Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Retas vardas giminėje
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Agotukas
Aha, Adriju tikrai nemazai schmoll.gif
Mano pacios vardas retas, sukurptas is dar retesnio vyrisko doh.gif Bet nieko, as patenkinta, be to gana lietuviskai skamba smoke.gif
winterlady
QUOTE(Egline @ 2005 06 27, 21:47)
Kaunietės, pažadu Kaune būti liepos 4 arba 5d, tad galim tikrai planuoti susitikti drinks_cheers.gif
*

QUOTE(jėga @ 2005 06 27, 22:45)
Ir aš Militą pažystu ax.gif Ji dar maža mergaitė blush2.gif

Dar kažkur girdėjau tokį berniuko vardą - Bartas g.gif Ir šunį tokiu vardu mačiau unsure.gif
*

Nu bet vistiek susipazystant su naujais zmonem jiems yra problema istarti varda, nors ir aiskiai tari g.gif
ENIGMA
QUOTE(Elina @ 2005 06 27, 19:56)
Ar yra dar Lietuvoj Švarnų ar Linijų?
*

Buvo, jei siuo metu nera tai nereiskia, kad isvis nera ir nebuvo mirksiukas.gif
ENIGMA
QUOTE(winterlady @ 2005 06 27, 21:13)
Dar tokių negirdėjau, bet panašų šuns vardą girdėjus - Švarcas (skamba kaip pravardė)
*

O per kur jis panasus? blink.gif visiskai skirtingi, na as zinau ir suni Migle doh.gif
Fire
Mūsų giminėj kažkada buvo reti mano ir brolio vardai, bet dabar išpopuliarėjo - aš Ugnė, o brolis - Džiugas smile.gif
Šiaip įdomu, kad kažkaip sutapo, jog iš tėvo pusės giminėj esam visi su "gamtiniais" vardais:
Saulius, Giedrė, Audrys, Aušrys, Ugnė, Džiugas... mirksiukas.gif
Tiesa, yra keli kiek retesni vardai - Vilda, Balys, Kipras (čia pusbrolių vaikai), Elžbieta.
Mader
Pas mus gininėje gan iprasti vardai, bet pažystu žmonių su įdomiais vardais kaip: Magerta,Naglis,Airingas,Raulis,Laurencija tiesa pusseserės vardas Idalija
Vartydama vardyne radau tokius kaip Goštautas, Anakletas, Michalina, Kandida šie vardai sukėlė juoka ir užuojautą jų savininkams biggrin.gif ax.gif
Upsiukas
QUOTE(Mader @ 2005 06 28, 12:35)
šie vardai sukėlė juoka ir užuojautą jų savininkams biggrin.gif ax.gif
*

Na, mano puseserės močiutė - Michalina, tais laikais (jai dabar per 90), šis vardas buvo gan paplitęs.
Beje, mano močiutės vardas - Franė, vienos giminaitės - Cezarija, senelio sesuo - Olimpija.
Kievienas laikmetis turi populiarių vardų, dabar mums jie skamba juokingai, neįprastai, o tada jie buvo norma mirksiukas.gif
boruzka
QUOTE(Agotukas @ 2005 06 27, 22:52)
Aha, Adriju tikrai nemazai  schmoll.gif
Mano pacios vardas retas, sukurptas is dar retesnio vyrisko  doh.gif Bet nieko, as patenkinta, be to  gana lietuviskai skamba smoke.gif
*

tai Adrija ir Adrijana du skirtingi vardai su skirtingomis reiksmemis tongue.gif
vyras nuejes registruoti specialiai uzklause kiek mergaiciu yra tokiu vardu ir metrikacijos skyriuje pasake kad 3 .. g.gif
Upsiukas
QUOTE(boruzka @ 2005 06 28, 13:43)
tai Adrija ir Adrijana du skirtingi vardai su skirtingomis reiksmemis  tongue.gif
vyras nuejes registruoti specialiai uzklause kiek mergaiciu yra tokiu vardu ir metrikacijos skyriuje pasake kad 3 ..  g.gif
*

Tai gal šiais, 2005, metais 3 užregistruotos, nes pernai bent 3 pažystamos taip savo mergaites pavadino, o 4 mergaitei užpernai mano draugė davė tokį vardą smile.gif
dėja
AŠ KAIP LAUKIAUSI RINKAU VARDA MERGAITEI IR BERNIUKUI,IR GALVOJAU APIE ADRIJANA,BET PASKUI SUTRUMPINAU ADRIJA,O JEI BERNIUKAS ADRIJUS.BET VYRAS PAPRIEŠTARAVO,NES PAS JĮ DARBE KOMPAS ADRIUS biggrin.gif ,IR AŠ TADA SAKAU JAU PRADĖJAS POPULIARĖTI tongue.gif .

