Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sergantys vaikai grupėje
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ciuke
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 11 30, 16:50)
*nes ir zmoniu gaila, matau kaip vaikas aprengtas vaiksto

** o ka daryti, kai nera jos?

o man mano vaiko labiau gaila,kai po slogos persirita i bronchita, plauciu uzdegima ar tt ir pan ir jo organizmas alinamas antibiotikais. Po antibiotiku, issigydzius plauciu uzdegima, dar kelias savaites atstainet zanyna,nes viduriuoja. Ir visa tai del to, kad kazkam giliai dzin mano vaikas, bet man ne dzin,todel ir as kovociau, o aukletojos ne i vaika pirstu badyt turetu, o tiesiog tokio vaiko bukles neturetu tadien buti grupeje.

**O koks kitu teveliu reikalas? ar turiu sukti galva del to?
Dziurgita:)
QUOTE(Špokencija @ 2011 11 30, 18:13)
Šiandien mes iš gydytojs su štai kokia nauja diegnoze - "Užryklinio lašo sindromas". Slogos nėra, jokių ūmių ligos požymių nėra, tik šlapiai kosti... Gydymas jūros vandeniu. Laikyti namuose ir nevesti į kolektyvo pagrindo nėra. Taip vaikas gali kosėti ir iki 3 mėn. Pirmadienį keliausim į lopšiuką.
*

apie ka as ir sneku, dabar kad ir snd, jauciu maniskiui slogyte atsiradineja, gal gi iveiksime ja greitai, bet nosis neteka, tiesiog nosis uzsikimsusi buvo, praputem is viskas, taip kaip dabar? nuvedziau vaika i darzeli ir jeigu man paskambintu(zinau kad nepaskambins tik del to) del to kad vaikas issipurske nosi pora kartu, nevaziuociau pasiimti, kad ir koooookia arsi mamyte bebutu tarp musu, matau kad vaikas neserga del to ir vedu. Del kiekvieno nosies patekejimo nesiruosiu sedeti namie, o jeigu tai kazkam nepatinka, lai neveda vaiku i ta grupe...musu grupeje daznokai vaikai sloguoja, bet laiku susgribus ta sloga galima greitai iveikti, ir matau, kad tie patys vaikai po keliu dienu nebesloguoja. Kaip sakoma islieka stipriausi....o kaip mokykloje? vaikas snargliuoti vaiksto...jus net nematytumete su kuo ir kaip kontaktuoja jusu vaikas..taip kad nereikai is karto vaikui nuo mazens sudaryti siltnamio salygu, o po to ir serga nuolatos, nes vos tik PYRST ir mama antibiotikus kisa doh.gif
Niktė
Lengviausia pasakyti kad lai nepatinka tegul neveda doh.gif Tie vaikai ir taip jau yra nuskriausti nes iš ligų neišlipa, o čia dar taip išeina turi būti izoliuoti doh.gif
šiltnamio sąlygom neauginu, ir lauke būnam ir namus vėdinam. bet nesėdžiu rankų sudėjus kol kiekviena poniutė savo vaikui negali skirti atitinkamos priežiūros cool.gif
pas mus dar ne tokios mamos buvo pernai sutvarkytos. Nepasiima, ir ką, kitą dieną be sesutės apžiūros nebuvo vaikas įleistas į grupę cool.gif kažkam tik "pyrst" o mano vaikui plaučių uždegimas, dėl to kad kita mama nesugeba savo vaiku pasirūpinti. O kaip jūs siūlote plaučių uždegimą gydyti? be antibiotikų? dažniausiai vaistai būna skiriami du kartus per dieną- ryte ir vakare, tai aš sau švaria sąžine ryte sugirdau vaistus, ir kai grįžtam iš darželio. valio temperatūra jau numušta ir aš įrodinėju kad mano vaikas neserga lotuliukas.gif man visiškai nusišvilpt kad kiti vaikai paskui sirgs, bet kur tau, aš gi negaliu sėdėti su vaiku namuose nail.gif
tai va, toks gyvenimas, yra silpnesniu, yra stipresniu zmoniu, kazkas visuomet nukencia ir verkia visuomet tie kurie nukencia...nieko cia nepadarysi cool.gif
Nera cia ko gincytis, kiekvienas mato ir gina savo puse, mums sloga nera baisu, kitiems tai dideles ligos pradzia, todel ir ziurime skirtingai i ta pacia situacija. Linkiu visiems nesirgti! 4u.gif
o as visai ne poniute rolleyes.gif bet aciu uz komplimenta biggrin.gif
ciuke
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 01, 10:28)
..o kaip mokykloje? vaikas snargliuoti vaiksto...jus net nematytumete su kuo ir kaip kontaktuoja jusu vaikas..taip kad nereikai is karto vaikui nuo mazens sudaryti siltnamio salygu, o po to ir serga nuolatos, nes vos tik PYRST ir mama antibiotikus kisa doh.gif

Mokykloje vaikai jau buna stipresniu imunitetu. Ir trimetinukas daug greiciau paprastai uzsikrecia, nei mokyklinukas.
Papildyta:
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 01, 11:45)
tai va, toks gyvenimas, yra silpnesniu, yra stipresniu zmoniu, kazkas visuomet nukencia ir verkia visuomet tie kurie nukencia...nieko cia nepadarysi cool.gif
Nera cia ko gincytis, kiekvienas mato ir gina savo puse, mums sloga nera baisu, kitiems tai dideles ligos pradzia, todel ir ziurime skirtingai i ta pacia situacija. Linkiu visiems nesirgti! 4u.gif
o as visai ne poniute rolleyes.gif bet aciu uz komplimenta biggrin.gif
*

Bet kokiu atveju ne visada jus turit ivertinti slogos baisuma ir potencialu pavojinguma, o gydytoja.

As nuvedziau vaika su sloga pas gyd ir ji pasiule sinupreta. Kazkas kirbejo, kad neuzteks. Plauciai svarus. Paprasciau visvien kraujo tyrimo. Jis jau rode bakterija. Vakare temp 39,7. Diagnoze po rentgeno ta pati vakara-plauciu uzdegimas. Todel vaiko negalavimas, vedant i kolektyva turetu buti ivertinamas gyd. Aisku, irsuauges pro lauka prasiejes nosi issipucia. Todel nereikia dramatizuoti, is darzeliu niekas neskambina del vieno nosies isputimo.
Mes visi suprantam apie ka mes cia snekam.
O jei mamos tik pyrst ir kisa antibiotikus-cia ju beda, jei nezino, kad tik po to, ka kraujas rodo juos verta/neverta skirti.
Isryskeja jusu dzin poziuris kitu atzvilgiu, nes jusu vaikas stipraus iminuteto.
duokanka
QUOTE(jalo @ 2011 11 29, 15:05)
nezinau ar ten rasau  unsure.gif  problema ta pati sergantis vaikai grupeje , ir automatiskai serga manoji. Nuo rugsejo 1 pradejome lankyti ir isbuvome maksimum 5 pusdienius. Net ne karto dar nesugebejo pabandyti miegoti darzelyje. Tik atrodo, kad gal jau pripranta vel sloga, po to temperatura ir visi kiti malonumai  verysad.gif
Pavargau nuo verkiancio vaiko, nuo pat ryto verkia nenoriu i darzeli (tiesiog nespeja vaikas priprasti kai ir vel suserga), pavargau nuo sergancio vaiko namie ( pvz. dabar nosyte visiskai nekvepuoja, negali miegoti, negali uzmigti, ji visa nakti kankinasi ir as kartu su ja  verysad.gif )

Mociute aiskina nekankink vaiko, as pavasari eisiu i pensija ir ja ziuresiu. Iki to laiko yra galimybe palaikyti vaika namie turime sukauptas atostogas bendrai su vyru. Gal po 1.5 m pertraukos ji geriau/ lengviau adoptuosis, gal tiek jau nesirgs.

Ka daryti ??????  ar paimti vaika is darzo. Vedeja sake, kad jei dabar paimsim per artimiausius 2 metus laisvu vietu nebus.

Aisku mociutes auklejimas neprilygs darzeliui, kur vaikas bendrautu su savo bendraamziais, bet ligos.............  kol kas ji neturejo galimybes su jais pabendrauti. Ir is principo mane is darbo ismes su tokiu lankomumu ir tiek biliuteniu sad.gif

Gal kas turite patirties, vyresni vaikai 3.5 - 4 metu, gal maziau serga? ka daryti
*

darzeli gali kompensuoti bureliai. Sveikata juk brangiau. O sudejus kiek kainuotu darzelis plius vaistai, tai uz ta suma tikrai geriau kokius sokius lankykit 4u.gif
Blobse
Nuostabu skaityt, kaip darželio auklėtojos ir vadovybė pasilengvino sau gyvenimą supriešindamos tėvus. Dažniausiai vaikai suserga, nes tuo pasirūpina auklėtojos, kad darbo krūvis būtų mažesnis. Dabar tėvai jau nebelabai turi galimybių sėdėt su sergančiais vaikais namie ir vis tiek juos veda į darželį, tai auklėtojos bando tada veikt per tėvus, kad va žiūrėkit jūsų vaikas užsikrėtė nuo to ar ano vaiko. Tinkamai prižiūrint vaikus (plaunant dažnai rankas, tinkamai aprengiant, nedarant skersvėjų) ligų sumažėtų daugiau nei dvigubai. Bet ar auklėtojom tai apsimoka? Jei auklėtojos atlyginimas priklausytų nuo vaikų skaičiaus grupėje, ligų praktiškai neliktų. 4u.gif Tėveliai, nepasiduokit provokacijoms ir nesileiskit kvailinami 4u.gif
QUOTE(ciuke @ 2011 12 01, 15:29)
Mokykloje vaikai jau buna stipresniu imunitetu. Ir trimetinukas daug greiciau paprastai uzsikrecia, nei mokyklinukas.
Papildyta:

Bet kokiu atveju ne visada jus turit ivertinti slogos baisuma ir potencialu pavojinguma, o gydytoja.

