Kokiu naujienu apie si darzeli yra?
Baisu del aukletojos Nijoles
labas
Kokiu naujienu apie si darzeli yra? Baisu del aukletojos Nijoles
Sveikos,
norejau Jusu pagalbos. Tikimes, kad pateksim siais metais i si darzeli. Mano mergaitei rugseji bus 1m ir 8 men. Noriu pradeti ja mokyti darzelio ritmo. Mane domina, kada vaikuciai eina miegoti. Ar turi jie jau patys valgyti? Ka darzeliuose isvis duoda valgyti. Ar butinai turi buti jau be pampersu ir t.t. Labai aciu uz busimus atsakymus... QUOTE(mimi1 @ 2010 04 18, 13:56) Sveikos, norejau Jusu pagalbos. Tikimes, kad pateksim siais metais i si darzeli. Mano mergaitei rugseji bus 1m ir 8 men. Noriu pradeti ja mokyti darzelio ritmo. Mane domina, kada vaikuciai eina miegoti. Ar turi jie jau patys valgyti? Ka darzeliuose isvis duoda valgyti. Ar butinai turi buti jau be pampersu ir t.t. Labai aciu uz busimus atsakymus... Sveiki. Mes irgi tikimes, bet nuo geguzes. Nes mazei dveji sueina, as i darba griztu. Jei neklystu, tai lopseliukai valgo pietus puse 12 ir tuomet gulasi pietu miego. Sunus isejo net nebandydamas pats valgyt, ismoko. O dukryte jau stengiasi pati. Maistas darzeli normalus: pusryciams koses, pietums sriuba ir antras patiekas(mesos ar zuvies maltinukas, kose, darzoves), vakarienei ivairiai gamina: blynus, patiekalus is varskes ir pan. Gert duoda arbata, kakava, kompota. Dar buna vaisiu, varskes sureliu. Del pampersu, nemanau, kad dvimetis jau butinai turi draugaut su puodu. Eina vaikai su pampersais. Ten kolektyviai ir su puodu susidraugauja. Gal i viena grupe papuls mergytes QUOTE(klivija @ 2010 04 18, 14:11) Sveiki. Mes irgi tikimes, bet nuo geguzes. Nes mazei dveji sueina, as i darba griztu. Jei neklystu, tai lopseliukai valgo pietus puse 12 ir tuomet gulasi pietu miego. Sunus isejo net nebandydamas pats valgyt, ismoko. O dukryte jau stengiasi pati. Maistas darzeli normalus: pusryciams koses, pietums sriuba ir antras patiekas(mesos ar zuvies maltinukas, kose, darzoves), vakarienei ivairiai gamina: blynus, patiekalus is varskes ir pan. Gert duoda arbata, kakava, kompota. Dar buna vaisiu, varskes sureliu. Del pampersu, nemanau, kad dvimetis jau butinai turi draugaut su puodu. Eina vaikai su pampersais. Ten kolektyviai ir su puodu susidraugauja. Gal i viena grupe papuls mergytes Aciu labai uz atsakyma... tikiuosi bus kartu grupeje... QUOTE(klivija @ 2010 04 18, 15:11) Sveiki. Mes irgi tikimes, bet nuo geguzes. Nes mazei dveji sueina, as i darba griztu. Jei neklystu, tai lopseliukai valgo pietus puse 12 ir tuomet gulasi pietu miego. Sunus isejo net nebandydamas pats valgyt, ismoko. O dukryte jau stengiasi pati. Maistas darzeli normalus: pusryciams koses, pietums sriuba ir antras patiekas(mesos ar zuvies maltinukas, kose, darzoves), vakarienei ivairiai gamina: blynus, patiekalus is varskes ir pan. Gert duoda arbata, kakava, kompota. Dar buna vaisiu, varskes sureliu. Del pampersu, nemanau, kad dvimetis jau butinai turi draugaut su puodu. Eina vaikai su pampersais. Ten kolektyviai ir su puodu susidraugauja. Gal i viena grupe papuls mergytes Labai gražiai papasakojot QUOTE(mimi1 @ 2010 04 18, 14:34) QUOTE(medlink @ 2010 04 18, 15:53) Labai gražiai papasakojot Visiskai sutinku, kad viskas