Sveikos mamos. Pagelbekit, jei kuri zinote, kur Kaune galima atlikti tevystes nustatyma. Ar tokie tyrimai daromi tik Vilniuje Zmogaus genetikos centre ir kt privaciose istaigose. Aciu labai.
Pagal LR Civilinį kodeksą (šeimos teisė), norint nustatyti tėvystę, reikia kreiptis į teismą.
Šio kodekso 3.146 straipsnis numato tėvystės nustatymo sąlygas, t.y. jei vaikas gimė nesusituokusiai motinai ir tėvystė nepripažinta, tėvystę gali nustatyti teismas. Pagal 3.147 straipsnį dėl tėvystės nustatymo turi teisę kreiptis šie asmenys: 1) Jei vaikas gimė nesusituokusiai motinai ar nuginčyti vaiko gimimo įraše duomenys apie tėvą, ieškinį dėl tėvystės nustatymo gali pareikšti vyras, laikantis save vaiko tėvu. Atsakovai pagal tokį ieškinį yra vaikas ir jo motina. 2) Jei vaiko tėvas atsisako pripažinti tėvystę pareiškimu dėl tėvystės pripažinimo ar vaiko tėvas mirė, ieškinį dėl tėvystės nustatymo gali paduoti vaiko motina, vaikas, įgijęs visišką veiksnumą, vaiko globėjas (rūpintojas), valstybinė vaikų teisių apsaugos institucija arba mirusio vaiko palikuonys. Teismas, nustatęs tėvystę, įsiteisėjusį teismo sprendimą per tris darbo dienas išsiunčia civilinės metrikacijos įstaigai, įregistravusiai vaiko gimimą. LR Civilinio kodekso 3.148 straipsnis reglamentuoja tėvystės nustatymo pagrindus: Pagrindas tėvystei nustatyti yra moksliniai įrodymai (giminystės ryšį įrodančių ekspertizių išvados), šiuo atveju DNR tyrimai. Tėvystės nustatymo tyrimai tiek pagal teismų nutartis, tiek ir pagal asmeninius piliečių prašymus atliekami Mykolo Romerio universiteto Teismo medicinos institute, Vilniuje. Galima kreiptis ir anonimiškai. Tėvystės nustatymo tyrimas tiek pagal teismo nutartį, tiek ir pagal asmeninį prašymą kainuoja tiek pat. Pagal Teismo medicinos instituto direktoriaus 2007-03-30 įsakymą Nr. 109 giminystės ryšių (tėvystės, motinystės) nustatymas, esant vienam vaikui, kainuoja 900 Lt. Įrodžius tėvystę teisminiu keliu, DNR tyrimo pagal teismo nutartį išlaidas turi sumokėti atsakovas (vaiko tėvas). Kitais atvejais išlaidas galima sumokėti ir tarpusavio susitarimo pagrindu, nes tokių sandorių įstatymas nereglamentuoja. Yra ir kitos Civilinio proceso kodekse numatytos įrodymų priemonės. Jei šalys atsisako ekspertizės, pagrindu tėvystei nustatyti gali būti įrodomieji faktai, patikimai patvirtinantys tėvystę: bendras vaiko motinos ir numanomo vaiko tėvo gyvenimas, bendras vaiko auklėjimas, išlaikymas ir kiti įrodymai. Jei atsakovas atsisako ekspertizės, teismas, atsižvelgdamas į bylos aplinkybes, gali tokį atsakovo atsisakymą įvertinti kaip tėvystės įrodymą.
Kaip supratau, kad
Tėvystės nustatymo tyrimai tiek pagal teismų nutartis, tiek ir pagal asmeninius piliečių prašymus atliekami TIK Mykolo Romerio universiteto Teismo medicinos institute, Vilniuje. kokio amžiaus vaikiukui paprastai atleikami DNR tyrimai? teismo proceso dokumentų paruošimas taip pat užima laiko. be to, ir data juk tyrimo yra nustatoma teismo?????
ar galima užginčyti DNR tyrimą? juk tai 99proc. tikimybė tiesos, bet vis dėl to ne 100. vat įdomu, ar gali to vieno procento dėka nesutikti su tėvyste?
ne nežinau, man tiesiog įdomu ar įmanoma užginčyti tėvyste net ir DNR teigiamam atsakymui? gal kas susidūrėt? ar teismas, jau bet kokiu atveju tai laiko kaip įrodymą.
