QUOTE(ciuke @ 2009 02 21, 11:12) O zinote patikimesniu budu tevystei irodyti? siandien pati gryzau is teismo po dnr tyrimo ir teiseja visikai pripazysta kai testo rezultatai 99 procentai pati su tuo susiduriau Papildyta:QUOTE(Arven @ 2009 03 01, 20:53) galite bandyti kartoti tyrima tikriausiai. jei tyrimo rezulatati 99 procentai bet kuriuo atveju teismas su tuo sutinka ir nieko nebepakeisi pati siandien su tuo susiduriau
spin2liux
2010 07 23, 21:57
nezinau, gal ne cia rasau, bet gal kuri zinosit 4u.gif jeigu vyras kreipiasi i teisma, del DNR tyrimu ir tevystes nustatymo, net vaiko mama nesutinka su tokio tyrimo darymu,, ar gali b uti, kad teismas atmes vyro prasyma? o jei patenkins tai kaip su apmokejimu? kas tokiu atveju apmoka tyrima?pats vyras?
jolituze
2010 09 13, 19:41
Atsiprasau,jei kartosiuosi.Tikrai neperskaiciau visos temos.Gal kas zinote ar DNR tyrima atlieka dar esanciam isciuose leliukui?Kazkur buvau radusi info apue rizika.Gal kas zinote ka placiau?
*INSOMNIA*
2010 09 13, 21:34
QUOTE(spin2liux @ 2010 07 23, 20:57) nezinau, gal ne cia rasau, bet gal kuri zinosit 4u.gif jeigu vyras kreipiasi i teisma, del DNR tyrimu ir tevystes nustatymo, net vaiko mama nesutinka su tokio tyrimo darymu,, ar gali b uti, kad teismas atmes vyro prasyma? o jei patenkins tai kaip su apmokejimu? kas tokiu atveju apmoka tyrima?pats vyras? nesu ysitikinusi 100% bet kiek zinau toks tariamas tevas nezinojes kad vaikas egzistuoja ar nedaves savo pavardes, turetu surasti liudininkus ir pateikti daugiau yrodymu kad jie susitikinejo ir intymiai "bendravo" (cia jei nebuvo susituoke jie) . jei netures visiskai jokiu yrodymu gali buti kad ir atmes, o jei yrodymu bus tai teismas tikrai neatmes.. dar noriu papasakoti kaip rode per tv (rusijoj) mergina su zurnalistu pagalba paviesino viena toki "teva" jis kategoriskai atsisake pripazint tevyste ir nenorejo dnr nes pas juos buvo tik 1d nuotykis o ji pakele jo numesta nuoruka nunese y tyrimu centra ir padare dnr, paaiskejo kad tai vistik jo vaikas, na aisku ji tuo teisme negales nieko yrodyt todel kad ne faktas kad ji nepakiso kitos nuorukos, bet uztat pries visa sali parode to nenaudelio veida
shpagette
2010 11 04, 15:42
Galima ir Lietuvoje slapta, vyriškiui net neįtariant, atlikti dnr tyrimą: http://seklys.com/2009/02/03/naujiena-nr1/ Tik teismui reikėtų atlikti pakartotinį tyrimą
Zuikių_dainos
2010 11 15, 11:00
Labas, gal kas susidūrėt su DNR nustatymu besilaukiančiajai? Kur, kiek kainuotų, kaip atliekamas ar yra rizikos faktorių vaisiui? Tiek spėjamasis tėvelis, tiek mamytė testą daryti sutinka ( mosiet ir pačiai smalsu ). Ačiū už atsakymus
Dukra,mama,sesuo
2010 12 14, 20:52
Sveikos mamytes, Turiu klausimeli...gyvenu anglijoe,draugavau su vaikinu 2metus,kai pastojau jis mane paliko,susirado irgi lietuve.nors ir labai pykstu,bet leidziu lankyti suneli.nedaviau sunui jo pavardes ir neirasiau i gimimo liudijima tevo,nes jis ne lietuvis,nenoriu jokiu nesusipratimu,del vaziavimo i kitas salis.mes daznai konfliktuojame ir kartais neleidziu aplankyt sunaus,jis grasina kad padarys DNR testa ir turesiu duot jo pavarde sunui ir tada negausiu jokiu pasalpu.tai noreciau suzinoti ar padarius ta DNR testa turesiu duoti vaikui jo pavarde ir ar tada nuims man pasalpas?gal kas nors susidure su tokia situacija.padekit..