As nuvedziau vaika su sloga pas gyd ir ji pasiule sinupreta. Kazkas kirbejo, kad neuzteks. Plauciai svarus. Paprasciau visvien kraujo tyrimo. Jis jau rode bakterija. Vakare temp 39,7. Diagnoze po rentgeno ta pati vakara-plauciu uzdegimas. Todel vaiko negalavimas, vedant i kolektyva turetu buti ivertinamas gyd. Aisku, irsuauges pro lauka prasiejes nosi issipucia. Todel nereikia dramatizuoti, is darzeliu niekas neskambina del vieno nosies isputimo.
Mes visi suprantam apie ka mes cia snekam. O jei mamos tik pyrst ir kisa antibiotikus-cia ju beda, jei nezino, kad tik po to, ka kraujas rodo juos verta/neverta skirti.
Isryskeja jusu dzin poziuris kitu atzvilgiu, nes jusu vaikas stipraus iminuteto.
*

Butent drinks_cheers.gif , tai ir skaitykite apie ka as rasau mirksiukas.gif
Sneku apie lengvas slogytes ar pakosejimus uzsitesusius, o ne apie persiprasau zalia kabanti snargli ir kosejima be perstojo. As tai ir norejau pasakyti, kai nesutarimas kyla del to, kad kai kurios mamos daro tragedija del tekancios nosytes, nekalbu apie serganti vaika, jus ka galvojate, kad as besirde ir vedu savo serganti vaika? visu pirma nevedu del jo paties, kad nebutu blogiau, o tada ir del kitu, kad neapkrestu.
Pastebiu kad kai kurios mamos linkusios zodzius isversti kaip joms patogiau, nekalbu apie jus mirksiukas.gif jei pasakai kad pasloguoja, tai prasideda...oi kokia jus besirde ir bla bla bla, net juokinga skaityti doh.gif
Praeis tie sirgimai, isaugs visi ir atsikvepsime, man atrodo, vesi vaika i darzeli ar ne, jis vis viena turi atsirgti savo ir viskas cool.gif
Nematau daugiau reikalo veltis i diskusijas, nes kiekvienas turi savo nuomone ir supratima, del to gincytis bergzdzias reikalas!
elfyte
QUOTE(Blobse @ 2011 12 01, 16:15)
Nuostabu skaityt, kaip darželio auklėtojos ir vadovybė pasilengvino sau gyvenimą supriešindamos tėvus. Dažniausiai vaikai suserga, nes tuo pasirūpina auklėtojos, kad darbo krūvis būtų mažesnis. Dabar tėvai jau nebelabai turi galimybių sėdėt su sergančiais vaikais namie ir vis tiek juos veda į darželį, tai auklėtojos bando tada veikt per tėvus, kad va žiūrėkit jūsų vaikas užsikrėtė nuo to ar ano vaiko. Tinkamai prižiūrint vaikus (plaunant dažnai rankas, tinkamai aprengiant, nedarant skersvėjų) ligų sumažėtų daugiau nei dvigubai. Bet ar auklėtojom tai apsimoka? Jei auklėtojos atlyginimas priklausytų nuo vaikų skaičiaus grupėje, ligų praktiškai neliktų.  4u.gif  Tėveliai, nepasiduokit provokacijoms ir nesileiskit kvailinami  4u.gif
*

O pas mus kaip tik skatinama kuo daugiau lankyti darželį , jeigu tik temperatūros nėra, sako, tai ir veskite. VAISTUKUS MES SUDUOSIME unsure.gif Auklėtojos būtent taip ir pasako. Na, kadangi esu tokia nenormali mama, sergančio vaiko i darželį nevedu,sloga mums yra liga, tai kraupstu nuo tokių dalykų. Bet, žinokite, pas mus tėvai atsipūtę, eina vaikai ir su slogom, ir su kosuliais, darželyje jie "pasveiksta ir taip grūdinasi". Va taip ir vaikšto jie, vargšiukai, sirgdami į darželį doh.gif
O aš sėdžiu su saviškais namie, girdau vaistukais, garinu gerklytes...
Tėveliai, kurie vedate vaikus sloguojančius į vaikų kolektyvus, žinokite, kad jusu vaikutis užkrečia ne tik savo grupės draugą, pastarasis parneša namo jusu vaikučio ligą ir perduoda savo mažiesiems broliukui ar sesutei.Taip ir vaikšto virusai. Mums ne kartą taip buvo.
Uchhh išliejau tulžį.Nepykite 4u.gif
Žaneta@
QUOTE(Blobse @ 2011 12 01, 16:15)
Dažniausiai vaikai suserga, nes tuo pasirūpina auklėtojos, kad darbo krūvis būtų mažesnis.
Tinkamai prižiūrint vaikus (plaunant dažnai rankas, tinkamai aprengiant, nedarant skersvėjų) ligų sumažėtų daugiau nei dvigubai. Bet ar auklėtojom tai apsimoka? Jei auklėtojos atlyginimas priklausytų nuo vaikų skaičiaus grupėje, ligų praktiškai neliktų. 

Idomu,ir kaip jos pasirupina,kad vaikai susirgtu. Kokie skersvejai,jei po iseiginiu ateina kosejantys,sloguojantys.Tai gal tada ir aukletojoms manyti,kad tevai skersvejus daro ar tycia susargdina. Jei vaiko imunitetas silpnas,tai jis ir sirgs.Grudinti vaikus reikia,rengti atitinkamai,o ne aprengti taip,kad net pajudeti vaikas lauke negali.Vertetu pasidometi kaip reiketu tai daryti,o ne kaltinti aukletojas.Ir dar,jei nebutu vedami vaikai sloguojantys,kosejantys,tai sergamumas sumazetu.Jei teveliai galvotu ne tik apie save(nes tokiais atvejais tikrai negalvoja apie savo vaikus,kaip jaustis visa diena ,kai kankina kosulys ar sloga doh.gif blush2.gif ),bet ir apie savo ir kitu vaikus,tai nebutu ir pasekmiu,t.y. ligu.O kaltinti del to aukletojas juokinga lotuliukas.gif
Deganti
QUOTE(Žaneta@ @ 2011 12 01, 18:32)
Idomu,ir kaip jos pasirupina,kad vaikai susirgtu. Kokie skersvejai,jei po iseiginiu ateina kosejantys,sloguojantys.Tai gal tada ir aukletojoms manyti,kad tevai skersvejus daro ar tycia susargdina. Jei vaiko imunitetas silpnas,tai jis ir sirgs.Grudinti vaikus reikia,rengti atitinkamai,o ne aprengti taip,kad net pajudeti vaikas lauke negali.Vertetu pasidometi kaip reiketu tai daryti,o ne kaltinti aukletojas.Ir dar,jei nebutu vedami vaikai sloguojantys,kosejantys,tai sergamumas sumazetu.Jei teveliai galvotu ne tik apie save(nes tokiais atvejais tikrai negalvoja apie savo vaikus,kaip jaustis visa diena ,kai kankina kosulys ar sloga doh.gif  blush2.gif ),bet ir apie savo ir kitu vaikus,tai nebutu ir pasekmiu,t.y. ligu.O kaltinti del to aukletojas juokinga  lotuliukas.gif
*

o aš žinau kaip, labai myliu mūsų darželį ir auklėtojas, tikiu skersvėjų nedaro, bet priima į grupę sergančius, pati atvedu vaiką po savaitės nelankymo, nors buvo tik sloga ir nedidelis kosulys, bet aš myliu savo vaikus ir neleisiu niekada, kad mano vaikas eitų į darželį sergantis, tai va paėjom dvi dienas ir ką - temperatūra, nei slogos, nei kosulio, ką tai reiškia, kad daržely yra vaikas kuris serga, galbūt nestipriai, bet jis nešioja virusą, tai atleiskit mielosios kuo aš nusikaltau ir mano vaikas , kuris išvis iki darželio yra sirgęs tik pora kartų, va dabar tai man dzin, aš kasdien vedu vaiką ir turiu pakankamai laiko pažiūrėt kaip grupės vaikai jaučiasi ir tikrai kviesiu ir seselę jei reikia, o jei nepadės ir aukščiau kreipsiuos.

Labai gerai pasakė čia viena mama, ne mano problemos, kad Jūs neturite kur vaikų palikt sergančių, kodėl nuo to turi kentėti mano sveikas vaikas tuo laiku.

Žinot, šiandien kaip tik AIDS diena, girdėjau labai gražius žodžius, jei visi naudotų prezervatyvus atsitiktinių santykių metu ta liga ilgainiui išnyktų, tas pats su darželiais, jei tėvai būtų sąmoningi, nebūtų tokių ligų protrūkių.
Rasma
Kreipkitės į VSC, tikrai padeda, išbandyta smile.gif 4u.gif

Ligų metas, o grupėje tik keli vaikai ir nė vieno sergančio thumbup.gif Nei slogyčių, nei kosuliukų, nei auklėtojų ar vaikučių su vaistukais cool.gif

Su tėvais kalbėti beviltiška ir kaip teisingai kažkas sakė, kodėl turėčiau tai daryti ir tuo rūpintis? Buvo laikas, kad aš pasiimdavau savo sveiką vaiką, kad jis nebūtų tarp sergančių, o dabar elgiuosi kitaip. Pati sėdžiu ir su menkiausiom vaiko slogom namie (vaiko nėra kam palikti, tad žinoma prarandu savo pajamas dirbdama tik 4-9 dienas per mėnesį), tad nesiruošiu aukoti karjeros ir savo šeimos finansinio stabilumo, nes kažkam 'dzin' ir veda 'beveik sveikus' vaikus. Kaip suprantu dėl mano galimybės dirbti sergančių vaikų tėvai nesiaukoja, tai ir aš nesiaukosiu dėl tų kitų tėvų galimybės dirbti :4u
gupija
skaičiau skaičiau ir nebegalėjau neįsiterpti biggrin.gif cool.gif

QUOTE(Rasma @ 2011 12 01, 21:29)
Pati sėdžiu ir su menkiausiom vaiko slogom namie (vaiko nėra kam palikti, tad žinoma prarandu savo pajamas dirbdama tik 4-9 dienas per mėnesį)

labai džiugu, kad galite sau leisti tik tiek dienų dirbti. Tačiau toli gražu ne kiekvienoj darbovietėj yra taip palankiai žiūrima į "sergančias" mamas. Aišku, vaikas svarbiau ir tt ir pp, tą visi žinome ir suprantame. Tačiau didesnėje dalyje darboviečių būtų tikrai pasiūlyta pasiieškoti darbo kitur. Taip kad atsiduriame tarp dviejų girnapusių....

