Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tortas su mascarpone sūriu 2
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Dianaaa1215
Maximoje mascarponė 500gr - 8,99 ax.gif
astaria
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 05 27, 15:39)
Aš kaupiuosi kitam savaitgaliui daryti tortą su mascarpone ax.gif , o centruose braškių yra šviežių?
*

turguj tai tikrai yra, nuo 6,5 Lt/kg

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 05 31, 09:25)
Maximoje mascarponė 500gr - 8,99 ax.gif
*

kaip tik dukriukas užsiprašė maskarponinio torto gimtadieniui rolleyes.gif
dziaugsmelis7x7
QUOTE(airius @ 2011 05 27, 14:50)
Ziurint pagal koki recepta darai ax.gif
*

na tarkim sis...
ir jei maskarpone suris daromas namuose.
cia dedama kondensuotas pienas,bet ar uztenka saldumo vien nuo kondensuoto pieno?

MASKARPONE TORTAS

Surio mase:
20g. zelatinos uzpiliau nedideliu kiekiu (apie 50ml) salto vandens ir palikau brinkti. Tuo metu sumaisiau su blenderiu viena indeli kondensuoto pieno, 0.5kg mascarpone, 1 citrinos sultys, 500g jogurto (mano atveju buvo persiku skonio). I isbrinkusi zelatina ipiliau dar apie 70-100ml pakainkamai silto vandens ir gerai ismaisiau, kad istirptu zelatina. Sia zelatina piliau i surio mase nuolat maisydama mase su blenderiu. Tada viska idejau i saldytuva. Kol surio mase salo saldytuve, suplakaiu dideli indeli giretineles 35%(ten tikriausiai yra 400 arba 450g). Mase saldytuve pradejo pas mane stingti jau mazdaug po 15-20 min (taip greitai, nes visi produktai buvo naudojami salti is saldyuvo). Tada i sia mase imaisiau giretinele. Paemiau forma kepimui su krastais aukstais ir ant dugno idejau biskvita (savo recepta parasysiu zemiau). Ant biskvito ispiliau mazdaug puse mases ir tada sudejau supjaustytus kubeliais konservuotus persikus (turejau toki standartini indeli konservuotu tik palikau 5 puseles papuosimui). Persikus uzpiliau likusia surio mase ir viska idejau i saldytuva. Puosiau jau po valandikes tai virsus bent jau buvo gerai sustinges. O seip valgem tik kita diena nors rasoma kad pakaktu ir 4 val.
Biskvitas:
2 kiausiniai (atskirti trynius ir baltymus suplakti), 4 saukstai vanilinio cukraus, 3 saukstai miltu, 1 saukstas krakmolo, 1 arb. saukstelis kepimo milteliu, augalinis aliejus 2 saukstai, vanduo 1,5 sauksto. Cia surasyta butent nestoram (apie 1 cm storio) 1 biskvitui jei kepti standartinio dydzio formoje.
Ir viena maza paslaptis: jei norite papuosti torta su plakta grietinele, idekite i ja pries suplakant FIX grietineles standiklo (500 ml grietineles reikes 2 pakeliu FIX). Tada ispaustos geles ar kitas arnamentas nepakeis savo formos ir neisleis skysciu.
Dianaaa1215
Mano savaitgalio mascarponės tortukas tirpstantis burnoje
user posted image
user posted image
Dianaaa1215
Gal man kas paaiškins,kodėl kai supyliau ištirpintą želatiną į mascarponės masę,man pradėjo traukti gumuliukais?lygtai atvėsusi buvo želatina.Ačiū.Bet skoniui nepakenkė blush2.gif
pienia
Galiu pasakyti kaip darau, nes ir man buvo tokia problema. Lyg ir nemaišė, bet nepatogu kažkaip. Tai va. Ištirpusią želatiną vėl pašildau, ją pilu į pašildytą grietinėlę ir suplaku mikseriu. Vienodoj temperatūroj abi susiriša ir jokių burbuliukų nebūna biggrin.gif
Dianaaa1215
O pašildyta grietinėlė susiplaka?
airius
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 07, 11:15)
*

