Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar nebijoma kviestis į svečius didelės šeimynos?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
lengvute
aš jau pastebiu, kad bent jau mūsų chebros bijoma, nors niekuo neprasikalstam biggrin.gif unsure.gif, tai ko mirksiukas.gif , gi neapvalgom, o kažką paėmę mano vaikai priverčiami sutvarkyt g.gif o man atrodo, kad nėra nėra jau mūsų taip ir labai daug blush2.gif
jėga
Į svečius su visais vaikais niekada nesu ėjus (važiavus) schmoll.gif Tiesiog pačiai nepatogu, sunku sužiūrėt visus, o svečiuose juk pailsėti norisi ax.gif
Na nebent pas mamą, tai teko visiems lankytis blush2.gif Močiutė vistik... ax.gif
Kuzia
Ko gero bijomasi unsure.gif ... Antravertus, kitąkart 2 vaikai sugeba tiek bardako pridirbt, kiek nepridirbtų 6 blink.gif doh.gif . Po vieno tokio karto mano sūnus net apsiverkė iš nevilties unsure.gif ... Tai va tik šios šeimynos ir nebedrįstu kviest unsure.gif ...
jėga
QUOTE(Kuzia @ 2005 06 26, 20:20)
Ko gero bijomasi unsure.gif ... Antravertus, kitąkart 2 vaikai sugeba tiek bardako pridirbt, kiek nepridirbtų 6 blink.gif  doh.gif . Po vieno tokio karto mano sūnus net apsiverkė iš nevilties unsure.gif ... Tai va tik šios šeimynos ir nebedrįstu kviest unsure.gif ...
*

Jo, buvom neseniai nusipirkę butą, pasidarę gerą remontą, atėjo draugė su vienu siaubūnu blink.gif , kuriam tuo metu buvo 3 metai blink.gif blink.gif . Ir nuo to laiko sienoje (gipskartonis) žiojėja skylė verysad.gif
Taigi, pritariu - kartais vienas vaikas gali prilygti dešimčiai doh.gif

Nors, aš pati galiu priimti daugiau vaikų, kad tik ne kasdien.. blush2.gif
ejeva
Mes tai su vaikais visur tampomės ir į svečius, ir į renginius...... rolleyes.gif Na retais atvejais paliekam seneliams. ax.gif Gal kitiem nelabai patinka kai mūsų daug, bet...... Kas pasako, kad be vaikų, tai mes be vaikų ir ateinam.... mirksiukas.gif
Russne
O mane kartais sunervina, kai į sodą pas mus atvažiuoja draugų su vaikais (visi po 2 vaikus turi), na ir sėdi atsipūtę, šašlykiukas, pirtelė, o vaikai galvom eina schmoll.gif Man visai ne tas pats, kad jie ne tik mano daržą trypia, o dar ir į kaimynų įlenda sad.gif Na jie vaikai yra, ne iš blogos valios taip daro, bet tėvai galėtų prižiūrėti. Jau kai aš pati nebeiškentusi pradedu juos drausminti, tai tada ir tėvai sukruta. Bet ir aš noriu atsipalaiduoti, o ne svetimus vaikus ganyti, o paskui dar ir kaimynų bambėjimo klausytis, kad daržą išmindė ar su kamuoliu šakas išlaužė sad.gif Arba dažniausiai savo sūnui prisakau, kad yra už draugus atsakingas, tegul prižiūri, nes sūnus tai jau žino, ką galima sode daryti, o ko ne mirksiukas.gif Nu va, kokia aš bambeklė sodininkė-daržininkė doh.gif blush2.gif
Džinė
Oi, tu Russne tikra bambeklė... mirksiukas.gif
Tai negi tavo sode nėra vietos vaikam pažaisti, ar kamuoliuku pasimėtyti? g.gif
Vien lysvės, ir daržai? g.gif
Jei taip elgsies ir toliau, prarasi draugus - nieks pas tave nenorės važiuoti, nes ir matys, kaip tu sėdi susiraukus, ir skaičiuoji, kelintą agurką tas vaikas numynė... doh.gif
mes taip pat gyvenam sode, bet pas mus be daržų, dar palikta geras plotas vejos, būtent vaikam tongue.gif
Mūsų visi draugai su daug vaikų ir mes vieni pas kitus atvažiavę leidžiam nors ir ne viską, bet daug... blush2.gif
Po to visi draugiškai susitvarkom.
Didelė šeimyna bent jau manęs - negąsdina schmoll.gif
Tai va tiek, Russnele mirksiukas.gif
Russne
Nu aš visai nebloga, ir ne tokia jau bambeklė, jei žmonės jau penkti metai kiekvieną savaitgalį suvirsta pas mus i sodą mirksiukas.gif smile.gif Čia tik tokią mintį mestelėjau apie tėvų atsakomybę svečiuose.... Už savo perdėtą atsakomybės jausmą ir pati kartais ant savęs pykstu, nu bet tokia jau aš blush2.gif mirksiukas.gif
Sėkmės mamytėms, auginančioms dideles šeimynas, žaviuosi jūsų kantrybe (nes pačiai jos ir su 2 vaikais pritrūksta doh.gif ) drinks_cheers.gif
jėga
QUOTE(Russne @ 2005 07 08, 22:16)
Sėkmės mamytėms, auginančioms dideles šeimynas, žaviuosi jūsų kantrybe (nes pačiai jos ir su 2 vaikais pritrūksta doh.gif ) drinks_cheers.gif
*