Beje, tai nera 99 proc, o 99,99proc
mano toks pazystamas abejojo savo drauges istikimybe ir nebuvo 100% isitikines kad vaikelis jo...tai dare DNR tyrima!! vilniuje
QUOTE(ciuke @ 2009 02 21, 15:27) fsss~ "aha, bet juk ir 0,01% yra galimybė" Man atrodo čia jau totali nesąmonė tokiais skaičiais nepatikėti, nebent nenorima to vaiko pripažinti po teigiamo DNR ir specialiai, siekiant sau naudos abejoti dėl to 0,01, o ne dėl to, kad netiki QUOTE(deisy @ 2009 03 01, 12:57) Man atrodo čia jau totali nesąmonė tokiais skaičiais nepatikėti, nebent nenorima to vaiko pripažinti po teigiamo DNR ir specialiai, siekiant sau naudos abejoti dėl to 0,01, o ne dėl to, kad netiki man įdomu ar teisiškai turi kokią nors reikšmę tas 0,01%? ar tai jau skaičiuojasi kaip 100% ir jokių klausimų būt negali?
o galimas toks variantas, kad dnr tyrima atlikti be tevo?ar nustatant tevyste butinas jo dalyvavimas?gal galima tiesiog jo krauja, seiles ar dar ka pristatyti paciai?
QUOTE(juste85 @ 2009 03 04, 10:31) o galimas toks variantas, kad dnr tyrima atlikti be tevo?ar nustatant tevyste butinas jo dalyvavimas?gal galima tiesiog jo krauja, seiles ar dar ka pristatyti paciai? Abejoju
o kaip tu irodysi vaiko tevui, kad seiles ae kraujas JO
Tai nesi tikra, ar vaikelio tėvas tikrai tas, kuriam tai pripaišei ar įteigei...?
QUOTE(deisy @ 2009 03 05, 18:07) Tai nesi tikra, ar vaikelio tėvas tikrai tas, kuriam tai pripaišei ar įteigei...? na esu 100% tikra, nes kitu vyru pas mane nebuvo, kol su vyru esu.tiesiog man labai idomu kaip ten viskas vyksta ir ka gali nustatyti, ko ne ir t.t. taciau jei vyrui pasakyciau, kad man idomu tas dnr testas, ir noreciau ji pasidaryti vien del smalsumo, tai vyras tikrai nesuprastu QUOTE(juste85 @ 2009 03 06, 12:27) na esu 100% tikra, nes kitu vyru pas mane nebuvo, kol su vyru esu.tiesiog man labai idomu kaip ten viskas vyksta ir ka gali nustatyti, ko ne ir t.t. taciau jei vyrui pasakyciau, kad man idomu tas dnr testas, ir noreciau ji pasidaryti vien del smalsumo, tai vyras tikrai nesuprastu O kas jums ten idomu, kaip viskas vyksta QUOTE(ciuke @ 2009 03 06, 12:32) O kas jums ten idomu, kaip viskas vyksta idomu rezultatas.buvo kalbama apie 0.01 % paklaida, manau gali buti ir didesne.ar 100 % nustato?ant kiek patikima?nu begale turiu klausimu.ir siaip butu idomu pabendrauti su tais gydytojais apie ivairias gyvenimiskas situacijas, kurios nutinka ju darbe. QUOTE(ciuke @ 2009 03 06, 12:51) tai vat butent, kodel tada negalima nustatyti 100 %, jei vaiko tevas butent tas, kuri tira?kodel atsiranda paklaida?kokios priezastys tai lemia?ar daromos kokios naujoves tobulinant dnr tyrima?idomu pabendrauti su tais, kurie daresi si testa.ju patirtys.
juste, jeigu Jusu vyras nesutinka tokiam tyrime dalyvaut, suraskit draugu pora, kurie turi savo vaika ir bandykit ikalbinet, kad mokslo, ar balazin kieno labui Jums to reikia...
