gal nauja puoduka nupirkt, ar tiesiai ant klozeto mokyti, vaikiska dangti nupirkus
visko ismokeme, na bet su puoduku.. kokiu patarimu dar isklausyt ,kad pagaliau ismokyciau maziu ir ant puoduko
gal nauja puoduka nupirkt, ar tiesiai ant klozeto mokyti, vaikiska dangti nupirkus
Labuks, na va o as augindama antra vaika isitikinau, kad nors auklejimas, pratinimas prie puodo vienodas, o vaikai visai skirtingi. Tiek vyresniaja mergaite tiek savo mazele pratinau prie puodo nuo kokiu 8 men., po miego pasededavo, po valgio pasededavo. Didzioji pradejo prasytis 1,6 , o nuo 1,8 jau pati nusimaudavo klenes ir padarydavo, o mazoji kaip varo i kelnes taip varo, va jau tuoj 1,9 bus
mes tai dar nedarom i puoduka. sodinome nemazai kartu , bet nesupranta vaikas ko mes is jo norime ir viskas.
Manoji isdykele taip pat dar nesupranta ka reikia daryti su tuo puodu
jo ir mum tas pats
QUOTE(dalia 27 @ 2010 02 03, 18:09) jo ir mum tas pats Mes pradejom pratinti ant puodo metuku, is pradziu viskas puikiai - sededavo ir padarydavo, bet kazkas nutiko ir nustojo sestis, riesdavo nugara, saukdavo ir pan. Tai nusprendem jo nekankinti ir palaukti...laukem laukem, vis retkaciais pabandydami, bet jokiu pokyciu nebuvo. Kai suejo pusantru metu nusprendem, kad jau laikas imtis aktyvesniu veiksmu. I r pradejom sodinti ant puodo siulydami paziureti teletabius ar koki kita filmuka. Kadangi jis televizoriu ziuri retai, o filmukus dar reciau, tai mums puikiai isdege. Jis noredavo paziureti filmuka ir atsisesdavo - taip atsikratem puodo baimes O del padarymo, tai is pradziu nieko nepadarydavo irgi tik i kelnes paskui, bet kazkada kai jis nemate pripyliau vandenuko- atseit jis padare... o tada su teciu jau gyrem gyrem ir sakem, kad reikia ispilti ir nuleisti vandeni. Vandens nuleidimo dziausgma butina isnaudoti pratinant ant puodelio, kiek zinau, daugeliui vaiku - tai nuostabus atradimas.Beje, kadangi filmukas ilgas, tai anksciau ar veliau padarydavo sisiuko. O dabar jau ismokom tik atsisest ir padaryt is karto- tai kitakart ir filmuko nespeji ijungt. Taigi dabar pampersas tik nakciai. Viskas bus gerai, tik linkiu kantrybes P.s. Dar galima vaikui kokio arbuzo duot ar kokio megstamo gerimo pries sodinant, kad didesne tikimybe butu i ta puodeli ka nors padaryt.
na o maniškis jis puikiai žino kad i puoda reikia daryti,atsiseda ant puodo pasedi ir tuo usibaigia,bet ta reikaliuka padaro i kelnias.
man atrodo laikas tada, kai buna jau pas vaikuti supratimas, kada supranta kad slapiam butu negera, nemalonu, daug geriau buti sausam, o delt o reikia ir atsisest ar ant puodo ar ant wc
QUOTE(ingauk @ 2010 02 05, 16:03) zinau kitos mamos kad gaudo "sysiu", na mazylis nebijo ir jos sodina, nors tas maziukas nieko nesupranta, nori daryt ar ne As esu is tu ''dresiruojanciu'' mamu
Galiu paguosti tas mamas,kurioms puoduko reikalai kelia rupesciu, tikrai ateina laikas ir vaikas pradeda prasytis pats. Mano pupa pradejo prasyti ant puodelio ir sesti pati tik ~ 2,3 m. Ir tikrai teko papluseti nemazai
Linkiu mamoms apsisarvuoti kantrybe ir viskas pavyks QUOTE(ingauk @ 2010 02 05, 16:03) man atrodo laikas tada, kai buna jau pas vaikuti supratimas, kada supranta kad slapiam butu negera, nemalonu, daug geriau buti sausam, o delt o reikia ir atsisest ar ant puodo ar ant wc As irgi isdresavau ir 1,8 m jau nakciai nebereikejo. Del to labai dziaugiuosi. Ir be jokios prievartos.
