Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ruošiamės mokyklai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aurėja

i 
Kviečiame skaityti straipsnį "5 patarimai pirmokų tėvams" - spauskit čia
Mirtishe
iškeliu tema viršun, nes vėl turiu kandidatą į pirmą klasę smile.gif

ar bus J.Basanavičiaus mklą lankysiančių pirmokų ir forumo? smile.gif

Gal girdėjote kada planuojama naujiems mokinukams Atvirų durų diena???
Saule100
jei ta mokykla priklauso pagal gyvenamąją vietą, tai darželyje turėtų būti info apie tai. Bent jau pas mano dukrą į darželį tai net 2 mokyklos reklamuojasi. Viena iš jų-šeškinės vidurinė. beje, agl kokių naujienų apie ją turit?
RVJ
Nerimaujam, turėdami pirmoką. Susirūpinau, kaip čia šventiškiau, įdomiau, įspūdingiau pasveikinti pirmąją mokytoją nuo klasės vaikų ir tėvų.
O kuo būtų galima pradžiuginti mokykloje pirmokus? Kaip papuošti klasę?
Ir kaip gražiau, prasmingiau būtų galima šią šventę švęsti šeimos ratelyje?
Gal turit kokių patarimų, minčių, ar idėjų, gal galite pasidalinti patirtimi?
svaigi diena
APIE RŪBELIUS, KURIE TURĖTŲ BŪTI VAIKŲ SPINTOSE:

Mergaitės drabužių spinta ax.gif

1. Trikotažinė mini suknelė.
2. Trikotažiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis, papuošti įdomiu raštu.
3. Klostuotas mini sijonas.
4. Susagstomas megztinis.
5. Tamsūs aptempti džinsai.
6. Velvetinės Kaprio kelnės.
7. Dygsniuotas, pašiltintas ir dėvimas su diržu švarkas.
8. Klasikinis vilnonis paltukas.

Berniuko drabužių spinta rolleyes.gif

1. Dviejų sluoksnių trikotažiniai marškinėliai ilgomis rankovėmis.
2. Džemperis su gobtuvu.
3. Klasikiniai balti marškiniai.
4. Švarko arba liemenės ir kelnių kostiumas.
5. Megztinis V formos iškirpte.
6. Megztinis aukštu kaklu.
7. Siauri tamsūs džinsai.
8. Dygsniuotas švarkas.

O jei norite paskaityti dizainerių nuomonę, užeikite į http://vilniaus.diena.lt/dienrastis/prieda...tilingai-121827
~MILENA~
Sveki, kaz kur maciau bet dabar ne randu doh.gif .

Kokius dokumentus, foto reike pateikti eidama i 1 klasse?????
Upokšnis
QUOTE(~MILENA~ @ 2010 01 05, 20:34)
Sveki, kaz kur maciau bet dabar ne randu doh.gif .
Kokius dokumentus, foto reike pateikti eidama i 1 klasse?????
*

Užrašant reikėjo tik gimimo liudijimo. O rudenį reikėjo atsinešti 3 nuotraukas 3x4, sveikatos pažymos. Tik neprisimenu, ar reikėjo gimimo liudijimo kopijos g.gif
~MILENA~
A foto turi buti spalvuota? kaz kur maziau kad raso apie gyven.vieta deklaracija-ar reike ?
Kasarka
Sveikos mamytes smile.gif

Nuo rudens leidziu savo dvinukus i pirma klase, bet niekaip neissirenkam mokyklos doh.gif
Labai noreciau leisti savo vaikus i tartptautine mokykla, nes jose nuo pat pradziu mokomos ivairios kalbos. Privacios mokyklos pakankamai brangios g.gif
Radau toki straipsneli apie Meridian school http://www.geroszinios.lt/naujienos/kultur...aules.zuikuciai na tiksliau apie ju organizuojama konkursa, tai ten mokslai nebrangus ir man labai patiko organizuojamas konkursas, reiskias mokykla uzsiema vaikuciu lavinimu, kazkokia menine ju raiska. Net pati galvoju eiti kalbeti su darzelio aukletoja, kad pakalbinti jos grupe dalyvauti siam konkurse, o ten jau pamatyciau kokia mokyklos organizacija smile.gif

