aš jau pastebiu, kad bent jau mūsų chebros bijoma, nors niekuo neprasikalstam
Į svečius su visais vaikais niekada nesu ėjus (važiavus)
Na nebent pas mamą, tai teko visiems lankytis
Ko gero bijomasi
QUOTE(Kuzia @ 2005 06 26, 20:20) Ko gero bijomasi Jo, buvom neseniai nusipirkę butą, pasidarę gerą remontą, atėjo draugė su vienu siaubūnu Taigi, pritariu - kartais vienas vaikas gali prilygti dešimčiai Nors, aš pati galiu priimti daugiau vaikų, kad tik ne kasdien..
Mes tai su vaikais visur tampomės ir į svečius, ir į renginius......
O mane kartais sunervina, kai į sodą pas mus atvažiuoja draugų su vaikais (visi po 2 vaikus turi), na ir sėdi atsipūtę, šašlykiukas, pirtelė, o vaikai galvom eina
Oi, tu Russne tikra bambeklė...
Tai negi tavo sode nėra vietos vaikam pažaisti, ar kamuoliuku pasimėtyti? Vien lysvės, ir daržai? Jei taip elgsies ir toliau, prarasi draugus - nieks pas tave nenorės važiuoti, nes ir matys, kaip tu sėdi susiraukus, ir skaičiuoji, kelintą agurką tas vaikas numynė... mes taip pat gyvenam sode, bet pas mus be daržų, dar palikta geras plotas vejos, būtent vaikam Mūsų visi draugai su daug vaikų ir mes vieni pas kitus atvažiavę leidžiam nors ir ne viską, bet daug... Po to visi draugiškai susitvarkom. Didelė šeimyna bent jau manęs - negąsdina Tai va tiek, Russnele
Nu aš visai nebloga, ir ne tokia jau bambeklė, jei žmonės jau penkti metai kiekvieną savaitgalį suvirsta pas mus i sodą
Sėkmės mamytėms, auginančioms dideles šeimynas, žaviuosi jūsų kantrybe (nes pačiai jos ir su 2 vaikais pritrūksta QUOTE(Russne @ 2005 07 08, 22:16) Sėkmės mamytėms, auginančioms dideles šeimynas, žaviuosi jūsų kantrybe (nes pačiai jos ir su 2 vaikais pritrūksta Kantrybės kartais pritrūksta visoms. Tiek vieną, tiek tris ar šešis vaikus auginant Bet aš su viltim žiūriu į ateitį, kaip jiems - vaikams, o ir man pačiai tada bus smagu
Manau vaikų elgesys svečiuose ir kitose viešose vietose, taip kaip ir namuose labai priklauso nuo mūsų pačių. Aš niekada nedarau tragedijos iš to, jei po svečių tenka gerokai paplušėt prie išmėtytų žaislų, ar pritrupintų kilimų. ypač jei vaiko gimtadienis, vaikam leidžiama, atsipalaiduoti, na aišku proto ribose.
Na, o mes patys, jei einame į suaugusių susiėjimą, vaikų nesivedam, jei vaikų gimtadieniai aišku su vaikais, o jei šiaip į svečius, tai priklauso nuo to ar tėveliai turi vaikų, ir ar jie su jais( o ne kur išvežti pas močiutę, kad tėveliai pailsėtų). Tiesa turim tokius draugus, kur nuėjus pas jų vaiką į gimtadienį reikia paskui savuosius lakstyt, kad tik kur trupinuko nenumestų, ar kokio daikto nepaliestų, brrrr, po tokių pasisvečiavimų
Mūsų kompanija tai visuomet susitaria, ar susibėgam su vaikais, ar be jų
Na jei atvyksta į svečius
Turim draugus, kurie augina keturis vaikus. Visada jie laukiami musu namuose, ir ne tik musu. Ne karto del ju nebuvo jokiu problemu..Net ir nesijaucia, kad ju tiek daug, labai mandagus, draugiski. Cia manu, kaip vaikai isaukleti..
