Toiau kalbamės Sena tema čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...0618&st=588IlonaMutis, Vakar aukletoja tėveliams dalino anketas apie darželi, kas patinka, nepatinka, kaip vertinate darželio aplinką, ar saugu vaikams ir t.t. Atsakymus reikia atnešti iki 5-dienio (.t.y. iki rytojaus). Pirmadienį bus visuotinis tėvelių susisrinkimas 17 val. 17.30 pristatinės daržely veikiančius būrelius
rytošypsenėlė
2008 10 24, 13:00
Maciau skelbimukus:) Suanu... o va del anketos... tai mano vyras isidejo tarp dokumentu, tai vis prasilenkiu as su jo ta papke:D net kai jis namie pasirodo papkute kazkur palikes:D
IlonaMutis
2008 10 25, 14:53
QUOTE(rumba @ 2008 10 23, 12:32) IlonaMutis, Vakar aukletoja tėveliams dalino anketas apie darželi, kas patinka, nepatinka, kaip vertinate darželio aplinką, ar saugu vaikams ir t.t. Atsakymus reikia atnešti iki 5-dienio (.t.y. iki rytojaus). Pirmadienį bus visuotinis tėvelių susisrinkimas 17 val. 17.30 pristatinės daržely veikiančius būrelius  Kažkaip mus pamiršo su tom anketom... Reiktų sudalyvauti susirinkime. Jis bus kažkur salėj, ania?
QUOTE(IlonaMutis @ 2008 10 25, 15:53) Reiktų sudalyvauti susirinkime. Jis bus kažkur salėj, ania? taip salej, 17 val.
rytošypsenėlė
2008 10 27, 08:35
O cia rimtai siandien tiek mazai vaiku.. ar tiesiog susirinko siandien veliau. Pries pusrycius su manaja tik 2 vaikai..
Del susirinkimo - o ten su vaikais jau eiti ar vaikus grupej palikus...
QUOTE(rytošypsenėlė @ 2008 10 27, 09:35) O cia rimtai siandien tiek mazai vaiku.. ar tiesiog susirinko siandien veliau. Pries pusrycius su manaja tik 2 vaikai.. Del susirinkimo - o ten su vaikais jau eiti ar vaikus grupej palikus... mano vyras sake, kad kai jie atejo buvo patricija, ilona (mergyte), emilija atvede, gal kur pasislepe buvo visi  manau grupej paliksim vaikus, ateiti tiesiai i sale 17 val. Beje, jus Ugnyte, kazkada, kai atejau savosios, tokiom issigandusiom akytem ziurejo, jau taip pagailo man jos  Matyt labai mamytes lauke
rytošypsenėlė
2008 10 27, 09:31
Tai jusu vyras veliau atejo nes kai mes atejom buvo tik Patricija:D. Tuomet smagu, jau galvojau kad ligu maratonas i grupe bus isisukes. O Ugnele - taip labai laukia.. svetimas jai dar tas darzelis ir draugu nedaug turi, o dar beveik tris savaites nebuvom, tai kol vel isivaziuos.. Bet siaip jai patinka darzelyje - o tai svarbiausia:) Ir atrodo jau simpatija nauja susirado  tik apie Augusta dabar ir kalba.. o ziuriu ir Augustas kas ryt Ugne pasitikineja  jau net mano vyras patebejo
murrmiau
2008 10 28, 08:32
Sveikos mamytes Kaip susirinkimas?Man asmeniskai sukele daug juoko- visos lesos skiriamos tik virtuves remontui.Idomu kodel negali nupirkti brangesnes technikos, kuri tarnautu ilgiau, o ne kasmet is teveliu pinigu atnaujinti tik virtuve. ugdymo lesos-velgi skiriamos tai paciai virtuvei taisyti Patiko mamos pasakymas, direktorei, kad laiku nesugeba sutvarkyti popieriu del langu pakeitimo ir t.t. Is tikruju, direktore i daug klausimu nerado atsakymu, net keista.. O labiausia pribloske situacija del ne karta aptartos aukletojos  Labai tikiuosi kad teveliai nenuleis ranku ir jos nebus pas mus darzelyje... vnz buvo bandymas parodyti susirinkimu, kad yra dirbama, bet smagu kad teveliai netylejo ir issake savo priekaistus, nors tikrai manau dauguma norejo daugiau pasisakyti, tiesiog nespejo, nes darzelio direktores, pavaduotojos ir kt darbuotojos ziurejo tik i laikrodi ir galvojo, kada gi viskas baigsis... Noriu, kad pasisakytu daugiau mamyciu
Sveikos Buvau susirinkime. No comments
klivija
2008 10 28, 09:46
Nebuvau susirinkime ir gailiuosi. Ana savaite buvom isvaziave, sia savaite sergam, tai ir praziopsojau. Bet jau girdejau kai kurias naujienas. O blogiausia, kad toji aukletoja vel musu grupeje
murrmiau
2008 10 28, 12:13
QUOTE(oksi @ 2008 09 09, 11:29) Sveiki, Vaiku teisiu istaigoj byla dar nera uzdaryta..Byla tyria Roma Vaičiulyte tel. 2499307....Is pacios bylos daug nesitikeciau, bet jei Vita dar kazkur atsirastu galima drasiai skambinti jai ir sneketi (nuo rugsejo 22 ji iseina atostogaut). gal reiketu pasidometi kaip su ta byla QUOTE(klivija @ 2008 10 28, 10:46) O blogiausia, kad toji aukletoja vel musu grupeje  Is tikruju laaabai liudna, Gal kas paaiskejo del Vytes?
Elinga_27
2008 10 28, 12:21
Sveikos mamytės, Mano asmenine nuomone, tai susirinkimui buvo visiškai nepasiruošta... o direktorė , tai tiesiog juokiasi tėvams už nugarų, dėl savo "darbelių". Mane pribloškė, kaip tokios įstaigos vadovė gina auklėtoją, apie kurią jau visiems pabodo kalbėti ir girdėti.. įdomu tik kiek grupių turės pereiti ta vadinamoji auklėtoja, kol pagaliau visi surinks parašus, nenorėdami jos prisileisti prie savo vaikučių..  nejau galima rizikuoti vaikų psichika ir sveikata... trūksta žodžių. Tikiuosi kad mamytės nepristigs entuziazmo ir iki galo padarys tai, apie ką kalba.. Beje jau seniai laikas ir pačią direktorę pakeisti, manau jei dauguma tėvelių pasirašytų, tai jos taip pat nebeliktų, o yra tikrai kitų, kurie gali ir nori užimti jos vietą, ir tikiu kad tie darbuotojai visai kitaip tvarkytų ir "valdytų" darželį.. Juk viską ką padarysime, tai bus mūsų pačių ir dar ateinančių kitų vaikučių labui..
klivija
2008 10 28, 12:32
Buvau darzelyje. Ir suzinojau, kad vita atleista. Maciau isakyma atleisti, aisku dar nepatvirtinta. Direktore uztikrino, kad vitos darzelyje nebebus. Bet ar tiket? Gi ne pirmas kartas
Elinga_27
2008 10 28, 12:38
QUOTE(klivija @ 2008 10 28, 13:32) Buvau darzelyje. Ir suzinojau, kad vita atleista. Maciau isakyma atleisti, aisku dar nepatvirtinta. Direktore uztikrino, kad vitos darzelyje nebebus. Bet ar tiket? Gi ne pirmas kartas  Kažkaip jau labai neįtikinamai atrodo situacija... net nesitiki, nejaugi pagaliau pati direktorė ateis į protą.. mano manymu jai pačiai savo vietoj "sėdėt" kurį laiką būtų ramiau, jei ji atleistų Vitą..
