Manau, kad tvarkingumas didziaja dalimi yra igimtas. Mano mazge (beveik 4 metu) labai tvarkinga mergaite, neturim jokiu problemu del tvarkos. Viska i vietas pasideda, o jei ir daugiau susikuicia, tai jokiu problemu susitvrakyt nebuna. O vat paaugle - tai padek Dieve. Netvarkingumas neispasakytas. O auklejamos abi vienodai
QUOTE(IceT @ 2011 11 02, 16:03) Manau, kad tvarkingumas didziaja dalimi yra igimtas. Mano mazge (beveik 4 metu) labai tvarkinga mergaite, neturim jokiu problemu del tvarkos. Viska i vietas pasideda, o jei ir daugiau susikuicia, tai jokiu problemu susitvrakyt nebuna. O vat paaugle - tai padek Dieve. Netvarkingumas neispasakytas. O auklejamos abi vienodai ir aš manau,kad tai įgimta,Viriasnioji dukra su tvarka "susipykusi",sūnus,kuriam tuoj 4 metukai tik per pikčius susitvarko,dar pasako,kad sesė sutvarkys.o vat mažoji,jai 2m.3men mielai viska sutvarko.O auklėjami visi vienodai
Dukrytei 5 m. iš pradžių buvo šiek tiek sunkiau nelabai noriai tvarkėsi, bet taisyklės buvo aiškios, dabar visai nesenai persikėlė į savo kambarį ir viskas pasikeitė tarsi kardinaliai puikiai žino, kad tai yra jos kambarys, ir ji privalo pati tvarkytis žaislus, rūbus.. Džiaugiuosi, nes kol kas tvarka puiki.
Labas mielosios,o aš radau vaistų nuo išmėtytų žaislų.mano mažieji nelabai mėgo tvarką,kol neperskaitėm Linos Žutautės pasakėlės apie Kakę Makę ir netvarkos nykštuką.Įvyko ko tikriausias stebūklas.Paskaitykit.labai šauni knygutė
QUOTE(dianabu @ 2011 11 07, 17:23) Labas mielosios,o aš radau vaistų nuo išmėtytų žaislų.mano mažieji nelabai mėgo tvarką,kol neperskaitėm Linos Žutautės pasakėlės apie Kakę Makę ir netvarkos nykštuką.Įvyko ko tikriausias stebūklas.Paskaitykit.labai šauni knygutė o nuo keliu metuku ji rekomenduojama vaikams?
Turiu tris berniukus.Viresnėlis jau paauglys,bet štai mano pirmaklasis ir keturmetis berniukas vienodai susidomėję klauso.knygutė gražiai į liustruota,tad pavartyti,manyčiau,ir dvimečiui patiktų.tikrai nesigailėsite isigijusios
visaip būna, nors noru tvarkytis netrykšta.
QUOTE(pudrine @ 2011 06 15, 02:26) Manajam (4m) del rubu tvarkymo as nieko nesakau, pati sutvarkau, tik kad neleidziu jog jie voliotusi ant zemes liepiu isideti i spinta arba bent jau ant lovos padeti. o zaisliukus tai tvarkosi per diena po kelis kartus,nes savo kambaryje praktiskai nezaidzia viska susinesa i virtuve tai tvarkosi pries eidamas pietuku miegoti arba siaip jei kazkur ruosemes ir pries miegeli, na zinoma jei matau kad nezaidzia ir sedi prie tv ar kompiuterio tai tada liepiu susitvarkyti o del zaisliuku pyktis teko ilgai,ir nervu kiek buvo .jis pastovus kodelciukas
Maniskiui 3 tai tik jaukia kol kas namus
mums 3 metukai, tvarko ir zaisliukus ir rubelius( net lanksto) aisku ne lb tvarkingai, bet saziningai. Tikrai nemegiamas darbas jai, bet ka padarysi
mano tvarko bet tik po to kai priverciu. o geruoju kol kas nesigauna
Žaislus šiaip ne taip sutvarko, o rūbeliai tai jau yra mano pareiga, bet mums dabar tik 3 m, tai manau dar turim laiko išmokti tvarkytis
Sveikutes,
man geda ir kalbeti, mano dukrytei jau 7, bet tvarka tiek kambary, tiek spintose- velnias spranda nusilauztu! Suneliui 3, tvarkytis eina tik tada kai tetis pasiima maisa viskam, kas ne vietoje ismesti
Manoji triju su puse metuku, rubelius pati labai net norei tvarkosi,bando,nors lankstyt,man net neleidzi nors dar gaunas neipatingai gerai sulankstyt bet vertinu ir pagiriu vaika uz pastangas. O zaisliukus leidziu pasiimti tik po kelis tai pazaidus iskart susideda i vieta ir kitus tada pasiema,o jai apsilanko vaikuciu namuose ir zaisdami suvercia,tai tada praso mano pagalbos ir abi susitvarkom.
Maniškei tuoj ketveri,bet dėl tvarkymosi tai būna visaip-dažniausiai piktumai,bet nenusileidžiu,tai vistiek tenka sutvarkyti
mano didziajai jau 5 su trupuciu,tai tvarkosi paprasyta ne tik zaislus bet ir drabuzelius,kojniu stalciuka.nera didziule tvarkos gerbeja,bet pratinu prie to
Mūsų vienai trys, kitam dar metukų nėra. Tai pastarasis labiau tvarkosi, nei sesė
mums 3 metukai, savo zaisliukus sutvarko pati. Daugiau is jos nieko nereikalaujam, toliau mama pati.
Musu keturmetis labai puikiai tvarkosi pats, nuo mazumes buvo to mokomas ir dabar daznai net sakyti nieko nereikia.
Mano dickiui jau 7 bet kai reikia susitvarkyt kambari buna karas,nes jei vienas tvarko tai viska kisa po lova ir po antklode
maniskiui tuoj 3,5 bus, tai tik darzelio deka kazkiek tvarkytis pradeda mokytis. Nes man vakare jau neber jegu dar vaika mokyti, norisi tik krist i lova, o dar kruva darbu laukia. Kadangi turime dar mazucius dvynukus, kurie ka tik kraustyt spintas pradejo, vyresnis sugrizo i "kudikyste" su jais kartu. Kol mes tevai nedisciplinuoti, kazin ar vaikus galime ismokyt. Geda man
..bandysiu ta knygute apie nykstuka isigyt...
Čia jau bėda
Maniskiui jau beveik 4. Baiges zaisti daznai susitvarko net neraginamas, nes labai lipduko nori
Rubu tvarkyt nereikia, nes pats jis ju niekur nemeto
Sūnui jau 3,5metukų, paprašytas tvarkosi žaislus pats, bet labai nenoriai. Stengiames ir patys jam padėt, tada linksmiau kartu tvarkytis.
maniskiui 4m. ir tvarkytis jis pritingi,bet kartais buna,kad neprasomas susitvarko
svečiuose labiau padeda susitvarkyti negu namuose
|