sveikinam visus su pirmuoju gimtadieniu!!!
mes jau ir atsventusios pirmaji gimtadieni
sveikinam visus su pirmuoju gimtadieniu!!!
mes irgi sveikinam su gimtadieniu! Nojus kovo 11 d jau atsvente antraji gimtadieni. pirmiausia apie dovanas - niekam nieko nesakem, bet ir per pirmaji, ir per antraji gavom daug puikiu dalyku. sauskelnes (visada idealidovana jei nezinai ka dovanoti). metu vaikuciui reiketu zaislo - piramides (kad mautu ziedus). cia lavinamas zaislas. labai ilgai ieskojau tinkamos, nes, matyt, nepopuliaru. dantu sepetelis (yra spec. vaikams nuo puses metu!!!!1). jau kelis sudevejom. gerai, kai ir neturi dantu. krapsto burna. svelnus. vienoj pusej minkstas guminis padelis (kramtymuj). patogu laikyti. dar gerai tos masinytes kur kojom spirtis. bet mano berniukas. gal mergaitem ir neidomu. nezinau. dar gerai dovanu cekiai. pvz Akropolyje yra Bartek batu parduotuves. tokiu batu yra ir Mada vaikams, Kotryna, kitose parduotuvese. Simet dovanu gavom priemones padaryti vaiko kojytes ir rankytes antspaudus, spec remus paveikslui ireminti. paskui gavom knyga, kuri skirta zaisti maudantis vonioj. is jos issilupa minksti zaisliukai - plausines, kur limpa prie vonios sienu. dabar dar gavom dezute su gyvuliukais. Nojui dainuoju tokia dainele: "dede Jonas turi uki eja eja au. Ir turi ukyje... (arkliuka, oziuka, anciuka ir t.t.). tada istraukiu ta gyvuliuka ir paduodu. Dar labai tiko "Teletabiu" kompaktas (su sesiom serijom).
mes tai gimtadienius svenciame. esu tos nuomones, kad Nojus turi tureti savo svente. pirma gimtadieni sventem rytietisku patiekalu (vegetarisku) kavineje. todel, kad ten yra atskira nedidele salyte. joje galima sedeti ant zemes, yra zemas staliukas. Nojus tada dar nevaiksciojo, ropojo. Todel tokia vieta rinkausi. Be to, tada baruose buvo rukoma, o ten - ne. ten nera ir alkoholio. niekas is sveciu negere. viskas buvo vaikams. sukvietem gal 15 seimu su atzalom. antra gimtadieni sventem "Megiuke". 2 val vaikai linksmsminosi. ten alkoholio irgi nera. vieni draugai atsiunte jodaodi is "Tarp geliu" Noju pasveikinti. jie negalejo dalyvauti gimtadienyje. buvo miela. vel dalyvavo apie12seimu. tortus perkam visada vaikiskus. pernai buvo masina. simet - vysnia ir drakoniukas. zodziu, svenciam. ir kainuoja normaliai. pernai visko privalgem, sulciub prigerem, o bare isleidom tokiam kiekiui zmoniu vos 200 Lt. simet su gimtadienio kambariu ir tortas bei vaisemis (sultys, picos, kavos, arbatos) vel gavosi panasiai.
Taip ,tikrai pacios paciausios dovanos yra arkliukai dviratukai ir t.t.O ka daryti,jei visko jau yra?Nepripirkom is anksto be jokios progos,nuo seses viskas liko
Be abejo, daiktai, kuriais vaikai gali judėti (arkliukai, mašinytės, triratukai) yra puikios tokio amžiaus vaikui dovanos. Bet jei jis visą tai turi, galima dovanoti įvairius lavinamuosius žaislus. Dar šauni dovana- namelis-palapinė.
Arkliai valdo
Maniškė per pirmą gimtadienį gavo mašinytę stumduką, kuria iki šiol noriai važiuoja
gavom arkliuka
arkliukai jega
as pati savo dukrytei padovanojau minksta supama arkliuka, toks mielas pliusinis, net uzmigdavo besisupdama
As dovanojau savo dukrytei leliukiska paspirtuka - antina, tai iki siol labai myli, visur po namus duodasi.
