Tad noriu paklaust kaip pratinat vaikus sodinti ant puodo?
Sveikos mamos. Visos susiduriam su problema nuo kada reik sodinti vaikus ant puodo. Aš turiu dabar tris vaikus. Vyresnieji jau dideli. Kiek pamenu dėl jų problemų neturėjau. Bet dabar yra mažiukė o ant puoduko kaip nenori tai nenori sėstis.
Tad noriu paklaust kaip pratinat vaikus sodinti ant puodo?
O taip, nedraugaujam ir mes su juo. Gal dar nesam pakankamai dideli? (1.2 m) Vos pasodinu - tuoj pat dumia šalin
QUOTE(Ingushkele @ 2008 10 17, 23:06) O taip, nedraugaujam ir mes su juo. Gal dar nesam pakankamai dideli? (1.2 m) Vos pasodinu - tuoj pat dumia šalin Na maniškė tai dar mažesnė, bet kaip styga, nei sulenksi, nei pasodinsi. Tik kai reklamą per televizorių rodo tai su kelnėm dabar bandau pratinti ir sodinu, bet sėdi tai kol reklama QUOTE(spyglej @ 2008 10 17, 22:10) Na maniškė tai dar mažesnė, bet kaip styga, nei sulenksi, nei pasodinsi. Tik kai reklamą per televizorių rodo tai su kelnėm dabar bandau pratinti ir sodinu, bet sėdi tai kol reklama Tik nužpykit gerai, QUOTE(wikonda @ 2008 10 17, 23:18) Tik nužpykit gerai, Ne neturiu už ką pykti, kadangi didelis tarpas tarp paskutinio vaiko ir pirmutinių tai nė nepamenu, nuo kada reik pratinti. QUOTE(spyglej @ 2008 10 17, 22:23) Ne neturiu už ką pykti, kadangi didelis tarpas tarp paskutinio vaiko ir pirmutinių tai nė nepamenu, nuo kada reik pratinti. Čia dar gali pasiskaityti temukių yra daug tik jos išmėtytos gal pasisemsit patirties, bet mąstau lyg ankstoka būtų nu nebent toks supažindinimas su šiuo daiktu Puoduko reikalai Nuo kada dienai nebereikejo sauskelniu
Pradejau sodinti nuo 7 men, jau per pirma karta suprato ka reikia daryti
maniskis kol buvo kokiu 10 men sesdavo ir pasedejes padarydavo reikaliuku,dabar bevik 1,4 ir ne nebandyk sodinti.pyksta siaubingai.vadinasi dar reiks palaukti,nors i puoduka rodo sakydamas sysy
ir maniskis nelabai nori ant jo sedet. Sodinu kartais be jokio rezimo dar, bet galvoju jau reikia pastoviai tai daryt.
Aš pradėjau sodinti nuo 1,5 metukų. Iš pradžių laaabai nenoriai sėdosi, nes jauna durna iš karto pasodinau be kelnyčių
Bet manasis nepripažino puoduko su muzikėle. Kai tik pradėdavo groti su džiaugsmu stojasi pasižiūrėti kas ten groja, o reikalas likdavo nebaigtas. Tik apmaudavau kelnes ir.... Tai muzika dingo ir reikalai greitai susitvarkė. Nuo 1,8 m. jau nebuvo šlapių kelnių. Visada pasiprašo. Gal pravers kam nors mūsų puoduko istorija Sėkmės visiems
Kaip pratinom? Ogi kantriai ir neskubant
Maniske nuo metuku pradejo daryti i puoduka ir visai gerai sekasi
Man viena moteris patarė, kad reikia sodinti ant poduko iš karto po miego ir bandyti sodinti kai keičiame sauskelnes. Pabandžiau ir nustebau - praktiškai visda ka nors padaro
Maniškė sauskelnių atsisakė tik būdama 2m ir net su trupučiu. Aš įsitikinusi, kad viskam savas laikas, žinoma įmanoma ir nuo 6mėn jau pratinti prie puoduko, bet kad vaikas 1 metu budamas pat pasiprašys, man nesitiki. O mes pratinom po truputį, beveik pusvalandį eidavom pasėdėti ant puoduko ir stengdavausi, kad kuo daugiau pabūtų be sauskelnių. Manau vaikas pats supranta, kad be sauskelnių smagiau ir jei dar daug daug pagiria, kai padarai į puoduką
