Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naktipuodis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
neringute22
visko ismokeme, na bet su puoduku.. kokiu patarimu dar isklausyt ,kad pagaliau ismokyciau maziu ir ant puoduko doh.gif ner kantrybes, ner, o svarbiausia nepasiduoda maziukas mano, man paciai aiskina kaip sestis ant jo smile.gif
gal nauja puoduka nupirkt, ar tiesiai ant klozeto mokyti, vaikiska dangti nupirkus g.gif
trojana
Labuks, na va o as augindama antra vaika isitikinau, kad nors auklejimas, pratinimas prie puodo vienodas, o vaikai visai skirtingi. Tiek vyresniaja mergaite tiek savo mazele pratinau prie puodo nuo kokiu 8 men., po miego pasededavo, po valgio pasededavo. Didzioji pradejo prasytis 1,6 , o nuo 1,8 jau pati nusimaudavo klenes ir padarydavo, o mazoji kaip varo i kelnes taip varo, va jau tuoj 1,9 bus schmoll.gif Aisku, jei pasodinu ant puodo padaro, bet pati nesiseda ir nesipraso...jau tuoj truks kantrybe....
ramunejustinas
mes tai dar nedarom i puoduka. sodinome nemazai kartu , bet nesupranta vaikas ko mes is jo norime ir viskas. rolleyes.gif manau nereikia skubeti, ateis vasara, kaip tik bus jam 2-eji metukai, o tada ir bandysime rimtai tuo reikalu uzsiimti thumbup.gif
auxseliukas
Manoji isdykele taip pat dar nesupranta ka reikia daryti su tuo puodu biggrin.gif ji nesioja ta puoda po namus, sudeda zaisliukus, supranta kad ant jo sedet reikia bet tai tiek tik..siendien ryte tik pabudusia nunesiau ant puodo patupeti..o ji nuo puodo nubegusi ant kilimo prisisiojo .. smile.gif na bet tikiu kad su laiku ji ismoks..dar turim laiko
dalia 27
jo ir mum tas pats ax.gif nedaro i puoduka ir daryk ka nori , tikrai jo nebariau uz tai ir nezadu to daryti ,ateis laikas ir pats gal mamyte nustebins kad jau gali pats parodyti kur reikia daryti g.gif smile.gif
asta_lapute
QUOTE(dalia 27 @ 2010 02 03, 18:09)
jo ir mum tas pats ax.gif  nedaro i puoduka ir daryk ka nori , tikrai jo nebariau uz tai ir nezadu to daryti ,ateis laikas ir pats gal mamyte nustebins kad jau gali pats parodyti kur reikia daryti g.gif  smile.gif
*

Mes pradejom pratinti ant puodo metuku, is pradziu viskas puikiai - sededavo ir padarydavo, bet kazkas nutiko ir nustojo sestis, riesdavo nugara, saukdavo ir pan. Tai nusprendem jo nekankinti ir palaukti...laukem laukem, vis retkaciais pabandydami, bet jokiu pokyciu nebuvo. Kai suejo pusantru metu nusprendem, kad jau laikas imtis aktyvesniu veiksmu. I r pradejom sodinti ant puodo siulydami paziureti teletabius ar koki kita filmuka. Kadangi jis televizoriu ziuri retai, o filmukus dar reciau, tai mums puikiai isdege. Jis noredavo paziureti filmuka ir atsisesdavo - taip atsikratem puodo baimes
O del padarymo, tai is pradziu nieko nepadarydavo irgi tik i kelnes paskui, bet kazkada kai jis nemate pripyliau vandenuko- atseit jis padare... o tada su teciu jau gyrem gyrem ir sakem, kad reikia ispilti ir nuleisti vandeni. Vandens nuleidimo dziausgma butina isnaudoti pratinant ant puodelio, kiek zinau, daugeliui vaiku - tai nuostabus atradimas.Beje, kadangi filmukas ilgas, tai anksciau ar veliau padarydavo sisiuko. O dabar jau ismokom tik atsisest ir padaryt is karto- tai kitakart ir filmuko nespeji ijungt.
Taigi dabar pampersas tik nakciai.
Viskas bus gerai, tik linkiu kantrybes

