Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: čiužinukai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Dijara
Sveikos mamytės, ieškau patarimų dėl vaikiškų čiužinukų. Koks geriau yra kokosinis ar grikių ? Ar yra koks skirtumas kokį naudoti nuo pat naujagimio ? Parduotuvėje radau viena pusė kokosinė, kita grikių. Pardavėja sakė, jog girdėjo, kad kažkuri pusė tinkama naujagimiui, o kažkuri tik vėliau nuo kokiu 6 mėn., tačiau konkrečiai kuri pusė kam nežinojo. Ar tai TIESA ar tik eiliniai žmonių prisigalvojimai ? Aš manau jei būtų tai iš tikro, tai prie čiužinukų turėtų būti instrukcija kokio amžiaus vaikam tinka g.gif Gal yra protingų mamyčių galinčių patarti būsimai mamai nestuke.gif . Iš anksto dėkoju 4u.gif
Erkesta
Mes turim kokosini, jis tinka nuo gimimo 4u.gif

Pardaveja buvo teisi.. Kokosinis naujagimiui, grikiu - nuo metuku! As kai laukiausi irgi daug domejausi, bet labai skirtingos nuomones del tu dvipusiu ciuziniu... Man atrodo kazkur jau buvo tema apie ciuzinukus.. g.gif

Dijara
Aciu uz pagaliau sulaukta nors viena nuomone 4u.gif
lawanda
grikinis gali alergizuot, na pats kvapas, kokosiniai negirdejau kad kazkam netiktu g.gif pas mus kokosinis, aisku idealiausia antialerginis, ortopedinis, bet jie brangoki ax.gif
lora2006
Mes ir naudojam kokosinį. Mums jis labai patinka, nes sesutė auginom su senu poroloniniu. smile.gif
jore30
mes naudojam dvipusį, viena - kokoso, kita grikių, tačiau, kadangi kokosinė pusė lygi, tai dažniau laikom apverte kokosine pusia į viršų, šiaip tai visai patenkinti, o ir mažoji nesiskundė lotuliukas.gif
Buvau apvertusi kokį kartelį, tačiau ji su kauburėliais, bet mažoji miegojo todėl nieko blogo pasakyti negaliu, na nebent tik tiek, kad kokosinis tinka naujagimiams, nes ji ir lygus ir sveikesnis 4u.gif
S.N.A.S
Prisiskaitę nedvejodami pirkom kokosinį, dar nenusivylėm. 4u.gif
knielita
Turejom dickiui kokosini ir maziams pirkom kokosinius. Grikinis man per minkstas pasirode, o ir kvapas nezinia ar patiks mazyliui. O kokosinis thumbup.gif
dolly
turim kokosini.... thumbup.gif man aptinka, kad jis yra kietas.... thumbup.gif
pukuotukas
kai domejausi koks geriausias tai padariau isvada kad kokosinis - nuejau i vaiku prekiu parduotuve, ten sutikau sena pazystama ji man nekokiu isroriju papasakojo , apie kokosinius , jiems sudrekus ten viduj pradeda pelyti ir veisti "grazumai" brrr. kadangi jau buvau pries pat gimdyma tai mane sukrete, ji pasiule klasikini paralonini ir nupirkau ir puikiai jis mum laiko ner mikstas - kietokas toks , miega maziuke puikia tai ir as rami 4u.gif
mmergyte
QUOTE(pukuotukas @ 2009 01 12, 23:38)
kai domejausi koks geriausias tai padariau isvada kad kokosinis - nuejau i vaiku prekiu parduotuve, ten sutikau sena pazystama ji man nekokiu isroriju papasakojo , apie kokosinius , jiems sudrekus ten viduj pradeda pelyti ir veisti "grazumai" brrr. kadangi jau buvau pries pat gimdyma tai mane sukrete,  ji pasiule klasikini paralonini ir nupirkau ir puikiai jis mum laiko ner mikstas - kietokas toks , miega maziuke puikia tai ir as rami 4u.gif
*

o porolone sudrekus nesiveisia sakot niekas? g.gif g.gif kazkaip neitikinamai nuskambejo ax.gif
Guotė
QUOTE(pukuotukas @ 2009 01 13, 00:38)
kai domejausi koks geriausias tai padariau isvada kad kokosinis - nuejau i vaiku prekiu parduotuve, ten sutikau sena pazystama ji man nekokiu isroriju papasakojo , apie kokosinius , jiems sudrekus ten viduj pradeda pelyti ir veisti "grazumai" brrr. kadangi jau buvau pries pat gimdyma tai mane sukrete,  ji pasiule klasikini paralonini ir nupirkau ir puikiai jis mum laiko ner mikstas - kietokas toks , miega maziuke puikia tai ir as rami 4u.gif
*

