Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tvarka vaiko kambaryje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
nuobodi
pamaciau ismetytus dukros rubus (eilini karta) ir sakau:
-einu pasikarsiu ,-ir uzdariau jos kambario duris. sad.gif
Po kiek laiko ji ateina i virtuve mane pamato ir sako:
- mama, tu mane apgavai - nepasikorei..
- blink.gif blink.gif
as su ja nesusikalbu del tvarkos unsure.gif
Iva
va del tvarkos nesuskalbu ir as sad.gif visa savaite verciau susitvarkyti, vakar su mano pagalba baigem va dabar sedi ir sako kaip smagu kai tvarka kambary, bet velnias, kiek ten visko buvo, pradedant rubais ismetytais, baigiant nesvariais indelias nuo jogurto po spinta, ir kramtomom gumom prilipdytom prie lovu , popieriukais nuo saldainiu visur prikaisiotais sad.gif jau buvau nepakentusi ir nupirkau tokia labai faina siuksiadeze- tigriuka, pastaciau jos kambary, sake kad dabar jau mes tik i ja siuksles- bet ir vel dainele be pabaigos.

O aukletoja sako kad Iveta pati tvarkingiausia ir visos grupes ir geriasiai viska sutvarko blink.gif
nuobodi
Iva, net nesakyk...
maniske, tai pusiau su beda, tik zaislu pririkiuota eiliu eiles, eiliu eiles. blink.gif ji tiek zaidzia, po to reikia sutvarkyti, tai triuksmas, nes zaidimas tai dar nesibaiges! to be continued po vakarienes ar panasiai. Tuo klausimu ja suprantu, kai viskas tiek deliota, ranka nekyla viska isardyti huh.gif
bet musu sese vyresnioji eina sau . Anksciau darydavau revizijas po jos kambari- rasdavau prikista uzrugusiu triusiku, kojiniu, megztiniu ,susuktu i kamuolius...visokio bieso. dabar net nelendu ir nebesigadinu santykiu blink.gif
Iva
su zaislais tai dabar puse velnio, tiesiog nera ju, susinervinusi paemiau ir sugrudau i maisa ir isnesiau ir namu- viska ka radau ne vietoj, veliau dar ir dar, dabar turi gal viena zaisla minksta ir pora barbiu, bet vistiek sugeba apsikuist, as irgi stengiuosi per daug nesikisti, bat retkarciais va kaip dabar revizijas darau, atitraukiu baldus ir t.t. nezinau ka reikia padaryti , taigi sakau juk mergaite turetu buti tvarkingesne, ka daryti? blink.gif blink.gif blink.gif
norge
QUOTE (Tuja @ 2004 03 05, 06:10)
- blink.gif blink.gif

Juokeliai, odnako blink.gif .
nuobodi
QUOTE (norge @ 2004 03 05, 10:43)
Juokeliai, odnako blink.gif .

aha, pas su juodu humoru neblogai ph34r.gif tokiu kai pameto, nebeturiu ka atsakyt blink.gif
nuobodi
QUOTE (Iva @ 2004 03 05, 10:19)
, taigi sakau juk mergaite turetu buti tvarkingesne, ka daryti? blink.gif blink.gif blink.gif

aha, turetu laugh.gif
as kai nebeapsikenciu , pradedu rekt , kad zaislus visus sumesiu i krosni ohmy.gif tada ji puola juos gelbeti laugh.gif
labiausiai abydna del drabuziu- perki,skalbi ,lygini ,tvarkai, o ji grizusi is darzo issineria , surutuliuoja i guza ir dar paspiria po lova laugh.gif ju tai nedeginsiu laugh.gif
dabar ivedziu sokoladuku sistema, tai visai neblogai veikia.
tik va vyresniaja sokoladukais jau nebepapirksi g.gif
lengvute
"Tvarka vaiko kambaryje, ar taip buna?"
Geras klausimas tongue.gif g.gif -pas mus-nebūna rolleyes.gif

Papildyta @ [mergetime]1078488779[/mergetime]
Sugalvojau, kas link žaislų, atidėkim, su kuriais vaikai nebežaidžia į vieną krūvą, per kokį mytą sumeskim, vaikai išsidalins tongue.gif clap.gif
Springlet
Buna ta tvarka, jei sutvarkau as smile.gif
Kazkokiam rusiskam saite skaiciau, kad tokio amziaus vaikas nesugeba palaikyti pats tvarkos kambaryje ir kad pirmiausiai teveliams reiketu su tuo susitaikyti rolleyes.gif

