Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tortas su mascarpone sūriu 2
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Pentarda
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 30, 20:54)
O baltymus atskirai isplaket biskvitui?

Del zelatinos... as uzpilu tikrai maziau nei su puse stiklines vandens... tada kai isbrinksta, pasildau ant virykles, kol istirpsta zelatina.. ir itariu per mazai 20 g zelatinos ant tokio kiekio mases..
Papildyta:
Sioje vietoje turi buti zelatinos zymiai daugiau, kokie 30-40 g, is patirties ir komentaru sakau...
*

as tai pries keleta dienu dariau pirma karta ir zelatinos dejau tiek kiek parasyta- 16gr ir viskas kuo puikiausiai laikesi ir sustingo thumbup.gif
rugiagele26
QUOTE(Pentarda @ 2010 07 31, 10:53)
as tai pries keleta dienu  dariau pirma karta ir zelatinos dejau tiek kiek parasyta- 16gr ir viskas kuo puikiausiai laikesi ir sustingo thumbup.gif
*

Netikiu, kad jis nebuvo liulantis... nes man tortas turi pjaustytis normaliai, o liulantis, tai galima saukstais kabint biggrin.gif
Pentarda
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 31, 12:07)
Netikiu, kad jis nebuvo liulantis... nes man tortas turi pjaustytis normaliai, o liulantis, tai galima saukstais kabint biggrin.gif
*

nu nebuvo unsure.gif gal dar nuo zelatinos priklauso mastau.gif as tai turiu tokios beveik baltos, ji sako daug stangresne nei paprasta kur parduotuvese geltona rolleyes.gif gal del to g.gif
dar as ta zelatina mirkiau gal saukste vandens ir pasildzius supyliau, gal dar ir tai itakos turejo mastau.gif nes as ir pagalvojau, kad jei ja mirkysiu reikiamam kieki H2O tai gali skystokai gautis unsure.gif
rugiagele26
QUOTE(Pentarda @ 2010 07 31, 11:13)
nu nebuvo  unsure.gif  gal dar nuo zelatinos priklauso mastau.gif as tai turiu tokios beveik baltos, ji sako daug stangresne nei paprasta kur parduotuvese  geltona  rolleyes.gif  gal del to g.gif
dar as ta zelatina mirkiau gal saukste vandens ir pasildzius supyliau, gal dar ir tai itakos turejo mastau.gif nes as ir pagalvojau, kad jei ja mirkysiu reikiamam kieki H2O  tai gali skystokai gautis  unsure.gif
*

Aaa, tada tikrai gali but nuo stipriopsios zelatinos thumbup.gif turiu ir as jos, bet dar nepanaudojau. Sako kad ji laabai stipri smile.gif
pumis
nu ka istraukiau as savo sutverima is saldytuvo siandien vakare (nes diena buvom isvyke) ,su baime nuemiau lanka,bet niekas nesukiuzo bigsmile.gif ,tortas sakyciau pavyko ,bet galetu buti standesnis,nes dabar kaip kremas ,na saukstais kabinti nereikejo,bet....ir dar sokolada uzlaisciau vakar,taigi irgi klaida,siandien jis maise torto pjaustymui,nes buvo kietas,be to biskvita gal kitoki kepciau,na sitas valgomas bet buna ir geriau matyt smile.gif ,nufotkinau,jei kam idomu ikelsiu,bet toks kaip ir visu su persikais ir kiviais puostas ,taigi nera ko per daug demonstruoti,sekanti karta darysiu kitoki,na riebokas jis man,darysiu su varske gal kitoki smile.gif Vyras sukirto tris gabalus ,tai daugiau nieko nebenorejo biggrin.gif ,o as kaip figura vis tramdau,tai irgi gabaliuko pilnai uzteko,kaloriju tai ohohohooo smile.gif
Laukinė prerija
QUOTE(kice @ 2010 06 24, 20:11)
Maskarponė su braškėmis iš daržo:
user posted image
*