Man visai smagu kai draugai su vaikais atvaziuoja. Negaila man kazkaip kad vaikai geles ismindys ar agurkus (mano anytai tik laaaaaabai nepatinka), negaila kad ir koki zaisla sulauzys. Svarbiausia, kad sau nepasidarytu nieko blogo. O kai pas mus sveciu su vaikais buna, tai ir mano vaikams linksmiau.
Ir pastebejau, kad vaikai is dideliu seimynu daug drausmingesni buna. Reiktu labiau saugotis vienturteliu - lepuneliu. Vat cia tai buna vaikai O del tvarkymosi. Nesvarbu ar daug ar mazai vaiku, vistiek tvarkytis reikia
Pritariu, kad nesvarbu kiek vaikų, bet kokie jie, kaip elgiasi....
Mano draugė turi vieną mergaitę, tai kai ji ateina, pastoviai ką nors padaro, tai suorganizuoja sienas apipiešti su mano mažaisiais, tai suspardo kokį mechaninį žaislą, o kai kiti atsiveda du vaikus ar bendroj sumoje namuose siunta 7 vaikai, bet nera tos vienturtės niekas nebūna sugadinta Nežinau ar čia sutapimas
O man gaila tų vaikų,kuriems neleidžia tėvai atsivesti draugų į namus.Pasidaro remontus,išblizgina namus ir vaikus net savo bijo įsileisti į namus.Ir trinasi tokie vaikai po laiptinę.Negaliu pakęsti,aš net praeidama pasakau ar jūs vaikai iš vaikų namų,kad neturite namų.Pas mus visada atidarytos durys vaikams.Dažnai būna pilni namai vaikų,dar ir pamaitinami svetimi.O vienturčiaio tai tikrai labai jaučiasi,kaip jie nemoka tvarkytis.O dėl sodo,mes irgi kažkada turėjome kolektyvinį,pardavėme ir nusipirkome sodybą.Erdvės.Ir saviems užtenka,ir svetimus atsivežame,ir nebijome,kad bus išmindžiotas adržas,užtenka vietos visiems.Ir švęsti gimtadieniams vietos užteka.
tikrai
Kai buvom be vaikų, o draugai atsivesdavo į svečius savo kelis mažylius leisdavom absoliučiai viską. Tik juokais pasakydavau, kad kai turėsim savų - atsilyginsim.Deja, visada nejaukiai jaučiuosi, kai maniškiai elgiasi kažkaip ne taip.
sveiki.na,is savo patirties galiu pasakyti,kad vaikai(bent jau mano)jaucia,kokiuose namuose kaip turi elgtis.jei seimininkai tvarkingi,ju vaikai susitvarko ir priziuri savo "kampelius",zaislus,tada ir sveciams nepatogu versti(aisku,visokiu vaiku buna
As tai neturiu jokio noro su savo maziuliais visais kur nors eiti
Bet keista dabar galvoju, kad tie draugai, kurie turi vaiku, tai pas juo labiausiai ir nenoreciau su visais eiti. O jei pas mane ateina vaikai ir matau, kad daro kas man nepatinka, tai bandau su vaikais tartis, ne su tevais. Ir nematau cia nieko smerktino, jei savo namuose leidziu tiek, kiek man atrodo yra tinkama leisti. O sveciuose, tai stengiuosi, kad maniskis nieko negadintu, bent man taip atrodo. Gal tiems pas kuriuos einam kitaip atrodo. Mes retai kada einam su visais i svecius, nebent vaiku gmd, o pas mus tavziuoja su 3 vaikais tik mano sesuo, tai kadangi savi tai it's ok. Is kitos puses su trim issiruosimas tai sunkus, man ne poilsis o vargas, jau geriau palieku mamai vyresnius ir vaziuojam su maziuku arba ir maziuka auklei ie tada vakarelis kaip turi buti Va tokia as nepavyzdinga mama QUOTE(Neeri @ 2005 07 11, 20:09) Manau vaikų elgesys svečiuose ir kitose viešose vietose, taip kaip ir namuose labai priklauso nuo mūsų pačių. QUOTE(Osva @ 2006 02 05, 00:32) Turim draugus, kurie augina keturis vaikus. Visada jie laukiami musu namuose, ir ne tik musu. Ne karto del ju nebuvo jokiu problemu..Net ir nesijaucia, kad ju tiek daug, labai mandagus, draugiski. Cia manu, kaip vaikai isaukleti.. QUOTE(pravil @ 2006 02 06, 14:57) Pritariu, kad nesvarbu kiek vaikų, bet kokie jie, kaip elgiasi.... Visiškai pritariu QUOTE(Vate @ 2006 02 26, 19:50) Mes retai kada einam su visais i svecius, nebent vaiku gmd, o pas mus tavziuoja su 3 vaikais tik mano sesuo, tai kadangi savi tai it's ok. Is kitos puses su trim issiruosimas tai sunkus, man ne poilsis o vargas, jau geriau palieku mamai vyresnius ir vaziuojam su maziuku arba ir maziuka auklei ie tada vakarelis kaip turi buti Va tokia as nepavyzdinga mama Ne tu viena tokia
Na jau tikrai visa atsakomybė tai tenka mums-mamoms ir tėčiams užtenka.