Bet kiek atsimenu gimtadienio svente tai geriausia dovana buvo mano drauges dovanotas ryskiu spalvu plastmasiniu karoliuku ir apyrankiu komplektas - ne pagal amziu, bet akys kaip akys zibejo QUOTE(Elfukas @ 2007 04 09, 23:06) Mes irgi netrukus svesime pirmaji gimtadieni. Kadangi del zaislu ir knyguciu gausybes jau sunku per kambari pereiti, tai grieztai uzdraudeme visiems dovanoti zaislus ir knygas. Papraseme dovanu cekio ir parduotuves Stepono g. 4. Ten labai aukstos kokybes vilnoniai ir silkiniai drabuzeliai vaikams. Bet brangu gana. Manau, kad geriau tokia dovana, negu zaislai ir del vaiko sveikatos (su tais rubais ir ziema prie praviro lango miegodmas vaikas nesusirgs), ir del mamos laiko (mat juos tik 2 kartus i menesi skalbti tereikia) ir dar del daugelio dalyku. Siaip manau, kad dovanu cekis yra geriausia, nes paskui teveliai, zinodami, ko vaikui reikia, gali nueiti i parduotuve ir nupirkti - ar tai pirmieji batukai butu, ar kedute, ar dviratukas. Visiems jubiliatams-sveikinimai! o aš labai prieštarauju tokiai nuomonei, kad pirkti tas kas naudinga, taip gaunasi, kad dovana tėveliams, o ne vaikui, juk jis dar nesupranta pinigų reikšmės, o drabužiai - tikras nuobodumas, džiaugsmą sukels naujas žaisliukas, kad ir nedidelis. tai juk vaiko šventė, tai kodėl jį reikia skriausti? o dėl žaislų gausos, nu ir ką ir pas mane nėr kur dėti, bet dalį išvežiau pas mamą, dalį į sodą ir taip nereikia kartu vežtis visos krūvos žaislų kai važiuoji pasisvežčiuoti, o ir vaikui įdomiau žaisti su "naujais" žaislais. kai buvo pirmas gimtadienis ir visi klausinėjo gal ko reikia, aš sakiau, kad žaislų, o koks laimingas sūnus buvo, nieks neatpirkstų valandų, taikas su puse žaislų jau nebežaidžia, visada juos galima perleisti kitam vakui, ar vaikų namams.
Rodos, jau visi įmanomi žaislų variantai išvardinti. Galiu tik patikinti, kad mergytėms mašinos - paspirtukai mergytėms (bent jau maniškei) tinka ir patinka - anksčiau kiemo bernų prašydavo pasivažinėt
Man dar labai praktiška ir naudinga dovana buvo kilimėlis-puzlė. Kadangi kilimų pas mus namie nėra, vaikui ant jo patogu ir minkšta žaisti (susineša visus žaislus ant jo, gaunasi savotiškas žaidimų kampelis), be to puiki lavinimo priemonė - išardo (pirmas žaidimo etapas) ir mokosi surinkti (čia jau vėliau, artėjant prie 1.5 metų amžiaus). Aš apskritai vertinu ir esu už lavinimo priemones - piramides, dėliones, konstruktorius. Maniškė dar knygeles labai mėgsta (bet čia jau nuo vaiko priklauso) - tekstilines, cypsinčias į vonią, storais kartoniniais lapais ar šiaip spalvingas. 1-2 metų amžiuje vaikui labai patinka žaisti su vandenuku, visaip jį pilstyti. Tikrai pravers vonios žaislų rinkinys. Nepamainomas dalykas, kuris pravers visada - sauskelnės (tik svečiams pasufleruok, kokias būtent ir kokio dydžio naudojat). Ir dar. Esu prieš dovanų čekius. Jie įspraudžia žmogų į rėmus (įvairiom prasmėm), pririša prie tam tikros parduotuvės. Jei į svečius kvietiesi gimines ar artimus draugus, geriau pasakyk konkrečiai, kokio daikto tikiesi. Čekį, mano nuomone, tinka dovanoti tik žmogui, kurio gerai nepažįsti, bijai neatititikti jo poreikių, o pasiklaust bent jau užuominom negali. Linkiu smagių gimtadienių tiek vaikams, tiek jų tėveliams