P.s. Dar galima vaikui kokio arbuzo duot ar kokio megstamo gerimo pries sodinant, kad didesne tikimybe butu i ta puodeli ka nors padaryt.
vygita
na o maniškis jis puikiai žino kad i puoda reikia daryti,atsiseda ant puodo pasedi ir tuo usibaigia,bet ta reikaliuka padaro i kelnias.
ingauk
man atrodo laikas tada, kai buna jau pas vaikuti supratimas, kada supranta kad slapiam butu negera, nemalonu, daug geriau buti sausam, o delt o reikia ir atsisest ar ant puodo ar ant wc mirksiukas.gif per prievarta nieko gero manau nepasieksit, ir dar labiau bijos to puodo ir dar ilgiau reiks zaisti mirksiukas.gif zinau kitos mamos kad gaudo "sysiu", na mazylis nebijo ir jos sodina, nors tas maziukas nieko nesupranta, nori daryt ar ne mirksiukas.gif as tai vadinu dresavimu kokio mazo padarelio blush2.gif
La pluie
QUOTE(ingauk @ 2010 02 05, 16:03)
zinau kitos mamos kad gaudo "sysiu", na mazylis nebijo ir jos sodina, nors tas maziukas nieko nesupranta, nori daryt ar ne  mirksiukas.gif  as tai vadinu dresavimu kokio mazo padarelio  blush2.gif
*

As esu is tu ''dresiruojanciu'' mamu smile.gif Man priimtiniau, kai sunus laksto po kambarius su triusikeliais, kai jo oda kvepuoja ir taip pamazu mokau ji suvokti kam tas puodas reikalingas. Ir dantukus emiau valyti dar tada, kai jis nesuvoke ko mama ten jo burnytej krapstosi smile.gif
*Lyra*
Galiu paguosti tas mamas,kurioms puoduko reikalai kelia rupesciu, tikrai ateina laikas ir vaikas pradeda prasytis pats. Mano pupa pradejo prasyti ant puodelio ir sesti pati tik ~ 2,3 m. Ir tikrai teko papluseti nemazai doh.gif Nuo 1,9 m. sauskelnes dedavau einant tik einant i lauka ir nakciai, o 2 m nuemiau visai. Ismiegodavo visa nakti ir prabusdavo sausa. Kai pasodindavau ji padarydavo, bet nesiprase nors tu ka doh.gif Saukdavo ,,sysiu" tik tuomet, kai jau begdavo per kelnes.
Linkiu mamoms apsisarvuoti kantrybe ir viskas pavyks 4u.gif
ciuke
QUOTE(ingauk @ 2010 02 05, 16:03)
man atrodo laikas tada, kai buna jau pas vaikuti supratimas, kada supranta kad slapiam butu negera, nemalonu, daug geriau buti sausam, o delt o reikia ir atsisest ar ant puodo ar ant wc  mirksiukas.gif  per prievarta nieko gero manau nepasieksit, ir dar labiau bijos to puodo ir dar ilgiau reiks zaisti  mirksiukas.gif  zinau kitos mamos kad gaudo "sysiu", na mazylis nebijo ir jos sodina, nors tas maziukas nieko nesupranta, nori daryt ar ne  mirksiukas.gif  as tai vadinu dresavimu kokio mazo padarelio  blush2.gif
*