Norejau pasiklausti ar zinote kas nors ka nors apie sia mokykla? Gal jusu vaikuciai ja lanko? Noreciau siek tiek atsiliepimu apie ja smile.gif
bambuziuke
QUOTE(~MILENA~ @ 2010 01 06, 10:42)
A foto turi buti spalvuota?  kaz kur maziau kad raso apie gyven.vieta deklaracija-ar reike ?
*

Nereikia jokiu deklaraciju smile.gif nes deklaruoti gyvenama vieta gali kad ir "kulupenose " o gyventi kitur , siandien kaip tik uzklausiau del tu deklaraciju ,pasake kad NEREIKIA smile.gif
zara**
Sveikutes,noreciau pasiteirauti jusu,ar leidziant i mokykla,butina leisti pagal gyvenamaja vieta?turiu galvoje mes gyvename rajone,tokiu atveju miestas gali mus priimti?nes del darzelio kiek zinau miestas rajonu nepriema.
Aciu uz info 4u.gif
Ruti
QUOTE(~MILENA~ @ 2010 01 06, 09:42)
A foto turi buti spalvuota?  kaz kur maziau kad raso apie gyven.vieta deklaracija-ar reike ?
*

Cia gal kiekvienoj mokykloj skirtingai g.gif Mums reikejo nesti dvi nuotraukas 3x4 (nesem spalvotas), gimimo liudijimo kopija ir med.pazyma 4u.gif

QUOTE(river* @ 2010 04 13, 16:20)
Sveikutes,noreciau pasiteirauti jusu,ar leidziant i mokykla,butina leisti pagal gyvenamaja vieta?turiu galvoje mes gyvename rajone,tokiu atveju miestas gali mus priimti?nes del darzelio kiek zinau miestas rajonu nepriema.
Aciu uz info 4u.gif
*

Ne pagal gyvenamaja vieta mokykla priims tik tuo atveju, jei tures laisvu vietu mirksiukas.gif
String
QUOTE(bambuziuke @ 2010 01 26, 16:47)
Nereikia jokiu deklaraciju smile.gif nes deklaruoti gyvenama vieta gali kad ir "kulupenose " o gyventi kitur , siandien kaip tik uzklausiau del tu deklaraciju ,pasake kad NEREIKIA smile.gif
*

Deja, REIKIA deklaruoti gyvenamąją vietą. Tam tinka arba medicininė knygelė (kai vaikas praeina sveikatos komisiją), arba pažyma apie deklaruojamą gyvenamąją vietą ax.gif Bent jau mums taip sakė mokykloje, o ir kitose mokyklose Klaipėdoje kiek girdėjau, griežtai priima pagal gyvenamą vietą...
String
Gal žinote, ar galima tiesiogiai iš firmos Herlitz (Vokietijoje) užsisakyti kurpinę internetu? g.gif
lelijabalta1
Kažkaip su tom deklaracijom nesusidūrėm, niekas nereikalauja, mes registruoti vienoj vietoj, tačiau nuomojamės ir gyvenam kitur, tai pasakiau tik žodžiu tokią info ir jiems pakako, kad priimtų į mokyklą. Be to aš manau, kad kiekvienas turi pasirinkimo laisvę.
String
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 07 27, 13:45)
Kažkaip su tom deklaracijom nesusidūrėm, niekas nereikalauja, mes registruoti vienoj vietoj, tačiau nuomojamės ir gyvenam kitur, tai pasakiau tik žodžiu tokią info ir jiems pakako, kad priimtų į mokyklą. Be to aš manau, kad kiekvienas turi pasirinkimo laisvę.
*

Deja, ne schmoll.gif Tokios pasirinkimo laisvės neturime. Ne pagal gyvenamą vietą bet ką priima tik tos mokyklos, kurios deja ne pačios geriausios, nesurenka reikiamo moksleivių skaičiaus, o į geresnes mokyklas norint patekti, reikia ir pakovoti mirksiukas.gif Šiaip pagal įstatymą privaloma eiti į tą mokyklą, kuri priklauso pagal gyvenamą vietą, tėvų darbo vietą, ar vaiko spec. poreikius. Yra ir mokyklų, kur priima pagal kitus kriterijus, pvz., priklausymą tam tikrai bendruomenei (pvz., Klaipėdos Zudermano mokykla). Taip kad neklaidinkite tėvelių 4u.gif
kristinaz
Sveikos mamos