Dabar grįžtant prie temos. Su pirma ėmiausi nedarbingumus iškart vaikui susirgus, su antru - turėjau galimybę sloguojančio išvis nevedžioti, o vat su trečiu - pradėjau į viską žiūrėti žymiai liberaliau. Ir tik nepradėkit "gerai, jei vaikas rimčiau nesuserga" cool.gif Suserga ir labai rimtai, ir dar priedo apkrečia lėtine liga sergantį brolį.
Va, vėl antrą savaitę namie sėdi, bet kai pasveiks, mano požiūris vistiek nepasikeis blush2.gif Nes KITŲ galimybių neturim. O dabar tegul puola, kas tik nori.... Nes pas kiekvieną skirtingos situacijos, skirtingi gyvenimai ir galimybės. Jei galėčiau, nevedžiočiau nei su menkiausia sloga, nei su menkiausiu sukostelėjimu. Bet dabar negaliu.
sena pažįstama
QUOTE(Žaneta@ @ 2011 12 01, 18:32)
Grudinti vaikus reikia,rengti atitinkamai,o ne aprengti taip,kad net pajudeti vaikas lauke negali.
*

Normaliai tie vaikai buna aprengti. Tiesiog, kaip pacios aukletojos sako, kol pries pietus visus vaikus aprengia, tai pirmieji jau buna slapi nuo prakaito, isveda tokius i lauka-vejas papucia ir basta, kad ir kokio grudinimo bebutum doh.gif

QUOTE(gupija @ 2011 12 02, 08:24)
Nes KITŲ galimybių neturim. O dabar tegul puola, kas tik nori.... Nes pas kiekvieną skirtingos situacijos, skirtingi gyvenimai ir galimybės. Jei galėčiau, nevedžiočiau nei su menkiausia sloga, nei su menkiausiu sukostelėjimu. Bet dabar negaliu.
*

Yra kita galimybe-uzdaryti vaika i vaiku namus bigsmile.gif
Keista klausyti man. Kai nori, tai mamytes buna labai isradingos. Tik noro nera. Idomu stebeti, "verkia" mamytes apie sunkia finansine padeti, kad nera kur deti serganciu vaiku, o kita diena pamatai ja su paltu uz pora tukstanciu litu doh.gif
Neturiu ir as kur deti sergancio vaiko. Abieju tevai uz 100km ir dirbantys. Pati dirbu valdiskame darbe, ir valdzia kreivai irgi ziuri i toki darbuotoja. Bet isradingumui ribu nera: radau moterele pensininke, kuri sutiko uz 100lt savaitei pabuti su mano sloguojanciu vaiku, jei nekeliu jai daug reikalavimu, t.y. jei jos darbas tik priziureti vaika, paduoti jam valgyti. Mane tokios salygos tenkino, del savaites pabuvimo su tokia aukle, mano vaiko meniniai gabumai nenukencia cool.gif Taigi, ar tikrai visoms mamoms 100lt savaitei-jau labai dideli pinigai, kad vertetu serganti vaika leisti i darzeli? Ar vis tik cia noro nera paieskoti tokios moters? P.s. cia Vilniuj galima rasti tokiu aukliu. Beje, kaiminystej yra ir neakivaizdiniame studijuojanti mergina, ji irgi mielai uz 100lt pabuna, jei kartais aukle negali. O ka-ji laisvai ruosiasi studijoms, uzmeta tik aki i zaidzianti vaika, kaip sakant, "soldat spit-sluzba idiot". Ieskojau ne per laikrascius, ne interneta, o parasiau ranka skelbimus ir iskabinau prie aplinkiniu namu laiptinese ir nurodziau, kiek galesiu moketi. Tikrai tikejau, kad kokia pensininke nores prisidurti prie pensijos atliekama lita. Patikekit, skambuciu sulaukiau is 7 moteru bigsmile.gif
Vadinasi, tik tingines mamytes gali sakyti, kad "nera kur deti sergancio vaiko". cool.gif
Nada...
QUOTE(jalo @ 2011 11 29, 15:05)
nezinau ar ten rasau  unsure.gif  problema ta pati sergantis vaikai grupeje , ir automatiskai serga manoji. Nuo rugsejo 1 pradejome lankyti ir isbuvome maksimum 5 pusdienius. Net ne karto dar nesugebejo pabandyti miegoti darzelyje. Tik atrodo, kad gal jau pripranta vel sloga, po to temperatura ir visi kiti malonumai  verysad.gif
Pavargau nuo verkiancio vaiko, nuo pat ryto verkia nenoriu i darzeli (tiesiog nespeja vaikas priprasti kai ir vel suserga), pavargau nuo sergancio vaiko namie ( pvz. dabar nosyte visiskai nekvepuoja, negali miegoti, negali uzmigti, ji visa nakti kankinasi ir as kartu su ja  verysad.gif )

Mociute aiskina nekankink vaiko, as pavasari eisiu i pensija ir ja ziuresiu. Iki to laiko yra galimybe palaikyti vaika namie turime sukauptas atostogas bendrai su vyru. Gal po 1.5 m pertraukos ji geriau/ lengviau adoptuosis, gal tiek jau nesirgs.

Ka daryti ??????  ar paimti vaika is darzo. Vedeja sake, kad jei dabar paimsim per artimiausius 2 metus laisvu vietu nebus.

Aisku mociutes auklejimas neprilygs darzeliui, kur vaikas bendrautu su savo bendraamziais, bet ligos.............  kol kas ji neturejo galimybes su jais pabendrauti. Ir is principo mane is darbo ismes su tokiu lankomumu ir tiek biliuteniu sad.gif

Gal kas turite patirties, vyresni vaikai 3.5 - 4 metu, gal maziau serga? ka daryti
*

tikrai paauges vaikutis maziau sirgs, nurimkit 4u.gif
Maniske , kai dvimete darza lankyt pradejo, tai istisai sirgo, dabar , budama trimete, isvis nebeserga, nuo rugsejo tik nededelis kosuliukas buvo smile.gif
Svarbiausia- neizoliuot vaiko, nesibaimint del kiekvieno kostelejimo, nes sedint siltnamio salygom, kur ner jokio vejelio, jokio sukostincio vaiko, imunitetas tikrai nestipres g.gif Kaip man aiskino vienas gydytojas- jei vaika saugosit nuo visko, sirgs mokykloj, kur bus neatparus menkiausiai bacilai , o tada sirgt bus blogiau ..
Papildyta:
Vadinasi, tik tingines mamytes gali sakyti, kad "nera kur deti sergancio vaiko".

gal ne visos nori palikinet vaika kazkokiai per skelbimus rastai bobikei, kuri su judriu vaiku nesugebes susitvarkyt , o ir isileist i namus uz kelis litukus ieskancio darbo zmogaus nedrisciau cool.gif
jalo
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 12 02, 09:18)
Normaliai tie vaikai buna aprengti. Tiesiog, kaip pacios aukletojos sako, kol pries pietus visus vaikus aprengia, tai pirmieji jau buna slapi nuo prakaito, isveda tokius i lauka-vejas papucia ir basta, kad ir kokio grudinimo bebutum doh.gif
Yra kita galimybe-uzdaryti vaika i vaiku namus bigsmile.gif
Keista klausyti man. Kai nori, tai mamytes buna labai isradingos. Tik noro nera. Idomu stebeti, "verkia" mamytes apie sunkia finansine padeti, kad nera kur deti serganciu vaiku, o kita diena pamatai ja su paltu uz pora tukstanciu litu doh.gif
Neturiu ir as kur deti sergancio vaiko. Abieju tevai uz 100km ir dirbantys. Pati dirbu valdiskame darbe, ir valdzia kreivai irgi ziuri i toki darbuotoja. Bet isradingumui ribu nera: radau moterele pensininke, kuri sutiko uz 100lt savaitei pabuti su mano sloguojanciu vaiku, jei nekeliu jai daug reikalavimu, t.y. jei jos darbas tik priziureti vaika, paduoti jam valgyti. Mane tokios salygos tenkino, del savaites pabuvimo su tokia aukle, mano vaiko meniniai gabumai nenukencia cool.gif Taigi, ar tikrai visoms mamoms 100lt savaitei-jau labai dideli pinigai, kad vertetu serganti vaika leisti i darzeli? Ar vis tik cia noro nera paieskoti tokios moters? P.s. cia Vilniuj galima rasti tokiu aukliu. Beje, kaiminystej yra ir neakivaizdiniame studijuojanti mergina, ji irgi mielai uz 100lt pabuna, jei kartais aukle negali. O ka-ji laisvai ruosiasi studijoms, uzmeta tik aki i zaidzianti vaika, kaip sakant, "soldat spit-sluzba idiot". Ieskojau ne per laikrascius, ne interneta, o parasiau ranka skelbimus ir iskabinau prie aplinkiniu namu laiptinese ir nurodziau, kiek galesiu moketi. Tikrai tikejau, kad kokia pensininke nores prisidurti prie pensijos atliekama lita. Patikekit, skambuciu sulaukiau is 7 moteru bigsmile.gif
Vadinasi, tik tingines mamytes gali sakyti, kad "nera kur deti sergancio vaiko". cool.gif
*

pagarba tokiai mamytei. 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ciuke
QUOTE(gupija @ 2011 12 02, 08:24)