As irgi isdresavau ir 1,8 m jau nakciai nebereikejo. Del to labai dziaugiuosi.
Ir be jokios prievartos.
rainiukee
Oj nežinau kaip reikės manajį pripratinti prie to puoduko... Nesėdi ir baigta, žaidžia su tuo puoduku, užsideda ant galvos biggrin.gif bet kol kas pagal pagrindinę jo reikšmę nenaudoja. Ir, rodos, sulaukiu tinkamo momento, kada stena jau, greit maunu kelnes, bet sėdi sau, žiopso ir net pradeda pykti ilgiau laikomas, tik uždedu sauskelnes ir padaro ką pradėjęs... doh.gif
jovittutte
As galvojau kad mano vaikas niekada i puoduka neprades daryti blush2.gif pradejom pratinti po truputi jau nuo metuku gal,atsimenu pasededavo ir gan ilgai kartais net padarydavo.Bet paskui atsisake sest visai.taip kad nusprendziau laukti.Na o 1.8menesiu kazkaip vel pradejau vis dazniau sodinti aiskinti ka cia reikia daryti,jei pasisiodavo,tai isgirdavom.2 metuku jau pati pradejo prasytis,dabar jokiu problemu,ir nakti be pamperso ismiega viena karta tik keliasi ir praso sysiu thumbup.gif
Dar mums labai padejo tas vaikiskas dangtis ant unitazo kur uzsideda,radom toki grazu su disnejaus personazais,tai ji prasosi ant didelio toleto sedi ir vardina kas pavaizduota biggrin.gif paskui vandeni nuleidzia.
Manau kad tikrai reikia dideles kantrybes,viskas ateina su laiku. 4u.gif
daiva78
Mano panelyte tai sedasi ant puoduko nesipriesindama ir ilgokai pasedi, kartais padar osysiuka, bet su rimtesniu reikalu tai praktiskai nepavyksta pagauti, sedi, sedi ilgiausiai, o vos tik uzdedu sauskelnes ir pridaro. Palklausiu jos kur reikejo padaryti kakuti, tai nubega atsinesa puoduka, net atrodo, kad viska supranta, bet kazkodel nepasiima to puodo kai nori kakuciu, o tik, kai jau padaro. Laukiam t.p. vasaros, gal aktyviau pavyks padirbet siuo klausimu
aissttee
isigijom puoduka berods 7men, pradzioj tai buvo baisiausias priesas, poto gal menesi ar daugiau, kai pasodindavau kiekviena ryta pakakodavo ant puoduko, diena pasisiodavo. O gal nuo 10men vel paskelbe kara puodukui, neimanoma pazodint, tik uzsodinu iskart pasoka nuo jo ir viskas, rodo kad as sesciau, pats tipo seda bet iskart stojas, nieko nedaro. Zino, kad ten reik daryti, nes kai laiksto nuogas ir klausiu ar nori sysiu, tai buna, kad atnesa puoduka, bet nedaro i ji nors tu ka doh.gif
Galvojam gal isigyti ta dangti ant klozeto, meginu pasodint be dangcio ant klozeto tai nesupranta ko noriu is jo...
uogytea
Sveikutes,as maziu pradejau mokinti nuo kokiu metuku,bet tas puodas visai ne draugas buvo isteriskai rekdavo,o jei per netycias padarydavo tai visi subegdavom,pradedavom ploti su visa ceremonija nesdavom ispilti ir butinai vandeni nuleisti.Na taip pradejom daryti i puoduka,bet...kazkaip jis vel mums pasidare baisus.Tai vel kelnes amzinai slapios buvo!Kai atejo vasara,savam kieme be kelniu lakstydavo(mes gyvenam nuosavam name) ir nauja atrakcija sugalvojom sisiot priemedzio ir smagu buvo,vel prases,bet jai kur reikejo iseit tik medi pamato ir rekia kad nori sisiu,po penkiu zingsniu ir vel tas pats,aisku jau nieko nepadaro!dabar mums jau 2m ir darom i toleta,jis atsistoja ant klozeto krasto rankas padeda ant bakelio,(jis pas mane aukstokai pakabintas) ir sisioja,pats nuleidzia vandeni,aisku kartais buna ir avariju!Bet didziausia problema kakutis,niekad nedaro toleta visada pasislepes ir i kelnes.kai padaro isleda ir pasisako,daba net nzn ka cia gudraus sugalvoji!
Amure
Manau tai nuo vaiko priklauso,patiks tai ses ant puoduko,nepatiks ar bijos tai manau jokios gudrybes nepades g.gif Manajai dukrytei lb patinka sedeti ant puoduko,lb dziaugiasi,tai gerai,kad siuo klausimu bedu neturime smile.gif
nitrozil
Mes sedim ant puoduko...bet ten nieko nepadarom schmoll.gif
liuce
oj kiek mes turejom problemu doh.gif is pradziu darem viska,po menesio - nieko nenori daryti,pyksta verkia doh.gif dabar sakom kad ateis ragana arba varna atskris,tai juokiasi tada ir padaro..aisku rimtam reikalui mums reiks dar laukti doh.gif
olguse
mes irgi anksti nupirkom puoda, kaip tik vasara buvo, padarydavo sisiuko, bet ne daugiau smile.gif paskui uzmirso sad.gif ir iki sio laiko niekaip negaliu ikalbeti sad.gif atsiseda, nieko nepadaro, nueina uz kampo ir paleidzia ant grindu smile.gif ir taip istisai smile.gif reikia dar palaukti, matyt nelaikas! as pati darydavau i kelnes, jau kalbedama biggrin.gif blush2.gif doh.gif
zaklina2008
pas mus ta pati beda, bandziau bet nieko, atsiseda atsistoja atsiseda atsistoja, tol kol prisisysioja ant zemes verysad.gif Nors jau arteja antri metukai verysad.gif
bukasacka
MES IRGI VARGSTAM,UZ SAVAITES 2 METAI,O PAMACIUSI PUODA KLYKIA... verysad.gif NIEKAIP NEATSISEDA PATI,O JEI BANDAU PASODINTI-KLYKIA KAIP MUSAMA.
BUVAU SUPYKUSI,PAEMIAU IR NEPIRKAU SAUSKELNIU 1 DIENA,TAI I DIENOS PABAIGA BUVOM EMOCISKAI ISSUNKTOS... APSIMIZIOJUSI ISSIGASTA,O PUODO-NE...AS IR PATI AISKU VIDUJ VISA NERVAVAUSI...TAI VISA DIENNA ABIEM VIENI NERVAI doh.gif NET NEBEZINAU,BELIEKA APSIGINKLUOTI KANTRYBE IR BANDYTI VEL IR VEL IR VEL...