Norime pagalbos, turime vaikucius gimusius po rugsėjo men. Anksciau buvo kad mamos pacios sprezdavo kada vaika leisti i mokykla. Dabar jau to nebegalime daryti, paga istatymus vaikas privalo eiti i mokykla kai jam kalendoriniais metais sukanka 7 metai. Labai skiriasi vaikais gime sausio menesi ir povz gruodzio menesi. Todel rasome peticija. Prasome pasirasyti, labai svarbus kiekvienas parasas. Aciu
http://www.peticijos.lt/visos/3561
3 x mama
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 07 27, 13:45)
*

O pas mus pernai tokia situacija su mokykla buvo. Nuejom i mokykla kuri stovi tiesiog kieme ir pagal gyvenama vieta ji mums priklause ir ten pasake kad vietu nera bandykit eiti i kita. doh.gif Na ka vaika tai reikejo kazkur uzrasyti i pirma klase, ejom i kita kuri yra daug toliau uzrase,
ten gyvenamos vietos deklaracijos neprase nes ta mokykla jau buvo ne pagal gyvenama vieta.
Ir dar kai buvo tevu susirinkimas toj mokykloj i kuria neprieme masinu buvo pilnutelis kiemas. Tai atsiprasau jei vaikai visi mokosi is aplinkiniu namu tai negi visi tevai 3 metrus vaziavo su masina i mokykla.
lelijabalta1
QUOTE(ceburaska28 @ 2010 07 29, 11:48)
O pas mus pernai tokia situacija su mokykla buvo. Nuejom i mokykla kuri stovi tiesiog kieme ir pagal gyvenama vieta ji mums priklause ir ten pasake kad vietu nera bandykit eiti i kita. doh.gif Na ka vaika tai reikejo kazkur uzrasyti i pirma klase, ejom i kita kuri yra daug toliau uzrase,
ten gyvenamos vietos deklaracijos neprase nes ta mokykla jau buvo ne pagal gyvenama vieta.
Ir dar kai buvo tevu susirinkimas toj mokykloj i kuria neprieme masinu buvo pilnutelis kiemas. Tai atsiprasau jei vaikai visi mokosi is aplinkiniu namu tai negi visi tevai 3 metrus vaziavo su masina i mokykla.
*

Tai va, pas mus situacija buvo ta pati (vaikas mokėsi "gilijos" prad, mokykloje), tai ten tiek zuja mašinų,

jokių mamyčių savo pasisakymu aš neklaidinu, o tiesiog pasakiau savo situaciją ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(kristinaz @ 2010 07 29, 10:47)
Sveikos mamos
Norime pagalbos, turime vaikucius gimusius po rugsėjo men. Anksciau buvo kad mamos pacios sprezdavo kada vaika leisti i mokykla. Dabar jau to nebegalime daryti, paga istatymus vaikas privalo eiti i mokykla kai jam kalendoriniais metais sukanka 7 metai. Labai skiriasi vaikais gime sausio menesi ir povz gruodzio menesi. Todel rasome peticija. Prasome pasirasyti, labai svarbus kiekvienas parasas. Aciu
*

