lt :
"Kaip priversti tėvus nevesti sergančių ir sloguojančių vaikų? Vaikai auklėtojoms pasako: "Mama man liepė nekosėti darželyje"; "mama liepė nesakyti, kad ryte gėriau vaistus". Būna, kad tėvai piktybiškai neatsako į darželio skambučius, kad nereiktų išsivesti vaiko namo. Arba atveda vemiantį vaiką ir įrodinėja, kad čia "nieko tokio"..."
Atsako: UAB "Peritus sprendimai" teisininkas-ekspertas Andrius Šiaudinis

LR sveikatos apsaugos ministro 2010 m. balandžio 22 d. įsakymu Nr. V-313 patvirtinta Lietuvos higienos norma HN 75:2010 „Įstaiga, vykdanti ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“ (toliau - Higienos norma). Minėtoji Higienos norma nustato, kad ikimokyklinio ugdymo įstaigoje turi būti sudarytos saugios ugdymo sąlygos.

Taigi, priimant vaiką į įstaigą ir vėliau kiekvienais metais turi būti pateiktas Vaiko sveikatos pažymėjimas. Minėtoji Higienos norma nustato, kad draudžiama priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus, taigi tuo atveju, kada į ikimokyklinio ugdymo įstaigą yra atvedamas sergantis vaikas, ši įstaiga turėtų atsisakyti priimti tokį vaiką.

Tėvai turi pareigą prižiūrėti savo vaikus, netoleruotinas toks tėvų elgesys, kada negaluojantis vaikas neatsižvelgiant į jo sveikatos būklę ir toliau yra vedamas į ikimokyklinio ugdymo įstaigą. Tuo keliamas pavojus ne tik sergančiam vaikui, bet ir kitiems ikimokyklinėje įstaigoje ugdomiems vaikams bei įstaigos darbuotojams, nėra užtikrinamos saugios ugdymo sąlygos. Tėvams piktybiškai vengiant rūpintis savo atžalomis, ikimokyklinio ugdymo įstaigos darbuotojai gali informuoti vaiko teisių apsauga besirūpinančias institucijas (pavyzdžiui, vaiko teisių apsaugos tarnybą pagal vaiko gyvenamąją vietą).

Jeigu vaikas sunegaluoja ikimokyklinio ugdymo įstaigoje apie tai nedelsiant turi būti pranešta vaiko tėvams (globėjams), be to, grupės auklėtojas turi sistemingai informuoti tėvus (globėjus) apie vaiko sveikatos problemas, saugoti ir stiprinti vaikų sveikatą, garantuoti vaikų fizinį ir psichologinį saugumą grupėje, salėje, kitose įstaigos erdvėse, žaidimų aikštelėse ir kt.

Vaikui susirgus ikimokyklinėje ugdymo įstaigoje grupės auklėtojas taip pat turi informuoti apie vaiko turimas sveikatos problemas įstaigos administraciją. Vaikas turi būti izoliuojamas iki atvykstant tėvams. Atkreiptinas dėmesys, kad po ligos vaikas gali būti priimtas į įstaigą tik tėvams (globėjams) pateikus nustatytos formos gydytojo pažymą.

Civilinio kodekso 3.155 straipsnis nustato, kad tėvai privalo rūpintis savo vaikų sveikata. Tėvams, kurie pažeidžia vaiko teises, vengia arba nevykdo pareigos prižiūrėti savo vaikus, yra taikoma įstatymų nustatyta atsakomybė.
laukinukė
QUOTE(Rasma @ 2011 11 04, 22:46)

Tėvams piktybiškai vengiant rūpintis savo atžalomis, ikimokyklinio ugdymo įstaigos darbuotojai gali informuoti vaiko teisių apsauga besirūpinančias institucijas (pavyzdžiui, vaiko teisių apsaugos tarnybą pagal vaiko gyvenamąją vietą).