Va radau http://www.beautytime.ru/work.pl/child/1002364
juva
Nu nežinau. Pas mane bernas beveik 6 metų. Kambary tvarka ideali biggrin.gif Aš net susirūpinu kartais, kad kokio perdėto pedantas neužsiauginčiau blink.gif O jei dar vakare klodamas savo lovą randa mano kokias kelnes besimėtančias, tai atneša ir numeta sakydamas: JOMS TEN NE VIETA blink.gif Visi kareivėliai tik krepšy, tankai dėžėj, o mašinytės spintelėj. Tarp kitko, nėra nei vienos sulaužytos. Nebent išklerusios jau nuo naudojimo. Aš vis juokiuos, kad reik žaislus pramėtyt, bet kad nėr ką mest, nei vieno sulūžusio. Tai va kaip būna. Dėl rūbų, tai nesusilanksto, bet visada nusirengia ir padeda ant vieno fotelio, kad ryte, patamsiai atsikėlęs, rastų. Sesė miega, tai neleidžiu šviesos degti. Už karšenes ir į daržą biggrin.gif Netgi sesės barškučiai išmetyti būna ant grindų, tai kai jau pamato, kad nebežaidžia, surenka į krepšį unsure.gif Aš tai rūpinuosi, kad gal ir nelabai gerai, kai taip g.gif Bet negi barsies, kad netvarkytų cool.gif Nors kartais ir aprėkiu - laukiu jau su batais, o tas kambary žaislus tvarko. Negali palikt huh.gif
RAMAŠKA
Maniskis bernas vyresnis- jam 9. Su kuo pats zaidzia- susitvarko be problemu, Bet va sesei gatavas neleist prie nieko prisiliest, mat paskui jam reiks tvarkyt, nor tik pro reta pas ji to prasau g.gif
Su rubais jau didesne problema- kisa i spinta ir tiek, o kita diena - mama negrazu, mama palygink... dry.gif
winner
Mes su mazyle turim toki smagu ritualiuka vakarais pries miega: visus zaisliukus ir knygutes sunest i tam skirtas lentynas. Taip pradejom daryt pries pora menesiu, kai jai buvo 1,2 m., jai patiko, tai ir priprato biggrin.gif Nezinau, kaip bus ateityje (sako, vaikai ta ankstyva tvarkinguma daznai isauga unsure.gif ), bet dabar musu mergina labai tvarkinga, ko nepasakysi apie tevelius rolleyes.gif Jeigu ka nors paima, nebutinai savo, visada atsimena is kur, ir pazaidusi padeda. Viena karta buvom sveciuose, ir ji nubego i virtuve. Netoli siuksliu kibiro pamate kazkoki popieriuka gulinti, tai paeme susirupinus ir imete i kibira biggrin.gif Tai kolkas mes labai dziaugiames jos tokiu uoliu tvarkingumu ir is jos patys mokomes biggrin.gif biggrin.gif
Iva
Springlet as irgi taip galvojau, bet Juva kur tokius vaikus dalina, ka? ka tu darei kad jis toks tvarkingas? as jau galvojau kad utopija ta tvarka, drambliuko svajones rolleyes.gif

ir prie viso to aukletoja sako kad Iveta pati tvarkingiausia grupeje, , ji ir darzelio neiseina kol nesutvarko ka zaide, nu blin ka as netaip darau sad.gif
Gosh
Na nezinau,maniske siaip priziuri tvarka kambary,bet kartais ir apsikuicia,nes zaislu jau tikrai per daug pas ja,o kazka isnest ar atiduot neleidzia,mat jai reikia dar vis to zaislo g.gif Va kur buna netvarka,tai jau jos piestukuose,flomasteriuose,turi bjauria yda:papaiso ir numeta,viskas ,papiesiau,o surinkt nesurenka,tenka tada bartis jau.
Rubu nemeto,nes yra ismokinta kiekviena vakara graziai rubus susilankstyt ir susidet ant kedes,kelnaites zino kad kasdien reik keist ir nesa iskart i nesvariems rubams skirta vieta,pedkelnes taip pat.
Iva
Gosh ar tu viska kontroliuoji? ar ji pati viska daro? net nezinau negi paskui dukra vaikscioti ir ziureti ka ji kur deda, bet kazkaip jauciu kad taip ir reikes daryti blink.gif nes jau prazilti baigiu
nuobodi
QUOTE (Iva @ 2004 03 05, 18:51)
Gosh ar tu viska kontroliuoji? ar ji pati viska daro?