Oj nežinau kaip reikės manajį pripratinti prie to puoduko... Nesėdi ir baigta, žaidžia su tuo puoduku, užsideda ant galvos
As galvojau kad mano vaikas niekada i puoduka neprades daryti
Dar mums labai padejo tas vaikiskas dangtis ant unitazo kur uzsideda,radom toki grazu su disnejaus personazais,tai ji prasosi ant didelio toleto sedi ir vardina kas pavaizduota Manau kad tikrai reikia dideles kantrybes,viskas ateina su laiku.
Mano panelyte tai sedasi ant puoduko nesipriesindama ir ilgokai pasedi, kartais padar osysiuka, bet su rimtesniu reikalu tai praktiskai nepavyksta pagauti, sedi, sedi ilgiausiai, o vos tik uzdedu sauskelnes ir pridaro. Palklausiu jos kur reikejo padaryti kakuti, tai nubega atsinesa puoduka, net atrodo, kad viska supranta, bet kazkodel nepasiima to puodo kai nori kakuciu, o tik, kai jau padaro. Laukiam t.p. vasaros, gal aktyviau pavyks padirbet siuo klausimu
isigijom puoduka berods 7men, pradzioj tai buvo baisiausias priesas, poto gal menesi ar daugiau, kai pasodindavau kiekviena ryta pakakodavo ant puoduko, diena pasisiodavo. O gal nuo 10men vel paskelbe kara puodukui, neimanoma pazodint, tik uzsodinu iskart pasoka nuo jo ir viskas, rodo kad as sesciau, pats tipo seda bet iskart stojas, nieko nedaro. Zino, kad ten reik daryti, nes kai laiksto nuogas ir klausiu ar nori sysiu, tai buna, kad atnesa puoduka, bet nedaro i ji nors tu ka
Galvojam gal isigyti ta dangti ant klozeto, meginu pasodint be dangcio ant klozeto tai nesupranta ko noriu is jo...
Sveikutes,as maziu pradejau mokinti nuo kokiu metuku,bet tas puodas visai ne draugas buvo isteriskai rekdavo,o jei per netycias padarydavo tai visi subegdavom,pradedavom ploti su visa ceremonija nesdavom ispilti ir butinai vandeni nuleisti.Na taip pradejom daryti i puoduka,bet...kazkaip jis vel mums pasidare baisus.Tai vel kelnes amzinai slapios buvo!Kai atejo vasara,savam kieme be kelniu lakstydavo(mes gyvenam nuosavam name) ir nauja atrakcija sugalvojom sisiot priemedzio ir smagu buvo,vel prases,bet jai kur reikejo iseit tik medi pamato ir rekia kad nori sisiu,po penkiu zingsniu ir vel tas pats,aisku jau nieko nepadaro!dabar mums jau 2m ir darom i toleta,jis atsistoja ant klozeto krasto rankas padeda ant bakelio,(jis pas mane aukstokai pakabintas) ir sisioja,pats nuleidzia vandeni,aisku kartais buna ir avariju!Bet didziausia problema kakutis,niekad nedaro toleta visada pasislepes ir i kelnes.kai padaro isleda ir pasisako,daba net nzn ka cia gudraus sugalvoji!
Manau tai nuo vaiko priklauso,patiks tai ses ant puoduko,nepatiks ar bijos tai manau jokios gudrybes nepades
Mes sedim ant puoduko...bet ten nieko nepadarom
oj kiek mes turejom problemu
mes irgi anksti nupirkom puoda, kaip tik vasara buvo, padarydavo sisiuko, bet ne daugiau
pas mus ta pati beda, bandziau bet nieko, atsiseda atsistoja atsiseda atsistoja, tol kol prisisysioja ant zemes
MES IRGI VARGSTAM,UZ SAVAITES 2 METAI,O PAMACIUSI PUODA KLYKIA...