Kantrybės kartais pritrūksta visoms. Tiek vieną, tiek tris ar šešis vaikus auginant doh.gif
Bet aš su viltim žiūriu į ateitį, kaip jiems - vaikams, o ir man pačiai tada bus smagu drinks_cheers.gif gathering.gif group.gif friends.gif
Neeri
Manau vaikų elgesys svečiuose ir kitose viešose vietose, taip kaip ir namuose labai priklauso nuo mūsų pačių. Aš niekada nedarau tragedijos iš to, jei po svečių tenka gerokai paplušėt prie išmėtytų žaislų, ar pritrupintų kilimų. ypač jei vaiko gimtadienis, vaikam leidžiama, atsipalaiduoti, na aišku proto ribose.
Na, o mes patys, jei einame į suaugusių susiėjimą, vaikų nesivedam, jei vaikų gimtadieniai aišku su vaikais, o jei šiaip į svečius, tai priklauso nuo to ar tėveliai turi vaikų, ir ar jie su jais( o ne kur išvežti pas močiutę, kad tėveliai pailsėtų).
Tiesa turim tokius draugus, kur nuėjus pas jų vaiką į gimtadienį reikia paskui savuosius lakstyt, kad tik kur trupinuko nenumestų, ar kokio daikto nepaliestų, brrrr, po tokių pasisvečiavimų cry.gif Ir vaikai pavargsta ir aš. O dar tos ceramonijos, kai vaikai turi stoveti prie torto su žvakutėm, ir laukti kol jubiliatė teiksis užpūst, arba būtinai turi kaip modeliai visi sustoti kol juos nufotkins. na geriau mažiau tokių balių blink.gif
Utiuitiutė
Mūsų kompanija tai visuomet susitaria, ar susibėgam su vaikais, ar be jų smile.gif Ir nebūna problemos, kad vienos šeimos vaikai užknisa kitą šeimynėlę be vaikų ax.gif
ALMUKAS
Na jei atvyksta į svečius 4u.gif tėvai su vaikų pulkeliu, tai ir leiskit tongue.gif vaikam vaikais pabūt. nesakau, kad visiškai viską galima daryt, bet sterilumą tai pamirškit. Ir mes kažkad buvom vaikais, mėtėm kamuolį, statėm smėlio pilis, žaidėm slėpynių...
Osva
Turim draugus, kurie augina keturis vaikus. Visada jie laukiami musu namuose, ir ne tik musu. Ne karto del ju nebuvo jokiu problemu..Net ir nesijaucia, kad ju tiek daug, labai mandagus, draugiski. Cia manu, kaip vaikai isaukleti..
Neringicka
Man visai smagu kai draugai su vaikais atvaziuoja. Negaila man kazkaip kad vaikai geles ismindys ar agurkus (mano anytai tik laaaaaabai nepatinka), negaila kad ir koki zaisla sulauzys. Svarbiausia, kad sau nepasidarytu nieko blogo. O kai pas mus sveciu su vaikais buna, tai ir mano vaikams linksmiau.
Ir pastebejau, kad vaikai is dideliu seimynu daug drausmingesni buna. Reiktu labiau saugotis vienturteliu - lepuneliu. Vat cia tai buna vaikai blink.gif blink.gif Dazniausiai jie nesupranta zodzio "negalima".
O del tvarkymosi. Nesvarbu ar daug ar mazai vaiku, vistiek tvarkytis reikia mirksiukas.gif sveciams isejus
pravil
Pritariu, kad nesvarbu kiek vaikų, bet kokie jie, kaip elgiasi....
Mano draugė turi vieną mergaitę, tai kai ji ateina, pastoviai ką nors padaro, tai suorganizuoja sienas apipiešti su mano mažaisiais, tai suspardo kokį mechaninį žaislą, o kai kiti atsiveda du vaikus ar bendroj sumoje namuose siunta 7 vaikai, bet nera tos vienturtės niekas nebūna sugadinta g.gif
Nežinau ar čia sutapimas biggrin.gif
IngridaB