Pusę sveikatos atiduodi kol iš namų išeini,o nuvažiuoji į svečius tai žiūrėk: viens miegot užsimanė,kits gert,o trečias jau namo. Man tai labiau patinka kai pas mane ateina
kol turėjome vieną vaiką,tai eidavome visur-vestuvės,gimtadieniai,barai(kur įleisdavo)Kai gimė dvynukai,tai mieliau svečius pas save priiminėju,ir vaikams savi namai problemų nekelia ir mums lengviau.Jau su metinukais daugiau kur išeiname,ypač mėgstu eiti ten,kur būna mamyčių,kurių vaikučiai jau ūgtelėję,o svajonėse leliukas,tai tada turiu pagalbą
Atsiminiau,pirmą kartą su gausia šeima važiavome į gimtadienį kai mažiesiems buvo du mėnesiai.Gimtadienis vyko pirtyje vasario mėnesį
Atsiprasau, kad nespejau viska perskaityti, taciau nenusilaikiau nepakomentavusi "jegos" situacijos :
QUOTE(jėga @ 2005 06 27, 17:22) Jo, buvom neseniai nusipirkę butą, pasidarę gerą remontą, atėjo draugė su vienu siaubūnu Manau , kad sioje situacijoje turejo sveciai jaustis kalti ir zala atlyginti As bet kokioje situacijoje stengiuosi "isijausti i kito kaili" ir suprasti, ko as noreciau sulaukti is pvz. , sveciu , budama seimininku vietoje , taip ir elgiuosi. O kitas dalykas, jei nera vietos kur apsisukti, tai ir labai noredamas "gausaus" sveciu burio negalesi priimti
Šiaip man tai labai patinka, kai pas mus ateina draugai su vaikais, bet bjauru, kai tie vaikai visiškai neklauso namų šeimininkų ir ne tik patys daro ką sugalvoja bjauraus, bet dar ir maniškius bando sukurstyti. Gerai, kad manieji nepasirašo. O patys einame į svečius prieš tai apgalvoję, ar bus ką ten veikti vaikams, t.y. ar bus kitų vaikų, o geriausia, jei būna kokių 10 metų mergaičių, jos būna nuostabiausios auklės.
O kad vienturčiai tikrai elgiasi bjauriau nei "daugiaturčiai" tai jau dėsningumas. Tėvai tiesiog patys to nepastebi, atsimenu ir save, kai dar turėjome pirmąją mūsų dukrytę.
Paskaitai ir pagalvoji... Na ar verta planuoti trečią ?
Aš turiu du vaikus, mano sesė tris, kai mūsų šeimos susirenka, ramybės nebūna, o kai išsiskirstom namai atrodo kaip su tanku pervažiuoti
Įsikišiu ir aš. Manau viskas priklauso nuo auklėjimo, nesvarbu kiek vaikų, bet sutikit kuo jų daugiau tuo didesnė netvarka.
