Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tėvystės atostogos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
mamulia
Tėvystės atostogų pasiėmę tėčiai gali nesibaiminti prarasti "vyriškumą": tiek visuomenė, tiek darbdaviai, tiek artimieji tikina, kad dėl to jie nenustoja būti "tikrais" vyrais, parodė tarptautinio projekto "Modernūs vyrai išsiplėtusioje Europoje" tyrimas.

g.gif ar norėtumėt, kad jūsų vyrai imtų tėvystės atostogų, o jūs, eitumėt į darbą?
JolePole
Su mielu noriu. tegu čiučiuoja, sūpuoja, verda košes..Tik kur tokį vyrą rasti???
Laisvė
Maniškis vargu ar norėtų. Jis įsitikinęs, kad kiekvienas mūsų turi daryti tai, ką moka geriausiai.
Bekasė
Nepriestarauciau
ewita
Aš esu šeimos žmogus, labai myliu vaikus, mėgstu su jais bendrauti - šito malonumo vyrui neužleisčiau tongue.gif
AGFA
NIEKADA NEUŽLEIŠČIAU SAVO VIETOS, NEPASITIKIU TIEK VYRU KAD GALĖČIAU PALIKTI JAM VAIKUS MAŽIAUSIAI PUSDIENIUI. NEGALIU SAKYTI KAD NEMYLI, NEPRIŽIŪRI. KAI REIKIA IR DABOJA IR MYLUOJA IR MAITINA. BET KAI AŠ PATI PADARAU, TAI ŽINAU KAD PADARYTA. VISADA GENA MINTIS, KAD GAL NEPADUOS KO, GAL VERKIA, O JIS NEPAGUODŽIA. KAI AŠ UŽREKIU ATRODO VISAI KITAIP, KAI SUBARA VYRAS TAI NORISI APRĖKT JĮ, KO JIS ČIA BARASI, NORS IR VAIKAI PRASIKALTĘ. TAI IR SAKAU, SEDĖČIAU DARBE, O MINTYS SUKTŪSI TIK APIE VAIKUS.
Upeliukas
Mano vyras buvo isejes tevystes atostogu,bet ne todel,kad as dirbciau,o tiesiog mums buvo parankiau finansiskai,nes gaudavom is sodros ir vyras dirbo privaciai,ir manau,kad kas eina tevystes atostogu,tai is panasiu paskatu.
jovka
Tikrai sutikciau, jei tik as galeciau savo dukryte pamaitint ir gauciau daugiau nei vyras smile.gif
mamulia
QUOTE(Upeliukas @ 2005 06 25, 15:45)
Mano vyras buvo isejes tevystes atostogu,bet ne todel,kad as dirbciau,o tiesiog mums buvo parankiau finansiskai,nes gaudavom is sodros ir vyras dirbo privaciai,ir manau,kad kas eina tevystes atostogu,tai is panasiu paskatu.
*

o kokia buvo darbdavių reakcija? ax.gif
Dew drop
QUOTE(mamulia @ 2005 06 24, 23:41)
Tėvystės atostogų pasiėmę tėčiai gali nesibaiminti prarasti "vyriškumą": tiek visuomenė, tiek darbdaviai, tiek artimieji tikina, kad dėl to jie nenustoja būti "tikrais" vyrais, parodė tarptautinio projekto "Modernūs vyrai išsiplėtusioje Europoje" tyrimas.

g.gif ar norėtumėt, kad jūsų vyrai imtų tėvystės atostogų, o jūs, eitumėt į darbą?
*

nenorėčiau schmoll.gif ir ne todėl, kad nepasitikiu ar dėl pinigų, bet tiesiog aš pati norėčiau ilgiau su savo vaiku pabūti ir nuo to darbo pailsėti tongue.gif Juk ne taip dažnai gyvenime gimdai ir augini vaikus, o dirbi - ištisai rolleyes.gif
Bagel
QUOTE(Dew drop @ 2005 06 25, 19:25)
Juk ne taip dažnai gyvenime gimdai ir augini vaikus, o dirbi - ištisai  rolleyes.gif
*