Mano dukrytė gimusi gruodžio 7 d., taigi į mokyklą pradėjo eiti 6 metų, tačiau aš labai džiaugiuosi, ji puikiai pabaigė 1-ąją klasę ir visai niekuo nesiskyrė nuo kitų vaikučių.
Suprantu, kad ne visi vaikai vienodi, bet, MANO NUOMONE, YRA PEDAGOGINĖS-PSICHOLOGINĖS TARNYBOS, kur nusprendžia, ar vaikas brandus mokyklai ar ne. Tikrai su tuo nesusidūriau ir nežinau, ar ši problema nėra išsprendžiama.
String
Tai vat taip yra, kai žmogus nežino, kas jam priklauso ax.gif Jei mokykla priklauso pagal gyvenamą vietą, nereikia būti naiviam, nusileisti ir bėgti į kitą mokyklą, kuri "priima visus". Dažnai pasitaiko, kad direktoriai į geras mokyklas labiau linkę priimti už kyšiukus, o ne veltui, todėl naivuolius išgrūda kitur. Deja, taip yra. Bet žinokit savo teises, ir niekas jums negalės paprieštarauti. Aišku, jei yra galimybė, į geriausias mokyklas tėvai veš vaiką kad ir per visą miestą smile.gif
lelijabalta1
QUOTE(String @ 2010 07 29, 13:39)
Tai vat taip yra, kai žmogus nežino, kas jam priklauso  ax.gif  Jei mokykla priklauso pagal gyvenamą vietą, nereikia būti naiviam, nusileisti ir bėgti į kitą mokyklą, kuri "priima visus". Dažnai pasitaiko, kad direktoriai į geras mokyklas labiau linkę priimti už kyšiukus, o ne veltui, todėl naivuolius išgrūda kitur. Deja, taip yra. Bet žinokit savo teises, ir niekas jums negalės paprieštarauti. Aišku, jei yra galimybė, į geriausias mokyklas tėvai veš vaiką kad ir per visą miestą  smile.gif
*

Na, jeigu mokykla yra gera tik dėl kyšiukų, tai tuos kyšiukus nespėsi visiem pedagogam nešioti. Man tai žema.
Beje savo paskutiniu sakiniu prieštarauji pati sau dėl tų deklaracijų...
String
Prieštarauju ar ne? ax.gif Pvz., mano dukra eis į mokyklą, kuri laikoma gera. Mums į ją priklauso pagal gyvenamą vietą, todėl kyšiuko nešt nereikia. Na, bent jau aš net neketinau. O dabar tu man paaiškink, kaip direktorius gali siūsti vaiką, kuriam priklauso pagal gyvenamą vietą, velniop į kitą mokyklą, o priimti bele ką, kam nepriklauso? ne per kyšius/pažintis ir t.t.? Aš kyšių niekam nenešioju, už rankos irgi nieko nepagavau, bet mano nuomone, ieško visur durnių, kad sau padaryt gyvenimą geresniu. Gal aš grubiai, bet visi žinom, kaip yra rolleyes.gif
Jurate5
QUOTE(kristinaz @ 2010 07 29, 10:47)
Sveikos mamos
*

Maniskei 7m.bus tik sausio vidury,o i mokykla mes jau eisim.Tiesiog reikalingas dokumentas is psichologines tarnybos, kad vaikas atitinka visus reikalavimus ir gali eiti i mokykla. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(String @ 2010 07 29, 14:09)
Prieštarauju ar ne?  ax.gif  Pvz., mano dukra eis į mokyklą, kuri laikoma gera. Mums į ją priklauso pagal gyvenamą vietą, todėl kyšiuko nešt nereikia. Na, bent jau aš net neketinau. O dabar tu man paaiškink, kaip direktorius gali siūsti vaiką, kuriam priklauso pagal gyvenamą vietą, velniop į kitą mokyklą, o priimti bele ką, kam nepriklauso? ne per kyšius/pažintis ir t.t.? Aš kyšių niekam nenešioju, už rankos irgi nieko nepagavau, bet mano nuomone, ieško visur durnių, kad sau padaryt gyvenimą geresniu. Gal aš grubiai, bet visi žinom, kaip yra  rolleyes.gif
*

