QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 05:07) QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 05:15) Tai tegul tada neverke kad juos vienisos ir neturi pinigu,tada visi aplinkiniai kalti.. Nu bet ir pasisakymai, tik iš tautiečių ir galima išgirsti tokius perliukus
lapinuke84
2008 10 31, 12:56
[quote=Jersey,2008 10 31, 12:38] Nu bet ir pasisakymai, tik iš tautiečių ir galima išgirsti tokius perliukus  [/quote Man atrodo cia visi gali pasisakyti savo nuomone  ir nasles nevienisos,nu nebent yra netekusios visos gymines.Ieskote tik preteksta kad nesedet su serganceis vaikais,Vistiek netikiu as ta pasakele kad neva nera kur palikt vaika serganti
Naktibalda
2008 10 31, 13:00
QUOTE(Smilla @ 2008 10 31, 13:34) O jei kalbet i tema: gal dar daug ir nuo musu paciu poziurio atrodo. As pries vesdama mazili i darzeli jau zinojau, ko tiketis, kad daznai sirgs, kad teks suktis kaip tik gali, palikt kazkam ji, ar paciai tartis su darbdaviais... ir ka, panasiai ir yra. tik tikejaus, kad dar daugaiu sirgs (kad neprisisnekeciau  ). KAi nusiteiki blogam, tai ir isgyventi po to lengviau. va su šituo ir aš sutinku, bet blin vis tiek pikta kaip tu sąžiningai vaiką pagydai ir atvedi į snarglių kosulių karalystę ir kaip palieki vaiką tokioje aplinkoje labai pačiai būne negera ir pikta, nes pats tai tokio nevedi  , tai tada man belieka ką galvoti ir daryti, ai visi veda tai vesiu ir aš  , bet man gaila vaiko sveikatos, kad vesčiau sergantį į kolektyvą, juk jis jaučiasi nekaip, o krūvis ten nemažėja triukšmas, pamokėlės, laukas, įtensyvus gyvenimas ar pačios kada mėginot blogai jausdamosis veikti tai ką veikiat būdamos visiškai sveikos  ,
Hmmm...
2008 10 31, 13:00
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 13:56) ir nasles nevienisos,nu nebent yra netekusios visos gymines.Ieskote tik preteksta kad nesedet su serganceis vaikais Nusikalbat ir net nejaučiat. Aš ne našlė, bet esant reikalui, paikti galiu tik su savim arba su vyru. Jei nebūtų vyro, likčiau tik aš. Ir aš nesu netekusi visos giminės.
Naktibalda
2008 10 31, 13:01
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 13:56) Vistiek netikiu as ta pasakele kad neva nera kur palikt vaika serganti  čia iš dalies sutinku , tik aš kitaip paskyčiau jei nori ieškai išeities, jei nenori priežasties
Hmmm...
2008 10 31, 13:03
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 14:01) čia iš dalies sutinku jei nori ieškai išeities, jei nenori priežasties  Ar kada bandėt ieškoti auklės, kuri sutiktų dirbti tik tuomet, kai vaikas serga? Aš bandžiau.
lapinuke84
2008 10 31, 13:03
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 13:00) va su šituo ir aš sutinku, bet blin vis tiek pikta kaip tu sąžiningai vaiką pagydai ir atvedi į snarglių kosulių karalystę ir kaip palieki vaiką tokioje aplinkoje labai pačiai būne negera ir pikta, nes pats tai tokio nevedi  , tai tada man belieka ką galvoti ir daryti, ai visi veda tai vesiu ir aš  , bet man gaila vaiko sveikatos, kad vesčiau sergantį į kolektyvą, juk jis jaučiasi nekaip, o krūvis ten nemažėja triukšmas, pamokėlės, laukas, įtensyvus gyvenimas ar pačios kada mėginot blogai jausdamosis veikti tai ką veikiat būdamos visiškai sveikos  ,
salve123
2008 10 31, 13:07
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 13:56) Man atrodo cia visi gali pasisakyti savo nuomone  ir nasles nevienisos,nu nebent yra netekusios visos gymines.Ieskote tik preteksta kad nesedet su serganceis vaikais,Vistiek netikiu as ta pasakele kad neva nera kur palikt vaika serganti  Nu ir kaip jau ten tie vaikai serga? Juos ką į darželį atvelka karščiuojančius, nepaeinančius, alpstančius? Kaip ten tas jų nesveikumas pasireiškia? Yra juk vaikų, kurie per visą žiemą nosimi šnirpčia, bet ne daugiau. Tai siūlote tokius vaikučius su visam atriboti nuo kitų vaikų iki užaugs? Silpnas vaikas, susirgs ir lygioje vietoje. Ir tikrai ne visada kaltas darželis. Būdavo ir man, kad ryte atvedusi sveiką vaiką, vakare parsivesdavau karščiuojantį ir tikiu, kad kiti vaikai galėjo susirgti nuo mano dukros, o ne nuo kito nosimi šnirpščiančio mažylio.
