nusprendziau tema pradet apie pasiruosima mokyklai, zinau kad nera cia daug tokiu kurie jau ruosia, bet gal kas ka sugalvojo tokio idomaus, ir siaip kaip jum sekasi, kaip galvojat ruost?
As pagaliau radau labai labai geras knygutes "mazyju mokyklele serija", ten yra keturios pratybu knygutes : ugdome demesi, mastyma, atminti ir mokomes skaiciuoti. Siaip skirta 6-7m vaikams, bet manau tiktu ir mazesniems. Labai smagu kartu viska daryt ir lavina ir bendravimas su vaiku. Maniskei labai patinka, nupirkau ugdome demesi, kaip jai labai tinka ;D
Springlet
2003 04 15, 22:47
Dar yra tokios saunios E.Marcelionenies "Piestuko keliones" ;D Berods trys knygutes, bet man labai patinka pirmoji, ten daugiausiai paruosiamieji pratimai rankai, pateikti smagioje formoje, tai nors maniskei ir 5, taciau ji noriai daro tuos pratimukus.
o kur jos buna, dar neteko matyt ???
Springlet
2003 04 17, 01:22
Centriniame knygyne Gedimino prospekte. Manau kad tikrai turetum rasti. Autore Elena Marcelioniene ;)
Aha,tos "Piestuko keliones"tikrai nuostabi knygute,maniske jau seniausiai ja paiso,labai gera knygute:nuostabiai lavina rankyte,o ir nenuobodi,kas,manau,ir yra svarbiausia vaikui ;)Iva,o ta knygute as tau rodziau knygyne,bet gal jau pamirsai kaip atrodo,Akropolio knygyne ziurejom,pameni
Aciu labai, dabar prisiminiau, pabaigsim musu turima, reks kita nusipirkt ;D alia va dabar daro tuos pratimukus demesiui ugdyti, ziuriu viskas liuks pasirodo, i issiblaskyma net nenesa, gal visakas gerai bus. ;D
Springlet
2003 04 22, 22:49
Iva, manau, kad tikrai viskas gerai bus, juk taviske ir sportuoti visa valanda gali  Kadangi labai daznai kieme susiduriu su svepluojanciais, netarianciais tam tikru garsu vaikais, tai noreciau priminti, kad pas logopeda reiketu kreiptis iki mokyklos, nes tada lengviau tarties trukumus istaisyti  O ju neistaisius bus sunkiau mokykloje ir mokytis skaityti ir rasyti.
Na velnias,maniske 4m,bet dar r netaria  O jusu nuo kada pradejo tart?
nuo pat pradzios. Ji kaip pradejo sneket, tai neaisku ar kada sustos  Bet siaip Springlet sutinku kad su logopedu kas ko netaria susipazint reiktu ir dar geriau butu kad su laiko atsarga iki mokyklos.
aš tai ruošiu saviškes be jokių knygų, nuo vakar pradėjom tokį mokymosi planą:kas vakarą išmokstam ir prirašom didžiulę eilutę vienos raidės ir vieno skaičiaus, išmokstam po vieną nesudėtingą eilėraštuką ir parašom po keletą eilučių visokių ranką lavinančių jeroglifų (iš žurnalo 'Penki"-gaunu nemokamai  ), aišku, man iniciatyvos, laiko ir kantrybės kainuoja :  . Po to, kai jau mokės skaičius ir raides, dėliosim žodžius iš medinių kaladėlių, be to, turiu keletą žaidimėlių, kur sudedamos kortelės ir gaunasi paveikslėlis ir žodis, dar turiu pirmokėlių knygučių, kai jau pramoks skaityti, tai va, o šiaip tuose žurnaliukuose 'Penki" faktiškai mokymuisi yra visos priemonės-ten ir spalvinimui, ir galvosūkiams, ir pasakos, ir eilėraštukai, ir karpiniai būna, manau, kad pakanka, nebūtina supirkt visas įmanomas knygeles (jų nerealiasi daug), tereikia tik prisėst kartu su vaiku, reikia darbo kokybės, o ne priemonių kiekybės
Springlet
2003 04 23, 22:56
Gosh, jei tik r netaria, dar siek tiek gali palaukt. Bet mamos neretai negirdi, kad ju vaikai keicia garsus vietomis, joms netgi tai atrodo zaisminga. Dar ikimokyklinukams reiketu atkreipti demesi ir del laikysenos (cia jau Ivos sritis ;D), nes ypac miesto vaikams del fizinio aktyvumo stokos atsiranda ivairiu problemu.