Civilinio kodekso 3.155 straipsnis nustato, kad tėvai privalo rūpintis savo vaikų sveikata. Tėvams, kurie pažeidžia vaiko teises, vengia arba nevykdo pareigos prižiūrėti savo vaikus, yra taikoma įstatymų nustatyta atsakomybė.
*

Tik nereikia perlenkti lazdos. Jei Vaikų teisių tarnyba jau būtų pasirūpinusi visais skriaudžiamais, mušamais, nevalgiusiais, apleistais vaikais, tuomet gal ir beliktų skalpuoti snargliuoto vaiko, atvesto į darželį, tėvus...
Tercinta
pas mus jau šiais metais VSC tikrino darželius dėl sergančių vaikų ( ir auklėtojų) thumbup.gif
saulyte33
QUOTE(bbrigitux @ 2011 11 12, 01:51)
pas mus jau šiais metais VSC tikrino darželius dėl sergančių vaikų  ( ir auklėtojų) thumbup.gif
*

Na ir kokie rezultatai? Mano trimetis nelankė visą mėnesį- buvo kaip ridikas, o nuėjo vieną savaitę ir grįžo su tokia sloga, kad visa naktis buvo bemiegė mūsų šeimai. doh.gif Na kantrybė trūko . Susiradau auklę ir nuo šiol derinsiu darželį su aukle. Aišku į šį ligų šaltinį (darželį) vesiu kuo mažiau. Nevesčiau iš viso, jei nereikėtų išlaikyti vietos, priešmokyklinei grupei. verysad.gif
Niktė
Pas mus darželyje pernai buvo griežtai draudžiama priimti bent su menkiausia sloga vaiką. Ir jeigu aš pamatydavau kad kitas vaikas sloguoja iškart keldavau vėją. Auklėtojoms nieko kita nelikdavo kaip vaiko nepriimti. Sakysit žiauri esu, bet kai mano vaikas praserga 3 vaiates namuose ir nueina vieną dieną į darželį ir vėl ligos puola esi priverstas žiūrėti kad kiti vaikai jokių bacilų nenešiotų.Kaip šiemet bus nežinau, šiandien pirma diena kaip išėjom į daržiuką ax.gif Labai tikiuosi kad ir toliau bus ta pati taktika taikoma ax.gif
Isila
na ką, atbuvo vaikai namie 1,5sav., 4 dienas nuėjo darželin ir vėl namie doh.gif
Edma
Tai lyg kova su vėjo malūnais...... Kad ir kaip stengiesi išslaugyti savąjį, išvedi sveiką, bet žinai - savaitė maksimum ir vėl sedėsim namie............ doh.gif
*Liepa18*
QUOTE(Edma @ 2011 11 14, 16:30)
Tai lyg kova su vėjo malūnais...... Kad ir kaip stengiesi išslaugyti savąjį, išvedi sveiką, bet žinai - savaitė maksimum ir vėl sedėsim namie............ doh.gif
*

Tai jau taip... sad.gif
Dabar mano mažoji išsveikus ir pastiprėjus jau, nes kurį laiką nevedėme. Skambinau auklėtojai, paklausti ar visi sveiki grupėje, tai kur tau, yra ir su slogom, kosuliais...
Niktė
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 11 14, 15:36)
Tai jau taip... sad.gif
Dabar mano mažoji išsveikus ir pastiprėjus jau, nes kurį laiką nevedėme. Skambinau auklėtojai, paklausti ar visi sveiki grupėje, tai kur tau, yra ir su slogom, kosuliais...
*