Naktibalda
2008 10 31, 13:12
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 14:03) Ar kada bandėt ieškoti auklės, kuri sutiktų dirbti tik tuomet, kai vaikas serga? Aš bandžiau. iš tikrųjų dariau viską , ko tik aš nedariau  , buvo sunkus tas pirmų metų periodas, tai buvo juodas laikas, bet vaiko nevedžiau sergančio ne dėl kitų vaikų sakykim, o dėl savo paties vaiko sveikatos, ieškojau ir valandinės ir ne tik, mes kryžiaus kelius ėjom , nes sirgo tikrai daug  , pati buvau kaip tik į naują darbą išėjusi, vaikas į plopšį aš į darbą, tai sirgti nesinorėjo, bet buvo visaip Papildyta:QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 14:07) Nu ir kaip jau ten tie vaikai serga? Juos ką į darželį atvelka karščiuojančius, nepaeinančius, alpstančius? Kaip ten tas jų nesveikumas pasireiškia? Yra juk vaikų, kurie per visą žiemą nosimi šnirpčia, bet ne daugiau. Tai siūlote tokius vaikučius su visam atriboti nuo kitų vaikų iki užaugs? Silpnas vaikas, susirgs ir lygioje vietoje. Ir tikrai ne visada kaltas darželis. Būdavo ir man, kad ryte atvedusi sveiką vaiką, vakare parsivesdavau karščiuojantį ir tikiu, kad kiti vaikai galėjo susirgti nuo mano dukros, o ne nuo kito nosimi šnirpščiančio mažylio. atveda ir karščiuojančius ir su infekcinėm ligom ir kokių tik nebūna , auklėtojos turi akyse rentgeną turėti blin ,kad pamatytų, tikrai pikta kaip iš po savaitgalio atvedė vaiką su rotu, nu tipo savaitgalį vėmė ir viduriavo, bet šiandien tai ne , dzin mamai, nereik nei tyrimų daryti nieko pofik atvesiu tegul kiti gauna dovanėlę, mums pasisekė, mes neužsikrėtėm, bet buvo kam ir nepasisekė, tai mes čia dauguma diskutuojam apie slogas, didesniems nebaisios tos slogos moka išpūsti ir nieko baisaus, bet aš apie lpošį kalbu, juk tiem mažuliukams ir sloga labai baisu, jiems taip negera būna , atveda ir ištrenkai mažutį sergantį ir neprakvėpuojantį, juk namie tai ir vaistukų sulašini ir nosytę išvalai, o lopšelyje ir vaikšto vaikai snargliuotom rankovėm, kiek auklėtoja pamato kiek ne, tai tom pačioms rankom ima žaislus ir dalinasi savo dovanėlėm,
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 06:56) Man atrodo cia visi gali pasisakyti savo nuomone  ir nasles nevienisos,nu nebent yra netekusios visos gymines.Ieskote tik preteksta kad nesedet su serganceis vaikais,Vistiek netikiu as ta pasakele kad neva nera kur palikt vaika serganti  Žinoma, kad galima pasisakyt kiekvienam, bet kad va tolerancija matyt ne kiekvienam priimtinas ir savaime suprantamas dalykas. Pretekstų aš neieškau, dėl manęs mano dukra gali nuolatos sėdėt namie, dirbu namie, tad man tai nemaišo. Tik sakau, kad nereikia spjaudytis tokiais žodžiais, bet ką aš čia... užaugsit ir suprasite pati
lapinuke84
2008 10 31, 13:33
QUOTE(Jersey @ 2008 10 31, 13:19) Žinoma, kad galima pasisakyt kiekvienam, bet kad va tolerancija matyt ne kiekvienam priimtinas ir savaime suprantamas dalykas. Pretekstų aš neieškau, dėl manęs mano dukra gali nuolatos sėdėt namie, dirbu namie, tad man tai nemaišo. Tik sakau, kad nereikia spjaudytis tokiais žodžiais, bet ką aš čia... užaugsit ir suprasite pati  Net budama 50metu vistiek nesuprasiu kaip galima sAVO MYLIMA vaika serganti vesti i darzeli Papildyta:QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 13:29) Kaip noreciau kad man butu 18-lika,tada tikrai nenoreciau uzaugti
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 07:29) Su jumis diskutuoti tiesiog beprasmiška
salve123
2008 10 31, 13:51
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 14:12) auklėtojos turi akyse rentgeną turėti blin , O jūs turite rentgeną? Nieks nemato sergančio vaiko, tik jūs? Jei taip blogai tame darželyje, tai neveskit vaiko ten, arba pasirinkit privatų.
Hmmm...
2008 10 31, 13:52
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 14:12) buvo sunkus tas pirmų metų periodas, tai buvo juodas laikas, bet vaiko nevedžiau sergančio ne dėl kitų vaikų sakykim, o dėl savo paties vaiko sveikatos, ieškojau ir valandinės ir ne tik, mes kryžiaus kelius ėjom , nes sirgo tikrai daug  , tikrai pikta kaip iš po savaitgalio atvedė vaiką su rotu, nu tipo savaitgalį vėmė ir viduriavo, bet šiandien tai ne , dzin mamai, nereik nei tyrimų daryti nieko Aš nesakau, kad tai pasiteisinimas - aš nevedu sergančio vaiko. Ten buvo tik atsakymas, kad neturėjimas kam palikti - tik atsikalbinėjimas. Mums galima sakyti sekėsi, nes pirmus metus vaikas sirgo vos tris kartus, neilgai ir nesunkiai. Bet jei aš būčiau viena (be vyro) ir vaikas dažnai sirguliuotų, nežinau ką daryčiau, nes palikti tikrai neturėčiau kam. O dažni nedarbingumai pliusų darbe irgi nepridėtų. Žinot, jei aš nelindėčiau dažnai internete, nė velnio nežinočiau nei kas tas Rotas, nei su kuo jis valgomas. Ir viakui suviduriavus ar apsivėmus nei per kurią vietą aš nieko panašaus nesugalvočiau, bo iki susipažinimo su šios ligos pavadinimu ir simptomais aš visą gyvenimą maniau, kad viduriavimas ir vėmimas - apsinuodijimo maistu priežastis (na, dažniausiai). Ir šį virusą ne visi "perneša" tik sunkiai. Kitiems paviduriavimu viskas ir pasibaigia. Mamos nėra visažinės ir išvadas daro dažnai stebėdamos savo vaiką. Jei vėmimas ir viduriavimas trumpalaikis ir nesukelia ypatingų įtarimų, aš taip pat nepuolu tempti vaiko į ligoninę tyrimų daryti. Vieną kartą taip buvo taip ir nesupratau nuo ko. Nuvedžiau į polikliniką vien todėl, kad viduriavimas užsitęsė, padarė tyrimus, bet nieko tokios nerado. Todėl vėlgi - nereikia smerkti per anksti.
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 14:33) o kas tau yra sergantis vaikas? Man tai yra toksai vaikas, kuris negali kaip paprastai dalyvauti jam iprastoje veikloje, o bent jau sloga ar lengvas kosulys ( be kitu papildomu simptomu) mano vaikui tokios itakos nedaro. Todel zygiuoja tokia i darza, o as namuose ( vakarais ir is ryto) dedu pastangas, kad tai greiciau praeitu.
