siaip visada zyzia, kad as jam padeciau
Maniskis tai nera labai megejas tvarkytis
siaip visada zyzia, kad as jam padeciau
Darželyje problemų nekyla. Bent jau auklėtojos taip sako. O namie, tai košmaras - dažnai jo kambaryje tiesiog nėra kur kojos pastatyti, nes visos grindys nusėtos traukinukų bėgiais, kaladėlėm, visokiais tiltukais, mašinytėm ir jų detalėm...Pats niekada žaislų nesitvarko. Tik tada, kai kartu su juo dedi žaislus, tai ir jis prisideda. Gal problema, kad jis tiesiog per daug jų turi - beveik visų aplink vaikai jau "išaugo" lego ir kitokius konstruktorius, tai ir sutempė mums. Mažius su didžiuliu entuziazmu žaidžia, stato, kontruoja, bet kad susitvarkytų - nesulauksi. Kai kartais neapsikentusi imu "naikinti" tą bardaką, tai tuoj pat atbėga ir pradeda šaukti - mama, statinius palik, jų negalima griauti. O tie statiniai, tai beveik viskas, kas mėtosi ant grindų.
Nežinau, ar "pabus" jam tas tvarkos jausmas ar reikia kažkaip per prievartą mėginti jį įskiepyti.
Pas mus irgi problema su žaisliuku tvarkymu, bandom kovoti. Vieną kartą mamaytei trūko kantrybė ir visi išmetyti po kambarį žaislai nukeliavo į šiukšlių dėžę
Mes irgi kovojom su zaislu tvarkymu
Su šiukšlių dėže ir pas mus suveikia... tik tokiu būdu atsiranda noras susirinkti išmėtytus žaisliukus
Kartais tvarkosi, o kartais ir ne...netgi kelis kartus tenka kartoti. Tai kaip ir viena mama minejo apie siuksliu deze,,, pas mus irgi tai suveikia.
QUOTE(giedrutux @ 2010 09 03, 14:20) Kai būna ūpas, tai susitvarko savo kambarį, net sakyčiau pedantiškai, bet kai nėra noro, tai kartoji ir kartoji, kad reikia susitvarkyti, netgi prie ultimatumų prieinam, bet galiausiai susitvarko. Su rūbais, tai problema, nepaskyk, tai nenuneš į skalbinių dėžę. O į spintą, tai niekad drabužių nesusideda, geriau kur į kampą numeta, kad "akių nebadytų" Oo, pas mus tas pats QUOTE(chiuncia @ 2010 09 04, 10:28) Va va, maniskis irgi zyzia: Mama, einam kartu tvarkytis .. Sakau: O tai kartu zaidem, kad kartu turim tvarkytis
Maniske taip pat labai nenoriai tvarkosi. Tik pasakai, kad reikia susitvarkyti, is kart verkt i pradeda... Tiek vargo
Maniškė 4 m.4 mėn. visai neseniai pradėjo tvarkytis pati,be mano pagalbos.
maniskiai (5 ir 3m) kartais tvarkosi, kartais nelabai, dazniausiai sakau,kad patys susirinktu, o jei ne tai zaislus atiduosi kitiems vaikams
Mano sūneliui tokie gazdinimai nerūpi. Kai pasakiau kad atiduosim jis pats atnešė maišą ir pradėjo krauti žaislus, taip tie žaiskai gal tris mėnesius stovėjo balkone, paskui kai nematė kaiką pagražinau, kai ką į rūsį išnešiau, bet supratau savo klaidą, kad per daug perku. Dabar imiausi kitos taktikos. Kol nesusitvarkysi ,, kažko,, nadarysi, pvz neleisiu į lauką ar žiūrėti vakare filmuko ir to griežtai laikausi pati. Beje porą kartų pabandė, kai pamatė kad laikausi duoto žodžio nesitvarkymo problema pasibaigė. Dabar tai kaip prausimasis elementarus dalykas.