Ne, taip galima tik sviesta suplakti, reikia atsaldyt, geriau per nakti, tada gali plakt 4u.gif
Letune
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 06, 14:50)
Gal man kas paaiškins,kodėl kai supyliau ištirpintą želatiną į mascarponės masę,man pradėjo traukti gumuliukais?lygtai atvėsusi buvo želatina.Ačiū.Bet skoniui nepakenkė blush2.gif
*

Tie guziukai labai erzina-tai sušokusi želatina. Man taip irgi buvo nutikę, irgi atrodė, kad želatina atšąlusi, bet vis tik želatinos ir masės, į kurią pili, temperatūros turi būti vienodos. Todėl atšalusią grietinėlę (arba maskarponės masę taip pat) iš anksto išplaku ir laikau ją ant stalo, kad ji sušiltų, o želatiną atvėsinu— taip jų temperatūros suvienodėja. Ir dar: reikia ne želatiną įmaišyti į masę, o atsiskyrus ketvirtadalį masės iš akies, po vieną šaukštą per kokius keturis kartus įmaišyti masę į želatiną, o tik tada želatinos mišinį sumaišyti su likusia mase. Išbandyta. Taip patarė profesionalė Glacee.
QUOTE(pienia @ 2011 06 06, 17:13)
Galiu pasakyti kaip darau, nes ir man buvo tokia problema. Lyg ir nemaišė, bet nepatogu kažkaip. Tai va. Ištirpusią želatiną vėl pašildau, ją pilu į pašildytą grietinėlę ir suplaku mikseriu. Vienodoj temperatūroj abi susiriša ir jokių burbuliukų nebūna biggrin.gif
*

Tai tik gelbstintis iš bėdos būdas.Aš truputį pašildžiau gatavą mišinį su gumuliukais Bet kartais antrą kartą šildant mišinį su želatina jis sunkiai stingsta.

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 07, 11:15)
*

QUOTE(airius @ 2011 06 07, 17:49)
Ne, taip galima tik sviesta suplakti, reikia atsaldyt, geriau per nakti, tada gali plakt 4u.gif
*

Norint nesuplakti sviesto, grietinėlė plakama ne aukštesnės kaip 8 laipsnių temperatūros.
astaria
Gal žinot kodėl braškės, vynuogės pavandenijo, ir ką daryt kad to išvengti? Skoniui nepakenkė, tik vaizdui
Liusii
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 22, 15:10)
laaaabai skanus sūrio tortas iš Saulėtos virtuvės su mascarpone, kond. pienu, migdolais, medumi....

user posted image
*

o kaip paziureti jo tikslu recepta? ten kazkokiu registraciju reikia unsure.gif gal jus galit cia parasyt? ax.gif
Frezija13
[quote=Dianaaa1215,2011 06 06, 14:50]
)_______________________
Nežinau kodėl taip nutiko, gal peršildyta g.gif .
Niekad taip nepasitaikė. aš maskarpone išsuku su grietinele, trupuciu van.cukraus, kartais patarkuota citrinos zievele, po to plakant mikseriu palaipsniui supilu tirpintą želatina.

Labai mėgstam tortukus au mascarpone arba ricotta. thumbup.gif
Minna
QUOTE(astaria @ 2011 07 19, 07:46)
Gal žinot kodėl braškės, vynuogės pavandenijo, ir ką daryt kad to išvengti? Skoniui nepakenkė, tik vaizdui
*

Kad nepavandenytu uogos, as asmeniskai virsu su spec tortu zele paglazuruoju, ir grazu ir naudinga, vadinasi "tortenguss" Dr. Oetker firmos, buna ir skaidriu ir bespalviu ir su skoniu wub.gif
astaria
QUOTE(Minna @ 2011 07 28, 08:47)
Kad nepavandenytu uogos, as asmeniskai virsu su spec tortu zele paglazuruoju, ir grazu ir naudinga, vadinasi "tortenguss" Dr. Oetker firmos, buna ir skaidriu ir bespalviu ir su skoniu wub.gif
*

