Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikai tėvus vadina vardais
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Geikutux
Tai va, musu vaikai - teti tai visuomet, mane kartais, vadina vardais. Manes tai nesokiruoja. Aplinkinius LT daznai piktina. Ar reaguoti???
@@vandeniuke@@
QUOTE(Geikutux @ 2008 10 22, 18:26)
Tai va, musu vaikai - teti tai visuomet, mane kartais, vadina vardais. Manes tai nesokiruoja. Aplinkinius LT daznai piktina. Ar reaguoti???
*

Tai jusu asmeninis reikalas. Bet galite pravesti mandagumo pamokeliu mirksiukas.gif Man siaip nlb priimtina, ziuresiu kaip musu mazyle elgsis mirksiukas.gif
Zuikis-Puikiss
Niekada tevo nevadinau vardu tik teti ar teveli, taipat ir kitas gimines vardais nevadinu, ir noreciau, kad mano vaikas mane vadintu visada mama, mamyte smile.gif
Lietinga Diena
Mano vaikas kartais vyra vardu pavadina, bet mes kažkaip visai to nesurikšminam, juk natūralu, kad vaikas girdi kai aš į jo tėtį vardu kreipiuosi, tai jis lygiai taip pat megdžioja. manau po kurio laiko vaikas pats supras ir vardu jam jau nebekils noras kreiptis.
saulala
QUOTE(Geikutux @ 2008 10 22, 16:26)
*

Nematau problemos. Ir kaip gali aplinkinius piktinti tai, kas liečia tik jūsų šeimą? Tegul piktinasi savo reikalais.
Jeigu jums priimtina, kad vaikai tėvus vadina vardais, - valio biggrin.gif
Signa...
as tai maniau,kad dauguma vaiku tai praeina.... vienu tarpu ir mus mazasis vadino vardais g.gif bet praejo ir praejo...... gal jis girdi kad jus vienas kita vardais saukiat tai ir ismoko taip g.gif
Bit_ute
Na, ir puiku, nieko blogo nematau. g.gif As savo tevus irgi vardais vadinu tongue.gif
rikutis
Manau, kad vaikai neturėtų tėvų vardais vadinti. Bent jau man tai nepriimtina... schmoll.gif
Geikutux
QUOTE(Jūratė V. @ 2008 10 22, 19:19)
Mano vaikas kartais vyra vardu pavadina, bet mes kažkaip visai to nesurikšminam, juk natūralu, kad vaikas girdi kai aš į jo tėtį vardu kreipiuosi, tai jis lygiai taip pat megdžioja. manau po kurio laiko vaikas pats supras ir vardu jam jau nebekils noras kreiptis.
*

Taip ir buvo, kol buvo treju, tai nesureiksminom, ir tikrai po kazkurio laiko nebevadino..Bet praejo keli metai ir vel eme vadinti vardais....Tesiasi metus. Idomiausia, kad pagal kreipini gali atspeti kas nutiko - jei nieko rimto, tai saukia vardu, o jei kazkas tokio tai - MAMAAAA laugh.gif
Miglote
Gal ką nors ir papiktinsiu tokiu savo pasisakymu, bet tai skaičiau vienoj knygoj - tėvus vadinti vardais yra įprasta aukšto ekonominio išsivystymo šalyse, kur vaikų ir tėvų santykiai palyginti atšalę. Nebandau niekam iš Jūsų to prikabinti 4u.gif Bet labai nenorėčiau, kad vaikas mane vadintų vardu ax.gif
somebody else
Daugumai vaikų praeina toks periodaDukra mane irgi buvo įpratusi vardu vadint, po keletos dienų praėjo....reakcijos jokios nesulaukė- nei gyriau, nei peikiau, atsiliepdavau įprastai jei kviesdavo vardu...tik tiek....
bet nenorėčiau, kad visada vadintų vardu smile.gif
lyrika
kiek man teko stebeti, tai vaikai tevus vardais vadina tada, kai dar nesupranta zodzio "mama" reiksmes. maziukams nera didelio skirtumo tarp zodzio mama ir pvz zodzio Lina, Egle ir pan. veliau, kai jie ima suprasti, kad mama kazkas daugiau nei pavadinimas, vardu nebevadina..
Sniega1
maniškė irgi būna kad pavadina vardais, bet dažniausiai kai nori paišdikauti biggrin.gif
diva3
Mano vyrui laaaabai nepatinka,o ir man taip pat schmoll.gif
Valer
Kai sūnui buvo apie 2,3 m., kurį laiką vadino mane vardu, man tai nepriimtina buvo, aiškinom, kad čia mama, namie tėtis irgi vardu į mane kurį laiką nesikreipė, po to pamiršo
Spyglė
Mūsų vaikas niekada nesikreipė į mus vardais,vadino tėčiu ir mama,aišku laikai keičiasi,gal čia dabar tokios mados,bet man tai nepriimtina.
Bekasė
maniske kreipiasi kartais i teti vardu - cia kai mane sumano pamegdzioti.
O siaip dabar luztame is jos ivairiu pasakymu ( irgi pradejo mus pamegdzioti), kai pvz atsisveikinant su teciu pasako "geros dienos zuikeli"
Nematau tame nei nieko keisto, nei smerktino, nei nepadoraus
Miglote
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 26, 12:00)
O siaip dabar luztame is jos ivairiu pasakymu ( irgi pradejo mus pamegdzioti), kai pvz atsisveikinant su teciu pasako "geros dienos zuikeli"
*