Rekomenduojų vaikišką lietuvišką paveikslėlių knygą apie netvarkos nykštuką - kas nutinka, kai vaikai nemėgsta tvarkytis. Mamos pagalba galima greitai įrodyti, kad netvarkos nykštukas iš tikrųjų yra, čia kaip su Kalėdų seniu - ir jei tvarkos problemos neišsispręs, bent jau apmažės betvarkės
http://www.knyguklubas.lt/index.php?cl=det...6&preview=1
Maniske bent karta i savaite viska pedantiskai susitvarko, bet po to viska meistriskai suvercia
Tvarkyt tvarko, bet po tokio tvarkymo reikia man dar kartą tvarkyt
kaip kada.... buna kad noriai tvarkosi, buna, kad su barniais
QUOTE(Pamparam @ 2010 10 21, 12:20) Rekomenduojų vaikišką lietuvišką paveikslėlių knygą apie netvarkos nykštuką - kas nutinka, kai vaikai nemėgsta tvarkytis. Mamos pagalba galima greitai įrodyti, kad netvarkos nykštukas iš tikrųjų yra, čia kaip su Kalėdų seniu - ir jei tvarkos problemos neišsispręs, bent jau apmažės betvarkės http://www.knyguklubas.lt/index.php?cl=det...6&preview=1
turim pasaką apie netvarkos nykštuką..alia, kad jau nelabai padeda..na dar mažoji kažkiek reaguoja, bet vyresnėlė jau nelabai..
matyt visi kovojam su ta netvarka vaikučių kambaryje. Na dieną geriau į tą kambarį neužeiti, kojos nebūtų kur padėti. Bet vakare kartu tvarkom, kartais ir vienas, per tam tikrą laiką. Žinoma, kad nenoriai tai daro.
ko gero tai visu mamu rupesciai su netvarka kovoti
Mano vyresnioji nuo trijų metų pati kasdien tvarko savo žaislus, knygas ir stalčius. Aišku, kad to pasiekti daug darbo reikėjo įdėti, bet va jau geri trys metai dėl tvarkos neturiu jokios problemos. Ir mažė mūsų nors dar tik pusantrų metų, yra mokoma tvarkytis: paėmei žaisliukus, pažaidei, nori kitų- gerai, bet prieš tai sutvarkykime šitus. Ir abi kartu renkame, dėliojame.
Ištiesų su maža pavydo gaidele skaitau mamyčių postus kurių mažieji tvarkingi... maniškė labai netvarkinga, žaislai visuose kambariuose... visur kur tik įmanoma... rūbai lygiai taip pat, aš jau nebežinau kaip su ja kalbėti ir tartis, dar ankščiau padėdavo pagąsdinimai kad keliaus viskas kas ne vietoj į šiukšliadėžę, bet dabar tai jau nebeveikia.. kai pasakau kad išmesiu, ji man atšauna, jog teks daug pinigėlių išleisti kol naujus nupirksi..... kas belieka.....
Mano tai pats tvarkosi, darželyje išmokino, kad viską reikia pasidėti į vietas.
Mano mazoji ir nemegsta nei zaislu,nei rubu tvarkytis,ji tik pradeda zaist ,kai viska aplink issimeto
As su mazaja irgi sunkiai susitariu del tvarkos, kartais atrodo, kad ispecialiai viska ismeto ir nesitvarko. Na, bet vis bandau graziai nuolatos kartoti, kad mergaites turi buti tvarkingos
Mažylis kartais sutvarko,bet dažniausia atsako-nesugebu,arba neturiu laiko...