O man gaila tų vaikų,kuriems neleidžia tėvai atsivesti draugų į namus.Pasidaro remontus,išblizgina namus ir vaikus net savo bijo įsileisti į namus.Ir trinasi tokie vaikai po laiptinę.Negaliu pakęsti,aš net praeidama pasakau ar jūs vaikai iš vaikų namų,kad neturite namų.Pas mus visada atidarytos durys vaikams.Dažnai būna pilni namai vaikų,dar ir pamaitinami svetimi.O vienturčiaio tai tikrai labai jaučiasi,kaip jie nemoka tvarkytis.O dėl sodo,mes irgi kažkada turėjome kolektyvinį,pardavėme ir nusipirkome sodybą.Erdvės.Ir saviems užtenka,ir svetimus atsivežame,ir nebijome,kad bus išmindžiotas adržas,užtenka vietos visiems.Ir švęsti gimtadieniams vietos užteka. drinks_cheers.gif
VIOLA
tikrai blink.gif pastebėjau, kad gausėjant mūsų gretoms, vis rečiau į svečius esam kviečiami. o ir patys jau noru nespinduliuojam schmoll.gif , nes kol susiruošiam, tai net pavargstu, o svečiuose ne visi šeimininkai suvokia, kad ideali tvarka vaikams neegzistuoja doh.gif
Agatas1
Kai buvom be vaikų, o draugai atsivesdavo į svečius savo kelis mažylius leisdavom absoliučiai viską. Tik juokais pasakydavau, kad kai turėsim savų - atsilyginsim.Deja, visada nejaukiai jaučiuosi, kai maniškiai elgiasi kažkaip ne taip. smile.gif O dėl tvarkos tai patariu nesivesti vaikų į tuos namus, kuriuose nėra vaikų arba vaikai gerokai ūgtelėję biggrin.gif Būsit pasmerkti ir nesuprasti biggrin.gif Man labai įdomu stebėti savo draugų mokyklinio amžiaus mergaites. Kai nueinam į svečius, visi žaislai būna kuo giliau suslėpti.Kartą prasitarė, kad todėl, jog nereiktų joms po to jų tvarkyti. Tada ir prisiminiau, kad prieš keletą metelių, draugams išėjus, aš nežinodavau nuo kurio galo tvarkyt savo namus... biggrin.gif O dabar aš stengiuosi, kad po mano vaikų liktų kuo mažiau netvarkos. biggrin.gif Tad geriausiai jaučiamės namie, pas senelius ir tuos namuos, kuriuose gyvena tokie kipšiukai kaip mūsiškiai. biggrin.gif
sara4
sveiki.na,is savo patirties galiu pasakyti,kad vaikai(bent jau mano)jaucia,kokiuose namuose kaip turi elgtis.jei seimininkai tvarkingi,ju vaikai susitvarko ir priziuri savo "kampelius",zaislus,tada ir sveciams nepatogu versti(aisku,visokiu vaiku buna biggrin.gif ),o jei seimininkai daro savo namuose betvarke,tai ir maniskiai mielai prisijungia.bet vistiek mes pareikalaujam kad bent kiek susitvarkytu,nepatogu juk... smile.gif
esheryte
As tai neturiu jokio noro su savo maziuliais visais kur nors eiti sad.gif Maniskiai asku dar mazi. Jei kur einam, tai mieliau juos mamai palieku. Bet dabar jau jauciu apribojimus, kad su trim, tai ne su vienu. Bet ir viena mielai palikinedavau ir nesivesdavau. Vis tik i svecius eini atsipalaiduoti. O vaikui kartais ten nebuna ka veikti ir jis nuobodziauja. Tai nera ramybes nei mums, nei jam idomu. Tad, jei mano mama pasiraso, tai palieku jai. Jei ne, tai nesiryztu su trim eiti. Gal kai ugtels, bet abejoju. Nors vyras, tai labai nori imti visus, bet vargai tai ne jam... sad.gif
Bet keista dabar galvoju, kad tie draugai, kurie turi vaiku, tai pas juo labiausiai ir nenoreciau su visais eiti. g.gif
O jei pas mane ateina vaikai ir matau, kad daro kas man nepatinka, tai bandau su vaikais tartis, ne su tevais. Ir nematau cia nieko smerktino, jei savo namuose leidziu tiek, kiek man atrodo yra tinkama leisti. g.gif
O sveciuose, tai stengiuosi, kad maniskis nieko negadintu, bent man taip atrodo. Gal tiems pas kuriuos einam kitaip atrodo.
Vate

