Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: manija kosmetikai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
tercija
Turiu tokią problemą, naudoju per daug kosmetikos. Kalbu ne apie dekoratyvinę, bet apie visokius kremus, kaukes ir panašiai. Tarsi ir nieko blogo, nes juk prižiūrėti save kaip ir nieko blogo, bet kai tam išeina 50% šeimos pinigų, tai tampa problema. Vienu metu buvau apmažinus, pirkdavau tik tai to ko man tikrai labai reikia, bet vėliau gavosi vėl tas pat, nes tų "tikrai labai reikia" atsiranda vis daugiau, o kadangi buvau sau pažadėjus, kad reikia pirma pabaigti tai ką turiu, kad galėčiau ką nors nusipirkti pradėjau manijakiškai naudoti turimas kosmetikos priemenes, kad jas greičiau išbaigčiau. Be to bėda tuo nesibaigia, kosmetikos pirkimas ir jos naudojimas, yra vienas maloniausių dalykų mano gyvenime. Pvz man malonu savaitę vaikščioti po parduotuves, ieškoti kokio kremo, ar vartyti avon žurnalą 10 kartą dienoje. Taip pat neapsakomą malonumą jaučiu ir juos naudodama, pvz jei man sunku atsikelti, pagalvoju, kad galėsiu eiti į dušą ir naudoti savo turimus kosmetikos produktus. Arba dar žiauriau, kai panos pasiūlo eiti į vakarėlį. sutinku ne dėl to, kad norėčiau ten eiti, bet todėl, kad galėsiu valandą jam ruoštis. Tai kažkokia kosmetikos manija. Nežinau ar tai beprotiškas troškimas atrodyti gražiai ar tiesiog malonumas ją naudoti. Bėda ta kad tai mane jau pačią erzina ir nieko su savimi negaliu padaryti... verysad.gif
nep
Gal nepasitiki savimi labai, todel reik atrasti kazkoki isganyma, kuris neva tave pagrazins...Dabar imu manyti, ar mums is viso reikia kosmetikos? Imu itarti, kad tai, ko mums sakoma, neva, reikia, yra reklamos ismone. Vien del kosmetikos korporaciju pelno. Nors pati naudoju nemazai.
lpd
Tikrai panasu i priklausomybe. Greiciausiai toks malonumas kompensuoja uzslepta poreiki buti saugiai, paglostomai, mylimai.. ar negalejimu kontroliuoti aplinkos, kosmetika juk sukontroliuojate. Manijos esme - nukreipti demesi, tad ka vengiate pripazinti ar nenorite matyti?.. Isspresti situacija gali padeti psichologo konsult.
tercija
Keista, nors esu linkusi į savianalizę, tačiau niekad nepagalvojau kad čia gali slypėti kompleksas būti gražiai ir mylimai. Gal būt ir yra dalis tiesos, bet kita medalio pusė visgi yra. Man ne tik malonu pirkti ir naudoti, bet tuo pačiu ir patarti kitiems, arba valandų valandas gilintis į produktų sudėtį. Galvojau kad pirkimo manijos galėčiau atsisakyti pradėjus dirbti su kosmetika, bet deja net ir pusmetį išdirbus pardavinėdama kosmetika manija nesumažėjo... Labai malonu,kad parašėte atsiliepimus.
lpd
Prasom, kai klausiate kitu zmoniu nuomones ir gaunate naujos info tai geriau buti negali biggrin.gif Visgi pardavinedama kosmetika ligos neisigydysite, ne visada patarle "kuo susirgai - tuo ir gydykis" padeda.
dovile01
Vajėj, bendraproblemės esam... blush2.gif Aš irgi tokią priklausomybę pastebiu savyje, tik gal kiek lengvesnės formos (išleidžiu kokius 5-7 proc. savo pajamų kosmetikai).
Vonioje 5 lentynos pilnos visokių "fintikliuškų". doh.gif O juk jų galiojimo laikas ribotas doh.gif Vienu žodžiu, pinigų švaistymas... blush2.gif
maliootka
As tai net nemanau kad cia problema biggrin.gif Ir man patinka valanda ruostis i koki vakareli, i dusa megstu begti nes zinau kad po jo issitepsiu kuna nauju kvepianciu kuno sviestu ir pan. Irgi luzta lentynos nuo plauku prieziuros priemoniu iki kremu, ir nepabaigus senu prisiperku nauju, bet nemanau kad cia problema biggrin.gif Tiesiog gal toks hobis, malonumas smile.gif kitos tai daro su drabuziais:)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.