Maniškės irgi pritingi pasitvarkyt, bet taip susitariu, kad jei susitvarkys duosiu po saldainę ir tvarkosi ;]
QUOTE(Olinda @ 2010 09 14, 23:29) Pas mus irgi problema su žaisliuku tvarkymu, bandom kovoti. Vieną kartą mamaytei trūko kantrybė ir visi išmetyti po kambarį žaislai nukeliavo į šiukšlių dėžę Mes irgi tik sitaip pasiekiam tvarkos jo kambaryje
Matau ne viena kovoju su vėjo malūnais
Dičkis mažas buvo labai tvarkingas. Kai nuvedžiau į darželį, tai auklėtoja sakė: Pirmą kartą matau tokį vaiką, kuris taip pedantiškai drabužėlius prieš miegą ant kėdutės susidėtų Mažius netvarkingas. Numeta - nueina, nukrenta - "nemato", piešia flomasteriais, tai atidaro, dangtelių neuždengia. Žaislų sutvarkymas jam baisulinis darbas. Sekmadienį išmečiau akvarelę ir plastiliną, nes atėjus radau ir stalą, ir lovą išdažytą, popierių sukarpytą, po visą kambarį išmėtytą, o gražuolis bimbinėja
as savo merginos neissireikalauju tvarkos kol nepradedu spiegti is nervu
QUOTE(SIVERIJA @ 2010 11 05, 16:20) Mano vyresnioji nuo trijų metų pati kasdien tvarko savo žaislus, knygas ir stalčius. Aišku, kad to pasiekti daug darbo reikėjo įdėti, bet va jau geri trys metai dėl tvarkos neturiu jokios problemos. Ir mažė mūsų nors dar tik pusantrų metų, yra mokoma tvarkytis: paėmei žaisliukus, pažaidei, nori kitų- gerai, bet prieš tai sutvarkykime šitus. Ir abi kartu renkame, dėliojame. Šaunuolė mamytė Kartais pykstu ant savęs, kodėl man trūksta kantrybės. Mano vyresnėlis 6 m. tik vat neseniai pradėjo tvarkytis, bet dažniausiai reikia primint, kad pelės apsigyvens. Kartais net nesuprantu kur kas mėtosi, kaip čia mamos rašė - rūbai, maistas, žaislai, knygos Nuo mažens mokinu, kad kiekvienas daiktas turi savo vietą, jis teoriškai tą žino, bet kai grįžta iš lauko, tai kur stovi ten ir nusirengia, atbėga į virtuvę pagert ir ten ką nors palieka, tai jei antrą kartą einam į lauką, tai po visą namą ieškom, kad vėl apsirengt. Kantrybės visoms mamytėm P.S. O kaip čia rašė, kad mamos gąsdina, kad pasikarsiu ar išeisiu, tai manau žiauru nuo vaikystės vaikams kabint kaltės jausmą. Nesakau, kad aš tokia protinga irgi daug klaidų darau, bet net suaugusiems taip nepasakytume, o čia vaikui. Gal mes daug žinome apie vaikų auklėjimą, bet nepakenks, jei trupučiuką ir psichologoja pasidomėsime. QUOTE(Eaglute @ 2010 11 24, 01:51) Šaunuolė mamytė Kartais pykstu ant savęs, kodėl man trūksta kantrybės. Mano vyresnėlis 6 m. tik vat neseniai pradėjo tvarkytis, bet dažniausiai reikia primint, kad pelės apsigyvens. Kartais net nesuprantu kur kas mėtosi, kaip čia mamos rašė - rūbai, maistas, žaislai, knygos Nuo mažens mokinu, kad kiekvienas daiktas turi savo vietą, jis teoriškai tą žino, bet kai grįžta iš lauko, tai kur stovi ten ir nusirengia, atbėga į virtuvę pagert ir ten ką nors palieka, tai jei antrą kartą einam į lauką, tai po visą namą ieškom, kad vėl apsirengt. mums irgi jau 6m mūsų bernužėlis gali pasidžiaugti kad tvarkingas, kiekvienas žaislas turi savo vietą, mažos mašnytės vienoje dėžutėje , didesnės kitose ir t.t. knygutes labai myli, tao jos irgi labai gražiai sudėtos stalčiuje. kas liečia rūbus susideda, bet aišku reikia pertaisyti, vieninteliu atveju numeta kur papuola jei labai kur nors skubam QUOTE(auroryt @ 2010 11 20, 17:17) Pas mūsiškę dažnas pasiteisinimas-nemoku, bet aš nepasiduodu, tėtis, tai puola padėt, jis mažosios ožiukams imuniteto neturi, o aš atspari, tvarkosi pana pati
Mano vyrai nesitvarko. Tik vercia ir kuicia viska
O kam is viso reikia list ir tvarkyt mokyklinuku kambarius? Tegu ir nusilauzia ten velnias koja, mat ji galas. Jei vaikui gerai, kodel mamom blogai? Uzdarei duris ir psio-balagano ner
Merginos mano tvarkosi jei:
1.mama jom padeda 2.pažada "prizą", pva kai susitvarko 5 kartus 3.prieš miegelį visada tvarkosi
Bandžiau viska, nuo barniu iki zaislu pabegimo nuo netvarkingos mergaites. isbandau ir kaledu senis viska zino viska mato, zaislu visur primetita reiskias tau nieko nereikia, ir velykinius zuikucius. nepadeda.....