Darganele
2008 10 28, 18:00
Sveikos, senokai cia buvau, bet naujienas seku. del vytes tai siulau vienintele iseiti; ras0m skunda i svietima del vedejos elgesio, kad nevygdo savo pareigu ir ne tik del vytes, surinksim daug parasu ir jos dienos suskaiciuotos. jai ji negali atleisti smurtaujancios aukletojos, tai svietimas atleis ja, o kt vedeja atliks savo pareigas ir vytes ne kvapo. taaip kad kooperuojames, ner kada laukt, prie kt.vedejos ir langai atsiras ir pavesines.
murrmiau
2008 10 28, 18:13
QUOTE(Darganele @ 2008 10 28, 19:00) del vytes tai siulau vienintele iseiti; ras0m skunda i svietima del vedejos elgesio, kad nevygdo savo pareigu ir ne tik del vytes, surinksim daug parasu ir jos dienos suskaiciuotos. jai ji negali atleisti smurtaujancios aukletojos, tai svietimas atleis ja, o kt vedeja atliks savo pareigas ir vytes ne kvapo. taaip kad kooperuojames, ner kada laukt, prie kt.vedejos ir langai atsiras ir pavesines. Del vytes rasyt: skundas i svietimo sk., skundas i vaiku teises, straipsniai i laikrascius, televizija, galiausiai valstybes kontrole, va jie tai issiaiskina visus"uznugarius" greitai del direktores i svietimo sk. skunda, o toliau ziuresim kuom baigsis As visom keturiom uz
Elinga_27
2008 10 28, 19:04
 aš taip pat esu ir būsiu už.. Tik va teko išgirsti, kad visgi šiandien buvo parašytas įsakymas, dėl Vitos atleidimo.. taigi, jei jis nebus atšauktas ir jei tai tikrai tiesa, tai vis dėlto mamytės savo susivienijimu kažko pasiekė..
Darganele
2008 10 28, 20:43
Merginos, koks skirtumas ar ji atleis vyte ar ne? Nejau negana to, kad jau dvi aukletojos del jos kaltes isejo ir tikrai likusios paseks ju pavyzdziu kai tik pasitaikys proga. Su sia dirike neimanoma dirbt, ir niekas to nenori. Darzas netvarkytas, pastoviai tik apsimeta kad kazka daro ir skundziasi tevams. Pasikalbu su kt.darzeliu tevais, tai niekur jokie pinigai nerenkami, ziuri ispute akis kai pasakoju. As saku UZTEKS, DAROM KA NORS!!!!jI NEVYKDO SAVO PAREIGU, NESIRUPINA VAIKAIS, UGDYMO PROGRAMA, PACIU DARZELIU IR JO GEROVE. Renkam parasus ir kuo greiciau, paziuresim ka svietimo skyrius. Mes turim rastus vedejai del aukletojos vites, tai puikiai atsispindi kiek men.vyko kova. Prie normalaus vadovo tokiu nesamoniu nebutu. Dabar gailiuosi, kad iskart ant vedejos skundo nerasiau, butu viskas greiciau. PS kadangi mano labai itemtas darbo grafikas ir darze isvis nebunu, parasykit kas galetumet siuo klausimu ka nors suorganizuot, arba patarti? Papildyta:Sugalvojau  jai i az patalpinti vordini doka ir visos kurios uzeitu parasytu savo varda ir pavarde, o po to liktu atspausdinti ir duoti visoms pasirasyti. Darzelyje paskelbtumete vieni per kitus, kad yra toks dokas, gal greiciau taip butu?? Ka manot? Tik idomu ar techniskai tai imanoma? Nereiktu asmeniskai visu klaust.
murrmiau
2008 10 28, 22:00
QUOTE(Elinga_27 @ 2008 10 28, 20:04) tai vis dėlto mamytės savo susivienijimu kažko pasiekė..  QUOTE(Darganele @ 2008 10 28, 21:43) Prie normalaus vadovo tokiu nesamoniu nebutu. as siulau parasyti toki dokumenta ir isplatinti grupese, ta prasme atnesti i kiekviena grupe ir palikti aukletojoms, o jos duos teveliams skaityti ir kas nores gales pasirasyti...Tik asmeniskai as tokio tipo rastu nemoku rasyti
laureta
2008 10 29, 08:18
skaitau ir negaliu patikėti, kad tokie dalykai dedasi šiame darželyje. Maniau, kad man vienai tik taip atrodė. Tačiau išties nieko nuostabaus Mes šį darželį palikom pries 6 mėnesius.
murrmiau
2008 10 29, 11:41
Sveikos kas naujo?Gal kas organizuojama? Kazkaip per langa pamaciau daug musu darzelio mamyciu vaiksciojanciu su savo pipiriukais. Turiu nuojauta, kad cia viena is tevelio susitarimo formu-jeigu aukletoja vyte dirbs toliau, neveesti vaiku i darzeli. Kazkodel nemanau kad neimanoma butu atleisti aukletojos, valstybineje istaigoje dirba, nesuvokiu sveiku protu... Beje, vakar girdejau daug teveliu nusiskundimu direktore, todel manau tikrai daug kas pritars jos atleidimui  Visi kaip vienas sako: nori kad darzely but tvarka, nauja, o pati nieko nedaro, visur paveluoja prasymus nunesti, laukia kol jai kas nubyres i kisene. Tos pacios vaikiskos loveles. Gal yra kokios kitos firmos kur pigiau pagamintu? Ar praejo konkursa lovelems? Ir ta virtuve kasmet...Gal reikia prasyti atasakaitu, kaip kas yra vykdoma?Kur skiriami pinigeliai, su kiekvienu parasiuku? Laureta, kur isejot?ar patenkinti dabartiniu variantu?