TIESA,BANDZIAU NETGI VESTIS I TUOLETA IR PATI KAIP SAKANT ANT PUODO SEDAUSI, "RODZIAU" KAIP TAI DAROMA,BET JI TIK SKANIAI KVATOJA IS MANES doh.gif ax.gif
Moon
[quote=bukasacka,2010 02 19, 18:38]
MES IRGI VARGSTAM,UZ SAVAITES 2 METAI,O PAMACIUSI PUODA KLYKIA... verysad.gif NIEKAIP NEATSISEDA PATI,O JEI BANDAU PASODINTI-KLYKIA KAIP MUSAMA.

Kam taip vaika kankinti ir paciai nervintis, prievarta cia nieko nepasieksit. Psichologai sako, kad vaikas pilnai suvokia, kam puodas reikalingas, tik nuo 2m. 3men. Padarykit pertraukele, kol puodukas nustos priesu buti ir bandykit graziuoju susitarti mirksiukas.gif . Aisku labai veikia aplinkiniu spaudimas -maniskei pampersu jau nereikia, o tavo dar i kelnes daro!!! Bet kiekvienam savas laikas, reikia tik truputelio kantrybes ir pasieksit savo tiksla bigsmile.gif
*Lyra*
Sutinku su Moon drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif kiekvienas vaikutis individualus, ateis laikas ir ismoks, bet dideliu streso 4u.gif
Wild Pearl
QUOTE(zaklina2008 @ 2010 02 19, 13:22)
pas mus ta pati beda, bandziau bet nieko, atsiseda atsistoja atsiseda atsistoja, tol kol prisisysioja ant zemes  verysad.gif  Nors jau arteja antri metukai  verysad.gif
*

pas mus ta pati situacija doh.gif nors dukryeti 1m.5men.ir puikiai supranta kas yra puodukas,pati pasiema,atsiseda,atsistoja bet rezultato nesulaukiu sad.gif ir tik apsidariusi ji pranesa kad jau vsio,kelnytes pilnos unsure.gif na manau iki vasaros ismoksime smile.gif svarbiausia kad puoduko nebijo biggrin.gif
Šindila
mes pirma padarom i kelnes, o tada jau begam ant puodo, neismanau kaip paaiskint kad pries reikia begti? g.gif mums 1,7 metu ax.gif
Almutė+
Nelabai draugaujam su puodu ir mes schmoll.gif Po miegelio jei pavyksta pagaut gerai, o jei ne.......... Paklausta kur reikia daryt sysiu, puikiausiai parodo kad į puodą. Kai paklausiam, o kur tu padarei, tai ir parodo į sauskelnes ant užpakalio doh.gif biggrin.gif Lauksim šiltų orų ir leisim lakstyt šlapiu užpakaliu, tada labai greit supranta, kad nemalonu būt šlapiai. Bent jau su pirma taip buvo biggrin.gif
rikki-tikki-tavi
mano dukrytei kovo pabaigoj bus du metukai. pries savaitele per keleta dienu ismoko pasiprasyti ir tuptis ant puoduko. tiesiog nebedejau sauskelniu ir tiek. sugedindavau kai pasisiodavo i kelnes ir girdavau kai pataikydavom i puoda. nuo to laiko- namie su puodu viskas gerai. tik va turim problemele. bijo daryti kaku ant puodo. nezinau ka daryti... na verkia ir viskas.. rodo, trypia, bet sestis bijo... nezinau kaip tai isspresti... g.gif
bukasacka