dieve, koks grožis blush2.gif 4u.gif mirksiukas.gif blush2.gif 4u.gif
*caffe macchiato*
Turiu mascarponė sūrio, bet galiojimas baigėsi 28d., skonis nepakitęs kai pradariau indelį, jau mesti ar dar galima bandyti lipdyti tortuką šiandien blush2.gif
Vigilyte
QUOTE(Barbaryta @ 2010 08 03, 07:58)
Turiu mascarponė sūrio, bet galiojimas baigėsi 28d., skonis nepakitęs kai pradariau indelį, jau mesti ar dar galima bandyti lipdyti tortuką šiandien blush2.gif
*

vasarą (o ir ne tik) jokių pieno produktų pasibaigus galiojimui NENAUDOČIAU schmoll.gif , ne karvę kainuoja tas maskarponės indelis, kam rizikuoti artimųjų sveikata rolleyes.gif
rugiagele26
QUOTE(Vigilyte @ 2010 08 03, 09:08)
vasarą (o ir ne tik) jokių pieno produktų pasibaigus galiojimui NENAUDOČIAU  schmoll.gif , ne karvę kainuoja tas maskarponės indelis, kam rizikuoti artimųjų sveikata rolleyes.gif
*

Jei jau diena kita pasibaiges galiojimas, tai nieko cia blogo, jei skonis nepakites. Nes galiojimas gali but pasibaiges ir esant gerai datai. Buve yra atveju, kai nusiperki ale su geru galiojimu produkta, o jis sugedes. Niekada nesugenda produktas butent ta diena ar net valanda, kada buna uzdeta data...
aga1
QUOTE(Vigilyte @ 2010 08 03, 10:08)
vasarą (o ir ne tik) jokių pieno produktų pasibaigus galiojimui NENAUDOČIAU  schmoll.gif , ne karvę kainuoja tas maskarponės indelis, kam rizikuoti artimųjų sveikata rolleyes.gif
*

O Jus galvojat, kad kai nusiperkat indeli surio, ar kad ir pieno jis yra sviezias? Ka tik is karves? Ar kada pagalvojot, kiek yra maisto prekiu parduotuviu i kurias tuo pat metu reikia pristatyti atitinkama kieki pieno (ir ne tik) produktu? Reikia aprupinti ir Birzus, ir Kauna, ir Alytu, ir Vilniu, ir t.t.
Siais laikais yra taip viskas apdorota, kad tas pienas ar dar kas gulejas sandelyje kazkur ir pristatytas i parduotuve dar bus "sviezias" savaite ar dvi?
Vigilyte
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 08 03, 09:16)
Jei jau diena kita pasibaiges galiojimas, tai nieko cia blogo, jei skonis nepakites. Nes galiojimas gali but pasibaiges ir esant gerai datai. Buve yra atveju, kai nusiperki ale su geru galiojimu produkta, o jis sugedes. Niekada nesugenda produktas butent ta diena ar net valanda, kada buna uzdeta data...
*

QUOTE(aga1 @ 2010 08 03, 13:31)
O Jus galvojat, kad kai nusiperkat indeli surio, ar kad ir pieno jis yra sviezias? Ka tik is karves? Ar kada pagalvojot, kiek yra maisto prekiu parduotuviu i kurias tuo pat metu reikia pristatyti atitinkama kieki pieno (ir ne tik) produktu? Reikia aprupinti ir Birzus, ir Kauna, ir Alytu, ir Vilniu, ir t.t.
Siais laikais yra taip viskas apdorota, kad tas pienas ar dar kas gulejas sandelyje kazkur ir pristatytas i parduotuve dar bus "sviezias" savaite ar dvi?
*

nu tada naudokit biggrin.gif
Stebuklinga
Noreciau patarimo, vyro gimtadieniui ruosiuosi gaminti Mascarpones torta ir noretusi, kad pavyktu is pirmo karto (nesu didele kulinare ir konditere) blush2.gif
1. Kokioje parduotuveje perkate biskvita?
2. Visur receptuose raso "vanilinis jogurtas", o kur jo buna pirkti? Cia gal tas Bios saldintas (esu ragavusi, labai neskanus doh.gif )? O gal tinka paprastas, pvz JOY?
3. Ar nuo citrinos sulciu nebuna tortas rugstokas? Gal kas bendete zelatina tirpinti svelniose sultyse, pvz. persiku? smile.gif
Is anksto dekuju uz atsakymus 4u.gif
headless
QUOTE(kirbe @ 2009 11 19, 15:28)
Sveikos kepejeles.....nezinau ar cia buvo toks receptukas,bet parasysiu koky as darau torta su mascarpones suriu...