Ingrid, zurnalas "Penki" tikrai saunus, nes ten uzduociu ivairove. Bet tie tavo taip vadinami "hieroglifai" man nepatinka, bet del skonio zinoma nesigincyjama ;D Man vis tik labiau patinka "Piestuko keliones", nes tada ir tam tikras testinumas yra(Pradiniu klasiu vadoveliu autore ta pati).
Springlet
2003 04 23, 23:06
Ir dar, Ingrid, kokias pirmokeliu knygutes zadi skaityti? Ir ar teisingai supratau, kad kiekviena diena po nauja raidele ir skaitmeni? Dar galeciau pasiulyti kiekviena diena skirti laiko rankos lavinimui. Tai ir karpymas ir lipdymas, teslos minkymas...Ka manai?
Springlet, matai, dėl kitokio lavinimo tai jau maniškės iki šiol tik tai ir darė, kad lipdė formeles iš minkšto molio, karpė, spalvino, kūrė ir t.t. matė mano kūrybos šedevrus ir kopijavo, jau jos kada nori, tada tai pačios daro, o vakarais šventa-mokau kaip namų darbus darom, savo mokslus per tai net užmečiau ;D. Lankstyt iš popieriaus dar joms nesigauna  ,o ir aš pati nemėgstu ir nemoku, turiu knygą 'Origamis", bet ten super sunku, nėr kantrybės man :  . Tai va, o šiaip manau, kad jau pats metas rimtai mokytis, paskui prieš pat mokyklą tik keletą mėnesių į mokyklėlę leisiu privačią, kad išmoktų ilgai išsėdėt.
Springlet
2003 04 23, 23:43
I kokia mokyklele zadi leisti? Origami ir as turiu, ten ir suaugusiems kai kurie per sunkus, o ka jau kalbeti apie penkemecius ;D
leisiu į kokią nors šeštadieninę, kur moko skaityt, skaičiuot, muzika, dailė, be jokių ten baseinų ar anglų k., tik pagrindiniai dalykai, bet turbūt reiks leisti į tą, kuri bus arčiau namų, žinau, kad tokios mokyklėlės yra kažkur prie Šatrijos parduotuvės, Pašilaičiuose, kažkur Gabijos gatvėj, Mokytojų namuose, Vaikų ir jaunimo centre, man turbūt labiausiai tiks prie Šatrijos, bet tikslios informacijos nežinau, kur ieškot, gal kieno nors vaikai jau lanko panašią mokyklėlę, parašykit , kur, ir ar daug naudos duoda, ar vaikui patinka, ar išsėdi pamokėles?
Springlet, Ingrid o i darzeli nesiruosiat eit? del mokykleliu tai cia Gosh patars, jos pana eina i kazkokia netoli Justu
Mes leidziam saviske i sestadienine mokyklele Pasilaiciuose.Pamokeles vyksta nuo 10 val,maniskei buna dvi valandas.Ieina darbeliai(piesimas,lipdymas,visokie darbeliai),anglu k,muzika,ir jei teveliai pageidauja vyksta rasymo pamokeles(bet cia daugiausia eina tie vaikai,kurie rudeni i mokykla eis).Mokytojai su vaikais labai idomiai uzsiima,todel net maziukai 3 m. vaikai ramiai sau issedi pamokelese,na aisku yra ir isimciu [smiley=jumpnbaby.gif]Kazkaip is pradziu baiminaus ar maniske tiek laiko ramiai issedes,o pasirodo labai jau savo vaika nuvertinau,nes is mokykleles neidavo net issivest jos.
Springlet
2003 04 24, 06:08
Vyresneles i darzeli manau neleisiu. O mazaja turbut teks nuo 3 metu.
maniškės tai darželinės, vyresnėlę tai darželyje jau moko skaičių ir raidžių, parenka atitinkamus eilėraštukus, bet ji ten nelabai atsimena, tai papildomai mokau namie. o mažoji tai tik namie ir susipažįsta su mokslais, tingi dar, bet mokau prisiverst.Gosh, būk gera, parašyk tos mokyklėlės tel., aš tą ligtai ir buvau nužiūrėjus, bet anglų vaikams nenorėčiau kišt, ar taviškė ten jau kažką supranta?
