Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 1m. 3 mėn. - ar moka valgyti pats?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
brown-eyed
Dukrytei metai ir trys mėn. Labai nori valgyti PATI, bet niekaip neišeina-šaukštas eina atbulai (koše žemyn) smile.gif . Kaip išmokinti valgyti teisingai? Ar tiesiog leisti drabstytis maistu?
*Duska
Na as saviskei pradejau paciai duot kokiu 10,11 menesiu. Is pradziu taip ir buvo a5bulai sauksta laike, drabste. Bet dabar budama dvieju pati puikiausiai valgo. Tvarkingai, jokiu nubyrejimu pro sona ax.gif
Taip, kad mamyte duokit drabstyt, po kiek laiko atsipirks ir grindu, ir drabuziu plovimas tongue.gif
Jurgučiuks
Sveikutes, manasis berniukas pradejo valgyt PATS tap pat apie metuku 3-4 menesiu. Buvo visko, kol teko prisest ir parodyt kaip valgoma. Mokiau su lele, kad lelyte butu soti, kaip paduoti sauksta, buvo sunku, bet jau db jis darzelyje valgo normaliai, nors tos rankytes dar sunkokai klauso, bet nevalges nebuna.
jurale
QUOTE(skay @ 2008 10 16, 15:55)
Dukrytei metai ir trys mėn. Labai nori valgyti PATI, bet niekaip neišeina-šaukštas eina atbulai (koše žemyn) smile.gif . Kaip išmokinti valgyti teisingai? Ar tiesiog leisti drabstytis maistu?
*

o ko tiketis kito? blush2.gif juk rankytems igudziu truksta, aisku baisu doh.gif bet kaip kitaip ismoks 4u.gif
kantrybes ir viskasd bus gerai thumbup.gif
VAE
kai tik pradėjo daugiau valgyt (maždaug nuo 8-9 mėn) išsireikalavo šaukšto, gana greit išmoko valgyt pati, aišku, maisto būdavo visur. dabar valgo kuo puikiausiai. na tik su sriubos valgymu dar kartais visko pasitaiko
mylimuke
Jeigu jau nori valgyti pati, tai būtinai reikia duoti. Aš saviškės jau nebegaliu maitint visai doh.gif lupa iš rankų šaukštą, nors tu ką. Nors ir drimba košė, bėga sriuba, nedavalgo, bet jai pačiai būtina valgyt biggrin.gif Baisus vaizdelis, tėčiui daugiau kantrybės į tai žiūrėti blush2.gif
ILGAPLAUKE
QUOTE(mylimuke @ 2008 10 16, 23:06)
Jeigu jau nori valgyti pati, tai būtinai reikia duoti. Aš saviškės jau nebegaliu maitint visai  doh.gif  lupa iš rankų šaukštą, nors tu ką. Nors ir drimba košė, bėga sriuba, nedavalgo, bet jai pačiai būtina valgyt  biggrin.gif  Baisus vaizdelis, tėčiui daugiau kantrybės į tai žiūrėti  blush2.gif
*

Va ir maniske 1.7m jau pati valgo nors ir viskas krenta is burnytes,bet ir leidziu,svarbu noras yra 4u.gif
brown-eyed
mirksiukas.gif Ačiū už patarimus visoms mamytėms. Bandysim ir mes drabstytis košėmis biggrin.gif
mikki
nu siaip tai dar mazas 1.3 vaikutis.maniskis irgi baisiai nori pats valgyti.ko labai alkanas leidziasi maitinamas o tada pats po lekste makaluojasi.zinoma kad reikia leisti praktikuotis.as duodu jam sauksta,ir su rankyte vedzioju iki lekstes,o paskui sakau deti i burnyte.kas nukeliauja,kad ne,bet taip ir mokinames bigsmile.gif
valiusiuke
Mano mažasis kažkaip pats valgo, su šaukštu sunkiai sekasi, o su šakute be problemų. Vaikiškos šakutės net neima, tuoj rėkia nea nea, biggrin.gif tai naujas atradimas desertinė šakutė- ir maža ir pasmeigti normaliai išeina biggrin.gif tai dabar jokių problemų su valgymu nebeliko. O jei bandai pamaitinti, tai spjauna viska ir suraukęs nosį pareiškia pats. biggrin.gif
Ingushkele
O mano pypliui beveik 1.2 m. bet pats tik kelis saukstukus paknapso ir man duoda, atseit, maitink smile.gif Matyt buna isalkes, o paciam greit neina pasisotint biggrin.gif
JO/NE
Su vaikiška šakute jau visai pakenčiamai gaunasi, o šaukšto dar neduodu, vis laiko ir kantrybės pritrūksta blush2.gif
bumbasi
Maniske nuo kokiu metu ir dvieju menesiuku laaaabai pati uzsimane valgyt.Tai duodavau sauksta ar sakute ir pati maitindavau ja.O jinai knaisiodavos po lekste su sakute.Paskui nebesileido maitinama visiskai,tai padedavau viska,pasodindavau ir palikdavau,(kantrybes stbet nebuvo ir nera blush2.gif ),aisku ant zemes ir ant stalo visko buvo irgi,bet dabar kai jau pusantru metuku valgo pati.Ir sriubas visai gerai valgo.Tik labai daznai aisku su rankomis pavalgo. doh.gif
arkadija
QUOTE(Ingushkele @ 2008 10 17, 22:45)
O mano pypliui beveik 1.2 m. bet pats tik kelis saukstukus paknapso ir man duoda, atseit, maitink smile.gif Matyt buna isalkes, o paciam greit neina pasisotint  biggrin.gif
*