QUOTE(Dukra @ mama,sesuo,2010 12 14, 21:52) Sveikos mamytes, Turiu klausimeli...gyvenu anglijoe,draugavau su vaikinu 2metus,kai pastojau jis mane paliko,susirado irgi lietuve.nors ir labai pykstu,bet leidziu lankyti suneli.nedaviau sunui jo pavardes ir neirasiau i gimimo liudijima tevo,nes jis ne lietuvis,nenoriu jokiu nesusipratimu,del vaziavimo i kitas salis.mes daznai konfliktuojame ir kartais neleidziu aplankyt sunaus,jis grasina kad padarys DNR testa ir turesiu duot jo pavarde sunui ir tada negausiu jokiu pasalpu.tai noreciau suzinoti ar padarius ta DNR testa turesiu duoti vaikui jo pavarde ir ar tada nuims man pasalpas?gal kas nors susidure su tokia situacija.padekit..  Bet ar jis nepamirsta, kad jei jis bus vaiko tevas, tai ir islaikyma PRIVALES savo vaikusi skirti! Nemanau, kad jis to noretu... Greiciausiai tik gasdina...
Dukra,mama,sesuo
2010 12 19, 00:37
Bet ar jis nepamirsta, kad jei jis bus vaiko tevas, tai ir islaikyma PRIVALES savo vaikusi skirti! Nemanau, kad jis to noretu... Greiciausiai tik gasdina... Jis padeda islaikyti sunu.duoda 30 svaru i savaite,bet nzn ar cia pakankamai
*fujimi
2011 01 18, 22:16
QUOTE(Dukra @ mama,sesuo,2010 12 19, 01:37) Bet ar jis nepamirsta, kad jei jis bus vaiko tevas, tai ir islaikyma PRIVALES savo vaikusi skirti! Nemanau, kad jis to noretu... Greiciausiai tik gasdina... Jis padeda islaikyti sunu.duoda 30 svaru i savaite,bet nzn ar cia pakankamai  o kiek jis privaletu kaip minimum dauoti jei butu oficialiai pripazintas teciu?
krisstee
2011 02 06, 10:48
sveikos,gal zinot kur daromi DNR tyrimai kaune
angely3
2011 02 24, 13:03
QUOTE(krisstee @ 2011 02 06, 11:48) sveikos,gal zinot kur daromi DNR tyrimai kaune  o tau reikia del saves ar teismui?
murzinyte
2011 02 24, 20:21
Sveikos mamytes. Turiu klausima ir niekur nerandu atsakymo. Pamaniau gal jus ka zinosit ar bent nukreipsit . Sklando gandai kad pagal kazkoki nauja istatyma, nesusituokusi moteris pagimdziusi vaikeli privalo jam suteikti savo pavarde, o jei nori suteikti tecio pavarde turi padaryti dnr tevystei. Gal zinot ar tai tiesa ? Tiesiog tokia kvaila situacija tarp man artimu zmoniu : mergina laukiasi ir isvyko gimdyti i Lietuva, tetis (lietuvis) liko laukti gimdymo cia, Airijoje. Santykiu prasme viskas grazu ir gerai, tiesiog nenori tuoktis pora. Tai negi dabar reiks irodineti tevyste nors tetis pats ja neabejoja, kad suteikt vaikuciui tecio pavarde???