Turiu draugę, na ji gyvena prasčiau už mane, turi tris vaikus, (aš du -10 m. berniukas ir 3 m. mergaitė) , bet kai atvažiuoja tai silpna darosi, vaikai tokie visada nepriėdę, ima viską , trupina, o jau į tualetą tai eina visi iš eilės, ir visi kaip tik pas mane ,,didelį,, daro, po to kai atidengiu dangtį, tai nežinau ką daryti, valau tuos jų š......, ir nuo kraštų, ir nuo dangčio. Aš savo vaikus mokau, kad ne tik svečiuose viską tvarkingai paliktų, bet ir namuose jie yra tvarkingi, net trimetė žino, kad pažaidus reikia susitvarkyti, jie dūksta , kai pašėlę, pilna žemė būna žaislų, bet ir susitvarko patys. Labiausiai nervina, kai atėję į svečius tėvai nemato ką daro jų vaikai. Gal aš ir egoistė, bet tikrai po trupmo draugės su vaikais užbėgimo arbatėlei nenoriu kuopti visų namų. Kadangi gyvenam name ir be tėvų , tai ilgą laiką visi draugai varė pas mus , ir su vaikais ir vieni, šventė visas šventes pas mus, tai buvo kaip savaume suprantamas dalykas, bet niekas mūsų nekvietė, kol vieną kartą paklausiau kodėl mes nesulaukiam pakvietimo nei iš vienų, na gal neesam bjaurūs jei jau taip visi pas mus vežiasi, ir tada jų žmonos atsakė, kad tingi viską liuobti po tokių pasisėdėjimų, tai kai jie išvažiavo savo vyrui pareiškiau, kad tai buvo paskutinis kartas, jis pritarė ir nuo šiol jau kokie 5 m. kaip jei norime pasilinksminti visi susidėję užsisakome pirtį ir tada visi lygiai tvarkomės.
Nu geras, niekada nepagalvojau, kad tai gali buti problema
:sveciuose nesokineti ant lovu, netraukti visko is eiles, sutvarkyti zaislus, bet jei namu seimininkai leidzia kazka daryti ar nedaryti O del baliu...as irgi megstu kur nors iseiti, o ne namie svesti, nes durna begioti su lekstutem,ziureti ar visi visko turi, ar nieko netruksta. As bendrauti noriu QUOTE(lyra @ 2006 08 14, 14:39) VERTA QUOTE(ayra @ 2006 08 14, 16:03) Aš turiu du vaikus, mano sesė tris, kai mūsų šeimos susirenka, ramybės nebūna, o kai išsiskirstom namai atrodo kaip su tanku pervažiuoti Pas mus tas pats...sesers trys plius maniskiai trys ...linksmaaaaaaaaaa QUOTE(Zhuvycia @ 2006 08 08, 01:34) Šiaip man tai labai patinka, kai pas mus ateina draugai su vaikais, bet bjauru, kai tie vaikai visiškai neklauso namų šeimininkų ir ne tik patys daro ką sugalvoja bjauraus, bet dar ir maniškius bando sukurstyti. Gerai, kad manieji nepasirašo. O patys einame į svečius prieš tai apgalvoję, ar bus ką ten veikti vaikams, t.y. ar bus kitų vaikų, o geriausia, jei būna kokių 10 metų mergaičių, jos būna nuostabiausios auklės. O kad vienturčiai tikrai elgiasi bjauriau nei "daugiaturčiai" tai jau dėsningumas. Tėvai tiesiog patys to nepastebi, atsimenu ir save, kai dar turėjome pirmąją mūsų dukrytę. Visada vaikams atėjus paaiškinu savo namų tvarką , ne visiems, bet jei matau, kad vaikas nelabai suvokia paaiškinu. Jei matau, kad toliau neklauso pasakau to vaiko tėvms, o jie dažniausia jau jį patys tramdo. Tačiau buvo atvejis kai draugė įsižeidė ir išėjo, bet man svarbiau namai ir mano vaikų ramybė nei svečių netoliaranciją namų šeimininkams QUOTE(lyra @ 2006 08 14, 14:39) VERTA QUOTE(ayra @ 2006 08 14, 16:03) Aš turiu du vaikus, mano sesė tris, kai