thumbup.gif
Valetta
manasis irgi vardu pradejo vadint, bet dazniausiai prie kitu, t.y kai buna sveciu, nes ir jie taip vadina g.gif
Klaipeda
Maniškis vardų neištaria, tai ir vadina mama ir tėte, o kaip bus vėliau tai dar neaišku ax.gif
Aimeja
QUOTE(Spyglė @ 2008 10 26, 00:18)
Mūsų vaikas niekada nesikreipė į mus vardais,vadino tėčiu ir mama,aišku laikai keičiasi,gal čia dabar tokios mados,bet man tai nepriimtina.
*

Ir pas mus taip. Vaikams nei į galvą neateitų kreiptis vardu, nei mokinau, nei sakiau kada ką nors, tiesiog taip niekada nevadina.
Aš savo vaikams esu mama, tėtis irgi yra tėtis. O vadinti vardu manau vaikas pradeda , kai yra atšalę santykiai arba ne viskas gerai, net nežinau kas , bet kažkas negerai. Pas mus daug gražių žodelių yra lietuvių kalboje mamai ir tėčiui apibūdinti, mamytė, motinėlė, motušėlė, mamaitė, tėvelis, tetukas, teveliukas ir t.t, ir tik šast vaikas vadina vardu-šalta ir negažu. Net broliai ir seserys, kai labai gražūs santykiai, sako ,,sesute (broliuk, broli) ar gali man padėti,, ta prasme be vardo, pabrėždami įpatingą ryšį, tuo ,,sesute,,.
Isila
Pati nevadinau ir nenorėčiau, kad mano vaikai kreiptųsi į mane vardu. Man tada kažkaip atrodo, kad santykiai atšalę, kažkoks atstumas sudaromas. na, man tai nepriimtina. jeigu kitiem gerai, prašom, man dėl to galvos neskauda.
Mertišė
Na maniškė dabar jau visada vadina mane mama, tėti tėčiu, o kai buvo gerokai mažesnė buvo įsigudrinusi vadinti mus vardais, tai mane labai erzdino, kažkaip jau nepriimtina... g.gif
Aprile
QUOTE(Mertišė @ 2008 10 28, 15:06)
Na maniškė dabar jau visada vadina mane mama, tėti tėčiu, o kai buvo gerokai mažesnė buvo įsigudrinusi vadinti mus vardais, tai mane labai erzdino, kažkaip jau nepriimtina... g.gif
*

