Mano pacios vardas retas, sukurptas is dar retesnio vyrisko
Aha, Adriju tikrai nemazai
Mano pacios vardas retas, sukurptas is dar retesnio vyrisko QUOTE(Egline @ 2005 06 27, 21:47) QUOTE(jėga @ 2005 06 27, 22:45) Ir aš Militą pažystu Dar kažkur girdėjau tokį berniuko vardą - Bartas Nu bet vistiek susipazystant su naujais zmonem jiems yra problema istarti varda, nors ir aiskiai tari
Mūsų giminėj kažkada buvo reti mano ir brolio vardai, bet dabar išpopuliarėjo - aš Ugnė, o brolis - Džiugas
Šiaip įdomu, kad kažkaip sutapo, jog iš tėvo pusės giminėj esam visi su "gamtiniais" vardais: Saulius, Giedrė, Audrys, Aušrys, Ugnė, Džiugas... Tiesa, yra keli kiek retesni vardai - Vilda, Balys, Kipras (čia pusbrolių vaikai), Elžbieta.
Pas mus gininėje gan iprasti vardai, bet pažystu žmonių su įdomiais vardais kaip: Magerta,Naglis,Airingas,Raulis,Laurencija tiesa pusseserės vardas Idalija
Vartydama vardyne radau tokius kaip Goštautas, Anakletas, Michalina, Kandida šie vardai sukėlė juoka ir užuojautą jų savininkams QUOTE(Mader @ 2005 06 28, 12:35) Na, mano puseserės močiutė - Michalina, tais laikais (jai dabar per 90), šis vardas buvo gan paplitęs. Beje, mano močiutės vardas - Franė, vienos giminaitės - Cezarija, senelio sesuo - Olimpija. Kievienas laikmetis turi populiarių vardų, dabar mums jie skamba juokingai, neįprastai, o tada jie buvo norma QUOTE(Agotukas @ 2005 06 27, 22:52) Aha, Adriju tikrai nemazai Mano pacios vardas retas, sukurptas is dar retesnio vyrisko tai Adrija ir Adrijana du skirtingi vardai su skirtingomis reiksmemis vyras nuejes registruoti specialiai uzklause kiek mergaiciu yra tokiu vardu ir metrikacijos skyriuje pasake kad 3 .. QUOTE(boruzka @ 2005 06 28, 13:43) tai Adrija ir Adrijana du skirtingi vardai su skirtingomis reiksmemis vyras nuejes registruoti specialiai uzklause kiek mergaiciu yra tokiu vardu ir metrikacijos skyriuje pasake kad 3 .. Tai gal šiais, 2005, metais 3 užregistruotos, nes pernai bent 3 pažystamos taip savo mergaites pavadino, o 4 mergaitei užpernai mano draugė davė tokį vardą
AŠ KAIP LAUKIAUSI RINKAU VARDA MERGAITEI IR BERNIUKUI,IR GALVOJAU APIE ADRIJANA,BET PASKUI SUTRUMPINAU ADRIJA,O JEI BERNIUKAS ADRIJUS.BET VYRAS PAPRIEŠTARAVO,NES PAS JĮ DARBE KOMPAS ADRIUS
TAI PAVADINOM DUKRYTE MIRETA,AR TOKIU VARDA PAŽYSTAT.
Viena tetulytė mano giminėj yra Teklė, kita Vanda (man tai įprasta, bet kai pagalvoju, niekur tokių vardų daugiau nesutinku
QUOTE(dėja @ 2005 06 28, 15:02) AŠ KAIP LAUKIAUSI RINKAU VARDA MERGAITEI IR BERNIUKUI,IR GALVOJAU APIE ADRIJANA,BET PASKUI SUTRUMPINAU ADRIJA,O JEI BERNIUKAS ADRIJUS.BET VYRAS PAPRIEŠTARAVO,NES PAS JĮ DARBE KOMPAS ADRIUS TAI PAVADINOM DUKRYTE MIRETA,AR TOKIU VARDA PAŽYSTAT. Pazystu tik tai moteriskiai dabar 50 keli metai
Na mūsų giminėj retų vardų lyg ir nėra, bet dėl vieno reto ir senoviško vardo buvau "išsidūrus". Buvau neseniai pradėjus dirbti. Nusiuntė mane į banką. Stoviu eilutėj, laukiu kol aptarnaus, žiūriu ant lentelės prie darbuotojos parašyta SKOLASTIKA MAČIULIENĖ. Parėjus į darbą ir paklausiau, kokios čia pareigos ta skolastika
O vaikų poliklinikoj neseniai išgirdau retą mergaitės vardą - Melanija.
Ar pavadintumet savo dukra Junona??
Asmeniškai aš nepavadinčiau , man labiau patinka lietuviškesni vardeliai .
O šeip tai vardas negirdėtas .
Nezinau tiksliau, bet tai kazkokios deives vardas.
Nuo to ir angliskas menesio pavadinimas June
Bet jei dukryte gimtu birzeli tai man gal ir visai fainai, be to ir link Jonu tas vardas... Tai kaip tik birzeli ir jonines =)
Ai , prisiminiau yra kažkokia lyg tai roko opera blablabla ir Junona ......
Na dar tokio negirdejau... Nu as nevaikstau i tokius renginius ir net nesidomiu :b
Pirma syk tai ta varda pamaciau ant taro kortos ir da ta deive buvo nupiesta
Va dar prisiminiau , pas draugų pažystamus viena dukrytė gimusi liepą tai ir vardelis Liepa , kita gimusi birželį tai ir vardas Junė (tipo nuo angl. June).
nezinau ra mano vardas retas ar ne bet esu sutikusi kelis savo bendravardzius
mano vardas Jorūnė.. Tik va gaila kad vardadienio neturiu.... O seip tarp mano giminiu yra vardai: Antanina, Andre, Mykolas, Jurgis, Skirma.
