Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vaikas sukasi apie savo ašį
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Naujoke25
Vaikas įprato sukiotis, kai pareinu iš darbo tik mane pamato ir pradeda suktis arba kai močiutė grįžta, arba kai aš ką nors veikiu, tai sukasi ir sukasi, pasakai nesisuk už minutės vėl sukasi, nekreipt dėmesio negaliu, nes jam greit apsisuka galva ir tada griūna.. kai užrėkiu, kad nesisuktų tada nustojęs suktis nepatenkintas vaikas truputį suverkia, paskui pradeda su rankom sau per galvą trankyt, su abiem pliaukšt pliaukšt sau per galvą.. doh.gif ir vėl sukasi, kaip elgtis?
Psichologe
Ar kai sukasi, Jus jauciate, kad taip parodo, jog Jumis dziaugiasi, ar labiau jauciate, jog Jus tycia erzina, sukimusi nori atrkreipti demesi i save, nes Jus tuo metu veikiate ka kita? Jeigu pastarasis variantas labiau tinka, tai is tikruju vaikas pasiekia savo tikslo- kaip nors i save atkreipti mamos demesi. "Geriau jau barimas, negu apskritai jokio demesio"- taip vaikas jauciasi. Jeigu norite, kad liautusi suktis (o apskritai, kodel tai blogai?), reiktu tuo momentu, pvz., nusisukti, ar nueiti i kita kambari- idomu, ar vaikas tada sektu paskui Jus, kad matytumete, kaip jis sukasi, ar toliau suktusi, net suprates, kad Jus visai nekreipiate i tai demesio.
Dolyte
Ir mano kudikelis pradejo si "zaidima". Sukasi ir juokiasi.. Man baisu,kad jis neparkristu kur nors... Nemanau,kad jis taip elgiasi del demesio stokos doh.gif
Ramunita
nu...mes irgi su broliu sukdavomės smile.gif ir ne dėl to,kad dėmesį atkreipt,o dėl to,kad galva fainai apsisukdavo smile.gif praėjo tas reikalas ir tiek smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.