Gali gali,pasiusti tas direktorius.As girdejau apie tokius dalykus.Tiesiog jeigu mokykla yra laikoma gera, daug kas fiktyviai prisegistruoja visokiuose ofisuose,ar siaip pazostamu papraso,kiti papuola su kysiukais.Tiesiog direktorius ar direktore pareiskia,kad siemet labai daug pirmokeliu susirinko,gyvenanciu mokyklai priklausancioje terotorijoje ir ne visiems vietu uzteko.Juk neisi aiskintis ar visi tie pirmokeliai gyvena ten.ar ne.O jei pvz.nunesi taip vadinama kysiuka ar "stavke",juri tokioje vienoje Klaipedos mokykloje yra 500lt,vietele ir pries rugsejo 1-aja atsiras, mirksiukas.gif
Ramzis
Kiekviena darbo diena galiu nuvezti Jusu vaikucius i darzeli, mokykla,
lankoma bureli ir parvezti Kauno mieste ir rajone savo automobiliu (crysler
voyager). Pristatau vaikuti nuo duru iki duru. Pristates vaikuti,
paskambinu ir informuoju apie tai tevelius. Vaiku vezimo patirtis - 12
metu. Del papildomios informacijos skambinkite 865654718
Karusia
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 07 29, 12:38)
Mano dukrytė gimusi gruodžio 7 d., taigi į mokyklą pradėjo eiti 6 metų, tačiau aš labai džiaugiuosi, ji puikiai pabaigė 1-ąją klasę ir visai niekuo nesiskyrė nuo kitų vaikučių.
Suprantu, kad ne visi vaikai vienodi, bet, MANO NUOMONE, YRA PEDAGOGINĖS-PSICHOLOGINĖS TARNYBOS, kur nusprendžia, ar vaikas brandus mokyklai ar ne. Tikrai su tuo nesusidūriau ir nežinau, ar ši problema nėra išsprendžiama.
*

o ką pedagoginė psichologinė? aš jau šiemet susirūpinau, manoji gimusi rugsėjį ir tikrai nesubrendusi mokyklai bus greičiausiai. bet. pasiūlė pirmąją klasę lankyti darželyje, jeigu sugebėsim surasti rimtą ligą, o atidėti vaikui mokyklą - labai sunku. toks įspūdis, kad svarbiau išlaikyti srautą, bet leisti vaikui subręsti mokyklai - tikrai nebesvarbu. lankysim spec. pedagogą šiais metais. bijau atriboti vaiką nuo bendraamžių - kirs per savivertę , o ji, neitin gabiai mokinukei ir taip bus žeidžiama sad.gif
marka100
Laba diena mamytes,ateinu su klausimeliu,gal kuri kur uzmatet va tokiu penalu kur galima nusipirkt,kazin ar akropolin ju galima rast g.gif ,pati is vaikystes atsimenu siuos penalus,o kai paziuriu i savo makinio penala doh.gif nesenai pirktas o jau baisus,butu gerai toki radus. 4u.gif
http://www.dekostudija.lt/advanced_search_...mp;x=8&y=11
*rutuliukas*

turiu klausimeli 4u.gif
gal Jusu vaikuciai turi "auganti "stala ir ergonomine kede? ar patogus sie daktai?

Pacankė
QUOTE(*rutuliukas* @ 2011 01 26, 16:57)
turiu klausimeli  4u.gif
gal  Jusu vaikuciai turi "auganti "stala ir ergonomine kede? ar patogus sie daktai?
*

Tūrėtų būt patogūs, ne kainos jų kosminės doh.gif
*rutuliukas*
QUOTE(Pacankė @ 2011 01 26, 16:10)
Tūrėtų būt patogūs, ne kainos jų kosminės doh.gif
*

drinks_cheers.gif kainos ne mazos
smala
QUOTE(*rutuliukas* @ 2011 01 26, 16:57)
turiu klausimeli  4u.gif
gal  Jusu vaikuciai turi "auganti "stala ir ergonomine kede? ar patogus sie daktai?
*

Zinokit-tikrai patogus 4u.gif Ypac,kai maniske mazute,tokia smulki,tai mes nupirkome labai gera kedute.Sedynes gylis kur reguliuojasi,kad tiesiai sedetu.Kedes kaina tai doh.gif ,ir pasirinkimo visiskai nera schmoll.gif .Bet uztat staliuka reguliuojama pigesni varianta nusipirkom.
Tikrai rekomenduoju 4u.gif
*rutuliukas*
QUOTE(smala @ 2011 06 10, 10:37)
Zinokit-tikrai patogus  4u.gif Ypac,kai maniske mazute,tokia smulki,tai mes nupirkome labai gera kedute.Sedynes gylis kur reguliuojasi,kad tiesiai sedetu.Kedes kaina tai  doh.gif ,ir pasirinkimo visiskai nera  schmoll.gif .Bet uztat staliuka reguliuojama pigesni varianta nusipirkom.
Tikrai rekomenduoju  4u.gif
*