cia, man rodos, priklauso nuo vaiku vystymosi faziu. esu girdejusi, kad nuo gimimo vaikui yra "oraline" faze (gerai skamba, bet taip yra
QUOTE(spyglej @ 2008 10 17, 21:10) jei tavo mergaitei tik apie metukai, tai zinoma kad ji nesedi - jai per anksti, neidomu, ir nesupranta ji, ko is jos norima. Jei ir toliau sodinsi per prievarta, bus ismokinti dar sunkiau, jai tas puodas bus ikyrejes, ir ji dar labiau priesinsis. As patarciau dar kokius 6 menesius palaukti, tada pabandyti vel QUOTE(natuliona @ 2008 10 17, 21:46) Pradejau sodinti nuo 7 men, jau per pirma karta suprato ka reikia daryti Nesuprantu, kam reikejo sodinti 7 menesiu vaika As pirma karta pasodinau 1m 10 menesiu, iki tol puoduko net neturejom. Po menesio ji jau ne tik pati pasipraso, bet nueina, atsiseda ir padaro pati. Dar po menesio jai sueis du metai QUOTE(linosska @ 2008 10 20, 10:02) Pas mus labai panaši istorija QUOTE(wikonda @ 2008 10 20, 11:30) Pas mus labai panaši istorija Mes kai užsimovem kelnytes, tai as vis kas valandele siulydavau, nuvesdavau prie puoduko ir jei nenoredavo, sakydavau, kad kai nores... Aisku, pasitaikydavo keleta ir avariju
Zinot as ir kaip visos mamos buvau prisiklausius bobuciu pasakojimu,kuo anksciau sodinti ant puoduko..Kagi nupirkom dukrytei puoduka kazkur 6 men proga,na taip ji karts nuo karto padarydavo,tik atsikelus ryte..paskui dar kelis kart per diena sodindavau,na ne visada pavykdavo,pavalgius pietus padarydavo o daugiau nieko..tik ismoko vaikscioti ir kagi jus manot nenorejo i puoduka nei pasiziureti..neiimanoma buvo pasodinti..tada as ji keletui menesiu paslepiau,ir pabandziau ar supras kam tas daiktas reikalingas,na sededavo bet is to naudos jokios...tada dar keliems men paslepiau ir istraukiau kai panelei buvo pusantru metuku,tada jau nuemiau sauskelnes ir palikau tik su kelnytem,kelias dienas dare i kelnes nes reikejo apsiprast ir suprast kodel kai atleiki reikala slapia ir nemalonu..tada dar nupirkau graziu spalvotu triusikeliu,kurie labai patiko mazajai..taip po truputi ir susidraugavom su puodu..o nakti pradejom miegoti be sauskleniu praejus dar kokiems trims menesiams,leidau jai pasiprasti prie naujo ivykio,o be to pastebejau kad atsikelia su sausom sauskelnem keleta naktu,tai ir buvo zenklas kad reikia ir naktimis ju atsisakyti...Tiesiog kelis kart per nakti tuo paciu metu dar keldavau jau miegancia ir sodindavau ant puoduko,o dabar ji pati pabunda ir pasipraso..Zinoma neisvengiam ir avariju,jei daug prigeria arbatos is vakaro
Papildyta: Oi ir pamirsau prideti kad nereikia versti vaiko sedeti ant puodo,jau busiu protingesne ir tikrai taip anksti nesodinsiu savo antro vaiko,tiesiog neverta,jiem maziems reikia patiems suprasti kada QUOTE(linosska @ 2008 10 20, 13:05) Mes kai užsimovem kelnytes, tai as vis kas valandele siulydavau, nuvesdavau prie puoduko ir jei nenoredavo, sakydavau, kad kai nores... Aisku, pasitaikydavo keleta ir avariju Tai kad mes jau keturi men., kaip jau be pampu
Oi tas puodukas..................
