Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar vedat vyresnėlį į darželį, augindama kitą vaiką
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
#Auksė#
Labukas, mamytės thumbup.gif
Aš auginu mažytę dukrytę, ir vis kasdien galvoju ar jau leist į darželį vyresnėlę 4m, iš pradžių vedėme, bet tik ligų jau spėjo prinešt..... doh.gif net nežinau kaip ir elgtis, ir nesinori vaiko laikyti namie, ir nenoriu kad sirgtų abi mergaitės.... verysad.gif nors dukrytei didžiajai į darželį eit labai patikdavo, tik va ligelės vis kamuodavo nuo slogos iki kosulio vis......
kaip jūs elgiatės šiuo klausimu???Ar nesvarstėt tokios galimybės, kad geriau namie bent kiek pabūtų kartu, kad tik sustiprėtų ir paaugtų mažoji nors kiek.....
_una_
QUOTE(deimoka @ 2008 10 22, 22:28)
kaip jūs elgiatės šiuo klausimu???Ar nesvarstėt tokios galimybės, kad geriau namie bent kiek pabūtų kartu, kad tik sustiprėtų ir paaugtų mažoji nors kiek.....
*

Nė vieno nevedžiau, kai namuose sėdėdavau su mažu schmoll.gif . Juk tiek mažai laiko praleidžiame su vaikais, kiek jau to bendravimo parėjus iš darbo, didesni kiauras dienas mokykloj. Mažylio priežiūros atostogos pats nuostabiausias dalykas užmegzti ryšį su kitais. Labai svarbu kartu praleistas laikas ir kitos progos vėliau nebebus, o tada prasideda paauglystės nesusišnekėjimai, susvetimėjimas ir pan. Juk kai vaikams mūsų labai reikėjo, mes neturėjom laiko. Ar nuostabu, kad kai mums jų prireikia, jie nemato reikalo su mumis bendrauti - niekas nebesieja, vien maisto ir drabužių, bei keliamų reikalavimų neužtenka meilei pelnyti.
fasstum
QUOTE(Una Li @ 2008 10 23, 11:48)
Nė vieno nevedžiau, kai namuose sėdėdavau su mažu schmoll.gif . Juk tiek mažai laiko praleidžiame su vaikais, kiek jau to bendravimo parėjus iš darbo, didesni kiauras dienas mokykloj. Mažylio priežiūros atostogos pats nuostabiausias dalykas užmegzti ryšį su kitais. Labai svarbu kartu praleistas laikas ir kitos progos vėliau nebebus, o tada prasideda paauglystės nesusišnekėjimai, susvetimėjimas ir pan. Juk kai vaikams mūsų labai reikėjo, mes neturėjom laiko. Ar nuostabu, kad kai mums jų prireikia, jie nemato reikalo su mumis bendrauti - niekas nebesieja, vien maisto ir drabužių, bei keliamų reikalavimų neužtenka meilei pelnyti.
*

drinks_cheers.gif
#Auksė#
As taip pat nevedu, tik va dukrytei gal ir nuobodoka namuciuose sedet, o sesute juk dar mazyte....
Nors tiesa kalbat, tikrai nedaug laiko likdavo po darbo pabendraut su vaikuciu.....
gal ramiai sedesim namuciuose.....visos trys thumbup.gif
žanin
Na, o aš vedu, ir dėl to blogesnė motina nesijaučiu. Vyresnysis eina į mokyklą, vidurinėlis į darželį, o aš su mažąja lieku namuose. Kol kas bacilų neparnešė nė vienas. Kai gimė dukrytė, nenorėjau, jog einantysis į mokyklą pasijustų atstumtas, todėl kitą broliuką ir toliau leidau į darželį. Vidurinėlis į darželį eina nuo 2 metukų, jam ten patinka, jis labai komunikabilus vaikas. Tiesa, kai nori, jis pasilieka namuose, bet tai būna labai retai.
venzliukas
As taip pat vedu smile.gif

viena - jauciasi svarbesnis turedamas savo "darbeli"(kaip tevelis), o ne sededamas su mama ir sese
antra - darzelyje mokosi bendrauti su bendraamziais, ismoksta tokiu dalyku, kuriu namie nelabai sekasi mokintis..kompanijoj smagiau, o bunant namie pasidaro piktas, liudnas ir zirzilia
kai grizta is darzelio buna pakankamai laiko pabuti, pabendrauti ir pasidalinti ispudziais is darzelio

