Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikai tėvus vadina vardais
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Enriko mama
[quote=brasta,2012 01 27, 22:26]
Per savo visą gyvenimą esu tik keletą kartų girdėjusi, kad vaikai į savo tėvus kreiptųsi Jūs. Šilumos jų santykiuose tikrai nesijautė, tik pagarba iš baimės ir stereotipų.

Norėčiau išgristi, kad tai netiesa... biggrin.gif
Zinokit netiesa, smile.gif as i savo mama visada kreipiuosi jus, kazkaip kiek save prisimenu tik taip kreipiausi, bet jokio saltumo nejauciu, mes tikros drauges, labai artimas rysys, kasdien jei nesusimatom tai per telef apie val prasnekam, man jus tik kreipinys nieko daugiau, kuris nenurodo santykiu artumo. Mano sunelis man sako tu, bet mociutei seneliui tik jus, nors niekad gyvenime nera mokintas dar kaip reik kreiptis, matomai todel kad as taip sakau, man malonu girdet kad jis i vyresnius zmones pagarbiai kreipiasi, nors su mociute ir seneliu labai geri draugai smile.gif
doviile
[quote=Enriko mama,2012 01 30, 23:23]
[quote=brasta,2012 01 27, 22:26]
Per savo visą gyvenimą esu tik keletą kartų girdėjusi, kad vaikai į savo tėvus kreiptųsi Jūs. Šilumos jų santykiuose tikrai nesijautė, tik pagarba iš baimės ir stereotipų.

Norėčiau išgristi, kad tai netiesa... biggrin.gif
Zinokit netiesa, smile.gif as i savo mama visada kreipiuosi jus, kazkaip kiek save prisimenu tik taip kreipiausi, bet jokio saltumo nejauciu, mes tikros drauges, labai artimas rysys, kasdien jei nesusimatom tai per telef apie val prasnekam, man jus tik kreipinys nieko daugiau, kuris nenurodo santykiu artumo. Mano sunelis man sako tu, bet mociutei seneliui tik jus, nors niekad gyvenime nera mokintas dar kaip reik kreiptis, matomai todel kad as taip sakau, man malonu girdet kad jis i vyresnius zmones pagarbiai kreipiasi, nors su mociute ir seneliu labai geri draugai smile.gif
*

[/quote]

drinks_cheers.gif as ir i mama kreipiuosi Jus ir esame geriausios drauges, matomes kone kasdien, aba bent po porakart susiskambinam, daug kas stebisi isgirdes kad taip kalbu su mama ax.gif
Auskarija
teko girdėti kelis kartus, kaip žmonės sako savo tėvams bedraudami "Jus", tai irgi nusistebėjau smile.gif
brasta
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 30, 18:00)
P.S. nemoku paaiškinti, bet tada toks kreipinys šeimoje rodė kažkokį tai kitokį socialinį sluoksnį, aukštesnį lygmenį kaip suprantu, išsilavinimą g.gif Buvo visa puokštė tokių niuansų, kaip pvz. vaikams valgyti su šakute ir peiliu ir tik atsisėdus g.gif Arba mergaitėms vaikščioti tik su kojinaitėmis ar moterims su pėdkelnėmis g.gif Močiutė sakydavo, kad mergina "plikomis" kojomis- beveik pusnuogė, neišsilavinusi arba žiauriai biednų tėvų g.gif Tarpukario etiketas, taip sakant blush2.gif Dabar tai juokingai atrodo  tokie dalykai...Nors daug kas užsifiksavę...
*

Nu dėl pėdkelnių tai net man kompleksas matyt visiems laikams įvarytas. bigsmile.gif Į darbą negaliu išeiti plikomis kojomis.
Į senelius, tetas, dėdes ir mes kreipdavomės "Jūs", bet į savo tėvus ir mes, ir mūsų tėvai kreipdavos tik "tu".