mūsų šeimos susirenka, ramybės nebūna, o kai išsiskirstom namai atrodo kaip su tanku pervažiuoti O kas kaltas? matyt pačios QUOTE(Dar @ 2006 08 17, 16:04) Įsikišiu ir aš. Manau viskas priklauso nuo auklėjimo, nesvarbu kiek vaikų, bet sutikit kuo jų daugiau tuo didesnė netvarka. Turiu draugę, na ji gyvena prasčiau už mane, turi tris vaikus, (aš du -10 m. berniukas ir 3 m. mergaitė) , bet kai atvažiuoja tai silpna darosi, vaikai tokie visada nepriėdę, ima viską , trupina, o jau į tualetą tai eina visi iš eilės, ir visi kaip tik pas mane ,,didelį,, daro, po to kai atidengiu dangtį, tai nežinau ką daryti, valau tuos jų š......, ir nuo kraštų, ir nuo dangčio. Aš savo vaikus mokau, kad ne tik svečiuose viską tvarkingai paliktų, bet ir namuose jie yra tvarkingi, net trimetė žino, kad pažaidus reikia susitvarkyti, jie dūksta , kai pašėlę, pilna žemė būna žaislų, bet ir susitvarko patys. Labiausiai nervina, kai atėję į svečius tėvai nemato ką daro jų vaikai. Gal aš ir egoistė, bet tikrai po trupmo draugės su vaikais užbėgimo arbatėlei nenoriu kuopti visų namų. Kadangi gyvenam name ir be tėvų , tai ilgą laiką visi draugai varė pas mus , ir su vaikais ir vieni, šventė visas šventes pas mus, tai buvo kaip savaume suprantamas dalykas, bet niekas mūsų nekvietė, kol vieną kartą paklausiau kodėl mes nesulaukiam pakvietimo nei iš vienų, na gal neesam bjaurūs jei jau taip visi pas mus vežiasi, ir tada jų žmonos atsakė, kad tingi viską liuobti po tokių pasisėdėjimų, tai kai jie išvažiavo savo vyrui pareiškiau, kad tai buvo paskutinis kartas, jis pritarė ir nuo šiol jau kokie 5 m. kaip jei norime pasilinksminti visi susidėję užsisakome pirtį ir tada visi lygiai tvarkomės. Manau jei geros draugės esate turėtum jai pasakyti. Nemanau, kad vaikai viską čiumpa nes nepriėdę Dėl tualeto kitą kart paprašyk draugės, kad nueitų ir sutvarkytų po savo vaiko, aš nesupykčiau jei man taip pasakytų, taip sakant ko gyvenime nebūna O šiaip manau patys vaikus turime auklėti, kad ir namuose ir svečiuose ir darželyje turi patys po saves susitvarkyti. Manau geriausia išeitis vaikams jau išeinantiems pasiūlyti padėti sutvarkyti žaislus, tuomet ir jie suvoks , kad reikia vieni kitiems padėti. kitą kart ir tavo vaikas nuėjęs į svečius padės šeimininkams sutvarkyti žaislus, jiems į ateitį bus lengviau gyventi, kai mokės bendrai sutvarkyti, o ne užkrauti kažkam naštą
Sutinku su tavim Enigma.Bet pasakyti neišdrystu, neesame pačios geriausios draugės o ir ji ne per dažniausiai ateina, todėl ir tyliu.
Sitara tai gal tik tau atrodo kad šeimininkai leidžia ant lovų šokinėti, juk gal jie neišdrysta pasakyti, nes man pavyzdžiui daug kartų buvo kad nepatiko, ką svečių vaikai daro, neišdrįsau pasakyti, tik stebėjausi kad kaip nesupranta tėvai kad taip negalima svečiuose daryti. Turėjau draugę(jau nebendraujame)na jos dukra buvo 6 m., bet kai atvažiuodavo pas mus tai negalėdavau tverti pykčiu kai išvažiuodavo ir pamatydavau ištryptas visas gėles, kiek sakydavau kad nelipk, o sūnaus žaislai būdavo tiesiog piktybiškai perlaužti per pusę, pradėjau nenorėti nei aš nei mano sūnus tokių svečių ir jau 3 m. kaip nebendraujame.