thumbup.gif
uzsakem ir mes kettler " auganti" stala wub.gif su nekantrumu laukiu kada gausim
del ergonominiu kedziu drinks_cheers.gif pasisinkimas nedidelis
ingusemac
kiek realiai Jusu manymu vaikas turi moketi pries eidamas i pirma klase? Mums va reikia susitvarkyti su laikrodziu iki rugsejo...
Ar Jusu vaikai skaito knygas pries eidami i mokykla?
Jauna_mamaite
O kaip jus mokinates valandas?
ingusemac
QUOTE(Jauna_mamaite @ 2011 11 08, 16:08)
O kaip jus mokinates valandas?
*

turim toki nemaza laikrodi ant sienos virtuvej pakabinta, tai ten rodau...bet jauciu reiktu kokio nors geresnio vizualo...
Pingvinukas
QUOTE(ingusemac @ 2011 11 08, 11:22)
kiek realiai Jusu manymu vaikas turi moketi pries eidamas i pirma klase? Mums va reikia susitvarkyti su laikrodziu iki rugsejo...
Ar Jusu vaikai skaito knygas pries eidami i mokykla?
*

Dukra jau darželyje skaitė, o va su laikrodžiu tik dabar pradeda susidraugauti 4u.gif ( 8 metų ir 6 mėn.).

Sūnus rugsėjį eis į pirmą klasę, bet dar neskaito 4u.gif
linastri
QUOTE(String @ 2010 07 29, 09:09)
Deja, ne  schmoll.gif  Tokios pasirinkimo laisvės neturime. Ne pagal gyvenamą vietą bet ką priima tik tos mokyklos, kurios deja ne pačios geriausios, nesurenka reikiamo moksleivių skaičiaus, o į geresnes mokyklas norint patekti, reikia ir pakovoti  mirksiukas.gif  Šiaip pagal įstatymą privaloma eiti į tą mokyklą, kuri priklauso pagal gyvenamą vietą, tėvų darbo vietą, ar vaiko spec. poreikius. Yra ir mokyklų, kur priima pagal kitus kriterijus, pvz., priklausymą tam tikrai bendruomenei (pvz., Klaipėdos Zudermano mokykla). Taip kad neklaidinkite tėvelių  4u.gif
*

Tai tikra tiesa. Deklaruotos gyvenamos vietos pažymos tikrai ne itin reikalauja TIK tos mokyklos,i kurias patekti mokytis nera labai sunku.
I geresnes patenkant tikrai reikia pakovoti
Papildyta:
QUOTE(String @ 2010 07 29, 14:09)
Prieštarauju ar ne?  ax.gif  Pvz., mano dukra eis į mokyklą, kuri laikoma gera. Mums į ją priklauso pagal gyvenamą vietą, todėl kyšiuko nešt nereikia. Na, bent jau aš net neketinau. O dabar tu man paaiškink, kaip direktorius gali siūsti vaiką, kuriam priklauso pagal gyvenamą vietą, velniop į kitą mokyklą, o priimti bele ką, kam nepriklauso? ne per kyšius/pažintis ir t.t.? Aš kyšių niekam nenešioju, už rankos irgi nieko nepagavau, bet mano nuomone, ieško visur durnių, kad sau padaryt gyvenimą geresniu. Gal aš grubiai, bet visi žinom, kaip yra  rolleyes.gif
*

Nebutinai zmones nesa kysius. Kartais daro paprasciau- susiranda kas laikinai priregistruotu vaika su vienu is tevu tame rajone,kuris priklauso mokyklai. Ir tada - viskas OK. Pirmumo teisė biggrin.gif .
skirmantenet
Neskubinkit vaikų. Ateis laikas ir išmoks. Klasėje kartu su visais smagiau
ukristina
Sutinku smile.gif
rivera
QUOTE(skirmantenet @ 2012 01 17, 20:00)
Neskubinkit vaikų. Ateis laikas ir išmoks. Klasėje kartu su visais smagiau
*