QUOTE(Enriko mama @ 2012 01 30, 21:23)
Zinokit netiesa,  smile.gif as i savo mama visada kreipiuosi jus, kazkaip kiek save prisimenu tik taip kreipiausi, bet jokio saltumo nejauciu, mes tikros drauges, labai artimas rysys, kasdien jei nesusimatom tai per telef apie val prasnekam, man jus tik kreipinys nieko daugiau, kuris nenurodo santykiu artumo. Mano sunelis man sako tu, bet mociutei seneliui tik jus, nors niekad gyvenime nera mokintas dar kaip reik kreiptis, matomai todel kad as taip sakau, man malonu girdet kad jis i vyresnius zmones pagarbiai kreipiasi, nors su mociute  ir seneliu labai geri draugai  smile.gif
*

Tai smagu girdėti... wub.gif
Sky Cloud
QUOTE(rikutis @ 2008 10 23, 12:20)
Manau, kad vaikai neturėtų tėvų vardais vadinti. Bent jau man tai nepriimtina...  schmoll.gif
*

A6 irgi jums pritariu, man tai irgi butu nepriimtina drinks_cheers.gif
*Liepa18*
Buvo ir pas mus toks periodas, kad vardais vadino. Bet kažkaip nesureikšminome ir praėjo labai greitai.
Manau tai skatina tas, kad vaikai girdi, kaip tėvai vieni kitus vardais vadina ir jiems pasidaro įdomu taip kreiptis. Manau svarbu labai neišpūsti burbulo iš to ir nepradėti vaikui drausti ir pan., nes dažnai būna, kad uždraustas vaisius saldesnis smile.gif
Dorotti
Mano pažįstamų 7 metų dukra juos kartais vadina vardais, o kartais mama arba tėte. Ir nieko blogo tame nematau, jeigu jiems tai tinka smile.gif Juk į vyrą juk irgi kriepiates vardu, o ne vyre ar žmona. Galų gale ir brolius bei seseris dažniausiai vardais vadiname...
avieciuuogiene
QUOTE(Dorotti @ 2012 02 09, 19:15)
Mano pažįstamų 7 metų dukra juos kartais vadina vardais, o kartais mama arba tėte. Ir nieko blogo tame nematau, jeigu jiems tai tinka  smile.gif Juk į vyrą juk irgi kriepiates vardu, o ne vyre ar žmona. Galų gale ir brolius bei seseris dažniausiai vardais vadiname...
*