Va, vėl antrą savaitę namie sėdi, bet kai pasveiks, mano požiūris vistiek nepasikeis  blush2.gif Nes KITŲ galimybių neturim. O dabar tegul puola, kas tik nori.... Nes pas kiekvieną skirtingos situacijos, skirtingi gyvenimai ir galimybės. Jei galėčiau, nevedžiočiau nei su menkiausia sloga, nei su menkiausiu sukostelėjimu. Bet dabar negaliu.
*

Kai sloguojantis vaikas nebus tiesiog aukletoju priimamas i grupe,atsiras ir galimybiu.
*Liepa18*
QUOTE(ciuke @ 2011 12 02, 10:30)
Kai sloguojantis vaikas nebus tiesiog aukletoju priimamas i grupe,atsiras ir galimybiu.
*

drinks_cheers.gif

Kur normalus darželis, vadovas ir auklėtojos, tai ir nepriima, žinau ne vieną tokį. Juk ir sutartyje parašyta, kad negalima... Bet va čia tas variantas, kad negalima, bet darau, nes nebaudžia.
Dažnas lietuvis toks yra deja deja... Jei būtų baudžiami tėvai už tokius vaikus, tai neabejoju nebeliktų to pasiteisinimo, kad aš negaliu, dirbu, neturiu kam palikti ir t.t. Bet brangieji, juk beveik visi taip gyvena - verčiasi per galvas, tik skirtumas, kad vieni visgi kažką daro/sumąsto, o kiti plaukia pasroviui, nes gi nieks nieko nesako, tai kam vargintis...
Rasma
QUOTE(gupija @ 2011 12 02, 07:24)
labai džiugu, kad galite sau leisti tik tiek dienų dirbti. Tačiau toli gražu ne kiekvienoj darbovietėj yra taip palankiai žiūrima į "sergančias" mamas. A

Nes pas kiekvieną skirtingos situacijos, skirtingi gyvenimai ir galimybės. Jei galėčiau, nevedžiočiau nei su menkiausia sloga, nei su menkiausiu sukostelėjimu. Bet dabar negaliu.

Galite ir jūs, lygiai taip pat kaip parašėte apie mane biggrin.gif

Blogai žiūrima ir pas mus darbe. Kai grįžtu po visų biuletenių, tai jaučiu, kad manęs tiesiog 'nėra'. Ne tik pati iškritus ir vėl reikia vytis (nepaisant, kad prašau kažką man persiųsti namo ir bandau nors kiek nuveikti), bet ir vertinimas toks 'ai, vėl tuoj ant biuletenio sėdės'. Alga mažiausia iš visų kolegų (ir su tokiu darbu negaliu pretenduoti į nieką daugiau), o baisiausia, kad būčiau pirma kurią išmestų.. to neįmanoma nejausti šiuo metu. O apie per dažnus biuletenius jau girdėjau ir iš buhalterių, ir iš personalo reikalus tvarkančių darbuotojų.

Kad aš čia nemirštu temoje 'galiu-negaliu sau leisti', tai nereiškia, kad nesusiduriu su problemom darbe.
Bet nepaisant visko mano požiūris toks, kad darbų gali būti daug, o vaikų pas mane tik pora. Šimtąkart geriau prarasti darbą, nei vaiko sveikatą ar gyvybę.
sena pažįstama
QUOTE(Nada... @ 2011 12 02, 09:54)
gal ne visos nori palikinet vaika kazkokiai per skelbimus rastai bobikei, kuri  su judriu vaiku nesugebes susitvarkyt , o ir isileist i namus uz kelis litukus ieskancio darbo zmogaus nedrisciau  cool.gif
*

As ir sakau, kai mamos tingi pagalvoti, tai priezasciu savo elgesiui pateisinti ras tikrai: blogi finansai, nera seneliu, nesusitvarkys su vaiku, apvoks namus ir panasiai. drinks_cheers.gif

Kaip manot, ar mama pajegi is 7 zmoniu, atsiliepusi i toki skelbima, issirinkti geriausia varianta, kuris ir susitvarkytu su judriu vaiku(mano vaikai-hiperaktyvus visi buvo), ir sutartu su vaiku, ir namu neapvogtu?
Musiske aukle jau pas mus metai laiko. As zinau, kur ji gyvena, zinau, kaip tvarkingai gyvena, nors skurdziai, patikrinau del gerimo ir rukymo, visokiausiais budais istikrinau del vogimo, vaikas jos laukia, nes tiesiog sutampa biolaukai. Moterele dusios zmogus: kad ir kaip gyvena blogai, bet visada dovanoja dovanas visu svenciu proga visiems seimos nariams. Kadangi turi laisvo laiko pas mus(vaikas juk ne naujagymis, jei zaidzia, tai prie jo stoveti nereikia), tai ir primarinuoja darzo gerybiu, primezga kojiniu aukletiniui, praplauna indus, jei kartais mes juos paliekam. Na tikrai ji tokia patikima, kad kaip seimos narys mums. drinks_cheers.gif Paprasciausiai ji vienisa, plius gyvena is pensijos, tad ta savaite ar dvi per menesi ateiti pas vaika jai tapo kaip savotiska pramoga ir bendravimo trukumo pasalinimas.
Sakysit, tokiu zmoniu retai yra? Yra. Tik reikia netingeti paieskoti, nes tokie zmones patys nesiskelbia. Savo antram sunui irgi buvau tokio tipo seimyniska moterele radusi wub.gif
Rasma
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 12 02, 10:09)
As ir sakau, kai mamos tingi pagalvoti, tai priezasciu savo elgesiui pateisinti ras tikrai: blogi finansai, nera seneliu, nesusitvarkys su vaiku, apvoks namus ir panasiai. drinks_cheers.gif

Šitai aiškiau nei aišku drinks_cheers.gif

Aš jau irgi kitos išeities nematau. Reikės ieškotis kokios nuoširdžios ir rūpestingos moterėlės ir pačiai su vaiku būti tik vaikui susirgus su t-ra. O nuo visų spuogiukių, slogyčių be t-ros vaikas namuose gali sveikti su jam smagiu žmogumi..
mikasis
Skaitau, gerbiamosios, jusu nusiskundimus del daznai serganciu vaiku ir negaliu suprasti vieno: nejaugi DAZNO sirgimo priezastis yra tik kiti sloguojantys vaikai??... bukime biedni, bet saziningi: vaikas DAZNAI serga del kitu priezasciu... na, negali taip buti, kad triju metu vaikas (ir vyresnis) visai neturi imuniteto/?... manau, brangiosios, kad einate lengviausiu keliu- kaltinu kitus, nes kitu atveju pripazinciau, kad nemoku tinkamai auginti vaiko (truksta igudziu ir pan)... kvieciu diskutuoti apie TIKRASIAS vaiko dazno sirgimo priezastis:)
Deganti
QUOTE(mikasis @ 2011 12 04, 17:44)
Skaitau, gerbiamosios, jusu nusiskundimus del daznai serganciu vaiku ir negaliu suprasti vieno: nejaugi DAZNO sirgimo priezastis yra tik kiti sloguojantys vaikai??... bukime biedni, bet saziningi: vaikas DAZNAI serga del kitu priezasciu... na, negali taip buti, kad triju metu vaikas (ir vyresnis) visai neturi imuniteto/?... manau, brangiosios, kad einate lengviausiu keliu- kaltinu kitus, nes kitu atveju pripazinciau, kad nemoku tinkamai auginti vaiko (truksta igudziu ir pan)... kvieciu diskutuoti apie TIKRASIAS vaiko dazno sirgimo priezastis:)
*

gal argumentuokit, nes tas netinkamai augini labai jau abstraktu, kas yra tinkamai?

Asmeniškai aš auginu atsakingai, domiuosi prieraišiąją tėvystę ir stengiuosi įgyvendinti tai praktiškai kiek man pavyksta, vaikus grūdinam ir gerai maitinam, o svarbiausia mylim ir tai ne tik žodžiai 4u.gif

Turiu dvylikametę ir labai gerai matau, kad ja augindama padariau viską, kad net atsliūkinanti paauglystė mums nėra bėda, ir neserga ji beveik man, bet ji nėjo į darželį, o kai išleidau šešių į priešmokyklinę, tai jau nebuvo problema, o mokykloje ji ir beveik nesirgo arba tam užtekdavo trijų dienų, nes po to reikia į mokyklą nešt pažymą, neteko, nuo penktos klasės lanko baseiną, o tai ypač pagerino atsparumą ligoms. Mažius gi iki darželio yra sirgęs kartą bronchitu ir tridiene, viskas bigsmile.gif o ir einant į darželį, kad ir pasigauna slogą ar kosulį kol kas išsisukam be antibiotikų, dar neteko vartot, niekada neprirengiu, neprimūturiuoju, kiek įmanoma būnam lauke, jis gerai valgo nuo gimimo, maistą visada ruošiu namuose ir t.t. ir panašiai, o svarbiausia mes čia diskutuojam apie neatsakingumą, jei Jums grupėje sergantys vaikai ne bėda, valio, aš to nepateisinu, kaip ir darbe sergančių. bet dirbančių kolegų, nes kodėl aš sveika turiu sėdėt kabinete su sloguojančiu, kriokiančiu ir paskui tas bacilas namo nešt.
mikasis
sveikinu, tikrai sauniai tvarkotes:)... del serganciu vaiku vedimo- sutinku... bet... o kas gali nustatyti, vaikas serga, ar ne/?... o dabar turime tokias situacijas darzeliuose, kai paranijiskos mamytes jau diagnozuoja kitiems vaikuciams ligas... arba pacios aukletojos verciamos ta daryti... taip negalima... liga turi diagnozuoti pediatras... dauagelis is ju i sloga ir pakosciojima pasakys viena- palasinkite lasiuku, praplaukite juros vandeniu ir viskas bus ok:)... pirmyn i darzeli... ir jos bus teisios/?... vaiko organizmas tikrai susitvarkys pats... liga turi kelis simptomus, o ne viena:)... auginu antra vaika ir antra karta susiduriu su ta pacia "isteriska" situacija lopselyje... pirmo vaiko praktika ka parode: tu mamyciu, kurios labiausiai kele bangas del kitu vaiku slogyciu, vaikai sekmingai sirgdavo tuo paciu nesveiku dazniu ir net priesmokyklineje grupeje:)... na, atleiskite, bet tai jau ne aplinkos kalte, kad vaiko imunitetas nenormaliai silpnas... gal reiktu paieskoti psichologiniu priezasciu??.. ar mitybos... ar vaiko manipuliavimo liga priezasciu... reikia ziureti giliau ir placiau:)... as apie tai kalbu.