salve123
2008 10 31, 13:56
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 14:52) Aš nesakau, kad tai pasiteisinimas - aš nevedu sergančio vaiko. Ten buvo tik atsakymas, kad neturėjimas kam palikti - tik atsikalbinėjimas. Mums galima sakyti sekėsi, nes pirmus metus vaikas sirgo vos tris kartus, neilgai ir nesunkiai. Bet jei aš būčiau viena (be vyro) ir vaikas dažnai sirguliuotų, nežinau ką daryčiau, nes palikti tikrai neturėčiau kam. O dažni nedarbingumai pliusų darbe irgi nepridėtų. Žinot, jei aš nelindėčiau dažnai internete, nė velnio nežinočiau nei kas tas Rotas, nei su kuo jis valgomas. Ir viakui suviduriavus ar apsivėmus nei per kurią vietą aš nieko panašaus nesugalvočiau, bo iki susipažinimo su šios ligos pavadinimu ir simptomais aš visą gyvenimą maniau, kad viduriavimas ir vėmimas - apsinuodijimo maistu priežastis (na, dažniausiai). Ir šį virusą ne visi "perneša" tik sunkiai. Kitiems paviduriavimu viskas ir pasibaigia. Mamos nėra visažinės ir išvadas daro dažnai stebėdamos savo vaiką. Jei vėmimas ir viduriavimas trumpalaikis ir nesukelia ypatingų įtarimų, aš taip pat nepuolu tempti vaiko į ligoninę tyrimų daryti. Vieną kartą taip buvo taip ir nesupratau nuo ko. Nuvedžiau į polikliniką vien todėl, kad viduriavimas užsitęsė, padarė tyrimus, bet nieko tokios nerado. Todėl vėlgi - nereikia smerkti per anksti. Nu gis ir vėl Jums pritariu.
Naktibalda
2008 10 31, 14:04
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 14:51) O jūs turite rentgeną? Nieks nemato sergančio vaiko, tik jūs? Jei taip blogai tame darželyje, tai neveskit vaiko ten, arba pasirinkit privatų.  , nesuprantu ko čia puolate  , tai jūs norit pasakyti kad tie kurie veda tik sveikus vaikus į daržą geriau nevesti  , nes ten vieta tik sergantiems , deja mūsų šeima nors ir pilna brangu ir paprastas darželis , o apie privatų jau nediskutuosiu, o beje jūsų pasivaidymai žodžiais irgi nelabai tolerantiški  , aš kalbu apskritai, o jūs man konkrečiai siūlote darželį privat anot man nepatinka vaikai sergantys grupėse, manau čia visų mūsų problema ne mano vienos, ir daug kam nepatinka atvedus sveiką vaiką jį parsivesti sergantį nuo ko nors užsikrėtusį QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 14:52) Aš nesakau, kad tai pasiteisinimas - aš nevedu sergančio vaiko. Ten buvo tik atsakymas, kad neturėjimas kam palikti - tik atsikalbinėjimas. Mums galima sakyti sekėsi, nes pirmus metus vaikas sirgo vos tris kartus, neilgai ir nesunkiai. Bet jei aš būčiau viena (be vyro) ir vaikas dažnai sirguliuotų, nežinau ką daryčiau, nes palikti tikrai neturėčiau kam. O dažni nedarbingumai pliusų darbe irgi nepridėtų. Žinot, jei aš nelindėčiau dažnai internete, nė velnio nežinočiau nei kas tas Rotas, nei su kuo jis valgomas. Ir viakui suviduriavus ar apsivėmus nei per kurią vietą aš nieko panašaus nesugalvočiau, bo iki susipažinimo su šios ligos pavadinimu ir simptomais aš visą gyvenimą maniau, kad viduriavimas ir vėmimas - apsinuodijimo maistu priežastis (na, dažniausiai). Ir šį virusą ne visi "perneša" tik sunkiai. Kitiems paviduriavimu viskas ir pasibaigia. Mamos nėra visažinės ir išvadas daro dažnai stebėdamos savo vaiką. Jei vėmimas ir viduriavimas trumpalaikis ir nesukelia ypatingų įtarimų, aš taip pat nepuolu tempti vaiko į ligoninę tyrimų daryti. Vieną kartą taip buvo taip ir nesupratau nuo ko. Nuvedžiau į polikliniką vien todėl, kad viduriavimas užsitęsė, padarė tyrimus, bet nieko tokios nerado. Todėl vėlgi - nereikia smerkti per anksti. taip jei nežinai kas yra vaikui tai yra tam daktarai  , bet daugeiu atveju sutinku, bet aš jei nežinau kas mano vaikui yra dažniausiai kreipiuosi į medikus
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 12:56) Vistiek netikiu as ta pasakele kad neva nera kur palikt vaika serganti  Taip pasakėlė. Ir pasakėlės pavadinimas - gyvenimo realybė. Giminė neišmirusi, bet vaiko ligos atveju iš tos pusės pagalbos nesulauksiu. Nes pirmiausia artimiausias giminaitis gyvena už 100 km. Plius giminaičiai taip pat turi darbus. O rasti auklę, kuri prižiūrėtų tik ligos atveju, ne taip jau paprasta. QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 13:00) <...> bet man gaila vaiko sveikatos, kad vesčiau sergantį į kolektyvą, juk jis jaučiasi nekaip, o krūvis ten nemažėja triukšmas, pamokėlės, laukas, įtensyvus gyvenimas <...>  dėl šios priežasties kad ir kaip besiraukytų darbdaviai, bet su vyru pakaitomis imam biuletenius. QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 13:52) Žinot, jei aš nelindėčiau dažnai internete, nė velnio nežinočiau nei kas tas Rotas, nei su kuo jis valgomas. Ir viakui suviduriavus ar apsivėmus nei per kurią vietą aš nieko panašaus nesugalvočiau, bo iki susipažinimo su šios ligos pavadinimu ir simptomais aš visą gyvenimą maniau, kad viduriavimas ir vėmimas - apsinuodijimo maistu priežastis (na, dažniausiai). Ir šį virusą ne visi "perneša" tik sunkiai. Kitiems paviduriavimu viskas ir pasibaigia. <...> joooo, pirmadienį atvedžiau po savaitės sirgimo namuose vaiką į lopšelį. O ten sužinojau ne itin džiugią naujieną kad kol sirgom, grupėj siautė Noro virusas. Ir nei ką daryt, biuletenis uždarytas, darbe jau visi spirga ir laukia kada pasirodysiu, o čia vos ne turi palikti vaiką su garantija kad po keletos dienų vėl teks minimum savaitę namuose praleisti. Bet nei susirgo, o ir man pačiai kelia abejonių ta diagnozė - iš pokalbių su auklėtojom ir tėvais supratau, kad keletas vaikų iš tiesų vėmė ir viduriavo, vienas net ligoninėj atsidūrė, bet nei vienam oficialiai nebuvo patvirtintas Noro virusas. Man susidarė įspūdis kad vos ne pačios auklėtojos nusprendė, jei viduriuoja, nėra aukštos temperatūros - tai čia noras.
lapinuke84
2008 10 31, 14:11
o bent jau sloga ar lengvas kosulys ( be kitu papildomu simptomu) mano vaikui tokios itakos nedaro. NIEKO Sau  NUO TOKIU LENGVU PRASIDEDA SUNKI LYGA.