Viena draugė pakvietė mūsų trijulę į savo vaiko gimtadienį. Jie tik žaidė žaislais, kuriuos išeidami visi sutvarkėme, bet draugė dar ir dabar stebisi tuo, kad jie suvalgė visą kalną sumuštinių. Ir 8 metus į to vaiko gimtadienius nesame kviečiami. Mano vaikai buvo baisūs storuliai, apetitu nesiskųsdavo nei namuose nei svečiuose. Dėl elgesio svečiuose visada esu labai griežta- jei neužtenka mano žvilgsnio, išsivedu pasikalbėti. Tikrai nenoriu, kad po mūsų vizito namai atrodytų kaip po karo. O kad mano atžalų kiekio daug kas prisibijo ir dabar, matyti kaip ant delno. Aš paprasčiausiai atsakau tuo pačiu- nekviečiu tų, kurie nekviečia manęs.
zinot, tik dabar susimasciau apie tai, kad galima bijoti daug vaiku sveciuose
na kaip bebutu,vaikai yra vaikai,bet negaliu pakesti,kai pradeda varstyti visas spinteliu dureles,arba virtuveje,traukioti is spinteliu visus produktus, brrr...
Na mums truputį lengviau, mat paaugliai jau nelabai nori su mumis eiti į svečius, tai dažniausiai vedamės tik mažiukus. Bet yra toks draugas, kuris vieną kartą tipo juokais leptelėjo, kad ,, ar su visa ferma ateisit?''
Papildyta: QUOTE(kemppinele @ 2008 11 19, 22:45) na kaip bebutu,vaikai yra vaikai,bet negaliu pakesti,kai pradeda varstyti visas spinteliu dureles,arba virtuveje,traukioti is spinteliu visus produktus, brrr... Čia svečių vaikai?
Šiaip jau būtent šeimininkai turi nustatyti elgesio taisykles besisvečiuojantiems vaikams. Jei šimininkė griežtai tars: pas mus taip nesielgiama, manau vaikai labiau paklus, nei savo tėvams. Supras, kad tokios šių namų taisyklės. Aišku, neneigiu tėvų atsakomybės mokant vaikus gero tono ir etiketo.
Su dvynukais ir patys einam/važiuojam tik ten, kur namai vaikams pritaikyti. Man pačiai nėr malonu, kai mūsų chuliganjo visur eina, verčia, lenda, o pasodinti gi nesėdes ramiai - amžius toks, kai jėgų daug, o galima/negalima nelabai dar rūpi....
QUOTE(ayra @ 2006 08 14, 16:03) Aš turiu du vaikus, mano sesė tris, kai mūsų šeimos susirenka, ramybės nebūna, o kai išsiskirstom namai atrodo kaip su tanku pervažiuoti QUOTE(sitara @ 2006 09 13, 11:01) Nu geras, niekada nepagalvojau, kad tai gali buti problema :sveciuose nesokineti ant lovu, netraukti visko is eiles, sutvarkyti zaislus, bet jei namu seimininkai leidzia kazka daryti ar nedaryti O del baliu...as irgi megstu kur nors iseiti, o ne namie svesti, nes durna begioti su lekstutem,ziureti ar visi visko turi, ar nieko netruksta. As bendrauti noriu QUOTE(Ikulia @ 2006 10 02, 10:38) na mes daznai trim seimom susibegam ir visi ''mazavaikei''
Mano vaikai ramus ir isaukleti ,tai mes visur laukiami