Ir pas mus tas pats. Norejau paklausti mamyciu: ar jus maziukus mokinate sauksta taisiklingai laikyti? Jei iduodu, tai jis laiko sauksta kumstyje ir bando taip valgyti. Jei bandau rarodyti, kaip saikstas t.b. laikomas - meta lauk.
bumbasi
QUOTE(arkadija @ 2008 10 18, 12:20)
Ir pas mus tas pats. Norejau paklausti mamyciu: ar jus maziukus mokinate sauksta taisiklingai laikyti? Jei iduodu, tai jis laiko sauksta kumstyje ir bando taip valgyti. Jei bandau rarodyti, kaip saikstas t.b. laikomas - meta lauk.
*

Maniske irgi kumstyje laiko.kitaip ne neiduosi.manau paskui patys taisyklingai ismoks. ax.gif
ovimama
Kaip jums,mamytes gerai smile.gif O mano sunui jau 1,9men.greit,o pats nevalgo,net nebando.Su rankytem tik maista tersia ir viskas,o saukstai neydomus.
Lauruciuk
QUOTE(bumbasi @ 2008 10 18, 13:53)
Maniske irgi kumstyje laiko.kitaip ne neiduosi.manau paskui patys taisyklingai ismoks. ax.gif
*

drinks_cheers.gif Manau su laiku patys ismoks. Aisku jei pavyzdi gera tures mirksiukas.gif Maniske valgo su saukstuku, iskyrus sriubas, jas tai pati maitinu biggrin.gif
Rasiunia
QUOTE(valiusiuke @ 2008 10 17, 16:39)
Mano mažasis kažkaip pats valgo, su šaukštu sunkiai sekasi, o su šakute be problemų. Vaikiškos šakutės net neima, tuoj rėkia nea nea, biggrin.gif  tai naujas atradimas desertinė šakutė- ir maža ir pasmeigti normaliai išeina biggrin.gif  tai dabar jokių problemų su valgymu nebeliko. O jei bandai pamaitinti, tai spjauna viska ir suraukęs nosį pareiškia pats. biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif pas mus lygiai tas pats. Desertinė šakutė thumbup.gif Kas pakabinama su ja tą valgo pati, su šaukštu sunkiau, dar mokinamės, nes labai dau lieka už šaukšto ribų lotuliukas.gif
ottile
maniškis labai nori pats valgyti,bet bėda ta,kad niekas į burną nepatenka,o pakeliui išsimėto:)bet tikiuosi kad išmoksime 4u.gif
*Julika*
Mes jau kuri laika valgom draugiskai: abu turim po sauksta, as maitinu maziu, jis - mane lotuliukas.gif Spekite, kas daugiau buna ismurzintas kose? mirksiukas.gif Tai gerai, kad maziaus tempai nedideli ir igudziu visai nera, o kitaip priauginciau as nereikalingu kilogramu lotuliukas.gif
Bet jau jokios pagalbos nepriima: nei kaip sauksta reikia laikyti, nei kaip patogiau kose paimti. Is kart rekia ir viska meta. doh.gif
*Drugelio-sparnai*
Maniske kazkur nuo 18men valgyt eme pati, o taip tik terliojosi nevalgydavo schmoll.gif
kumpis
O mano mazoji, nors jau 1m5men, nereiskia noro valgyti pati verysad.gif as jai bandau duoti sauksteli i rankas, bet ji pora kartu isideda i burna, o po to sauksto net neliecia doh.gif nezinau kaip cia elgtis ir kaip ja sudomint g.gif
Nupirkau desertine sakute, bet irgi pora kartu pakabina su ja ir vsio unsure.gif jau daugiau su rankomis pasiima ir isideda i burna koki mesos ar desreles gabaliuka, bet su saukstu ar sakute, tai neeee doh.gif
Vat taip ir maitinu... verysad.gif