ligeles - pagrindinis minusas
Burka
Pradzioj vyresneli vedem,siuo metu nebevedam,sedziu su visais 3 namie biggrin.gif priezastis paprasta, pradejo vaikui nebepatikt darzely, prasidejo rytines asaros, be to niekada darzely nieko nevalge,zodziu,buvo ne viena priezastis,kad nevest i darzeli 4u.gif
Dabar broliam visai linksma namie,abu zaidzia,aiku ir musasi,bet liudet ner kada,kadangi i darzeli nebeina,tai ir lavintis namie pradejo,jau beveik ismokom eilerasti kaledom,skaitom knygeles,mokinames,zodziu,kol kas darzelio nepasigendam,bent iki pavasario tikrai busim visi namie,tada ziuresim ar abu broliukus leisim ar lauksim ir vyresneli iskart i paruosiamaja grupe,bus matyt biggrin.gif
Adele
as irgi laukiu trecio, tai pirmaja vedam i darzeli, bet nesa ligas. o kaip jus suspejat su trimis/?
crocus
Dvi dukreles kol kas auginu namie. Vyresnėlis jau antri metai eina į darželį. Man tai patinka jų veikla ten. Aš tiek su juo neužsiimdavau namie.Pasiimam atostogų, tai pasibūna ir namie su mumis. Paskui išsiilgęs vėl grįšta daržan.
Jurada
Aš vedu,tikslaiu, vyras eidamas į darbą, nuveda. Didelė jau mano , priešmokyklinukė. smile.gif Užsiėmimų,užduotėlių pilna, namie tiek tikrai neužsiimčiau. Buvau paėmus sav rudens atostogas, tai pabaigoj jai nusibodo. Į lauką kada panorėję neišlėksim - man darbai, rūpestėliai, o dukrai geriau užduočių knygelę paspręsti ar filmukų pažiūrėti. Vasarą kieme budavo vaikų, tai pati lėkė, o dabar tuščia, nėr kas veikti. Ir kad į lauką išeinam - suptis per šalta, vaikščioti atsibosta, neįdomu, nueinam į prekybcentrį, apsiperkam ir - mama einam namo doh.gif
Man su dviem veiklos per akis namie, nespėju, o čia mamytės su 3 būna, kaip suspėjat, kaip į lauką išsiruošiat? Aš su mažąja kol išsirengiu, ji rėkia rengiama, aš visa sušylu blink.gif
vija23
As vedu, nes jos nori eiti. Kai nenorejo ir galejau nevesti paskutiniais paskutinio nestumo menesiais taip ir dariau. Man atrodo joms dabar geriau darzelyje negu namie, nes as vis tiek beveik visa laika aplink maze sokineju, arba jei ne tada tvarkausi, valgyt gaminu, tai joms nelabai to demesio galeciau skirti. Dabar turiu laiko pasirupinti mazyle, susitvarkyti, apsipirkti, pagaminti valgyti, pailseti ir kitu dvieju dukryciu per diena pasiilgti ax.gif Vakare ir savaitgaliais manau pakankamai prisibendraujam smile.gif
Burka
QUOTE(Adele @ 2008 11 05, 09:39)
as irgi laukiu trecio, tai pirmaja vedam i darzeli, bet nesa ligas. o kaip jus suspejat su trimis/?
*

Lygiai kaip suspejat su 2,taip ir su 3 suspesit mirksiukas.gif

QUOTE(Jurada @ 2008 11 07, 10:31)
1....Ir kad į lauką išeinam - suptis per šalta, vaikščioti atsibosta, neįdomu, nueinam į prekybcentrį, apsiperkam ir - mama einam namo doh.gif
2.Man su dviem veiklos per akis namie, nespėju, o čia mamytės su 3 būna, kaip suspėjat, kaip į lauką išsiruošiat? Aš su mažąja kol išsirengiu, ji rėkia rengiama, aš visa sušylu blink.gif
*