Pirmas sunelis ,kai buvo pirmas tortadienis ,dovanu gavo supama medini arkliuka. Puse Vilniaus apvaziavau kol radau kokybiska, grazu
Antras gavo FP vartelius ir FP pianina-fortepiona (jis labiausiai jam patinka)
aciu visoms mamytems uz patarimus, na o dovanu gavom mes:
supamas medinis arkliukas, barskantis zaislas-bite, klavisinis instrumentas, vonios zaislu rinkinys, knyga "bjaurusis anciukas", ji groja ir kartu yra delione, lego, 150 lt- uz kuriuos nupirkom pampersu, na kitu higienos reikmeneliu, pora knygeliu storais kartoniniais lapais, lavinama zaisla piramide, ten reikia mauti ziedus, ir zaisliuka stumduka - antyte, kai ja stumi uz rankeneles jai klapsi kojytes. tai vat, visom dovanom labai dziaugiames, ir esam patenkinti naujais zaislais
Mes jau po gimtadienio.Šventę stengiausi padaryti įspūdingą,kad mažiukei būtų prisiminimas
o mes metuku gavome, zaislu deze (nu kur butu susideti daiktus) ziemine striukyte, zaislu, o daugeusia litu... (dviratuka, arkliuka, masinyte, gavo ankceu, kai krikstijom), bet va, dabar galvoju ka butu galima dvieju metu vaikuciuj padovanot, nes jau dabar po truputy suku galva
Na mes gavom daukiausia pinigeliais, dar auksinius auskariukus ir zaislu kalna. Uz pinigelius nupirkom vaikuciui to ko negavom ir to ko reikejo
QUOTE(K.KEITE @ 2007 04 09, 11:05) ... na gavo viena lele gal pabandyti su ta lėle veiksmą atlikti? Pvz. prausti, rengti, myluoti, aprodyti kūno dalis, šukuoti, lėlės lovytėje migdyti QUOTE(sensitive @ 2007 04 11, 16:36) ...O ka daryti,jei visko jau yra?...namai uzversti visokiais zaislais...Man tai sunkus cia galvosukis! aš rinkčiausi pramogą visai šeimai - zooSodų, išvykų, ar tik vaikui žaidimų kambarių sąskaita QUOTE(Mariposa @ 2007 04 16, 00:10) ...kiek atsimenu gimtadienio svente tai geriausia dovana buvo ... ryskiu spalvu plastmasiniu karoliuku ir apyrankiu komplektas - ne pagal amziu, bet akys kaip akys zibejo
Triratuką
Manoji savo pirmojo gimtadienio proga gavo nuo vienų senelių triratuką,bet nelabai dar kolkas nori jame būti....gavo supama arkliuką(beveik cielą arklį,nes už ją didesnis,atrodo kaip tikras),bet nenoriai ant jo supasi,trumpai
mes per pirma gimtadieni gavome triratukus
Kazkaip visi vienodas dovanas dovanoja
Nuo mociutes gavom triratuka,o nuo dedes supama arkliuka Bet kol kas dovanos stovi kampe,nes suptis kazkaip nenori,o triratuko visai bijo
mes gavau,triratuka,auksinius auskariukus,daug dideliu knyguciu,pasispiriama masinyte
Mes nupirkom duplo kaladėlių porą rinkinių. Žaidžia ne tik metų laiko kavalierius, bet ir vyresnis brolis.
