Dukrytei metai ir trys mėn. Labai nori valgyti PATI, bet niekaip neišeina-šaukštas eina atbulai (koše žemyn)
Na as saviskei pradejau paciai duot kokiu 10,11 menesiu. Is pradziu taip ir buvo a5bulai sauksta laike, drabste. Bet dabar budama dvieju pati puikiausiai valgo. Tvarkingai, jokiu nubyrejimu pro sona
Taip, kad mamyte duokit drabstyt, po kiek laiko atsipirks ir grindu, ir drabuziu plovimas
Sveikutes, manasis berniukas pradejo valgyt PATS tap pat apie metuku 3-4 menesiu. Buvo visko, kol teko prisest ir parodyt kaip valgoma. Mokiau su lele, kad lelyte butu soti, kaip paduoti sauksta, buvo sunku, bet jau db jis darzelyje valgo normaliai, nors tos rankytes dar sunkokai klauso, bet nevalges nebuna.
QUOTE(skay @ 2008 10 16, 15:55) Dukrytei metai ir trys mėn. Labai nori valgyti PATI, bet niekaip neišeina-šaukštas eina atbulai (koše žemyn) o ko tiketis kito? kantrybes ir viskasd bus gerai
kai tik pradėjo daugiau valgyt (maždaug nuo 8-9 mėn) išsireikalavo šaukšto, gana greit išmoko valgyt pati, aišku, maisto būdavo visur. dabar valgo kuo puikiausiai. na tik su sriubos valgymu dar kartais visko pasitaiko
Jeigu jau nori valgyti pati, tai būtinai reikia duoti. Aš saviškės jau nebegaliu maitint visai
QUOTE(mylimuke @ 2008 10 16, 23:06) Jeigu jau nori valgyti pati, tai būtinai reikia duoti. Aš saviškės jau nebegaliu maitint visai Va ir maniske 1.7m jau pati valgo nors ir viskas krenta is burnytes,bet ir leidziu,svarbu noras yra
nu siaip tai dar mazas 1.3 vaikutis.maniskis irgi baisiai nori pats valgyti.ko labai alkanas leidziasi maitinamas o tada pats po lekste makaluojasi.zinoma kad reikia leisti praktikuotis.as duodu jam sauksta,ir su rankyte vedzioju iki lekstes,o paskui sakau deti i burnyte.kas nukeliauja,kad ne,bet taip ir mokinames
Mano mažasis kažkaip pats valgo, su šaukštu sunkiai sekasi, o su šakute be problemų. Vaikiškos šakutės net neima, tuoj rėkia nea nea,
O mano pypliui beveik 1.2 m. bet pats tik kelis saukstukus paknapso ir man duoda, atseit, maitink
Su vaikiška šakute jau visai pakenčiamai gaunasi, o šaukšto dar neduodu, vis laiko ir kantrybės pritrūksta
Maniske nuo kokiu metu ir dvieju menesiuku laaaabai pati uzsimane valgyt.Tai duodavau sauksta ar sakute ir pati maitindavau ja.O jinai knaisiodavos po lekste su sakute.Paskui nebesileido maitinama visiskai,tai padedavau viska,pasodindavau ir palikdavau,(kantrybes stbet nebuvo ir nera
QUOTE(Ingushkele @ 2008 10 17, 22:45) O mano pypliui beveik 1.2 m. bet pats tik kelis saukstukus paknapso ir man duoda, atseit, maitink Ir pas mus tas pats. Norejau paklausti mamyciu: ar jus maziukus mokinate sauksta taisiklingai laikyti? Jei iduodu, tai jis laiko sauksta kumstyje ir bando taip valgyti. Jei bandau rarodyti, kaip saikstas t.b. laikomas - meta lauk. QUOTE(arkadija @ 2008 10 18, 12:20) Ir pas mus tas pats. Norejau paklausti mamyciu: ar jus maziukus mokinate sauksta taisiklingai laikyti? Jei iduodu, tai jis laiko sauksta kumstyje ir bando taip valgyti. Jei bandau rarodyti, kaip saikstas t.b. laikomas - meta lauk. Maniske irgi kumstyje laiko.kitaip ne neiduosi.manau paskui patys taisyklingai ismoks.