Darzelyje uzkliuvo man "geru darbu maiselis", kiekvienam vaikui uz gera darba po lipduka. Na namuose nebus konkurencijos del ju, bet pasigirti pries drauges gal nores. bandysiu. QUOTE(vitatom @ 2011 01 05, 16:58) Bandžiau viska, nuo barniu iki zaislu pabegimo nuo netvarkingos mergaites. isbandau ir kaledu senis viska zino viska mato, zaislu visur primetita reiskias tau nieko nereikia, ir velykinius zuikucius. nepadeda..... Darzelyje uzkliuvo man "geru darbu maiselis", kiekvienam vaikui uz gera darba po lipduka. Na namuose nebus konkurencijos del ju, bet pasigirti pries drauges gal nores. bandysiu. Kad žaislai išmėtyti-tai gi čia natūralu, čia yra gerai, nes vaikai domisi, žaidžia, tobulėja...nieko čia baisaus, jei ir mama vieną kitą kaart pasistengs surinkti. O gerų darbų maišelis- mintis gera. Pradžiai, nes žinau, kad vėliau jau norės po vieną, po du, po tris lipdukus. Vaikai juk auga ir protingėja. Mums kolkas efektyviausiai, tai prizai po 5 ar 10 tvarkymosi, kai skaičiuoja kiek kartų tvarkosi, stengiasi, o vėliau gauna ar knygelę, ar lipdukų, niu žodžiu prizą. Labai efektyvu
Mums labai padeda tvarkymasis kartu su tėvais. išeina tarsi bendras smagus žaidimas. Dar apie žaisliukus pasišnekam. visada žinau, ko iš tikro trūksta žaidimams. būna, kad tvarkosi ir vieni. Tada kartoja bendros veiklos įgūdžius. Liūdniau, bet pakenčiama, bartis nereikia.
pavydžiu visoms baltai, kurių vaikai tvarkosi. mes tai labai sunkiai su tuo susitvarkom. visi čia rašyti metodai bandyti, bet vaikai dabar kitokie, protingi, visko turi ir paskatinimai jų nebeveikia, bent maniškių. padeda tik gražiuoju susitarimas, prašymas. būna stebuklų, bet tada reikia man padėt. tai jis surenka žaislus, aš siurbliuoju
matau problemą tik pas save, aš nesu labai tvarkinga
Tvarkosi, kai nori pasakos ir ruosiasi miegui, kai buna geros nuotaikos, bet uzejus "oziams"tai nei geruoju, nei piktuoju nesusitvarkys...
Tvarkosi, bet ne visada - turbut nuo nuotaikos ir nuovargio lygio priklauso
Kiekvieną vakarą tvarkosi žaisliukus.Jau griežtai pas mus šita taisyklė.Aišku būna ir pykčių dėl to, bet žaisliukai visada būna sudėti( gal ir ne taip, kaip man norėtųsi, bet neišmėtyta tikrai).Gražiausiai pavyksta susitarti tada, kai ir aš padedu tvarkytis
Tvarkosi, bet ne visada - turbut nuo nuotaikos ir nuovargio viskas priklauso.
Kartais pati, be raginimo eina ir susitvarko, o kartais kai buna uzeje oziai, tai nesitvarko nors tu ka
Dažniausiai mažiuką reikia raginti arba iškeliama sąlyga, kol nesusitvarkysi žaislų, nejungsiu filmukų ar kažkas panašaus, nežinau, ar tokių sąlygų kėlimas yra gerai, tačiau dabar tai veikia
maniske,tai savo kambary susitvarkius ir niekam ieiti neleidzia,bega is paskos ir rekia,kad nedarytume bardaku
Na mano tai tvarkosi berniukas, kaisku nevisad noriai, bet kartais iskart susitvarko zaislus, kartais nenorom, bet jau ir drabuzelius ismokinau graziai susideti, ir zaislai savo vietose. Berniukui 3.4m. Kazkaip nenusileidziu, groieztai sitas reikalas pas mane, bet ir rezultatas yra. Kol nesusitvarko vienu zaislu, tol negaus kitu, arba neziures tv ir pn.
|