rytošypsenėlė
2008 10 29, 12:33
Atsimerkit pagaliau... Buvau ir as susirinkime. Del kai kuriu dalyku (VYTES ir tevu elgesio as nenoriu komentuoti) -per daug mazai laiko mes tam darzelyje. Matau kai kurias klaidas kurias daro direktore. Bet atsipeikekit - kur jus matot idealius darzelius Vilniuje? (Kodel jusu vaikas eina ne i ji?) Manot ten tevai nieko neprisideda del darzelio aplinkos tvarkymo ar pan.? Na arba as kavaila arba jus kazko nesuprantat. Visuose darzeliuose galioja nerasytos taisykles, kurias beje sugalvoja ne pati darzelio valdzia. PVz sarasai rugsejo pirma del kanceliariniu prekiu. Visi superka viska darzeliuos - nes tai musu vaiku labui ir ugdymo priemones mes turim supirkti patys, kaip tai bus pirmoje klaseje - pratybos, piestukai kuprines ir tt. Manot niekur ner rinkliavos grupes reikmem. Remontai grupese - ne ant teveliu peciu? Man keista kai aukletojos bijo uzsiminti teveliams kad reikia vieno ar kito dalyko musu paciu vaiku UGdymui. Soryy bet jei jus nesugebat paklausti aukletojos kaip jusu vaikui sekesi siandien. Arba pasidalinti savo nerimu del to kad vaikas nekakoja darzelyje ar pan.. tai gal cia ne darzelio problema? Gal patiem truksta iniciatyvos? Mes iki tol lankem privatu darzeli mokedavaom daugiau nei 700 lt. kas menesi + visokius zaislus grupei pirkdavom ir ugdymo priemones. Ir galiu pasakyti kad siame darzelyje mano vaikas neprasciau UGdomas ir salygos jai augti, mokytis ir tobuleti ne blogesnes. Ir tai galbut ne direktores nuopelnas. Nes ji tame procese tiesiogiai nedalyvauja. Bet tu paciu aukletoju nuopelnas kurios su musu vaikais buna visas dienas. JOM norisi sakyti didziausius Aciu. O neprosali ir paklausti kartais kuo jom galime tame sunkiame darbe padeti;) Del darzelio matau keleta esminiu bedu: 1. Reikia padeti atsiskirti darzeliui nuo visuotines finansines priklausomybes. Sukurti salygas darzeliui tureti atskira saskaita kaip tai padare kai kurie Vilniaus darzeliai. Tada ir musu 2 proc keliaus ir kita parama ten kur reikia. Tai jei kas turit galimybiu surasti kokia buhaltere ar finansininke darzeliui -tai gal geriau tuo pasirupinam? NEs cia jei ir yra problema, tai ta kad direktore bijo tai daryti nes nezino nuo ko pradeti. Ar kurie is jusu bandet pasiulyti savo pagalba? Gal ir paraisku nepateike direktore laiku, nes truksta kompetecijos arba gal pateike, bet ne taip kaip reikejo. O gal musu direktore visgi neturi tokio uznugario svietimo skyriuje kaip kitu darzeliu vadovybe. Beje del finansu- tai sorry bet negirdejau per tevu rekimus ir sauksmus kas kur keliauja- vituve, skalbykla, ugdymo priemones, valymo reikmenys? manot tai nekainuoja? paskaiciuokit kiek kas men isleidziat tam pinigu? kiek daznai pas jus baigiasi WC popierius namie? Ir padauginkit ta skaiciu is to kiek vaiku yra jusu grupej. Ar aiski matematika? O dabar dar paskaiciuokit kiek kainuotu Kapitalinis remontas jei noretumet kardinaliai pertvarkyti virtuve (tris kartus didesne virtuve, jei ne keturis uz jusu namuose)(vamzdynai, irenginiai, priemones elektros intaliacija, vandentiekis, kanalizacija, kosmetinis remontas... ar isivaizduojat kiek tai kainuoja) Jei manot kad tvarkomasi cia blogai ri galit geriau- tai why not- eikit ir sakykit as zinau kaip galim ta dalyka patvarkyti. Manau taip ir elgesi vienas tetis sutvarkes skalbykla. Ar kas per susirinkima isgirdo prasyma padeti isvesti tas senas skalbimo masinas? 2. Antra esmine beda- tai kad nera konsturktyvaus dialogo tarp darzelio bendruomenes. Reikia ne kaltinti, o imtis priemoniu ir padeti spresti tas problemas. Jei darzelio problema - nezinom kaip atleisti darbuotoja- gal yra tevu kurie dirba perslonalo skyriui ar specializuojasi darbo teisej ir gali padeti ta problema ispresti. (Juk jei tankas nevaziuoja- galima ji pastumti). Kaip ir nauju kadru paieska: 1. reikia darzelio aukletoju (Ir cia sutinku su direktore- ne bet kokiu). Gal yra zmoniu kas turi pazinciu Pedagoginiam ar turi galimybe padeti kitaip surasti darbuotojus, nebutinai per darbo birza. (beje ideja sumesti aukletojoms papildoma dali algos man labai patiko). Pirma karta apie tai isgirdau, bet veliau paaiskejo kad tai praktikuojama ne viename Vilniaus darzelyje. (Tam beje reikalinga ir teveliu valia- ar jus sutiksite pvz papildomai kas menesi skirti 20-50 lt grupes aukletoju honororui ir ar tam nepriestraus pati grupes aukletoja?). Mano litanijos reziume paprasta: Galima garsiai rekauti ir nieko nedaryti, arba nerekiant konstruktyviai padeti spresti darzelio problemas. Jei jau taip nepatinka darzelio kiemas gal geriau pavasari darom talka ir sutvarkom kiema visi teveliai? Perdazom tvoras, sutvarkom aiksteles kuri savaitgali - supirke dazus ir visa kita (jei jum atrodo kad tai nekainuoja tiek daug kad pats darzelis to negali iki siol nupirkti - papkratykim patys kisenes A?). Gal tada viskas atrodys kiek kitaip?  O gal jus busite vienas is tu kurie po darzelio teveliu talkos pasakysit- fu kaip tragiskai viskas padaryta, kodel man reikejo duoti tuos 50 lt. kiemo remontui, jei nupirko bjaurius dazus kazkuris is tevu:D patikekit buna ir taip. (Isijunkit aktyviai i darzelio gelbejimo procesa, gal nebesinores kaltinti o busite tarp tu kaltinamuju).
laureta
2008 10 29, 15:43
QUOTE(murrmiau @ 2008 10 29, 12:41) Laureta, kur isejot?ar patenkinti dabartiniu variantu? mes ivažiavom į kitą šalį. O tas darželis buvo šalia namų, man buvo patogu. Darželis buvo su nukrypimais, bet geriau negu nieko O kas ta Vyte? Ir kodėl prireikia atleisti ją iš darbo? Aš nesuprantu.