*Lyra*
Musu pupai 1,3 m.tirsta maista valgo pati, bet dar pribarsto ir ant saves ir ant stalo, bet matosi didele pazanga palyginus, kai pradejo mokytis valdyti sauksta (1m.) mirksiukas.gif Pradejo rodyti nora valgyti pati atsventusi pirmaji gimtadieni, kai as jau duodavau ji suciaupdavo lupytes, suprask, reikalauja, kad duociau sauksta paciai mirksiukas.gif
Vilsen
valgo pati ir košeles,ir kieta maista ir sriubas,aišku po valgymo iki ausų išsitepusi bet aš leidžiu pačiai mokytis ir padedu.labai puikiai gaunais 4u.gif
*Jalta*
Tokio amžiaus maniškė pati dar nemokėjo valgyti, nes mamytei pritrūkdavo kantrybės... blush2.gif
Kikina
na manoji jau pora savaičių kaip pati valgo, na blynelius ar kokius virtinukus tai jau gerai,pati, galiu pati ramiai valgyt, kas nesigauna sakute tai rankom. na o kitoki maista tai jai saukstas ir man taip ir valgom
Nerytė
su sakute valgo jau senokai, o va su sauksteliu pasemti sunkiau sekasi... kartais nori pats \valgyti, o kartais nori buti maitinamas
dinkute
QUOTE(vaidusee @ 2008 10 16, 16:10)
Na as saviskei pradejau paciai duot kokiu 10,11 menesiu. Is pradziu taip ir buvo a5bulai sauksta laike, drabste. Bet dabar budama dvieju pati puikiausiai valgo. Tvarkingai, jokiu nubyrejimu pro sona  ax.gif
Taip, kad mamyte duokit drabstyt, po kiek laiko atsipirks ir grindu, ir drabuziu plovimas  tongue.gif
*

As irgi pritariu, kad reikia duoti drabstytis, bet ir suprantu, kad taip nervas ima kad visur buna apdergta po valgio...maniske irgi pradejom mokinti nuo 11 men. ir budama 1,1 m jau pati graziai valge. pagamindavau valgyt ir pasodindavau su teciu kartu valgyt kad man sirdis neskaidetu del drabstymosi karts nuo karto dingdavau is virtuves blush2.gif Bet siaip labai patiko seilinukas silikoninis jis ten turbut (pirkau Norfoje uz 4 lt) ir dabar dar uzsikabinam ir likucia sekmingai ten drimba ir nieko neteplioja. O buvom nusipirke Canpol Babies plastikini tai nesileido uzdet nes jis toks kietas ir nemalonus matyt pasirode. Zodziu reik leisti drabstytis ir po biski pamokinti parodyti kaip jus valgot kad turetu is ko mokintis.
Raske80
QUOTE(dinkute @ 2008 10 31, 16:08)
As irgi pritariu, kad reikia duoti drabstytis, bet ir suprantu, kad taip nervas ima kad visur buna apdergta po valgio...maniske irgi pradejom mokinti nuo 11 men. ir budama 1,1 m jau pati graziai valge. pagamindavau valgyt ir pasodindavau su teciu kartu valgyt kad man sirdis neskaidetu del drabstymosi karts nuo karto dingdavau is virtuves  blush2.gif Bet siaip labai patiko seilinukas silikoninis jis ten turbut (pirkau Norfoje uz 4 lt) ir dabar dar uzsikabinam ir likucia sekmingai ten drimba ir nieko neteplioja. O buvom nusipirke Canpol Babies plastikini tai nesileido uzdet nes jis toks kietas ir nemalonus matyt pasirode. Zodziu reik leisti drabstytis ir po biski pamokinti parodyti kaip jus valgot kad turetu is ko mokintis.
*