Hmmm...
2008 10 31, 14:16
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 15:04) bet daugeiu atveju sutinku, bet aš jei nežinau kas mano vaikui yra dažniausiai kreipiuosi į medikus  Nu matot, kiekviena iš mūsų skirtinga. Aš į gydytojus kreipiuosi tik tuomet, kai manau, kad tai būtina. Apsivėmimo ar suviduriavimo be papildomų simptomų (temperatūros, nuolatinio silpnumo ir pan.) aš nelaikau rimta liga, todėl į gydytojus nesikreipiu. Galbūt ir ta Jūsų minėta mama taip darė. Jei Rotas praėjo kaip eilinis apsinuodijimas maistu, ji gal net neįtarė, kad čia galėjo būti kažkas rimto. Lygiai taip pat, kaip ir mano vaiko viduriavimo atveju - ėjau pas gydytoją tik todėl, kad man reikėjo nedarbingumo, šiaip nebūčiau vedusi, nes apart viduriavimo daugiau jokių blogumų vaikui nebuvo, o kad tokiu atveju reikia daug skysčių ir tam tikrų papildomų medžiagų aš ir taip žinau. Todėl nereiktų pykti be reikalo, tik tiek norėjau pasakyti  Kaip jau minėjau - kolektyvas - tai neišvengiama bakterijų ir virusų "sankaupa". Ne visi jie vienodai veikia, ne visiems vienodai lengvai praeina, tačiau vedant vaiką į darželį su tuo deja tenka susitaikyti. Arba nevesti. O savo vaiko sergančio nevedu tikrai ne iš altruistinių paskatų, kad kiti neužsikrėstų. Nevedu, nes matau, kad mano vaikui blogai ir manau, kad sveikti jam geriau namie. O jei mano vaikas jaučiasi puikiai, apart nedidelės slogos ar vieno kosulio per dieną, tikrai neuždarau jo namie. Nors kitiems ir tai galbūt nepatinka. Papildyta:QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 14:56) Nu gis ir vėl Jums pritariu.  QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 15:11) NIEKO Sau  NUO TOKIU LENGVU PRASIDEDA SUNKI LYGA. Nereikia sprogdinti akių  Mano vaikui neprasideda. Jei jau prasideda sunki liga, tai automatiškai kyla temperatūra ir tada seka visi kiti "malonumai".
salve123
2008 10 31, 14:21
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 15:04)  , nesuprantu ko čia puolate  , tai jūs norit pasakyti kad tie kurie veda tik sveikus vaikus į daržą geriau nevesti  , nes ten vieta tik sergantiems , deja mūsų šeima nors ir pilna brangu ir paprastas darželis , o apie privatų jau nediskutuosiu, o beje jūsų pasivaidymai žodžiais irgi nelabai tolerantiški  , aš kalbu apskritai, o jūs man konkrečiai siūlote darželį privat anot man nepatinka vaikai sergantys grupėse, manau čia visų mūsų problema ne mano vienos, ir daug kam nepatinka atvedus sveiką vaiką jį parsivesti sergantį nuo ko nors užsikrėtusį taip jei nežinai kas yra vaikui tai yra tam daktarai  , bet daugeiu atveju sutinku, bet aš jei nežinau kas mano vaikui yra dažniausiai kreipiuosi į medikus  Ne. Noriu pasakyti, kad toli gražu ne visada mama gali tinkamai įvertinti kiek rimta yra jos vaiko liga ir ar tai liga. Juo labiau auklėtojos, o vat jūs kategoriškai šaukiat, kad vaikas išimtinai suserga tik nuo apsirgusių vaikų darželyje. O gal jūs pati iš darbo parnešėte bacilą ir ne tik namo, bet ir į tą patį darželį. Įdomu, kai jūs sukarčiuojate einate vaiką pasiimti iš darželio ar laukiate kol pasveiksite. Juk apsargdinti gali ir užsukęs į darželį sergantis tėtis/mama. Aišku viena. Reikia realiai vertinti tą aplinkybę, kad maži vaikai serga daug dažniau ir tikrai dėl to kalti ne tik sloguojantys darželinukai. Ir beje taip nutikus niekaip negalėčiau bakstelti pirštu į vaiką ir pasakyti, vat šitas yra mano vaiko ligos kaltininkas.
Naktibalda
2008 10 31, 14:35
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 15:21) Ne. Noriu pasakyti, kad toli gražu ne visada mama gali tinkamai įvertinti kiek rimta yra jos vaiko liga ir ar tai liga. Juo labiau auklėtojos, o vat jūs kategoriškai šaukiat, kad vaikas išimtinai suserga tik nuo apsirgusių vaikų darželyje. O gal jūs pati iš darbo parnešėte bacilą ir ne tik namo, bet ir į tą patį darželį. Įdomu, kai jūs sukarčiuojate einate vaiką pasiimti iš darželio ar laukiate kol pasveiksite. Juk apsargdinti gali ir užsukęs į darželį sergantis tėtis/mama. Aišku viena. Reikia realiai vertinti tą aplinkybę, kad maži vaikai serga daug dažniau ir tikrai dėl to kalti ne tik sloguojantys darželinukai. Ir beje taip nutikus niekaip negalėčiau bakstelti pirštu į vaiką ir pasakyti, vat šitas yra mano vaiko ligos kaltininkas. nu čia jau pamąstymai jeigu, dabar aš pamąstau kitaip, noriu pabrėžti mano vienas vaikas jau išaugo iš nenustojančių ligų amžiaus , kitas dar nepriaugo , bet dičkis jau perėjo šitą mokyklą  , taigi atvedu po ligos vaiką, jo imuninė sistema greičiausiai nusilpusi po pačios ligos, vaistų ir t.t ir matau ,kad vaiko grupėje yra daug snargliuojančių ir kosinčių vaikų , kurie turi realią galimybę mano vaiką vėl paguldyti į patalą  , nes jis jo imunitettas nusilpęs, nu gal tai ir yra savotiškas grūdinimasis kuo daugiau prasirgti, kad turėtum imunintą atsilaikyti ligoms, , taigi jis nueina 3 dienas į daržą ir vėl suserga  , taigi vaiko palikt nėra kam , tik 3 dienos darbe karoče tai ką daryti toms , kurios nenori vesti vaikų sergančių į daržą a? kategoriškai aš nieko neteigiu, taip vaikai suserga daug kur prekybos centruose, laiptinėse, ir t.t ir t.t , bet manau tema yra ne apie tai kas nuo ko užžsikrečia, tema yra sergantys vaikai grupėje todėl šiuo atveju sakau kategoriškai esu prieš vaikus sergančius grupėje  , mes šitą mėsmalę praėjom ir laukia dar mažiaus eilė, žinau, kad kitaip nebus buvo visada sergančių vaikų grupėse ir bus, bet tikrai neplanuoju vesti sergantį vaiką į daržą