1.Va,viena is priezasciu kodel nebevedam vyresnelio i darza, isejus i kiema abu broliai laksto,zaidzia,kartu pagalius,akmenukus(siuksles visokias) renka,zodz,jiems neliudna, o kai iseidavau tik su mazaisiais, dvimetukui ner kas veikt,juk sese dar nelaksto,tai ir atsibosdavo jam greit tam lauke,namo iskart nori doh.gif
2.Susylu ir as berengdama,bet ka darysi,greit stengiuos apsisukt,pirma bernus aprengiu(vyresnelis daug ka pats uzsiseda), o pabaigai reksniuke rengiu(jau pati apsirengus,kad iskart kieman eit) 4u.gif be to gyvenam bute su savo kiemuku,tai bernus aprengus isleidziu kieman,kad nekaistu 4u.gif
ELIV
As taip pat vedu vyresneli i darzeli, jis sunkiai keliasi rytais pabamba kad nenori eiti, bet nuejes i darzeli bega pas vaikus patenkintas smile.gif Gryzsta taip pat laimingas, pasakoja ka nuveike, dziaugiasi mazuoju broliuku, zodziu viskas puiku! Darzelis gerai, tik kad ligos puola ir baisu kad susirgs ir namuose budamas maziu apkres...
Kaip jums pavyksta apsisaugoti nuo kolektyve siautejanciu virusiuku? Labai nesinori ligu namuose kai mazajam zmogeliui 2 menesiai smile.gif
neringuska
Ir kai pirmus du auginau vyresniaja vedziau, ir kai paaugo abu nors ir nedirbau vistiek vedziau, nes jiems paaugus pradejo patikti darzelis, namie nera jiems ka veikti.
medison
Kai mažoji gimė,dičkiui 2m10mėn buvo,tai gal savaitę paatostogavom namie visi,kai grįžau iš ligoninės,o paskui žygiavo į daržiuką. Tiesa jis jau ir prieš tai jį lankė,nes aš dirbau,tai klausimų dėl to nekilo.
O dėl ligų tai tikrai "parnešdavo dovanų",būdavo dičkis su sloga "prasisuka" o mažei nuo slogos į bronchus leisdavosi viskas. doh.gif Bet tų virusiukų visur juk galima pasigaut,ir parduotuvėj ir šeip poliklinikoj pasitiksrint profilaktiškai atėjus.
Leilla
As vedziau didiji kai mazasis gime ax.gif
norala
QUOTE(žanin @ 2008 10 23, 18:59)
Na, o aš vedu, ir dėl to blogesnė motina nesijaučiu. Vyresnysis eina į mokyklą, vidurinėlis į darželį, o aš su mažąja lieku namuose. Kol kas bacilų neparnešė nė vienas. Kai gimė dukrytė, nenorėjau, jog einantysis į mokyklą pasijustų atstumtas, todėl kitą broliuką ir toliau leidau į darželį. Vidurinėlis į darželį eina nuo 2 metukų, jam ten patinka, jis labai komunikabilus vaikas. Tiesa, kai nori, jis pasilieka namuose, bet tai būna labai retai.
*

As irgi leidziu. Mat labai jau hiperaktyvus mano vidurinysis, tai darzely nors veiklos randa... Ir namuose ramuma buna... smile.gif
Nieko sau
Aš vedu vyresnį vaiką į darželį, bet dėl objektyvių priežasčių-jam reikalinga logopedo pagalba. Jeigu ne šios problemos, šiais metais dar jo nebūčiau leidusi į darželį. Jam labai patinka būti su vaikais ir smagu, kad nereikia miegoti pietų. Aš jį pasiimu 13 val.
Ateik
Kai sūnus gimė, dukrai jau 3 metai 3 mėn buvo. Vaikų reikėjo be galo be krašto, taigi darželis puiki išeitis buvo. Iš pradžių leidom tik iki pietų, bet po poros savaičių pradėjo prašytis paliekama iki vakaro. Na, nesiginčyjom labai, leidom. bigsmile.gif
ELIV

O dėl ligų tai tikrai "parnešdavo dovanų",būdavo dičkis su sloga "prasisuka" o mažei nuo slogos į bronchus leisdavosi viskas. doh.gif