Darganele
2008 10 29, 20:46
QUOTE(rytošypsenėlė @ 2008 10 29, 14:33) e del finansu- tai sorry bet negirdejau per tevu rekimus ir sauksmus kas kur keliauja- vituve, skalbykla, ugdymo priemones, valymo reikmenys? manot tai nekainuoja? paskaiciuokit kiek kas men isleidziat tam pinigu? kiek daznai pas jus baigiasi WC popierius namie? Ir padauginkit ta skaiciu is to kiek vaiku yra jusu grupej. Ar aiski matematika? O dabar dar paskaiciuokit kiek kainuotu Kapitalinis remontas jei noretumet kardinaliai pertvarkyti virtuve (tris kartus didesne virtuve, jei ne keturis uz jusu namuose)(vamzdynai, irenginiai, priemones elektros intaliacija, vandentiekis, kanalizacija, kosmetinis remontas... ar isivaizduojat kiek tai kainuoja) Jei manot kad tvarkomasi cia blogai ri galit geriau- tai why not- eikit ir sakykit as zinau kaip galim ta dalyka patvarkyti. Manau taip ir elgesi vienas tetis sutvarkes skalbykla. Ar kas per susirinkima isgirdo prasyma padeti isvesti tas senas skalbimo masinas? 2. Antra esmine beda- tai kad nera konsturktyvaus dialogo tarp darzelio bendruomenes. Reikia ne kaltinti, o imtis priemoniu ir padeti spresti tas problemas. Jei darzelio problema - nezinom kaip atleisti darbuotoja- gal yra tevu kurie dirba perslonalo skyriui ar specializuojasi darbo teisej ir gali padeti ta problema ispresti. (Juk jei tankas nevaziuoja- galima ji pastumti). Kaip ir nauju kadru paieska: 1. reikia darzelio aukletoju (Ir cia sutinku su direktore- ne bet kokiu). Gal yra zmoniu kas turi pazinciu Pedagoginiam ar turi galimybe padeti kitaip surasti darbuotojus, nebutinai per darbo birza. (beje ideja sumesti aukletojoms papildoma dali algos man labai patiko). Pirma karta apie tai isgirdau, bet veliau paaiskejo kad tai praktikuojama ne viename Vilniaus darzelyje. (Tam beje reikalinga ir teveliu valia- ar jus sutiksite pvz papildomai kas menesi skirti 20-50 lt grupes aukletoju honororui ir ar tam nepriestraus pati grupes aukletoja?). Mano litanijos reziume paprasta: Galima garsiai rekauti ir nieko nedaryti, arba nerekiant konstruktyviai padeti spresti darzelio problemas. Jei jau taip nepatinka darzelio kiemas gal geriau pavasari darom talka ir sutvarkom kiema visi teveliai? Perdazom tvoras, sutvarkom aiksteles kuri savaitgali - supirke dazus ir visa kita (jei jum atrodo kad tai nekainuoja tiek daug kad pats darzelis to negali iki siol nupirkti - papkratykim patys kisenes A?). Gal tada viskas atrodys kiek kitaip?  O gal jus busite vienas is tu kurie po darzelio teveliu talkos pasakysit- fu kaip tragiskai viskas padaryta, kodel man reikejo duoti tuos 50 lt. kiemo remontui, jei nupirko bjaurius dazus kazkuris is tevu:D patikekit buna ir taip. (Isijunkit aktyviai i darzelio gelbejimo procesa, gal nebesinores kaltinti o busite tarp tu kaltinamuju). Na normaliai cia prirasei, galima pagalvot, kad visi durniai cia esam. 1. Turiu nemazai draugiu, kuriu vaikai eina i kt.darzelius, tai kazkaip pinigu aplinkai ir remontui nerenka. Ir nemanau, kad tevai turetu tuom uzsiimti. 2. Vaiku ugdymo priemones perka tevai ir nieko del to nesakome, nes zinome, jog darzelis ju nenupirks.Bet tikrai esu pries VC popieriaus, skalb.milteliu, fairy ir kt.buitiniu prekiu pirkima, nes tai ne mano reikalas!!! Ar tu eidama i kavine savo VC popieriu nesiesi ir muila? Taip kad nekalbekim nesamoniu!!!! Be to kuratore sake, kad siu prekiu darzelis gauna pakankamai ir net per daug, taip pat gauna piesimo popieriaus ir t.t. Tevai savo noru gali pasirupinti geriasniais zaislais, knygelemis ir t.t. Kodel kazkas turi siulytis vezti masinas? Uz ka mokama City servisui dideli pinigai? Virtuve turi tvarkyti pats darzelis, o ne tevai, na bet jai tamsta neturit kur deti pinigu, tai galit paaukoti. Ir "Matematika" mums aiski, nereikia cia visu durniais laikyti!!! 3. vedeja nevykdo savo pareigu, per jos "vadovavima" palieka darba geriausios aukletojos, ji toleruoja smurta darzelyje pries vaikus, per daug mes cia su ja kovojome, nervus gadinome, kad kazko pasiekt iki TV ejome, bet kas is to???? Ir dar: su savo vaikasi mes visos snekam ir del to isaiskejo sie slykstus dalykai. Papildyta:QUOTE(laureta @ 2008 10 29, 17:43) mes ivažiavom į kitą šalį. O tas darželis buvo šalia namų, man buvo patogu. Darželis buvo su nukrypimais, bet geriau negu nieko O kas ta Vyte? Ir kodėl prireikia atleisti ją iš darbo? Aš nesuprantu. Jai nori suzioti visa istorija apie Vyte, tai paskaityk pirma tema, mazdaug nuo 15 psl. Papildyta:QUOTE(murrmiau @ 2008 10 29, 13:41) Sveikos kas naujo?Gal kas organizuojama? Kazkaip per langa pamaciau daug musu darzelio mamyciu vaiksciojanciu su savo pipiriukais. Turiu nuojauta, kad cia viena is tevelio susitarimo formu-jeigu aukletoja vyte dirbs toliau, neveesti vaiku i darzeli. Kazkodel nemanau kad neimanoma butu atleisti aukletojos, valstybineje istaigoje dirba, nesuvokiu sveiku protu... Beje, vakar girdejau daug teveliu nusiskundimu direktore, todel manau tikrai daug kas pritars jos atleidimui  Visi kaip vienas sako: nori kad darzely but tvarka, nauja, o pati nieko nedaro, visur paveluoja prasymus nunesti, laukia kol jai kas nubyres i kisene. Tos pacios vaikiskos loveles. Gal yra kokios kitos firmos kur pigiau pagamintu? Ar praejo konkursa lovelems? Ir ta virtuve kasmet...Gal reikia prasyti atasakaitu, kaip kas yra vykdoma?Kur skiriami pinigeliai, su kiekvienu parasiuku? Laureta, kur isejot?ar patenkinti dabartiniu variantu? Gaila kad tiek mazai tevu SM buna, butu idomu ir daugiau nuomoniu isgirsti.