Sveikos mamules.galiu papasakot savo istorija.Pries dvi savaites dariausi dnr.Reikejo vaziuoti i vilniu.Kaune daro dnr,bet kaip sake mano advokatas tai tipo vilniui patikimiau nei kaune,nes kaune nesenai daryt pradejo.Krauja ima is pirstuko.pries tyrima buvo idomu suzinot is kur ims krauja suneliui,tai internete prisiskaiciau visokiu nesamoniu.
"DNR ekspertizės Kraujo, išskyrų, plaukų, audinių tapatumas (tiriamo objekto DNR struktūros sutapimas su konkrečių asmenų DNR struktūromis ir tiriamo objekto priklausomybė identifikuojamam asmeniui); Ginčytinos tėvystės, motinystės, vaikų sukeitimo, giminystės ryšio nustatymas."
labukas visom galiu atsakit jum i ta klausima 100% nes pres metus dariau savo sunui ta dnr tirima .
QUOTE(juste85 @ 2009 03 06, 11:27) na esu 100% tikra, nes kitu vyru pas mane nebuvo, kol su vyru esu.tiesiog man labai idomu kaip ten viskas vyksta ir ka gali nustatyti, ko ne ir t.t. taciau jei vyrui pasakyciau, kad man idomu tas dnr testas, ir noreciau ji pasidaryti vien del smalsumo, tai vyras tikrai nesuprastu Kam daryti dnr is smalsumo
idomu kuri moteris,daro dnr is smalsumo?as dariausi nes sunelio tevas nenori auginti sunaus motivuodamas kad sunus ne jo.Tai as pasiuliau pasidaryti dnr
QUOTE(fsss~ @ 2009 02 21, 11:37) ar galima užginčyti DNR tyrimą? juk tai 99proc. tikimybė tiesos, bet vis dėl to ne 100. vat įdomu, ar gali to vieno procento dėka nesutikti su tėvyste? atsakymas bent jau pas mane 7ni skaičiai po kablelio, ir bent 4 po kablelio būna devynetai, taip kad ta likusi procento dalis iš tiesų labai jau maža, aišku galima kabinėtis, bet 100% niekada nebūna
100%duoda tik morge
labas visoms,
turiu toki klausimeli, gal galesite man padet...ar galima DNR tyrima atlikti iki gimdymo?? ar tik butinai kai vaikelis gims? QUOTE(katiukas @ 2009 04 08, 09:49) labas visoms, turiu toki klausimeli, gal galesite man padet...ar galima DNR tyrima atlikti iki gimdymo?? ar tik butinai kai vaikelis gims? Galima, bet tuomet duriama i pilva (zodziu procesas ziaurokas), tai jei yra galimybe manau geriau palaukti kol gims... As pati su tokia situacija visai neseniai susiduriau ir grieztai pasakiau NE. Nezmoniska kazkaip...
Sveiki,
Gal kas galetu pagelbeti tokioje situacijoje: moteris susilauke vaikelio, gyvenant su draugu nesusituokus. Sis draugas pripazino tevyste notariskai. Nors abu zino, kad vaikas gali buti ne to zmogaus, kuris pripazino tevyste. Klausimas butu toks: ar si moteris gali savo iniciatyva (nezinant draugui) padaryti DNR tyrima su kitu vyru, kuris galbut yra tikrasis vaiko tevas? Ar butinas tevyste pripazinusio vyro leidimas siam tyrimui? O gal DNR tyrima galima daryti tik su tevyste pripazinusiu vyru? QUOTE(mazass @ 2009 05 23, 11:38) Klausimas butu toks: ar si moteris gali savo iniciatyva (nezinant draugui) padaryti DNR tyrima su kitu vyru, kuris galbut yra tikrasis vaiko tevas? Ar butinas tevyste pripazinusio vyro leidimas siam tyrimui? O gal DNR tyrima galima daryti tik su tevyste pripazinusiu vyru? tai kaip tik dažniausiai DNR daro dėl to, kad tėvystės nepripažįsta
Jau radau, kur Vilniuje daro DNR tyrimus be jokiu dokumentu, be jokiu teismu
Vienoje vietoje uzsiregistravom tyrimui. Tai net pazadejo, kad per 2 savaites jau bus rezultatai, kitur per menesi... Papildyta: QUOTE(Elzė @ 2009 05 24, 01:24) Mano aprasyta situacija kiek kitokia.
