Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikai tėvus vadina vardais
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ryyd
musiskes tai vienas is naujesniu atradimu: kazkoks prikolas saukti vardais biggrin.gif bet vardus sieja su mama arba teciu. man nepriimtinas vadinimas vardais, vyrui atrodo nieko tokio doh.gif
tikiuosi isaugs ta "bajeri", ir vadins mama ir teciu, o ne vardais.
*Lyra*
Man nepriimtina, kai vaikai tevus vadina vardais schmoll.gif
Baniukas
Pas mus kažkaip tokios problemytės nėra,mamyte vadina ir tėtuku,o vardus puikiai žino,kartais pavadina paivairinimui. biggrin.gif
Omrum
mano vaikas gana ilgai tėvą vadino vardu , daug kas sakė kad galvojom gal koks vyresnysis brolis ar dedė lotuliukas.gif
aš manau tai normalu daugumą vaiku tai pereina , nes juk aš vyrą vadinu vardu tai ir vaikui taip norisi . jau seniai maniškiui ta stadija praėjo nors truko ilgokai , jis ji vadindavo ier tetuku ir vardu , man lb juokingai buvo kai vardu vadino nematau čia nieko blogo.
kastone
o man visai patinka, kad dukrytė vadina mane ir vyrą vardu, ir jokio susvetimėjimo neįžvelgiu schmoll.gif girdi, kad visi mus vardais vadina ir kartoja. manau, kad gana greitai tai praeis. man taip miela būdavo išgirst 'mamytė Ingutė' wub.gif wub.gif beje, manęs jau lyg ir nebevadina vardu, tik tėtį, močiutes taip pat vadina močiutėmis, o senelius- vardais rolleyes.gif aišku, nenorėčiau, kad iš žodyno dingtų žodžiai mama ir tėtis.
Jolete
Nieko blogo nematau, kartais pavadina smile.gif
vaidavel
QUOTE(lyra82 @ 2008 12 15, 22:11)
Man nepriimtina, kai vaikai tevus vadina vardais  schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif
mūsų vyresnėlė kartais pavadina, bet tik juokaudama...ir tai yra "Simpsonų" filmuko padarinys, nes ten sūnus tėvą vadina vardu doh.gif bet mums tai nepriimtina rolleyes.gif juk vardais gali vadinti visus aplinkinius, o "mama" ir "tečiu" tik mus du wub.gif
iinnggaa
na vaikai vadina teciu ir mama nesaukia vardais ,kazkaip man priimtiniau ,kad vaika tevus vadintu mama ir teciu ax.gif
Karalienė_Margo
na musiskis dar nevadina vardais,siaip nieko blogo tame nematau,bet aisku,man zymiai mieliau is vaiko girdeti mama ir teti,o ne aldona ir juozai tarkim bigsmile.gif
chocolate_girl_
Ai mano dukrytė šiaip dažniausiai vadina mane mama,bet kartais kai juokajam ji pavadina mane vardu.Dėl to nepykstu-juk juokaujam cool.gif
^Braškytė^
QUOTE(lyra82 @ 2008 12 15, 21:11)
Man nepriimtina, kai vaikai tevus vadina vardais  schmoll.gif
*

man ir taip pat
kaskaip idomiai skamba kaip vadina vardais
as nenoreciau kad mane vadintu vardu schmoll.gif
Briliantas
nelabai suprantu kaip tevus vardais vadina.....juk vis delto tevai....
Shatura
As pries, kad vaikas mus vadintu vardais. Turi buti elementari pagarba tevams. as manau, kad per zodzius MAMA ir TEVAS vaikas supranta, kad jie yra vyresni ir seimoje uzima aukstesne padeti, kad ju reikia klausytis. Zinau seimas, kuriose isvis i tevus kreipiamasi JUS.
WodaLaznik
Mane dukra vadina vardu, nematau tame didelės bėdos, tačiau manau kad čia ne tik vaiko bėda, nes darželiuose dirba daug šarkų kurios kaip papugos tai kartoja o vaikas ypranta mikliai. Namie vardais nėra vadinama, vadinasi vaikas daro tai kaip jam patogiau. Su amžium manau ateinama i protą.
saturno_sesely
4u.gif man tai priimtina, jeigu vaikui geriau vadinti vardu, tegul ir vadina. mano vaikas dar mažas bet jeigu jam sakau savo vardą jis labai reaguoja. bet šiaip sako mama, mama biggrin.gif
Anita35
man tai nesuprantama g.gif g.gif
spudga
As pries. Mama ir tetis - ne kitaip schmoll.gif
Gemini II
As pries,as juk ne kokia draugiaska, kad mane vardu vadintu. keista buvo, kai uosvienes dukra paauglysteje uosvius vardais pradejo vadinti, neva, tai "cool" . man net labai patinka, kad kai kuriu draugu vaikai mamas ir tetes vadina "Jus" mano dukryte mane vadina mamyte, o tete - tetyte...bet daugiau, kalbet ji nemoka dar:)
lijo
QUOTE(Inga421 @ 2009 02 02, 16:35)
As pries,as juk ne kokia draugiaska, kad mane vardu vadintu. keista buvo, kai uosvienes dukra paauglysteje uosvius vardais pradejo vadinti, neva, tai "cool" . man net labai patinka, kad kai kuriu draugu vaikai mamas ir tetes vadina "Jus" mano dukryte mane vadina mamyte, o tete - tetyte...bet daugiau, kalbet ji nemoka dar:)
*