priklauso nuo aukletoju geranoriskumo. Kai sunus lanke, maciau, kad nemokantiems valgyt padedavo. O pampersai-ner ko stebetis. Ir velgi-aukletojoms patogiau kai maziai su pampersais. Itariu, kad ir kitiems paskolina, tiems, kurie maziau atsinesa. QUOTE(Elinga_27 @ 2010 03 07, 21:05) Labas vakarėlis Nutekėjo informacija, kad antradienį kovo 9 d. mokyklos aktų salėj 18.30 val vyks tėvų susirinkimas. Direktorė suinteresuota, kad susirinktų kuo mažiau pradinukų ir būsimų mokyklinukų tėvų. Direktorės nuomone mūsų rajone kasmet vis mažiau vaikų pasirenka Viršuliškių mokyklą, todėl norima siekti gimnazijos statuso šiai mokyklai. Jei tai pasitvirtins, nuo 2011 metų Viršuliškių mokykloje bus mokiniai nuo 9 iki 12 klasės. O pradinukai turės rinktis kur nori mokytis iš aplinkinių mokyklų. Direktorė bijo, kad susirinks daug tėvelių ir užprotestuos dėl tokio pasirinkimo. Bet mielosios ar visos ir visi turėsim galimybę vežioti savo vaikus į tolimesnes mokyklas, kaip užtikrinsim saugumą savo vaikų, jei jiems teks tolokai vaikščioti iš mokyklos po pamokų? Gal susirinkime kovo 9 d. 18.30 tėvų susirinkime ir parodykime, kad mums svarbu jog šiame rajone liktų pradinė mokykla. Siūlyčiau ateiti ne tik šiais metais pradėsiančių lankyti mokyklą vaikų tėvelius, bet ir jaunesnių vaikučių tėvus. Juk metai greit prabėgs, o po to gali būti per vėlu. kazkada tai ivyks ir visgi geriau kai maziukai mokosi su maziukai, dideli su dideliais. QUOTE(/ Lisa / @ 2010 03 08, 01:58) As savo vyresnes neliaidau i sia mokykla. Mazoji manau irgi nelankys . Vyresnioji vazineja i Zemynos Pasilaicuose, nors mes gyvename tiesiog Virsuliskiu mokyklos kieme Nera bloga mokykla. Tik mokytis reikia netingeti
Sveikos, mamos
Mano sūnutis pradės lankyti šį darželį nuo rugsėjo. Dabar lanko namūdinį daržiuką. Jau dabar jaudinuosi, kaip seksis naujoje aplinkoje, su naujom auklėtojom ir naujais draugais Papildyta: QUOTE(medlink @ 2010 04 18, 16:53) ...Pampersai? Mano vaikas sysina tik į puodą, bet darželyje beveik visada randu su pampersu ir pampersai eina į trasą pilnu tempu... nors namuose per savaitę tik kelis sunaudojam... Mano vaikas irgi tik į puodą daro, tai niekaip negaliu įsivaizduoti, kad galėčiau jį rasti su pampersu QUOTE(Debesiute @ 2010 04 22, 16:19) Sveikos, mamos Mano sūnutis pradės lankyti šį darželį nuo rugsėjo. Dabar lanko namūdinį daržiuką. Jau dabar jaudinuosi, kaip seksis naujoje aplinkoje, su naujom auklėtojom ir naujais draugais Papildyta: Mano vaikas irgi tik į puodą daro, tai niekaip negaliu įsivaizduoti, kad galėčiau jį rasti su pampersu mano ne viena nejo su pampersu i darzeli. Kelis kartus esu nesusi jaunelei, bet kai pamaciau kad naudojama ne mano dukrai - pasakiau, kad as irgi taupau, o kitu vaikuciu rengti negaliu, kai ju teveliai ruko, masina vaziuoja ir t.t. Nebereikejo rengti kitu vaikuciu QUOTE(laureta @ 2010 04 23, 01:32) mano ne viena nejo su pampersu i darzeli. Kelis kartus esu nesusi jaunelei, bet kai pamaciau kad naudojama ne mano dukrai - pasakiau, kad as irgi taupau, o kitu vaikuciu rengti negaliu, kai ju teveliai ruko, masina vaziuoja ir t.t. Nebereikejo rengti kitu vaikuciu Nu va, o aš turiu nesšti, nes jis dar miegodamas kartais apsisiusioja...