biskvitas:
6 kiausiniai
200gr cukraus
300gr miltu
vanil esencijos arba vanilinio cukraus...

kiausinius su cukrumi isplakti iki purumo,pilti vanil. cukru ir ranka atsargiai ymaisyti miltus...pilti y 26 cm skersmens forma ir kepti 180 temp apie 40 min....

kremas:

200gr cukraus
500gr mascarpones surio
400gr grietineles
2 valgomi saukstai su kaupuku zelatinos
50-60gr apelsinu sulciu
trupuciukas citr.rugsteles....

zelatina isbrinkinti apelsinu sultyse,grietinele isplakti su trupuciu cukraus ir cit. rugstele,atskiram inde isplakti kiausiniu baltymus su cukrumi iki standumo,mascarpones sury isplakti su kiausiniu tryniais taip pat atskiram inde....
tada visus isplaktus ingredientus sumaisome ir supilame istirpinta zelatina....dar truputy paplakame ir kramas padarytas.
biskvita supjaustome y 3 dalis,sulaistome siek tiek apelsinu sulciu-vandens virinto -cukraus sirupu  ir dedame y forma,kurioje kepe biskvitas.gaunasi 2 sluoksniai storoki kremo ir 3 slauksniai biskvito.Kai susala,puosiame  kaip norime.....SKANAUS....
user posted image
SIS MANO TRTAS PUOSTAS BEZE.....
*

Jūsų auksinės rankos... wub.gif 4u.gif thumbup.gif
pokahonta
sveikos merginos,
na ka vakar bandziau daryti torta...nusipirkau sikart ne paprastos o oetker zelatinos ir turbut busiu viska sugadinus doh.gif doh.gif isbrinkinau 20 g ,pasildziau mikrobangei,o kol ismaisiau visa mase (dariau pagal "pagrindini/pirmaji" temos recepta 500 mascarpones,250 jogurto,400grietineles+kt priedai) zelatina apstingo ir vietom jau eme stingti gumuliukais..Is nevilties (gaminau 23val blush2.gif ) viska vistiek suverciau i pagrindine mase ir ismaisiau,tortas per nakti stovejo saldytuve,virsus graziai apstingo,bet bijau,kad kai nuimsiu forma fiasko bus doh.gif doh.gif doh.gif

merginos is pattirties,dare kas nors su oetker zelatina?gal ji stipresne?ir ar tai,kad suverciau jau siek tiek pradejusia stingti gali buti kad torto mases man nesustingdins? verysad.gif
likta
Viskas bus gerai.
Oetker želatinos pokelis skirtas 1 ltr. skysčio, o jūsų yra 1150. Turėtų būti pakankamai standus kremas. Tarp kitko man pati geriausia želatina
pokahonta
QUOTE(likta @ 2010 09 03, 11:42)
Viskas bus gerai.
Oetker želatinos pokelis skirtas 1 ltr. skysčio, o jūsų yra 1150. Turėtų būti pakankamai standus kremas. Tarp kitko man pati geriausia želatina
*

aciu uz atsakyma 4u.gif rodausi rezultata blush2.gif skonis patiko, tik zelatinos kt karta tikrai daugiau desiu, ir manau vienos citrinos sulciu per akis 4u.gif

user posted image
Miledi.N
Mascarpones tortą darau su plakta grietinėle, niekad želatinos nedėjau schmoll.gif ir viskas gerai 4u.gif
Šiam savaitgaliui darysiu su konservuotais persikais.
Asseni
QUOTE(Miledi.N @ 2010 09 07, 08:57)
Mascarpones tortą darau su plakta grietinėle, niekad želatinos nedėjau  schmoll.gif  ir viskas gerai  4u.gif
Šiam savaitgaliui darysiu su konservuotais persikais.
*

na jeigu tik plakta grietinele ir suris, tai tikrai zelatinos nereikia. Bet bais riebiai gaunasi.