murrmiau
2008 10 29, 21:03
QUOTE(Darganele @ 2008 10 29, 21:46) Gaila kad tiek mazai tevu SM buna, butu idomu ir daugiau nuomoniu isgirsti. manau tevu nuomoniu ne SM'e klausti reiketu, o gal inicijuoti kazkoki susirinkima ir tokiu budu viska papasakoti teveliams. Arba sukviesti visu teveliu komitetu narius i susirinkima ir jie savo grupems pranes, kas kaip kodel ir t.t. Rytosypsenele, manau dauguma teveliu pasiruose paremti, padeti, paremontuoti, bet visus piktina tai, kad direktore nerodo jokios iniciatyvos, o tik laukia laukia laukia, gal kas nukris is dangaus ir dar geriau i kisene  Visi ta zino
rytošypsenėlė
2008 10 29, 21:30
[quote=Darganele,2008 10 29, 20:46] Na normaliai cia prirasei, galima pagalvot, kad visi durniai cia esam. 1. Turiu nemazai draugiu, kuriu vaikai eina i kt.darzelius, tai kazkaip pinigu aplinkai ir remontui nerenka. Ir nemanau, kad tevai turetu tuom uzsiimti. 2. Vaiku ugdymo priemones perka tevai ir nieko del to nesakome, nes zinome, jog darzelis ju nenupirks.Bet tikrai esu pries VC popieriaus, skalb.milteliu, fairy ir kt.buitiniu prekiu pirkima, nes tai ne mano reikalas!!! Ar tu eidama i kavine savo VC popieriu nesiesi ir muila? Taip kad nekalbekim nesamoniu!!!! Be to kuratore sake, kad siu prekiu darzelis gauna pakankamai ir net per daug, taip pat gauna piesimo popieriaus ir t.t. Tevai savo noru gali pasirupinti geriasniais zaislais, knygelemis ir t.t. Kodel kazkas turi siulytis vezti masinas? Uz ka mokama City servisui dideli pinigai? Virtuve turi tvarkyti pats darzelis, o ne tevai, na bet jai tamsta neturit kur deti pinigu, tai galit paaukoti. Ir "Matematika" mums aiski, nereikia cia visu durniais laikyti!!! 3. vedeja nevykdo savo pareigu, per jos "vadovavima" palieka darba geriausios aukletojos, ji toleruoja smurta darzelyje pries vaikus, per daug mes cia su ja kovojome, nervus gadinome, kad kazko pasiekt iki TV ejome, bet kas is to???? Ir dar: su savo vaikasi mes visos snekam ir del to isaiskejo sie slykstus dalykai. Papildyta:1. Parasiau savo nuomone ir pastebejimus. 2. Dar karta sakau- jei yra kruva draugiu ir nemazai tokiu darzeliu kur viskas taip idealu - kodel kankintis cia ir gadintis nervus? 3. Del direktores negaliu spresti, per mazai si darzeli lankom. Pasidalinau savo mintimis apie tai kas man atrodo blogai jos elgesyje. 4. Gera visada kritikuoti. Galite geriau? - why not - gal j norite i direktores vietai? Manot bus daugiau tvarkos- tuomet pirmyn. 5. Kodel kas nors aplamai turi ka nors daryti? Kiek darzelis gauna tiek ir daro- tada kodel jis turi daryti daugiau? Cia klausimas retorinis apie tai kiek kam reikia ar nereikia aplamai kistis i visa vaiko ugdymo ir auklejimo procesa. 6. City servis veza savo pastatytu konteineriu turini. Skalbimo masinos - stambia gabarites siukles kurias reikia vezti i visai kita aikstele ir tai kainuoja papildomai. Pasidomekite savo namo bendrijoje kaip jusu namo kieme vezamos tokios siukles. I paprastus konteinerius iversta skalbimo masina, butu iskelta ir palikta namo kieme. Nes tokias siukles veza kiti.  galvoju kad tai gal galetu nemokamai padaryti EMP.. reiks pasidometi... Ir is direktores ar unines dalies vedejos ar kas ten bebutu snekeje is darzelio atstovu niekas nesake isvezkit- o prase pagalbos? gal zinote kas galetu ar turite galimybe padeti mums atsikratyti tos senos buitines technikos. 7. Kavine - cia visai geras pasirinkimas. Nors darzelis ne kavine. Darzelis- antri vaiko namai, kuriuose jis praleidzia (jei neserga ir eina kasdien) daugiau laiko nei namie. Isivaizduokite kiek is jusu paprasytu kavines savininkai arba kiek jus sumoketumete jei kavinej praleistumete tiek laiko kiek vaikas darzelyje:) speju visa diena su sulciu stikline nesedetumete, o jei dar su visa seima:) Ir aplamai niekas nieko "Durniais" nelaiko. Sio zodzio savo ankstesniame tekste nevartojau isvis. CITUOJU : "Na arba as kavaila arba jus kazko nesuprantat". (nesupratimas nelygu kvailumui ar "dunumui"). Net nemaniau nieko kito tik tai kas buvo uzrasyta zodis zodin:) Ir velgi- galima prasyti ataskaitu ir sakaitu su visais parasais. Paziuresit, Palinguosit kaip viskas blogai, nes tikriausiai Jus elgtumetes kitaip - bet ar tai pakeis situacija? Kol netures darzelis savo finansininkes ar buhalteres niekas nesikeis. Tad dar kart klausiu- gal kas pazysta kokia specialiste ar specialista, kuris uz nedideli mokesti galetu padeti susitvarkyti darzeliui su finansais? Jei galvojat, kad direktores pakeitimas pakeistu situacija darzelyje velgi- gal verta pasidometi kaip padaryti kad darzelis turetu kita vedeja? Jei to is tikro reikia ir manot kad situacija kardinaliai pasikeis. Bet klausimas- kas ateis i jos vieta? Gal nuo vilko ant meskos? P.s. as visai ne pirktuoju ar maydama kad esu geresne uz kitas ar kazkuo kitokia. tiesiog man labai rupi i koki darzeli eina mano dukra ir eis mazyliukas vaikelis (dabar esantis pilvuke) kai ateis laikas. Ir del to noris konstruktyviu veiksmu, o ne skandalu ir kaltinimu vardan kaltinimo. Tai darom darzelio talka pavasari? Papildyta:QUOTE(murrmiau @ 2008 10 29, 21:03) manau tevu nuomoniu ne SM'e klausti reiketu, o gal inicijuoti kazkoki susirinkima ir tokiu budu viska papasakoti teveliams. Arba sukviesti visu teveliu komitetu narius i susirinkima ir jie savo grupems pranes, kas kaip kodel ir t.t. Rytosypsenele, manau dauguma teveliu pasiruose paremti, padeti, paremontuoti, bet visus piktina tai, kad direktore nerodo jokios iniciatyvos, o tik laukia laukia laukia, gal kas nukris is dangaus ir dar geriau i kisene  Visi ta zino  Del susirinkimo MURRMIAU ar buvai tame visuotiniame? As ejau ir tai norejau pasakyti ka parasiau cia. Bet nebuvo kada ir kaip. Sakau, gal as per mazai tame darzelyje, bet nelabai isivaizduoju kaip gali kazkur nusestitie pinigai, jei jie eina neaisku per kokia saraskino kontora, kuria pasamdziusi Vilniaus savivaldybe. Del Direktores tai kazkaip neturiu kaip komentuoti, prieme mus paprastai be jokio kysio (nemokeciau jo duoti ir nedauociau is principo. As geriau vaikam zailsu i grupe nupirkciau:D) Del iniciatyvos tai dviprasmiskas dalykas.. Man patiko musu grupes vienos mamos nuomone, kai pasakiu kaip keista kai aukletojos vengia pasakyti ko reikia darzelio grupei.. (kad ir elementariu priemoniu to pat WC popieriaus ar serveteliu, kuriu niekad nebuna per daug). Nes cia ir vyksta kazkoks nesusikalbejimas. Darzelis nesako ko reikia - nes tikisi tevu iniciatyvos (patys neturi teises sakyti ar prasyti kaip ismaldos kokios). O Tevai galvoja, kad darzelis turi pasakyti ko reikia. Ir toks uzdaras ratas atsiveria (kaip su ta teorija- vista ar kiausinis pirmiau?) Kita vertus ar darzeliui paprasius tai nebus traktuojama kaip kazkokia prievole ir duokle- supyks teveliai, pasiskus, kam tai nepatinka ir ka darzelis tures problemu. Tada kam tos problemos? Br... kazkoks bjaurus uzdaras ratas.. Gal is tikro isikures rimtas tevu aktyvas ir pakeistu ka nors?
