laurechka
2008 10 24, 15:23
Visą aprašymą pasiskolinau iš čia . Pakeičiau šiek tiek. Kaip vaizdinę medžiagą naudojau foto, paimtas iš www.cafeart.pl. PRADEDAMPynimas iš laikraščių- tai nuostabi technika, panaudojant senus laikraščius, reklaminius buketus... Reikalingos medžiagos:- laikraščiai; - klijai (aš asmeniškai naudoju lipalą); - beicas; - teptukas; - pirštinės (jei bijot išsijuodint pirštus sukant triubeles iš laikraščio); - bespalvis akrilinis lakas; - kažkoks indas ant kurio mes pynsim; - žirklės; - ilgas virbalas . Taigi: 1 Laikraštį karpom išilgai apie 6 cm ploto juostelėmis. 2. Juosteles suvyniojam nuo dešinio viršutinio kampo diagonaliai, vyniojam ant pagaliuko šašlykams, arba plono virbalo. Vienos rankos pirštais sukam, o kita ranka prilaikom vyniojamą triubelę  3.Triubelės galą užklijuojam, kad neišsisuktų. Triubelė turi būti labai stipriai suvyniota, pločio apie 4-5 mm ilgio apie 45 - 49 cm. Vienas jos gailas turi būti siauresnis , nei kitas. Pridarom daug tokių trubelių... 4. Prisisukus daug tiubelių, pradedam pinti dugną, kryžiuojant 4 ant 5 trubelių. Pirma iš 5 triubelių pradedam apipinti visas kitas ratuku, karta po, karta ant Po kelių tokiu apypinimų išdėstome visų triubelių galus, lygiais tarpais. Turi atrodyti štai taip: 5. Triubelių sujungimas: Triubelės viena su kita sujungiamos patepant klijais ir dedant siauresnį triubelės galą į platesnį:  6. Ratelis, kurį mes padarėme, turi atitikti vazono (aplink kurį pinsime savo darbelį) dugno dydį. Papildyta: 7. Kaip jau nupynsim atitinkama ratelį, tai, visus išsikišančius triubelių galus sulenkiam į apačią ( jie bus pagrindu) ir pradedam pynti ant vazono. Kad pynimas būtų lygus reikia kas kartą stipriai sutraukti visas triubeles. 8. Kai jau nupynsim iki norimo aukščio, tada galą triubelės, kurią mes pynėme užlenkiame už sekančios pagrindo triubelės ir įkišame ją į vidų, įpynant į apatinius sluoksnius. Padedam sau virbalu. Ir taip su kiekviena pagrindo triubele. Papildyta:9. Nusipinam dėžutei dangtelį  Užtaisom visas triubeles kaip ir darant dėžutę, padarom kylputę jos atidarymui  Pritvirtinam dangtelį prie dėžutės  Ir... Pabaigtas darbelis :  10. Dažom beicu (galima dar ir guašu, ar bet kokias dažais), lakuojam ir turim dėžutę!!!  Štai ir viskas Dėžutė su kartoniniu dugnu (lengvesnis variantas). Reikalingas nelyginis triubelių skaičius  Mūsų pirmoji tema
Ievukaas*
2008 10 24, 21:56
nors ir anos dar neprikalbėjom,aš registruojuos pirma
kabarksta
2008 10 25, 09:10
Ačiū už naują temą, tik akis bado daugybė gramatinių klaidų  Ir aplamai, skaitant pasisakymus SM, pradeda atrodyti, kad daugelis nebaigę ir pagrindinės mokyklos  Suprantu, neturim laiko, skubam, bet įsivaizduokim, kad skaitot įdomią knygą su daugybe elementarių gramatinių klaidų  Atsiprašau, aš čia truputį ne į temą
laurechka
2008 10 25, 11:29
Tai galit pataisyt klaidas, nusiųst moderatorei ir pataisys  Per skubėjimą gal ir praleidau ką  Bet juk rašiau, kad pagrinde viskas yra tiesiog perkelta iš kitos temos... Prašom užbaigt seną temą
Ievukaas*
2008 10 26, 20:20
štai mes ir naujuose namučiuose!!