Mes retai kada einam su visais i svecius, nebent vaiku gmd, o pas mus tavziuoja su 3 vaikais tik mano sesuo, tai kadangi savi tai it's ok.
Is kitos puses su trim issiruosimas tai sunkus, man ne poilsis o vargas, jau geriau palieku mamai vyresnius ir vaziuojam su maziuku arba ir maziuka auklei ie tada vakarelis kaip turi buti thumbup.gif
Va tokia as nepavyzdinga mama blush2.gif
Aurute
QUOTE(Neeri @ 2005 07 11, 20:09)
Manau vaikų elgesys svečiuose ir kitose viešose vietose, taip kaip ir namuose labai priklauso nuo mūsų pačių.

QUOTE(Osva @ 2006 02 05, 00:32)
Turim draugus, kurie augina keturis vaikus. Visada jie laukiami musu namuose, ir ne tik musu. Ne karto del ju nebuvo jokiu problemu..Net ir nesijaucia, kad ju tiek daug, labai mandagus, draugiski. Cia manu, kaip vaikai isaukleti..

QUOTE(pravil @ 2006 02 06, 14:57)
Pritariu, kad nesvarbu kiek vaikų, bet kokie jie, kaip elgiasi....

Visiškai pritariu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Visom šitoms ir kitoms, panašiai galvojančioms mamoms. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Svajoklė
QUOTE(Vate @ 2006 02 26, 19:50)
Mes retai kada einam su visais i svecius, nebent vaiku gmd, o pas mus tavziuoja su 3 vaikais tik mano sesuo, tai kadangi savi tai it's ok.
Is kitos puses su trim issiruosimas tai sunkus, man ne poilsis o vargas, jau geriau palieku mamai vyresnius ir vaziuojam su maziuku arba ir maziuka auklei ie tada vakarelis kaip turi buti  thumbup.gif
Va tokia as nepavyzdinga mama  blush2.gif
*

Ne tu viena tokia mirksiukas.gif .Aš tokiais atvejais irgi tiek nuvargstu, kad tokio "poilsio" dažniausiai vengiu doh.gif
Aistrute
Na jau tikrai visa atsakomybė tai tenka mums-mamoms ir tėčiams užtenka.
Pusę sveikatos atiduodi kol iš namų išeini,o nuvažiuoji į svečius tai žiūrėk: viens miegot užsimanė,kits gert,o trečias jau namo.
Man tai labiau patinka kai pas mane ateina ax.gif O dėl netvarkos-tai ji pas mus amžina,tai jokio skirtumo ar 3 vaikai,ar kokie 8. group.gif
(mirtise)
kol turėjome vieną vaiką,tai eidavome visur-vestuvės,gimtadieniai,barai(kur įleisdavo)Kai gimė dvynukai,tai mieliau svečius pas save priiminėju,ir vaikams savi namai problemų nekelia ir mums lengviau.Jau su metinukais daugiau kur išeiname,ypač mėgstu eiti ten,kur būna mamyčių,kurių vaikučiai jau ūgtelėję,o svajonėse leliukas,tai tada turiu pagalbą thumbup.gif
Atsiminiau,pirmą kartą su gausia šeima važiavome į gimtadienį kai mažiesiems buvo du mėnesiai.Gimtadienis vyko pirtyje vasario mėnesį doh.gif Tai į automobilį pusę namų susikrovėme doh.gif -maistelis,rūbai,o jei atpils,o jei ten arbatinio nebus,o jei vanduo nekoks,o jei bus šalta,arba per šilta doh.gif
egluzei
Atsiprasau, kad nespejau viska perskaityti, taciau nenusilaikiau nepakomentavusi "jegos" situacijos :
QUOTE(jėga @ 2005 06 27, 17:22)
Jo, buvom neseniai nusipirkę butą, pasidarę gerą remontą, atėjo draugė su vienu siaubūnu blink.gif , kuriam tuo metu buvo 3 metai blink.gif  blink.gif . Ir nuo to laiko sienoje (gipskartonis) žiojėja skylė verysad.gif 

Manau , kad sioje situacijoje turejo sveciai jaustis kalti ir zala atlyginti ax.gif , bet kuo toliau,..., tuo labaiu isitikinu..., kad tureti "kiaules akis" yra ne tik patogu, bet ir pigu 4u.gif

As bet kokioje situacijoje stengiuosi "isijausti i kito kaili" ir suprasti, ko as noreciau sulaukti is pvz. , sveciu , budama seimininku vietoje , taip ir elgiuosi.