o maniškė moka lotuliukas.gif tai dažniausiai mama sako, bet būna ir vardu vadina doh.gif tik galvoju, kad ji kol kas savo išmonę rodo, o ne nusistatymą vardu vadint lotuliukas.gif
Dzanetukas
AS jokiais budais neleidziu savo vaikams mus vardais vadinti schmoll.gif
tik buna kartais mazoji mane pamegdziodama pavadina teva vardu...bet labai retai. Dazniausiai jos mane vadina - mamyciukas arba tiesiog mamyte; o teva - teveli wub.gif Na vyresne daugiausiai tiegios teti smile.gif
Dominykos
Mano nuomone "mama" ir "tetis" tai vardai kuriais mes turime vadinti savo gimdyvius ax.gif
jovta
As taippat pries vadinima vardais. Taciau ir kreipimasis i tevus Jus man nepriimtinas. Manau graziausia mama, tete, tu, tai ir pagarba yra ir ne per daug salta ar svetima.
raciren
nu jei mazas vaikas vadina mama ar teti vardu, as nieko pries man net visai gazu blush2.gif , bet jau kokia nuo 4m, nelabai, jau tada turetu teveliai, pasikalbet... mirksiukas.gif

mano mazas, ir mane vienu metu vadindavo vardu : bigsmile.gif , bet kai kaskada isgirdo, kad kiti vaikai savo mamytes saukia, mamytem, nuo tada ir mane pradejo saukt mamyte mirksiukas.gif
joojoooj
[quote=raciren,2009 02 09, 11:42]
nu jei mazas vaikas vadina mama ar teti vardu, as nieko pries man net visai gazu blush2.gif , bet jau kokia nuo 4m, nelabai, jau tada turetu teveliai, pasikalbet... mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif pritariu sitai nuomonei
Fen-berry
Man keista būtų girdėt, jei tėvus vaikai vardais vadintų doh.gif .
O vat senelius maniškiai tik vardais ir tevadina, seneliams labai tai patinka thumbup.gif .
lindra123
QUOTE(Fen-berry @ 2009 02 14, 15:32)
Man keista būtų girdėt, jei tėvus vaikai vardais vadintų  doh.gif .
O vat senelius maniškiai tik vardais ir tevadina, seneliams labai tai patinka thumbup.gif .
*

visada bidavo keista, kai draugai tevus vardais vadindavo. bet dar keisciau, kai kreipdavosi "jus". kai mazas vaikas taip kreipiasi atrodo, akd silumos nera tarpt tevu ir vaiku. bet galbut tai tik pagarba begaline
sapniukass
mano kaimynu mergaite teva vadina vardu. pradzioj buvo keista doh.gif doh.gif , bet dabar ausies neberezia g.gif
^Braškytė^
mano drauges vaikais vadina vardais tevus ,nu man kaskaip nekaip klausosi biggrin.gif
as asmeniskai nenoreciau kad mano vaikas mane vardu vadintu schmoll.gif
tiapta
musu suneliui greit treji, tai jis saugalvojo vadinti mamyte ir dar varda prideda : sako mamyte laura smile.gif
is pradziu taip juokinga buvo, o dabar pripratau, turbut isgirdo, kaip vyras vardu vadina
mamenka
Vardais geriau vadinti draugus, pazistamus ir t.t. o tevai turi savo kreipinius- tai mama, teti
Geikutux
QUOTE(Fen-berry @ 2009 02 14, 15:32)
Man keista būtų girdėt, jei tėvus vaikai vardais vadintų  doh.gif .
*

Labai idomu - tevus keista, senelius - nekeista biggrin.gif
blondinas Nr.141
QUOTE(Armani @ 2009 02 15, 21:17)
mano drauges vaikais vadina vardais tevus ,nu man kaskaip nekaip klausosi  biggrin.gif
as asmeniskai nenoreciau kad mano vaikas mane vardu vadintu  schmoll.gif
*

turbut tavo vardas labai negrazus...
Ausriausias
Maniškė karts nuo karto mus su vyru vardais pavadina. Juokinga ir tiek biggrin.gif Nesureikšminam. ax.gif
Sandrozka
QUOTE(Ausriausias @ 2009 03 16, 10:04)
Maniškė karts nuo karto mus su vyru vardais pavadina. Juokinga ir tiek  biggrin.gif  Nesureikšminam.  ax.gif
*