pmociute
2008 10 26, 20:28
LAURECHKA, nu ačiū Dievui. O tai aš pagalvojau - gal kokią sveikatos problemą turi.  Tik pažiūrėk, kiek čia mūsų prisirinko...  Kas liečia klaidas: visos mes jų pridarome , svarbu-suprantame vienos kitas
Ievukaas*
2008 10 26, 20:32
QUOTE(pmociute @ 2008 10 26, 22:28) LAURECHKA, nu ačiū Dievui. O tai aš pagalvojau - gal kokią sveikatos problemą turi.  Tik pažiūrėk, kiek čia mūsų prisirinko...  taip, taip, prisirinko, mėgstam miklint pirštukus  Mano dėžutei dangtelio bereikia,ryt eisiu į kanceliarkes pas tetą kartoninių dėžių prašyt (dangtelį darysiu kartoninį)
pmociute
2008 10 26, 20:38
QUOTE(PAŪLLA @ 2008 10 26, 21:32) taip, taip, prisirinko, mėgstam miklint pirštukus  Mano dėžutei dangtelio bereikia,ryt eisiu į kanceliarkes pas tetą kartoninių dėžių prašyt (dangtelį darysiu kartoninį)  Lauksim nuotraukytės
Ievukaas*
2008 10 26, 20:42
QUOTE(pmociute @ 2008 10 26, 22:38) Lauksim nuotraukytės  tikiuosi kai įdėsiu manęs neišvysit su ta visa dėžute, mat man tik 13 metų
pmociute
2008 10 26, 20:48
QUOTE(pmociute @ 2008 10 26, 21:28) LAURECHKA, nu ačiū Dievui. O tai aš pagalvojau - gal kokią sveikatos problemą turi.  Tik pažiūrėk, kiek čia mūsų prisirinko...  Kas liečia klaidas: visos mes jų pridarome , svarbu-suprantame vienos kitas  Kad žinočiau kaip, tai pataisyčiau klaideles. Ne tiek jų ten ir daug: mišriojo dvigarsio -IN- rašyba ir pora sintaksės klaidų, tačiau viską galima suprasti. Papildyta:QUOTE(kabarksta @ 2008 10 25, 10:10) Ačiū už naują temą, tik akis bado daugybė gramatinių klaidų  Ir aplamai, skaitant pasisakymus SM, pradeda atrodyti, kad daugelis nebaigę ir pagrindinės mokyklos  Suprantu, neturim laiko, skubam, bet įsivaizduokim, kad skaitot įdomią knygą su daugybe elementarių gramatinių klaidų  Atsiprašau, aš čia truputį ne į temą  KABARKSTA,nekreipk tu dėmesio į mūsų rašybos klaidas  Žiūrėk - darbeliai moteriškių kokie  . BŪK PASVEIKINTA, naujuose puslapiuose  (Žodis "aplamai" lietuvių bendrinėje kalboje nevartotinas. Reikia sakyti "apskritai"). Na , ir aš jau nuo temos nublūdijau. Atsiprašau
laurechka
2008 10 26, 20:51
Vienintelė išeitis ištaisyti- nukopijuot visą pirmos žinutės tekstą ir nusiųsti moderatorei... Aš galiu jum į a.ž. atsiųsti viską, jūs pataisytumėt, o aš jau suraščiau modertorę  Ar tinka??