Neitikinai...juk jei kas nutinka nelauki, kol veisis, praskalauji ir isdziovini...jis greitai dziuva...
geguzyte5
Mes turim dvipusi - kokosinigrikini, bet as daznai suabejodavau jo kokybe. Lelyte dar nebuvo nei puses metu, o kokosineje puseje nuo galvytes ir kunelio liko idubimai. Bandziau ir papurtyti ir padauzyte, niekas nepadejo. Tad iseina taip, kad vaikucio galvyte idumba ir guli net zemiau uz kuneli.
epopėja
QUOTE(geguzyte5 @ 2009 01 13, 18:04)
Mes turim dvipusi - kokosinigrikini, bet as daznai suabejodavau jo kokybe. Lelyte dar nebuvo nei puses metu, o kokosineje puseje nuo galvytes ir kunelio liko idubimai. Bandziau ir papurtyti ir padauzyte, niekas nepadejo. Tad iseina taip, kad vaikucio galvyte idumba ir guli net zemiau uz kuneli.
*

na cia gal dar ir nuo gamintojo priklauso g.gif mes irgi naudojam kokosini- grikini, kol kas viskas gerai. grikine puse man nelabai patinka, nes issiguli, lieka duobutes, bet pajudini jas ir vel viskas tvarkoj. o kokosinis- tai super. buvo vasara "avarija" atsitikus smile.gif , tai prasegiau uzvalkaliuka, isnesiau i balkona ant saules, isdziuvo ir nei kvapo neliko nieko thumbup.gif
Guotė
QUOTE(geguzyte5 @ 2009 01 13, 18:04)
*

Mano dukriukas naudoja ciuzinuka, kuris dar ir pries tai buvo miegotas berods ne vieno vaikucio (sese atidave)...tikrai nesiskundziu...Karts nuo karto praskalauju uzvalkaliuka...Nesiskundziu kokosiniu....
liepacka
mes vakar nusipirkom kokosini. as galvoju, kad pradzioj sita naudosiu, o jau daug veliau gal nupirksim koki kitoki, pz lono gamybos. galvojau pirkti kokosini-grikini. ale kad tarp tu sluoksniu ten yra kazkoks paralonas, kuris man nepatiko, todel emem vien kokosini.
mylimuke
QUOTE(Dijara @ 2008 10 24, 21:17)
Sveikos mamytės, ieškau patarimų dėl vaikiškų čiužinukų. Koks geriau yra kokosinis ar grikių ? Ar yra koks skirtumas kokį naudoti nuo pat naujagimio ? Parduotuvėje radau viena pusė kokosinė, kita grikių. Pardavėja sakė, jog girdėjo, kad kažkuri pusė tinkama naujagimiui, o kažkuri tik vėliau nuo kokiu 6 mėn., tačiau konkrečiai kuri pusė kam nežinojo. Ar tai TIESA ar tik eiliniai žmonių prisigalvojimai ? Aš manau jei būtų tai iš tikro, tai prie čiužinukų turėtų būti instrukcija kokio amžiaus vaikam tinka  g.gif  Gal yra protingų mamyčių galinčių patarti būsimai mamai  nestuke.gif . Iš anksto dėkoju  4u.gif
*

Įsigijom kokosinį ir jį naudojam iki šiol. Pradžioj geresnis yra kietesnis čiužinukas, kol susiformuoja stuburo linkiai, o vėliau galima ir minkštesnį.
arbuzina
As irgi uz kokosini thumbup.gif, dar neisbandem, bet jau turiu nusipirkus, man rodos nusivilt tikrai neteks. Girdejau, kad jie nealergizuoja vaiku, o stai grikiniai gali alergizuoti g.gif. Maciau ir ta dvipusi (kur vienoj puse kokosinis, o kitoj grikiu), tai jis man visai nepatiko schmoll.gif
Giorgita
turim dvipusi thumbup.gif iki metu naudojam kokosini, suejus metams,apversim ciuzinuka ir keisim kita puse i grikiu lukstu thumbup.gif
Raganaa999
QUOTE(lawanda @ 2008 10 31, 00:15)
grikinis gali alergizuot, na pats kvapas, kokosiniai negirdejau kad kazkam netiktu  g.gif pas mus kokosinis, aisku idealiausia antialerginis, ortopedinis, bet jie brangoki  ax.gif
*