O va dar + sulciu ir jogurto tai be zelatinos neissisuksi . Tada daug gaivesnis tortukas buna
pokahonta
QUOTE(Asseni @ 2010 09 07, 10:00)
na jeigu tik plakta grietinele ir suris, tai tikrai zelatinos nereikia. Bet bais riebiai gaunasi.

O va dar + sulciu ir jogurto tai be zelatinos neissisuksi . Tada daug gaivesnis tortukas buna
*

drinks_cheers.gif
pumis
Dar noreciau pasidalint tokiu torto receptu, kuri jau dariau smile.gif man kol kas sis variantas pirmoje vietoje su mascarpone,taigi, dariau panasiai kaip tiramisu ,reikia sausainiu biskvitiniu,geriau be cukraus kaip buna,na as cia atradau tokius ,nezinau ar Lt yra g.gif,dedam sluoksni sausainiu (as mirkiau dar balintoj kavoj juos (bet nuo ju "kaip nuo zasies vanduo" neisigeriantys tokie),tai faktiskai tos kavos ir nesijaute,krema dariau kaip cia iprasta-500 mascarpones,250 grietineles,250 jogurto naturalaus,citrinos sulciu,cukraus puse stiklines ir dar (esme) i krema imaisiau konservuotu kriausiu, supjaustytu gabaliukais,nu zinokit toki gaivuma priduoda (ne taip kaip su persikais ar kiviais) man zymiai skaniau :)sausainius dedam pilam krema vel sausainius vel krema ant virsaus uztarkavau sokolado su riesutais.
Jei ka domins idesiu foto,bet man kol kas sis pats paciausias,su braskemis taip pat turetu neblogai gautis,tik ju dabar nera svieziu.
rasike
Sveiki, savo sunaus gimtadieniui dariau mascarpones torta, tik sausainiai kitokie buvo.Stai jis
user posted image
user posted image
simisimi84
laaaabai skanus sūrio tortas iš Saulėtos virtuvės su mascarpone, kond. pienu, migdolais, medumi....

user posted image
spilgiukee
QUOTE(pumis @ 2010 09 08, 17:08)
Dar noreciau pasidalint tokiu torto receptu, kuri jau dariau  smile.gif  man kol kas sis variantas pirmoje vietoje su mascarpone,taigi, dariau panasiai kaip tiramisu ,reikia sausainiu biskvitiniu,geriau be cukraus kaip buna,na as cia atradau tokius ,nezinau ar Lt yra g.gif,dedam sluoksni sausainiu (as mirkiau dar balintoj kavoj juos (bet nuo ju "kaip nuo zasies vanduo" neisigeriantys tokie),tai faktiskai tos kavos ir nesijaute,krema dariau kaip cia iprasta-500 mascarpones,250 grietineles,250 jogurto naturalaus,citrinos sulciu,cukraus puse stiklines ir dar (esme) i krema imaisiau konservuotu kriausiu, supjaustytu gabaliukais,nu zinokit toki gaivuma priduoda (ne taip kaip su persikais ar kiviais) man zymiai skaniau :)sausainius dedam pilam krema vel sausainius vel krema ant virsaus uztarkavau sokolado su riesutais.
Jei ka domins idesiu foto,bet man kol kas sis pats paciausias,su braskemis taip pat turetu neblogai gautis,tik ju dabar nera svieziu.
*

imeskite nuotraukyte jei nesunku wub.gif bandysiu thumbup.gif
ELlJA
Mergytės, kiek maždaug laiko galima laikyti tokį torta? Kiek jis nesugenda pvz vėsiai laikant ? 4u.gif
simisimi84
QUOTE(airius @ 2010 11 20, 10:05)
O sitas tortas turi recepta blush2.gif
*