Betgi kodėl tada patys tėvai nekeliate vėjo? Juk yra švietimo ministro įsakymas, nepamenu numeriuko, jis pakabintas rūbinėje pas mus. Auklėtoja neturi teisės priimti vaiko su menkiausiais sirgimo požymiais. Spec šiandien užklausiau tai sakė ir toliau bus tvarka kada su paprastute sloga vaikų nebus.
O tai tikrai yra, nes mano vaikas turi alergiją , ir jeigu tik alergenas pasitaiko jis iškart sloguoja. Mūsų net su alergine sloga į grupę neįsileido biggrin.gif Žinoma perspaudžia, bet man tokia taktika patinka ax.gif
*Liepa18*
Tai kad žinote, daug jau kalbėta ir t.t. Kaip sakoma tam kartui lyg nieko būna, po kiek laiko ir vėl viskas iš naujo, jau ir rankos svyra... Šiaip pastebėjau, kad tokių tėvų, kuriems tas rūpi - mažuma, didžioji dauguma kažkaip atsipūtę...
egliuke
Dažnai pamąstau šita tema ir aš, bet gal daugiau esu iš tų tėvų, kurie dėl slogos, kosulio nelaikytų vaiko namuose, ypač, jei po poros savaičių išsveikus ir nuėjus, vėl sloga prasideda, tai net nėra prasmės namie sėdėti...Kažkaip pradėjau į šitą dalyką žymiai laisviau žiūrėti, kai pagyvenom su šeima kelis metus Šveicarijoje ir dukra ten lankė darželį, kur su slogom, kosuliais eiti norma, net ir su temperatūra iki 38,5. Taip pat yra specialūs darželiai sergantiems vaikams, kad tėvams netektų imti nedarbingumo...Aišku, galima ginčytis, gerai tai, ar blogai, bet bent yra pasirinkimas, ir tėvai patys sprendžia, ar tai jiems priimtina. Galvoju, kad ir pas mus kažkaip galima būtų ieškoti kompromiso, gal skirstyti grupes, kur eina tik visiškai sveiki vaikai, o į kitas grupes galėtų eiti ir šiek tiek sloguojantys, ar kosintys g.gif Net nežinau, bet tas tėvų susipriešinimas niekur nenuves, abi pusės dabar yra nepatenkintos ir niekas nesikeičia.
Isila
aš tai visai nenoriu sergančių vaikų grupėje. Mes per galvą verčiamės, kad tik vaikas būtų sveikas, be jokių kosulių ir slogų, pamainom namie sėdim, prašom visų, kas tik gali vaikus pažiūrėt. Išgydai, atvedi vaiką ir - bam - po savaitės viskas iš naujo, nes kiti tėvai atveda šiek tiek sloguojantį vaiką, nes "čia ne liga", "nėr kam palikti" ir t.t. Na, aš dar suprantu, kad gal jiem svetimi vaikai yra dzin, o bet tačiau kaip savas vaikas?
Niktė
Aš anksčiau į tas slogas atsipūtus žiūrėjau iki kol pernai nuo "ale sloguojančio" vaiko manasis nesusirgo plaučių uždegimu. Po tos karčios patirties nepraleidžiu pro pirštus jokių slogų ir tuo labiau kosulių. Nėra kam palikti? Ne mano bėda ir neleidžiu niekam savo palikimo problemas spręsti mano vaiko sveikatos sąskaita. Ir tegul man į rankas papuola mama kuri atvedė sloguojantį vaiką, daugiau nebekils noras vesti cool.gif
Rasma
QUOTE(egliuke @ 2011 11 14, 21:14)
Galvoju, kad ir pas mus kažkaip galima būtų ieškoti kompromiso, gal  skirstyti grupes, kur eina tik visiškai sveiki vaikai, o į kitas grupes galėtų eiti ir šiek tiek sloguojantys, ar kosintys g.gif

Gal ir galėtų skirti lėšų, įrengti atskirą grupę, bet tada jau turėtų dirbti ir bent kiek medicinoje tuokiantys pedagogai g.gif