aš pati nesu vieniša ir galiu sau leist vaiką vest darželin kada noriu,galiu samdyt auklę ar palikt kitiems.savo ankstesnėje žinutėje pateikiau tik pavyzdį.manau nei vienas sveiko proto žmogus neveda merdėjančio vaiko ne tik darželin,bet ir laukan.maniškis šį ryt prie darželio durų užspringo guminuku ir kosėjo žiaugčiodamas kol atpylė.neabejoju,jog atsiras kas pasakys,kad matė kaip mama atvedė vaiką sergantį džiova
Naktibalda
2008 10 31, 14:41
QUOTE(etera @ 2008 10 31, 15:38) aš pati nesu vieniša ir galiu sau leist vaiką vest darželin kada noriu,galiu samdyt auklę ar palikt kitiems.savo ankstesnėje žinutėje pateikiau tik pavyzdį.manau nei vienas sveiko proto žmogus neveda merdėjančio vaiko ne tik darželin,bet ir laukan.maniškis šį ryt prie darželio durų užspringo guminuku ir kosėjo žiaugčiodamas kol atpylė.neabejoju,jog atsiras kas pasakys,kad matė kaip mama atvedė vaiką sergantį džiova  iš tikrųjų nejuokinga kaip vaikas paspringsta, bet taip juokingai aprašei  , netruiu ką pasakyti šiuo atveju, nes juokiuosi labai , dėl paskutinio tavo sakinio nieks neina į kraštutinumus, vaikas turi sveikti namie jei jis serga , mano tokia pozicija
salve123
2008 10 31, 14:56
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 15:35) ir matau ,kad vaiko grupėje yra daug snargliuojančių ir kosinčių vaikų , kurie turi realią galimybę mano vaiką vėl paguldyti į patalą  , Daug snargliuojančių? Ką siūlote? Taip suprantu, kad jei būtų jūsų valia, grupėje būtų tik jūsų vienos vaikas. Vėl gi matydama tokią situaciją turite pasirinkimą nevesti vaiko į darželį, nes jam gresia ligoninė. Būtent kažkada taip elgiausi pati. Ir pasikartosiu sakydama, kad draugės berniukas ėjo į tą pačią grupę ir jokie velniai jo neėmė. Kita vertus vaikai suserga netikėtai. Ryte vaikas gali būti sveikas, o vakare jau kosintis ir sloguojantis. Ir įsisvaizduoju, kaip tokia mama, kaip jūs, šnairuojančiu žvilgsniu peržvelgtų mano vaiką, kuris ryte buvo sveikut sveikutėlis...Nugi tikrai apsirgus jūsų vaikui, pareikštumėt, kad vat eidama pasiimti savojo iš darželio mačiau ten tokią sergančią mergaitę ir kokia mama yra niekšė, kad atvedė tokį vaiką į darželį...Ane? Man įdomu, jūs visada matote kokioje būklėje vaiki yra ten paliekami?
Naktibalda
2008 10 31, 15:07
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 15:56) Daug snargliuojančių? Ką siūlote? Taip suprantu, kad jei būtų jūsų valia, grupėje būtų tik jūsų vienos vaikas. Vėl gi matydama tokią situaciją turite pasirinkimą nevesti vaiko į darželį, nes jam gresia ligoninė. Būtent kažkada taip elgiausi pati. Ir pasikartosiu sakydama, kad draugės berniukas ėjo į tą pačią grupę ir jokie velniai jo neėmė. Kita vertus vaikai suserga netikėtai. Ryte vaikas gali būti sveikas, o vakare jau kosintis ir sloguojantis. Ir įsisvaizduoju, kaip tokia mama, kaip jūs, šnairuojančiu žvilgsniu peržvelgtų mano vaiką, kuris ryte buvo sveikut sveikutėlis...Nugi tikrai apsirgus jūsų vaikui, pareikštumėt, kad vat eidama pasiimti savojo iš darželio mačiau ten tokią sergančią mergaitę ir kokia mama yra niekšė, kad atvedė tokį vaiką į darželį...Ane? Man įdomu, jūs visada matote kokioje būklėje vaiki yra ten paliekami? aš nesakysiu ką siūlau  , nes kaip suprantu čia nuomonė teisinga tik tų kurios sau leidžia vesti sergančius vaikus , o tos , kurios nori, kad sergančių vaikų grupėje nebūtų tai arba tegul visai neveda vaiko į darželį, arba tegul būna tik jums asmeninis darželis, arba kaip sakot privatus, nors ten manau ta pati problema, dabar gavausi labai bloga, nes nevedu sergančio ir nenoriu, kad vestų kiti, tai čia ką jau labai blogai nu čia pradedam modeliuoti situacijas, kurios nevertos net diskusijos kaip būtų jeigu būtų, niekšėm nieko nevadinu ir nevadinisu, ane  , aš kitų būklės nuivedusi netyrinėju, bet pati puikiai žinau savo vaiko būklę , nors tenka pamatyti ir netyrinėjat paplinkos, kaip dreba sineos nuo kostinčių vaikų, ir beje dažniausiai paklausiu kiek vaikų šiandien yra sergančių , deja jų buna , ir auklėtojos supranta, kad toks vaikas grupėje būti negali, bet va atveda ir palieka, jos ne visagalės
salve123
2008 10 31, 15:26
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 16:07) nu čia pradedam modeliuoti situacijas, kurios nevertos net diskusijos Jei atvirai, tai jei mano vaikui iš ties būtų blogai nuo darželio lankymo aš ieškočiau alternatyvų, o ne žvygaučiau SM- e apie tai, kaip blogai mano vaikui tame "lazarete". Beje į ten vaiką vedate laisva valia.