žinoma turi, tiesiog čia ne kartą, berods, minėtas, tai neberašiau. Jei panelė Asta iš Saulėtosios virtuvės nesupyks, nukopijuoju receptą iš jos smile.gif
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto, tirpinto (man pagrindas nenorėjo “sukibti”, todėl sunaudojau 150 gramų)
100 g riešutų

Įdarui:
500 g maskarponės
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
1 valg. š. medaus
250 g plakamosios grietinėlės
3 valg. š. želatinos

Mėgstamus riešutus (aš pasirinkau migdolus) pakepinti sausoje keptuvėje ir gana grubiai susmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į folija išklotą kepimo formą (24 cm skersmens) ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišome maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinau mikrobangų krosnelėje, kol ištirps, ir atvėsinau). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 valandoms.
juraciusss
QUOTE(pumis @ 2010 09 08, 17:08)
Dar noreciau pasidalint tokiu torto receptu, kuri jau dariau  smile.gif  man kol kas sis variantas pirmoje vietoje su mascarpone,taigi, dariau panasiai kaip tiramisu ,reikia sausainiu biskvitiniu,geriau be cukraus kaip buna,na as cia atradau tokius ,nezinau ar Lt yra g.gif,dedam sluoksni sausainiu (as mirkiau dar balintoj kavoj juos (bet nuo ju "kaip nuo zasies vanduo" neisigeriantys tokie),tai faktiskai tos kavos ir nesijaute,krema dariau kaip cia iprasta-500 mascarpones,250 grietineles,250 jogurto naturalaus,citrinos sulciu,cukraus puse stiklines ir dar (esme) i krema imaisiau konservuotu kriausiu, supjaustytu gabaliukais,nu zinokit toki gaivuma priduoda (ne taip kaip su persikais ar kiviais) man zymiai skaniau :)sausainius dedam pilam krema vel sausainius vel krema ant virsaus uztarkavau sokolado su riesutais.
*

kiek prie sio recepto zelatinos dedasi?Ar cia is vis jos nesided,nes nepamineta? ax.gif blush2.gif
Piktukė
Labai mėgstu mascarponės tortą.. 4u.gif O gaminu taip:
500 g. mascarpones
300 g. grietinėlės
100 g. natūralaus jogurto
150 g. cukraus
4 arbatiniai šaukščiukai želatinos
šiek tiek (pagal skonį) citrinos rūgšties
naudoju pirktinį biskvitą
šokolado drožlių puošimui

Dėja neturiu foto, šąla dabar šaldytuve, vėliau nufotografuosiu bigsmile.gif
O suvalgom per 3-4 dienas, būna puikus bigsmile.gif

Pirmiausia želatiną užpilu 100g. šalto vandens ir palieku pusvalandžiui. Po pusvalandžio sustingusią pašildau iki virimo ir palieku atvėsti. Tuo metu suplaku iki standumo grietinėlę su cukrumi, tada sudedu mascarponę, jogurtą ir citrinos rūgštį ir vėl suplaku su plaktuvu iki vientisos masės (paragauju, ar patinka skonis biggrin.gif ). Tada į kepimo formą įdedu biskvitą ir sutepu kokia tik turiu skystesne uogiene (dabar darau su slyvų, niam rolleyes.gif ). Į masę po truputį maišydama supilu atvėsusią želatiną, išmaišau ir supilu į kepimo formą ir palieku per naktį ax.gif Ryte mėgaujuosi gaiviu tortu... wub.gif
spilgiukee
vakar antra karta dariau torta pagal berta75 recepta, kuris skamba stai sitaip:

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

500 gr. mascarpones sūrio
400 gr. grietinėlės
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilino
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.

Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

pirma karta dariau torta saziningai pagal duota recepta, bet antraji karta pertepiau biskvita su uogiene, nes be jos tortas man atrodo kiek sausokas g.gif ir stai rezultatas smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
ELlJA
Aš irgi kepiau ši tortą pagal šį receptą - man buvo per daug rūgšties, nors ir nedėjau visos citrinos sulčių, o puse citrinos puse apelsino - man buvo per rūgštu. Viską sugadino jogurtas. Ryt vėl bandysiu daryti, bet jogurto nedėsiu - dėsiu grietinėlės daugiau ir mascarponės, dar girdėjau, jog su konservuotom kriaušėm skanu wink.gif
airius
QUOTE(ELlJA @ 2010 11 26, 12:30)
Aš irgi kepiau ši tortą pagal šį receptą - man buvo per daug rūgšties, nors ir nedėjau visos citrinos sulčių, o puse citrinos puse apelsino - man buvo per rūgštu. Viską sugadino jogurtas. Ryt vėl bandysiu daryti, bet jogurto nedėsiu - dėsiu grietinėlės daugiau ir mascarponės, dar girdėjau, jog su konservuotom kriaušėm skanu wink.gif
*

Gerai girdejai, labai skanu, karta pabandziau, tiesiog neturejau braskiu , tai skonis super, man patinka labai
spilgiukee
QUOTE(ELlJA @ 2010 11 26, 12:30)
*

hm, nezinau man jis kaip tik gavosi pirma karta be dvasios. gan nemazos citrinos sultis supyliau g.gif ir vis tiek truko to cinkelio doh.gif tai del to antraji karta ir pertepiau dar su uogiene biskvita thumbup.gif
nezinau, as manau, kad jeigu jogurta pakeisit grietinele, tai gausis is viso ziauriai riebu, nes sis tortas man ir taip atrodo bomba lotuliukas.gif bet zinoma, jeigu jums kazkas nesigauna, bandykit taip kaip sakot ir butinai lauksim rezultatu mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
ELlJA
spilgiukee, ai, ar taip ar taip - tortai tikra kalorijų bomba, tai ar šian tūkstantis ar ten irnesakyk.gif lotuliukas.gif Na nežinau, man tas natūralus jogurtas tokį rūgštumą pridavė, kad bandysiu arba be jo, arba su kokiu nors skoniu wink.gif
Pagaminus būtinai bus parodytas rezultatas.
P.s. Jūsų tortas laaaabai gražiai papuoštas ir labai skaniai atrodo 4u.gif Šaunuolė wub.gif
spilgiukee
QUOTE(ELlJA @ 2010 11 26, 18:50)
spilgiukee, ai, ar taip ar taip - tortai tikra kalorijų bomba, tai ar šian tūkstantis ar ten  irnesakyk.gif  lotuliukas.gif Na nežinau, man tas natūralus jogurtas tokį rūgštumą pridavė, kad bandysiu arba be jo, arba su kokiu nors skoniu wink.gif
Pagaminus būtinai bus parodytas rezultatas.
P.s. Jūsų tortas laaaabai gražiai papuoštas ir labai skaniai atrodo  4u.gif Šaunuolė  wub.gif
*

del kaloriju tai pritariu 100% doh.gif lotuliukas.gif zinot, gal as patarciau jums pabandyti kitos rusies jogurta mirksiukas.gif nes as va si karta si torta kepiau budama jav, tai, zinokit, produktai labai skiriasi (riebumas, tirstumas ir t.t.) tiek jogurtas, tiek pats mascarpones suris blink.gif tai ir jus, jeigu pakeistumete kitos rusies jogurta, gal bus ok rolleyes.gif
aciukas uz komplimentus 4u.gif vis po truputi tobuleju biggrin.gif dar vis galvoju kaip sonus kita karta uzmaskuosiu cool.gif
simisimi84
QUOTE(spilgiukee @ 2010 11 26, 07:21)
vakar antra karta dariau torta pagal berta75 recepta, kuris skamba stai sitaip:

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

500 gr. mascarpones sūrio
400 gr. grietinėlės
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilino
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

sakykite, čia normalu, kad biskvitas man iškepė tokio storio ohmy.gif per du trečdalius kepimo formos.... kaip čia atrodys? maniau jis kokių 2 cm bus...
spilgiukee
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 06, 18:41)
sakykite, čia normalu, kad biskvitas man iškepė tokio storio ohmy.gif per du trečdalius kepimo formos.... kaip čia atrodys? maniau jis kokių 2 cm bus...
*

kol atves jis truputi susileis mirksiukas.gif juo labiau, kai uzpilsite mascarpones mase. tad viskas tvarkoje mirksiukas.gif
simisimi84
QUOTE(spilgiukee @ 2011 01 06, 18:52)
kol atves jis truputi susileis mirksiukas.gif juo labiau, kai uzpilsite mascarpones mase. tad viskas tvarkoje mirksiukas.gif
*

ataušo, bet vis vien jis toks storas..... gal nupjauti? 3 ar 4 cm atvesusio
spilgiukee
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 06, 19:00)
ataušo, bet vis vien jis toks storas..... gal nupjauti? 3 ar 4 cm atvesusio
*

bandykite tada apslakstyti kokiomis nors sultimis... g.gif igaus geresni skoni pats tortas ir susileis tuo paciu. tai gal pasirinkote maza forma? arba jusu biskvitas gavosi kazkoks pagerintas mirksiukas.gif biggrin.gif
rugiagele26
Nagi padarykite biskvito stori, koks jums tinkamas, kokios problemos doh.gif
simisimi84
QUOTE(spilgiukee @ 2011 01 06, 19:03)
bandykite tada apslakstyti kokiomis nors sultimis... g.gif igaus geresni skoni pats tortas ir susileis tuo paciu. tai gal pasirinkote maza forma? arba jusu biskvitas gavosi kazkoks pagerintas mirksiukas.gif  biggrin.gif
*

forma 26 cm. nieko, nupjoviau dalį, sūnus sudorojo ir viskas ok jau smile.gif
spilgiukee
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 06, 21:39)
forma 26 cm. nieko, nupjoviau dalį, sūnus sudorojo ir viskas ok jau smile.gif
*

super mirksiukas.gif skanumynais tikiuosi pasidalinsite su visais thumbup.gif
astaria
Kadangi turėjau tik pagrindinius ingredientus, pabandžiau supaprastintą variantą: maskarponės sūris, kond. pienas, citrinos sultys, grietinėlė ir griet. standiklis... Žymiai skaniau, tongue.gif daugiau nedėsiu jokio jogurto ir jokių ten želatinų. Aišku, konsistencija biškį kitokia, toks labiau kreminis negu želinis.
spilgiukee
QUOTE(astaria @ 2011 01 06, 23:19)
Kadangi turėjau tik pagrindinius ingredientus, pabandžiau supaprastintą variantą: maskarponės sūris, kond. pienas, citrinos sultys, grietinėlė ir griet. standiklis...  Žymiai skaniau, tongue.gif  daugiau nedėsiu jokio jogurto ir jokių ten želatinų. Aišku, konsistencija biškį kitokia, toks labiau kreminis negu želinis.
*

o tas standiklis veikia kaip zelatina? gal galit ideti pilna receptuka rolleyes.gif aciukas 4u.gif
simisimi84
QUOTE(spilgiukee @ 2011 01 06, 21:51)
super mirksiukas.gif  skanumynais tikiuosi pasidalinsite su visais thumbup.gif
*

padariau jį, gavosi toks tvirtas, kreminis, visai ne želinis, konsistencija ideali, bet jau toks vidutiniškas.... paskaičiusi, kad gali būti posausis prie biskvito, tai sutepiau trupučiu uogienės biskvitą, dar citrinos sultimis palaisčiau, bet rezultatas toks nežinau.... gerai kad uogienės dėjau, skonį nors suteikė.. antrą kart jo nedarysiu... vyras į darbą išnešė, ten viską sudoroja smile.gif
spilgiukee
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 07, 15:09)
padariau jį, gavosi toks tvirtas, kreminis, visai ne želinis, konsistencija ideali, bet jau toks vidutiniškas.... paskaičiusi, kad gali būti posausis prie biskvito, tai sutepiau trupučiu uogienės biskvitą, dar citrinos sultimis palaisčiau, bet rezultatas toks nežinau.... gerai kad uogienės dėjau, skonį nors suteikė.. antrą kart jo nedarysiu... vyras į darbą išnešė, ten viską sudoroja smile.gif
*

niu va ax.gif mes tai ji dievinam, nors is tikro man paciai jis atsibodo doh.gif
pienia
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 07, 15:09)
*