O mums alergologe liepe kokosini pakeist i paralonini, pasirodo ir kokosiniai gali alergizuoti, nes tai naturalus pluostas, ir laikui begant jis duleja, na kazkiek yra ar kaip ir issiskiria dulkeles... kurios gali alergizuoti. Na nezinau, pakeitem i paralonini, bet gal ir nealergizavo musu visai tas kokosinis biggrin.gif
bambukas*
Mes turim dvipusi ciuzinuka is vienos puses kokosinis is kitos grikiu. Tikrai dar neteko nusivilti ir vaikas gerai miega thumbup.gif
gederika
Sveikos mamytės, ieškau patarimų dėl vaikiškų čiužinukų. Koks geriau yra kokosinis ar grikių ? Ar yra koks skirtumas kokį naudoti nuo pat naujagimio ? Parduotuvėje radau viena pusė kokosinė, kita grikių. Pardavėja sakė, jog girdėjo, kad kažkuri pusė tinkama naujagimiui, o kažkuri tik vėliau nuo kokiu 6 mėn., tačiau konkrečiai kuri pusė kam nežinojo. Ar tai TIESA ar tik eiliniai žmonių prisigalvojimai ? Aš manau jei būtų tai iš tikro, tai prie čiužinukų turėtų būti instrukcija kokio amžiaus vaikam tinka  g.gif  Gal yra protingų mamyčių galinčių patarti būsimai mamai  nestuke.gif . Iš anksto dėkoju  4u.gif
*

yra is vienos puses grikiai is kitos kokosas, galima vartyti ji kaip tik patogu thumbup.gif
ngabrielyte
Mes taip pat turim kokoso-grikiu, bet miegam tik ant kokoso puses, nezinau kada miegosim kita puse, ten taip ceza atrodo....
baracuda1
mes tai pat turim kokosini-grikini, miegam kolkas ant vienos puses po to galbut perdesim smile.gif
Bobuvasara
Mes irgi turim kokosini-grikini-esame labai patenkinti. Na, mums tie grikiai nei ceza, nei sukrenta g.gif . Musiskio "grikine" puse "sustapnuota", t.y. persiuta mazais rombeliais, kaip pataliukai, tai grikiai savo vietose smile.gif .
Bet esu girdejusi graudziai juokinga istorija apie draugu kokosini ciuzini. Zmones issilavine, subrende, pasiturintys. Jie suneliui uzsienyje nupirko kokosini ciuzinuka (tais laikais Lietuvoje ju dar nebuvo). Kai sis isaugo, kartu su lovele tas ciuzinukas iskeliavo i palepe ar tai garaza. Na, po geru poros meteliu, kai sulauke dukrytes, lovyte kartu su ciuzinuku vel atgal parkeliavo. Po kiek laiko pastebejo kad dukryte "isberta". Pasirodo, kad tai ne berimas, o "gyvuneliai" apsigyvene ciuzinukyje sukandziojo doh.gif .Teveliams buvo sokas-to tai maziausiai tikejosi. Kaip jie sake:" Ir vaiko gaila ir patiems geda-vazinejam su naujausiom masinom, perkam kruvas zaislu, o vaikui ciuzinio naujo nesusipratom nupirkti doh.gif blush2.gif Na, bet is kitos puses, tai nors zinom, kad tikrai naturalus, ekologiskas ciuzinukas buvo lotuliukas.gif "
Cia kaip su tais obuoliais - jei kirmeles eda-vadinasi nepurksti biggrin.gif
Tad mamytems patarciau netaupyti ant ciuzinuku - pirkite naujus ir laiks nuo laiko palepinkite juos saules voniomis (manyciau, tai galima pritaikyti ne tik naturalaus pluosto ciuziniams).
srauni_upe
O kodėl kūdikėliam dažniausiai siūlomi kokosiniai čiūžinukai?
Bobuvasara
Na, manau, kad jie tiesiog yra "sveikas, augalines kilmes produktas". Pakankamai standus ir "kvepuojantis". O ir kainos nesikandzioja. Beje, jie yra pakankamai trapus dideliam svoriui, tai suauge, matyt, juos greit isguletu. Speju, kad maniskei kokosinis atlaikys iki kokiu 3 metu, o paskui, pasake ciuzinukui "sudie" keliausime i "normalia" lova. Aisku, jei ciuzinukas atlaikys atpratinimo nuo sauskelniu perioda g.gif
JovikaAP
*