O kitas dalykas, jei nera vietos kur apsisukti, tai ir labai noredamas "gausaus" sveciu burio negalesi priimti 4u.gif
Zhuvycia
Šiaip man tai labai patinka, kai pas mus ateina draugai su vaikais, bet bjauru, kai tie vaikai visiškai neklauso namų šeimininkų ir ne tik patys daro ką sugalvoja bjauraus, bet dar ir maniškius bando sukurstyti. Gerai, kad manieji nepasirašo. O patys einame į svečius prieš tai apgalvoję, ar bus ką ten veikti vaikams, t.y. ar bus kitų vaikų, o geriausia, jei būna kokių 10 metų mergaičių, jos būna nuostabiausios auklės.
O kad vienturčiai tikrai elgiasi bjauriau nei "daugiaturčiai" tai jau dėsningumas. Tėvai tiesiog patys to nepastebi, atsimenu ir save, kai dar turėjome pirmąją mūsų dukrytę.
lyra
Paskaitai ir pagalvoji... Na ar verta planuoti trečią ? blush2.gif
ayra
Aš turiu du vaikus, mano sesė tris, kai mūsų šeimos susirenka, ramybės nebūna, o kai išsiskirstom namai atrodo kaip su tanku pervažiuoti doh.gif
Vistik
Įsikišiu ir aš. Manau viskas priklauso nuo auklėjimo, nesvarbu kiek vaikų, bet sutikit kuo jų daugiau tuo didesnė netvarka.
Turiu draugę, na ji gyvena prasčiau už mane, turi tris vaikus, (aš du -10 m. berniukas ir 3 m. mergaitė) , bet kai atvažiuoja tai silpna darosi, vaikai tokie visada nepriėdę, ima viską , trupina, o jau į tualetą tai eina visi iš eilės, ir visi kaip tik pas mane ,,didelį,, daro, po to kai atidengiu dangtį, tai nežinau ką daryti, valau tuos jų š......, ir nuo kraštų, ir nuo dangčio. Aš savo vaikus mokau, kad ne tik svečiuose viską tvarkingai paliktų, bet ir namuose jie yra tvarkingi, net trimetė žino, kad pažaidus reikia susitvarkyti, jie dūksta , kai pašėlę, pilna žemė būna žaislų, bet ir susitvarko patys.
Labiausiai nervina, kai atėję į svečius tėvai nemato ką daro jų vaikai. Gal aš ir egoistė, bet tikrai po trupmo draugės su vaikais užbėgimo arbatėlei nenoriu kuopti visų namų.
Kadangi gyvenam name ir be tėvų , tai ilgą laiką visi draugai varė pas mus , ir su vaikais ir vieni, šventė visas šventes pas mus, tai buvo kaip savaume suprantamas dalykas, bet niekas mūsų nekvietė, kol vieną kartą paklausiau kodėl mes nesulaukiam pakvietimo nei iš vienų, na gal neesam bjaurūs jei jau taip visi pas mus vežiasi, ir tada jų žmonos atsakė, kad tingi viską liuobti po tokių pasisėdėjimų, tai kai jie išvažiavo savo vyrui pareiškiau, kad tai buvo paskutinis kartas, jis pritarė ir nuo šiol jau kokie 5 m. kaip jei norime pasilinksminti visi susidėję užsisakome pirtį ir tada visi lygiai tvarkomės.
sitara
Nu geras, niekada nepagalvojau, kad tai gali buti problema biggrin.gif Arba pas mus lankosi thumbup.gif vaikai, arba as esu super tolerantiska tongue.gif Na draugu vaikai dabar yra nuo kudikiu iki pirmoku, tai man atrodo visai naturalu, jog ir pritrupina, ir ispila, ir viska apziuri. Na namas dar neremontuotas, baldu minimumas, nera visokiu molinuku,statuleliu,vazeliu., tai gal del to nesijaucia po vaiku apsilankymo, kaip po pirmo pasaulinio. Ir zaislu nepageidauju, kad sutvarkytu. Savo dukra stengiuosiu gerai aukletiuser posted image:sveciuose nesokineti ant lovu, netraukti visko is eiles, sutvarkyti zaislus, bet jei namu seimininkai leidzia kazka daryti ar nedaryti biggrin.gif , tai vaiko nestabdau. Na kazkaip pas mus viskas naturaliai su draugais gaunasi:gerai leidziam laika, o jei matau, kad kyla gresme mano gelem,augintiniam ar namam, tai taip ir pasakau. Ir draugai lygiai taip pat:va pas vienus leidzia dukrai sokineti (nes pas ja dabar sokinejimo manija) ant lovos, bet ant sofos negalima. Pas kitus dazniausiai nespejam zaislu sutvarkyti biggrin.gif

O del baliu...as irgi megstu kur nors iseiti, o ne namie svesti, nes durna begioti su lekstutem,ziureti ar visi visko turi, ar nieko netruksta. As bendrauti noriu biggrin.gif
Ikulia
QUOTE(lyra @ 2006 08 14, 14:39)
*

VERTA
QUOTE(ayra @ 2006 08 14, 16:03)
Aš turiu du vaikus, mano sesė tris, kai mūsų šeimos susirenka, ramybės nebūna, o kai išsiskirstom namai atrodo kaip su tanku pervažiuoti  doh.gif
*

Pas mus tas pats...sesers trys plius maniskiai trys ...linksmaaaaaaaaaa
ENIGMA
QUOTE(Zhuvycia @ 2006 08 08, 01:34)
Šiaip man tai labai patinka, kai pas mus ateina draugai su vaikais, bet bjauru, kai tie vaikai visiškai neklauso namų šeimininkų ir ne tik patys daro ką sugalvoja bjauraus, bet dar ir maniškius bando sukurstyti. Gerai, kad manieji nepasirašo. O patys einame į svečius prieš tai apgalvoję, ar bus ką ten veikti vaikams, t.y. ar bus kitų vaikų, o geriausia, jei būna kokių 10 metų mergaičių, jos būna nuostabiausios auklės.
O kad vienturčiai tikrai elgiasi bjauriau nei "daugiaturčiai" tai jau dėsningumas. Tėvai tiesiog patys to nepastebi, atsimenu ir save, kai dar turėjome pirmąją mūsų dukrytę.
*

Visada vaikams atėjus paaiškinu savo namų tvarką , ne visiems, bet jei matau, kad vaikas nelabai suvokia paaiškinu. Jei matau, kad toliau neklauso pasakau to vaiko tėvms, o jie dažniausia jau jį patys tramdo. Tačiau buvo atvejis kai draugė įsižeidė ir išėjo, bet man svarbiau namai ir mano vaikų ramybė nei svečių netoliaranciją namų šeimininkams smile.gif
QUOTE(lyra @ 2006 08 14, 14:39)
*

VERTA thumbup.gif

Aš turiu du vaikus, mano sesė tris, kai mūsų šeimos susirenka, ramybės nebūna, o kai išsiskirstom namai atrodo kaip su tanku pervažiuoti  doh.gif
*