Tikrai jau nejaukiai jauščiausi jeigu taip atsitiktų unsure.gif Sesers berniukas buvo pradėjęs ją vadinti vardu ir pridurdavo dar mama, tai ji sako jaučiausi lyg jam būčiau svetima ar netikra mama verysad.gif mačiau, kaip jai buvo liūdna, bet jam buvo gal trys su puse ir ne iš šio ne išto. Bet taipat viskas taip greit dingo kaip atsirado smile.gif Patapo mamyte
O pas mane dar geriau aš buvau mamuku patapus lotuliukas.gif dar ir dabar vyras mane taip pavadina mamuka wub.gif man toks gražus šis žodelytis smile.gif
bitutes
Man asmeniskai tai nepriimtina. Lyg vaikas nepripazintu tave kaip tevo ar mamos...
mylimuke
Viskas čia normalu, tikrai nereikia versti vadinti kitaip. Praeis savaime. Mano pusbrolis mamą vardu irgi vadindavo, buvo užėjęs momentas, paskui nustojo.
#Mia#
Pas mus irgi visokiu tarpu buvo ir vardu, ir jus, bet visiskai nekreipem demesio. Tik vyras juokesi, kad kai darbe jauciasi vadinamas vardu ir jus.
Koks skirtumas kaip vadina, svarbiausia kokie santykiai.
Braškutė
man atrodo,kad isaugs, kai kada vaikai labai greitai viska pamirsta smile.gif
Debesiena
Mano vaikai visada kreipiasi "mama, mamyte, tete, tetuk" 4u.gif Man asmeniškai nesinorėtų, kad vaikai pradėtų vardu mane vadinti blush2.gif Bet manau, kad tai kiekvienos šeimos asmeninis pasirinkimas ax.gif
Princesse
Na kad suauges vaikas kartais vardu pavadina tai nieko 4u.gif as irgi mamai ar tetej kartais juokais taip pasakau biggrin.gif bet mazaa vaikutis tai nelabai normalu kad vardais vadina g.gif cool.gif
Ingutea_2
Na maniskis manes dar niekaip nevadina, bet tikrai noreciau, kad vaikas kreiptusi i mane "mama" o ne vardu...Kai i tevus kreipiasi vardu, tai man visai kitoks rysys tarp ju...Galiausiai ta "mama" malonu girdet... biggrin.gif
dailele
Niekada nevadinau tėvų vardais, nes kai gimiau tėvai jau patys vienas kitą vadino "mama" ir "tete" nes vyresnėlis buvo pradėjęs juos vardais vadinti ir tėvai nusprendė rodyti vaikui pavyzdį. Ir kažkaip visai gražiai skamba kai dabar jau pensininkai vienas kitą taip vadina 4u.gif
svirplele
Aš nematau jokio blogumo, jei mano vaikas pašaukia mane vardu. Aš nesureikšminu šitokio dalyko.
klumpele
Musu dukra irgi vadino mus vardais, ir dbar kartais vyra pasaukia vardu biggrin.gif Manau toks periodas visiems vaikams uzeina ir praeina ir nieko cia blogo. Nevadina vardais nebent jei seimoje zmona vyra saukia "teveli" arba vyras zmona "mamyte", tai tada vaikas tikrai nedasigalvos tevus vardais vadinti biggrin.gif Asmenskai man kur kas nepriimtiniau vyra vadinti "teveli" doh.gif nu koks jis man tevelis lotuliukas.gif
pusk
Mane vadina daznai vardu, nors vaikas ne mazulytis-5 m...., kazkaip kaip ir dauguma is cia parasusiu-nesureiksminu....
ErnestaKaunas
Nu jau manęs tai tikrai vardu vaikai nevadintų, man tiesiog per "šalta" būtų schmoll.gif Aišku jos puikiai žino koks mano vardas biggrin.gif bet jei šauktų vardu net neatsisukčiau. Man tai visiškai nepriimtina schmoll.gif
Limcamca
Man, asmeniškai negražu schmoll.gif
Tinar
Manau , kad nea..reikia atitinkamai aukleti...mama yra mama, tetis yra tetis..tas pats ir su seneliais mociutem ir t.t...cia yra mandagumo reikalas..
tvini
smile.gif na maniske mane kartais taip pat pasaukia vardu,o teti taip pat,bet ji tai daro tik tada kai jau mane sunku prisisaukti(kai prie puodu stoviu biggrin.gif )tada jau zino kad greit ateisiu,nes iskarto pabreziu akd as mama biggrin.gif bet del to tragedijos nedarau,nes ji sako tai ka girdi,o mane juk aplinkiniai vardu saukia,tai ir ji kartais taip padaro biggrin.gif
Maia
man nelabai patinka,kai ti tevus kreipiasi vaikai vardais,o ir jus,o ne tu.
*Blanche*
maniske 4mete kartais teti pavadina jo mazybiniu vardu,kaip as ji seimoj vadinu,tai smagiai pasijuokiam...
blondinas Nr.101
QUOTE(Tinar @ 2008 11 10, 18:34)
Manau , kad nea..reikia atitinkamai aukleti...mama yra mama, tetis yra tetis..tas pats ir su seneliais mociutem ir t.t...cia yra mandagumo reikalas..
*