Ievukaas*
2008 10 26, 20:53
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 22:51) Vienintelė išeitis ištaisyti- nukopijuot visą pirmos žinutės tekstą ir nusiųsti moderatorei... Aš galiu jum į a.ž. atsiųsti viską, jūs pataisytumėt, o aš jau suraščiau modertorę  Ar tinka?? manau,kad dėl kelių klaidelių nebūtina tiek vargti, bent jau man jos akių nebado (aš jų net nepastebėjau  )
pmociute
2008 10 26, 20:58
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 21:51) Vienintelė išeitis ištaisyti- nukopijuot visą pirmos žinutės tekstą ir nusiųsti moderatorei... Aš galiu jum į a.ž. atsiųsti viską, jūs pataisytumėt, o aš jau suraščiau modertorę  Ar tinka?? Mieloji, tu ir taip didelį darbą padarei. Nieko baisaus. Nebent tu to norėtum. Aš galiu pabandyti, nors mano kompiuteriniai įgūdžiai tiktai pradinuko lygyje
laurechka
2008 10 26, 21:07
Tai tada paliekam tiap, kaip yra  Kam maišo, pataisys ir sutvarkys
pmociute
2008 10 26, 21:10
QUOTE(PAŪLLA @ 2008 10 26, 21:42) tikiuosi kai įdėsiu manęs neišvysit su ta visa dėžute, mat man tik 13 metų  Na kas gi tave išvarys, saulele tu mūsų? Jeigu tau 13, o tu domiesi šiais darbeliais, tai tave tik sveikinti galima ir, žinoma, stegsimės tau padėti. Tu tikras ŠAUNUMAS
Ievukaas*
2008 10 26, 21:10
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 23:07) Tai tada paliekam tiap, kaip yra  Kam maišo, pataisys ir sutvarkys  laurechka: kokį darbelį šiuo metu pinate iš laikraščių?
pmociute
2008 10 26, 21:11
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 22:07) Tai tada paliekam tiap, kaip yra  Kam maišo, pataisys ir sutvarkys  Paliekam ir nesukam galvos
laurechka
2008 10 26, 21:13
Dabar kaupiuosi tik  Darysiu pieštukinę (reik tik šautuvą nusipirkt pirmiau), paskui reik dėžutei vienai dangtelį padaryt (eisiu ieškot kaip padaryt tokį, kaip pmociute pasidarius paskutinei dėžutei savo), ir dar noriu didesnę tokią dėžutę apipint... Ale jai reiks prisisukt ilgesnių vytelių... Čia planai tokie
Ievukaas*
2008 10 26, 21:15
QUOTE(pmociute @ 2008 10 26, 23:10) Na kas gi tave išvarys, saulele tu mūsų? Jeigu tau 13, o tu domiesi šiais darbeliais, tai tave tik sveikinti galima ir, žinoma, stegsimės tau padėti. Tu tikras ŠAUNUMAS  dėkui, kaip miela. Papildyta:QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 23:13) Dabar kaupiuosi tik  Darysiu pieštukinę (reik tik šautuvą nusipirkt pirmiau), paskui reik dėžutei vienai dangtelį padaryt (eisiu ieškot kaip padaryt tokį, kaip pmociute pasidarius paskutinei dėžutei savo), ir dar noriu didesnę tokią dėžutę apipint... Ale jai reiks prisisukt ilgesnių vytelių... Čia planai tokie  mano tokie patys planai močiutė prašė jei į darbą padaryt pieštukinę, dangtelį darysiu ryt, o dėžę irgi pinsiu
pmociute, linkėjimai nuo kitos močiutės Nuostabūs darbai, puiki pastaroji idėja Seku temą, bet dar nieko nebandžiau. Gal kada... O dėl klaidelių... Kviesčiau visas paprasčiausiai labiau gerbti kalbą... gimtąją kalbą...ir, žinoma, tikrai nieko tokio, jei prasmuko viena kita neapsižiūrėjimo klaidelė, tačiau pasitaiko tokių labai nekokių Pasistenkime
laurechka
2008 10 26, 21:22
Įdedu nepabaigtą dėžutę  O dugną dariau pagal lengvesnį variantą  Ir va kiek vytelių turiu
Ievukaas*
2008 10 26, 21:30
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 23:22) Įdedu nepabaigtą dėžutę ... O dugną dariau pagal lengvesnį variantą ... Ir va kiek vytelių turiu ... graži dėželė. o vytelių kokia galybėėė
pmociute
2008 10 26, 21:33
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 22:22) Įdedu nepabaigtą dėžutę O dugną dariau pagal lengvesnį variantą Ir va kiek vytelių turiu Labai dailiai susukti šiaudeliai. Dėžutė taip pat kruopščiai nupinta. Jeigu galima, drįsčiau patarti:jeigu žadi daryti dangtelį, tai gal truputį sumažink tas bangeles viršuje, nes kai nulakuosi jos sukietės ir dangtelis nepriguls gražiai. Tai tik mano subjektyvi nuomonė. Nepyk. Tu, išties labai kruopščiai dirbi.