man atrodo, jog pati biggrin.gif jau matosi, bus grazuole ir drabuziams daug demesio skirs rolleyes.gif
Gosh
QUOTE (Iva @ 2004 03 05, 18:51)
Gosh ar tu viska kontroliuoji? ar ji pati viska daro? net nezinau negi paskui dukra vaikscioti ir ziureti ka ji kur deda, bet kazkaip jauciu kad taip ir reikes daryti blink.gif nes jau prazilti baigiu

Is pradziu kontroliavau,nes kaip ismokysi tvarkos kitaip?Tvarkemes anksciau ir kartu,rusiuodavom zaislus,knygas,rubus,tiesiog stengiaus vaikui iskiepyt viska apie tvarka ir kaip ja reik priziuret wink.gif Siaip,Iva,mum didele paslauga padare tas barbiu namas,kai ji keliauja tvarkyt to namo,tai tuo paciu jau uzsiima ir viso kambario sutvarkymu,nes tenka is to namo mest daiktus zemen ir deliot i vietas viska po to thumbup.gif
O jei mergyte yra netvarkinga,tai tikrai nieko nelieka kaip pradet sekiot ir pastoviai primininet kur kas turi but arba uzvest jai tvarkymosi knygele,kur reik surasyt visus darbus,kuriuos ji turi atlikt savam kambary ir kai ji juos atliks ivertint 10 balu sistema.Tada nustatai balu sistema:pvz pradziai savaitei surinkt 80 balu ir jei juos jau surenka vaikas,tai gauna paskatinamaji priza;ar tai saldainis,ar pramoga,na kazkas tokio kas gali vaika skatint rolleyes.gif O va jei prizu sarasa sudarot kartu su dukra,tai jai isvis labai rupes surinkt kuo daugiau balu.Is kur tai istraukiau?Ogi man paciai vaikystej buvo tevai padare tokia knygele thumbup.gif
Gosh
QUOTE (Tuja @ 2004 03 05, 18:56)
man atrodo, jog pati biggrin.gif jau matosi, bus grazuole ir drabuziams daug demesio skirs rolleyes.gif

Aciu,Tuja,bet taviske ir matos madiste auga,madu zurnalai tuoj vietoj knygu lentynose uzims daugiausia vietos thumbup.gif
Iva
jo va cia tai mintis, ka gi nuo siandien pradedu sekioti, ziuresim kas iseis. Ir dar karta per savaite lova atitrauksiu wink.gif

tai va sudarem sarasa, kol sudarinejom viskas lyg nieko buvo, o va dabar sakau ka vertinam, prasidejo- nieko man nereikia, gali minusa rasyti, nesitvarkysiu, tu specialiai verti tvarkytis kad tik as pavargciau, as jus suprantate kad vaikui ir be tvarkymosi sunku ir t.t blink.gif blink.gif blink.gif sad.gif

oi na dar pabandysiu, gal rytoj neviskas taip tragiskai atrodys
nuobodi

ale tai ir galvojau, kad Tavo dukryte turi barbiu ,(pati kaip barbe geraja prasme) maniske su lelem nezaidzia tik su gyvunais-arkliais, dinozaurais, visokiais fermu, dziungliu.....leles reikalingos tik tiek , kiek dalyvauja tu gyvunu gyvenime biggrin.gif
Gosh, Tu labai gera dalyka pasiulei thumbup.gif , bet mano mergina panasiai kaip Ivos -nieko man gali nerasyti, o be to , griztu is darzelio visa pavargusi, o tau gerai- nieko neveiki , tai ir sutvarkyk, jei tau reikia blink.gif blink.gif
gal mes jau pavelavom???
na , bet nenuleisiu ranku, bo toliau bus dar graziau
Iva
Tuja darom akcija, kaip dabar parduotuvese madinga wink.gif vadinsis taip " priverskime dukra buti tvarkinga" rolleyes.gif ir cia atisiskaitysime kaip sekasi. na nejaugi jos virsus bus, tagi mes kaip ir vyresnes, protingesnes , ets wink.gif priversim po velniu ar ne?