Kam taip vaika kankinti ir paciai nervintis,
*

[/quote]

uoj ne,ne taip supratot-as jos ir neverciu,tik paklausiu:einam sysiuka padarysim? o ji jau tada bega salin pasislepti biggrin.gif
Na taip,kad isvis verta mokinti tik nuo 2,3 m sita ir as girdejau,tik labai noretusi kad vasara vaikas jau su triusikeliais butu-paciai bus baisiai nepatogu su sauskelnem kaip taip silta.
Neatrastoji
tiek pirmas tiek antras atsisėdo sysių daryti ant puoduko nuo dviejų su puse metuko, neverčiami, o iki tol sodindavai tai klykdavo. manau ateina subrendimo amžius tada ir pats vaikas suvokia kas jam geriau...
astalaur
Mano merginai 1.5 m., ant puoduko pasedi, bet labai trumpai. Bandziau su knygutem zaisti, bet ji pasieme knygute, nulipo nuo puoduko, pasidejo knygute ant zemes, pritupe ir padare sysiu biggrin.gif Kai buna be sauskelniu ir uzsimano sysiu, pasimeta, nes jaucia, kad nera sauskelniu, bet tuoj pat ir padaro. Zodziu, jai jokio skirtumo, ar sausai, ar slapiai lakstyti biggrin.gif Karts nuo karto vis pabandau su tuo puoduku pazaisti, lelytes ant jo pati sodina, kad jos ten sysiu darytu, bet pati nedaro. Vyras karts nuo karto uzmeta man, kad gal vertetu dazniau uzsiimti tais puoduko reikalais, bet atsakau, kad musu mergina dar nevaldo tustinimosi mechanizmo ir nematau prasmes ja prievartauti... Tai taip ir pasedineja ant puoduko, o as laukiu, kada ateis tas laikas smile.gif
La pluie
QUOTE(Neatrastoji @ 2010 02 22, 16:44)
tiek pirmas tiek antras atsisėdo sysių daryti ant puoduko nuo dviejų su puse metuko, neverčiami, o iki tol sodindavai tai klykdavo. manau ateina subrendimo amžius tada ir pats vaikas suvokia kas jam geriau ...
*

Na, as tikrai nelinkusi laukti kada ateis tas amzius, kai vaikas ims suvokti, jog po sauskelnemis oda nekvepuoja ir jau metas jas iskeisti i triusikelius. Aisku, visagale reklama teigia, jog sauskelnes puikiai praleidzia ora, taciau as linkusi tuo netiketi ir mieliau sodinu sunu ant puoduko bei istisa diena leidziu vaikscioti su triusikeliais.
Rhealife
Na gal but tai priklauso labai individualiai nuo vaiko, bet as remiausi mano mamos patirtimi, kurios visi trys vaikai anksti pradejo i puoduka daryti. Visi daugiau maziau nuo 1-1.5 metuku.

O mano patirtis tokia. Kai tik vaikas pradejo pats sedeti, mazdaug nuo 6 men. pradejau reguliariai diena ant puoduko pasodinti. Is pradziu su kelnytem, siaip pasisedejimui, paskui be kelniu ir pamperso, sakydama sssssssss.. Po keleto tokiu kartu jis beveik visad sysiuka padarydavo. Po keliu menesiu ir kaka pradejo daryti. Aisku niekad nepasiprasydavo, bet po valgymo sodindavau tai daznai ir padarydavo.
Kai prasidejo silti orai (jau buvo virs 1 metuko), namie visikai nebededavau pamperso. Aisku pati klausdavau daznai ar nori sysiu ir sodindavau. Na pirmos kelios dienos budavo daznai slapios, bet slapiam nepatikdavo buti. tai vis dazniau ir dazniau pats pasakydavo. Kartais, aisku po laiko. Rezultate - 1.5 metuko visikai diena atsisakem pamperso, o nuo 2.3 jo visikai nebereikejo ir nakti thumbup.gif

Zodzio jokio streso nei vaikui nei man. Tik aisku man kantrybes prireike ten ji nurengineti, i ta puoduka sodineti, tuo labiau kad i lopseli ejo nuo 1.5 metu, tai ten niekad nesiulydavo puoduko.. Tai tik gryzus namie vakarais ir savaitgaliais dirbau "puoduko" klausimu. Jau nuo pat pradzios daug susitaupe pampersu, kai numetem visai, tai isvis super thumbup.gif
I lova niekad nera buves padares, o kaka i kelnes maximum 2 kartus. Ir tu paciu kazkaip nepamenu.. g.gif