taip. Aukleti reikia mandagumo.
Gero auklejimo pozymis, kai vaikas kreipiasi: "jusu didenybe mama". Ir dar.. nusiima kepuryte ir priklaupia ant vieno keliuko.
Ingakalnis
Nesamonė kai į tėvus kreipiasi vaikas vardu, juk mama ar tėtis visada bus artimiausi žmonės - tai kad tie vardai tikrai būtų ne vietoje.
o su močiutėmis tai kita kalba, mano sūnus močiutę vadina "Močiutė ... ir Močiute... tritaškis reiškia vardas, taip kreipiasi į močiutes nes jos vis tik dvi smile.gif
O kreipinys į tėvus turėtu būti -Tu, kartais pasako Jūs bet tuomet jaučiuosi pati blogai nes man Jūs yra svetimas ir tolimas žmogus - taip pati auklėta buvau tai ir vaikui sakau kad Jūs tai tetos ir dėdžiai o mama ir tėtis tik- tu
blondinas Nr.101
QUOTE(ingakalnis @ 2008 11 16, 12:51)
Nesamonė kai  į  tėvus kreipiasi vaikas vardu, juk mama ar tėtis visada bus artimiausi žmonės -  tai kad tie vardai  tikrai būtų ne vietoje.

*

mama ir tetis artimiausi isliks tik iki 12 metu.
Toliau artimiausi zmones bus draugai ir sutuoktiniai.
Todel i zmona reikia kreiptis "zmona". I vyra-"vyre"
I draugus siulau kreiptis "drauge Kestai, drauge Ingrida " ...
Čėska
Mano 3 sunus i mane ( beje jie visi dar ikimokiklinukai ) kreipiasi i mane vardu . Nedarau is to problemos schmoll.gif Man atrodo esme yra ne tame kaip kriepiasi, bet kokie santykiai seimoje. Jei i mane sunus kreipasi vardu, tai nreiskia kad nustoju buti jiems mama. Puikiai zino kas esu. O myli ir grerbia mane manau tikrai ne maziau negu bet kuria kita i kuria kreipiasi "mama" drinks_cheers.gif
Beje ir mociutes jie vardais kviecia. tongue.gif

blondinas Nr.101
kai kurie zmones yra susireiksmine.
Jie nori , kad pavaldiniai juos vadintu ne vardais o titulais.
Pvz: generalinis direktorius, prezidentas, vadas, motina ir t.t.
Taip bandoma islaikyt atstuma ir parodyti kas cia vadovauja paradui.

Niekada nebusi iki galo atviras su zmogum, kurio nevadini vardu...
Pagalvokit apie tai.
sarafea
QUOTE(blondinas Nr.101 @ 2008 11 16, 20:19)
Taip bandoma islaikyt atstuma ir parodyti kas cia vadovauja paradui.
*

Taip ir turetu buti,kad namie vadovuaja butent mama ir tetis,kas nutiktu kai pradetu vaikai vadovaut?Pasidarytu chaosas.Beje psichologai pataria aukleti taip,kad vaikai jaustu ribas ir butu kazkiek gireztu taisykliu,taip jie jausis saugus ir mylymi.O kad vardu kreipias i mama ar teta ne pasaulio pabaiga,svarbu kad ribas zinotu.
blondinas Nr.101
QUOTE(snaige @ 2008 11 16, 23:09)
Taip ir turetu buti,kad namie vadovuaja butent mama ir tetis,kas nutiktu kai pradetu vaikai vadovaut?Pasidarytu chaosas.

*

pagarba ir valdzia pasiekiama darbu, o ne titulu prie savo vardo.

tu manes nesiklausai.
buk atidesne.
Kolekcionierė
QUOTE(Geikutux @ 2008 10 22, 16:26)
*

jei tu vadinsi MB tete tai ir vaikas ji taip vadins,juk vaikai is jusu mokosi
sena niekšė
o mano sūnus gali kokių trijų būdamas atlaužė bajerį. kažkokiam žmonių sambūryje kokia tai teta ėmė šnekint visaip, ir pažėrė tokių klausimų -- o koks tavo tėvelio vardas? tas lyg niekur nieko atsako -- Roger. (o tėvelio vardas visai netoks, ir net pažįstamų tokiu vardu neturim).
tai visi tik blink.gif blink.gif blink.gif
tada išsiklausinėjau -- pasirodo tėvelio vardo neprisimena, o sugalvojo belenkokį, kad no ciocės tik atsimazint irnesakyk.gif

niekad vardais mūsų nebuvo pavadinęs, bet kad nežinotų kuo vardu jo tėvai -- teko primint lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.