Naktibalda
2008 10 31, 15:31
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 16:26) Jei atvirai, tai jei mano vaikui iš ties būtų blogai nuo darželio lankymo aš ieškočiau alternatyvų, o ne žvygaučiau SM- e apie tai, kaip blogai mano vaikui tame "lazarete". Beje į ten vaiką vedate laisva valia. mano vaikui nėra blogai nuo lankymo  , o žvygauju ne aš o tu , stengiausi žmoniškai kalbėti bet deja kažkaip  arba aš rašau neaiškiai, arba dar kažkokių problemų yra,gal neatidžiai tamsta skaitote jei nesuprantate ką rašau  , rišu diskusiją nes nesusikalbam, suprantu nuomonė kitokia nei tamstos yra nepriimtina, nors visada buvau ir būsiu už sveiką aplinką ne tik mano vaikui, bet ir visų jūsų, ir mano vaikas jūsų žiniai 3* tpfu nesrega jau dveji metai, dėl manęs dzin tegul veda , bet yra tokių vaikų tikrai silpnesnėm sveikatom ir nori lankyti darželį kaip ir visis, bet kaip matau jūs už privilegiją sergantiems, o silpnesniems vaikasm tai izoliacija tik siūloma , nu žodžiu diskusija kažkaip vystoso ne taip kažkaip
salve123
2008 10 31, 15:39
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 16:31) Pritariu  .
Naktibalda
2008 10 31, 15:42
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 16:39) Pritariu  .  , bet netikiu, kad jūs nenorit ,kad vaikas būtų tarp sveikų vaikų  , rišam rišam
salve123
2008 10 31, 15:56
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 16:42)  , bet netikiu, kad jūs nenorit ,kad vaikas būtų tarp sveikų vaikų  , rišam rišam  Aš vaiką auginau namie, nes darželis dukrai netiko. Nebuvo atspari ligoms ir aš nusprendžiau vaiko nekamuoti. O vat draugės berniukas mynė į draželį be jokių problemų, išskyrus nuolat tekančią nosį...
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 15:11) NIEKO Sau  NUO TOKIU LENGVU PRASIDEDA SUNKI LYGA. jeigu tau ar tavo vaiku prasideda, tai tavo problemos. As dedu pastangas, kad mano vaikui taip sunki liga neprasidetu ir tai dazniausiai duoda rezultatus
lapinuke84
2008 10 31, 18:04
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 31, 16:24) jeigu tau ar tavo vaiku prasideda, tai tavo problemos. As dedu pastangas, kad mano vaikui taip sunki liga neprasidetu ir tai dazniausiai duoda rezultatus pati supranti ka parasei????
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 19:04) pati supranti ka parasei????  taip. tai kaip vaikas reaguoja i liga labai daug priklauso nuo aplinkinuo poziurio i liga ir aplinkiniu pastangu uzkirsti ligai kelia arba palengvint liga (padeti organizmui su ja kovoti) ir greiciau pasveikti. Ka darai ( isskyrus, kad skundiesi sm ir kitus juodini), kad tavo vaikas nesusirgtu arba susirges greiciau pasveiktu?
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 13:33) Nu bet kiti vaikai tai lanko ir jų negydo mamos po dvi savaites, kas tris dienas. .Zinoma negydo po dvi savaites namie, nes gydosi atseit lankydami darzeli.as minejau ,kad po ligos mums gryzus aukletoja perspeja,jog ne vieno sveiko grupeje nera , visi sloguoja baisiausiai,koseja. mamos rytais vaistuku suduoda ir atseit gydosi vaikas, man tai ju paciu vaiku gaila,vaiksto kazkokie prisnude, ir aukletojos sako,atseit kiek mamom sakom vistiek atveda. Bet as sakau cia gi ne ligonine ,o sveiku vaiku istaiga, o jei as klystu tai gal ne darzeliu reik pavadinti o slaugos namais. Is jusu daugelio pasakymu galima suprasti,kad jus pateisinate nesveikuojanciu vaiku lankyma lopselyje-darzelyje.
lapinuke84
2008 10 31, 18:22
QUOTE(Leilla @ 2008 10 31, 18:20) .Zinoma negydo po dvi savaites namie, nes gydosi atseit lankydami darzeli.as minejau ,kad po ligos mums gryzus aukletoja perspeja,jog ne vieno sveiko grupeje nera , visi sloguoja baisiausiai,koseja. mamos rytais vaistuku suduoda ir atseit gydosi vaikas, man tai ju paciu vaiku gaila,vaiksto kazkokie prisnude, ir aukletojos sako,atseit kiek mamom sakom vistiek atveda. Bet as sakau cia gi ne ligonine ,o sveiku vaiku istaiga, o jei as klystu tai gal ne darzeliu reik pavadinti o slaugos namais. Is jusu daugelio pasakymu galima suprasti,kad jus pateisinate nesveikuojanciu vaiku lankyma lopselyje-darzelyje. VA VA
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 31, 19:04) pati supranti ka parasei????  o ko čia nesuprast  mano nė vienam nuo slogos ar pakosčiojimo nieko rimto nebūna. sloga po kelių dienų baigiasi, kosčiojimas irgi. prasieda sloga,praplaunu jūros vandeniu, geria ir šiaip liepžiedžių, ramunėlių arbatas. O jeigu lauki, kol ta sloga pereis į rimtą ligą, tai aišku, kad tavo problema. Net namie būnatys vaikai sloguoja ir rimčiau serga. Nėra ko norėt, kad bendraudami su kitais nesusirgtų. O be to kai kurios ligos pasireiškia tik po kažkek dienų.Pvz vėjaraupių inkubacinis 21 diena, jei neklystu. Todėl ir serga jais vos ne visa grupė,jei jau vienas susirgo. Dėl paprastos slogos tikrai niekas neduos nedarbingumo. Nepamirškit,kad kartais vaikas nuolat "sloguoja",nes turi alerginę slogą. Šiaip niekad nekaltinau ir nekaltinsiu kitų vaikų ar tėų, jei maniškiai sirgs. nesi tikras, kad būtent darželyje vaikas užikrėtė. Tada jau reikia gyventi izoliuotam, su niekuo ir niekur nebendraut. Blogai sergantys vaikai,bet tokia realybė. Niekada nebus taip,kad aplinkui vien tik sveiki- be slogų, kosulių- būtų. Ir ypač tokiu laiku, tokiu oru, kai tom bacilom palankus metas plist.