idomu,ar direktore priima vaikus is kitu rajonu,nes reiketu apsidraust jei nepateksim i norima..
matai,man cia kaip ir apsidraudimui tas darzas butu,tai nezinau ar verta
QUOTE(bankininke @ 2010 04 25, 12:50) Kad man rods ir taip priimtu, mes ir be vokeliu buvom priimti, ne visos grupes jau tokios pilnos buna. Del visa ko nueikit, parasykit prasyma, o po to jei jeiks tada ir galvosit, ar vokeliniu budu ieskosit QUOTE(rytošypsenėlė @ 2010 04 25, 15:12) Kad man rods ir taip priimtu, mes ir be vokeliu buvom priimti, ne visos grupes jau tokios pilnos buna. Del visa ko nueikit, parasykit prasyma, o po to jei jeiks tada ir galvosit, ar vokeliniu budu ieskosit O jis jums pagal gyvenamą vietą priklauso? Bet prašymą gali rašyti kur tik nori, tada ir šansų daugiau bus QUOTE(medlink @ 2010 04 25, 17:57) O jis jums pagal gyvenamą vietą priklauso? Bet prašymą gali rašyti kur tik nori, tada ir šansų daugiau bus idomu, as praskambinau gal 7 artimiausiusdarzelius - ir visur buvo atsakymas - jus mums nepriklausot. Tai netikiu, kad galima bet kur rasyti. Na i nevalstybinius - tai tikiu... QUOTE(medlink @ 2010 04 25, 16:57) O jis jums pagal gyvenamą vietą priklauso? Bet prašymą gali rašyti kur tik nori, tada ir šansų daugiau bus Ne nepriklauso, bet tuo metu buvo jau prasideje mokslo metai ir buvo nemazai laisvu vietu ir kaip supratau buvo aisku, kad dalis uzsirasiusiu tikrai neateis. Del to ir prieme. O musu visi darzeliai rajone perpildyti, tai kazkaip sitas buvo arciausiai. Papildyta: QUOTE(mimi1 @ 2010 04 25, 18:25) idomu, as praskambinau gal 7 artimiausiusdarzelius - ir visur buvo atsakymas - jus mums nepriklausot. Tai netikiu, kad galima bet kur rasyti. Na i nevalstybinius - tai tikiu... Na dabar pasikeitus tvarka, skambinti ne i darzelius reiktu, o i svietimo skyriu. Mes i darzeli uzsirasinejom pries 2 metus, tai tuomet gal buvo paprasciau, nes darzelis turejo spendimo teise. Vazinejom po apylinkes ir ieskojom kur priims. Net 2 darzeliai sake atvaziuoti antra rugsejo savaite, kai paaiskes realus lankanciu vaiku skaicius. Tai va tada, kai paskambinom i sita darzeli, mum pasake kad mus priims. QUOTE(mimi1 @ 2010 04 25, 20:25) idomu, as praskambinau gal 7 artimiausiusdarzelius - ir visur buvo atsakymas - jus mums nepriklausot. Tai netikiu, kad galima bet kur rasyti. Na i nevalstybinius - tai tikiu... Prašymą priimti turi visi darželiai kur benunešit... O patekti daugiausia šansų pagal gyvenamą vietą, o į kitus jei atsiranda laisvų vietų. O kuris darželis jums pagal gyvenamą vietą priklauso sužinoti galit tik paskambinę į savivaldybę
Visa priemimo tvarka stai ČIA
Ir atkreipkite demesi i tai, jog iki birzelio 1 d. BUTINA pranesti, ar jus vis dar pageidaujate lankyti si darzeli, nes priesingu atveju esate isbraukkiami is sarasu negriztamai (nebent ir naujo "stosit" i eile)
Sveiki,
gal kas zinote, ar yra jau naujai priimamu - patekusiu i si darzeli vaiiku sarassai? QUOTE(mimi1 @ 2010 05 07, 13:43) Manau, kad jau yra QUOTE(mimi1 @ 2010 05 07, 12:43) O as kazkaip bijau net klausti, nes tokia mintis, jog nepateksime Kada, mamytes, pateikete prasymus? Mes pries gerus metus. QUOTE(ASsSA @ 2010 05 07, 19:47) O as kazkaip bijau net klausti, nes tokia mintis, jog nepateksime Kada, mamytes, pateikete prasymus? Mes pries gerus metus. as pateikiau irgi daugiau nei pries metus reiks vaziuoti i darzeli ir ziureti.