Kažkaip nepagalvojau apie supamą arkliuką. Vaikas dar nevaikšto pats. Tai ko gero neatlaikytų pusiausvyros ant arkliuko. Gal čia šv.Kalėdų žaislas būtų mums Triratukas... Nugis tas pats.. jei nevaikšto, tai kaip vaikas pusiausvyrą laikys. Tai negi dvi dovanos šv.Kalėdoms. Reiks pašnibždėt seneliams Va ką daro mano metinukas - dievina knygelių vartymą ir MEGA BLOKS kaladėlių dėliojimą. Duplo kol kas tik "sėja". Na, dar tikrą klaviatūrą taiko vogčia paspaudyt
o mano sūnelis gavo dovanu :supama arkliuka,mašina,lego.,automobiline kėdute nuo seneliu,nes anoji jau mums buvo mažoka,i vonia žaisliuku tai dabar lipina o pripylus vandens tai laisto mane ,gavo rūbeliu,traktoriuka o svarbiausia vaira ,nes mano mažiukui vairas yra viskas važiuoja jis burzge vairuoja.nu liktais viskas dar prosenelė sakė vėliau ateis pasveikinti....
Tikrai labai panašios visų dovanos. Mūsų mažius gavo ir knygųčių, ir pinigėlių, ir paspiriamą mašiną... O mes nupirkom medinių kaladėlių rinkinį. Kol kas, jam smagu tk šiaip kalną spalvotų figūrėlių dėlioti ir brolio statomus bokštus versti. Bet manau, kad tai dovana ne porai mėnesių, padėsianti vaikui kurti.
Dovanos - kaip susitarus
Mūsiškis gavo triratuką, nuo senelių - automobilinę kėdutę, FP dramblį su virvute ir kaladėlėm, kuris labai patinka ir dar pinigėlių. Už juos pirksim lavinamąjį staliuką.
Nu taip as irgi ziuriu kad visi ta pati dovanoja, o matyt nelabai yra daugiau ka
As sakyciau kad ir arkliukas ir masinytes paspirdukai labai geros dovanos, neiskart mes irgi juos pamegom, bet dabar tai labai O labiausiai naudotis tai tik kokiu 1.5 metu pradejo kai pats uzlipt ismoko, triratukas tai ir dabar dar nenaudojamas, pagal paskirti, taip uzlipa pasedi arba irgi kaip su paspirduku bando.
mes pirkom triratuką, nuo tetos gavo teletabį kuris gorja ir "pilve" rodo filmuką, dar pinigėliais (nupirkom lego tipo kaladėles, nes labai patinka jomis žaisti), sintezatorių, tik nelabai supranta kaip elgtis, tranko ir tiek
dovanojome fotosesija fotoatelje.
Mes tai zaislu uzsisakem. Pati isrinkau ir uzsisakiau visus: vezimeli lelems ir lovele, muzikini centra FP, dideli lele ir t.t. Nu ir drabuziu padovanuojo kruva
mes ir perzengem pirmuju metuku slenksti
dar gavom pinigeliais,ir labai faina sijonuka,o dar ka gausim nezinau,nes tikras balius bus tik sekmadieni
mes tai padarem saunia puota, tai kaip ir dovana buvo, labai sunku tokio amziaus zmogeliukui kazka padovanoti
Nusprendem Mantukui padovanoti medi
Na, tokio amžiaus sunku ką nors sugalvoti
o pas mes darom taip. Kai einam i metinuko gimtadieni, tai sveikinam ne tik maziuka, bet butinai ir tevelius, gal iskiriam labiau mamyte
Savo krikštasūniui padovanojom paveikslą sudarytą iš jo paties nuotraukėlių - pradedant nuo ką tik gimusio, baigiant pirmus žingsnelius dedančio. Tiesa, rėminimas ir visa kita kainavo nepigiai - apie 150 lt, bet tai daiktas, kurį vaikas ilgai prisimins, nes žaislus sulaužo, rūbelius išauga... Nors tie daiktai taip pat reikalingi... Taip, kad jei nežinote, ką dovanoti, pamėginkite surinkti nuotraukas ira užsakykite paveikslą, manau, paaugusiam vaikui tikrai patiks.