Tip zinoma, tik jei klaseje 24 vaikai is ju kokie 3 blogai skaitantys arba neskaitantys, tame tarpe ir jusiskis. Kaip tada?
jovka
QUOTE(rivera @ 2012 01 26, 22:24)
Tip zinoma, tik jei klaseje 24 vaikai is ju kokie 3 blogai skaitantys arba neskaitantys, tame tarpe ir jusiskis. Kaip tada?
*

Namie pasimokys ir išmoks. Ir metų gale gali skaityt geriau nei tas kuris jau mokėjo skaityt. 4u.gif
Maniškė jau moka skaityt, bet jei nemokėtų ir nenorėtų tikrai nespausčiau. O ir nemokančių skaityti tikrai nebus 3 iš 24. Nes pvz jos grupėj daržely mokančių skaityti yra mažiau nei nemokančių.
rivera
QUOTE(jovka @ 2012 01 27, 08:10)
Namie pasimokys ir išmoks. Ir metų gale gali skaityt geriau nei tas kuris jau mokėjo skaityt.  4u.gif
Maniškė jau moka skaityt, bet jei nemokėtų ir nenorėtų tikrai nespausčiau. O ir nemokančių skaityti tikrai nebus 3 iš 24. Nes pvz jos grupėj daržely mokančių skaityti yra mažiau nei nemokančių.
*

Tai vat butent, skirtingi darzeliai skirtingai paruosia. Ir kai klaseje susirenka daugiau mokytu ar savamoksliu (kurie patys turi dideli nora skaitymui) ir gaunasi tie 3 klaseje nemokantys normaliai skaityt. Pvz. gal vaikas galetu dalyvauti matematikos olimpijadoje, bet jis nemoka skaityti uzduoties ir viskas. As uz mokyma skaityti iki mokyklos, bet nepriverstini o su pazaidimais, su uzsiemimais ir t.t. raideliu pazinima.
jovka
QUOTE(rivera @ 2012 01 27, 09:57)
Tai vat butent, skirtingi darzeliai skirtingai paruosia. Ir kai klaseje susirenka daugiau mokytu ar savamoksliu (kurie patys turi dideli nora skaitymui) ir gaunasi tie 3 klaseje nemokantys normaliai skaityt. Pvz. gal vaikas galetu dalyvauti matematikos olimpijadoje, bet jis nemoka skaityti uzduoties ir viskas. As uz mokyma skaityti iki mokyklos, bet nepriverstini o su pazaidimais, su uzsiemimais ir t.t. raideliu pazinima.
*

Jei vaikas to nori, tai tada kodėl gi ne, bet tikrai ne tai kam prievartauti? Tikrai spės išmokti.
O darželiuose nemoko skaityt, tai čia darželių paaruošimas visai ne prie ko. 4u.gif
Ir jei jau vaikas toks gabus, kad galėtų dalyvaut matematikos olimpiadoj, tai tikrai greit išmoks skaityt, pradėjės lankyt mokyklą.

Beje, kai mano sesės berniukas ruošėsi eit į mokyklą, tai jiems mokytoja net rekomendavo nemokinti skaityti. Atėjo nemokėdamas, o jau po pusmečio skaitė geriausiai iš klasės, nors pardėjus lankyt mokyklą buvo tokių kurie mokėjo skaityt. Ir dabar jis trečiokas, mokos geriausiai iš klasės, taip, kad visai nesvarbu KADA išmoko skaityt mokykloj ar priėš mokyklą.
rivera
smile.gif matau kad be reikalo veliausi i sia diskusija. Kas liecia darzelius, kiekvienam sava politika kaip ir mokyklose. Sekmes Jums ir Jusu vaikuciams 4u.gif
zara**
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 01 13, 11:33)
Dukra jau darželyje skaitė, o va su laikrodžiu tik dabar pradeda susidraugauti  4u.gif ( 8 metų ir 6 mėn.).