Sėdėjom ir mes ant jo kažkuriuo laiku iki metukų Vieną dieną pagalvojau, kad reikia mėginti stovinčiam pasiūlyti padaryti sysiuką ir mums puikiai pavyko O avarijų būna ir mums, maunu triusikėlius savo vaikinui ir per dieną būnam be sauskelnių tik einant į lauką jas užsidedam
Dažniausiai sodinu,kai atsikelia pamiegojęs ir keičiant sauskelnes.Didelio noro sėstis nerodo,kai užsispiria ,kad nenori per prievarta nesodinu.O šiandien ryte
Mano vyresnėlis ant puoduko darė jau nuo keturių mėnesių, o štai mažylis dar ir dabar nerodo visiškai jokio noro net pabandyti
manes ir laukia sitas reikalas, bet kiek skaiciau literaturos tai parasyta, kad reikia pradet pratint 1.5 metuku, nes nuo 18 men vaikas gali islaikyti shlapima pora valandu, aisku vien fizines brandos nepakanka, vaikas ir pats turi buti pakankamai subrendes, kad suvoktu ko is jo norima. jei per anksti sodinama, galima susilaukti priestaringos reakcijos. tai va, pradesim mes pratintis butent nuo 1.5 metu. jei matysiu, kad ji dar tam nesubrendus, tai atidesime...
QUOTE(mikki @ 2008 10 18, 11:15) maniskis kol buvo kokiu 10 men sesdavo ir pasedejes padarydavo reikaliuku,dabar bevik 1,4 ir ne nebandyk sodinti.pyksta siaubingai.vadinasi dar reiks palaukti,nors i puoduka rodo sakydamas sysy Pas mus lygiai tas pats. Dar pries menesi jau prasesi didelio reikalo ant puodu, o paskui viena grazia diena kaip nukirto: JOKIO PUODO. Jau pora savaiciu kaip net nebandau. Matyt, laikotarpis toks. Itariu, kad su antru vaiku nuo 10 men. zaisti su puoduko reikalais net nepradesiu.
Sveikos mamytes
As pradejau sodinti savo mergyte kazkur nuo 9 men.Visada sodinu, pries keisdama pampersa, kartais leidziu jai su triusikeliais palakstyti, zinoma, buvo jau keleta avariju, bet ju gi niekada neisvengsi. Mano maze labai noriai sedi ant puoduko (bent jau kolkas) QUOTE(aelituke @ 2008 10 22, 23:42) Sveikos mamytes As pradejau sodinti savo mergyte kazkur nuo 9 men.Visada sodinu, pries keisdama pampersa, kartais leidziu jai su triusikeliais palakstyti, zinoma, buvo jau keleta avariju, bet ju gi niekada neisvengsi. Mano maze labai noriai sedi ant puoduko (bent jau kolkas) QUOTE(aelituke @ 2008 10 23, 00:42) Sveikos mamytes As pradejau sodinti savo mergyte kazkur nuo 9 men.Visada sodinu, pries keisdama pampersa, kartais leidziu jai su triusikeliais palakstyti, zinoma, buvo jau keleta avariju, bet ju gi niekada neisvengsi. Mano maze labai noriai sedi ant puoduko (bent jau kolkas) nenoriu presneketi jums, taciau dar gali viskas apsiversti, kaip mums
Na musu vyresnelis palyginus greit ismoko 1m3men jau pats,nieko nedarem tik nupirkom ir parodem pora kart
O as net neisivaizduoju kaip man reikes pripratinti,aisku kokiu 6 menesiu pagaudavau kakuti i puoda
QUOTE(Margareta @ 2008 10 23, 10:05) nenoriu presneketi jums, taciau dar gali viskas apsiversti, kaip mums Sveikutė, bet jum dar yra kur tobulėti
Na mums jau tuoj 1,10men,bet puoduko nemylim...kai iseina padaryti tai pats patenkintas ploja,o kantrybes sedeti nera...