O kas kaltas? matyt pačios smile.gif

QUOTE(Dar @ 2006 08 17, 16:04)
Įsikišiu ir aš. Manau viskas priklauso nuo auklėjimo, nesvarbu kiek vaikų, bet sutikit kuo jų daugiau tuo didesnė netvarka.
Turiu draugę, na ji gyvena  prasčiau už mane, turi tris vaikus, (aš du -10 m. berniukas ir 3 m. mergaitė) , bet kai atvažiuoja tai silpna darosi, vaikai tokie visada nepriėdę, ima viską , trupina, o jau į tualetą tai eina visi iš eilės, ir visi kaip tik pas mane ,,didelį,, daro, po to kai atidengiu dangtį, tai nežinau ką daryti, valau tuos jų š......, ir nuo kraštų, ir nuo dangčio. Aš savo vaikus mokau, kad ne tik svečiuose viską tvarkingai paliktų, bet ir namuose jie yra tvarkingi, net trimetė žino, kad pažaidus reikia susitvarkyti, jie dūksta , kai pašėlę, pilna žemė būna žaislų, bet ir susitvarko patys.
Labiausiai nervina, kai atėję į svečius tėvai nemato ką daro jų vaikai. Gal aš ir egoistė, bet tikrai po trupmo draugės su vaikais  užbėgimo arbatėlei nenoriu kuopti visų namų.
Kadangi gyvenam name ir be tėvų , tai ilgą laiką visi draugai varė pas mus , ir su vaikais ir vieni, šventė visas šventes pas mus, tai buvo kaip savaume suprantamas dalykas, bet niekas mūsų nekvietė, kol vieną kartą paklausiau kodėl mes nesulaukiam pakvietimo nei iš vienų, na gal neesam bjaurūs jei jau taip visi pas mus vežiasi, ir tada jų žmonos atsakė, kad tingi viską liuobti po tokių pasisėdėjimų, tai kai jie išvažiavo savo vyrui pareiškiau, kad tai buvo paskutinis kartas, jis pritarė ir nuo šiol jau kokie 5 m. kaip jei norime pasilinksminti visi susidėję užsisakome pirtį ir tada visi lygiai tvarkomės.
*

Manau jei geros draugės esate turėtum jai pasakyti. Nemanau, kad vaikai viską čiumpa nes nepriėdę schmoll.gif maniškiams atvirai kalbant viskas per subines drimba, bet reikia viską paimti paragauti, nesvarbu valgys ar ne bet vat reikia smile.gif
Dėl tualeto kitą kart paprašyk draugės, kad nueitų ir sutvarkytų po savo vaiko, aš nesupykčiau jei man taip pasakytų, taip sakant ko gyvenime nebūna mirksiukas.gif
O šiaip manau patys vaikus turime auklėti, kad ir namuose ir svečiuose ir darželyje turi patys po saves susitvarkyti. Manau geriausia išeitis vaikams jau išeinantiems pasiūlyti padėti sutvarkyti žaislus, tuomet ir jie suvoks , kad reikia vieni kitiems padėti. kitą kart ir tavo vaikas nuėjęs į svečius padės šeimininkams sutvarkyti žaislus, jiems į ateitį bus lengviau gyventi, kai mokės bendrai sutvarkyti, o ne užkrauti kažkam naštą smile.gif
Vistik
Sutinku su tavim Enigma.Bet pasakyti neišdrystu, neesame pačios geriausios draugės o ir ji ne per dažniausiai ateina, todėl ir tyliu.

Sitara tai gal tik tau atrodo kad šeimininkai leidžia ant lovų šokinėti, juk gal jie neišdrysta pasakyti, nes man pavyzdžiui daug kartų buvo kad nepatiko, ką svečių vaikai daro, neišdrįsau pasakyti, tik stebėjausi kad kaip nesupranta tėvai kad taip negalima svečiuose daryti.
Turėjau draugę(jau nebendraujame)na jos dukra buvo 6 m., bet kai atvažiuodavo pas mus tai negalėdavau tverti pykčiu kai išvažiuodavo ir pamatydavau ištryptas visas gėles, kiek sakydavau kad nelipk, o sūnaus žaislai būdavo tiesiog piktybiškai perlaužti per pusę, pradėjau nenorėti nei aš nei mano sūnus tokių svečių ir jau 3 m. kaip nebendraujame.
Mylimoji
Viena draugė pakvietė mūsų trijulę į savo vaiko gimtadienį. Jie tik žaidė žaislais, kuriuos išeidami visi sutvarkėme, bet draugė dar ir dabar stebisi tuo, kad jie suvalgė visą kalną sumuštinių. Ir 8 metus į to vaiko gimtadienius nesame kviečiami. Mano vaikai buvo baisūs storuliai, apetitu nesiskųsdavo nei namuose nei svečiuose. Dėl elgesio svečiuose visada esu labai griežta- jei neužtenka mano žvilgsnio, išsivedu pasikalbėti. Tikrai nenoriu, kad po mūsų vizito namai atrodytų kaip po karo. O kad mano atžalų kiekio daug kas prisibijo ir dabar, matyti kaip ant delno. Aš paprasčiausiai atsakau tuo pačiu- nekviečiu tų, kurie nekviečia manęs. g.gif
Šelma
zinot, tik dabar susimasciau apie tai, kad galima bijoti daug vaiku sveciuose g.gif niekada nepastebejau, kad musu butu viangiama, netgi sakyciau atvirksciai wub.gif ir nera jau tie vaikai paklusnus ir tvarkingi, tenka, kaip ir mylimajai zvilgsniu situacija kontroliuoti, blogiausiu atveju visad seimininku paprasau, kad issisiautejusius i vieta pastatytu, lai zino, kad sveciuose bosas lotuliukas.gif galbut priklauso nuo santykiu su draugais, bet niekad nesijauciu isibrovusi i svecius su visu cigonu taboru ax.gif ir kai pas mane daug mazuju sveciu apsilanko, visiskai ramiai pasakau, kad susitvarkytu ka suverte ir neturejau del to jokiu konfliktu schmoll.gif
So Lucky
QUOTE(Mylimoji @ 2006 11 07, 02:30)
O kad mano atžalų kiekio daug kas prisibijo ir dabar, matyti kaip ant delno. Aš paprasčiausiai atsakau tuo pačiu- nekviečiu tų, kurie nekviečia manęs. g.gif
*