thumbup.gif Pritariu ir as siai mamytei 4u.gif Aisku,kantrybes daug reikia,bet rezultatai istrina is atminties visus drabstymus mirksiukas.gif
Viltin
Mums 1m ir 4 mėn ir jau labai nori dukrytė pati valgyti. Galvojau dar ankstoka, bet kai paskaičiau jūsų pratinimus prie drabstymosi tongue.gif tai jau ir mes bandysim rolleyes.gif
__snowflake
Smulkioji motorika dar neišlavėjusi, tai teks paaugti, kol valgys švariai.
mazulia
nu bando kiausiniene pats valgyt, nu..omleciuka turiu omeny, o siaip nea schmoll.gif
raciren
mano berniukas, pats ismoko valgyt, su sakute kazkur po pirmojo gimtadienio, o saukstu, manau gan velai... buvo 1m 10 men... g.gif
neberyza
niu va..o as maniau kad dar metukai per anksti paciam vaikiukui valgyti, o pasiskaiciau, kad kaikurios mamytes dar net metuku netuinciam maziui paciam leido bandyt valgyti.
zodziu taisysimes:) ne smums jau metai ir kelios dienos
liamux
Mano dukryte pirmiausia ismoko valgyti su sauksteliu, pradejau leisti jai "drabstytis" kazkur nuo metu, tai dabar visai neblogai jai sekasi. Neseniai pati pasieme sakute ir pradejo su ja valgyti iv. blynus, virtinukus, kotletuka sumaigyta, makaronus ir t.t. Taip pat jau prasosi sauksto didelio - su kuriuo mes sriuba valgome.
Aisku, buna visokiu pridrabstymu dar, bet ji pati bega paimti skudurelio ir valosi - taip sakant apsitvarko.
Kartais, kai noriu, kad daugiau ir greiciau pavalgytu - maitinu ja pati, bet nepraktikuoju maisto grudimo per prievarta. Kartais palieku blynelius kokius ar omleta ant stalo, tai atsalusi maista buna oi kaip kerta, ir sako "mmmmmammmmm".
Loterija
O aš paskubėjau su savarankišku valgymu. verysad.gif Visgi kiekvienam vaikui savas laikas. Nuo metu ir kelių sav pradėjau "mokinti"- leisti paimti paciai šauktštu ar šakute. Vaisių tyrelės indelį ar juogurtą laikyt pačiai. Rezultatas apgailėtinas verysad.gif Vaikas nebeleidžia kad maitinčiau o pačiai nesigauna. Tai gyvenam "ant" juogurtų, vaisių tyrelių ir varškės sūrelių- maistas kurį jai pavyksta valgyti pačiai. Košes, sriubas pertrintas bando imt šaukštu- iki burnos nenunėša, kietą maistą bando kabint šakute- neužkabina ar irgi pameta pakeliui į burną. O dar ir taip nevalgiukė ir kramtyt praktiškai atsisako, tai visai prastai. verysad.gif
mixasia
musu princesei 1,4 m, jau bando valgyti pati, bet kazkaip idomiai ant sakutes uzkabina maista pakelia , bet nededa i burnyt o nuima pirstais ir tada valgo g.gif , o jaigu duodu sriuba su saukstu tai prasideda zaidimas , net nebando valgyti , tenka maitint dar paciai, na ka padarysi , pas mus megstamiausi zaislai yra indai blush2.gif niekas daugiau ne domina. Vistiek vaikas ismoks pats valgyti, visi mes ismokome smile.gif
N-e-r-i-n-g-a
Mano nuomonė: anksčiau kaip 1,5metų neverta mokyti.Na , jei vaikas rodo susidomėjimą, leidžia suprasti "aš pats", žinoma, lai mokosi. mirksiukas.gif
Laimonduxe
QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2009 02 12, 15:23)
Mano nuomonė: anksčiau kaip 1,5metų neverta mokyti.Na , jei vaikas rodo susidomėjimą, leidžia suprasti "aš pats", žinoma, lai mokosi. mirksiukas.gif
*