Tiesa, jis nuo 8 men pradejo vaikscioti. Tas irgi turbut itakoja ankstyvam puoduko nebijojimui ar ka. NEzinau.. g.gif
Mazosios
Zinoma,kad vaikas pripranta prie besikartojanciu veiksmu,bet ar verta save ir vaika kankit ir eikvot laika,jei vistiek ateis tam laikas ir darys pats/i ant puoduko! Geriau ta laika isnaudoti vaiku lavinimuisi,tai bent nauda bus! Cia mano tokia nuomone vis del to 3 auginu 4u.gif
La pluie
QUOTE(Mazosios @ 2010 02 26, 14:53)
Zinoma,kad vaikas pripranta prie besikartojanciu veiksmu,bet ar verta save ir vaika kankit ir eikvot laika,jei vistiek ateis tam laikas ir darys pats/i ant puoduko! Geriau ta laika isnaudoti vaiku lavinimuisi,tai bent nauda bus! Cia mano tokia nuomone vis del to 3 auginu 4u.gif
*

Auginu pirma ir kol kas vieniteli vaika, taciau naktipuodzio naudojimas nei man, nei vaikui nera kancia. Tai taip pat elementaru kaip dantu valymas. Ar jus ir tai ivardintumete kaip kancia?
samsam
QUOTE(Mazosios @ 2010 02 26, 15:53)
*

drinks_cheers.gif
O mes nei i puoda siusiojam (nors jau bandom ir tikrai suvokiam) nei dantu valomes biggrin.gif Mums uz keliu men 2 m. Zimona cia viskas priklauso nuo mamos ir aisku nuo vaiko. O as tam nelabai skiriu demesi rolleyes.gif Mano vyresnelis isvis i puoda pradejo daryti gal tik 2,5 m. ar net dar veliau. Ir nieko biggrin.gif O dantu nevalem labai ilgai gal iki 3 m. schmoll.gif . Dabar jau penkeri ir neturim ne vienos skyles thumbup.gif

Jei vaikutis noriai priima puoduka tai manau galima ji pratinti, bet jei nepatinka jam puodas tai manau ir ner cia kor vargintis rolleyes.gif
eda9
Mes ant puodo atsisėdom gal 8 mėn. Nors ir nepatardavo, bet mes atsisėsdavom su žaislais, ypač tikdavo knygutės. Paskaitydavom net. Išmoko greitai. Vėliau abi kartu eidavom ant savų puodų tongue.gif Niekada neuždarydavau vonios durų. Aš noriu į tualetą ir dukrytė iš paskos pažiūrėti ką mama daro. Iki šiol kartu einam ax.gif Nuo 1,3 kažkur dėdavau medžiagines sauskelnes ir jokios apsaugos. Kai jau sušlapdavo, tai kiaurai. Per dieną rengdavomės tikrai daug kartų. Į puodą darė visada, tik paprašyti nemokėjo.
O išmoko per 3 dienas ax.gif Nuvažiavau į maximą ir nupirkau 10 triusikėlių. Vėliau padaviau juos vaikui ir leidau pažaisti, apžiūrėjom kas ant jų nupiešta. Pakabas nuo jų atidaviau. Aišku, kad susidomėjo. Tai pirmą dieną sunaudojom visus 10 tongue.gif bėgo kiaurai. Bet pamačius kaip kiaurai bėga tai pati bėgo ant puodo. O tada lėkdavo iš krūvos triusikėliu išsirinkti norimus. Antrą dieną jau geriau buvo, trečią išvis gerai. Taip ir išmoko prašyti. Tik visada sakydavo: kakooot, nesvarbu, kad ne kakot, o tik šiaip į tualetą biggrin.gif
Vėliau kartais pasitaikydavo viena kita avarija, kai užsižaisdavo ir jau lėkdavo į vonią, kai vos ne lašeliai krenta. Bet jau dabar pati matau, kad greit prašys, jau nori, bet negali sustoti žaisti. Tada sakau, kad aš noriu ir ji prisijungia.