Na mums kaip tik taip ir nutiko sad.gif ka tik mažasis prasirgo bronchitu, o didysis apsisuko su slogyte ir toliau i daržiuką žygiuoja...
Buvau išsigandusi kad kažkur peršaldžiau mažių, bet matyt taip jau yra kad jiems slogytės ir kosuliai sunkiau gydomi verysad.gif
Rachelė
Kai auginau savo antrąjį vaiką, vyresnėlę vedžiau į darželį smile.gif Ji jau darželį lankė visus metus, tai kaip nutraukti nenorėjau blush-anim-cl.gif O juk vis vien jei ten linksmiau, įdomiau, nes ten turėjo draugių, jiems ten vykdavo pamokėlės...
laimav
as tai vedu i darzeli nes ir paciai lengviau ir vaikui geriau ten daugiau veiklos uzsiemimu turi draugu net i namus vakare nebenori eiti doh.gif issivedu visada raudancia
nors ligeliu tai parsinesa bet nieko turim tai isaugti
alicka
as savo didziaja vedu i darzeli ir nemanau, kad esu bloga mama, ar kad prarandu rysi schmoll.gif
dukrele mielai eina i darzeli, ten turi draugu, veiklos...o kiek eilerasciu ir dainu moka, vietiniame sokiu kolektyve soka.. budama namie ka ji veiktu? kas dien tie patys zaislai...ta pati rutina.
o kai pareina is darzelio visada zaidziame kartu, pasakoja ka veike, ka ismoko, o pries miega prisidejusios i lovyte knygeliu jas skaitome.paskui ramiai apsikabinusios uzmiegame.
taigi nemanau, kad mes neturime rysio smile.gif
ELIV
Smagu kai vaikai gerai jauciasi darzelyje ir dar smagiau kai mamos pastebi ju tobulejima... tik va pas mus darzelyje kazkodel mazai bureliu ir vaikiukai daugiausiai patys zaidzia, nors amzius leistu ir dainuoti ir sokti ir tt.
Gal reiketu po darzelio dar kur nors pabandyti pasilavinti?
youste
QUOTE(#Auksė# @ 2008 10 22, 22:28)
Labukas, mamytės thumbup.gif
Aš auginu mažytę dukrytę, ir vis kasdien galvoju ar jau leist į darželį vyresnėlę 4m, iš pradžių vedėme, bet tik ligų jau spėjo prinešt.....  doh.gif net nežinau kaip ir elgtis, ir nesinori vaiko laikyti namie, ir nenoriu kad sirgtų abi mergaitės.... verysad.gif nors dukrytei didžiajai į darželį eit labai patikdavo, tik va ligelės vis kamuodavo nuo slogos iki kosulio vis...... 
*

Mūsų istorija labai panaši...Kai laukiausi antros dukrytės, sumąsčiau, kad bus per sunku - bijojau, kad didžiajai dėmėsio negalėsiu skirti, per mažai lavinsiu doh.gif Lopšelis tuo metu man atrodė geriausia išeitis smile.gif Kai gimė sesė, didžioji pradėjo labai sirguliuoti, nešė virusiukus namo, mažė plaučių uždegimu susirgo, didžioji - ausų uždegimu verysad.gif Labai sunki žiema pernai buvo verysad.gif Kai nustojau vesti, viskas susitvarkė - ir ligos pasitraukė, ir laiko atrasdavau abiem dukrytėm smile.gif Dabar gailiuosi, kad teko visa tai patirti, bet pasimokiau - mažė į darželį ne anksčiau kaip trijų keliaus, jau auklę suradau, nes nuo kitų metų grįžtu į darbuką - didžioji jau noriai šneka apie darželį thumbup.gif - tai eis pasibūti su vaikučiais smile.gif
#Auksė#
QUOTE(youste @ 2008 12 04, 15:24)
Mūsų istorija labai panaši...Kai laukiausi antros dukrytės, sumąsčiau, kad bus per sunku - bijojau, kad didžiajai dėmėsio negalėsiu skirti, per mažai lavinsiu doh.gif Lopšelis tuo metu man atrodė geriausia išeitis smile.gif Kai gimė sesė, didžioji pradėjo labai sirguliuoti, nešė virusiukus namo, mažė plaučių uždegimu susirgo, didžioji - ausų uždegimu verysad.gif Labai sunki žiema pernai buvo  verysad.gif Kai nustojau vesti, viskas susitvarkė - ir ligos pasitraukė, ir laiko atrasdavau abiem dukrytėm smile.gif Dabar gailiuosi, kad teko visa tai patirti, bet pasimokiau - mažė į darželį ne anksčiau kaip trijų keliaus, jau auklę suradau, nes nuo kitų metų grįžtu į darbuką - didžioji jau noriai šneka apie darželį thumbup.gif  - tai eis pasibūti su vaikučiais smile.gif
*