As taip pat pritariu thumbup.gif mano berniukui 1m ir 3men. tai jis nerodo noro tai as dar ir nemokinu
VI-VA-VI
Labas 4u.gif
mano panele jau 1,4me 23 denos wub.gif
jau bando pati valgyti, bet ne labai jai pavyksta, viska ant grindu meta nuo stalo, o ne valgo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tai dar ismoks tikiuosi iki kol eis i darzeli ax.gif
bus_ka
O as kai maitinu, duodu antra sauksta suneliui, aisku, nesigauna dar graziai valgyt, bet pradzia yra. Dabar jau priprato ir reikalauja savo sauksto ax.gif kitaip nevalgo biggrin.gif Manau, kad vaikas pradetu dometis ir reiksti nora valgyti pats, reikia duoti jam irankius, tegul pratinasi.
laizanika
QUOTE(kkristinak @ 2009 02 13, 20:18)
Labas 4u.gif
mano panele jau 1,4me 23 denos wub.gif
jau bando pati valgyti, bet ne labai jai pavyksta, viska ant grindu meta nuo stalo, o ne valgo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
tai dar ismoks tikiuosi iki kol eis i darzeli ax.gif
*

jeigu ir nesimoks, nieko cia blogo,kaip sako musu aukletoja visus pamaitinam, alkanas nei vienas nelieka mirksiukas.gif

Mes patys valgyti ismokom darzelyje. Tiesiog 1m ir 2men grupeje jis buvo maziausias, buvo ir didesniu vaiku, kurie patys valgo. Jis mate kaip tai daro kiti, bande pats ir siuo metu laisvu laisviausiai pavalgo pats, net sriuba. Jis netgi neleidzia buti maitinamas doh.gif Puikiai pasmeigia sakute net keliu rusiu maista, pvz valgydamas desrele vienu kartu pasmeiga bulve, desreles ir agurko lotuliukas.gif Blyna padazo i uogiene, cepelina i grietine kaip didelis vyras thumbup.gif ir sriubos danesa iki burnos saukste thumbup.gif
ziogike
MUSU dukrytei metai trus menesiai, jau koki menesi kieta maista(mesa, makaronus) bando valgyti su sakute pati, nu sekasi gerai. leidziu jau ir varksyte paciai kabinti, aisku daug valymo buna, bet tegul mokosi.... mirksiukas.gif
VI-VA-VI
QUOTE(laizanika @ 2009 02 14, 12:18)
jeigu ir nesimoks, nieko cia blogo,kaip sako musu aukletoja visus pamaitinam, alkanas nei vienas nelieka  mirksiukas.gif
*

ne i tema, atsiprasau mamytes mirksiukas.gif skay wub.gif
mano dukra iki siol valgo tik malta maista.Jai tik pateks gabaliukas iskart vemia.Daktare sake jog taip gali testis iki 6metu.
Ar yra darzelije tokiu vaiku ir kaip jos maitinate.Jai jis ne valgo reiskia jis lieka alkanas. verysad.gif
Atene*
Musiškiui 1 metai ir 4 mėn.- viska valgo rankomis biggrin.gif .
inrinke
Mano kleckuciams 1m. ir 4 men. paduodu dubeneli , pavyzdiui, su makaronais, saukstelius pasiima patys lotuliukas.gif , bet valgo su rankytemis. wub.gif
LinaJ.
Mano pupai 1,5 m. Pati dar tik pradeda pati valgyti, bet labai jau sunkiai sekasi doh.gif
picea
Mano vaikinas pradėjo valgyti pats metų ir trijų mėn. Turėjo savo staliuką, savo įrankius ir daug noro. Pradėjo greitai ir sėkmingai. Pradžioj turėdavau kitą lėkštę ir primaitindavau, bet greit nebeleido, norėjo savarankiškai valgyt. Tiesa, jis valgus vaikas, gal todėl ir pats greit išmoko biggrin.gif
irmuxx
Mano mergytei 1,6m. ir viena valgo jau senokai ir labai normaliai valgo, man net neduoda maitint, jau geriau bus nevalgius doh.gif
VI-VA-VI
QUOTE(irmuxx @ 2009 02 16, 18:04)
Mano mergytei 1,6m. ir viena valgo jau senokai ir labai normaliai valgo, man net neduoda maitint, jau geriau bus nevalgius doh.gif
*

Tu mamyte taip ne juokauk mirksiukas.gif as tik svajoju kad mano valgytu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.