Darganele
2008 10 29, 21:30
Rytosipsenele, buhaltere darzelis turi... esme tame, kad vedeja uz skirtus darzeliui pinigus ir ju nepanaudojima, gale metu gauna premija. ji net neleidzia i seminarus aukletuju, nebent jos pacios susimoketu. Uz siuskliu isvezima, tikrai apmoketu darzelis jai pateiktu saskaita savivaldybei, bet vel gi - islaidos, o kur premija???? Jai tu tokia protinga, o mes nieko nesuprantam, tai atsakyk prasau is ko kt.darzeliai daro remontus, tvarko pavesines, stogus ir t.t.? Tikrai ne is teveliu pinigu, o is 2 proc. ir musu darzas surenka nemazas sumas. Zinai, galejom mes su savo vaikais iseiti i kt.darza, bet ar nepagalvojai, kad tavo vaikas galejo nukentet?
o del talkos, tai gal ir prisideciau, bet ne pinigais zinoma...
Elinga_27
2008 10 29, 22:02
nu jo..  čia neblogai savo nuomonę išdėstė rytošypsenėlė  jei gerai supratau, tai jūsų mergaitė ne per seniausiai pradėjo lankyti šį darželį... tai manyčiau, kad dėl daugelio dalykų susidarėt klaidingą nuomonę.. Juk čia yra mamų kurių vaikai jau seniai lanko šį darželį, jau lanko ir antri vaikučiai, ir jos tikrai kur kas daugiau žino ir yra mačiusios.. visiškai sutinku su tomis mamomis, kurios sako kad direktorė pati kalta dėl to, kad kažkur negauna paramos, ar kažko nepadaro.. ir čia yra tik JOS kaltė.. daug faktų yra žinoma, kuriuos minėti čia užtruktų gan ilgai.. ir nereikia čia porint apie tai kad nėra darbuotojų tam tikrų, ar kažkur reikia pažinčių.. Reikia noro.. o dėl naujo vadovo šiam darželiui... TAIP YRA KANDIDATĖ.. ir ji manau tikrai geriau susitvarkytų su visomis bėdomis ir visais darbais.. patikėkit, čia ne vien kalbos, tai žino ir daugelis darželio darbuotojų, bet argi ši "senutė" kuri laikosi savo posto NE TIK DĖL ATLYGINIMO, o ir dėl PAPILDOMAI NUBYRANČIŲ NEMENKŲ SUMŲ.. užleis savo šiltą vietelę?? Beje nejau tokios įstaigos vadovas, gali pro pirštus žiūrėti į tai, kad skriaudžiami vaikai.. fiziškai ir psichologiškai.. Ir taip jau ne vienerius metus.. Žodžiu keiskim darželio vadovą, ir mūsų vaikams tikrai bus GERIAU
rytošypsenėlė
2008 10 29, 22:03
QUOTE(Darganele @ 2008 10 29, 21:30) Rytosipsenele, buhaltere darzelis turi... esme tame, kad vedeja uz skirtus darzeliui pinigus ir ju nepanaudojima, gale metu gauna premija. ji net neleidzia i seminarus aukletuju, nebent jos pacios susimoketu. Uz siuskliu isvezima, tikrai apmoketu darzelis jai pateiktu saskaita savivaldybei, bet vel gi - islaidos, o kur premija???? Jai tu tokia protinga, o mes nieko nesuprantam, tai atsakyk prasau is ko kt.darzeliai daro remontus, tvarko pavesines, stogus ir t.t.? Tikrai ne is teveliu pinigu, o is 2 proc. ir musu darzas surenka nemazas sumas. Zinai, galejom mes su savo vaikais iseiti i kt.darza, bet ar nepagalvojai, kad tavo vaikas galejo nukentet? o del talkos, tai gal ir prisideciau, bet ne pinigais zinoma... Hm.. del premiju to nezinojau.. del to kiek surenka- kiek girdejau per susirinkima. Suma nedidele lyginant su kitais darzeliais. Ankstesniame darzelyje (kur musu darzelis buvo nuomininko teisemis) remontus dare is patalpu nuomos ir teveliu rinkliavu. (Grupes remontus dare isskirtinai tik teveliai kas savo rankomis, kas finansiskai). Langus pakeiteite savaivaldybe. Klausiau draugiu kovinuku mamu -ju darzeliuose rinkliavos per metus siekia keleta simtu litu. Bet tai nutariama atskirame grupes susirinkime. Niekam prievartos nera- kas kiek gali tiek aukoja. p.s. vistiek man noris realiu darbu- reiktu surinkti ta tevu taryba ir pasikalbeti..