Manoji taip pat thumbup.gif
O ypac kai supyksta, buna saukia teveli, nori ka nors pasakyti ar kad jai padetu, tai ji is pradziu saukia teveli, po to teti, po to Mindaugai, o buna kad jau tada pasako kai tas tipo vis vien negirdi ir Mindoza wink.gif Nes as supykusi buna taip pavadinu MB. Tai jau ta Mindoza jauciu visada isgirsta, nes cia kazkas jau blogo is vaiko puses wink.gif
keiraxxx
Jei kartais, gal ir smagu girdeti kai vaikas puikiai zino musu vardus, na bet kad vadintu pastoviai ir kreiptusi nesinoretu tikrai g.gif
_Foxy_
Žinoma čia jau kiekvienos šeimos reikalas. Tačiau man tokiais atvejais atrodo, kad vaikai nepakankamai gerbia tėvus, nuleisdami juos iki draugų lygio. Taip pat kaip ir kreipinys Jūs per daug išaukština.
mocha
Kažkaip nelabai norėčiau,kad kreiptųsi vardais. Nemalonu ausiai ir nekaip žiūrisi. Tikrai, ne draugai visdėlto, ne smėlio dėžės kompanjonai. Ir dar nepatinka, kai jūs sako. Kiek esu girdėjus,tai man tokie šalti santykiai atrodo,oficialūs.Nors galbūt taip toli gražu nėra.
doviliuke
Nenorėčiau kad i mane vaikai kreiptųsi vardu, kaip ir nenorėcčiau kad sakytų JŪS, yra žodžiai Mama ir Tėtis, ir man tai kuo puikiausi kreipiniai wub.gif
Elina
nu gali siūlyti... bet kas iš to hihihi.gif
bet kai toks protingas, gal, sakau, Seimui kokiam pasiūlyk. patvirtins - vadinsim, o ką, jei jau toks protas pasiūlė...
Liepaaa
Man labai nepatinka kai i tevus vaikai vardais kreipiasi.... is karto atrodo seimoj vaikas - seimos galva... ir dar nepatinka kaip sako JUS tai tada is viso kazkoks saltas bendravimas tarp tevu ir vaiku atrodo... blush2.gif schmoll.gif
Tam ir yra tie mieli silti zodeliai "mamyte" "tevelis" ir kitoki mazybiniai....na nezinau nors as jau ne mazas vaikas bet nenoreciau i mama nei JUS kreiptis nei vardu doh.gif
blondinas Nr.153
visi zino kokia seniausia pasaulio profesija.
O koks seniausias pasaulyje zodis?
Teisingai.."mama".
Tik jis nieko nereiskia.
Paprasciausiai mazas zmogus bando kalbeti ir jam nieko kito nesigauna, kaip"mama", "papa"...
Todel tokie pirmyksciai zodziai "mama", "tete", "baba" vartojami tik zemo intelekto zmoniu seimose.
Issivyste zmones sugalvojo sau vardus ir pavardes.
Net sunys... ir tie vardus turi...
TOCAMI
man tai linksma, kai mano vienerių metukų ir penkių mėn. amžiaus kleckas. mane pavadina vardu. wub.gif dažnai pirmą kartą šaukia mama, o jei nesureaguoju, tada kviečia vardu ir juokiasi clap_1.gif flirt.gif
be to, kokia čia nuodėmė? g.gif gerai, kad vaikas savo tėvų vardus žino. thumbup.gif na jei mamą laurą vadina laura, tai kas čia blogo? juk tai jos vardas, visi į ją taip kreipiasi, tai kodėl vaikui negalima? norėčiau sužinot, kaip mamos vaikams, kurie į jas kreipiasi vardu, išaiškina, jog taip kreiptis negalima? g.gif
mažam vaikui taigi didelis pasiekimas mokėt savo tėvelius dar ir vardais pavadint.
Drugelis24
Ir aš nesusilaikysiu nepasisakiusi tokioje temoje, nes ji man aktuali smile.gif Mano mažiukas irgi mane vadina vardu, žinoma kitiems tai labai keistai atrodo, ypač vyro giminėms, nes pas juos įprasta į tėvus kreiptis Jūs, tačiau aš nekeliu problemos, o į kometarus nereaguoju ax.gif Jis taip pradėjo mane vadinti nuo metukų, kai išgirdo kaip vyras mane šaukė vardu, nuo tada aš jam esu Vaida rolleyes.gif Man tai yra miela, ir iš niekieno lūpų mano vardas neskamba tai gražiai kaip iš mano sūnelio wub.gif Gal kai paaugs pradės vadinti mama, nes nuotraukose ir prie kitu jis mane mama vadina, tai gal tiesiog įprato šaukti vardu, bet man tas netrukdo.... Ir ištikrųjų koks skirtumas ar vardu šaukia ar mama - juk aš esu pats svarbiausias (aisku dar tėvelio nepamirštam tongue.gif ) pasaulyje jam žmogus wub.gif wub.gif wub.gif
Aidar
QUOTE(_Foxy_ @ 2009 04 05, 13:29)
Žinoma čia jau kiekvienos šeimos reikalas. Tačiau man tokiais atvejais atrodo, kad vaikai nepakankamai gerbia tėvus, nuleisdami juos iki draugų lygio. Taip pat kaip ir kreipinys Jūs per daug išaukština.
*