Mano vaikai taip pat sekmingai lanko ir lanke darzelius nepertriaukiamai(nuo 1.5 metu)... pirma dukra sirgo tik 2 kartus per visa savo gyvenima (10 metu), o mazoji pasirguliuoja karta metuose:)... nei grudinu, nei EKOmaistu maitinu, nei imunostimuliatorius naudoju... manau, kad psichologija- DIDZIAUSIA imuniteto nusilpimo priezasciu:)... vaikai atspindi mamu baimes ir realizuoja ju lukescius... jei mama is darzelio laukia "ligu ir nelaimiu"- tai ta ir turite:)
jalo
QUOTE(mikasis @ 2011 12 04, 18:54)
sveikinu, tikrai sauniai tvarkotes:)... del serganciu vaiku vedimo- sutinku... bet... o kas gali nustatyti, vaikas serga, ar ne/?... o dabar turime tokias situacijas darzeliuose, kai paranijiskos mamytes jau diagnozuoja kitiems vaikuciams ligas... arba pacios aukletojos verciamos ta daryti... taip negalima... liga turi diagnozuoti pediatras... dauagelis is ju i sloga ir pakosciojima pasakys viena- palasinkite lasiuku, praplaukite juros vandeniu ir viskas bus ok:)... pirmyn i darzeli... ir jos bus teisios/?... vaiko organizmas tikrai susitvarkys pats... liga turi kelis simptomus, o ne viena:)... auginu antra vaika ir antra karta susiduriu su ta pacia "isteriska" situacija lopselyje... pirmo vaiko praktika ka parode: tu mamyciu, kurios labiausiai kele bangas del kitu vaiku slogyciu, vaikai sekmingai sirgdavo tuo paciu nesveiku dazniu ir net priesmokyklineje grupeje:)... na, atleiskite, bet tai jau ne aplinkos kalte, kad vaiko imunitetas nenormaliai silpnas... gal reiktu paieskoti psichologiniu priezasciu??.. ar mitybos... ar vaiko manipuliavimo liga priezasciu... reikia ziureti giliau ir placiau:)... as apie tai kalbu.

Mano vaikai taip pat sekmingai lanko ir lanke darzelius nepertriaukiamai(nuo 1.5 metu)... pirma dukra sirgo tik 2 kartus per visa savo gyvenima (10 metu), o mazoji pasirguliuoja karta metuose:)... nei grudinu, nei EKOmaistu maitinu, nei imunostimuliatorius naudoju... manau, kad psichologija- DIDZIAUSIA imuniteto nusilpimo priezasciu:)... vaikai atspindi mamu baimes ir realizuoja ju lukescius... jei mama is darzelio laukia "ligu ir nelaimiu"- tai ta ir turite:)
*

NENUSISNEKEKITE MAMYTE, jei jusu vaikus Dievas apdovanojo sveikata tai ir dziaukites. ir neprisisnekekite. O tas standartinis posakis" as ne gydytoja, kad nustatyti lga" jau atsiprasant uzknisa, vaikas su zaliais snargliais ir tipo sveikas, nes tai nuo skradzio; vaikas kosti baisiausiai ir tipo namie jis sveikas, bla bla bla.....
Jei ka tai yra toks gydytojas gastroenterologas, kuris gydo skrandi, arba alergologas, arba pulmonologas kuris gydo kosulius, ir jei tas vaikas neuzkreciamas tai isduodama pazyma , kad vaikas gali lankyti darzeli IR VISKAS. ir niekas prie jusu nesikabines. Tos gerosios mamytes jauciu net nebande vesti vaika pas gydytojus, pacios susigalvoja priezasti ir teisinasi, tipo mano vaikas nepavojingas. nei vienas normaliai motynai zali-pulingi (cia aukletojos zodziai) nera normalus reiskinys...... aj net noriu daugiau rasyti, tik pyktis ima ir tiek nuo tu sapaliojimu tipo "atspindi baimes|" sutvarkykit psichika", sutvarkykit savo vaikus ir visi kiti bus laimingi
ciuke
QUOTE(mikasis @ 2011 12 04, 17:44)
nejaugi DAZNO sirgimo priezastis yra tik kiti sloguojantys vaikai??... bukime biedni, bet saziningi: vaikas DAZNAI serga del kitu priezasciu... na, negali taip buti, kad triju metu vaikas (ir vyresnis) visai neturi imuniteto/?... manau, brangiosios, kad einate lengviausiu keliu- kaltinu kitus, nes kitu atveju pripazinciau, kad nemoku tinkamai auginti vaiko (truksta igudziu ir pan)... kvieciu diskutuoti apie TIKRASIAS vaiko dazno sirgimo priezastis:)
*

Tikrai taip, maitinau vaika krutim iki 2 metu, gyvename pusyne, vasara maudomes ezeruose, einam i miska pasivaiskcioti, nes tiesiog beveik miske gyvenam.
Tai va, tuos pirmus du metus nesirgo, kol kolektyvo nelanke, ane karto,pradejus lankyti kolektyva, trecia savaite jau mus pasitiko antibiotikai.
Kraujas parodo bakerijas, pries geriant antibiotikus, o bakteriju isikalbeti tikai negalima,believe me mirksiukas.gif
Kas cia naujo-pilni zurnalai straipsniu apie tai, kaip kolektyve vaikai dalinasi ligom.
Jus keistai manote, kad jei kaltinsi kitus tai tau palengves. Tuo metu tau tikrai svarbiausia yra vaikas, jo gydymo eiga, sveikimas ir tt, o ne ka apkaltinti. Kuriai mamytei lengviau buna apkaltinus kitus g.gif ?
Net neabejoju, imant skaiciais butu matyt, kad vaikai lankantys darzeli serga daugiau, nei augantys tik su aukle, tai kai tai pagristi? Kad ju imunitetas stipresnis?
Papildyta:
QUOTE(jalo @ 2011 12 04, 20:)
aj net noriu daugiau rasyti, tik pyktis ima ir tiek nuo tu sapaliojimu tipo "atspindi baimes|" sutvarkykit psichika", sutvarkykit savo vaikus ir visi kiti bus laimingi
*

drinks_cheers.gif
jo, taip mamoms patogiau nusimesti atsakomybe uz savidiagnozes, kad " mano vaiko sloga kitam neavojinga" ir tt ir pan.
mikasis
panasu, kad uzkliudziau JAUTRIA tema mirksiukas.gif ... o pasakykite man, mamytes, kuri is jusu, pries vesdama vaika i darzeli, negaudete istempusios ausis pasakojimu, apie "staiga prasidejusius ligu protrukius PRADEJUS lankyti darzeli"... juk dauguma is jusu tik apie tai ir kalbedavote:)... o vaikai, net negirdedami tu pokalbiu, labai intuityviai jaucia jusu baimes.
aisku, kad darzelio baime- ne visada yra ligu priezastis... buna ir taip, kad mamytei paciai patogi tokia situacija... taip vadinamas "sventuju arba tobuluju sindromas". juk tobula ir sventa jaustis paprasciau, kai atliekame TOKIa sudetinga pareiga ir sprendziam SUDETINGA problema (pvz- vaiko liga)... juk auginti sveika vaika- nieko svento ir sudetingo tame nera:)... stai ir prasideda pasamoningi veiksmai, vedantys prie to...
ir dar... bakteriju tikrai negalima isikalbeti... nes ju yra VISADA IR VISUR:)... ir organizmas su jomis susitvarko, arba ne... o nesusitvarko tik del vienos priezasties- per silpnas imunitetas... o kodel jis PER silpnas- cia jau kitas klausimas:)... ir vel griztame nuo pradziu:)... KODEL?smile.gif

brangiosios, musu spauda raso bilia ka, ir bilia kaip:)... dar daugiau straipsniu galite rasti apie taip, kaip vaikai sirgdami atspindi seimose esancias psichologines problemas ir pan ir pan... jau moksliskai irodyta, kad sveikas zmogus, itikejes i liga, nuvarydavo save i kapus:)... tai kas tai??... fantastika??... dauguma mediku jums pasakys, kad VISOS ligos nuo nervu, ir tik kelios is meiles... na, ju as nevardinsiu:))
taip kad, baikite isterijas ir pradekite blaiviau i viska ziureti... ir atsigrezkite i save... je patys savyje nematote priezasciu (kas yra normalu)- paprasykite specialistu pagalvos.... tikrai yra netradicines medicinos psichologu, kurie tikrai nurodys esmines dazno vaiko sirgimo priezastis... tik dauguma nelabai nori isgirsti karcia tiesa:)
Papildyta:
ir dar... labai rekomenduoju paskaityti sios psichiatres- gyduoles straipsnius ir knygas: http://www.sheremeteva.ru/... gal pasiseks ir ji su seminaru atvaziuos i Lietuva... tikrai rekomenduoju... suzinosite tokiu dalyku apie save, kad net zandikauliai atvyps:)... ir nusileisite nuo savo TOBULYBES bokstu ant zemes... o tuomet suprasite savo vaiku sirgimu priezastis mirksiukas.gif
Rasma
Geriausia mamytės, tai nusipirkite S. Lazarevo "Karmos diagnostika", dar J.Morkūno "Žmogaus gyvenimo nesėkmių bei ligų priežastys ir galimybės jų išvengti" knygas ir viskas išsamiai aprašyta, nereiks burt iš kavos tirščių, kad sužinot ligų priežastis.
Jei kitam vaikui žalias snarglys panosėje, tai jam tiesiog 'energijos tėkmės sutrikimas plaučiuose' ir tas žinojimas išgelbės jus nuo paranojos, o jūsų vaiką nuo noro sirgti smile.gif