Išsiplėčiau, bet papasakojau, kaip mes atpratom 4u.gif
samsam
QUOTE(eda9 @ 2010 02 26, 17:36)
Mes ant puodo atsisėdom gal 8 mėn. Nors ir nepatardavo, bet mes atsisėsdavom su žaislais, ypač tikdavo knygutės. Paskaitydavom net. Išmoko greitai. Vėliau abi kartu eidavom ant savų puodų  tongue.gif Niekada neuždarydavau vonios durų. Aš noriu į tualetą ir dukrytė iš paskos pažiūrėti ką mama daro. Iki šiol kartu einam  ax.gif Nuo 1,3 kažkur dėdavau medžiagines sauskelnes ir jokios apsaugos. Kai jau sušlapdavo, tai kiaurai. Per dieną rengdavomės tikrai daug kartų. Į puodą darė visada, tik paprašyti nemokėjo.
O išmoko per 3 dienas ax.gif Nuvažiavau į maximą ir nupirkau 10 triusikėlių. Vėliau padaviau juos vaikui ir leidau pažaisti, apžiūrėjom kas ant jų nupiešta. Pakabas nuo jų atidaviau. Aišku, kad susidomėjo. Tai pirmą dieną sunaudojom visus 10 tongue.gif bėgo kiaurai. Bet pamačius kaip kiaurai bėga tai pati bėgo ant puodo. O tada lėkdavo iš krūvos triusikėliu išsirinkti norimus. Antrą dieną jau geriau buvo, trečią išvis gerai. Taip ir išmoko prašyti. Tik visada sakydavo: kakooot, nesvarbu, kad ne kakot, o tik šiaip į tualetą biggrin.gif
Vėliau kartais pasitaikydavo viena kita avarija, kai užsižaisdavo ir jau lėkdavo į vonią, kai vos ne lašeliai krenta. Bet jau dabar pati matau, kad greit prašys, jau nori, bet negali sustoti žaisti. Tada sakau, kad aš noriu ir ji prisijungia.

Išsiplėčiau, bet papasakojau, kaip mes atpratom  4u.gif
*

Pas mus labai durnai gaunasi. Svetaineje plyteles tai kaip padaro ant grindu bala tai bijau, kad eidama pro ja nepaslystu ir nenusidrebtu unsure.gif Arba geriausia ant kilo pridaro doh.gif
Kai augo vyresnelis turejom toki sena kilima tai visa susiusiojo mokindamasis ant puodo sedeti. Kilima ismetem. O dabar kilimas naujas doh.gif
xingx
Sveikos mamytes,

As savo mergyte pradejau nuo 5men. pazindinti su puoduku. tiesiog, kad zinotu, kas tai per daiktas. Ryte visada padarydavo ir kartais diena. Na zaizdavau taip. Kol pradejo pati sedeti, tada jau dazniau sodindvau ir jau 1m. laiko puikiai zinojo, kas ir kaip, kam skirta. aisku pasitaikydavo "nelaimiu", bet retai. Kazkur nuo 1 ir 3men. pradejo pasiprasyti, vesdavo uz rankos i wc arba pasakydavo, kad "kaka". Tai ir nebedejau sauskelniu, tik vaziuojant i miesta. Mieste jeigu ilgiau uztrukam nuvedu kur nors, turim sulankstoma unitazo dangti, tai labai patogu, visda po ranka, kartu su visais kitais keliones daiktais. Jeigu nebuna kur, tai iskecia. Kita kart ir 4-5val. pragastroliuojam, grize randam sausas sauskelnes. Tai jau sakiau atsilus orams nebedesiu visai. Ir jau senai nera buve, kad padarytu i kelnytes. Bet va, gal pries pora savaiciu, kazkas pasidare. Ant puoduko tik su asromis, daro i kelnes bet kur ir bet kada, net nakti pradejo sisioti! Nezinau, kas pasidare. Gal maistauti pradejo?
eda9
QUOTE(samsam @ 2010 02 26, 15:57)
Pas mus labai durnai gaunasi. Svetaineje plyteles tai kaip padaro ant grindu bala tai bijau, kad eidama pro ja nepaslystu ir nenusidrebtu unsure.gif Arba geriausia ant kilo pridaro doh.gif
Kai augo vyresnelis turejom toki sena kilima tai visa susiusiojo mokindamasis ant puodo sedeti. Kilima ismetem. O dabar kilimas naujas doh.gif
*