Oi kokios aistros cia verda As uz darzelio tvarkyma, remima, bet proto ribose. Tualetini ar ta pati kilima nupirkt man nebeda, ale langus, santechnika ar virtuves iranga keisti manau ne visu teveliu kisenems. be to, tokius dalykus manau turi finansuoti savivaldybe. Labai dziaugiuosi, kad neteko ir tikiuosi neteks pazinti tos Vytes. Mano nuomone, jau pasikartosiu, tokie zmones negali dirbti darzeliuose, kur vaikai gauna pagrinda tolimesniam vystymuisi. Musu mazyliai turi gauti silumos, meiles, demesio, o ne antausi ar psichologini smurta. Siandien teko sutikti viena mamyte, sake kad dabartineje grupeje, kur yra ta vyte, vaikams pradejo reikstis pozymiai Man kazkaip baisiausiai atrode per susirinkima-kad direktore i nei viena tevelio klausima neturejo atsakymo. Ugdymo lesos skiriamos virtuvei. 2 proc skiriama virtuvei. ir taip metai is metu  Gal tikrai pasiprasyti samateles?
Elinga_27
2008 10 29, 22:48
O tai ką TA Vytė dar dirba?? Jau vakar kalbos ėjo kad parašytas įsakymas dėl jos atleidimo... tai čia vėl už durnus palaikė tėvus??
QUOTE(Elinga_27 @ 2008 10 29, 22:48) O tai ką TA Vytė dar dirba?? tikrai nebezinau. gal cia nuo ankstesnio bendravimo su ja vaikams pradejo reikstis
klivija
2008 10 30, 09:59
QUOTE(Elinga_27 @ 2008 10 29, 23:48) O tai ką TA Vytė dar dirba?? Jau vakar kalbos ėjo kad parašytas įsakymas dėl jos atleidimo... tai čia vėl už durnus palaikė tėvus??  Kiek zinau nebedirba. Na, nelankom mes dabar darzelio. Bet po tos savo ligos ponia buvo pasirodziusi musu grupeje (pirmadieni berods?), bet kai teveliai sujudo, psask direktores, pati paprase atleidziama. As buvau antradieni pas direktore, maciau isakyma atleisti vita. Kaip jau rasiau, isakymas dar buvo nepatvirtintas, bet direktore uztvirtino, kad vita nebedirbs. O del permainu darzeli, sutinku su Elinga_27 ir Darganele. Neturi buti taip kaip yra.
IlonaMutis
2008 11 01, 10:15
Rumba, tikiuosi nelabai supyksit, kad jūsų dukrytei vakar ryte daviau saldainį, kai kita mergytė dalino savo saldainius ir jai nedavė, nors Miglė taip gražiai prašė, dar net apsiverkė.  Auklėtoja nesikišo... Gal reiktų apskritai neduot saldainių vaikams neštis į darželį, jei nėra jokio gimtadienio, kad šie neerzintų vieni kitų... Ir dar iš pat ryto prieš pusryčius.... O tai dabar tau duosiu du, o tau visai neduosiu, be be beeee.... Ką mano kitos mamos šiuo klausimu?
QUOTE(IlonaMutis @ 2008 11 01, 10:15) Gal reiktų apskritai neduot saldainių vaikams neštis į darželį, jei nėra jokio gimtadienio, kad šie neerzintų vieni kitų... Ir dar iš pat ryto prieš pusryčius.... O tai dabar tau duosiu du, o tau visai neduosiu, be be beeee.... Ką mano kitos mamos šiuo klausimu? tikrai nepykstu, ir visiskai sutinku kad arba nei vienam, arba tada jau visiems saldainius duoti... Reikes sita klausima aptarti per susirinkima arba surasyti tevliams laiskelius, kai tik visus surinksiu ir grisiu is ligoniniu, nes dabar su mazuoju mus pagulde, nzn kada grisim, tai jei ka, pranes aukletoja vyrui visas naujienas...
laureta
2008 11 02, 01:22
QUOTE(IlonaMutis @ 2008 11 01, 11:15) tikiuosi nelabai supyksit, kad jūsų dukrytei vakar ryte daviau saldainį, kai kita mergytė dalino savo saldainius ir jai nedavė, nors Miglė taip gražiai prašė, dar net apsiverkė.  Auklėtoja nesikišo... Gal reiktų apskritai neduot saldainių vaikams neštis į darželį, jei nėra jokio gimtadienio, kad šie neerzintų vieni kitų... Ir dar iš pat ryto prieš pusryčius.... O tai dabar tau duosiu du, o tau visai neduosiu, be be beeee.... Ką mano kitos mamos šiuo klausimu? Aš tą klausimą kėliau kai mano dukrytė lankė darželį, bet visiems buvo vienodai. Į mane žiūrėjo kaip į atejūnę. Tačiau tokie dalykai darželyje neturi dėtis, tai traumuoja vaikus. Bet kažką pakeisti bus nesvietiškai sunku. Visvien atsiras tėvelis ar mamytė, kuri įkiš savo vaikučiui sausainį į kišenę. O tas valgys prieš visus Prieš mums paliekant darželį vedėja klausė ar problemų nebuvo. Sakau viskas gerai. Man net atsisakius eiti į vieną grupę, pasiūlė kitą ir jokių nesusipratimų nebuvo. Yra tos netvarkos tam darželė, bet visur ta netvarka. Skaitinėjau apie Vytę. negaliu patikėti, kad taip nutiko. Manau darželyje sukėlė problemų, sukels ir mokykloje. Vaikai vienokie tarp draugų, kitokie namie, trečioki kitose vietose. O kad vaikai meluoja, tai faktas kaip blynas.
lašiukas
2008 11 02, 10:14
QUOTE(IlonaMutis @ 2008 11 01, 11:15) Rumba, tikiuosi nelabai supyksit, kad jūsų dukrytei vakar ryte daviau saldainį, kai kita mergytė dalino savo saldainius ir jai nedavė, nors Miglė taip gražiai prašė, dar net apsiverkė.  Auklėtoja nesikišo... Gal reiktų apskritai neduot saldainių vaikams neštis į darželį, jei nėra jokio gimtadienio, kad šie neerzintų vieni kitų... Ir dar iš pat ryto prieš pusryčius.... O tai dabar tau duosiu du, o tau visai neduosiu, be be beeee.... Ką mano kitos mamos šiuo klausimu?  Labai man patinka, kad kalbate apie tokius svarbius dalykus. Nes, manau, mums, mamoms, ner svarbesnes temos kaip "Vaikai -- Vaikai, ju elgesys, norai, mastymas ir kt."  Kelia nerimą tai, kad "Auklėtoja nesikišo..."
gal mums dar nera taip aktualu, nes mazasis dar tik lopselinukas, bet manau, kad ne uz kalnu tuos dienos, kai ir mums iskils ta problema. As pries tokius saldainiu valgymus, jei tai nera gimtadienis ar svente. O dar pries pusrycius. Ta problema buvo ir bus. Nereikia toli ieskoti. Mano bendradarbes dukra lanko ta pacia klase kaip ir mano vyresnelis. Ji atsinese didziuli maisa saldainiu, kokiu LT nera. Dave visiems vaikams, o vieninteliam mano sunui nedave. O po to dar demonstratyviai likusius du mano sunui pries akis, isikiso sau i burna. (cia ji kersijo mano sunui uz tai, kad jis su ja nebedrauja, o turi galybe kitu draugu). Maniskis jau pakankamai didelis, ir as jam sugebejau paaiskinti. O ka daryt su maziukais tokioj situacijoj?