Bet istikro ir vienas islepintas monstriukas ateidamas i svecius gali daugiau bedos ir vargo pridariti ,eigu jis neauklejimas graziai elgtis QUOTE(fasstum @ 2008 11 20, 14:32) Šiaip jau būtent šeimininkai turi nustatyti elgesio taisykles besisvečiuojantiems vaikams. Jei šimininkė griežtai tars: pas mus taip nesielgiama, manau vaikai labiau paklus, nei savo tėvams. Supras, kad tokios šių namų taisyklės. Aišku, neneigiu tėvų atsakomybės mokant vaikus gero tono ir etiketo. Nu bet taip išeina, kad aš turiu suvaidinti blogietės, piktos tetos vaidmenį ir drausminti kitų žmonių vaikus, aš kaip tik manau, kad už drausmę svečiuose turi atsakyti tik tėvai, o ne šeimininkė. Kaip jūs isivaizduojat tą pasakymą,ateina draugė su trim vaikai ir jūs pareiškiat, kad va pas mane tokios taisyklės šito, šito negalima, ir kada pasakyti ar dar kol nepradėjo visur lysti, ar jau kai lenda pradėti drausminti ir prisiimti vaiko tėvų vaidmenį. QUOTE(Emilė @ 2008 11 20, 15:50) O kaip suprasti ,,namai vaikams pritaikyti,,
na pas mus tfu tfu tfu dar kolkas sveciai isaukleti subega
QUOTE(Fruzina @ 2008 11 25, 09:59) Nu bet taip išeina, kad aš turiu suvaidinti blogietės, piktos tetos vaidmenį ir drausminti kitų žmonių vaikus, aš kaip tik manau, kad už drausmę svečiuose turi atsakyti tik tėvai, o ne šeimininkė. Kaip jūs isivaizduojat tą pasakymą,ateina draugė su trim vaikai ir jūs pareiškiat, kad va pas mane tokios taisyklės šito, šito negalima, ir kada pasakyti ar dar kol nepradėjo visur lysti, ar jau kai lenda pradėti drausminti ir prisiimti vaiko tėvų vaidmenį. Ištikrūjų, žinok laabai sunku yra nustatyti, ką savo vaikams leisti svetimuose namuose, nes skirtingi yra visų žmonių požiūriai į tvarką namuose ir vaikų auklėjimą. Tai ką aš leidžiu savo vaikams savo namuose (o leidžiu daug), leidžiu ir svetimiems vaikams, besisvečiuojantiems mūsų namuose, lygiai tiek pat, ir nežiūriu kreivai kai ką "pridirba", o kai jau vaikai įsismagina tiek, kad mano leidžiamas ribas, jau perlenkia ir sudrausminu ir savus ir svetimus ir nėkiek nesijaučiu blogietė. Taip žymiai geriau, nei paskui bumbėti ant tėvų, kad tipo neprižiūri savo vaikų Mėgstu, kad mano svečiai mano namuose jaustusi laisvai, o ne bijotų pajudėti iš vietos, tai galioja ir vaikams ir suaugusiems
Labai pritariu tai minčiai, kad pasibuvimas svečiuose ir kitų atėjimas į jūsų namus, priklauso tik nuo vaikų išauklėjimo, bei nuo požiūrio į tai kiek vaikui galima ir ką galima daryti ir aisku pas ką bunant svečiuose. Aš vaikus mokinau elgtis kultūringai ir atsakingai, o jei jau nutiko kokia "bėdelė", ar kas sulūžo ar ištepė ką, ateiti ir pasisakyti suaugusiam ir atsiprašyti. Jei pas mus kas ateina su vaikais,tai kaižkaip visai nesisieloju kad ant grindų pilna plastelino ar ant sienos prilipintas sausainis. O šiaip tai mano vaikai savo svečius užiminėja patys ir tvarko visą paliktą "gėrį",aišku jei tai nebuna per daug rimta.
as tai irgi manau,kad bent jau pacius svarbiausius dalykus galima vaikam isaiskint,pvz: nebegiot su puoduku pilnu gerimo,pavalgius ledu nusiplauti rankas,nepiesti ant sienu ir pan. Bet kai pas mane atejo drauge su dviem vaikais ir kai jaunesniam beveik 5m,o jis su zaislu dauzo blynus lekstej prie musu akiu tai man kyla klausimas ar cia vaikui kazkas negerai ar jam paprasciausiai viskas galima??????????????
|