Ir teisingai darai mirksiukas.gif
kemppinele
na kaip bebutu,vaikai yra vaikai,bet negaliu pakesti,kai pradeda varstyti visas spinteliu dureles,arba virtuveje,traukioti is spinteliu visus produktus, brrr...
Viga
Na mums truputį lengviau, mat paaugliai jau nelabai nori su mumis eiti į svečius, tai dažniausiai vedamės tik mažiukus. Bet yra toks draugas, kuris vieną kartą tipo juokais leptelėjo, kad ,, ar su visa ferma ateisit?'' blink.gif Pas jį daugiau nesilankom ir pas save nekviečiam. O yra tokių labai senų draugų, kurie ir su nakvynėm mus visus kviečia, nes gyvena ne Vilniuj. bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(kemppinele @ 2008 11 19, 22:45)
na kaip bebutu,vaikai yra vaikai,bet  negaliu pakesti,kai pradeda varstyti visas spinteliu dureles,arba virtuveje,traukioti is spinteliu visus produktus, brrr...
*

Čia svečių vaikai? blink.gif
kemppinele
QUOTE(Viga @ 2008 11 20, 12:00)

Čia svečių vaikai? blink.gif
*

nu taip smile.gif
fasstum
Šiaip jau būtent šeimininkai turi nustatyti elgesio taisykles besisvečiuojantiems vaikams. Jei šimininkė griežtai tars: pas mus taip nesielgiama, manau vaikai labiau paklus, nei savo tėvams. Supras, kad tokios šių namų taisyklės. Aišku, neneigiu tėvų atsakomybės mokant vaikus gero tono ir etiketo.
Ateik
Su dvynukais ir patys einam/važiuojam tik ten, kur namai vaikams pritaikyti. Man pačiai nėr malonu, kai mūsų chuliganjo visur eina, verčia, lenda, o pasodinti gi nesėdes ramiai - amžius toks, kai jėgų daug, o galima/negalima nelabai dar rūpi....
laumir
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif buna visko,bet mes daug maz kontroliuojam eigoje,kad namai negriutu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(sitara @ 2006 09 13, 11:01)
Nu geras, niekada nepagalvojau, kad tai gali buti problema biggrin.gif Arba pas mus lankosi  thumbup.gif vaikai, arba as esu super tolerantiska tongue.gif Na draugu vaikai dabar yra nuo kudikiu iki pirmoku, tai man atrodo visai naturalu, jog ir pritrupina, ir ispila, ir viska apziuri. Na namas dar neremontuotas, baldu minimumas, nera visokiu molinuku,statuleliu,vazeliu., tai gal del to nesijaucia po vaiku apsilankymo, kaip po pirmo pasaulinio. Ir zaislu nepageidauju, kad sutvarkytu. Savo dukra stengiuosiu gerai aukletiuser posted image:sveciuose nesokineti ant lovu, netraukti visko is eiles, sutvarkyti zaislus, bet jei namu seimininkai leidzia kazka daryti ar nedaryti biggrin.gif , tai vaiko nestabdau. Na kazkaip pas mus viskas naturaliai su draugais gaunasi:gerai leidziam laika, o jei matau, kad kyla gresme mano gelem,augintiniam ar namam, tai taip ir pasakau. Ir draugai lygiai taip pat:va pas vienus leidzia dukrai sokineti (nes pas ja dabar sokinejimo manija) ant lovos, bet ant sofos negalima. Pas kitus dazniausiai nespejam zaislu sutvarkyti biggrin.gif

O del baliu...as irgi megstu kur nors iseiti, o ne namie svesti, nes durna begioti su lekstutem,ziureti ar visi visko turi, ar nieko netruksta. As bendrauti noriu   biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif geriau gamtoj ar kur kitur,mes megstam i miska nuvaziuoti,saslu pasikepti,o ir vaikai issidugsta
QUOTE(Ikulia @ 2006 10 02, 10:38)
Pas mus tas pats...sesers trys plius maniskiai trys ...linksmaaaaaaaaaa
*

na mes daznai trim seimom susibegam ir visi ''mazavaikei'' lotuliukas.gif su 3 su 4 ir 4 tad ju buna daugiau lotuliukas.gif
Reginok
Mano vaikai ramus ir isaukleti ,tai mes visur laukiami smile.gif !
Bet istikro ir vienas islepintas monstriukas ateidamas i svecius gali daugiau
bedos ir vargo pridariti ,eigu jis neauklejimas graziai elgtis blink.gif .
Aimeja
QUOTE(fasstum @ 2008 11 20, 14:32)
Šiaip jau būtent šeimininkai turi nustatyti elgesio taisykles besisvečiuojantiems vaikams. Jei šimininkė griežtai tars: pas mus taip nesielgiama, manau vaikai labiau paklus, nei savo tėvams. Supras, kad tokios šių namų taisyklės. Aišku, neneigiu tėvų atsakomybės mokant vaikus gero tono ir etiketo.
*