Tik nenusivilkite, nes yra kitu puikiu receptu , kuriuos galite pabandyti. Man labai patinka ziureti cia.
As ji pakoreguoju pagal save.
Arba sita darau, taip pat pakoreguodama
ziureti cia
As asmeniskai nemegstu biskvitu ir uogieniu ant jo, nes noriu jausti maskarpones skoni! wub.gif
astaria
QUOTE(spilgiukee @ 2011 01 06, 22:30)
o tas standiklis veikia kaip zelatina? gal galit ideti pilna receptuka rolleyes.gif  aciukas 4u.gif
*

toks ir receptas: maskarponės 500g, kond pieno beveik visas ind, 1 citrinos sultys, apie 300 g grietinėlės + 2 pokeliai standiklio.
apačioj pirktinis biskvitas, suteptas trintom braškėm.
niurkadanyla
Sveiki,noriu ir as pasidalint savo maskarpones torto recepta

200g sausainiu su kiausiniais(as visada perku juos IKI pardatuviai.Tuokie pailgi.
didelis puodelis kavo
grietineles 300g
zelatino 35g-40g(galima usbrinkit apelsinu sultisia)
cukraus 300gr
maskarpone 250g
kiausinio 5vnt
Paruosiam forma:istepam forma svietu ir padedam kad sustinktu.Paskuj sausainius trumpam mirkinam kavos sirupe(as padarau saldzia kava,perkuosiu ir nauduoju)ir klijuojam prie senu formos,ir ant dugno.
gietinele isplakama su 50gr cukrumi ir ziupsnelis citrinos ruksties.
250gr cukraus uzpilama vandens kad cukru apsemti,ir verdama tol kol patikrinus su sakute,pradetu pustis burbulai.O tuo metu plakami iki puti kiausiniai.Kai cukrus bus parostas ,plona srovele pilam i kiausinius.Plakam kol atves,paskuj sudedad maskarpone suri.Sudedam isplakta grietinele,ismaisom atsargiai ir supilam istirpinta zelatina.visa mase sudedam i forma ,kuri paruosta su saisainiai.
Tuorta papuosiu su kakava,per seteli.
tikiosi kad gerai aprasiau.jai kas tai rasikit.pajeskuosiu kazkur buvo fotas,tik nielabai moku cia idet
another
QUOTE(niurkadanyla @ 2011 01 09, 10:19)
Sveiki,noriu ir as pasidalint savo maskarpones torto recepta

*

man čia panašiau į Tiramisu, o ne į mascarponės tortą ax.gif
simisimi84
QUOTE(pienia @ 2011 01 07, 17:00)
Tik nenusivilkite, nes yra kitu puikiu receptu , kuriuos galite pabandyti. Man labai patinka ziureti cia.
As ji pakoreguoju pagal save.
Arba sita darau, taip pat pakoreguodama
ziureti cia
As asmeniskai nemegstu biskvitu ir uogieniu ant jo, nes noriu jausti maskarpones skoni! wub.gif
*

nenusivyliau, bandysiu dar ką nors, nes turiu kelis kg mascarponės, galiojimas baiginėjasi.... jei neišdalinsiu, teks kepti kažką... deja, nuorodų neatidaro... gal žinote dar ką įdomaus su mascarpone....? 4u.gif
pienia
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 09, 14:22)
nenusivyliau, bandysiu dar ką nors, nes turiu kelis kg mascarponės, galiojimas baiginėjasi.... jei neišdalinsiu, teks kepti kažką... deja, nuorodų neatidaro... gal žinote dar ką įdomaus su mascarpone....?  4u.gif
*

http://irri-style.blogspot.com/2010/02/nek...io-pyragas.html
gal taip atidarys

http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/07/t...uodaisiais.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.