BUVAU SUPYKUSI,PAEMIAU IR NEPIRKAU SAUSKELNIU 1 DIENA,TAI I DIENOS PABAIGA BUVOM EMOCISKAI ISSUNKTOS... APSIMIZIOJUSI ISSIGASTA,O PUODO-NE...AS IR PATI AISKU VIDUJ VISA NERVAVAUSI...TAI VISA DIENNA ABIEM VIENI NERVAI TIESA,BANDZIAU NETGI VESTIS I TUOLETA IR PATI KAIP SAKANT ANT PUODO SEDAUSI, "RODZIAU" KAIP TAI DAROMA,BET JI TIK SKANIAI KVATOJA IS MANES
[quote=bukasacka,2010 02 19, 18:38]
MES IRGI VARGSTAM,UZ SAVAITES 2 METAI,O PAMACIUSI PUODA KLYKIA... Kam taip vaika kankinti ir paciai nervintis, prievarta cia nieko nepasieksit. Psichologai sako, kad vaikas pilnai suvokia, kam puodas reikalingas, tik nuo 2m. 3men. Padarykit pertraukele, kol puodukas nustos priesu buti ir bandykit graziuoju susitarti
Sutinku su Moon
QUOTE(zaklina2008 @ 2010 02 19, 13:22) pas mus ta pati beda, bandziau bet nieko, atsiseda atsistoja atsiseda atsistoja, tol kol prisisysioja ant zemes pas mus ta pati situacija
mes pirma padarom i kelnes, o tada jau begam ant puodo, neismanau kaip paaiskint kad pries reikia begti?
Nelabai draugaujam su puodu ir mes
mano dukrytei kovo pabaigoj bus du metukai. pries savaitele per keleta dienu ismoko pasiprasyti ir tuptis ant puoduko. tiesiog nebedejau sauskelniu ir tiek. sugedindavau kai pasisiodavo i kelnes ir girdavau kai pataikydavom i puoda. nuo to laiko- namie su puodu viskas gerai. tik va turim problemele. bijo daryti kaku ant puodo. nezinau ka daryti... na verkia ir viskas.. rodo, trypia, bet sestis bijo... nezinau kaip tai isspresti...
Kam taip vaika kankinti ir paciai nervintis, [/quote] uoj ne,ne taip supratot-as jos ir neverciu,tik paklausiu:einam sysiuka padarysim? o ji jau tada bega salin pasislepti Na taip,kad isvis verta mokinti tik nuo 2,3 m sita ir as girdejau,tik labai noretusi kad vasara vaikas jau su triusikeliais butu-paciai bus baisiai nepatogu su sauskelnem kaip taip silta.
tiek pirmas tiek antras atsisėdo sysių daryti ant puoduko nuo dviejų su puse metuko, neverčiami, o iki tol sodindavai tai klykdavo. manau ateina subrendimo amžius tada ir pats vaikas suvokia kas jam geriau...
Mano merginai 1.5 m., ant puoduko pasedi, bet labai trumpai. Bandziau su knygutem zaisti, bet ji pasieme knygute, nulipo nuo puoduko, pasidejo knygute ant zemes, pritupe ir padare sysiu
QUOTE(Neatrastoji @ 2010 02 22, 16:44) tiek pirmas tiek antras atsisėdo sysių daryti ant puoduko nuo dviejų su puse metuko, neverčiami, o iki tol sodindavai tai klykdavo. manau ateina subrendimo amžius tada ir pats vaikas suvokia kas jam geriau ... Na, as tikrai nelinkusi laukti kada ateis tas amzius, kai vaikas ims suvokti, jog po sauskelnemis oda nekvepuoja ir jau metas jas iskeisti i triusikelius. Aisku, visagale reklama teigia, jog sauskelnes puikiai praleidzia ora, taciau as linkusi tuo netiketi ir mieliau sodinu sunu ant puoduko bei istisa diena leidziu vaikscioti su triusikeliais.
Na gal but tai priklauso labai individualiai nuo vaiko, bet as remiausi mano mamos patirtimi, kurios visi trys vaikai anksti pradejo i puoduka daryti. Visi daugiau maziau nuo 1-1.5 metuku.
O mano patirtis tokia. Kai tik vaikas pradejo pats sedeti, mazdaug nuo 6 men. pradejau reguliariai diena ant puoduko pasodinti. Is pradziu su kelnytem, siaip pasisedejimui, paskui be kelniu ir pamperso, sakydama sssssssss.. Po keleto tokiu kartu jis beveik visad sysiuka padarydavo. Po keliu menesiu ir kaka pradejo daryti. Aisku niekad nepasiprasydavo, bet po valgymo sodindavau tai daznai ir padarydavo. Kai prasidejo silti orai (jau buvo virs 1 metuko), namie visikai nebededavau pamperso. Aisku pati klausdavau daznai ar nori sysiu ir sodindavau. Na pirmos kelios dienos budavo daznai slapios, bet slapiam nepatikdavo buti. tai vis dazniau ir dazniau pats pasakydavo. Kartais, aisku po laiko. Rezultate - 1.5 metuko visikai diena atsisakem pamperso, o nuo 2.3 jo visikai nebereikejo ir nakti Zodzio jokio streso nei vaikui nei man. Tik aisku man kantrybes prireike ten ji nurengineti, i ta puoduka sodineti, tuo labiau kad i lopseli ejo nuo 1.5 metu, tai ten niekad nesiulydavo puoduko.. Tai tik gryzus namie vakarais ir savaitgaliais dirbau "puoduko" klausimu. Jau nuo pat pradzios daug susitaupe pampersu, kai numetem visai, tai isvis super I lova niekad nera buves padares, o kaka i kelnes maximum 2 kartus. Ir tu paciu kazkaip nepamenu.. Tiesa, jis nuo 8 men pradejo vaikscioti. Tas irgi turbut itakoja ankstyvam puoduko nebijojimui ar ka. NEzinau..