Pritariu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ne
mano vyras augino mažę iki pusės metų, aš dirbau. ir galiu pasakyt susitvarkė puikiai thumbup.gif Bet paskui jam atsibodo, ir pasikeitėm vietom. ir visai nesigailiu kad leidau ir jam pabandyt, dabar jis gerai žino ka reiškia auginti mažą vaiką, ir labai daug man padeda.

beje kai vyras ėjo į sodrą tvarkytis tėvystės atostogų dokumentų, darbuotoja nežinojo kaip tiksliai jas įforminti, nes dar nebuvo su tokia situacija susidūrus doh.gif
rosa
Maniškis tai būtų sutikęs, bet buvau egoistė ir norėjau pati patirti malonumą, augindama vaiką. Dar ir nelabai tikėjau, kad jis susitvarkys, jis toks nepraktiškas.
safarikids
Neprieštaraučiau, jeigu tai apsimokėtų finansiškai ir neprieštarautų jo darbdaviai... Tačiau vyro darbas toks, kad nelabai galima daryti ilgų pertraukų (prarandami klientai ir t.t. ir pan.)...
Šnekant apie pačią vaikų priežiūrą - saviškiu pasitikiu. Net jei kažką padarys prasčiau negu aš arba vėliau, negu turėjo būti padaryta, arba iš viso nepadarys.... jis turi kitokių privalumų (pvz. daugiau kantrybės thumbup.gif ). Čia gal kiek ne į temą: prieš porą savaičių "išstūmiau" jį vaikų į lauką ganyti. Po kiek laiko pažiūriu pro langą (vos neatsisėdau) - vyriškis tvarkingai stovi ir laiko gumą, o duktė šokinėja net suplukusi (kitas galas už kažkokio kuolo prikabintas). Dar kartą pagalvojau, kad geresnio tėčio savo vaikams niekur nerasčiau ax.gif ax.gif ...
ignasser
o aš nenorėčiau keistis schmoll.gif Man taip gera su mažiuku, kad jau pradedu generuoti mintį, kaip čia iki 3 metų su juo prabūt pačiai. Be to, esu iš tų, kurios įsitikinusios, kad niekas nepadarys taip gerai kaip jos. Mano vyras vaikį begalo myli, bet ... mama yra mama. Ir nesvarbu, kas finansiškai geriau apsimoka rolleyes.gif
Zhiema
kazkaip jau taremes , kad antra leliuką iki pusės metų auginsiu as ir nedirbsiu, o paskui apsikeisim ax.gif jis puikus tetis ir su viskuo liuksiškai susitvarko. ir nesu egoiste tiek, kad jei tik tetis rodo norą, atimciau is jo ta džiaugsmą blush2.gif o kad vyrai blogiau tvarkosi su vaiku nei moterys, tai ne tiesa schmoll.gif - pačios moterys nesuteikia jiems galymybių....
Žiba
QUOTE(AGFA @ 2005 06 25, 14:50)
NIEKADA NEUŽLEIŠČIAU SAVO VIETOS, NEPASITIKIU TIEK VYRU KAD GALĖČIAU PALIKTI JAM VAIKUS MAŽIAUSIAI PUSDIENIUI. NEGALIU SAKYTI KAD NEMYLI, NEPRIŽIŪRI. KAI REIKIA IR DABOJA IR MYLUOJA IR MAITINA. BET KAI AŠ PATI PADARAU, TAI ŽINAU KAD PADARYTA. VISADA GENA MINTIS, KAD GAL NEPADUOS KO, GAL VERKIA, O JIS NEPAGUODŽIA. KAI AŠ UŽREKIU ATRODO VISAI KITAIP, KAI SUBARA VYRAS TAI NORISI APRĖKT JĮ, KO JIS ČIA BARASI, NORS IR VAIKAI PRASIKALTĘ. TAI IR SAKAU, SEDĖČIAU DARBE, O MINTYS SUKTŪSI TIK APIE VAIKUS.
*