Tikrai istorija panasi, as ir taip pat galvojau, na ir apsipsrendeme kol busiu namuciuose t.y. iki 2 metuku mazyles, tai vesim retkarciais, kai nores ir kad neuzsimirstu darzelis...Nes siaip jau labai noriai eina, tik va ligeliu baisoka...
žebenkštytė
mum aktualus sitas klausimas, bet as niekaip neapsisprendiu vesti ar nevesti... kazkaip kol sedziu namie gal ir nera prasmes tas ligas tempti namo... bet pats mano vaikiukas tai tikrai mielai ten eitu... o dabar dar ir nauja tvarka nezianu net koks mum darzelis pagal gyvenama vieta priklauso ir i bet koki tikrai vaiku neleisiu...taip ir sedziu su abiem, pernai lankem muzikos mokyklele "debeseliai" siemet ieskau kazkokiu alternatyvu smile.gif
VIVULIA
as vedu. nemanau kad penkiametis vaikas turetu visa diena klausytis uti uti visokiu lotuliukas.gif ir sedet kaip kalinys namuose. jam geriausiu atveju 10 % demesio kliuna, o vat vakare, savaitgali kai visi namie ir tie uti tuti nenusibosta ir su mama bei sese normaliai pabendraut gali ir nuoskaudos nelieka... juk sokinejimo aplink naujagimi doh.gif . be to darze veiklos daug, bureliai visokie ir padruskes jau rupi smile.gif
Druska*
Aš vedu, nes mano merginukė jau eina į prieš mokyklinę grupę, tai ten jau ir pamokėlės jai vyksta, bet kartu ir mažiuką vežuosi nes niekaip nėra kam palikt, tai taip ir vežiuojuosi pirmyn atgal biggrin.gif
kordelija
Mes irgi vargstam Nenoiu skriausti didziosios tai vedu y darzeli Pradzia tai buvo labai sunki nes pradejo eiti kai maziukui buvo puse metu Tai ligu ligeliu turejom Buvau ir paemus is darzo parasiau nuo kitu metu kad vesiu Kitais metais situacija vel ta pati tik aisku maziukas jau didesnis buvo jau 1.6 metu Bet irgi sirgo sirgo abu Na o siais metais vel serga periodiskai Tik sese darze koki virusiuka susigauna ir brolis iskart prisijungia smile.gif Taip ir gydau abu Bet dar yra pas mus vienas didelis minusas nes as visada viena visur su abiem vaikais einu nes neturiu kur palikt nors trumpam Tai taip ir gaunasi ir y daza einam visi ir po pietu parsivest einam Bet net neabejoju kad reikalingas mergaitei darzelis Tik sunku su tom ligelem bet manau vaikai augs ir ligu mazes Optimiste as biggrin.gif
Flafi
Ka tik i pametinuku bureli prisiregistravom,tai bandysim ir mes patirtim dalintis 4u.gif
Dickis pradejo pas aukle eiti dar man nesciai bunant,labai gerai ten pritapo(kartu dar 3 vaikai yra),tai net minties nebuvo kad jis namie butu maziukui gimus ir ziuretu kaip mama aplink ji sokineja. O kai sirguliuoja,net dziaugiuosi, kad pabusim ta proga visi namie kartu,nes psiilgstu as jo labai, bet i antra dienos puse jau pradedu gaileti jo,kad nuobodu jam su manim.
ELIV