Zinoma,kad vaikas pripranta prie besikartojanciu veiksmu,bet ar verta save ir vaika kankit ir eikvot laika,jei vistiek ateis tam laikas ir darys pats/i ant puoduko! Geriau ta laika isnaudoti vaiku lavinimuisi,tai bent nauda bus! Cia mano tokia nuomone vis del to 3 auginu
QUOTE(Mazosios @ 2010 02 26, 14:53) Zinoma,kad vaikas pripranta prie besikartojanciu veiksmu,bet ar verta save ir vaika kankit ir eikvot laika,jei vistiek ateis tam laikas ir darys pats/i ant puoduko! Geriau ta laika isnaudoti vaiku lavinimuisi,tai bent nauda bus! Cia mano tokia nuomone vis del to 3 auginu Auginu pirma ir kol kas vieniteli vaika, taciau naktipuodzio naudojimas nei man, nei vaikui nera kancia. Tai taip pat elementaru kaip dantu valymas. Ar jus ir tai ivardintumete kaip kancia? QUOTE(Mazosios @ 2010 02 26, 15:53) Zinoma,kad vaikas pripranta prie besikartojanciu veiksmu,bet ar verta save ir vaika kankit ir eikvot laika,jei vistiek ateis tam laikas ir darys pats/i ant puoduko! Geriau ta laika isnaudoti vaiku lavinimuisi,tai bent nauda bus! Cia mano tokia nuomone vis del to 3 auginu O mes nei i puoda siusiojam (nors jau bandom ir tikrai suvokiam) nei dantu valomes Jei vaikutis noriai priima puoduka tai manau galima ji pratinti, bet jei nepatinka jam puodas tai manau ir ner cia kor vargintis
Mes ant puodo atsisėdom gal 8 mėn. Nors ir nepatardavo, bet mes atsisėsdavom su žaislais, ypač tikdavo knygutės. Paskaitydavom net. Išmoko greitai. Vėliau abi kartu eidavom ant savų puodų
O išmoko per 3 dienas Vėliau kartais pasitaikydavo viena kita avarija, kai užsižaisdavo ir jau lėkdavo į vonią, kai vos ne lašeliai krenta. Bet jau dabar pati matau, kad greit prašys, jau nori, bet negali sustoti žaisti. Tada sakau, kad aš noriu ir ji prisijungia. Išsiplėčiau, bet papasakojau, kaip mes atpratom QUOTE(eda9 @ 2010 02 26, 17:36) Mes ant puodo atsisėdom gal 8 mėn. Nors ir nepatardavo, bet mes atsisėsdavom su žaislais, ypač tikdavo knygutės. Paskaitydavom net. Išmoko greitai. Vėliau abi kartu eidavom ant savų puodų O išmoko per 3 dienas Vėliau kartais pasitaikydavo viena kita avarija, kai užsižaisdavo ir jau lėkdavo į vonią, kai vos ne lašeliai krenta. Bet jau dabar pati matau, kad greit prašys, jau nori, bet negali sustoti žaisti. Tada sakau, kad aš noriu ir ji prisijungia. Išsiplėčiau, bet papasakojau, kaip mes atpratom Pas mus labai durnai gaunasi. Svetaineje plyteles tai kaip padaro ant grindu bala tai bijau, kad eidama pro ja nepaslystu ir nenusidrebtu Kai augo vyresnelis turejom toki sena kilima tai visa susiusiojo mokindamasis ant puodo sedeti. Kilima ismetem. O dabar kilimas naujas
Sveikos mamytes,