Nu bet taip išeina, kad aš turiu suvaidinti blogietės, piktos tetos vaidmenį ir drausminti kitų žmonių vaikus, aš kaip tik manau, kad už drausmę svečiuose turi atsakyti tik tėvai, o ne šeimininkė. Kaip jūs isivaizduojat tą pasakymą,ateina draugė su trim vaikai ir jūs pareiškiat, kad va pas mane tokios taisyklės šito, šito negalima, ir kada pasakyti ar dar kol nepradėjo visur lysti, ar jau kai lenda pradėti drausminti ir prisiimti vaiko tėvų vaidmenį. g.gif Jei vaiko tėvai nesupranta patys sudrausminti savo vaikų, tai patikėkit jie tikrai įsižeis jei jūs juos drausminsit.

QUOTE(Emilė @ 2008 11 20, 15:50)
Su dvynukais ir patys einam/važiuojam tik ten, kur namai vaikams pritaikyti.
*

O kaip suprasti ,,namai vaikams pritaikyti,,
Ateik
QUOTE(Fruzina @ 2008 11 25, 10:59)
O kaip suprasti ,,namai vaikams pritaikyti,,
*

Suprast, kad tokių pat nedidukų esama, nes gaudyt vieną yra baiką, palyginus su dviem pusantiniais, kurie gi jėgų energijos turi begalę, o ne dar nelabai ir supranta. biggrin.gif
katekatyte
na pas mus tfu tfu tfu dar kolkas sveciai isaukleti subega smile.gif
Deimira
QUOTE(Fruzina @ 2008 11 25, 09:59)
Nu bet taip išeina, kad aš turiu suvaidinti blogietės, piktos tetos vaidmenį ir drausminti kitų žmonių vaikus, aš kaip tik manau, kad už drausmę svečiuose turi atsakyti tik tėvai, o ne šeimininkė. Kaip jūs isivaizduojat tą pasakymą,ateina draugė su trim vaikai ir jūs pareiškiat, kad va pas mane tokios taisyklės šito, šito negalima, ir kada pasakyti ar dar kol nepradėjo visur lysti, ar jau kai lenda pradėti drausminti ir prisiimti vaiko tėvų vaidmenį.  g.gif Jei vaiko tėvai nesupranta patys sudrausminti savo vaikų, tai patikėkit jie tikrai įsižeis jei jūs juos drausminsit.

Ištikrūjų, žinok laabai sunku yra nustatyti, ką savo vaikams leisti svetimuose namuose, nes skirtingi yra visų žmonių požiūriai į tvarką namuose ir vaikų auklėjimą. Tai ką aš leidžiu savo vaikams savo namuose (o leidžiu daug), leidžiu ir svetimiems vaikams, besisvečiuojantiems mūsų namuose, lygiai tiek pat, ir nežiūriu kreivai kai ką "pridirba", o kai jau vaikai įsismagina tiek, kad mano leidžiamas ribas, jau perlenkia ir sudrausminu ir savus ir svetimus ir nėkiek nesijaučiu blogietė.
Taip žymiai geriau, nei paskui bumbėti ant tėvų, kad tipo neprižiūri savo vaikų tongue.gif
Mėgstu, kad mano svečiai mano namuose jaustusi laisvai, o ne bijotų pajudėti iš vietos, tai galioja ir vaikams ir suaugusiems biggrin.gif
vinipukas
Labai pritariu tai minčiai, kad pasibuvimas svečiuose ir kitų atėjimas į jūsų namus, priklauso tik nuo vaikų išauklėjimo, bei nuo požiūrio į tai kiek vaikui galima ir ką galima daryti ir aisku pas ką bunant svečiuose. Aš vaikus mokinau elgtis kultūringai ir atsakingai, o jei jau nutiko kokia "bėdelė", ar kas sulūžo ar ištepė ką, ateiti ir pasisakyti suaugusiam ir atsiprašyti. Jei pas mus kas ateina su vaikais,tai kaižkaip visai nesisieloju kad ant grindų pilna plastelino ar ant sienos prilipintas sausainis. O šiaip tai mano vaikai savo svečius užiminėja patys ir tvarko visą paliktą "gėrį",aišku jei tai nebuna per daug rimta.
vasara0603
as tai irgi manau,kad bent jau pacius svarbiausius dalykus galima vaikam isaiskint,pvz: nebegiot su puoduku pilnu gerimo,pavalgius ledu nusiplauti rankas,nepiesti ant sienu ir pan. Bet kai pas mane atejo drauge su dviem vaikais ir kai jaunesniam beveik 5m,o jis su zaislu dauzo blynus lekstej prie musu akiu tai man kyla klausimas ar cia vaikui kazkas negerai ar jam paprasciausiai viskas galima??????????????
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.