Laba diena.
Esu VIKO maitinimo verslo organizavimo III kurso studentė. Šiuo metu rašau diplominį darbą maitinimo organizavimo ikimokyklinėse ugdymo įstaigose tema. Anketa skirta ikimokyklinio amžiaus vaikus auginančioms šeimoms. Pateikdama šią anketą norėčiau sužinoti Jūsų požiūrį į vaiko mitybos svarbą, kylančias problemas. Ši anketa yra anoniminė, atsakymai turės reikšmės statistinių duomenų analizei. Internetinė anketos nuoroda (tarp raidžių m ir a nereikia tarpo) http://www.m anoapklausa.lt/apklausa/220887587/ Dėkoju už sugaištą laiką ir supratimą. Pagarbiai Elena QUOTE(medlink @ 2010 04 18, 20:29) atkreipiau i liniuote jusu mazylio, jei su juo buvote visa laika namuose, tiesiog reikejo mokyti sedet ir daryti i puoduka, o ne i pampersa. Savaja vyresnele mokiau sedeti ant puoduko nuo 6 men. Specialu pirkau su muzikyte, didesnis azartas Jaunelei nemoviau pamperso ir nenesiau darzelin, isskyrus kelias dieneles, kai pamaciau kad naudojama ne mano vaikams, atsisakiau. Nunesdavau kelnyciu su triusikeliais ir tvarka. Man plauti nereikedavo, masina plaudavo, o pampersus nesti kitu vaiku teveliams nenorejau. Taigi iseiti irgi radau QUOTE(bankininke @ 2010 04 25, 13:50) mano abi dukros lanke skirtingus darzelius, ne vienai vedejai nenesiau kysio. Taciau buvo priimta vidury metu ir be eiles. Kodel. nezinau. QUOTE(laureta @ 2010 05 09, 21:39) atkreipiau i liniuote jusu mazylio, jei su juo buvote visa laika namuose, tiesiog reikejo mokyti sedet ir daryti i puoduka, o ne i pampersa. Tai kad jis jau seniausiai tik miega su pampersu, ir tas namuooe dažniausiai sausas būna... bet vis tiek darželyje laiko su pampersu...
sveikos, mamytės. Kas iš jūsų buvote bendrame tėvelių susirinkime? Labai jau norėtųsi sužinoti, kas buvo nutarta ir apie ką kalbėta. Ir nereikia sakyti, kad reikėjo pačiai sudalyvauti- nesigavo, kitaip būčiau nuėjusi.