P.S. tai ir galvojau, kad bus kokia nuoroda apie Школа Духовного совершенствования cool.gif

Mikasi, niekas neatvips ir nieko stebuklingo... Paistalai, kuriuos gali klausytis kai nepiktybiškai viduriuoji ar esi tokios jautrios (imlios) psichikos, kad nuo paistalų ir gyji.
Yra krūvos šarlatanų, besiskelbiančių, kad žino kodėl sergi ir kaip pagyti pradedant nuo hemorojaus baigiant nonkologiniu susirgimu..
Čia tema kita, su G.Šeremeteva jums į ezoterikos skyrelį reikia 4u.gif
mikasis
Lazereva taip pat skaiciau... tiesiog parekomendavau Seremetjeva, nes ji daug suprantamiau raso... o tiketi ar ne- cia jau kiekvieno asmeninis reikalas... galima tai vadinti paistalais ir sarlatanas, o galima placiau ziureti i zmogu ir jo prigimti... nes tu SARLATANU pilna ir tarp visu pripazintu daktaru, kurie sedi poliklinikose ir vilki baltus chalatus... nesenai nuskambejo vienas TOKS daktaras is Baltijos amerikos klinikos:)... kuris neva gyde kamieninemis lastelemis, o realiai suleisdavo fiziologinio tirpalo zmogui:)
JM
QUOTE(mikasis @ 2011 12 05, 11:36)
Lazereva taip pat skaiciau... tiesiog parekomendavau Seremetjeva, nes ji daug suprantamiau raso... o tiketi ar ne- cia jau kiekvieno asmeninis reikalas... galima tai vadinti paistalais ir sarlatanas, o galima placiau ziureti i zmogu ir jo prigimti... nes tu SARLATANU pilna ir tarp visu pripazintu daktaru, kurie sedi poliklinikose ir vilki baltus chalatus... nesenai nuskambejo vienas TOKS daktaras is Baltijos amerikos klinikos:)... kuris neva gyde kamieninemis lastelemis, o realiai suleisdavo fiziologinio tirpalo zmogui:)
*

pala..pala...tai jei as teisingai gyvensiu ir t.t...tai nemirsiu ir busiu " dankanas maklaudas" ????
su_saule
Aš puikiai suprantu ir mamas, kurios vos vaikučiui nukritus temperatūrai (nesvarbu, kad kosėja ir sloguoja), bėga į darbą, o vaikutį leidžia į darželį, nes kitaip, jei ateitum per mėnesį 1 sav. į darbą, o 3 sav. būtum ant biletenio, niekas darbe nelaikys. Bet būtent dėl tų sergančių vaikučių, negaliu vesti saviškio, nes tik nuvedu ir iškart apsikrečia. Gerai, kad dabar yra galimybė nevesti, bet kvaila situacija, kai vaikas savaitę darželyje, 5-6 sav. sveiksta iki visai pasveiksta ir tik nuvedi - ir vėl.
Raganaa999
QUOTE(mikasis @ 2011 12 04, 21:47)
ir dar... labai rekomenduoju paskaityti sios psichiatres- gyduoles straipsnius ir knygas: http://www.sheremeteva.ru/... gal pasiseks ir ji su seminaru atvaziuos i Lietuva... tikrai rekomenduoju... suzinosite tokiu dalyku apie save, kad net zandikauliai atvyps:)... ir nusileisite nuo savo TOBULYBES bokstu ant zemes... o tuomet suprasite savo vaiku sirgimu priezastis mirksiukas.gif
*

Kazin kodel tada vaikai serga pirmuosius metus darzelyje, o jau sekanciais metais ligos baigiasi dazniausiai bigsmile.gif matyt be knygu mamos supranta ligos priezastis ir vaikai pagyja lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Raganaa999
as matyt busiu nepopuliari cia ir galesit daug rekt ant manes, bet man sloga tikrai ne liga blush2.gif as nekalbu apie kokia zalia ar su temperatura.. na bet paprasciausia sloga.. tai nematau visiskai nieko blogo smile.gif
Maniske pernai pradejo i lopseli eiti, slogavom ne karta, bet i darzeli ejom, nors tikrai galejau ir namie laikyt kadangi mazas brolis yra namie. Bet nelaikiau.. tiesiog pazistu savo vaika ir matau kada ta sloga del kazkokio viruso, o kada tiesiog sloga be jokiu komplikaciju. Mums slogos retai kada buna begancios, beveik niekada nebega nosis, sloga buna giliai, gerklej, ir tiesiog ji ja iskoso atsikrenkstusi (isgirdusi darzely sukosint mano vaika pora mamu skersai paziurejo biggrin.gif). Ir nuo tokios slogos nemanau kad kas nors uzsikrete, kadangi pirmiausia uzsikrestu mazasis brolis mirksiukas.gif buvo pora kartu suslogavus ir sunkiau, t.y. buvo uzgulusi nosis, pora dienu pabego, o toliau vel gilyn nueina i gerkle ir viskas. Per tas dienas kai nosis bega idarzeli neleidziu, ne apie kitus aisku galvoju, o apie savo vaika, kad vaikui bus nepatogu, niekas paskui nelakstys ir nosies nevalys. Taigi per tuos keleta sunkesniu slogu parsinestu is darzelio uzkretem ir broli, su komplikacijom, bronchiolitu, astma ir t.t.
Galit sakyt kad man nerupi kitu vaikai, taip nerupi, man rupi tik mano vaikai. Aisku nei su temperaturom, kosuliais del kazkokios ligos ar dar kokiom ligom i darzeli vaiko nevedu, bet velgi ne apie kitus galvoju, o apie savo vaika biggrin.gif Bet nors man ir rupi mano vaikai, vistiek nesistengiu auginti siltnamio salygom ir neleisti i darzeli. Taigi zinojau kad eidama i darzeli dukra mazajam parnesti gali ligu, ir parnese, slogu, kurios komplikuodavosi i bronchus. Bet man nekilo net mintis kad neleisti vyresniosios i darzeli, nes reikia saugot broli. Anksciau ar veliau vaikai tures adaptuotis kolektyve, anksciau ar veliau jie prasirgs tais virusais.. turiu vilti kad mazasis kitamet keliaudamas i darzeli sirgs nedaug smile.gif
O mamas kurios veda sloguojancius, siek tiek pakosincius vaikus i darzeli visiskai suprantu ir nesmerkiu. Kaip gali nepriimti sloguojanccio vaiko? Taigi nueisi pas seimos gyd, pasakys kad del slogos biuletenio neduosiu ir viskas. Jei neduos biuletenio privalo parasyti kad vaikas sveikas. Parasys ir gales su sloga eiti.
Tiesiog teks tuos pirmus metus pasikankinti ir dazniau pasirgti. O kitamet jau dazniausiai vaikai serga retai smile.gif
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 06, 17:48)
as matyt busiu nepopuliari cia ir galesit daug rekt ant manes, bet man sloga tikrai ne liga  blush2.gif  as nekalbu apie kokia zalia ar su temperatura.. na bet paprasciausia sloga.. tai nematau visiskai nieko blogo smile.gif
:
*

drinks_cheers.gif sutinku visu 100%

As vedziau ir vesiu savo vaika su lengva slogyte ir pakosejimais , lai spjaudo ant manes kas tik nori biggrin.gif Visi vakai praejo darzeli, ligas, isaugo ir uzaugo.
jalo
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 06, 17:57)

As vedziau ir vesiu savo vaika su lengva slogyte ir pakosejimais , lai spjaudo ant manes kas tik nori biggrin.gif Visi vakai praejo darzeli, ligas, isaugo ir uzaugo.
*

na na , o mano vaikui ta "lengva slogyte" po keliu dienu virto plauciu uzdiegimu. Gal jus noretumete man biliuteni apmoketi, o mano vaikui gydyma? nes no panasaus vaiko su nekalta slogyte manoji ir apsikrete verysad.gif
Raganaa999
QUOTE(jalo @ 2011 12 06, 18:20)
na na , o mano vaikui ta "lengva slogyte" po keliu dienu virto plauciu uzdiegimu. Gal jus noretumete man biliuteni apmoketi, o mano vaikui gydyma? nes no panasaus vaiko su nekalta slogyte manoji ir apsikrete verysad.gif
*

ir is kur jus zinot nuo kurios slogos uzsikrete, nuo paprastos ar nuo kokios zalios bigsmile.gif pas mus pernai vienu metu irgi visi vaikai persirgo sloga, beveik visi su komplikacijom, kam i ausis, kam i plaucius, kam i akiu uzdegima... sloga slogai nelygi mirksiukas.gif
vetruze
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 06, 17:57)

*

as irgi pabusiu nepopuriari ir sutiksiu,kad vaikai turi tai praeiti
*Liepa18*
Praeiti turi, bet sloguoti vaikai ir sirguliuojantys negali būti kolektyve...
Manau prieš pasirašant sutartį kiekvieni tėvai perskaito reikalavimus, ten ir parašyta.
Prie grupės durų darželiuose taip pat kabo šis įstatymas.
Kitaip tariant jūsų naudai, o kitų nenaudai niekas jo griežtai nereguliuoja.
Žinau kelis darželius, kurie to griežtai laikosi, iš tokio darželio būtumėte išprašyti su savo lengvom slogytėm.
Paprasčiau tariant, įsistatę kiaulės akis, pažeidžiat šį įst ir dar giriatės. Bent jau tylėtumėt wink.gif

Lietuvos higienos normos HN 75:2010 „Įstaiga, vykdanti ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“, patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2010-04-22 įsakymu Nr. V-313 (Žin., 2010, Nr. 50-2454), p. 95 nurodyta, kad draudžiama į įstaigą priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus.