Sūnus rugsėjį eis į pirmą klasę, bet dar neskaito  4u.gif
*

dukrytei katik suejo 6metukai.tai mokykla pradesim lankyti uz 1,5metu.Aisku laiko pasiruosimui turim dauk,bet nerima kelia tai,kad namie nenori padirbeti,aisku as jos nespaudziu per prievarta,bet esant progai kai matau kad nori bandau pamokyti.Raides ne visas pazysta,tai apie skaityma nera nei kalbos.skaiciu dali jau pazysta,bet tikrai dar neskaiciuoja,net nezino zenkliuku prideti ir atimti,o atrodo ir paaiskinu ir pamokau verysad.gif labai bijau kad iki pirmos klases neismoks,jau svarstau apie pedagogo pasisamdyma kita met,tik nezinau ar verta g.gif
salunja
QUOTE(zara** @ 2012 03 21, 09:06)
dukrytei katik suejo 6metukai.tai mokykla pradesim lankyti uz 1,5metu.Aisku laiko pasiruosimui turim dauk,bet nerima kelia tai,kad namie nenori padirbeti,aisku as jos nespaudziu per prievarta,bet esant progai kai matau kad nori bandau pamokyti.Raides ne visas pazysta,tai apie skaityma nera nei kalbos.skaiciu dali jau pazysta,bet tikrai dar neskaiciuoja,net nezino zenkliuku prideti ir atimti,o atrodo ir paaiskinu ir pamokau verysad.gif labai bijau kad iki pirmos klases neismoks,jau svarstau apie pedagogo pasisamdyma kita met,tik nezinau ar verta g.gif
*

neverta.vis tiek pirmoje klaseje ji kartu su visais eis ta pacia medziaga,ir jei viska mokes-jai bus neidomu pamokoje.taigi,mano pasiulymas-nieko nesamdykit,jeigu yra noras vaiko,mokykit,jei ne,palikit kaip yra.pamatys vaikus,kurie moka arba mokosi,pati uzsimanys(bandos jausmas,taip sakant) smile.gif
zara**
QUOTE(salunja @ 2012 03 22, 12:09)
neverta.vis tiek pirmoje klaseje ji kartu su visais eis ta pacia medziaga,ir jei viska mokes-jai bus neidomu pamokoje.taigi,mano pasiulymas-nieko nesamdykit,jeigu yra noras vaiko,mokykit,jei ne,palikit kaip yra.pamatys vaikus,kurie moka arba mokosi,pati uzsimanys(bandos jausmas,taip sakant) smile.gif
*

aciu uz patarima 4u.gif
salunja
QUOTE(zara** @ 2012 03 22, 13:18)
aciu uz patarima 4u.gif
*

i sveikata 4u.gif tiesiog pagailekit vaiko,nelauzykit dabar psichologiskai biggrin.gif maniske nemokejo skaityt,bet raides zinojo,dabar moka,bet oi kaip nemegsta... doh.gif skaiciuot irgi minimaliai 1+2 mokejo lotuliukas.gif
zara**
QUOTE(salunja @ 2012 03 22, 12:23)
i sveikata 4u.gif tiesiog pagailekit vaiko,nelauzykit dabar psichologiskai biggrin.gif maniske nemokejo skaityt,bet raides zinojo,dabar moka,bet oi kaip nemegsta... doh.gif skaiciuot irgi minimaliai 1+2 mokejo lotuliukas.gif
*

nu truputi apsiraminau blush2.gif niu vis bandysiu as dar ja pamokinti,tik jeigu noras bus smile.gif
salunja
QUOTE(zara** @ 2012 03 22, 15:39)
nu truputi apsiraminau blush2.gif niu vis bandysiu as dar ja pamokinti,tik jeigu noras bus smile.gif
*

zaidimo formoj,knygelem,atkreipkit demesi i kokias spalvingas dideles iskabas,klausit kokios raides,bet nesodinkit grieztai 4u.gif
zara**
QUOTE(salunja @ 2012 03 22, 14:44)
zaidimo formoj,knygelem,atkreipkit demesi i kokias spalvingas dideles iskabas,klausit kokios raides,bet nesodinkit grieztai  4u.gif
*

siandien labai susigundziau nupirkti sia knygele http://www.tytoalba.lt/lt/index.php?option...iew&id=1306 gal pakelsiu nora pasimokyti raidziu ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.