QUOTE(domina @ 2010 05 13, 18:55) sveikos, mamytės. Kas iš jūsų buvote bendrame tėvelių susirinkime? Labai jau norėtųsi sužinoti, kas buvo nutarta ir apie ką kalbėta. Ir nereikia sakyti, kad reikėjo pačiai sudalyvauti- nesigavo, kitaip būčiau nuėjusi. Daug klausimu ir jokio atsakymo................ QUOTE(medlink @ 2010 05 10, 11:37) Tai kad jis jau seniausiai tik miega su pampersu, ir tas namuooe dažniausiai sausas būna... bet vis tiek darželyje laiko su pampersu... na kiek zinau su berniukais daugiau problemu, jie didesni myztukai nei mergaites QUOTE(laureta @ 2010 05 14, 18:00) na kiek zinau su berniukais daugiau problemu, jie didesni myztukai nei mergaites Mano vaikas tai irgi nenorėjo, bet kažkaip vieną dieną atsinešė puodą ie atsisėdęs padarė, tai nuo tada jau ir patys rimčiau užsiėmėm QUOTE(domina @ 2010 05 13, 17:55) sveikos, mamytės. Kas iš jūsų buvote bendrame tėvelių susirinkime? Labai jau norėtųsi sužinoti, kas buvo nutarta ir apie ką kalbėta. Ir nereikia sakyti, kad reikėjo pačiai sudalyvauti- nesigavo, kitaip būčiau nuėjusi. o as net nezinojau, kad toks susirinkimas buvo Papildyta: QUOTE(medlink @ 2010 05 14, 12:52) Daug klausimu ir jokio atsakymo................ o mes jau seniausiai turim nuotraukytes
domina, gal truputi suklaidino
QUOTE(domina @ 2010 05 13, 16:55) sveikos, mamytės. Kas iš jūsų buvote bendrame tėvelių susirinkime? Labai jau norėtųsi sužinoti, kas buvo nutarta ir apie ką kalbėta. Ir nereikia sakyti, kad reikėjo pačiai sudalyvauti- nesigavo, kitaip būčiau nuėjusi. O as apie susirinkima suzinojau tik tos pacios dienos velu vakara, kai jis jau aisku buvo pasibaiges. O taip norejos sudalyvauti... QUOTE(medlink @ 2010 05 17, 13:45) Prieš fotosesiją reikėjo užpildyti grupėse tokį lapą, kokias nuotraukas pageidautumėte pasidaryti
taip, mes irgi pildem ta lapa pries fotosesija, ten reikejo pazymeti kokiu foto noresim
ne taip parasiau- tikrai tevu komiteto susirinkimas. Labai jau keistai tylu- niekas nieko nezino. Gal kas atsimena- ar anksciau po tokiu susirinkimu kur nors darzelyje budavo iskabinama informacija, kas buvo nuspresta to susirinkimo metu?
QUOTE(Elinga_27 @ 2010 05 17, 17:10) Prieš fotosesiją reikėjo užpildyti grupėse tokį lapą, kokias nuotraukas pageidautumėte pasidaryti nu va, tai vadinasi mes ir negausim QUOTE(medlink @ 2010 05 17, 21:53) nu va, tai vadinasi mes ir negausim Reiškia tikrai nesusikalbėjote, ar negerai paaiškino. Nes fotografui neapsimoka daryti visų nuotraukų, o jeigu po to niekas jų neims, tai kur jas padėtų QUOTE(Elinga_27 @ 2010 05 18, 16:28) Reiškia tikrai nesusikalbėjote, ar negerai paaiškino. Nes fotografui neapsimoka daryti visų nuotraukų, o jeigu po to niekas jų neims, tai kur jas padėtų aš ir taip maniau, bet kai taip paaiškino... gal dėl to niekas ir neužsirašė pas mus...
matau, kad niekas nieko nesiruošia informuoti, nes darželyje jokios iškabintos informacijos apie tėvų komiteto priimtus sprendimus neradau. Kodėl viskas taip paslaptinga?
O kaip del darzelio vasaros metu???Ar bus kokiam menesiui uzdaromas?Biski sirguliuojam, nelankom, tai iskilo klausimelis, o aukletojos uzmirsau paklausti
darželis dirbs, nes, kiek žinau, pakankamai daug norinčių vaikučių lankyti. Nuo 2010-06-07 mūsų auklėtoja viena išeina atostogų, o kita- dar negrįžta, tai kokioje grupėje bus tie vaikai, kurie lankys, dar neaišku. Šiandien eisim daiktus susirinkti. Mes eisim tik liepos pabaigoje, nes dabar serga, po to neverta jau bus, nes pati atostogausiu. Auklėtoja sakė, kad mūsų vaikiukius prijungs prie kurios nors grupės. O tai jūs planuojat eiti dar?
auklėtoja sakė pasiskambinti tuo bendru telefonu ir paklausti, į kokią grupę vesti. Bet čia bus man aktualiau liepos gale, o dabar žinau vaikai bus mūsų grupėje.
Mielos mamytes, gal galetumete pasakyt savo nuomone apie aukletoja Maryte Vileikiene?
Ji nuo rugsejo tures maziuku Laseliu grupe |