Geras variantas bigsmile.gif Pas auklyte kur 3 vaikiukai!!! Ir linksmiau ir ligu maziau!
Flafi kaip suprantu toki varianta vaikiuku prieziurai siulo ne Lietuvaiciai ... O kaip gerai butu smile.gif
Gal kas esate girdeje apie auklytes kurios kelis vaikiukus priziuri?
birina
As savo dukryte leidziu i darzeli.Kartais kai papraso iseigyniu,tai ir pasilieku namuose.Darzeli jai patinka,dainuoti,darberlius daryti.
mii
Mūsų vyresnėlė irgi į darželį keliauja. Ir jai ten labai patinka, daug išmoksta, o ir spektakliukai, šventės ten vyksta. Aš pati tiek tikrai jos niekur nenuvesčiau. Eina nevisai dienai, o tik pusdieniui. Nuvedu 10-tai ir parsivedu apie 15 val. Tai ji ir pamiega ten (o namie tai karas pastoviai dėl pietų miegelio, o ir sesė tuo tarpu pamiega, kas labai sunkiai pavyksta, kai namie esam visos trys).
O kas dėl ligų, tai jų ir parduotuvėj pasigaut galima ir dar daugiau 4u.gif . Mes stengiamės pačioj ligelės pradžioj griebt jautį už ragų, tai lengviau viskas praeina, bent jau pakolkas (aišku, kad tuomet, tai jau i darželį nekeliaujam)
remarka
As vedu i darzeli vyresniaja... Bet jau menesi neinam, nes is ligu nei viena nei kita neissikrapstom schmoll.gif Na pailsesim ir po nauju sausio viduri prie grupes prisijungsim.
jolitabe
vyresnelis darzeli, leliukas namie. idealu.
-LR-
O aš kai auginau mažajį,tai tam tikra laiką ir vyresnėlio į darželį nevedžiau. Visį pirma,nes pats norėjo su mama ir broliuku būt namuose,ir paciai buvo smagu augint pačiai savo velniūkščius biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ligita33
labukas
ikisau ir as cia nosi... bet tikedamasi jusu patarimo (gal jau daugiau turite patirties)...
auginu 2m sunu, o gruodzio 3d gime dvynukai broliukas ir sesute. is pradziu sekesi viskas lyg ir neblogai, nes dickis ejo i darzeli, mazai buvo namie. bet per tas visas sventes uzsibuvom namuciuose.
prasidejo protestas; dickis pradejo sysiot ir kakot i kelnes, nors jau nuo vasaros pampersu nebenaudojam, sian vel uzdejau, nes per 2d nebeturim svariu ir sausu rubu... zaislus ir savo kambari vercia aukstyn kojom tiek kartu oer diena, kiek kartu randa sutvarkyta.
patarkit, ka daryt; bart, ar leist daryt ka nori???
sian is to pasiutimo bego, slydo ir uzsigavo kakta i duru stakta, iskilo didziulis gumbas...tiesiog nebezinau, ka daryt, kaip teisingiau elgtis.
mazyliai ramus, jiems daug demesio nereikia, tad dickis demesio gauna zymiai daugiau, nei kada nors pries tai
-LR-
Manau,čia savotiškas jo protestas,ypač jei ankščiau taip nesiegdavo. g.gif gal vėl išleidus vyresnėlį į darželį gryž viskas i senas vėžias smile.gif Dabar jis mato,kad mažiukai daro į sauskelnes ir jis kartoja ta patį.