QUOTE(murzinyte @ 2011 02 24, 21:21) Sveikos mamytes. Turiu klausima ir niekur nerandu atsakymo. Pamaniau gal jus ka zinosit ar bent nukreipsit . Sklando gandai kad pagal kazkoki nauja istatyma, nesusituokusi moteris pagimdziusi vaikeli privalo jam suteikti savo pavarde, o jei nori suteikti tecio pavarde turi padaryti dnr tevystei. Gal zinot ar tai tiesa ? Tiesiog tokia kvaila situacija tarp man artimu zmoniu : mergina laukiasi ir isvyko gimdyti i Lietuva, tetis (lietuvis) liko laukti gimdymo cia, Airijoje. Santykiu prasme viskas grazu ir gerai, tiesiog nenori tuoktis pora. Tai negi dabar reiks irodineti tevyste nors tetis pats ja neabejoja, kad suteikt vaikuciui tecio pavarde??? pasiskambinkit is civilines metrikacijos skyriu. ten paaiskins kokio dokumneto reikia (tures abu kreipti pas notara) norint vaika iforminti tecio pavarde
super_wife
2011 03 01, 19:16
QUOTE(murzinyte @ 2011 02 24, 20:21) Sveikos mamytes. Turiu klausima ir niekur nerandu atsakymo. Pamaniau gal jus ka zinosit ar bent nukreipsit . Sklando gandai kad pagal kazkoki nauja istatyma, nesusituokusi moteris pagimdziusi vaikeli privalo jam suteikti savo pavarde, o jei nori suteikti tecio pavarde turi padaryti dnr tevystei. Gal zinot ar tai tiesa ? Tiesiog tokia kvaila situacija tarp man artimu zmoniu : mergina laukiasi ir isvyko gimdyti i Lietuva, tetis (lietuvis) liko laukti gimdymo cia, Airijoje. Santykiu prasme viskas grazu ir gerai, tiesiog nenori tuoktis pora. Tai negi dabar reiks irodineti tevyste nors tetis pats ja neabejoja, kad suteikt vaikuciui tecio pavarde??? Tikrai ne  Reikia tik patvirtinimo notaro,kad As V.P. pripazystu savo sunu/dukra gimusi 2000.01.01 ir noriu duoti savo pavarde tokia ir tokia ir parasas,toliau raso mama vaikucio,As V.P. sutinku,kad toks ir toks duotu mano sunui/dukrai savo pavarde . Parasas. Ir notaras patvirtina dokumenta,tada su situo dokumentu einat i civilines metrikacijos skyriu ir i gimimo liudijima daro irasa,kad pas mama viena pavarde,o teti iraso su kita,automatiskai vaikuciui duoda tecio pavarde  Tikiuosi padejau. Tik reikia dabar susizinoti kaip Jums padaryt teisingiau,nes kaip suprantu tetis Airijoj,o mama jau Lietuvoj,tai turbut per faxa kaz kaip sius ar dar kaip  Manau paskambinkit i notaru kontora ir pasikonsultuokit
yersinia31
2011 04 26, 16:27
Gal biskeli ne i tema, bet noriu papasakot juokinga istorija susijusia su DNR testu.(Veiksmas vyksta Anglijoje) Taigis liepos pabaigoje 2010, susipazinau su labai simpatingu juoduku. Kazkaip neilgai laukus, sukritome i lovyte. Vaikinuks tvirtino, kad issiskyre su paskutine mergina pries puse metu... na man tai tiko... veiksmas vyksta labai greit, prabunda jausmai ir staiga...mano berniukas prisimena, kad vis delto jis turi mergina ir su ja jau kartu 9 metai. Na ka, sunku buvo, bet issiskyrem. Rugpjucio gale pasijuntu nescia, pranesu naujiena teveliui ir pareiskiu, kad aborto as nedarysiu, nieko man is jo nereikia. Jis spaudzia mane darytis aborta, is to isgascio pasipersa savo merginai... Uz poros menesiu jis man paskambina ir pareiskia, kad vis delto jis rupinsis vaikiuku ir jo fiance apie viska zino. Man aisku is kart klausimas iskilo: idomu ka jinai zino?! Pavyko veliau issiaiskinti, kad jis jai nupasakojo istorija mazdaug taip: apie rugpjucio 18d ivyko vienos nakties nuotykis ir as pastojau. Na mergycka pasirode nekvaila ir pareiske, kad nori DNR testo. As ja kaip ir suprantu... tik vat tevelis biski sukvailiojo-jis gis zino, kad vaikas jo tik is to strioko 10-cia dienu pavelino data. Man teko susipazint su jo fiance, tai ta i mane klausiamu zvilgsniu ziurejo, kaip cia as gimdysiu anksciau Dabar laukiam vaikiuko gimimo ir jau begsim visu dnr testu darytis
ar galiu as daryti DNR jai as nepilnamete ar reikia kokiu dokumentu ten?