thumbup.gif Tiksliai pasakyta biggrin.gif Aš net tokią teoriją vyrui neseniai išmasčiau - jei vyras būtų nėščias ir pagimdytų vaiką, tai turbūt vis tiek auginti tektų mums moterims, nu nesutverti jie tam reikalui, nors tu ką doh.gif
Zhiema
QUOTE(zib@liux @ 2005 07 01, 21:02)
nu nesutverti jie tam reikalui, nors tu ką  doh.gif
*

turbut ne visi ax.gif tongue.gif
Žiba
Na gal dar yra ir dinozaurų, bet išimtys tik patvirtina taisyklę mirksiukas.gif
Minestry
QUOTE(mamulia @ 2005 06 24, 23:41)

*

O dar klausimas, kaip jusu vyrai reaguoja i tevystes atostogas ? Na ta prasme jei uzsimintumet kokia manot butu reakcija
kasiopeja
Aš tai neužleisčiau, nors vyras to ir labai norėtų (beje, ir nori) schmoll.gif Aš egoistė biggrin.gif
Beje, ir nelabai įsivaizduoju vieno "techninio" momento - kaip maitinti kūdikį motinos pienu, jei 8 valandas prasėdi darbe? Per vakarą juk nenusitrauksi visai ateinančiai dienai? g.gif
Ieva P.
Kai laukiausi, buvom aptarę su vyru galimybę per pusę pasidalinti atostogas - pirmus pusę metų aš, kitą pusę jis. Bet kai atėjo laikas galutinai apsispręsti, tai jis jau į krūmus schmoll.gif
Nors ir finansiškai mums labiau apsimoka, kad aš dirbčiau ir su vaiku jis kuo puikiausiai susitvarko, ir aš su malonumu eičiau dirbti, bet... Nepopuliaru tai pas mus, deja, dar.
guce
4u.gif niu gi kagi mamytes, o maniskis vat penktadieni isejo tevystes atotogu. nei mums finansiskai apsimoka nei ka, bet norejo zmogus nuo darbo atsipust, darbdavys gavo soka ir iki paskutines dienos prase neiseiti, bet maniskis jau taip atsidirbo tam darbe, kad iseidamas dar pareiske, kad grys tik 2 savaites atidirb.
tai dabar jau as begsiu darbelio ieskot, arba sakem atostogausim visi trys, o paskui ziuresim. tongue.gif
as ir pritariu nuomonei, kad mes per daug viska uzsigriebiem sau, o vargsams vyrams net neleidziam parodyt to ka sugema.
manau jei tik vyrui yra tox noras buti su lialiuku tai tik pirmyn.
DUOKIM VYRAMS VAIKUS AUGINT!
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ramirėja
Švedijoje tai gana populiarios tėvų atostogos, pas mus dar galbūt vos vos įsivažiuoja.
Aš asmeniškai jaučiu pati būčiau su leliukuuser posted image
Visai ne dėl to, jog vyru nepasitikėčiau, kažko bijočiau ir t.t. Papraščiausiai pati norėčiau pasimėgauti, pavargti kartu su savo mažyliu thumbup.gif
RamuneM
Mano Mielasis t.p. norėjo, bet mums finansiškai taip nepalanku, kad net sunku pagalvoti. Tačiau jis mane visaip pavaduoja, maksimaliai visur išleidžia, kad tik stogas nenudundėtų. Aišku dar neprisipažinau, kad mokausi neakivaizdžiai ir mokslu nenutraukiau, t.y. išlaikiau paskutinį egzamina sausio 23, sausio 26 pagimdžiau, o vasario pradžioje vel lankiau įvadines paskaitas. Sunku buvo, bet norisi kuo greičiau užbaigti. Žodžiu, nelabai dar tu sąlygų yra tėveliams pasimėgauti tėvystės atostogomis.
pokemonas
Ne, neužleisčiau savo vietos. Metukams suėjus ir tai vos atsiplėšiau nuo savo leliaus.
svajukas
Man labai idomus jūsų požiūris į ši klausymą smile.gif
Domicelė
a vot pasakyk kam tau reikia zinoti??? g.gif smile.gif
Enija
QUOTE(svajukas @ 2005 10 20, 19:30)
*