Sveikos,
DNR tyrima tevystei nustatyti galima padaryti Vilniuje SORPO laboratorijoje karoliniskese. Tyrimo kaina 890 Lt. Registruotis is anksto nereikia, atsakymas pateikiamas mazdaug per 2 savaites. Beje, cia tevyste daro ne vien is kraujo, bet ir is seiliu meginio (burnos epitelio lasteliu), tad maziems leliukams, jei reikia, nereikalingas durimas. Kaina nuo to nesiskiria, atsakyma davimo laikas taip pat. Tyrimo tikslumas, dwl kurio ia diskutujama yra patvietinamas moksliskai. Tevyte paneigiama 100 %, o patvirtinama 99,99%. Galima paskaityti Ju puslapi www.sorpo.lt. ten visa info apie si tyrima pateikta QUOTE(juste85 @ 2009 03 06, 19:27) na esu 100% tikra, nes kitu vyru pas mane nebuvo, kol su vyru esu.tiesiog man labai idomu kaip ten viskas vyksta ir ka gali nustatyti, ko ne ir t.t. taciau jei vyrui pasakyciau, kad man idomu tas dnr testas, ir noreciau ji pasidaryti vien del smalsumo, tai vyras tikrai nesuprastu Nu ir smalsumas pasvaistyt pinigus. QUOTE(juste85 @ 2009 03 06, 19:58) tai vat butent, kodel tada negalima nustatyti 100 %, jei vaiko tevas butent tas, kuri tira?kodel atsiranda paklaida?kokios priezastys tai lemia?ar daromos kokios naujoves tobulinant dnr tyrima?idomu pabendrauti su tais, kurie daresi si testa.ju patirtys. Todel kad pasaulyje yra 6 milijardai gyventoju o tiriamas tik fragmentas. Todel nera atmetama galimybe kad tas fragmentas gali pasikartot pas kita zmogu. QUOTE(Leonora_ @ 2009 04 08, 00:03) tai nebent tas vaikas galetu buti artimo giminaicio, pvz to vyro tevo vaikas kad irgi butu 99.99proc. niekas kitas netures tokio artimo geno varianto Net jei tevas yra vyro tevas tai vistiek DNR nesutaps, nes vyras ( tevo vaikas ) turi ir savo motinos dnr . Taip kad vyro tevo ir pacio vyro Dnr skirsis mazdaug 50%. Vadinasi to vyro vaikas, arba senelio anukas gali is senelio atsinest 25% informacijos. galbut butu reali galimybe kad sutaptu monogaminiu dvyniu Dnr bet kaip gyvenimas parodo kad jie serga skirtingom ligom, turi skirtingius bruozus ir pan. Dnr tyrimas yra imamas vaiko Dnr, tevo Dnr jei yra galimybe ir motinos Dnr. gaunamas toks vaizdas... pvz galima imt tarp dvieju itariamu tevu tai tikras tevas bus tas kurio dnr bruksniukas ir jo storumas ir vieta sutaps su vaiko. Patikimumas yra labai labai didelis. Vis delto pasaulyje 6milijardai gyventoju ir kad dar vieno ir ju sutaps galima tikslinti imant motinos Dnr is tada kas ne motinos tas turi but tevo. Taip kad tyrimas yra tiek tikslus kiek teismas ir pats tevas gali juo pasitiketi. QUOTE(eglematas @ 2009 03 07, 12:48) o kokio amziaus vaikui eme krauja? siaip naujagimiams kartais kraujas yra imamas is galvos ( pvz ypac neisnesiotiems), nes ten yra lengviausiai pataikyti ( gal cia aktualiau kai imama is venos). Arba dar daznai kudikiams yra imamas kraujas is kulniuko (lengviau bega ) Maniskei ir kateteris buvo istatytas i galvyte, kai reikejo laselines statyti.