Na, aš tai iš karto valydavau, tai kaip ir nepaslydo g.gif O šiaip medžiaginės pagelbėjo. Ant žemės balutės nebūdavo, bet vaikas tai šlapias.
sync
sveikos mamos smile.gif
su puodu vargstam ir mes.jau tuoj bus du mėn, kaip vaikštom tik su kelnaitėm,bet man kantrybė jau trukinėja doh.gif .susisiota jau viskas: ir lova,ir foteliai,ir mūsų miegamo lova ir t.t. blink.gif buvo keletas dienų ,kai po pietų miego iki vakaro neprisisiojo nei vienų kelnių, bet daugiau tokių atvejų nepasitaikė schmoll.gif .o bandau,aš kai pasisioja girti ir saldainio gabaliuką duoti.nežinau, jau turbūt dėsiu pampersą ir lauksiu kol ateis tie 2,3 m.dabar kovo 17d.bus 2 metai.
Pretori
QUOTE(xingx @ 2010 02 26, 17:04)
Nezinau, kas pasidare. Gal maistauti pradejo?
*

Pirmiausia pagalvojau apie šlapimo takų kokią ligelę. Gal skauda, todėl ir nenori?
sync
QUOTE(samsam @ 2010 02 26, 17:57)
*

mes tai baldus visus tuoj turėsim pasikeisti blink.gif
xingx
QUOTE(Pretori @ 2010 02 26, 17:12)
Pirmiausia pagalvojau apie šlapimo takų kokią ligelę. Gal skauda, todėl ir nenori?
*

Man irgi tokia mintis kilo. Na jau antra diena lyg ir geriau, vakar tik karta pridare ir tai gal susitvarkys.
vikulia 84
Mano vaikui pusantru metu. Iki siol nemokinom sedet ant puoduko. Kazkur girdejau, kad mazi vaikai nesupranta dar, ka reikia daryt. Cia tiesiog "gaudymas" reikaliuku. Apie dvejus metus jie jau pradeda suprast.
Tai anksciau kartais sodindavom, bet sedet visai nenorejo. O dabar, jau pats prasosi. Ir kartais pavyksta. Tikiuosi, kad ir toliau taip seksis. O mama visa laika priestarauja. Sako: "Toks jau didelis, o daro i kelnes, Iauges i pampersus". Neklausau jos. lotuliukas.gif
Beveik irodziau ta teorija. Gal kam irgi taip ivyko?
jalka
mums balandzio 24 bus 2 metukai...iki siol sysiukus,gaudom doh.gif niekaip nesipraso nors tu ka doh.gif ateina parodo,kad kaku padariau...po laiko,jau kai kelnytes slapios buna...
nezinau kaip mokyti doh.gif doh.gif doh.gif cia musu pagranduke. vyresniajai vasar 20 bus,viduriniajai 16 dabar...vyresneles jau metu ir poros menesiu prasesi ant puodo..bet augo jos be pampersu..
o dabar nesiseka susidraugauti su puodu verysad.gif
menininke
QUOTE(eda9 @ 2010 02 26, 15:36)
Mes ant puodo atsisėdom gal 8 mėn. Nors ir nepatardavo, bet mes atsisėsdavom su žaislais, ypač tikdavo knygutės. Paskaitydavom net. Išmoko greitai. Vėliau abi kartu eidavom ant savų puodų  tongue.gif Niekada neuždarydavau vonios durų. Aš noriu į tualetą ir dukrytė iš paskos pažiūrėti ką mama daro. Iki šiol kartu einam  ax.gif Nuo 1,3 kažkur dėdavau medžiagines sauskelnes ir jokios apsaugos. Kai jau sušlapdavo, tai kiaurai. Per dieną rengdavomės tikrai daug kartų. Į puodą darė visada, tik paprašyti nemokėjo.

Išsiplėčiau, bet papasakojau, kaip mes atpratom  4u.gif
*

Smagu kad taip greitai jums paviko thumbup.gif
Pradejau sodinti ant puoduko nuo 9 men.,bet tik po miego,kad pagauciau ir pagyrciau.Dabar mes jau kelis menesiusiu kovojam biggrin.gif .Jau buvo laikas kad ir prasesi,ir per diena po viena avarija tik budavo.Dabar doh.gif ,pasipraso tik kakoti,o taip apsisiojam visas pedkelnes ir triusikus blink.gif .Viska supranta,sodina leles,teletabius sisioti.Pati zino kur reikia daryti.
Zodziu kantrybei mano greit ateis galas.Apsisiota jau viskas,kilimai,sofos,lovyte doh.gif
Kovojam,nes noriu kad vasara jau uzpakaliukas nebeprakaituotu po pampersu mirksiukas.gif
Judituxe
patikekit manim, stebuklu buna 4u.gif manomazoji nei is sio nei is to atsisedo pasysino ir viskas puodas musu draugas biggrin.gif
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.