Tai va kol kas eina pirma balu skaiciavimo diena, balai taip:
uz 100b- ciuozykla, eupoopa, macdonaldas, 20b- mazas saldainis ( iki 2Lt) , 40b- didesnis, daugiau nesugalvojom kolkas

uz diena max. 10b, jeigu ji bus gera, nedarys i kelnes( aktualu mum) ir susitvarys kambari. uz bloga elgesi atimama iki 10b, uz kelnes slapias (eilini karta mad.gif uzsizaide) iki 4b, uz tvarka- iki 5b.

na ziuresim kaip bus susitarem nuo siandien skaiciuosim, kol kas puse velnio ir net ruosiasi susitvarkyt pries pietu miega smile.gif
Lurdes
Norejau paskelbt priesinga tema -,,ka daryt su vaiku pedantu?"Su mergina savo turiu daug problemu ir sunkumu auklejant.Bet tik ne del tvarkos jos kambary,mat ji - baisi pedante! Jos kambarys - muziejus.Ten nieko negalima liesti,negalima net man ,o broliui juo labiau sestis ant jos lovos,ji turi kazkokia sistema - delioja viska pagal jai vienai suvokiama eiliskuma. Jei pameginu ka nors patvarkyti,ja istinka isterika.Ji pamato menkiausi nieknieki,jei as kazka pajudinau.Slepetes turi buti padetos butent TAIP,o ne KITAIP,ir pagalveles turi buti VIENA ant KITOS,o ne VIENA SALIA KITOS. Ir dar daug visokiu tokiu panasiu maniju...Pykstames ziauriai del to,nes isivaizduokit,ji net vaiku nenori isileist i savo kambari,tipo SUJAUKS.Na visur kitur(kituose kambariuose) jokios tvarkos jai nereikia,siukslina,meto viska...
Iva
laugh.gif laugh.gif laugh.gif geras thumbup.gif

klausimas toks- ar buna normaliu vaiku? arba kad tevai taip galvotu? gal cia musu o ne ju problema ir mums o ne jiems balus rasyti reikia?
nuobodi
QUOTE (Iva @ 2004 03 06, 12:44)
Tuja darom akcija, kaip dabar parduotuvese madinga wink.gif vadinsis taip " priverskime dukra buti tvarkinga" rolleyes.gif ir cia atisiskaitysime kaip sekasi. na nejaugi jos virsus bus, tagi mes kaip ir vyresnes, protingesnes , ets wink.gif priversim po velniu ar ne?

gerai , darom.
as pagalvosiu apie jos silpnas vietas g.gif , bet kai perskaiciau
Mamy posta, eik tu sau blink.gif
gal tikrai reikia paziuret kitu rakursu?
rinksiu jos argumentus del tvarkos kambaryje, jeigu ji mane itikins, kad turi buti taip , o ne kitaip-bus jos virsus wink.gif
Springlet
Net sunku pasakyti kas geriau ar pedantiska ideali tvarka, ar visiskas chaosas.
Gal nei tas, nei tas rolleyes.gif Geriau viduriukas. smile.gif
Jei nera tvarkos, tai gal vaikui reiketu padeti susitvarkyti, galima konkreciai ivardijan ka reiktu sutvarkyti. Pvz surink sukarpytus popierius, tada sudek kaladeles ir pan.

Gosh aprasyta skatinimo sistema irgi idomu smile.gif O saviskei kaip supratau netaikei?
nuobodi
QUOTE (Springlet @ 2004 03 07, 16:34)
Gosh aprasyta skatinimo sistema irgi idomu smile.gif O saviskei kaip supratau netaikei?