Dviratukas, arkliukas
Manau, kad labiausiai vaika gali pradziuginti zaislai. Musu senialiai daznai dovanoja pinigelius, tai mes dedam juos i vaiko saskaita banke. Nepatinka man, kai dovanoja rubelius; visu skoniai skirtingi ir man nevisada patinka tai ka dovanoja
Mes savo vaikui dovanojom 1 gimtadienio proga suniuka, kuriam paspaudus ant ivairiu kuno vietu pasakoma kas tai yra (nosyte, pilvukas ir t.t) ir dar ten groja muzikeles, daineles. Jam labai patiko, iki siol soka su juo 2 gimtadieniui pirksime baseineli su kamuoliukais, nes pastebejome, kad vaikui LABAI patinka (vaiku zaidimo kambariuose neistrauksi is tu kamuoliuku). Dar labai jam patinka draugu dovanotos LEGO kaladeles. Manau, nera blogai jei sveciai paklausia vaikelio tievu, kas jam labiau patinka, nes vieni vaikai labaiu megsta kaladeles, kiti minkstus zaslus...
Dukrytė pirmo gimtadienio proga gavo daug žaisliukų ir knygučių.
Močiutės pasitarę padarė labai protingai
As manau vaikui reikia dovanoti tai ko jam labiausiai reikia pvz., drabuzeliu, batuku ir t.t.Mes su vyru pradurem ausytes ir nupirkom ziemines kelnes, o siaip kiti dovanojo pinigais.
mums taip pat visi dovanojo pinigus,bet dar negalime išsirinkti ką nupirkti vaikui,vis suku galvą,norisi ir vieno ir kito geresnio žaisliuko
Mano dukryte kai pamatydavo parduotuveje supama arkliuka,taip saukdavo tiesdama rankutes,tai ir nupirkom pirmam gimtadieniui.
mes dovanojom savo pupai 1 metku proga triratuka
Mes savo sūneliui metukų proga padovanojome meninę fotosesiją
Mes visi nuvaziavom i zaislu parduotuve, ir nors dar labai maza buvo, bet ziurejom koks zaisliukas labiausiai sudomino. Nupirkom zirafa, kuriai i burna reik mest kamuoliukus, grojancia
reikia patarimo...
musu kriksto suneliui greit bus metukai. Problema tokia, kad jie ne uz ilgo isvaziuoja keliems metams i uzsieni... tai va, reik pasveikint leliuka, o su dovanu idejom prastai Reikia tokios dovanos, kad isimintina butu ir netgi su savim pasiimti galetu... Zaislai tikrai ne, nes vyresnis broliukas yra, be to su sawim gi netys pvz taip populiaraus arkliuko gal remeli nuotraukai ar ka panasaus... gal kam saus kokia mintis, pasidalinkite prasau QUOTE(Buzyte @ 2008 04 04, 00:06) reikia patarimo... musu kriksto suneliui greit bus metukai. Problema tokia, kad jie ne uz ilgo isvaziuoja keliems metams i uzsieni... tai va, reik pasveikint leliuka, o su dovanu idejom prastai Reikia tokios dovanos, kad isimintina butu ir netgi su savim pasiimti galetu... Zaislai tikrai ne, nes vyresnis broliukas yra, be to su sawim gi netys pvz taip populiaraus arkliuko gal remeli nuotraukai ar ka panasaus... gal kam saus kokia mintis, pasidalinkite prasau Na buna pvz. tokie remeliai, kur vienoje puseje teveliai tures atspausti maziaus rankyte, o kitoje puseje bus jo nuotraukyte
Mes su vyru galvojam vaikui padovanoti FP vartelius kadangi žaislas nepigus manau bus tikrai gera dovana gimtadieniui, krikšto tevai padovanos arkliuka, kitu prašysiu pinigais kad neripirktu ko nereikia man geriau vienas žaislas bet vertingas. Už pinigelius pirksim dviratuka arba supynes.
as mastau savo kriksto suneliui fotosesija padovanoti.zaislu jis turi daugybe,vioskie triratukai ir supynes jau namuciuose neissitenka,o dar itariu,kiek kiti pridovanos,tai gal bus vertinga tokia dovana su isliekamaja verte.
Mes jau viena gimtadieni atsventem ir geriausia dovana buvo aksinis pakabukas su zodiako zenklu, tai ne zaislas o dovana visam gyvenimui
|