Lietuviški vyrai menkai orientuoti į tokią veiklą, nebent taptumėm tokios kaip skandinavės blink.gif
Lemone
QUOTE(Enija @ 2005 10 20, 22:16)
Lietuviški vyrai menkai orientuoti į tokią veiklą
*

Bet jau daugėja, daugėja rolleyes.gif Ypač tie orientuoti, kurie uždirba gerokai daugiau už žmoną ir tie, kurie nemano, kad vaikus auginti - išskirtinė moters prerogatyva unsure.gif
GV
QUOTE(svajukas @ 2005 10 20, 19:30)
*

As uz tai ,jei del tuo priklauso seimos finansine gerove
Kenga
Vaiko priežiūros atostogų, mano nuomone, eina tas, kuris mažiau uždirba šeimoje.
Lemone
QUOTE(Kenga @ 2005 10 21, 08:23)
Vaiko priežiūros atostogų, mano nuomone, eina tas, kuris mažiau uždirba šeimoje.
*

Gal ir taip, bet turėtų būti atvirkščiai: juk pašalpa skaičiuojama nuo auginančio tėvo atlyginimo
Jurgana
Mano vyras ėmė tėvystės atostogas, priežastys buvo kelios: norėjo kartu su manim gėrėtis, kaip mažylė auga smile.gif , aš "sėdėjau (ir sėdžiu) ant autorinių", jam jau buvo įkyrėjęs darbas, kurį jis tada dirbo, nepaisant to, kad atlyginimą gaudavo labai ir labai neblogą.

svajukas
QUOTE(Domicelė @ 2005 10 20, 20:13)
a vot pasakyk kam tau reikia zinoti??? g.gif  smile.gif
*

na supranti... vienas mano kolega būtent dėl to išėjo iš darbo, nes jam direktorius pasakė kad apie tėvystės atostogas jis tegu net nesvajoja... aš manau jog tai yra žmogaus teisių pažeidimas, todėl man įdomus žmonių požiūris į šį dalyką...
žinot jei jo vietoje būčiau aš taip pat padaryčiau tą patį, nes man mylimas žmogus yra daug svarbiau už matereliuosius dalykus, ir aš norėčiau dalyvauti ir gimdyme ir vaikelio auginime..
Mama_Tania
Mano pusbrolio žmona išėjo į darbą, kai vaikui buvo 3 mėn. Niekada nemaniau, kad jis sugebėtų pasirūpinti vaikų ir auginti vaiką soske.gif . Aš už tėvelių tėvystės atostogas.
Kuzia
QUOTE(Kenga @ 2005 10 21, 09:23)
*

QUOTE(Lemone @ 2005 10 21, 17:38)
Gal ir taip, bet turėtų būti atvirkščiai: juk pašalpa skaičiuojama nuo auginančio tėvo atlyginimo
*

Ir tuo, ir tuo atveju biznio nebus schmoll.gif biggrin.gif . Nebent eina vaiko priežiūros atostogų tas, kurio šefas geresnis ir būtent tam reikalui pakelia atlyginimą rolleyes.gif .
Mama_Tania
Kaip jau pasakiau - kodėl gi ne? Jei vyras nori, o ir pvz. žmona uždirba žymiai daugiau pinigėlių nei vyras ir jie priima tokį sprendimą, kad tėtis prižiūrės mažulį, tai kas čia tokio? Čia tik pagirtina, kad vyras ryžtasi tokiam dalykui.
Mama_Tania
Dar pridursiu. Mano vyras, pasilikę su vaikų, būna labai įdomus clap.gif , daug daugiau visko prisigalvoja yahoo.gif . Ir šiaip, jis pats geriausias vyras ir tėvas pasaulyje thumbup.gif wub.gif thumbup.gif
la vita
Idėja nebloga, bet juk mama vis tiek suksis daugiau- o jei dar vaikelį maitini? Tai kur čia biznis schmoll.gif
aišku, tėčiai moka rūpintis savo vaikais, patys auginam du ir matau tai. Bet pagal save žinau, kad jei dabar eičiau į darbą o vyras augintų mėnesio lelių būtų tease.gif
Mama_Tania
QUOTE(jolančiukas @ 2005 11 08, 10:49)
Idėja nebloga, bet juk mama vis tiek suksis daugiau- o jei dar vaikelį maitini? Tai kur čia biznis  schmoll.gif
aišku, tėčiai moka rūpintis savo vaikais, patys auginam du ir matau tai. Bet pagal save žinau, kad jei dabar eičiau į darbą o vyras augintų mėnesio lelių būtų  tease.gif
*