Kai as savo mazosios klausiu,ar sesi ant puodo.tai ji rekia taip taip,bet tik atnesi,pamato ir jau purto galva,rekia ne ne
Su puoduku susipazinom 11 men is pradziu nelabai patiko,bet db jau draugauja (pupai 1,3 m). Jeigu buname namuose, tai per diena nesegi sauskelniu
Siaip tai visom nerimaujanciom noriu pasakyti, kad viskas ateina savo laiku QUOTE(wikonda @ 2008 10 17, 23:18) Tik nužpykit gerai, aš manau lygiai taip pat QUOTE(aelituke @ 2008 10 23, 00:42) Sveikos mamytes As pradejau sodinti savo mergyte kazkur nuo 9 men.Visada sodinu, pries keisdama pampersa, kartais leidziu jai su triusikeliais palakstyti, zinoma, buvo jau keleta avariju, bet ju gi niekada neisvengsi. Mano maze labai noriai sedi ant puoduko (bent jau kolkas)
Na pradėjom ir mes susipažinti su puoduku.
As irgi pradejau sodinti nuo 10 men, po 2 savaiciu vaikas priprato ir iki 1 metu kuo puikiausiai dareme i puoduka, o paskui kaz kas uzplauke, ir dukryte nustojo dariusi i puoduka
Siaip su kelnems atsiseda ant jo, pasedi, bet tik pradek nurenginet kelnes ir sodinti- iskark sprunka, lyg tai ir puodukas ne saltas, zodziu, nutariau palaukti kol pati uzsimanis sestis, per prievarta nesodinsiu. O siaip dar planuoju nupirkti spec. dangti vaikams ir bandyti gal ant klozeto sodinti, drauges sake kad ju vaikai mielai atsiseda
Bandom ir mes, bet sunku.... Jei iseina netycia - tai gerai, jei ne - tai ne.....
Mano mazoji tai pamato puoda ir sedas is karto, nesvarbu ar su kelnem ar be, ir sako aaa, stena, bet padaryt tai retai, as tik po nakties miego kaskart sodinu, tai dazniausiai padaro viska, bet dienos begyje nelabai pagaunu, kas is to kad ji sako aaa, kad dar nesupranta kad kai nori- reik ses ir daryt
Sunus nuo 2m atsisake sauskelniu, ir retai kada yvykdavo avarija QUOTE(Ingushkele @ 2008 10 17, 21:06) O taip, nedraugaujam ir mes su juo. Gal dar nesam pakankamai dideli? (1.2 m) Vos pasodinu - tuoj pat dumia šalin mamkos,nesidontik per naksti vaiku tan neskubekit,ateis ir jsuu laikas tam
Dukrytei 1.8m sedim ant puoduko bet nieko nedarom
sveikutes,o mums 2m.5men.ant puoduko sedam nuo 8men.kaku visada pasipraso
QUOTE(syrse @ 2008 10 30, 15:59) sveikutes,o mums 2m.5men.ant puoduko sedam nuo 8men.kaku visada pasipraso maniskis vasara dazniau padarydavo i puoduko, dabar vel apstojo, kai keiciu pampersa pasodinu tai jei yra ka padaryt padaro, o kada pats prasysis tai neisivaizduoju
mes tai irgi niekaip nesusidraugaujam su puoduku, nors mum jau 1,8 m. baisiai jau nenori sedet ant jo.tikiuos ateis ir mum laikas kai prades pats prasytis.
Mano dukrytei 1,8 metuko, bet kad ir kiek pastangu berodyciau, graziuoju ja besodinciau, rodo savo charakteriuka ir kartoja savo garsuji NE!
as pradejau nuo 10 men sodint iskart po miego, tai tada tikrai padaro ir jau supranta kam tas puodukas.
Mums 2 metukai,bet niekaip nepripratinam i puoda daryt
Sveikos,
sodinu nuo 10men. Visa vasara atvaiksciuojom be pampersu, aisku vaika reikia gaudyt, bet jau zinau mazdaug kada jis nori, seda be problemu ant puodo. Anksciau reikejo kartais ilgai palaukti kol padarys ka nors, o dabar tik pasodinai is karto.Visad is pradziu paklausiu ar nori a-a? Kartais ir atsakymas buna teigiamas ir rezultatas. Aisku dar buna ir i kelnes, bet kai padaro atbega pasakyt, kad jau pridare |