Tai va ka galiu pasiulyti prie ruosiantis i mokyklele ,kad daugiau lavinti meninius sugebejimus ,bendravimo ygudzius ir maziau stengtis ismokyti skaityti ir rasyti . Nes vaikus moko dabar skirtingom pakraipom ,ir vaikas turi ismokt dirbti ,o ne sedeti sakydamas as sita moku man nereikia mokytis .Jis aptings ir bus sunkiau veliau . Puikios yra knygeles kurios logini mastyma lavina . Pasiulyciau nupirkt mergaitems smulkiu karoliuku rinkinuka ( cia mums patare labai gera gydytoja ) Visu pirma demesi lavina ,antra pirstu galiukus rasybai paruosia ir galiausiai graziu dalykeliu prisidaro ;D Taip pat tinka smulkus puzle deliojimas ,kadangi demesys ,pastabumas lavinamas . Maniske pries mokykla sudeliodavo 300 puzliuku rinkini  ,lavinamas susikaupimas ir demesys ,ko labiausiai truksta pirmokeliam.
na, su tais puzlikais ir karoliukais kitiems vaikams gal ir tinka, bet maniškės smulkias detales labai išmėto, atsibodo man už jas tvarkyt, niekaip neįkalu joms į galvą >:(, taigi, geriau nuo to apsisaugoti, o tai bus tik pinigų išmetimas.O dėl mokymo rašyti, tai aš vistiek laikausi savo minties, nes noriu, kad vaikai kuo greičiau pradėtų skaityt knygas patys, sužinotų daug visokių įdomybių ir naudingų dalykų, man taip faina, kai penkiamečiai neatsiplėšia nuo knygų, po to paauga-tai tingi skaityt, o mažiems taip viskas įdomu, nes maniškės be mokslo, jaučiu, tuoj degraduot pradėtų, per daug vakarais "velnius" krečia :  , išsidirbinėja, o dabar mokomės-tai tyla, tik mano visas laikas "suėstas' :(.
Springlet
2003 04 25, 00:10
Rasymas rasymui nelygu  Rasytiniu raidziu tikrai nereiketu mokyti, bet va spausdintines kodel gi ne. O tie karoliukai tikrai saunu ir rankyte lavina ir papuosaliukai grazus gaunasi. ;D
turejom karoliukus (visa rinkini) gal pora val, po to ju pradejo mazet, po savaites gal tik puse liko, dabar kazin ar nors kelis surasim. O deliones man ir panai mano labai patinka, is 100 sudeda, gal reiktu didesne kokia pabandyt ??? idomu ar iseis, juk sunku taip ir sedet daug reikia ??? Del rasybos nemokau, skaityt irgi, kiek pati iniciatyvos turi, paklausia, kaip viena ar kita raide rasosi, bet jai skaiciot labiau patinka. As bijau kad jeigu viska mokes mokykloj jai nebeidomu bus, atpras stengtis, mokytis, maniskei didziasias stimulas kai yra kas moka geriau uz ja, tada ji labai nervuojasi ir stengiasi padaryti dar geriau, taciau ant lauru miegot jai greitai atsibosta.
Springlet o kodel tu vyresne neleisi i darza, nebijai kad prie kolektyvo mokykloje jai bus sunku priprast? ten juk daug vaiku buna. O gal kas zino po kiek pirmokeliu klaseje buna?
mamulia
2003 04 26, 00:05
Mes tai niekaip namie nesiruosiam,nes darzely labai geras parengimas,ji jau raso spausdintines raides,skaiciuoja. Is uzsiemimu lankom dainavimo uzsiemimus papildomus darzely. O i mokykla eisim dar tik kitais metais,siais manau dar neleisiu.