laurechka
2008 10 26, 21:36
pmociute, ko čia pykt  Matau, kad ne iki galo pabaigta daryt... Ale kad ten jau viskas suklijuota  Gal prieš metus laiko  Tai tada šitai dėžutei dangtelio nedarysiu  O galit savo dėžutę atidarytą iš arčiau nufotkint? Noriu pažiūrėt kaip ten viskas sutvarkyta pas jumis...
pmociute
2008 10 26, 21:46
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 22:36) pmociute, ko čia pykt  Matau, kad ne iki galo pabaigta daryt... Ale kad ten jau viskas suklijuota  Gal prieš metus laiko  Tai tada šitai dėžutei dangtelio nedarysiu  O galit savo dėžutę atidarytą iš arčiau nufotkint? Noriu pažiūrėt kaip ten viskas sutvarkyta pas jumis... Einu fotkint, jeigu tik fotiko elementai neišsikrovę. Na bandysiu Papildyta:QUOTE(pmociute @ 2008 10 26, 22:38) Einu fotkint, jeigu tik fotiko elementai neišsikrovę. Na bandysiu Kaip ir maniau...Tačiau vieną nuotrauką dar pavyko nufotografuoti, tačiau ten matosi ir dangtelio kampelis. Gal suprasi.Vidus nedažytas, tik nulakuotas.
Ievukaas*
2008 10 26, 21:49
o aš šiuo metu tris darbus dirbu  SM rašau, į photobucket'ą savo dėžutės nuotraukytę keliu ir dar 3D origamio povo uodegą dirbu Nebaigta dėželė:
pmociute
2008 10 26, 21:54
[quote=PAŪLLA,2008 10 26, 22:49]o aš šiuo metu tris darbus dirbu  SM rašau, į photobucket'ą savo dėžutės nuotraukytę keliu ir dar 3D origamio povo uodegą dirbu Nebaigta dėželė: Saulele, nu dugnas  Aš "apšalus" :mirksiukas:Ar nepyksti, kad aš teve taip vadinu?
Ievukaas*
2008 10 26, 21:58
QUOTE(pmociute @ 2008 10 26, 23:54) Saulele, nu dugnas  Aš "apšalus" :mirksiukas:Ar nepyksti, kad aš teve taip vadinu? dėkui,gaudykit baliončiką žinoma nepykstu, labai gražiai vadinat, mano sesės vardas Saulė (jei 3 metukai), o mano Ieva
laurechka
2008 10 26, 21:59
Pmociute, ačiū. Supratau viską  PAŪLLA, o pas tave vytelės plačios, ar ne? Ar tik taip atrodo? Graži bus dėžutė, kai baigsi Viskas, einu nuo kompo... O tai akys išvarvėt baigia  Einu vaikus migdyt
pmociute
2008 10 26, 22:01
QUOTE(PAŪLLA @ 2008 10 26, 22:58) dėkui,gaudykit baliončiką žinoma nepykstu, labai gražiai vadinat, mano sesės vardas Saulė (jei 3 metukai), o mano Ieva  Šiltas tu žmogiukas, Ievuže
Ievukaas*
2008 10 26, 22:08
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 23:59) PAŪLLA, o pas tave vytelės plačios, ar ne? Ar tik taip atrodo? Graži bus dėžutė, kai baigsi Tokios normalios,pradžioje būna labai siauros,o ant galo išplatėja. čia man jos susiplojo ir pasidarė už tat plačios  dėkui pmočiute, jūs taip pat
pmociute
2008 10 26, 22:21
QUOTE(PAŪLLA @ 2008 10 26, 23:08) Tokios normalios,pradžioje būna labai siauros,o ant galo išplatėja. čia man jos susiplojo ir pasidarė už tat plačios  dėkui pmočiute, jūs taip pat  Labai gaila, kad šiandien jau nebegaliu fotografuotu. Nufotografuočiau kaip galima užbaigti, kad dėžutė būtų stipresnė. Gal pabandysiu žodžiu: šiaudelių galiukus, kuriuos tu įlenkei į vidų (tarp nupintos sienos ir kartoninės dėžutės), klijuoti ant vidinės kartoninės sienelės sienos. Nu, nežinau, gal neaišku. Aš turiu vieną dar nebaigtą dailinti - kai nusipirksiu elementus - nufotkinsiu
Ievukaas*
2008 10 26, 22:35
QUOTE(pmociute @ 2008 10 27, 00:21) Labai gaila, kad šiandien jau nebegaliu fotografuotu. Nufotografuočiau kaip galima užbaigti, kad dėžutė būtų stipresnė. Gal pabandysiu žodžiu: šiaudelių galiukus, kuriuos tu įlenkei į vidų (tarp nupintos sienos ir kartoninės dėžutės), klijuoti ant vidinės kartoninės sienelės sienos. Nu, nežinau, gal neaišku. Aš turiu vieną dar nebaigtą dailinti - kai nusipirksiu elementus - nufotkinsiu Aš taip ir galvojau daryti,bet poto pagalvojau,kad man tada vidus be ryšio, bet dabar sumislinau į vidų įdėt medžiagėlę o kai ji būtų tai viduje nesimatytų tų pagaliukų.  bet kaip man tą medžiagą gražiai įdėti.. reikės maximos krepšiukus apžėt kaip ten įdėta.