Prisiminiau dar vieną retą giminėj vardą - Perekseda. Vaikystėj galvojau, kad čia pavardė ar dar kažkas, bet tik ne vardas
QUOTE(boruzka @ 2005 06 27, 12:29) mano dukrytes vardas Adrijana . Lietuvoje isviso yra 3 mergaites tokiu vardu . ir tai viena ne Adrijana , o Adriana-Marija . Man dar labai patiko vardas Airine čia Jūs turbūt norit nuramint save, kad labai jau retas vardas, nes pvz mano dukrytės grupėje 2 Adrijanos, gim. 2001metais
Nuo kada Jurgis yra retas vardas?
Man be galo gražu, kai tam tikras laikmetis turi savo ypatingus vardus, pavyzdžiui, nepaprastai žaviuosi tokiais prosenelių vardais kaip Florijonas, Kazimieras, nors savo vaikams tokių visai nenorėčiau duoti
Junona yra sen. romėnų vardas, reiškiantis "jaunystė". Junona buvo Jupiterio žmona ir merginų, moterų, santuokos globėja, panašiai kaip graikų Hera.
Mireta italų kalba reiškia "nuostabioji". Graži reikšmė
QUOTE(boruzka @ 2005 06 27, 13:29) o gimineje tai kolkas visi rinko trumpus lietuviskus vardus. cia tik as tokia issisokele Va va, kai mes savąją nusprendėm pavadinti Vesta, tai šeimoj ir giminėj pradėjo aiškinti, kad kas čia per nesamoningas vardas, ką jau lietuviškų vardų maža, vaikas net vardadienio neturės. Specialiai perverčiau visą kalendorių ir vardadienį radau, o šitas vardas man nei keistas nei retas (nu gal šiek tiek retesnis nei Gabija), vardas kaip vardas, tik kitų replikos užknisa. Viena pažystama išvis išaiškino, kad reikėjo tada Vakare vadinti, nes tai vertimas iš anglų kalbos. Ir išvis šitas vardas net savo prasmės neturi. Nu visai susibiesinau. bet paskui pasiknisau vardų reikšmėse ir net vardo reikšmę atradau, ir visai tai ne Vakarė. Jau vienu momentu net buvau prdėjusi gailėtis kad taip dukrą pavadinau, galvoju būčiau pavadinus kokia Ieva ir niekam jokių minčių nekiltų. Bet paskui galvoju"eikit jūs visi šikt, kaip noriu taip ir vadinu savo vaiką". O vakar poliklinikoj nebuvo mūsų gydytojos, tai teko eit pas kitą, tai ta pažiūrėjus į kortelę kad mestelėjo "kas čia per vardo mandrumas, dabar". Nu blyn, nusprendžiau, kad gyvenam kaime, ir žmonės dar nežino kokių mandrų vardų yr ant svieto
nu nieko sau retas
QUOTE(Erina @ 2005 06 29, 13:26) Va va, kai mes savąją nusprendėm pavadinti Vesta, tai šeimoj ir giminėj pradėjo aiškinti, kad kas čia per nesamoningas vardas, ką jau lietuviškų vardų maža, vaikas net vardadienio neturės. Specialiai perverčiau visą kalendorių ir vardadienį radau, o šitas vardas man nei keistas nei retas (nu gal šiek tiek retesnis nei Gabija), vardas kaip vardas, tik kitų replikos užknisa. Viena pažystama išvis išaiškino, kad reikėjo tada Vakare vadinti, nes tai vertimas iš anglų kalbos. Ir išvis šitas vardas net savo prasmės neturi. Nu visai susibiesinau. bet paskui pasiknisau vardų reikšmėse ir net vardo reikšmę atradau, ir visai tai ne Vakarė. Jau vienu momentu net buvau prdėjusi gailėtis kad taip dukrą pavadinau, galvoju būčiau pavadinus kokia Ieva ir niekam jokių minčių nekiltų. Bet paskui galvoju"eikit jūs visi šikt, kaip noriu taip ir vadinu savo vaiką". O vakar poliklinikoj nebuvo mūsų gydytojos, tai teko eit pas kitą, tai ta pažiūrėjus į kortelę kad mestelėjo "kas čia per vardo mandrumas, dabar". Nu blyn, nusprendžiau, kad gyvenam kaime, ir žmonės dar nežino kokių mandrų vardų yr ant svieto Kas čia per nesąmonė Jei neklystu, kiek žinau, tai irgi sen. romėnų vardas, tokiu vardu buvo šeimos židinio deivė. Man tikrai labai gražus vardas
O kaip jums Jordana ?
Mano dukrytes vardas Salma. Yra jau Lietuvoj tokiu?
QUOTE(kristee @ 2005 06 29, 16:39) dar prisiminiau merginos vardą Enrika Pažystu 2 Enrikas Mano puseserė savo dukrą pavadino Pamela. Aišku vardas visiems labai girdėtas O vyro pusbrolis savo naujagimę pavadino Ariana. Iš pradžių, maniau, kad nenugirdau ir vadinau mergaitę Adriana, tai pusbrolio žmona mane pataisė, sako "kokia čia tau Adriana, ji Ariana"
O Danas? retas sis vardas? ar duotumet savo sunui? Seip lietuvoj vartojamos tokio zodzio reikmes yra trys: salies gyventojas; vardas zmogaus; kai buna kovos menai tai mokytojai turi kazkokius laipsnius kurie vadinasi danai
PAS MANE DARBE PAVADUOTOJA ENRIKA
As ir pazystu tokia Enrika, tai manau nesiskaito... Be to vienam serijale yra ponia Enriketa (pilnas sio vardo varjantas)
|