jeigu cia apie mano saviske, tai sasiuvinuko nevedziau dar kol kas.
buvau sugalvojusi tokia akcija-atrakcija: pasiskirstem visi po kazkoki plota uz kuri busim atsakingi. wink.gif mergina tiek isijaute, kad vos ne viska sau prisieme laugh.gif vieni kitus kontroliuojame, kad nebutu numesti drabuziai ir pan.
Po savaites renkame svaros prezidenta.
bet kazkaip trumpai ta akcija -atrakcija tesesi huh.gif
Iva
Na va pirmi rezultatai, dvi dienos tvarka, vaikstau kaip cerberis koks ir ziuriu kur ir kas numesta, vakar 6 balai, siandien irgi, kazin kaip toliau eisis, bet uz tvarka pazadejau, viena diena tvarka- tada vakare 1 zaisliukas is balkono pareina, betvarke- du atimu wink.gif panasu kad sitas reikalas labiau domina, nes jau susiplanavo ka ir po ko pasiims is zaisliuku, o balai vienodai sviecia, gal veliau kitaip bus rolleyes.gif
Gosh
Springlet,pati as dar tokios metodikos netaikiau,kol kas neprisireike wink.gif
Iva,na va,nors kazkas vyksta jau,gal iskiepysi i krauja dukrai ta tvarka biggrin.gif
Springlet
QUOTE (Tuja @ 2004 03 07, 15:45)
Po savaites renkame svaros prezidenta.

Cia is visu seimos nariu?
Tas kuris tvarkingiausias?

Isradingos gi musu mamos smile.gif
VyŠnĖ
rolleyes.gif Na as tai visadastengiuosi nesikisti i vaiko kambario tvarka. Visada atejus savaitgaliui liepiu jam susitvarkyti savo kambari, jis suitvarko, nors man tai atrodo betvarke, bet zinau viena, kad jo kambarys jo tvirtove biggrin.gif Skaitau, kad tegul jis tvarkosi taip kaip moka (zinoma kai jis nemato as padarau ten svao tvarkele), ir ugdosi savarankiskai, nei pyktis del tokiu dalyku, juk mes ir nemgstam kaip pas mus kas nors ateina ir aiskina kaip mums tvarkytis namuose, kaip seimininkauti ir t.t g.gif Pagalvokim g.gif , juk tai tik jo kampas, kai jis apvercia musu kambari as jam liepiu tuoj pat sutvarkyti, nes as jo kambary nekuiciu, ir jis be jokiu priekaistu tai padaro, ir gerai padaro thumbup.gif thumbup.gif
Iva
Visniukai, matai as panasiai galvojau iki dabar, nes kai beveik visa sav. tvarkeme viena jos kambari sad.gif ir eilini karta viskas pradedant nesvariom kelnaitem, saldainiu porieriukais, jogurto indeliais, kitos siukslem baigiant neseniai skalbtais ir lygintais rubais, tai jau atsiprasau, mano tolerancija baigesi visai- vsio, dabar karas, ir dar viena diena tvarka jos kambary clap.gif
nuobodi
QUOTE (Springlet @ 2004 03 08, 14:56)
[Cia is visu seimos nariu?
Tas kuris tvarkingiausias?

rinkome is visu seimos nariu pliusu minusu principu wink.gif (cia kaip bare)
tas prezidentas visus kartus buvau as sad.gif jam didziausia garbe tipo, bet istikruju daugiausia darbu blink.gif
VyŠnĖ
QUOTE (Iva @ 2004 03 08, 19:37)
Visniukai, matai as panasiai galvojau iki dabar, nes kai beveik visa sav. tvarkeme viena jos kambari sad.gif ir eilini karta viskas pradedant nesvariom kelnaitem, saldainiu porieriukais, jogurto indeliais, kitos siukslem baigiant neseniai skalbtais ir lygintais rubais, tai jau atsiprasau, mano tolerancija baigesi visai- vsio, dabar karas, ir dar viena diena tvarka jos kambary clap.gif

laugh.gif Matai as tokias siukslites surenku kiekviena diena, bet pacia tvarka leidziu daryti jam paciam, jis labai megsta kai jam paciam leidziama tvarkytis savo valdoje rolleyes.gif
kasiopeja
QUOTE (Tuja @ 2004 03 05, 06:10)
- blink.gif blink.gif