pmociute
2008 10 27, 16:02
QUOTE(PAŪLLA @ 2008 10 26, 23:35) Aš taip ir galvojau daryti,bet poto pagalvojau,kad man tada vidus be ryšio, bet dabar sumislinau į vidų įdėt medžiagėlę o kai ji būtų tai viduje nesimatytų tų pagaliukų.  bet kaip man tą medžiagą gražiai įdėti.. reikės maximos krepšiukus apžėt kaip ten įdėta.  Galima ir medžiagėlės, ir nuspirkti "Senukuose" klijuojamo popieriaus pigesnio (to, kuriuo apklijuojami baldai, norint atnaujinti). Žodžiu - fantazijos ir išmonės reikalas.Beje, per kur tu keli nuotraukas? Labai jau man patiko: iš karto iš visų pozicijų
rimulia12
2008 10 27, 16:32
QUOTE(laurechka @ 2008 10 26, 18:53) Nea. Tas šautuvas nevienkartinis gi  Nu aciu dienum bent tai paguoda pmociute pasakiska kaip visada. O del klaidu tai galiu pasakyti tik tiek, kad pvz man su nesiojamu komu laaabai sunku rasyti lietuviskom raidem ir uztrunku labai ilgai. O to vaikas man neleidzia
Ievukaas*
2008 10 27, 18:30
QUOTE(pmociute @ 2008 10 27, 18:02) Galima ir medžiagėlės, ir nuspirkti "Senukuose" klijuojamo popieriaus pigesnio (to, kuriuo apklijuojami baldai, norint atnaujinti). Žodžiu - fantazijos ir išmonės reikalas.Beje, per kur tu keli nuotraukas? Labai jau man patiko: iš karto iš visų pozicijų  kažką sumastysiu.  šiandien išviso neturėjau laiko užsiimti pynimu, nes povą baiginėjau. o dar visą dieną lauke lietus pliaupė tai nesinorėjo eit į kancelairkes. nuotraukas keliu į photobucket.com ,bet aš iš visų pozicijų padariau tą nuotraukėlę su tokia programėle photospace. ten gavosi toks koliažas (daug nuotraukų susideda į vieną)
pmociute
2008 10 27, 21:57
QUOTE(PAŪLLA @ 2008 10 27, 19:30) kažką sumastysiu.  šiandien išviso neturėjau laiko užsiimti pynimu, nes povą baiginėjau. o dar visą dieną lauke lietus pliaupė tai nesinorėjo eit į kancelairkes. nuotraukas keliu į photobucket.com ,bet aš iš visų pozicijų padariau tą nuotraukėlę su tokia programėle photospace. ten gavosi toks koliažas (daug nuotraukų susideda į vieną)  PAŪLLA, įdedu dar vieną nuotrauką, kaip galima užbaigti pynimą. Jeigu tiks - galėsi panaudoti. Įdomu, kas gi ten per povas?