Aš ant savo vaiko pirmąsyk pamačiau kaip greitai gali vystytis liga, kai iš visiškai sveiko per nepilnas 4 val. liga nuvarė iki reanimacijos. (meningitas). Aš tądien su kolege turėjau vykti į komandiruotę ir ačiū Dievui, angelams sargams ar šeštajam pojūčiui ar dar kam dėkoti, kad aš ryžausi viską atšaukti..po to nebeišvažiavau 3 metus niekur ir nedirbau keletą mėnesių...
Vaikas man ryte tiesiog pasiskundė, kad nenori keltis ir eiti į darželį, nes lyg tai skauda galvą (nebuvo nei slogos, nei kosulių, net temperatūros tąryt nebuvo) - aš net nebandau galvoti, kas būtų, jei būčiau nuvedusi.. verysad.gif Ir labai dažnai pagalvoju, kad tikrai tėvai gali 'nepamatyti', nes aš pati nemačiau, tik turėjau žvėrišką nuojautą..ir tikrai ačiū Tam kas aukštybėse, kad išvis ta nuojauta pasiklioviau...
Bet jei vedama su slogom, kosuliais, temperatūrom - tai panašu, kad nepaisoma nei nuojautų, nei sveiko proto...
ciuke
As irgi sutinku, kad kosulys ar bet koks paslogavimas labai greitai gali tapti rimtos ligos priezastimi. Juk viskas nuo to ir prasideda.
O tai, kaip yra kitose salyse, tai nebutinai viskas turi buti mums laikoma sektinu pavyzdziu.

Pas mus grupeje buvo daug diskusiju ta tema, ir rodos teveliai bei aukletojos tikrai paiso vieni kitu.
*Liepa18*
QUOTE(ciuke @ 2011 11 15, 09:43)
As irgi sutinku, kad kosulys ar bet koks paslogavimas labai greitai gali tapti rimtos ligos priezastimi. Juk viskas nuo to ir prasideda.
O tai, kaip yra kitose salyse, tai nebutinai viskas turi buti mums laikoma sektinu pavyzdziu.

Pas mus grupeje buvo daug diskusiju ta tema, ir rodos teveliai bei aukletojos tikrai paiso vieni kitu.
*

Tai labai džiugu, kad nors kažkoks procentėlis žmonių elgiasi žmoniškai...
Man tai galvoje nesutelpa, kaip atveda vaikus sloguojančius kaip niekur nieko, man būtų žiauriai gėda pažiūrėti kitiems tėvams, auklėtojoms į akis... Ir kokie turi būti šalti nervai tėvų, kad vesti vaiką sirguliuojantį, nes kaip ne viena mama čia rašė savo patirtį, kad ir ta sloga vieną kartą gali patapti rimtos ligos priežastimi...
Papildyta:
QUOTE(egliuke @ 2011 11 14, 22:14)
Dažnai pamąstau šita tema ir aš, bet gal daugiau esu iš tų tėvų, kurie dėl slogos, kosulio nelaikytų vaiko namuose, ypač, jei po poros savaičių išsveikus ir nuėjus, vėl sloga prasideda, tai net nėra prasmės namie sėdėti...Kažkaip pradėjau į šitą dalyką žymiai laisviau žiūrėti, kai pagyvenom su šeima kelis metus Šveicarijoje ir dukra ten lankė darželį, kur su slogom, kosuliais eiti norma, net ir su temperatūra iki 38,5. Taip pat yra specialūs darželiai sergantiems vaikams, kad tėvams netektų imti nedarbingumo...Aišku, galima ginčytis, gerai  tai, ar blogai, bet bent yra pasirinkimas, ir tėvai patys sprendžia, ar tai jiems priimtina. Galvoju, kad ir pas mus kažkaip galima būtų ieškoti kompromiso, gal  skirstyti grupes, kur eina tik visiškai sveiki vaikai, o į kitas grupes galėtų eiti ir šiek tiek sloguojantys, ar kosintys g.gif Net nežinau, bet tas tėvų susipriešinimas niekur nenuves, abi pusės dabar yra nepatenkintos ir niekas nesikeičia.
*

Na taip, kokia prasmė... Per tas kelias savaites jūsų vaikas tiek gali apkrėsti vaikų, kad oi oi... Bet žinoma, kas jums - sotus alkano niekada neužjaus...
Vat ir yra ta kategorija, vieni vaikai taip ir pravaikšto su snargliu po nosim, o kiti nuo tokio vaiko suserga labai rimtai, nes tie tokie bevaikštantys užkratai yra bacilų nešiotojai.