Kantrybės mamyte 4u.gif
Flafi
QUOTE(ligita33 @ 2009 01 04, 15:04)
labukas
ikisau ir as cia nosi... bet tikedamasi jusu patarimo (gal jau daugiau turite patirties)...
auginu 2m sunu, o gruodzio 3d gime dvynukai broliukas ir sesute. is pradziu sekesi viskas lyg ir neblogai, nes dickis ejo i darzeli, mazai buvo namie. bet per tas visas sventes uzsibuvom namuciuose.
prasidejo protestas; dickis pradejo sysiot ir kakot i kelnes, nors jau nuo vasaros pampersu nebenaudojam, sian vel uzdejau, nes per 2d nebeturim svariu ir sausu rubu... zaislus ir savo kambari vercia aukstyn kojom tiek kartu oer diena, kiek kartu randa sutvarkyta.
sian is to pasiutimo bego, slydo ir uzsigavo kakta i duru stakta, iskilo didziulis gumbas...tiesiog nebezinau, ka daryt, kaip teisingiau elgtis.
mazyliai ramus, jiems daug demesio nereikia, tad dickis demesio gauna zymiai daugiau, nei kada nors pries tai
*

Pas mus vskas lygiai taip pat,per kaledines sventes beveik dvi savaites buvom visi kartu. Daug graziu planu turejau toms dienoms,o gavosi grynas chaosas, vien tik nusile abu aplink vaikus davemes. Dickis pradejo musti maziuka, visiskai nebeklauso ir tttttt. O pries tai viskas sakyciau labai normaliai ejosi. Tikiuosi nuo rytojaus gryztam i senas vezes. Baisu man dicki rytoj isleist pas aukle ,nebepazins vaiko doh.gif
ligita33
QUOTE(Flafi @ 2009 01 04, 18:52)
Pas mus vskas lygiai taip pat,per kaledines sventes beveik dvi savaites buvom visi kartu. Daug graziu planu turejau toms dienoms,o gavosi grynas chaosas, vien tik nusile abu aplink vaikus davemes. Dickis pradejo musti maziuka, visiskai nebeklauso ir tttttt. O pries tai viskas sakyciau labai normaliai ejosi. Tikiuosi nuo rytojaus gryztam i senas vezes. Baisu man dicki rytoj isleist pas aukle ,nebepazins vaiko  doh.gif
*

o kaip rytoj pasielgt/ negi nest pampersu i darzeli/ o gal kruva giedryciu?
Flafi
QUOTE(ligita33 @ 2009 01 04, 18:42)
o kaip rytoj pasielgt/ negi nest pampersu i darzeli/ o gal kruva giedryciu?
*

Nezinau net ka pasiulyt, as tikriausiai deciau pampersu,o kai situacija nusistoves vel bandyti mokytis is naujo. smile.gif
Liutaure
Abu vaikai auga namuose, didziosios nevedu, manau kad namie geriau, be to kitais metais paruosiamoji.... ar tiesa, kad pries pirma klase butina lankyti paruosiamaja grupe darzelyje ?
Nors jei ji noretu - tai vesciau, bet nenori... bigsmile.gif
Eclair

Sveiki,
aš tai vyresnėlę vedu į darželį, man ramiau, kai vienas vaikas namie, nes kaipa bu tai tikrai nevisada sugebu susitvarkyit, tai ir stogas pavažiuoja kartais, kai sergam ir visi namie doh.gif

labukas.......
*

Šitą bėdą ir mes turėjom, viskas tas pats: sisioti, kakoti ir net valgyti dukrą pati nebenorėjo, nebemokėjo...kai broliukas gime. Ilgai gal kokius keturis ar penkis mėnesius vyko intesyvus pokalbiai ir didesnio dėmesio skirimas vien tik jai smile.gif
Nežinau ar padėjo tai ar tiesiog kai broliukas paaugo, pats pradėjo visko mokytis ir dukra vėl pasikeitė į gerąją pusę.
Kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės 4u.gif
-LR-
Na va...būsiu prisigyrus,kad susitvarkau su rytiniais nepaklusnumais verysad.gif Penktadienį didysis darželyje tokią sceną sukėlė,kad baisu bus ir rodytis... Pradėjo ašarot,burbėt,galiausiai cypt,kad nenori eit " Į tą kvailą darželį" ( čia jo žodžiais tariant). Gražiuoju šnekinimai net nepadėjo,galiausiai auklėtoja ant rankų jį nusinešė į grupę. Tokios gėdos dar neturėjau! doh.gif

Sakysit nevest? Bet jei rasiu darbą,o vaikai bus įpratę būt su mama namie,tai kaip tada reiks vest? unsure.gif

Patarkit mamos.... verysad.gif
Flafi
QUOTE(-LR- @ 2009 01 11, 21:28)
Na va...būsiu prisigyrus,kad susitvarkau su rytiniais nepaklusnumais verysad.gif Penktadienį didysis darželyje tokią sceną sukėlė,kad baisu bus ir rodytis... Pradėjo ašarot,burbėt,galiausiai cypt,kad nenori eit " Į tą kvailą darželį" ( čia jo žodžiais tariant). Gražiuoju šnekinimai net nepadėjo,galiausiai auklėtoja ant rankų jį nusinešė į grupę. Tokios gėdos dar neturėjau! doh.gif

Sakysit nevest? Bet jei rasiu darbą,o vaikai bus įpratę būt su mama namie,tai kaip tada reiks vest?  unsure.gif