TAI PAVADINOM DUKRYTE MIRETA,AR TOKIU VARDA PAŽYSTAT.
Mally
Viena tetulytė mano giminėj yra Teklė, kita Vanda (man tai įprasta, bet kai pagalvoju, niekur tokių vardų daugiau nesutinku g.gif ), mokykloj buvo Lilita, Gema, Gitanas.
ENIGMA
QUOTE(dėja @ 2005 06 28, 15:02)
AŠ KAIP LAUKIAUSI RINKAU VARDA MERGAITEI IR BERNIUKUI,IR GALVOJAU APIE ADRIJANA,BET PASKUI SUTRUMPINAU ADRIJA,O JEI BERNIUKAS ADRIJUS.BET VYRAS PAPRIEŠTARAVO,NES PAS JĮ DARBE KOMPAS ADRIUS biggrin.gif ,IR AŠ TADA SAKAU JAU PRADĖJAS POPULIARĖTI tongue.gif .

*

Pazystu tik tai moteriskiai dabar 50 keli metai smile.gif
Pukala
Na mūsų giminėj retų vardų lyg ir nėra, bet dėl vieno reto ir senoviško vardo buvau "išsidūrus". Buvau neseniai pradėjus dirbti. Nusiuntė mane į banką. Stoviu eilutėj, laukiu kol aptarnaus, žiūriu ant lentelės prie darbuotojos parašyta SKOLASTIKA MAČIULIENĖ. Parėjus į darbą ir paklausiau, kokios čia pareigos ta skolastika doh.gif biggrin.gif

O vaikų poliklinikoj neseniai išgirdau retą mergaitės vardą - Melanija.
winterlady
Ar pavadintumet savo dukra Junona??
eimė
Asmeniškai aš nepavadinčiau , man labiau patinka lietuviškesni vardeliai .
O šeip tai vardas negirdėtas .
winterlady
Nezinau tiksliau, bet tai kazkokios deives vardas.
winterlady
Nuo to ir angliskas menesio pavadinimas June
winterlady
Bet jei dukryte gimtu birzeli tai man gal ir visai fainai, be to ir link Jonu tas vardas... Tai kaip tik birzeli ir jonines =)
eimė
Ai , prisiminiau yra kažkokia lyg tai roko opera blablabla ir Junona ......
eimė
QUOTE(winterlady @ 2005 06 28, 23:32)
Bet jei dukryte gimtu birzeli tai man gal ir visai fainai, be to ir link Jonu tas vardas... Tai kaip tik birzeli ir jonines =)
*

Na taigi kuo blogai JONĖ .....
winterlady
Na dar tokio negirdejau... Nu as nevaikstau i tokius renginius ir net nesidomiu :b
winterlady
QUOTE(eime @ 2005 06 28, 23:33)
Na taigi kuo blogai JONĖ .....
*

Man nea ir dar nepatinka Janes, nu dar nieko Janina, bet vaiko nevadinciau sitaip
winterlady
Pirma syk tai ta varda pamaciau ant taro kortos ir da ta deive buvo nupiesta
eimė
Va dar prisiminiau , pas draugų pažystamus viena dukrytė gimusi liepą tai ir vardelis Liepa , kita gimusi birželį tai ir vardas Junė (tipo nuo angl. June).
lydema
nezinau ra mano vardas retas ar ne bet esu sutikusi kelis savo bendravardzius 4u.gif
mano vardas Jorūnė..
Tik va gaila kad vardadienio neturiu....
O seip tarp mano giminiu yra vardai: Antanina, Andre, Mykolas, Jurgis, Skirma.
Mally
Prisiminiau dar vieną retą giminėj vardą - Perekseda. Vaikystėj galvojau, kad čia pavardė ar dar kažkas, bet tik ne vardas tongue.gif
Elina
QUOTE(lydema @ 2005 06 28, 22:59)
nezinau ra mano vardas retas ar ne bet esu sutikusi kelis savo bendravardzius 4u.gif
mano vardas Jorūnė..
Tik va gaila kad vardadienio neturiu....
O seip tarp mano giminiu yra vardai: Antanina, Andre, Mykolas, Jurgis, Skirma.
*

