Sveikutes mamytes.Iskilo mums tokia problema.Gavome uzduotele,pasigaminti idomu patiekala HELOVYNO sventei.Ir deja,deja nieko nesugalvoju idomaus.O sio patiekalo mums jau reikia rytojui.Gal turite kas kokiu ideju?Buciau labai dekinga.
na, kadangi pagrindinis helovyno akcentas yra moliūgas, gal kažką gamintum iš moliūgo? Aš verdu iš jo sriubą, darau blynelius su moliūgu, kepiau pyragą iš moliūgo su džiovintom slyvom.
Pasiskaityk čia, čia moliūgų pyragas su džiovintomis slyvomis (išbandytas - puikus) paieškojau ir man labai patiko idėja pagaminti helovyno picą, arba daug mažų picučių tokiu pat principu iš sluoksniuoots tešlos, štai čia va dar fainai čia
Begalo dekoju uz atsakyma.Tikiuosi pasinaudosiu.O jau tas moliugu pyragas,tai net seile tysta perskaicius recepta
tirsta moliugu sriubyte su skrebuciais ir kepintais saulegrazoms labai skani
saukstas saulegrazu aliejaus 2 saukstai sviesto 1 didelis griezineliais supjaustytas svogunas 6 puodeliai dideliais gabaleliais supjaust.moliugu 3 puodeliai griezineliais supjaust.bulviu 2 1/2 puodelio darzoviu sultinio didelis ziupsnis svieziai sutarkuotu muskatu 1 saukstelis svieziu sukapotu raudoneliu 2 1/2 puodelio pieno druskos ,svieziai sumaltu pipiru,kepintu saulegrazu/ islukstentu / skrebuciu kaip gamint: ikaitinti alieju ir sviesta / gerai butu dideliame puode/,suberti svogunus ir ant silpnos ugnies pakepint 4- 5 min.,kol suminkstes ,bet neparuduotu,sudeti moliuga, bulves ir gerai ismaisyti ,uzdengti puoda ir patroskint ant mazos liepsnos 10 minkol bus beveik minkstos . imaisykite sultini muskatus raudonelius druska ir pipirus,uzvirkite ir sumazinkite ugni pavirti 10 min.kolbus visai minkstos. tuputeli atvesinkite ir supilkite i kombaina ir ismaisykite iki vientisos mases ,supilkite atgal ir atskieskite pienu uzkaitinti ant silpnos ugnies,pagal skoni pasudinkite , patiekiamas karstas ,uzberkite kepintas saulegrazas ir skrebuciu Skanaus
Moliūgų pyragas
500g moliūgo 2 kiaušiniai stiklinė cukraus pusė stiklinės aliejaus 3 stiklinės miltų kepimo miltelių 200g džiovintų vaisių riešutų papuošimui Moliūgą sutarkuoti, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti kokoso drožlėmis, lazdyno riešutais ir į orkaitę. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min, kol paruduos gražiai. Skaniausias gaunasi is orandzinio moliugo Skanaus
sveiki ir man reikia recepto, bet as labai linksmus suradau lavonu pirstai: isvirti desreles vietoj nago prideti svoguno ar mogdolu, ir apipilti ketschupu.
Kitas nusipirkti melynasias bulves jej lietuvoje ce tokiu yra ir padaryti is ju bulsviu salotas ar balta misraine ( tik su melynom bulvem)
Moliūgų,bulvių ir rozmarinų bandelės
Įkaitinkite orkaitę. Į troškintuvą sudėkite moliūgus,bulves,saldžiąsias bulves,aliejų,pusę rozmarinų,druską,išmaišykite ir troškinkite apie20 min.kol išvos išvirs Specalią skardą bandelėms kepti ištepkite aliejumi,įklokite kepimo popieriaus. Dubenelyje išplakite kiaišinius,sudėkite grietinę,pieną ,česnaką,tarkuotą sūrį,virtus moliūgus su bulvėmis bei prieskoniais,gerai išmaišykite. Gautą masę dėkite į formeles ie kepkite30-35min.
Labai efektingai atrodo sausainiai, suformuoti kaip raganos pirštai- buvau iškepusi, tai žmonės ir valgyt bijojo
Reikia pasidaryti paprasčiausią trapią sausainių tešlą, suformuoti iš jos lazdeles, vietoj nago įspausti pusę nuplikyto, be odos, migdolo ir užvarvinti ant nago ir piršto ribos kokios raudonos uogienes. Tada padaryti kelias eiles įbrėžimų ties krumpliais, kad tikroviškiau atrodytų. Galima uogienės užtėkšti ir ant piršto galo, kad atrodytų kaip nukirstas. Tikrai efektas garantuotas
pirstukai atrodo nerealiai
reikes ir man siam helovynui tokiu grazuoliu prikepti QUOTE(himalaia @ 2008 12 02, 00:43) ačiū už mintį dukra eina į vakarėlį, kuris kartu ir draugės gimtadienis, bet kadangi tokia diena, tai privalomi ir baisuokliški atributai. Taigi, pasinaudojusi šia idėja, šįvakar stovėjau prie vyryklės, o tiksliau prie raganos manikiūrų apskritai man pyragus kepti sekasi, o sausainiai ne mano sritis, taigi šįkart kaip pirmas blynas, tai mažumėlę pasvilęs... kitą sykį daryčiau kietesnę ir paprastesnę (ne riebią) tešlą, kuri taip nesipūstų ir stipriai nekeistų formos
Super pirštukai atrodo
kas galit pasakyt receptą tešlos kiap man tuos pirštukus pasidaryt? sausainių neskepu aš
QUOTE(grange @ 2009 11 01, 15:58) Bea blogo receptas http://beatulia.blogspot.com/2009/10/kruvi...-helovynui.html
Jei gerai pamenu, originalus receptas čia: pirštukai.
Tik aš vietoj maistinių dažų naudojau uogienę ir cukrų mažinau trečdaliu, nes amerikoniškuose receptuose man viskas per saldu. Formuojant sausainius labai svarbu juos padaryti plonus, nes tešla išsipučia. Dar galima gale formuoti tokį kaip ir kaulą, kad atrodytų nulūžęs pirštas.
QUOTE(KibirVibir @ 2009 11 01, 15:08) QUOTE(himalaia @ 2009 11 01, 16:34) Jei gerai pamenu, originalus receptas čia: pirštukai. Tik aš vietoj maistinių dažų naudojau uogienę ir cukrų mažinau trečdaliu, nes amerikoniškuose receptuose man viskas per saldu. Formuojant sausainius labai svarbu juos padaryti plonus, nes tešla išsipučia. Dar galima gale formuoti tokį kaip ir kaulą, kad atrodytų nulūžęs pirštas. ![]() Ačiūūū! QUOTE(himalaia @ 2009 11 01, 18:34)
As siemet dariau raudona zele 2-ju rusiu, pridejau i vidu guminuku-kirmeliuku, i kita guminuku- dantys
Paprasta pasigaminti , o ir vaizdas liuksiskas
Kristalė* priminė dar vieną mano pernykštį sumanymą - buvom kokteilį padarę su guminukais
Tie pirštai kokie nerealūs
QUOTE(Kliamka @ 2011 11 06, 00:23) Mano šįmetiniai raganų pirštai. ![]() Kas aikčiojo, kas akis dengėsi, kas nešė namo rodyt, o kas taip ir neišdrįso paragaut. Norėčiau padaryt žele su akim. Gal turit minčių kame užšaldyti baltą žele, kad būtų apvalūs rutuliukai kaip akys? Ar LT yra pirkti maistinių flomasteriu? O ko cia akis dengtis |