O kaip jūs rašote, kad vedami net su 38,5 tai čia jau nužmogėjimas visiškas. Gaila vaikų tokių labai.
egliuke
QUOTE(Rasma @ 2011 11 15, 07:20)
Gal ir galėtų skirti lėšų, įrengti atskirą grupę, bet tada jau turėtų dirbti ir bent kiek medicinoje tuokiantys pedagogai g.gif

Aš ant savo vaiko pirmąsyk pamačiau kaip greitai gali vystytis liga, kai iš visiškai sveiko per nepilnas 4 val. liga nuvarė iki reanimacijos. (meningitas). Aš tądien su kolege turėjau vykti į komandiruotę ir ačiū Dievui, angelams sargams ar šeštajam pojūčiui ar dar kam dėkoti, kad aš ryžausi viską atšaukti..po to nebeišvažiavau 3 metus niekur ir nedirbau keletą mėnesių...
Vaikas man ryte tiesiog pasiskundė, kad nenori keltis ir eiti į darželį, nes lyg tai skauda galvą (nebuvo nei slogos, nei kosulių, net temperatūros tąryt nebuvo) - aš net nebandau galvoti, kas būtų, jei būčiau nuvedusi.. verysad.gif Ir labai dažnai pagalvoju, kad tikrai tėvai gali  'nepamatyti', nes aš pati nemačiau, tik turėjau žvėrišką nuojautą..ir tikrai ačiū Tam kas aukštybėse, kad išvis ta nuojauta pasiklioviau...
Bet jei vedama su slogom, kosuliais, temperatūrom - tai panašu, kad nepaisoma nei nuojautų, nei sveiko proto...
*

Aš ir galvoju, kad personalas turėtų nusimanyti kažkiek medicinoje, turėti vaistų ir pan., kai mano mergaitę priėmė į darželį, jos pediatrė turėjo pasirašyti po darželio turimu vaistų sąrašu, patvirtinti, kad to vaistų sąrašo užteks, reiškia vaikams vaistai yra skiriami ir reikia nusimanyti apie tai. O situacija, kai vaikas staigiai ir sunkiai suserga tai labai baisi, bet čia negali žinoti, kaip bus, taip gali nutikti ir visai sveikam vaikui, o tam sloguojančiam nenutikti niekada... jei vaikui niekada nesikomplikavo sloga arba kosuliai visada praeina savaime, tai suprantu ir tokius tėvus, jie nepergyvena ir veda vaikus darželin...

QUOTE(*Liepa18* @ 2011 11 15, 09:04)
Na taip, kokia prasmė... Per tas kelias savaites jūsų vaikas tiek gali apkrėsti vaikų, kad oi oi... Bet žinoma, kas jums - sotus alkano niekada neužjaus...
Vat ir yra ta kategorija, vieni vaikai taip ir pravaikšto su snargliu po nosim, o kiti nuo tokio vaiko suserga labai rimtai, nes tie tokie bevaikštantys užkratai yra bacilų nešiotojai.

O kaip jūs rašote, kad vedami net su 38,5 tai čia jau nužmogėjimas visiškas. Gaila vaikų tokių labai.
*

Nieko įžeisti tikrai nenorėjau, ir nieko neskatinu vesti sergančius vaikus, kalbu tik už save, kad dukra ėjo į tokį darželį ir man tai irgi tapo iš dalies priimtina. Nors pati vaiko su temperatūra tikrai nevesčiau, bet supratau, kad kiekviena visuomenė ar šeima turi savo normas, kas vieniems yra normalu, kitiems pasibaisėtina. Bet akivaizdu, kad pas mus dalis tėvų irgi veda sergančius vaikus ir nemato tame problemos, tai jiems irgi galima sudaryti tam sąlygas, tuo labiau, kad toks dalykas veikia kitose šalyse ir tikrai nėra naujiena...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.