Andrė ir Mykolas? Ar Brazauskai tau ne giminė? g.gif
ENIGMA
QUOTE(Elina @ 2005 06 29, 09:42)
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Man taip pat si mintis kilo iskart tongue.gif

O prisiminiau pas drauge pusbrolis Arlanas smile.gif
lydema
QUOTE(Elina @ 2005 06 28, 21:42)
*

galetu but, bet ne biggrin.gif
ultraviolet
QUOTE(eime @ 2005 06 28, 22:32)
Ai , prisiminiau yra kažkokia lyg tai roko opera blablabla ir Junona ......
*

JUNONA IR AVOS'(čia rusiškai -юнона и авось)
ultraviolet
QUOTE(boruzka @ 2005 06 27, 12:29)
mano dukrytes vardas Adrijana . Lietuvoje isviso yra 3 mergaites tokiu vardu . ir tai viena ne Adrijana , o Adriana-Marija .
Man dar labai patiko vardas Airine  thumbup.gif o gimineje tai kolkas visi rinko trumpus lietuviskus vardus. cia tik as tokia issisokele  biggrin.gif
*

čia Jūs turbūt norit nuramint save, kad labai jau retas vardas, nes pvz mano dukrytės grupėje 2 Adrijanos, gim. 2001metais biggrin.gif Nemanau, kad jų Lietuvoj tik 3 mirksiukas.gif
Upsiukas
Nuo kada Jurgis yra retas vardas? blink.gif Mano brolis Jurgis, tai šis vardas man toks kasdieniškas tongue.gif
p. Kikimora
QUOTE(boruzka @ 2005 06 27, 14:29)
Man dar labai patiko vardas Airine 
*

Lietuviškai Irena ax.gif

Klasiokas Džibranas - lietuviškai - kalnų ožys, kai suėjo 16, per teismą keitė savo vardą
kursiokė - Elegija...
Mytė
QUOTE(winterlady @ 2005 06 28, 22:23)
Ar pavadintumet savo dukra Junona??
*

Man gražiau trumpesni vardai, kai iš jų vargiai sugalvosi kokį nors pasityčiojamą trumpinį. Man šiuo atveju gražiau Jonė arba Nona.
Mytė
Man be galo gražu, kai tam tikras laikmetis turi savo ypatingus vardus, pavyzdžiui, nepaprastai žaviuosi tokiais prosenelių vardais kaip Florijonas, Kazimieras, nors savo vaikams tokių visai nenorėčiau duoti biggrin.gif
Fire
Junona yra sen. romėnų vardas, reiškiantis "jaunystė". Junona buvo Jupiterio žmona ir merginų, moterų, santuokos globėja, panašiai kaip graikų Hera.
Fire
Mireta italų kalba reiškia "nuostabioji". Graži reikšmė mirksiukas.gif
Erina
QUOTE(boruzka @ 2005 06 27, 13:29)
o gimineje tai kolkas visi rinko trumpus lietuviskus vardus. cia tik as tokia issisokele  biggrin.gif