Sorpo medicinos tyrimuose anonimiškai pasidariau tėvo ir vaiko DNR iš seilių mėginio. Atsakymas neigiamas t.y. neesu vaiko tėvas. Motina reikalauja kito tyrimo. Kad pačiam būtų ramiau tyrimą pakartosiu Teismo medicinos institute iš kraujo mėginio. Ar kas nors buvote susidūrę su tokiu reiškiniu, kad vienoje įstaigoje atsakymas neigiamas, o kitoje gali būti teigiamas? Ar yra kam nors iš jūsų taip nutikę?
Teimo medicinos institute ima tik kraujo meginius is pirsto.Reikalingi abu tevai ir vaikas.
QUOTE(Bekasė @ 2009 09 01, 20:49) o kokio amziaus vaikui eme krauja? siaip naujagimiams kartais kraujas yra imamas is galvos ( pvz ypac neisnesiotiems), nes ten yra lengviausiai pataikyti ( gal cia aktualiau kai imama is venos). Arba dar daznai kudikiams yra imamas kraujas is kulniuko (lengviau bega ) Maniskei ir kateteris buvo istatytas i galvyte, kai reikejo laselines statyti. Kūdikiams kraujas iš venos neimamas,nes venų nesimato. QUOTE(veveryčka @ 2009 12 16, 19:36) Ar kas nors buvote susidūrę su tokiu reiškiniu, kad vienoje įstaigoje atsakymas neigiamas, o kitoje gali būti teigiamas? Ar yra kam nors iš jūsų taip nutikę? Tokiu atveju reiktu ieskoti, kur isivele klaida: gal buvo sumaisyti meginiai, rezultatai ar dar kas nors. Bent as taip manau. QUOTE(veveryčka @ 2009 12 16, 19:36) Sorpo medicinos tyrimuose anonimiškai pasidariau tėvo ir vaiko DNR iš seilių mėginio. Atsakymas neigiamas t.y. neesu vaiko tėvas. Motina reikalauja kito tyrimo. Kad pačiam būtų ramiau tyrimą pakartosiu Teismo medicinos institute iš kraujo mėginio. Ar kas nors buvote susidūrę su tokiu reiškiniu, kad vienoje įstaigoje atsakymas neigiamas, o kitoje gali būti teigiamas? Ar yra kam nors iš jūsų taip nutikę? Nemanau, kad gali taip buti,kad vienoje istaigoje butu teigiamas rezultatas, o kitoje - neigiamas. Nes DNR tyrimai yra gana tikslus, nebent butu paciu darbuotoju padaryta kazkokia klaida, kuriu pasitaiko labai retai. Todel manyciau, kad ir Teismo medicinos institute bus toks pats atsakymas.
o galima tyrima daryti dviem tariamiem brolima tikslu issiaiskinti, ar jietikri broliai?
mamos skirtingos.
gal kuri zino kur kaune galima pasidaryti dnr tyrima!
gyveni su vyru jau kuri laika ir pasirodo jo buvusioji su vaiku ant ranku, tipo cia jo. na jis tai miegojo su ja iki manes, bet nera isitikines kad vaikas jo. Su to vaiko mama susitarem draugiskai pasidaryti dnr tyrimus, jei vaikas jo tai tikrai nesikratysim atsakomybes ir dar pati padesiu auginti. tai db iesskom kur pasidaryti, siaip popieriu tai neturim, cia savo noru norime gal kuri zinot???? |