Ievukaas*
2008 10 27, 22:22
QUOTE(pmociute @ 2008 10 27, 23:57) PAŪLLA, įdedu dar vieną nuotrauką, kaip galima užbaigti pynimą. Jeigu tiks - galėsi panaudoti. Įdomu, kas gi ten per povas? gražus užbaigimas toks gamintas 3D origami technika  Ryt galėsiu parodyt, kai būsiu nufotkinus,gal ir ta technika tada susigundysit
pmociute
2008 10 27, 22:49
Pynimo užbaigimas Papildyta:QUOTE(PAŪLLA @ 2008 10 27, 23:22) gražus užbaigimas toks gamintas 3D origami technika  Ryt galėsiu parodyt, kai būsiu nufotkinus,gal ir ta technika tada susigundysit  Lauksiu. Kaip sakoma: "Niekada nesakyk niekada"
Ievukaas*
2008 10 27, 23:05
QUOTE(pmociute @ 2008 10 28, 00:49) Pynimo užbaigimas Papildyta:Lauksiu. Kaip sakoma: "Niekada nesakyk niekada"  taip, taip
pukučiai
2008 10 28, 11:01
QUOTE(pmociute @ 2008 10 27, 23:57) PAŪLLA, įdedu dar vieną nuotrauką, kaip galima užbaigti pynimą. Jeigu tiks - galėsi panaudoti. Įdomu, kas gi ten per povas? Dailiai užbaikta O aš ir vėl neprisėdau pinti prsisukau vyteliu ir niekaip nepradedu pinti vis atrandu darbu dabar knyga labai idomia pradejau skaityti "tik su dukra" jei kas skaite supras kodel ismainiau pynima i knyga  (nors nesu laibai didele megeja skaityti bet si knyga mane apzavejo )
Ievukaas*
2008 10 28, 18:39
Na štai, užbaigiau savo pirmą blyną dėželę. Dangtelio nebedariau, nes tos medžiagėlės gražiai papuošė kraštus Dažiau su pinotex'u. Sorry už kokybę - vis nepasikraunu fotiko Jūsų nuomonė - ar labai tas blynas prisvilęs?
laurechka
2008 10 28, 18:52
Gražu  Kaip jūs tokias plačias vyteles padarot? Pas mane jos siaurutės tokios...
Ievukaas*
2008 10 28, 19:30
QUOTE(laurechka @ 2008 10 28, 20:52) Gražu  Kaip jūs tokias plačias vyteles padarot? Pas mane jos siaurutės tokios... aš jas suku ant virbalo o ne ant medinio pagaliuko užtat ir storesnės gaunasi
pmociute
2008 10 28, 22:28
QUOTE(HappyLadybird* @ 2008 10 28, 19:39) Na štai, užbaigiau savo pirmą blyną dėželę. Dangtelio nebedariau, nes tos medžiagėlės gražiai papuošė kraštus Dažiau su pinotex'u. Sorry už kokybę - vis nepasikraunu fotiko Jūsų nuomonė - ar labai tas blynas prisvilęs? Tikrai neprisvilęs tavo blynas. Užbaigtas, gražus darbas. O žinant, kad tai tavo pirmasis darbas - labai gerai. Sveikinu.
rimulia12
2008 10 28, 22:41
HappyLadybird* labai grazu ir neprisviles pirmas blynas ir ta medziagele labai graziai atrodo
Ievukaas*
2008 10 29, 09:02
Dėkui pmočiute ir rimulia 12
Ievukaas*
2008 10 29, 11:10
Aš dabar vėl pradėjau sukt triūbeles dažu apipinti didelę dežę
pmociute
2008 10 29, 17:06
QUOTE(HappyLadybird* @ 2008 10 29, 12:10) Aš dabar vėl pradėjau sukt triūbeles dažu apipinti didelę dežę  sėkmės
Ievukaas*
2008 10 30, 10:22
QUOTE(pmociute @ 2008 10 29, 19:06) sėkmės  dėkui dėkui bet kažkokios nebetokios kaip anksčiau jos man gaunasi..  kažkokios per daug storėjančios  reiks ant virbalo nebesukt, eisiu medinių pagaliukų pirkt
|
|