Va va, kai mes savąją nusprendėm pavadinti Vesta, tai šeimoj ir giminėj pradėjo aiškinti, kad kas čia per nesamoningas vardas, ką jau lietuviškų vardų maža, vaikas net vardadienio neturės. Specialiai perverčiau visą kalendorių ir vardadienį radau, o šitas vardas man nei keistas nei retas (nu gal šiek tiek retesnis nei Gabija), vardas kaip vardas, tik kitų replikos užknisa. Viena pažystama išvis išaiškino, kad reikėjo tada Vakare vadinti, nes tai vertimas iš anglų kalbos. Ir išvis šitas vardas net savo prasmės neturi. Nu visai susibiesinau. bet paskui pasiknisau vardų reikšmėse ir net vardo reikšmę atradau, ir visai tai ne Vakarė. Jau vienu momentu net buvau prdėjusi gailėtis kad taip dukrą pavadinau, galvoju būčiau pavadinus kokia Ieva ir niekam jokių minčių nekiltų. Bet paskui galvoju"eikit jūs visi šikt, kaip noriu taip ir vadinu savo vaiką".
O vakar poliklinikoj nebuvo mūsų gydytojos, tai teko eit pas kitą, tai ta pažiūrėjus į kortelę kad mestelėjo "kas čia per vardo mandrumas, dabar". Nu blyn, nusprendžiau, kad gyvenam kaime, ir žmonės dar nežino kokių mandrų vardų yr ant svieto
p. Kikimora
nu nieko sau retas doh.gif doh.gif kai dar dirbau mokykloje buvo 5 ar 6 Vestos paauglės..
Fire
QUOTE(Erina @ 2005 06 29, 13:26)
Va va, kai mes savąją nusprendėm pavadinti Vesta, tai šeimoj ir giminėj pradėjo aiškinti, kad kas čia per nesamoningas vardas, ką jau lietuviškų vardų maža, vaikas net vardadienio neturės. Specialiai perverčiau visą kalendorių ir vardadienį radau, o šitas vardas man nei keistas nei retas (nu gal šiek tiek retesnis nei Gabija), vardas  kaip vardas, tik kitų replikos užknisa. Viena pažystama išvis išaiškino, kad reikėjo tada Vakare vadinti, nes tai vertimas iš anglų kalbos. Ir išvis šitas vardas net savo prasmės neturi. Nu visai susibiesinau. bet paskui pasiknisau vardų reikšmėse ir net vardo reikšmę atradau, ir visai tai ne Vakarė. Jau vienu momentu net buvau prdėjusi gailėtis kad taip dukrą pavadinau, galvoju būčiau pavadinus kokia Ieva ir niekam jokių minčių nekiltų. Bet paskui galvoju"eikit jūs visi šikt, kaip noriu taip ir vadinu savo vaiką".
O vakar poliklinikoj nebuvo mūsų gydytojos, tai teko eit pas kitą, tai ta pažiūrėjus į kortelę kad mestelėjo "kas čia per vardo mandrumas, dabar". Nu blyn, nusprendžiau, kad gyvenam kaime, ir žmonės dar nežino kokių mandrų vardų yr ant svieto
*

Kas čia per nesąmonė blink.gif Kai dar darželį lankiau, mūsų grupėje buvo mergaitė vardu Vesta ir visi girdavo, koks puikus vardas thumbup.gif
Jei neklystu, kiek žinau, tai irgi sen. romėnų vardas, tokiu vardu buvo šeimos židinio deivė. Man tikrai labai gražus vardas thumbup.gif
Mytė
QUOTE(Fire @ 2005 06 29, 11:55)
Junona yra sen. romėnų vardas, reiškiantis "jaunystė". Junona buvo Jupiterio žmona ir merginų, moterų, santuokos globėja, panašiai kaip graikų Hera.
*

Vis dėl to yra gražu, kai vardas ką nors reiškia, ypač ką nors ypatingo ar romantiško rolleyes.gif
kristee
QUOTE(dėja @ 2005 06 28, 14:02)
*

žinau vieną tokią moteriškaitę mirksiukas.gif o iš įdomesnių dar pažystu vieną tokią šeimyną kur tėčio vardas-Fortūnatas, o sūnų Aldevidas ir Oldinaras ax.gif

dar prisiminiau merginos vardą Enrika blush2.gif
eimė
O kaip jums Jordana ?
jurgita_b
Mano dukrytes vardas Salma. Yra jau Lietuvoj tokiu? mirksiukas.gif
kristee
QUOTE(eime @ 2005 06 29, 16:51)
O kaip jums Jordana ?
*

mano puskės draugas buvo Jordanas smile.gif
rolana
QUOTE(kristee @ 2005 06 29, 16:39)
dar prisiminiau merginos vardą Enrika  blush2.gif

Pažystu 2 Enrikas ax.gif .
Mano puseserė savo dukrą pavadino Pamela. Aišku vardas visiems labai girdėtas biggrin.gif .
O vyro pusbrolis savo naujagimę pavadino Ariana. Iš pradžių, maniau, kad nenugirdau ir vadinau mergaitę Adriana, tai pusbrolio žmona mane pataisė, sako "kokia čia tau Adriana, ji Ariana" doh.gif
Elina
QUOTE(jurgita_b @ 2005 06 29, 16:56)
Mano dukrytes vardas Salma. Yra jau Lietuvoj tokiu? mirksiukas.gif
*

O tavo dukrytė Lietuvoj gyvena? retas, manau, Lietuvoj g.gif
winterlady
O Danas? retas sis vardas? ar duotumet savo sunui? Seip lietuvoj vartojamos tokio zodzio reikmes yra trys: salies gyventojas; vardas zmogaus; kai buna kovos menai tai mokytojai turi kazkokius laipsnius kurie vadinasi danai
dėja
PAS MANE DARBE PAVADUOTOJA ENRIKA
winterlady
As ir pazystu tokia Enrika, tai manau nesiskaito... Be to vienam serijale yra ponia Enriketa (pilnas sio vardo varjantas)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.