Kaip jums,mamytes gerai
QUOTE(valiusiuke @ 2008 10 17, 16:39) Mano mažasis kažkaip pats valgo, su šaukštu sunkiai sekasi, o su šakute be problemų. Vaikiškos šakutės net neima, tuoj rėkia nea nea,
maniškis labai nori pats valgyti,bet bėda ta,kad niekas į burną nepatenka,o pakeliui išsimėto:)bet tikiuosi kad išmoksime
Mes jau kuri laika valgom draugiskai: abu turim po sauksta, as maitinu maziu, jis - mane
Bet jau jokios pagalbos nepriima: nei kaip sauksta reikia laikyti, nei kaip patogiau kose paimti. Is kart rekia ir viska meta.
Maniske kazkur nuo 18men valgyt eme pati, o taip tik terliojosi nevalgydavo
O mano mazoji, nors jau 1m5men, nereiskia noro valgyti pati
Nupirkau desertine sakute, bet irgi pora kartu pakabina su ja ir vsio Vat taip ir maitinu...
Musu pupai 1,3 m.tirsta maista valgo pati, bet dar pribarsto ir ant saves ir ant stalo, bet matosi didele pazanga palyginus, kai pradejo mokytis valdyti sauksta (1m.)
valgo pati ir košeles,ir kieta maista ir sriubas,aišku po valgymo iki ausų išsitepusi bet aš leidžiu pačiai mokytis ir padedu.labai puikiai gaunais
Tokio amžiaus maniškė pati dar nemokėjo valgyti, nes mamytei pritrūkdavo kantrybės...
na manoji jau pora savaičių kaip pati valgo, na blynelius ar kokius virtinukus tai jau gerai,pati, galiu pati ramiai valgyt, kas nesigauna sakute tai rankom. na o kitoki maista tai jai saukstas ir man taip ir valgom
su sakute valgo jau senokai, o va su sauksteliu pasemti sunkiau sekasi... kartais nori pats \valgyti, o kartais nori buti maitinamas
QUOTE(vaidusee @ 2008 10 16, 16:10) Na as saviskei pradejau paciai duot kokiu 10,11 menesiu. Is pradziu taip ir buvo a5bulai sauksta laike, drabste. Bet dabar budama dvieju pati puikiausiai valgo. Tvarkingai, jokiu nubyrejimu pro sona Taip, kad mamyte duokit drabstyt, po kiek laiko atsipirks ir grindu, ir drabuziu plovimas As irgi pritariu, kad reikia duoti drabstytis, bet ir suprantu, kad taip nervas ima kad visur buna apdergta po valgio...maniske irgi pradejom mokinti nuo 11 men. ir budama 1,1 m jau pati graziai valge. pagamindavau valgyt ir pasodindavau su teciu kartu valgyt kad man sirdis neskaidetu del drabstymosi karts nuo karto dingdavau is virtuves QUOTE(dinkute @ 2008 10 31, 16:08) As irgi pritariu, kad reikia duoti drabstytis, bet ir suprantu, kad taip nervas ima kad visur buna apdergta po valgio...maniske irgi pradejom mokinti nuo 11 men. ir budama 1,1 m jau pati graziai valge. pagamindavau valgyt ir pasodindavau su teciu kartu valgyt kad man sirdis neskaidetu del drabstymosi karts nuo karto dingdavau is virtuves
Mums 1m ir 4 mėn ir jau labai nori dukrytė pati valgyti. Galvojau dar ankstoka, bet kai paskaičiau jūsų pratinimus prie drabstymosi
Smulkioji motorika dar neišlavėjusi, tai teks paaugti, kol valgys švariai.
nu bando kiausiniene pats valgyt, nu..omleciuka turiu omeny, o siaip nea
mano berniukas, pats ismoko valgyt, su sakute kazkur po pirmojo gimtadienio, o saukstu, manau gan velai... buvo 1m 10 men...
niu va..o as maniau kad dar metukai per anksti paciam vaikiukui valgyti, o pasiskaiciau, kad kaikurios mamytes dar net metuku netuinciam maziui paciam leido bandyt valgyti.
zodziu taisysimes:) ne smums jau metai ir kelios dienos
Mano dukryte pirmiausia ismoko valgyti su sauksteliu, pradejau leisti jai "drabstytis" kazkur nuo metu, tai dabar visai neblogai jai sekasi. Neseniai pati pasieme sakute ir pradejo su ja valgyti iv. blynus, virtinukus, kotletuka sumaigyta, makaronus ir t.t. Taip pat jau prasosi sauksto didelio - su kuriuo mes sriuba valgome.