Pastebėjus, kad į ikimokyklinio ugdymo įstaigas priimami kosintys, sloguojantys ar turintys kitokių užkrečiamųjų ligų požymių vaikai, neabejingi turėtų būti ir tokią įstaigą lankančių vaikų tėvai. Apie tokius atvejus reikėtų informuoti visuomenės sveikatos centrą ir jo teritorinius skyrius.
rutax
Sutinku, kad vaikai turi praeiti ligų periodą ir kad ilgainiui jiems susiformuoja imunitetas. Maniškis irgi iki 3,5, kol nelankė darželio buvo sveikas kaip ridikas, be jokių vaistų iš viso gyvenom. Pradėjo lankyt, pradėjo šnirpšt, sloguot, kosėt, laimei smarkiai nei sykio neįsisirgo, bet ta situacija, kad savaitė darželyje - dvi namie, - man labai pažįstama. Kadangi augindama mažesnį vaikutį turėjau galimybę laikyti jį namie, tai ir laikydavau, kol galutinai išsveikdavo.
Bet labai suprantu tas mamas, kurios dirba, ir kurių nuolatinių biuletenių vadovai netoleruoja. Tačiau nesuprantu tų mamų, kurios visiškai pro pirštus žiūri į vaiko ir aplinkinių vaikų sveikatą. Žinot kartais kai pamatai tas varvančias iš nosies "žaliuokes", išgirsti tuos griaustiniui prilygstančius šlapius kosulius - tai ir pikta pasidaro, ir vaikų gaila. Tokios "išsivaikščiojimui" paliekamos ligos - vaikui nieko gero. ir čia nereikia nei daug literatūros skaityt, nei ginčytis. Liga yra liga ir ji reikalauja gydymo verysad.gif Taip, kad nesuprantu tų mamų kurios rizikuoja vaikų sveikata.
Tarp kitko neretai tos mamos būna dar ir nedirbančios verysad.gif
ciuke
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 12 06, 18:38)
Praeiti turi, bet sloguoti vaikai ir sirguliuojantys negali būti kolektyve...
Manau prieš pasirašant sutartį kiekvieni tėvai perskaito reikalavimus, ten ir parašyta.
Prie grupės durų darželiuose taip pat kabo šis įstatymas.
Kitaip tariant jūsų naudai, o kitų nenaudai niekas jo griežtai nereguliuoja.
Žinau kelis darželius, kurie to griežtai laikosi, iš tokio darželio būtumėte išprašyti su savo lengvom slogytėm.
Paprasčiau tariant, įsistatę kiaulės akis, pažeidžiat šį įst ir dar giriatės. Bent jau tylėtumėt wink.gif
Lietuvos higienos normos HN 75:2010 „Įstaiga, vykdanti ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“, patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2010-04-22 įsakymu Nr. V-313 (Žin., 2010, Nr. 50-2454), p. 95 nurodyta, kad draudžiama į įstaigą priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus.
Pastebėjus, kad į ikimokyklinio ugdymo įstaigas priimami kosintys, sloguojantys ar turintys kitokių užkrečiamųjų ligų požymių vaikai, neabejingi turėtų būti ir tokią įstaigą lankančių vaikų tėvai.

Puikiai viska isdestet.
Nesuprantu, kaip galima taip ciniskai didziuotis, kad negerbiama kito zmogaus sveikata.

Raganaa999
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 12 06, 18:38)
Pastebėjus, kad į ikimokyklinio ugdymo įstaigas priimami kosintys, sloguojantys ar turintys kitokių užkrečiamųjų ligų požymių vaikai, neabejingi turėtų būti ir tokią įstaigą lankančių vaikų tėvai. Apie tokius atvejus reikėtų informuoti visuomenės sveikatos centrą ir jo teritorinius skyrius.
*

Dar karta pasikartosiu.. kaip jums atrodo, ar su paprasciausia slogele duos man gyd. biuleteni? Vaikas arba serga arba neserga. Jeigu serga, gyd duoda biuleteni, jeigu vaikas sveikas, gyd paraso pazyma kad sveikas ir darzeli gali lankyti. Tai atsakykit man dar karta, ar duos gyd man biuleteni su paprasciausia sloga??? bigsmile.gif
Taip kad nereikia cia uzsipuldinet mamu leidziancciu vaikus su sloga i darzeli. Jei jau kas nepatinka tai pirmiausia reiktu keisti visa sistema, ir sloguojantiems biuletenius dalint.
Dar kita puse. Ar jus suslogavusi pati arba pradejus kosyti ar su skaudancia gerkle imat biuleteni ir sedit namie? Argi jums nerupi jusu bendradarbiai?? Norit juos uzkrest? O paskui jie bacilas namo savo vaikams parnesa...? Kodel suauge i darba eina apsisnargliave, ir su temperaturom ir gripuojantys??? Gal pradekim pirma nuo saves bigsmile.gif Tik suslogavot ir sedit namie, kad neuzkrest bendradarbiu biggrin.gif Ir nesakykit kad suauge neuzsikrecia ir yra atsparesni bigsmile.gif Nes tikrai nezinot koks zmogus, gal su labai nusilpusia imunine, gal is po chemoterapiju ir jam kiekviena sloga vos ne mirtina mirksiukas.gif
Ir kaip jums atrodo, ar darzelyje aukletoja apsirgus lekia imti biuletenio??? Sedi iki paskutinio..ir direktores liepia sedet.. kaip ir visuose darbuose.. Tai ko noret reikia is vaiku tevu???
Taigi, nereikia puldinet mamu, pradekim pirma nuo saves.
*Persikute*
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 07, 01:32)
Dar karta pasikartosiu.. kaip jums atrodo, ar su paprasciausia slogele duos man gyd. biuleteni? Vaikas arba serga arba neserga. Jeigu serga, gyd duoda biuleteni, jeigu vaikas sveikas, gyd paraso pazyma kad sveikas ir darzeli gali lankyti. Tai atsakykit man dar karta, ar duos gyd man biuleteni su paprasciausia sloga???  bigsmile.gif
Taip kad nereikia cia uzsipuldinet mamu leidziancciu vaikus su sloga i darzeli. Jei jau kas nepatinka tai pirmiausia reiktu keisti visa sistema, ir sloguojantiems biuletenius dalint.
Dar kita puse. Ar jus suslogavusi pati arba pradejus kosyti ar su skaudancia gerkle imat biuleteni ir sedit namie? Argi jums nerupi jusu bendradarbiai?? Norit juos uzkrest? O paskui jie bacilas namo savo vaikams parnesa...? Kodel suauge i darba eina apsisnargliave, ir su temperaturom ir gripuojantys??? Gal pradekim pirma  nuo saves  bigsmile.gif  Tik suslogavot ir sedit namie, kad neuzkrest bendradarbiu  biggrin.gif  Ir nesakykit kad suauge neuzsikrecia ir yra atsparesni  bigsmile.gif  Nes tikrai nezinot koks zmogus, gal su labai nusilpusia imunine, gal is po chemoterapiju ir jam kiekviena sloga vos ne mirtina  mirksiukas.gif
Ir kaip jums atrodo, ar darzelyje aukletoja apsirgus lekia imti biuletenio??? Sedi iki paskutinio..ir direktores liepia sedet.. kaip ir visuose darbuose.. Tai ko noret reikia is vaiku tevu???
*

visiskai sutinku su jusu nuomone. jei tu pasiaukoji ir nevedi savisko i darzeli jog pasveiktu, nuvedi kelios dienos ir vel krentam. tai kaip db visai gal nebedirbt!
dange
Dar karta pasikartosiu.. kaip jums atrodo, ar su paprasciausia slogele duos man gyd. biuleteni? Vaikas arba serga arba neserga. Jeigu serga, gyd duoda biuleteni, jeigu vaikas sveikas, gyd paraso pazyma kad sveikas ir darzeli gali lankyti. Tai atsakykit man dar karta, ar duos gyd man biuleteni su paprasciausia sloga???  bigsmile.gif
Dar kita puse. Ar jus suslogavusi pati arba pradejus kosyti ar su skaudancia gerkle imat biuleteni ir sedit namie? Argi jums nerupi jusu bendradarbiai?? Norit juos uzkrest? O paskui jie bacilas namo savo vaikams parnesa...? Kodel suauge i darba eina apsisnargliave, ir su temperaturom ir gripuojantys??? Gal pradekim pirma  nuo saves  bigsmile.gif  Tik suslogavot ir sedit namie, kad neuzkrest bendradarbiu  biggrin.gif  Ir nesakykit kad suauge neuzsikrecia ir yra atsparesni  bigsmile.gif  Nes tikrai nezinot koks zmogus, gal su labai nusilpusia imunine, gal is po chemoterapiju ir jam kiekviena sloga vos ne mirtina  mirksiukas.gif
*