Kokosinis iki metu, svarbu kietumas del nugarytes - grikine puse gali apversti nuo metuku.
Dovilytej
Turim dvipusį kokosinį-grikinį. Iki 6 mėn. miegojom ant kokosinio, dabar ant grikinio. Taip mums patarė gimdymo namuose smile.gif
Jokių nusiskundimų kolkas neturiu 4u.gif
daivazek
Mes taip pat naudojam kokosini-grikini, bet va kazkaip kokosine puse mums priimtinesne, todel nuo metu grikines puses taip ir nekeitem, vis tebemiega ant kokosines smile.gif
gresa
sveikos, gal kas zinot ar galima kokosinius ciuzinukus pjaustyt? na lovytes ismatavimai siek tiek mazesni, ne siulomi ciuzinuku standartai g.gif
Daugiaziede
QUOTE(gresa @ 2009 07 20, 18:20)
sveikos, gal kas zinot ar galima kokosinius ciuzinukus pjaustyt? na lovytes ismatavimai siek tiek mazesni, ne siulomi ciuzinuku standartai  g.gif
*

Mes pjausteme(astriu peiliu it pjuklas..),nes is pradziu mazylis miegojo nestandartiniame lopsyje,kuri pirkome be ciuzinuko...Pjaustykit drasiai smile.gif
aureku
mes miegam ant grikiu ciuzinuko, pries tai buvo miegojusi ant paraloninio tai ispradziu sitas čežėdavo, ziuredavo kas cia darosi, bet greit priprato.
Amil'a
O as primajam pirkau tik kokosini, bet vaikui prasidejo kosuliai ir gydytoja liepe pasikeisti i grikini. Nors man kokosinis labiau patinka biggrin.gif
Bluebell
o as nezinau koks pas mus g.gif ai pirkom lovyte buvo kartu smile.gif
o siaip dar papildomai turim cocoon a baby toki maziuka ciuzinuka , nors jau baigiam isaugt smile.gif
escada*
as nupirkau,kad viena puse kokosine,kita grikine smile.gif tai ziuresime kaip bus,dar nzzn ar geras.
sako kokosine reikia naudoti puse kai leliukas dar mazas,o apversti i grikine kai jau didesnis smile.gif

as dar pirkausi vilnone patal;yne vaikiukui,kad butu naturalu,tai net nzn,desiu dar vilnoni paklotuka,jei buciau viska apgalvojus,tai buciau ciuzinuka pirkusi jauciu paprasta g.gif
gejsa
mes ir pirkom dvipusi,kokosinis-grikinis, parduotuvej patare pirma naudoti kokoso puse o nuo puses metuku jau galima ir grikiu puse naudoti,dar nebandem nestuke.gif bet tikiuosi jis mums tiks 4u.gif
joljo
QUOTE(gresa @ 2009 07 20, 17:20)
sveikos, gal kas zinot ar galima kokosinius ciuzinukus pjaustyt? na lovytes ismatavimai siek tiek mazesni, ne siulomi ciuzinuku standartai  g.gif
*

KAROLYJE ispjausto ir padaro reikiamo dydzio ciuzinukus.
Sumazina is didesnio.
.Serena.
geriausias ciuzinukas, kai nezinai ar vaikelis bus alergiskas ar ne, tai kokosinis ciuzinukas, nes yra tokiu ciuzinuku kur viena puse kokosine, o kita grikine, bet vaikeliai gali buti alergiski grikiams, tad geriausia rinktis kokosini, nes jis yra skirtas alergiskiems ir astma sergantiems vaikams 4u.gif
ginciucha
Mes nusipirkom Lono gamybos ciuzinuka Bambino.Čiužinys atitinka sveikatos reikalavimus pagal „Oko-Tex Standart 100“ I klasę. Tinka kūdikiams iki 3 metų.
user posted image
thumbup.gif
Gal kas jau toki turejote?idomus atsiliepimai,mums jis thumbup.gif
kristeen
Mes pirkom dvipusi kokosinis-grikinis,esam patenkinti
slyva
Ar kas bandet Troll antialergini ciuzini? Planuoju pirkti, bet galvoju, o gal kokosini vis delto? Didesniems ismatavimams ir kaina nelabai skiriasi.

Dabar naudojam dvipusi, tuoj 2 metai vaikui, tai ant kokosinio miega biggrin.gif Buvom apverte, bet nepatiko jam grikiai...
erdnixxx
sveiki smile.gif

atidave kokosini-grikini ciuzinuka. Bet man idomu ar galima ji isskalbti? nes grikiai tai kaip ir isiuti i uzvalkala blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.