Pas mus tvarka vaiko kambary patenka į neįmanomų dalykų kategoriją tongue.gif
nuobodi
tempiu , tempiu, bet pasigirsiu rolleyes.gif mergina tvarkosi niekeno neprasoma, tiesiog pati taip nusprende ir dar man pareiske , kad jos kambarys tvarkingesnis nei musu miegamasis blink.gif
Springlet
Tuja, saunuole taviske biggrin.gif
O as savaip pritaikiau tavo patirti rolleyes.gif renku nagu nekramtymo karaliu laugh.gif kol kas veikia.
hesė
O aš dėl vaiko netvarkingo kambario nedarau tragedijos. O gal jis per daug nešiukšlina? wink.gif Kai liepiu - susitvarko žaislus. Jei aš plaunu grindis, tai jis savo kambarį pats išsiplauna. Tiesiog pas mus nėra netvarkingo kambario problemos biggrin.gif
Jumi
Tvarka tvarka....
Skaitau ir galvoju kas geriai - pedantiska tvarka ar visiskas chaosas kambaryje g.gif
Pas mus daziausiai vaiku kambaryje betvarke. O mano pastangos baigiasi tuo,kad kaip nors neleisti sujaukti visu kitu namu kampu
nuobodi
perskaiciau kazkur inete, kad netvarka kambaryje- ne vienareiksmis dalykas. Ji nebutinai rodo tingejima ir netvarkinguma, gali rodyti ir jausmu painiava, vidine tustuma, nesauguma, neisisamoninta konflikta su suaugusiuju pasauliu( cia apie paauglius).
Reikia sunerimti jeigu vaikas buvo tvarkingas ir staiga nei is sio nei is to ima metyti daiktus.
o siaip lengva netvarka vaiko kambaryje rodo, jog jis cia gyvena, jam cia gera, zodziu pasizymejes savo teritorija tongue.gif va, jeigu nebutu tokiu zenklu , tai reiskiasi jog jauciasi kaip svetimoje vietoje.
Lurdes
kazin kaip reaguoti,jei vaikas savo kambari ,,uzlaiko" svaru kaip muziejus,bet pats ten zaisti neina?
Mane jau is proto veda,kai mano mergina pries miega,beveik miegodama,ima tvarkytis - pristumia kede prie stalo,sudelioja slepetes,taisineja pagalves...Ji kad ir kaip noredama miego,negali atsigult,kol kambary kazkas ne taip sudeliota.
I ka tas vaikas toks pedantas,mes abu tokie tikrai nesam blink.gif Bandau suprasti,ka toks jos elgesys galetu reiksti,bet nieko dora nesugalvoju.
nuobodi
laugh.gif nu cia tai retas egzempliorius.tikiuosi tai ne kokia patalogija, o tiesiog faina tvarkinga mergaite.man atrodo nesuk galvos wink.gif
Lurdes
kartais pagalvoju,tos tvarkingos- fainos mergaites galvoje velniai veisiasi... rolleyes.gif
#Mia#
As tai tik pasiskusti galiu: pas mano panas tvarkoj jei gali praeiti ant nieko neuzlipdama, o jei as sutvarkau tai vakare bent jau popieriu pripleso, kad "tvarka butu". Nu niekaip jos negali susitaikyt su mintim, kad gali kambarys normalus buti sad.gif .
Ritulka
Sveiki, pas mus tokia problemytė. Taigi savo kambario tvarkos palaikymas. Jau norėčiau nebelakstyti iš paskos ir nerankioti ištampytų ir išmėtytų žaislų. Noriu kad dukrytė pradėtų tvarkytis, kai jos paprašoma, bet tai dažniausiai baigiasi mūsų susibarimu. Nėra problemos jei su ja kartu kažkas tvarko jos žaislus, tada ji ir padeda ir su malonumu žiasliukus tvarko, bet jei to paprašoma padaryti vienai, tai niekaip. Parašykite, kada jūsų vaikai pradėjo savarankiškai tvarkytis, kaip to išmokėte?
Džeinė
as savu taip pat niekaip negaliu ismokit tvarkos..., jei viena tvarko, tai kita is paskos juos meto doh.gif
tik man liepus tvarkytis jos tai daro verysad.gif
laukiu ir as patarimu.... blush2.gif
sandralita
ir as patarimu laukiu..tvarkosi tik su manim..bet ir tai besitvarkydamas susigalvoja koki zaidima,uzsizaidzia..gal esu bloga mama bet nereikalauju tvarkos blush2.gif is viso namo surenku kaskart ir nunesu i jo kambary.vakare kol maudausi truputi apdestau ir tiek..tik savaitgali kai tvarkau nama sutvarkau viska is pagrindu.taip ir sukasi ratelis..
Getter
Yra tokia tema Vaikas negirdi ką sakau...pasiskaitykit ten yra daug patarimų...
Permetu kelis iš jų (mano pačios pasiūlytų) čia mirksiukas.gif

