Per savo visą gyvenimą esu tik keletą kartų girdėjusi, kad vaikai į savo tėvus kreiptųsi Jūs. Šilumos jų santykiuose tikrai nesijautė, tik pagarba iš baimės ir stereotipų.
Norėčiau išgristi, kad tai netiesa...
Zinokit netiesa,
[quote=brasta,2012 01 27, 22:26]
Per savo visą gyvenimą esu tik keletą kartų girdėjusi, kad vaikai į savo tėvus kreiptųsi Jūs. Šilumos jų santykiuose tikrai nesijautė, tik pagarba iš baimės ir stereotipų. Norėčiau išgristi, kad tai netiesa... Zinokit netiesa,
[quote=Enriko mama,2012 01 30, 23:23]
[quote=brasta,2012 01 27, 22:26] Per savo visą gyvenimą esu tik keletą kartų girdėjusi, kad vaikai į savo tėvus kreiptųsi Jūs. Šilumos jų santykiuose tikrai nesijautė, tik pagarba iš baimės ir stereotipų. Norėčiau išgristi, kad tai netiesa... Zinokit netiesa, [/quote]
teko girdėti kelis kartus, kaip žmonės sako savo tėvams bedraudami "Jus", tai irgi nusistebėjau
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 30, 18:00) P.S. nemoku paaiškinti, bet tada toks kreipinys šeimoje rodė kažkokį tai kitokį socialinį sluoksnį, aukštesnį lygmenį kaip suprantu, išsilavinimą Nu dėl pėdkelnių tai net man kompleksas matyt visiems laikams įvarytas. Į senelius, tetas, dėdes ir mes kreipdavomės "Jūs", bet į savo tėvus ir mes, ir mūsų tėvai kreipdavos tik "tu". QUOTE(Enriko mama @ 2012 01 30, 21:23) Zinokit netiesa, Tai smagu girdėti...
Buvo ir pas mus toks periodas, kad vardais vadino. Bet kažkaip nesureikšminome ir praėjo labai greitai.
Manau tai skatina tas, kad vaikai girdi, kaip tėvai vieni kitus vardais vadina ir jiems pasidaro įdomu taip kreiptis. Manau svarbu labai neišpūsti burbulo iš to ir nepradėti vaikui drausti ir pan., nes dažnai būna, kad uždraustas vaisius saldesnis
Mano pažįstamų 7 metų dukra juos kartais vadina vardais, o kartais mama arba tėte. Ir nieko blogo tame nematau, jeigu jiems tai tinka
QUOTE(Dorotti @ 2012 02 09, 19:15) Mano pažįstamų 7 metų dukra juos kartais vadina vardais, o kartais mama arba tėte. Ir nieko blogo tame nematau, jeigu jiems tai tinka Net nesugalvociau, kad tai problema Del JUS man irgi keista ir nepriimtina. Mano supratimu, pagarba nepriklauso nuo kreipinio. Gali nekesti zmogaus ir sakyti jam JUS. Ir priesingai - gerbti is visos sirdies, myleti ir sakyti TU. JUS man nurodo atstuma. Su tevais, seneliais, giminaiciais, tevu draugais niekada nevartojam tokio kreipinio.
Man asmeniskai, tai vaiku kreipimasis i tevus vardais yra negrazu. Vaikai i tevus turi kreiptis Mama , Tete, o ne ju vardais.
Na musu vaikuciai priprate vadinti Mamyte ir Tevelis
Mano nuomone tai griežtai ne.Vaikas turi žinoti savo mamos ir tėčio vardus,bet kad vadinti juos vardais tai aš tam niekada nepritarčiau
Mano sunus teti vadina vardu, bet nematau tame nieko blogo, manau tai laikina, tikrai isaugs toki iproti. Kai paklausiau jo, kodel teveli vardu vadina, jis labai nuosirdziai atsake, kad visi ji taip vadina, tai kodel jam negalima. Na, paaiskinom jam, kad vaikai savo tevus vardais nevadina. Tai dabar jau stengiasi berniukas tecio vardu nevadinti. Dar buna, kad uzisimirses is iprocio pavadina Tomu, bet tuoj pats pasitaiso ir pavadina teciu. Tikrai tikiu, kad tai praeis, ir vel tevelis bus teveliu
Turiu drauge, ji i savo mama kreipiasi vardu, dabar jos sunus i ja taip pat kreipiasi vardu, mano nuomone, tai nepriimtina. Vien i ju santykius pasiziurint, tai nei drauge gerbia savo mama , nei jos sunus gerbia ja...
net neisivaizduoju, kaip tai turetu skambeti is sono
As nenoreciau, kad mane vaikas kviestu vardu...
mano sunus 3,5metu mus vadina vardais,tik kai labai konors nori tuomet jau mamyte tetukai,ir nezinau kodel taip,net gatvej kai einu ar parduotuveje saukia vardu,jauciuosi kaip pamote ir neina vaikui isaiskinti kad nevadintu vardu,na manau isaugs
Mano tai sunus mane irgi vardu daugmaz vadina. Bet vienu metu prasidejo taip. Jeigu as sakau jam: tetis sako ir t.t. jis is karto pertaukia ir sako: tu man ne tetis.. Man baisiai tai pradejo nepatikti ir as jauciausi iszeides. Net truputi susipyke del to esame. Pasiskundziau mamai, ir paaiskejo, kad jam nepatinka, jeigu as sakau, tetis sako, ir jis noretu, kad sakyciau as sakau.. Na, dabar nesimateme nuo to karto, bet greitai pasimatysime, paziuresime kaip bus..
tėtį vadina kartais vardu, kartais tėčiu, pataisom, bet nedramatizuojam
Nenoreciau, kad vaikai i mus kreiptusi vardais
O kaip tada senelius vadinti? Irgi vardais
as taip pat nenoreciau,kad mane vaikai vadintu vardu
Turim pazistamus, kuriu sunus i tevus kreipiasi vardu. Labai keistai atrodo ir skamba
Mano dickis i mus kreipiasi kartais vardais, kartais tetuk-mamyte..dazniausiai tetuk-mamyte...jam dabar 4m..tai daro gal nuo 3m....nematau cia jokios problemos..tiesiog vaikas girdi, kaip tarpusavyje vienas i kita kreipiames vardais, taip ir jis nori kreiptis...nedramatizuoju...pasakau kaip man labai patiktu, bet jo teise rinktis...o ka galvoja aplinkiniai, tai maziausiai man rupi...
Labas rytas
Manau, kad kreipimasis vardais yra kaip ir vystymosi, socializacijos laikotarpis. Praies. Situacijos nedramatizuoju.
na jei juoko forma kartais vaikas pavadins mane ar vyra vardu, tai manau cia nieko tokio. plius tai vienas is patvirtinimo, kad vaikas zino teveliu vardus
|