Springlet
2003 04 27, 00:38
Iva, vienas is darzelio privalumu, kad vaikas ismoksta bendrauti
man patinka ,kad cia anglijoj vaikus labai palaipsniui pripratina prie mokyklos.Nuo 4m.ar anksciau pradeda eiti i darzeli kuris priklauso mokylkai,ten buna po 2.5val per diena,po to manoji nuo sausio pereis i paruosiamaja klase,kurioje kelias savaites dar trupiau pabuna ,nei kiti vikai,o galiausiai nuo kito rugsejo ,kai sueis penki eis i pirma klase normaliai.Vaikai isbuna visa diena,bet apkrauti nebuna,ten jie ir mokosi ir smagiai praleidzia laika su draugais
Zivile cia darzeliuose irgi paruosiamosios pamokeles vyksta, ir grupes yra priesmokyklines, va tik man atrodo kiek skaiciau kad anglijoj, amerikoj labai paplitusi "step by step" programa, kai vaikai patys nusprendzia kiek laiko skirti tam ar vienam dalykui, nera tos tokios valdiskos atmosferos,, griezto pamokos laiko pav. visi sedi ant kilimo ir mokosi, ateina sveciai, pasakoja apie ivairius dalykus, kiekviena sav vis kazkas naujo, pav sia sav. mokosi apie katytes, per matematika skaiciuoja kates, po to rasyt tai bando, piest, o dar kas apie jai ateina papasakot. Cia vilniuje yra atrodo tik viena mokykla tokia, kaune irgi, o kaip pas jus ten?
i mokyklele ruosiames po truputeli- jau kita rudeni zygiuosime. siais metais einame i muzikos mokyklele- tiksliau i chorinio dainavimo mokyklele.. ten vyksta susipazinimai su natomis mokosi groti ir zinoma dainuoti. o namie turime keleta geru spec. knygeliu kurias kartais 'kankiname' ( piesiame karpome rasome ir panasiai) Nuo rudens ir darzelyje paruosiamoji grupe, nors aukletoja sako akd esam mokyklai aju dabar pilnai pasiruose: raso graziai ir jau rankele nebedreba, jau skaito ( spausdintinemis raidemis, skaiciuoja ( iki 10 pilnai sudetis ir atimtis). Bet manau cia ne mano nuopelnas o jo judrumo ir norejimo viska zinoti:)
Springlet
2003 04 30, 00:06
Saunuolis taviskis Dovi, dabar tegu itvirtina igudzius, o kaip jam sekasi skaityti?
springlet gerai visai - dar aisku nera labai tvirti igudziai bet 4-5 raidziu zodzius greitai suskaito o ilgesnius aki netingi irgi sudelioja- nespaudziu jo ir nelabai uzsiimu dar- ateis laikas tada reiks paspausti:)
jo saunulis taviskis Dovi, kiek moka ;D svarbiausiai kad noriai mokosi ;D
Springlet
2003 04 30, 18:10
Kai jau skaitymo igudziai pakankamai geri, galima butu surasti jam patinkancia knyga ar komiksu zurnala... [img]http://www.mainzelahr.de/smile/unsortierbar/icon_ja.gif[/img]
na knygeles pacxaim skaityti jam kol kas neidomu bet uz tai mielai skaitai pavadinimus parduotuviu.. megsta ICQ susirasineti- leidziame kelias minutes tai paraso kelis zodelius, paskaito ir jau toks laimingas:)) oioioi
IVA ir tavoji panelyte manau gudvi ir protinga auga:)))
As tai galiu pasakyti, kad man labai pasiseke su darzeliu. Musu darzelis kieme, aukletojos - PUIKIOS. Iki siol (jau 4 metai, kaip leidziu ja i darzeli) neturiu jokiu nusiskundimu. Mano mergyte jau skaito trumpus sakinukus, raso spausdintinem raidem. Auklrtojos labai uzsiima, nebara, jei kas nesigauna, visiskai nespaudzia - leidzia vaikui paciam viska bandyti. Mes siais metais paliekam darzeli ir galiu pasakyti, kad man labai gaila... kad jai jau laikas i mokykla... Man dar taip noretusi, kad ji pabutu globojama tam darzely. Man visiskai nereikejo jos mokyti namie - ji viska ismoko darzely.
Linute, o i koki darzeli leidi?
Springlet
2003 05 05, 07:43
Linute, paruosimas mokyklai, tai ne vien skaitymas, rasymas ir skaiciavimas. Yra dar begale dalyku  Kad ir pati paminejai vaiko teigiama vertinima, kad aukletojos nebara, jei kas nepasiseka, o mes(tevai) ar visada taip darome?
gerai butu jei be barimo apsieit butu galima.
Springlet
2003 05 06, 09:00
| QUOTE | | gerai butu jei be barimo apsieit butu galima. |
Teoriskai paskatinimu geresniu rezultatu pasieksi. Zinoma nebarti sunku, taciau ypac siame amziaus tarpsnyje yra svarbus teigiamas vaiko darbu ivertinimas, nes formuojasi vaiko saves vertinimas. O mes deje dazniausiai pastebime trukumus ir jei vaikas ne taip pasielgia is karto ji baudziame(zodziu ar veiksmu). Ech noretusi buti idealia mama...
taip visa tai grazu ir aisku teorijoje, bet praktikoj  >:( buna kad ir neiseina, pagaliau mes irgi zmones, idealiu nebuna.