Šitas būdas geriausiai pritaikytas žaislų tvarkymui...bet galima ir dar kam nors...Taigis...jums reikės: Plasmasinio ar stiklinio indo...kaip čia paaiškinus...tokio užsukamo kaip nuo uogienės stiklainio maždaug 1l talpos ar 0,75l. Jį dekoruojat maždaug "už gerą darbą" ar pan...tada reikia medžiaginio (ar kitokio nu irgi pafantazuokit) maišo...ten supilat pupas (geriausia tokias dideles, ne tas mažytes)...jų kiekis turėtų būti toks kad užpildytų stiklainį...Ir vėl principas toks...paaiškinat vaikui kad kiekvieną kart kai vaikas susitvarkys žaislus...jūs leisite iš pupų maišo įdėti kelias pupas į stiklainį...ir taip kiekvieną kartą...Jūs kaip mama reguliuojat pupų kiekį t.y. jei vaikas susitvarkė labai greitai be raginimų leiskit įdėti ir 10 pupų...o jei tverkėsi svajodamas ar labaaaai lėtai įdėti gali tik 2-3 pupas...Nepamirškite susitarti kas vaiko laukia užpildžius stiklainį (kelionė, žaislas, koncertas ar pan) ir užpildžius nepamirškit vėl perpilti pupas į maišą...Man šis būdas patinka dar ir tuom kad vaikas raginamas ne tik tvarkytis bet ir skaičiuoti...Ir dar...laikykit pupų maišą nepasiekiamoje vaikui vietoje, kad netyčia gerų norų vedamas pats neprisidėtų pupų lotuliukas.gif
Ir raginkit, padrasinkit teigiamai...nevartokit žodžių koks tu tinginys ir pan...

Dar kitas būdas su vaiko mylimais "multikų" veikėjais...Į visą darymą galite įtraukti ir vaiką...Reikės: Didelio popieriaus lapo, ir iš ko padaryti tą veikėją (taip pat veikėjas gali būti pats vaikas, pvz jo iškirpta nuotrauka)...taigis...jūs ar vaikas dekoruojat lapą...pvz mergaitėm galima piešti princecės pilį...su laiptais į viršų...berniukams kokius futbolo vartus ir iki jo einančią liniją (o judantis objektas pvz futbolo kamuolys), ar kokią gaisrininko mašiną ir iki sirenos vedančias kopėčias su pakopom. leiskite fantazijai lietis per kraštus ax.gif Esmė tik ta, kad nuo apačios lapo iki viršaus turi būti atžymėtos pakopos, kaip minėjau laiptai, kopėčios ar šiaip taškai... Kai šis darbas pabaigtas...kibkit ir gaminkit veikėją kuris tom pakopom keliaus...Čia jau irgi fantazijos vaisius...esmė tik ta kad, jis būtų tvirtas ir turėtų kažką tokio ant nugaros kad lengvai liptų prie tų pakopų...ir lengvai nusiklijuotų...(yra toks limpantis kaip plastelinas, ji galima naudoti daug kartų)...
Taigi didžiausias darbas padarytas biggrin.gif dabar beliko surasti vietą kur tą plakatą pritvirtinti...(geriau aukščiau nei vaikas pasiekia)...Taigis pasakojat vaikui, kad kiekvieną kartą kai jis "bla bla bla- čia jau jums sugalvot ko siekiat"...jo veikėjas keliaus į viršų...į "siekiamą tikslą"...o kai jis "to kažko" nepadarys...jūs tą veikėją leisit į apačią...Vėl gi viršūnės pasiekimas vaikui turėtų būti aktualus (žaislas ar pan)...Ir vėl jei jau pasakėt kad veikėjas keliauja į laipteliu žemiau taip ir padarykit...Ai ir dar pradėkite nuo apačios ir kilkite po vieną laiptelį į viršų...jei vaikas "nusikals" vėl tik pervieną laiptelį nukelkit žemiau...

Gal padės mirksiukas.gif

Beje tas plakatas yra mano paraše nuotraukose.... "Marciaus dienelės" mirksiukas.gif
Ritulka
Ačiū Getter, pabandysim aciuks.gif
Džeinė
aciu, Getter.....tikrai idomus pasiulymas smile.gif
Getter
Nėr už ką 4u.gif Kad tik jums padėtų mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.