klumpele
2008 10 31, 18:47
Man tai juokingiausi pasakymai, tipo tai jusu kalte kad vaikas serga nes jus jo negrudinate. Mano dukra visa vasar prasimaude ezere, ivairu oru, sezona uzdareme tik rugsejo men, po namus pastoviai laksto plika ( vasara), ziema irgi sunkiai ikalbu silciau apsirengti. O reziume tokia, kad kol vaikas sedejo su aukle: nesirgo rimtai ne karto, isskyrus slogas. Gydytoja pamaciusi kompensuojamu vaistu knygele pagalvojo kad jai ji nauja isduota  O nuejo i darza, isvaiksciojo menesi ir bronchitas. Vadinasi grudinimas cia niekuo detas, paprasciausiai vaikui neimanoma atsispirti baciloms uzdaroje patalpoje, kai kokie 5 vaikai choru "loja". Jei jau teveliai nusprendzia vesti sergancius vaikus tai bent apsaugines kaukes tegu parupina savo vaikuciams, (nebrangiai kainuoja) galima gi ir aplikacija kokia priklijuoti kad "prikolas" butu  . Ligu sumazetu iskarto, nes tokie bronchitai plinta laseliniu budu. Papildyta:Man isviso keista, kodel pvz suauge zmones jei jauciasi blogai pasiima keleta laisvu dienu "atsistatyti". Pas mus pvz darbe net nedarbingumo lapeliu nereikedavo 2 dienoms nesti, nes uz tas 2 d darbdavys apmoka, tai jau geriau jei blogai jautiesi issiguleti tas dvi dienas ir pasveikti. Bet vaikus kazkodel i darzeli grudame sergancius
Hmmm...
2008 10 31, 18:58
QUOTE(Leilla @ 2008 10 31, 18:20) Is jusu daugelio pasakymu galima suprasti,kad jus pateisinate nesveikuojanciu vaiku lankyma lopselyje-darzelyje. Ką reiškia "pateisinam"? Ir kas yra "nesveikuojantis"? Aš galiu pasirūpinti tik savo vaiku, taip ir darau. Todėl, jei mano vaikas jaučiasi gerai, vedu jį į darželį, jei ne - laikau namuose. Kitiems mano pamąstymai nei įdomūs, nei jie jų klausys. QUOTE(klumpele @ 2008 10 31, 18:47) Vadinasi grudinimas cia niekuo detas, paprasciausiai vaikui neimanoma atsispirti baciloms uzdaroje patalpoje, kai kokie 5 vaikai choru "loja". Man isviso keista, kodel pvz suauge zmones jei jauciasi blogai pasiima keleta laisvu dienu "atsistatyti". Jei aš pasakysiu, kad mano vaikas nė karto broncitu neužsikrėtė (tfu tfu tfu), nors "lojančių" aplink ne mažiau, tai gal galėčiau teigti, kad visgi įmanoma?  Gerai, kad pas jus ima. bet Jūs gal kitur nesilankot? N dirbančių ir sergančių aptarnavimo sferoje kasdien ligų sezono metu matau. Ir prekybos centrai prasidėjus ligų sezonui pilni "lojančių". Jie netrukdo?
salve123
2008 10 31, 19:07
QUOTE(Leilla @ 2008 10 31, 19:20) ne vieno sveiko grupeje nera , Aha, visos motinos beširdės aprat jūsų pačios  .Nu tai įsteikite darželį, kur grupėje bus tik vienas vaikas ir mažiausiai dvi auklytės, o viena iš jų medikė - ektrasensė
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 20:07) Aha, visos motinos beširdės aprat jūsų pačios  .Nu tai įsteikite darželį, kur grupėje bus tik vienas vaikas ir mažiausiai dvi auklytės, o viena iš jų medikė - ektrasensė  prie ko cia besirdes, yra siaip darzeliuose ir taisyklese parasyta kokiems vaikams negalima lankyti , man rodos visos skaityti moka tik ne visos nori perskaiciusios atsimerkti. As nekalbu apie tokius kurie sukoseja ten keliskart sausai ar kaip ten pavadinti,arba slogele ten vandenelis, bet atsiprasau kai atvedus vaika matau kai is nosies atsiprasant zalia sloga varo ir koseja ne siaip sau o loja, nu tai atsiprasau tada man zodziu truksta jei toks vaikas nesiskaito sergantis
QUOTE(Jersey @ 2008 10 31, 14:38) Nu bet ir pasisakymai, tik iš tautiečių ir galima išgirsti tokius perliukus  pasisakymu tai cia siaubingu yra QUOTE(klumpele @ 2008 10 31, 20:47) Man isviso keista, kodel pvz suauge zmones jei jauciasi blogai pasiima keleta laisvu dienu "atsistatyti". neesu nei karto gavusi biliotenio kai tik temperatura ar siaip persalimas buvo,visuomet ejau ir dirbau,nebent kai visai blogai,tai njau darbdavys dave diena pasigydymui  ne visos taip puola gydyti s del kiekvienos popos O siaip mano mergyte serga ir serga,sirgom ilgai,paejom i darza 2 ar tris dienas ir vel menesi sirgom,ligoninej gulejom,sunkoka liga buvo..nevisai iki galo gerklyte pasveiko,gydytoja jau leido i darzeli prirasiusi vaistu,sake cia gali ir menesi dar testis,paejo tik 2-3 dienas,ir atejau pasiimti,sloguoja vaikas labai,paklausiau kaip cia,sako,nuo vaiku,nes cia jie visi ciaudi ,kosti sloguoja tokiu metu..tai siandien sloguojancia leidau i darzeli,nes nebuvo kur deti,atrodo,pati jautesi puikiai,tik akytes sloguojancios..Tikiuosi per savaitgali praeis,jei neatkris  Na ir vaiko gaila,bet ir vienisai mamai sunku,nes tikrai nera kur vaiko padeti..nes reikia vienai buta issilaikyti ,nuoma ir save..jei vaikas tiek sirgs,tai tuomet i skolas gali eiti..tai vat..nezinia cia ka ir kaip reikia daryti..O tos ,kur galvoja,kad visos vienisos turi kur vaika padeti ligos atveju,tai manau klysta  Padejimas toks,kad neiti i darba,o jei neiti i darba,tai netureti nieko,ir is buto buti ismestam i gatve