Net nesugalvociau, kad tai problema smile.gif O kodel gali nepatikti, kai vaikas vardu vadina? Jei mano toks vardas ir vaikas girdi, kaip mane vyras, draugai, gimines vadina, tai naturalu ir kad vaikas taip pavadina. Neturi zmones problemu gyvenime, jei del to galva suka.
Del JUS man irgi keista ir nepriimtina. Mano supratimu, pagarba nepriklauso nuo kreipinio. Gali nekesti zmogaus ir sakyti jam JUS. Ir priesingai - gerbti is visos sirdies, myleti ir sakyti TU. JUS man nurodo atstuma. Su tevais, seneliais, giminaiciais, tevu draugais niekada nevartojam tokio kreipinio.
Musyte_
Man asmeniskai, tai vaiku kreipimasis i tevus vardais yra negrazu. Vaikai i tevus turi kreiptis Mama , Tete, o ne ju vardais. 4u.gif Man kreipimasis vardais yra nepriimtina smile.gif
dianmos
Na musu vaikuciai priprate vadinti Mamyte ir Tevelis smile.gif
ramunele 28
Mano nuomone tai griežtai ne.Vaikas turi žinoti savo mamos ir tėčio vardus,bet kad vadinti juos vardais tai aš tam niekada nepritarčiau smile.gif
zivily
Mano sunus teti vadina vardu, bet nematau tame nieko blogo, manau tai laikina, tikrai isaugs toki iproti. Kai paklausiau jo, kodel teveli vardu vadina, jis labai nuosirdziai atsake, kad visi ji taip vadina, tai kodel jam negalima. Na, paaiskinom jam, kad vaikai savo tevus vardais nevadina. Tai dabar jau stengiasi berniukas tecio vardu nevadinti. Dar buna, kad uzisimirses is iprocio pavadina Tomu, bet tuoj pats pasitaiso ir pavadina teciu. Tikrai tikiu, kad tai praeis, ir vel tevelis bus teveliu mirksiukas.gif
*Junona*
Turiu drauge, ji i savo mama kreipiasi vardu, dabar jos sunus i ja taip pat kreipiasi vardu, mano nuomone, tai nepriimtina. Vien i ju santykius pasiziurint, tai nei drauge gerbia savo mama , nei jos sunus gerbia ja...
vaidute555
net neisivaizduoju, kaip tai turetu skambeti is sono biggrin.gif manau tai nera gerai!
Martute
As nenoreciau, kad mane vaikas kviestu vardu... schmoll.gif
armi06
mano sunus 3,5metu mus vadina vardais,tik kai labai konors nori tuomet jau mamyte tetukai,ir nezinau kodel taip,net gatvej kai einu ar parduotuveje saukia vardu,jauciuosi kaip pamote ir neina vaikui isaiskinti kad nevadintu vardu,na manau isaugs
Antanas
Mano tai sunus mane irgi vardu daugmaz vadina. Bet vienu metu prasidejo taip. Jeigu as sakau jam: tetis sako ir t.t. jis is karto pertaukia ir sako: tu man ne tetis.. Man baisiai tai pradejo nepatikti ir as jauciausi iszeides. Net truputi susipyke del to esame. Pasiskundziau mamai, ir paaiskejo, kad jam nepatinka, jeigu as sakau, tetis sako, ir jis noretu, kad sakyciau as sakau.. Na, dabar nesimateme nuo to karto, bet greitai pasimatysime, paziuresime kaip bus..

Montekrista
tėtį vadina kartais vardu, kartais tėčiu, pataisom, bet nedramatizuojam
ativel
Nenoreciau, kad vaikai i mus kreiptusi vardais schmoll.gif Kai pagalvoji - tai kas mama, tetis g.gif Zinoma, kad buna, kai nori isdykauti, pavadina vardais. Siaip vadina mama, tete, o kai nori kazko, tada mamyte, tetukai biggrin.gif
O kaip tada senelius vadinti? Irgi vardais g.gif
odeta15
as taip pat nenoreciau,kad mane vaikai vadintu vardu schmoll.gif
ilgaplauke10
Turim pazistamus, kuriu sunus i tevus kreipiasi vardu. Labai keistai atrodo ir skamba g.gif schmoll.gif
Eglu
Mano dickis i mus kreipiasi kartais vardais, kartais tetuk-mamyte..dazniausiai tetuk-mamyte...jam dabar 4m..tai daro gal nuo 3m....nematau cia jokios problemos..tiesiog vaikas girdi, kaip tarpusavyje vienas i kita kreipiames vardais, taip ir jis nori kreiptis...nedramatizuoju...pasakau kaip man labai patiktu, bet jo teise rinktis...o ka galvoja aplinkiniai, tai maziausiai man rupi... biggrin.gif
Jasper
Labas rytas
Manau, kad kreipimasis vardais yra kaip ir vystymosi, socializacijos laikotarpis. Praies. Situacijos nedramatizuoju.
maukis2
na jei juoko forma kartais vaikas pavadins mane ar vyra vardu, tai manau cia nieko tokio. plius tai vienas is patvirtinimo, kad vaikas zino teveliu vardus lotuliukas.gif o jei rimtai, tai mano manymu vaikai i tevus turi kreiptis nustatytais kreipiniais kurie vadinasi ,,mama ir tetis,,
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.