Patarkit mamos.... verysad.gif
*

O jis jau seniai eina i ta darzeli?
As kazkaip nematau cia nieko nenormalaus, elgiasi kaip vaikas gali kartais elgtis. As vadovaujuosi ta taisykle,kad labai trumpas, kiekviena ryta toks pat, atsisveikinimas. Dazniausiai mazyliui uzsioziavus,jau jokie zodziai nebepadeda,tada reikia stengtis nieko nebegalvoti ir kuo greiciau pro duris. Po penkiu min. jie jau viska pamirse graziai zaidzia.
Stiprybes jums,laikykites 4u.gif

jėga
labukas
*

Nevesčiau. Mažas dar ir šiaip... Maniškiai visi daržan išėjo ne anksčiau, nei 2,5 metų. Ir situaciiją turėjau panašią. Kai vienam buvo 3,5 kitam 2 metukai, (žiemą) gimė dvyniai. Taip ir prasėdėjau su visais keturiais namie iki kito rudens ax.gif Tada vyresnėlius abu į vieną grupę išleidau, o aš toliau su mazgiais namie kariavau biggrin.gif
Flafi
QUOTE(jėga @ 2009 01 12, 11:36)
Nevesčiau. Mažas dar ir šiaip... Maniškiai visi daržan išėjo ne anksčiau, nei 2,5 metų. Ir situaciiją turėjau panašią. Kai vienam buvo 3,5 kitam 2 metukai, (žiemą) gimė dvyniai. Taip ir prasėdėjau su visais keturiais namie iki kito rudens ax.gif Tada vyresnėlius abu į vieną grupę išleidau, o aš toliau su mazgiais namie kariavau biggrin.gif
*

Jus mamytes pasidalinkit placiau patirtim kaip jums sekasi tuose namuose kariauti,kaip ta armija suvaldyt pavyksta? O kur dar buitis? Visi patarimai pravers 4u.gif As dar tik mokausi, ir sakyciau sunkiai einasi,tai tokius pasisakymus paskaicius medali uzkabinti norisi. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
-LR-
QUOTE(Flafi @ 2009 01 11, 23:55)
O jis jau seniai eina i ta darzeli?
As kazkaip nematau cia nieko nenormalaus, elgiasi kaip vaikas gali kartais elgtis. As vadovaujuosi ta taisykle,kad labai trumpas, kiekviena ryta toks pat, atsisveikinimas. Dazniausiai mazyliui uzsioziavus,jau jokie zodziai nebepadeda,tada reikia stengtis nieko nebegalvoti ir kuo greiciau pro duris. Po penkiu min. jie jau viska pamirse graziai zaidzia.
Stiprybes jums,laikykites  4u.gif
*

Vyresnėlis lankė darželį dar prieš gimstant broliui. Bet kol buvau dekrete,vėliau kol broliui sukako 2 metukai,tai buvom visi namuose. Dabar abu vedu,bet su mažium jokių bėdų,o va vyresnėlis ragus rodo unsure.gif
Žinot kai lopšelinukai ožiukus rodo lažkaip įprasta,bet kai penkiametis ant blakstienų auklėtojas stato,kažkaip nenatūralu...

Ačiū smile.gif visoms tos stiprybės reikia...
_una_
QUOTE(Liutaure @ 2009 01 09, 23:19)
Abu vaikai auga namuose, didziosios nevedu, manau kad namie geriau, be to kitais metais paruosiamoji.... ar tiesa, kad pries pirma klase butina lankyti paruosiamaja grupe darzelyje ?
Nors jei ji noretu - tai vesciau, bet nenori... bigsmile.gif
*

Kol kas neprivaloma, bet tuomet reikėtų namie palavint rankytę, pamokyt raidžių, supažindint su skaičiavimu, kad pradžia mokykloje nebūtų sunki, nesijaustų nieko neišmananti, kai kiti "viską" žino mirksiukas.gif .

QUOTE(-LR- @ 2009 01 11, 21:28)

Sakysit nevest? Bet jei rasiu darbą,o vaikai bus įpratę būt su mama namie,tai kaip tada reiks vest?  unsure.gif
*

Visų pirma, kai rasi darbą tai ir išvesi, nes nebus kitos išeities (koks skirtumas ar dabar ar vėliau tą patį patirsit). Tik galvoju, kad jei penkiametis staiga nebenori eiti, gali būti kokia nors konkreti priežastis, reikėtų pabandyti išklausti, kas nutiko, kodėl jam darželis pasidarė "kvailas". O pačiai tikrai nėra ko gėdytis - juk ne tu ožiavaisi ir darželį kvailu išvadinai tongue.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.