laureta
2008 11 02, 15:55
QUOTE(domina @ 2008 11 02, 13:23) gal mums dar nera taip aktualu, nes mazasis dar tik lopselinukas, bet manau, kad ne uz kalnu tuos dienos, kai ir mums iskils ta problema. As pries tokius saldainiu valgymus, jei tai nera gimtadienis ar svente. O dar pries pusrycius. Ta problema buvo ir bus. Nereikia toli ieskoti. Mano bendradarbes dukra lanko ta pacia klase kaip ir mano vyresnelis. Ji atsinese didziuli maisa saldainiu, kokiu LT nera. Dave visiems vaikams, o vieninteliam mano sunui nedave. O po to dar demonstratyviai likusius du mano sunui pries akis, isikiso sau i burna. (cia ji kersijo mano sunui uz tai, kad jis su ja nebedrauja, o turi galybe kitu draugu). Maniskis jau pakankamai didelis, ir as jam sugebejau paaiskinti. O ka daryt su maziukais tokioj situacijoj? jeigu auklėtoja ar mokytoja toleruoja tokius dalykus, pakeisti bus ką nors sunku.
rasa007
2008 11 02, 17:15
idomu,ka galvoja mamos,duodamos vaikui saldainius ryte,gal kad vaikas pasipuikuotu pries kitus,o gal kitaip vaikas neina i grupe,mama taip pataikauja vaikui...Ir kokia teise turi aukletoja kistis i tuos reikalus,jei pati mama stebi ir nieko nedaro,tik sugeba parasyti-aukletoja nereagavo...,as manau,aukletoja pakalbejo veliau ir paaiskino vaikams,o ne prie mamos.O kulturingos mamos pacios pamoko savo vaikus nesipuikuoti saldainiais,o jei vaikas mazas-tai ta saldainiuka duoda vaikiukui namuose.Negi aukletoja turi aukleti suaugusias mamas,tai labai nepatiktu mamytem
kasperskis
2008 11 02, 20:44
QUOTE(rasa007 @ 2008 11 02, 18:15) idomu,ka galvoja mamos,duodamos vaikui saldainius ryte,gal kad vaikas pasipuikuotu pries kitus,o gal kitaip vaikas neina i grupe,mama taip pataikauja vaikui... kulturingos mamos pacios pamoko savo vaikus nesipuikuoti saldainiais,o jei vaikas mazas-tai ta saldainiuka duoda vaikiukui namuose.Negi aukletoja turi aukleti suaugusias mamas,tai labai nepatiktu mamytem  jeigu auklėtoja ar mokytoja toleruoja tokius dalykus, pakeisti bus ką nors sunku. Irgi Turi but abipusis susitarimas ir tam tikros taisykles. Kitaip gausis uzdaras ratas, kai nesprendziama problema
laureta
2008 11 02, 21:57
Nemanau,. kad reikėtų priekaištauti auklėtojai. Kiek per metus buvo tėvelių susirinkimų, tiek aš akcentuodavau, kad apatinius drabužėlius tėveliai savo vaikams atneša po du vienetus. Nes auklėtoja neturėdama kuom apmauti, maudavo kitų. Kol galop aš per vieną susirinkimą pasakiau, darykit kaip norit, bet mano vaiko apatinių rūbų prašau neliest. nes pasinaudotų ir išplautų aš nepriimu. Man tenka išmesti, o tai kainuoja. Ir ką jūs manot, pasiekiau savo. Tačiau tėvelių (kai kurie) buvo nepatenkinti).
Tas pats su saldainiais ir sausainiais. Niekada nepasitikėjau turgumi ir skanėstais (mors ir pigiais) iš Baltarusijos. Man labai nepatiko, kai buvo vaišinama mano dukra. Tačiau net ir per susirinkimus buvo kalbėta, visvien mamaytė duodavo ir vaikas rytais puikuodavosi prieš visus. Auklėtoja liepdavo pasidėti į spintutę ir laukti kol eis namo, tuomet galės valgyti.
Prieš tėvus nepasišokinėsi.
Elinga_27
2008 11 03, 00:07
Visiškai pritariu tai nuomonei, kad vaikams nereikia duoti jokių saldumynų ar šiaip kokio maisto neštis į darželį  Maniškis penktadienį grįžęs pasakojo, kad jo grupės draugas atsinešė picos gabaliuką ir pats valgė, su niekuo nesidalino... o poto ir klausia: - mama, bet juk visi turi dalintis? Na ką aš jam galėjau pasakyti, kad negražu taip elgtis, o geriausia išvis nesinešti jei nenori dalintis.. ir išvis kas čia per nesąmonė, manau čia ne auklėtojos reikalas, patys tėvai turėtų neleisti vaikams tokių dalykų.. darželyje visi vienodai valgo, žaidžia, pramogauja.. tai gal nuo pat mažens pradėkim auklėti taip, kad vienas prieš kitą puikuotųsi, kas ką skanesnio ar gražesnio atsineš
pastebejau teigiama dalyka musu darzely- vaikams viena karta savaitej buvo duodamas varskes surelis, o po to likusias dienas- vaisiai. Dar prisimenu, kai sureliu nei kvapo nebuvo, o vaisius vaikuciai gaudavo tik karta i savaite. Tai jau sis tas!
laureta
2008 11 07, 00:35
To nebuvo. Padidėjo mokestis. padaugėjo skanumynų
tai jau tikrai mokestis padidejo!
laureta
2008 11 08, 15:15
Padidėjo, berods nuo pavasario (jeigu neklystu, ar tai naujų metų).
Sveikos kas naujo?Jau ne uz kalnu kaledos Uzrasiau saviske i keramikos bureli, lauksim dovaneliu, kaip sake mokytoja
klivija
2008 11 10, 12:45
QUOTE(rumba @ 2008 11 10, 13:38) Sveikos kas naujo?Jau ne uz kalnu kaledos Uzrasiau saviske i keramikos bureli, lauksim dovaneliu, kaip sake mokytoja  Musu vaikinas irgi uzrasytas, karta jau ir buvo. Sake antradieniais vyks uzsiemimai. Siandien isejo i darzeli po dvieju savaiciu pertraukos.
murrmiau
2008 11 14, 08:30
Sveikos Ko tais nurimo kalbos, tema apmire  Kaip del darzelio reikalu, ar kas nors girdeti?Kaip del tos pagarsejusios Vytes? Kaip del direktores? ar mamos eilini karta rankas nuleido? Klivija, kaip maziui darzely, po tokios ilgos pertraukos
|
|