Aisku, buna visokiu pridrabstymu dar, bet ji pati bega paimti skudurelio ir valosi - taip sakant apsitvarko. Kartais, kai noriu, kad daugiau ir greiciau pavalgytu - maitinu ja pati, bet nepraktikuoju maisto grudimo per prievarta. Kartais palieku blynelius kokius ar omleta ant stalo, tai atsalusi maista buna oi kaip kerta, ir sako "mmmmmammmmm".
O aš paskubėjau su savarankišku valgymu.
musu princesei 1,4 m, jau bando valgyti pati, bet kazkaip idomiai ant sakutes uzkabina maista pakelia , bet nededa i burnyt o nuima pirstais ir tada valgo
Mano nuomonė: anksčiau kaip 1,5metų neverta mokyti.Na , jei vaikas rodo susidomėjimą, leidžia suprasti "aš pats", žinoma, lai mokosi.
Labas
mano panele jau 1,4me 23 denos jau bando pati valgyti, bet ne labai jai pavyksta, viska ant grindu meta nuo stalo, o ne valgo tai dar ismoks tikiuosi iki kol eis i darzeli
O as kai maitinu, duodu antra sauksta suneliui, aisku, nesigauna dar graziai valgyt, bet pradzia yra. Dabar jau priprato ir reikalauja savo sauksto
QUOTE(kkristinak @ 2009 02 13, 20:18) Labas mano panele jau 1,4me 23 denos jau bando pati valgyti, bet ne labai jai pavyksta, viska ant grindu meta nuo stalo, o ne valgo tai dar ismoks tikiuosi iki kol eis i darzeli jeigu ir nesimoks, nieko cia blogo,kaip sako musu aukletoja visus pamaitinam, alkanas nei vienas nelieka Mes patys valgyti ismokom darzelyje. Tiesiog 1m ir 2men grupeje jis buvo maziausias, buvo ir didesniu vaiku, kurie patys valgo. Jis mate kaip tai daro kiti, bande pats ir siuo metu laisvu laisviausiai pavalgo pats, net sriuba. Jis netgi neleidzia buti maitinamas
MUSU dukrytei metai trus menesiai, jau koki menesi kieta maista(mesa, makaronus) bando valgyti su sakute pati, nu sekasi gerai. leidziu jau ir varksyte paciai kabinti, aisku daug valymo buna, bet tegul mokosi....
QUOTE(laizanika @ 2009 02 14, 12:18) jeigu ir nesimoks, nieko cia blogo,kaip sako musu aukletoja visus pamaitinam, alkanas nei vienas nelieka ne i tema, atsiprasau mamytes mano dukra iki siol valgo tik malta maista.Jai tik pateks gabaliukas iskart vemia.Daktare sake jog taip gali testis iki 6metu. Ar yra darzelije tokiu vaiku ir kaip jos maitinate.Jai jis ne valgo reiskia jis lieka alkanas.
Musiškiui 1 metai ir 4 mėn.- viska valgo rankomis
Mano kleckuciams 1m. ir 4 men. paduodu dubeneli , pavyzdiui, su makaronais, saukstelius pasiima patys
Mano pupai 1,5 m. Pati dar tik pradeda pati valgyti, bet labai jau sunkiai sekasi
Mano vaikinas pradėjo valgyti pats metų ir trijų mėn. Turėjo savo staliuką, savo įrankius ir daug noro. Pradėjo greitai ir sėkmingai. Pradžioj turėdavau kitą lėkštę ir primaitindavau, bet greit nebeleido, norėjo savarankiškai valgyt. Tiesa, jis valgus vaikas, gal todėl ir pats greit išmoko
Mano mergytei 1,6m. ir viena valgo jau senokai ir labai normaliai valgo, man net neduoda maitint, jau geriau bus nevalgius
|