QUOTE(Ramiii @ 2011 06 16, 16:59) ar galiu as daryti DNR jai as nepilnamete ar reikia kokiu dokumentu ten? kaip ir bet kokia kitai medicininei procedurai - tevu/globeju sutikimas
pamaivyte
2011 06 21, 14:54
turiu ir as labai nestandartini klausima, o jei vaiko tevas yra ikalinimo istaigoje, jis netiki kad vaikas jo, kokiu budu is jo paimti dnr jei jis is ten isvykti negali  jei kas susidurete su tokia situacija papasakokit kaip yra, o jei ne, tai gal nefantazuokit
Ar gali teismas paskirti atlikti DNR ekspertizę Valstybinės teismo medicinos tarnybos padalinyje Klaipėdos skyriuje http://www.vtmt.lt/pages/lt/struktura-ir-k...dos-skyrius.php
dajjana
2011 08 08, 16:52
QUOTE(pamaivyte @ 2011 06 21, 15:54) turiu ir as labai nestandartini klausima, o jei vaiko tevas yra ikalinimo istaigoje, jis netiki kad vaikas jo, kokiu budu is jo paimti dnr jei jis is ten isvykti negali  jei kas susidurete su tokia situacija papasakokit kaip yra, o jei ne, tai gal nefantazuokit  Tikriausiai atsakau jau per vėlai, tačiau, galbūt ši informacija pagelbės kitiems. DNR tyrimus galite atlikti SORPO laboratorijoje. tai vienintelė privati įstaiga Lietuvoje, turinti licenzija tokiems tyrimams. Visos kitos juos kažkur veža, per ar pan.  . Jei esate vilnietė - nuvykite į A.J. Povilaičio g. 18, arba į J. Baltrušaičio g. 11-119 (čia yra šitos laboratorijos filialai), pasakykite kokia yra sutuacija. Laboratorijoje jums bus išduotos DNR tyrimo paėmimo priemonės (seilių mėginiui), ir paaiškinta kaip jį paimti. paėmusi DNR ėminį atvešite jį į laboratoriją ir kartu atsivešite vaiką, kurį norite ištirti. laboratorijoje bus paimtas vaiko ėminys. Tiesa, toks tyrimas yra traktuojamas kaip anoniminis, kadangi laboratorijos darbuotojas neatsako kokio žmogaus ėminį Jūs paėmėte, tačiau, jei tyrimas reikalingas dėl "žinojimo", tokia išeitis būtų geriausia, greičiausia ir paprasčiausia. Aišku, Jūsų vaiko tėvas gali nesutikti su tyrimo išvadomis, jei jos nebus joms palankios, ir gali prašyti pakartotinės ekspertizės, tačiau, gavęs tokį pat atsakymą (o kitokio jis gauti ir negali, nebet būtų pilnatis ir jam atrodytų kitaip  ), tyrimą apsimoka pats. jei esate ne Vilnietė, nuorodoje pažiūrėkite kontaktus, kuriais tuo pačiu klausimu galite kreiptis kituose Lietuvos miestuose SORPO kontaktaiSėkmės!!!!!
QUOTE(garbanele23 @ 2012 01 04, 19:41) tai kad siais laikais DNR testa galima pasidaryti ir namuose. Nusiperki testa vaistinese ar internete (www.pharmadna.com) ir viskas Jus nelabai suprantat apie ka cia kalba eina. Tai nera testas, panasus i nestumo testa. I ta rinkini ieina tamponai (vienkartiniai vatos tamponai) na ir paskui zmogus gali patrinti sau burnos gleivine sitais tamponai pvz. atskiri 3 tamponai: mama, vaikas, tevas. Ir siusti i laboratorija DNR tyrimui. Pvz. Vilniuje tokius testus atlieka SORPO, Lietuvos policijos Kriminalistiniu tyrimu centras,Teismo medicinos institutas. tyrimo atsakyma galima gauti ir po 4 dienu.
[Dajjana, kreipiuosi į jus, žodžiu turėjau draugą, vedusį draugą, kuriuo tikrai nuoširdžiai patikėjau ir kaip kvailutė mylėjau ir tikėjau, kad jis mane myli, kad nori dukros (nes turi 2 sūnus) ir t.t. mes nesisaugojome, nors kaip ir neplanavom vaiko, bet jo ir nevengėm, jei būtų. jis sakė, skirsis su žmona, kartu kurį laiką gyvenom kartu, ką jau kalbėti apie kartu praleistus visus savaitgalius, keliones į užsienius ir vaikams pasakojimą apie mane ir kaip jiems nesieina keliai su su mama... žodžiu.. kai pastojau, jis davė pinigų butiniausiems kūdikio daiktams susipirkti, bet... kai gimė sūnus visiškai jo atsisakė, visiems skelbia, kad ne jo, ir kad aš ėjau per bernus, labai įskaudino ištikro... žodžiu, padaviau jį į teismą ir jis sutinka daryti dnr testą, todėl klausimas, iš kur ims mėginį 3 mėn vaikui? Gyvenam Panevėžyje. Jei ims iš venos, tai iš kurios kūno dalies, tikiuosi ne iš galvos? ... nes ligoninėj, kai gimė, tik iš galvos kraują imė. O gal galima rinktis ir duoti seilių dnr mėginį? Dėkoju. labai svarbi info. Pagarbiai.
|
|