Vakar uzrasiau saviski i mokykla. Tai pastebejau dar viena butina pasiruosimui mokyklai momenta, kurio cia neaptaret... Reikia atidaryt saskaita banke ir pradet kaupt pinigus  Ne, as rimtai, gavau lapa, ka reikia nupirkt - ooo. Uniforma (150 Lt), sportine apranga, nu aisku reikes batu + sportbaciu, kamuolys, lauko teniso kamuoliukas, lankas, sokdyne, kuprine, parkeris, tusinukas, piestukas, piestukai spalvoti, flomasteriai, kreideles vaskines, paprastos, guasas, 4 teptukai, droztukas, aplankalai sasiuviniams susideti ir dar n visokio kanctavoro, is serijos, sasiuviniai, puskartoniai, kartonai, sasiuviniai plesomais lapais, neplesomais, pavargau rasyt, o sarasas dar nebaigtas. Be to, dar neminejo apie pratybas, vadovelius ir mokyklos remima. Numatau bankrota... Taigis siulau pradet kauptis is anksto
SAKES isprotejo visai, gal vaikus geriau namuose mokyt ??? nu o sokdyne su lanku kam ??? ir dar po viso sito mokykla remt, sulauktu, aha.
Noa kur tokia mokykla kad netycia neuztaikyciau? >:(
bet minti man idomia davei - reiktu issiaiskint, kaip kituose mokyklose, ar visur taip, sasiuviniai, ten droztukai ir t.t. dar aisku, bet kamuoliai - kamuoliukai ir pan ???
Kaune cia, nenoriu pavadinimo rasyt, tai dar perskaitys kas ir ismes is jos, vienzo, bus kaip Daurasai, anonimiskumo neislaikius  Mat ta mokyklele tokia prie prestiziskesniu, anksciau lyg be kysiu i ja sunku budavo, o dabar, kai pirmoku labai mazai, lyg ima ir be kysiu  Paskaitys kad tokia gimdyve vyresneli i mokykla pridavineja - o as ten ko gero viena su tokiu pilvu ;D Jeigu kam idomu, galiu i asmenini parasyt  Tfu, paranoja prasideda ;D ;D ;D Tai vat ir as galvoju - gerai kad dar krepsinio krepsio nusipirkt neliepe... Arba futbolo vartu... Arba buomo kokio ;D
visai pamirsau kad kaune tu :-[ tada ramiau, kita vertus gal Vilniuje dar baisiau
Springlet
2003 05 10, 06:47
Na kad lanka ir sokdyne reiketu pirkti, tai pirma karta girdziu, bet draugai ir remonta klaseje dare ir suolus pirko. Bet turbut ne visur taip.
Mirtishe
2003 10 13, 23:53
Suradau savo dukrelei Step by Step klase gretimoje m-kloje, bet apie tai zinau labai nedaug.
Mokytis pradesime tik kita rugseji (2004), o iki tol noreciau kaip galima daugiau isgristi apie si mokymo metoda ir kt.
Jeigu turite patirties - papasakokite kaip ir ko ten moko, t.y. kuo Step by Step skiriasi nuo 'eilines' pradinuku mokymo programos?
sirdingai dekoju
Mirtishe, o kokiam rajone yra si Step by step mokykla? ir dar - o ka jau reikia uzrasyti vaika si rudeni i mokykla, jei tik eis kita rudeni ???
Gal kas zino, kurie darzeliai Fabijoniskese gerai ruosia mokyklai (mano supratimu "gerai", tai kai pramoko skaityti, rasyti, o ne tik drausmes ir kt.).
Mano dukra lanko "Jovarelio" darzeli Staneviciaus g-vej. Dirba pagal Verinelio programa. Nors siaip dabar yra propaguojama tokia metodika, kad skaityti ir rasyti vaikas turi ismokti tik mokykloj, bet cia ismokina rasyti spausdintom raidem, pramoko skaityti, daugiausia dirbama lavinant rankyte. Zodziu labi saunus darzelis. Rekomenduoju!
O kas tai yra Verinelio programa? Girdeti girdeta, bet nieko nezinau apie ja. O grupes ar dideles?
|
|