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 31, 18:58) Ką reiškia "pateisinam"? Ir kas yra "nesveikuojantis"? Aš galiu pasirūpinti tik savo vaiku, taip ir darau. Todėl, jei mano vaikas jaučiasi gerai, vedu jį į darželį, jei ne - laikau namuose. Kitiems mano pamąstymai nei įdomūs, nei jie jų klausys. Jei aš pasakysiu, kad mano vaikas nė karto broncitu neužsikrėtė (tfu tfu tfu), nors "lojančių" aplink ne mažiau, tai gal galėčiau teigti, kad visgi įmanoma?  Gerai, kad pas jus ima. bet Jūs gal kitur nesilankot? N dirbančių ir sergančių aptarnavimo sferoje kasdien ligų sezono metu matau. Ir prekybos centrai prasidėjus ligų sezonui pilni "lojančių". Jie netrukdo? Perskaičiusi kelis paskutinius puslapius supratau, kad "biški"sloguojantis, "biški" kostintis, "biški" karščiuojantis ir "biški" viduriuojantis atitinka "praktiškai sveikas"  Iš esmės kol vaikas "neiškrenta į nuosėdas" rūpestingų tėvelių akivaizdoje, jis darželį lankyti gali.Tiesa, visas šitas kontingentas panašus į ligoninės bendrosios pediatrijos skyriaus pacientus, neskaičiuojant tų, kurie guli reanimacijoje.Bent jau pasidarė aiškiau ir gerokai praplėčiau savo žinias apie tai, kas yra "sveikas" vaikas
zodziu,as taip manau,juk bun ataip,atvedi i darzeli,lyg ir sveikas,issivedi,kosti...ir gali buti kad visi veda sveikus ,bet darzas yra darzas,juk virusa gali ir pakeliui i darza pasigauti,o paskui jau riejasi motkos,nuo ko mano vaikas apsikreti,kuria mama bausti,nmes ju atzala susirgo..nemanau kad tai gera iseitis..o kad stengiasi,tai dauguma manau tokiu tevu,jog nori kad vaikas butu sveikas Ir apskritai nesamoninga tema
Papildyta:QUOTE(mamiux @ 2008 10 31, 20:24) zodziu,as taip manau,juk bun ataip,atvedi i darzeli,lyg ir sveikas,issivedi,kosti...ir gali buti kad visi veda sveikus ,bet darzas yra darzas,juk virusa gali ir pakeliui i darza pasigauti,o paskui jau riejasi motkos,nuo ko mano vaikas apsikreti,kuria mama bausti,nmes ju atzala susirgo..nemanau kad tai gera iseitis..o kad stengiasi,tai dauguma manau tokiu tevu,jog nori kad vaikas butu sveikas Ir apskritai nesamoninga tema  O kokiu būdu kažkurią mamą nubausti galima
QUOTE(dange @ 2008 10 31, 22:27) Papildyta:O kokiu būdu kažkurią mamą nubausti galima  o ci ajau nezinau,kad tema tik besipykstanciu mamu  ..
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 31, 17:07) aš nesakysiu ką siūlau  , nes kaip suprantu čia nuomonė teisinga tik tų kurios sau leidžia vesti sergančius vaikus , o tos , kurios nori, kad sergančių vaikų grupėje nebūtų tai arba tegul visai neveda vaiko į darželį, arba tegul būna tik jums asmeninis darželis, arba kaip sakot privatus, nors ten manau ta pati problema, dabar gavausi labai bloga, nes nevedu sergančio ir nenoriu, kad vestų kiti, tai čia ką jau labai blogai nu čia pradedam modeliuoti situacijas, kurios nevertos net diskusijos kaip būtų jeigu būtų, niekšėm nieko nevadinu ir nevadinisu, ane  , aš kitų būklės nuivedusi netyrinėju, bet pati puikiai žinau savo vaiko būklę , nors tenka pamatyti ir netyrinėjat paplinkos, kaip dreba sineos nuo kostinčių vaikų, ir beje dažniausiai paklausiu kiek vaikų šiandien yra sergančių , deja jų buna , ir auklėtojos supranta, kad toks vaikas grupėje būti negali, bet va atveda ir palieka, jos ne visagalės  Idomu,o jus dirbate ? ir kaip virsininkai ledzia daznai imt biuliteni As pati su 39 tem. dirbu,kitaip ...ira daug zmoniu laisvu gatve.Supratot. MAN nepatinka serganti vaikai darzele,no ... taip jau ira
Tema,kaip visada......islieti emocijas, Pati turiu namudini darzeliuka...7 vaikuciai ir ka...ateina ruduo,oru permainos,silta,salta,vejas,lietus.....naturalu,kad vaikai pradeda po truputi sloguotis,pakoseja,bet...tai nereiskia,kad ims ir visi susirgs  .......patirtis parode,kad.....tik nuo vaiko organizmo,atsparumo priklauso,kiek jis sirgs,lankant darzeli,nesvarbu,privatus tai ar valstybinis...mano sunus...lanke nuo 2,5 metuku valstybini,ant vienos rankos pirstu galiu suskaiciuoti,kiek kartu sirgo iki mokyklos..dukra,valstybinio iki siol nelanko..iki metuku nesirgo,nes kasdien lanke baseina..poto nuo metuku iki 2 pradejusi bendrauti su vaikuciais,su kolektyvu metus laiko pasirguliuodavo,kas 4 menesius,nestipriai...bet pasirguliuodavo....dabar dukrai 2.8 metukai,senai jau nesirgo(tfu,tfu,tfu)........mano aukletiniams labai padejo CITROCEPTAS..pabandykite mamytes....pabandykite pavartoti dar pries rudeni,asmeniskai mano patirtis parode gerus rezultatus Geriau dalinkimes budais,kaip apsisaugoti,kaip stiprinti imuniteta,nei pyktis ir ieskoti kaltu
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 10 31, 23:38) Geriau dalinkimes budais,kaip apsisaugoti,kaip stiprinti imuniteta,nei pyktis ir ieskoti kaltu  visiskai sutinku su tavimi
Hmmm...
2008 10 31, 22:24
QUOTE(dange @ 2008 10 31, 20:19) Perskaičiusi kelis paskutinius puslapius supratau, kad "biški"sloguojantis, "biški" kostintis, "biški" karščiuojantis ir "biški" viduriuojantis atitinka "praktiškai sveikas" Taip, jei mano vaikas puikiai jaučiasi ir gali pilnavertiškai dalyvauti kolektyvinėje veikloje, man jis sveikas  Ir tikrai dėl "vandenėlio" išnosies aš jo po poliklinikas netampysiu ir ligų neieškosiu. Tiesa, minėjau, kad dėl viduriavimo aš ėmiau nedarbingumą - ne todėl, kad "neužkrėsčiau ko nors", o todėl, kad tai vaikui kėlė realų nepatogumą. Tuo labiau, kad tuo metu dar su sauskelnėm buvo. Norėjau užtikrinti, kad jos bus keičiamos taip dažnai, kaip reikės, o ne tada, kada auklėtoja spės pamatyti. Bet tai tik mano įsitikinimai. Jūs galite galvoti kitaip. Vat vakar miegodamas mano vaikas "šlapiai" taip ir gerai atsikosėjo. Dabar galvoju - mažu nedarbingumą reikėjo iš ryto eit pasiimt
|
|