As savo mergyte pradejau nuo 5men. pazindinti su puoduku. tiesiog, kad zinotu, kas tai per daiktas. Ryte visada padarydavo ir kartais diena. Na zaizdavau taip. Kol pradejo pati sedeti, tada jau dazniau sodindvau ir jau 1m. laiko puikiai zinojo, kas ir kaip, kam skirta. aisku pasitaikydavo "nelaimiu", bet retai. Kazkur nuo 1 ir 3men. pradejo pasiprasyti, vesdavo uz rankos i wc arba pasakydavo, kad "kaka". Tai ir nebedejau sauskelniu, tik vaziuojant i miesta. Mieste jeigu ilgiau uztrukam nuvedu kur nors, turim sulankstoma unitazo dangti, tai labai patogu, visda po ranka, kartu su visais kitais keliones daiktais. Jeigu nebuna kur, tai iskecia. Kita kart ir 4-5val. pragastroliuojam, grize randam sausas sauskelnes. Tai jau sakiau atsilus orams nebedesiu visai. Ir jau senai nera buve, kad padarytu i kelnytes. Bet va, gal pries pora savaiciu, kazkas pasidare. Ant puoduko tik su asromis, daro i kelnes bet kur ir bet kada, net nakti pradejo sisioti! Nezinau, kas pasidare. Gal maistauti pradejo? QUOTE(samsam @ 2010 02 26, 15:57) Pas mus labai durnai gaunasi. Svetaineje plyteles tai kaip padaro ant grindu bala tai bijau, kad eidama pro ja nepaslystu ir nenusidrebtu Kai augo vyresnelis turejom toki sena kilima tai visa susiusiojo mokindamasis ant puodo sedeti. Kilima ismetem. O dabar kilimas naujas Na, aš tai iš karto valydavau, tai kaip ir nepaslydo
sveikos mamos
su puodu vargstam ir mes.jau tuoj bus du mėn, kaip vaikštom tik su kelnaitėm,bet man kantrybė jau trukinėja QUOTE(samsam @ 2010 02 26, 17:57) Pas mus labai durnai gaunasi. Svetaineje plyteles tai kaip padaro ant grindu bala tai bijau, kad eidama pro ja nepaslystu ir nenusidrebtu Kai augo vyresnelis turejom toki sena kilima tai visa susiusiojo mokindamasis ant puodo sedeti. Kilima ismetem. O dabar kilimas naujas mes tai baldus visus tuoj turėsim pasikeisti
Mano vaikui pusantru metu. Iki siol nemokinom sedet ant puoduko. Kazkur girdejau, kad mazi vaikai nesupranta dar, ka reikia daryt. Cia tiesiog "gaudymas" reikaliuku. Apie dvejus metus jie jau pradeda suprast.
Tai anksciau kartais sodindavom, bet sedet visai nenorejo. O dabar, jau pats prasosi. Ir kartais pavyksta. Tikiuosi, kad ir toliau taip seksis. O mama visa laika priestarauja. Sako: "Toks jau didelis, o daro i kelnes, Iauges i pampersus". Neklausau jos. Beveik irodziau ta teorija. Gal kam irgi taip ivyko?
mums balandzio 24 bus 2 metukai...iki siol sysiukus,gaudom
nezinau kaip mokyti o dabar nesiseka susidraugauti su puodu QUOTE(eda9 @ 2010 02 26, 15:36) Mes ant puodo atsisėdom gal 8 mėn. Nors ir nepatardavo, bet mes atsisėsdavom su žaislais, ypač tikdavo knygutės. Paskaitydavom net. Išmoko greitai. Vėliau abi kartu eidavom ant savų puodų O išmoko per 3 dienas Vėliau kartais pasitaikydavo viena kita avarija, kai užsižaisdavo ir jau lėkdavo į vonią, kai vos ne lašeliai krenta. Bet jau dabar pati matau, kad greit prašys, jau nori, bet negali sustoti žaisti. Tada sakau, kad aš noriu ir ji prisijungia. Išsiplėčiau, bet papasakojau, kaip mes atpratom Smagu kad taip greitai jums paviko Pradejau sodinti ant puoduko nuo 9 men.,bet tik po miego,kad pagauciau ir pagyrciau.Dabar mes jau kelis menesiusiu kovojam Zodziu kantrybei mano greit ateis galas.Apsisiota jau viskas,kilimai,sofos,lovyte Kovojam,nes noriu kad vasara jau uzpakaliukas nebeprakaituotu po pampersu
patikekit manim, stebuklu buna
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|