Gal galėtų atsiliepti kokia mama, kuri sloguojantį vaiką nuvedė į polikliniką ir jai buvo pasakyta, jog nedarbingumo vaiko slaugai jai neduos g.gif Nes realybėje viskas būna kiek kitaip: vaikas susloguoja, pakosti, mama vaistinėje nusiperka keletą sirupėlių ir pirmyn į daržą bigsmile.gif
Raganaa999, greičiausiai absoliuti dauguma suaugusiųjų nepraleidžia 8-9 val. uždaroje 20-30kv.m patalpoje su dar 20 žmonių, nesišluosto snarglio į rankovę, neduoda kolegai pagraužti to paties rašiklio kuris ką tik buvo jų burnoje ir nesugula pietų miegui nusnūsti į vieną šalia kitos sustumtas lovas veidas į veidą. Suaugusieji patys išsipučia nosį, prisidengia čiaudėdami ir yra pakankamai sąmoningi, kad nusiplautų rankas.
Taip, vaikas turi susipažinti kad ir su tais pačiais virusais, bet pasveikęs jis turi teisę grįžti į sveiką aplinką, o ne į n-tąjį užkrato ratą.
rutax
[Dar karta pasikartosiu.. kaip jums atrodo, ar su paprasciausia slogele duos man gyd. biuleteni? Vaikas arba serga arba neserga. Jeigu serga, gyd duoda biuleteni, jeigu vaikas sveikas, gyd paraso pazyma kad sveikas ir darzeli gali lankyti. Tai atsakykit man dar karta, ar duos gyd man biuleteni su paprasciausia sloga??? bigsmile.gif
*

[/quote]

Tikrai duos, nebe tie laikai, kad biuletenius "po blatu" dalino verysad.gif
Tik vat ar jūs dėl kiekvienos slogos einat į polikliniką, tai kitas klausimas g.gif
fainulkina
*

Atsakymai į jūsų išsišokimus: taip, jei vaikas sloguoja, gyd. nedarbingumo lapą tikrai duos, jei nors kartais savo apsisnargliavusį vaiką nuvestumėte į polikniniką pati įsitikintumėt. Taip, kai sergu sėdžiu namie ir į darbą nesivalkioju, kad kitus užkrėsti. O dėl auklėtojos, dar neteko pamatyti, kad auklėtoja su varvančia nosim, nuo virusų išraudusiomis akimis vaikus priiminėtų. O va tokių vaikų regėti tikrai teko. Sėdi tarp sveikų, net tokie, kurie jau gulėti turėtų. Pašokti, padainuoti iki salės jau nebedasivelka, tai sėdi ir skleidžia gėrį, maži zarazos grupėje. Jei mamų neužsipuldinėti, tai kam pastabas reikšti, gal pačiam vaikui, ko tokios būsenos į daržą atsivilko? bigsmile.gif Lyg jam ir taip su tokia savijauta grupėje rojus būtų.. Bet juk tokios egocentrikės kaip jūs, net į tai, kad šūdinai jaučiasi jūsų vaikas jsuprasti atsisakote. Kaip sakoma, by tik jums gerai. Suprantame, kad su sergančiu, irzliu vaiku sedėti toli gražu ne šventė, tai lei sargdina juos kas netingi irnesakyk.gif
Raganaa999
QUOTE(dange @ 2011 12 07, 09:23)
Raganaa999, greičiausiai absoliuti dauguma suaugusiųjų nepraleidžia 8-9 val. uždaroje 20-30kv.m patalpoje su dar 20 žmonių, nesišluosto snarglio į rankovę, neduoda kolegai pagraužti to paties rašiklio kuris ką tik buvo jų burnoje ir nesugula pietų miegui nusnūsti į vieną šalia kitos sustumtas lovas veidas į veidą. Suaugusieji patys išsipučia nosį, prisidengia čiaudėdami ir yra pakankamai sąmoningi, kad nusiplautų rankas.
*

O koks skirtumas ar uzkres suauges 10 zmoniu ar du bendradarbius salia sedincius? Ar du jau galima, o 10 jau per daug? bigsmile.gif
Ir nemanau kad vaikus veda sergancius su temperaturom, o vat suauge tokie i darba tai tikrai ateina, ir su temperaturom ir neprakalbantys ir t.t. mirksiukas.gif

QUOTE(rutax @ 2011 12 07, 09:25)
Tik vat ar jūs dėl kiekvienos slogos einat į polikliniką, tai kitas klausimas g.gif
*

Kol kas eit neteko, pati namie smile.gif Bet del paprastos slogos ir neiciau, nes nemanau kad cia liga mirksiukas.gif na bent tokia sloga kaip mums pernai buvo tai neuzkreciama, nes nei mes nei mazasis neuzsikrete. Bet buvo kaip rasiau ir sunkesniu slogu is darzelio, ir kai nosis begdavo nevesdavau, nes gaila vaiko. O kai pradesiu dirbt negarantuoju kad nevesiu ir su begancia g.gif

QUOTE(fainulkina @ 2011 12 07, 09:27)
Atsakymai  į jūsų išsišokimus: taip, jei vaikas sloguoja, gyd. nedarbingumo lapą tikrai duos, jei nors kartais savo apsisnargliavusį vaiką nuvestumėte į polikniniką pati įsitikintumėt. Taip, kai sergu sėdžiu namie ir į darbą nesivalkioju, kad kitus užkrėsti. O dėl auklėtojos, dar neteko pamatyti, kad auklėtoja su varvančia nosim, nuo virusų išraudusiomis akimis vaikus priiminėtų. O va tokių vaikų regėti tikrai teko. Sėdi tarp sveikų, net tokie, kurie jau gulėti turėtų.
Bet juk tokios egocentrikės kaip jūs, net į tai, kad šūdinai jaučiasi jūsų vaikas jsuprasti atsisakote. Kaip sakoma, by tik jums gerai. Suprantame, kad su sergančiu, irzliu vaiku sedėti toli gražu ne šventė, tai lei sargdina juos kas netingi  irnesakyk.gif
*

Na dabar zinosiu kad ir su sloga duoda biuleteni, tiesiog is pazistamu kiek teko girdeti neduoda sake g.gif
O aukletoju serganciu sedinciu tikrai buna, gal tik neteko jums matyti. Netgi cia maciau kazkurioj temoj rase, o gal net sitoj, apie sergancias aukletojas.. o kazkuri rase kad aukletoja savo vaika is vyresneliu grupes serganti su temperatura atsiveda i savo grupe kur maziukai vaikai, nes direktore taip leidzia mirksiukas.gif
O as savo vaika suprantu ir kol galiu nevedu ir su begancia sloga. Bet jei sloga nebeganti, vedu. Apie temperaturas jau nekalbu.. tokiu mamu nepateisinu tikrai, ne kiek del kitu uzkretimo, kiek del savo vaiko negerbimo..
Pagarba jei neinat serganti i darba 4u.gif Deja didzioji dalis eina.. kad ir prekybos centruose pastebekit ziema, kokios pardavejos sedi.. ir kaip Dange rase tikrai nesiplauna ranku kas kelias minutes, o prekes musu liecia biggrin.gif
Niktė
*

Taip, duoda. Kai su mažyle guliausi ligoninėn, vyras buvo su nedarbingumu dėl vidurinėlio slogos. Viskas buvo ne kažkada seniai seniai kai po blatum dalino, o balandžio mėnesį smile.gif
Papildyta:
man tik keista kad kiti galvoja, aš pati esu neatsakinga, savo vaiko ligos nelaikau liga, tai ir tkiti vaikai lai serga. Tik pirmiausia pagalvokit kas būtų jeigu Jūsų vaikas nebūtų atsparus ligoms. galbūt turėsit dar vieną, vaikutį, galbūt anūkai bus "ligų maišeliai"... kas tada? Sėdėsit čia ir verksit kokie kitų vaikų tėvai negeri kad veda vaiką su slogom į darželį ir t.t.
smile.gif

Nauja tema http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=795063
Papildyta:
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 07, 08:41)
O aukletoju serganciu sedinciu tikrai buna, gal tik neteko jums matyti. Netgi cia maciau kazkurioj temoj rase, o gal net sitoj, apie sergancias aukletojas.. o kazkuri rase kad aukletoja savo vaika is vyresneliu grupes serganti su temperatura atsiveda i savo grupe kur maziukai vaikai, nes direktore taip leidzia  mirksiukas.gif
O as savo vaika suprantu ir kol galiu nevedu ir su begancia sloga. Bet jei sloga nebeganti, vedu. Apie temperaturas jau nekalbu.. tokiu mamu nepateisinu tikrai, ne kiek del kitu uzkretimo, kiek del savo vaiko negerbimo..
*

Pas mus auklėtoja jau daugiau kaip dvi savaites nedirba, tam kad neužkrėstų vaikų tongue.gif
O kuo kita mama skiriasi, jeigu veda vaiką į darželį. Naktį prakarščiavo sudavė vaistų, numušė temperatūrą. Vakare vėl sudavė vaistų ir vėl vaikas į darželį. Lygiai ta pati situacija, tiek Jūs, tiek kita mama neatsakingai elgiasi ir įrodinėja kad vaikai nerserga biggrin.gif doh.gif
Raganaa999
QUOTE(Niktė @ 2011 12 07, 10:09)
man tik keista kad kiti galvoja, aš pati esu neatsakinga, savo vaiko ligos nelaikau liga, tai ir tkiti vaikai lai serga. Tik pirmiausia pagalvokit kas būtų jeigu Jūsų vaikas nebūtų atsparus ligoms. galbūt turėsit dar vieną, vaikutį, galbūt anūkai bus "ligų maišeliai"... kas tada? Sėdėsit čia ir verksit kokie kitų vaikų tėvai negeri kad veda vaiką su slogom į darželį ir t.t.
smile.gif
*

Nesedesiu ir neverksiu smile.gif yra pas mane ir dar vienas maziukas, ir tikrai daugiau sergantis nei vyresnioji kuri i darzeli eina. Ir tikrai tikiu kad sirgs ir darzelyje daugiau uz sese. Bet vistiek man net nekyla minciu kad del to bus kalti tevai mirksiukas.gif Sirgs tai sirgs, metus, arba pora ir viskas.. Darzelis yra darzelis jame 20 vaiku ir niekada nebus taip kad visi ateitu sveiki. Galu gale vaikas gali atrodyti ir jaustis sveikas, o nesioti kokia zaraza ir visus uzkresti. Nuo to niekaip neapsisaugosi. Jei jau pasiryzai vesti vaika i darzeli tai ir su ligom susitaikyti teks smile.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.