Jei maitini - nėra problemos, tokios mamos gerai apsaugotos įstatymu bei teisės aktais ph34r.gif .

O mano vyras, jei liktų su mažyle - tai geriau už mane susitvarkytų sunglasses2.gif thumb_yello.gif
Milė
Sveiki, tėčiai 4u.gif

įdomu ką jūs galvojat apie tėvystės atostogas? Ar gimus vaikeliui eitumėt vietoj mamos "atostogaus"? Mamytės, ar užleistumėt tėčiams vaiko auginimo atostogas?
Pasiplepėkime apie tai, a... mirksiukas.gif
nuodeme
Apie vyrus tėvystės atostogose jau yra tema čia.
asadasta
Tėvystės atostogos geras dalykas,bet aš saviškio niekaip neįsivaizduoju auginant vaiką:nors mielai būčiau su juo susikeitus vietomis,kad bet turėtų supratimą KĄ VEIKI PER VISĄ DIENĄ,nes itin dažnai tekdavo girdėt jo "auksinę frazę"-juk nieko neveiki per dienų dienas...
Night
Aš tai neužleisiu vyrui tų atostogų, nes pati noriu smile.gif
Kodėl gi nepailsėjus nuo darbo, ir beto taip patogiau nei laxtyt iš darbo kas kelias valandas vaiką maitinti. Beto klausiau savo vyro, tai jis irgi nenori, sako geriau jau jis vakarais žiūrės vaikelį ir leis man pailsėti smile.gif
Evuška
Aš neužleisčiau schmoll.gif schmoll.gif Nėra didesnio malonumo,kaip auginti angeliuką pačiai wub.gif wub.gif
KOSMĖJA
Aš irgi neužleisčiau, nors manau maniškis ir nenorėtų, užtenka palikti juos keliom valandom ir tai telefonas netyla biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Iš tiesų kaip bebutų, tai malonumas aš jį pasilieku sau 4u.gif wub.gif
KOSMĖJA
O kur gi tėčiai? Ką jie apie tai mano?
Gema
mūsų tėvelis pasiėmė tas atostogas ir išvažiavo į Norvegija pinigėlių uždirbinėti, o vaikas ir toliau sėkmingai žygiuoja į darželį, o mamytė į darbelį. Pasiėmė metam atostogas todėl, kad nenorėjo darbo prarasti kai atsirado galimybė daugiau pinigėlių uždirbti.
Taigi ką stastistika rodo tai dar neviskas, nes realiai labai mažai šaunuolių tėtukų auginančių vaikučius.
Romasis
Manau tai nuo šeimos priklauso kas turi eiti atostogų. Visų pirma reikia atsižvegti kas geriau auklės vaiką, nes ne visais atvejais moterys rupinasi vaikais geriau už vyrus. Pavyzdžiui mano draugo žmona kala pinigus užsienyje, o draugas prižiūri dukrą ir abu jie patenkinti. Antras faktorius tai pinigai, reikia žiūrėti kas daugiau uždirba. Trečias faktorius santykiai su darbdaviu, nes pagal įstatymus tai tu gali išeiti tėvystės atostogų, bet jai darbdaviui tai nepatiks, tai grižus jis suras motyva tave atleisti. Musu visuomenėje nėra priimta tevui eiti atostogu, kaip vienas darbdavys pasakė man reikalingi darbuotojai o ne auklės. Pagal įstatymus gal ir gražu bet prieš traukinį su šakėmis nešoksi. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.