O jus visada i vaika kreipiates tik pabrezdami ir gerbdami giminystes rysi?
Ar sunaus/dukros pavadinimas vardu rodo nepagarba?
Vadinimas vardais jokios itakos pagarbai neturi. Tam ir turi zmones vardus, kad i juos kreiptusi. Abejoju, kad rastumete nors viena vaika, kuris nesuvoktu mamos ar tecio reiksmes, o pagarba ne kreipiniu uzsitarnaujam.
Geikutux
QUOTE(Aidar @ 2009 04 15, 10:45)
O jus visada i vaika kreipiates tik pabrezdami ir gerbdami giminystes rysi?
Ar sunaus/dukros pavadinimas vardu rodo nepagarba?
Vadinimas vardais jokios itakos pagarbai neturi. Tam ir turi zmones vardus, kad i juos kreiptusi. Abejoju, kad rastumete nors viena vaika, kuris nesuvoktu mamos ar tecio reiksmes, o pagarba ne kreipiniu uzsitarnaujam.
*

O paguodet smile.gif O tai visai negerbiams gali pasijausti...
blondinas Nr.155
beveik visu moteru gyvenimo tikslas - tapti mama.
O cia -se tau...vyras yra, vaikai yra...o"mama" niekas nevadina.
Ka kaimynai pagalvos?
O kaimynai gali pagalvoti, kad dirbate aukle ir savo vaiku neturite.
O netureti vaiku - pats didziausias moters pazeminimas.

Sun_girl~
na mano vaikai musu vardus zino,bet vadina mama,mamyte,teveli.ir kreipiasi Tu.nors as gal ir noreciau kad Jus,man taip atrodo mandagiau.O jei dar vardu pradetu vadint tai jau virsune.Net sunku isivaizduot ,kur nors parduotuvej isgirst:Daiva tu man nupirk.,ar pan.Brr...As i savo tevus kreipiuos mamyte,Jus.net negaleciau pasakyt Mama,man tai butu persalta.O kai mane vaikas pavadina mamyte,tai net ir ju isdaigos atdodo ne tokios ir baisios.Na kaip kam,mes visi skitingi.Vienom jei musa dziaugiasi,kad myli.kitom tai nepagarba...
Shatura
QUOTE(blondinas Nr.155 @ 2009 04 16, 06:54)
beveik visu moteru gyvenimo tikslas - tapti mama.
O cia -se tau...vyras yra, vaikai yra...o"mama" niekas nevadina.
Ka kaimynai pagalvos?
O kaimynai gali pagalvoti, kad dirbate aukle ir savo vaiku neturite.
O netureti vaiku - pats didziausias moters pazeminimas.
*

Sikart su jumis, gerbiamasis, visiskai sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif . Laukiu nesulaukiu, kada mane lialia mamyte pavadins wub.gif . o vardu mane gali simtai kito zmoniu vadint
Mertišė
Žiūriu ponas blondinas labai stengiasi išprovokuoti mielas mamas ginčui su juo, bet jos kažkaip net nereguoja į tai, o toliau su tęsia temą. Žavu. cool.gif
Gintare222
Viskas gerai, suprantu, kad tai seimos ir tik jos reikalas, bet yra vienas BET: 1) musu salyje tai npriimtina, todel ipratusius Jusu vaikus tiesiog nekaltai ir nemaloniai visuomene gali apsaukt piktybiniais "tamsuoliais", ne per nago juodyma neismananciais etikos normu, elgesio standartu visuomeneje (nes kokie seimoje, tokie ir visuomeneje). Tai nebutu malonu nei Jums, nei Jusu vaikams. Be to, manau, kad graziai, be pykciu pasakius, kad "mums, su teveliu, nelabai patinka, kad mus saukiat vardais"... jeigu vaikai geri, tiesiog gerbs Jusu nora ir supras kaip nedidele "pamokele". As asmeniskai nieko blogo tame nematau, bet manau, kad vaikai vis delto turetu saukti teti teciu,o mama - mama, kaip mokiniai saukia mokytoja (nesikreipia juk vardu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.