Kada? nes aš užpilu sūrio masę, dedu šaldytuvan 10 minučių, ištraukiu dar nepilnai apstengusį ir dėliuoju įspausdama tas uogas.
"tortenguss" tepti prieš dedant uogas ar po?
Piktukė
O aš jau kelintą kartą gaminu ir atrodo vėl man nepasiseks su ta želatina.. Gerai gavosi tik porą kartų, tik niekaip nesuprantu kodėl. Atrodo visada taip pat darau, o vienais kartais atsiranda tų želatinos gumuliukų, o kitais viskas lygu, gražu... Jau net pradedu nusiminti... verysad.gif Ir temperatūra lyg ir suvienodinu, ir maišau atsargiai..
rosebud1
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 06, 10:21)
Mano savaitgalio mascarponės tortukas tirpstantis burnoje
*

thumbup.gif
Letune
QUOTE(Piktukė @ 2011 08 14, 20:30)
O aš jau kelintą kartą gaminu ir atrodo vėl man nepasiseks su ta želatina.. Gerai gavosi tik porą kartų, tik niekaip nesuprantu kodėl. Atrodo visada taip pat darau, o vienais kartais atsiranda tų želatinos gumuliukų, o kitais viskas lygu, gražu... Jau net pradedu nusiminti... verysad.gif  Ir temperatūra lyg ir suvienodinu, ir maišau atsargiai..
*

Šitą nusivylimą esu patyrusi ne kartą ir pradžioj kol nežinojau kame reikalas, buvo net noras tortus daryti bepraeinantis. verysad.gif
Tikrai visa problema yra tik želatinos tirpalo ir masės (kremo), į kurią įmaišai želatiną, temperatūrų skirtume. T. y. kremas prieš sumaišant su želatina turi būti pastovėjęs ant stalo, kad apšiltų, o želatinos tirpalas atvėsęs.
Be to reikia ne želatiną pilti į masę, o atsėmus kelis šaukštus masės išmaišyti želatinos tirpale, o po to įmaišyti dar ketvirtadalį masės į želatiną, ir galiausiai atskiestą želatinos tirpalą įmaišyti visą į kremo masę. Tikrai išbandyta ir pasiteisino.
hazelnut
QUOTE(Liusii @ 2011 07 21, 14:12)
o kaip paziureti jo tikslu recepta? ten kazkokiu registraciju reikia  unsure.gif gal jus galit cia parasyt?  ax.gif
*

tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas

Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos

Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.

Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.

Skanaus!
Piktukė
QUOTE(Letune @ 2011 08 16, 15:17)
Šitą nusivylimą esu patyrusi ne kartą ir pradžioj kol nežinojau kame reikalas, buvo net noras tortus daryti bepraeinantis.   verysad.gif
Tikrai visa problema yra tik želatinos tirpalo ir masės (kremo), į kurią įmaišai želatiną, temperatūrų skirtume. T. y. kremas prieš sumaišant su želatina turi būti pastovėjęs ant stalo, kad apšiltų, o želatinos tirpalas atvėsęs.
Be to reikia ne želatiną pilti į masę, o atsėmus kelis šaukštus masės išmaišyti želatinos tirpale, o po to įmaišyti dar ketvirtadalį masės į želatiną, ir galiausiai atskiestą želatinos tirpalą įmaišyti visą į kremo masę. Tikrai išbandyta ir pasiteisino.
*

Niekad taip negirdėjau... g.gif Būtinai reikės išbandyti, kai kitą kartą darysiu, ačiū bigsmile.gif

Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?
Letune
QUOTE(Piktukė @ 2011 08 16, 23:11)
Niekad taip negirdėjau... g.gif  Būtinai reikės išbandyti, kai kitą kartą darysiu, ačiū bigsmile.gif

Dar vienas klausimas apie tą pačią želatiną. Man kai atvėsta želatina, pradeda vėl tirštėti. Ar į tokią ir reikia maišyti, ar negalima jai leisti vėl tirštėti?
*

Reikia įmaišyti į želatinos tirpalą apšilusį kremą kol želatina dar nepradėjusi tirštėti, nes jei jau ji pradėjo tirštėti — tai jau bus guzeliai įmaišius kremo. Jei jau želatina ėmė tirštėti, iš bėdos ją reikia vėl vos vos pašildyti ir atvėsinti, stebint, kad vėl neimtų tirštėti. Bet su kiekvienu nauju pašildymu teigiama, kad jos stingdymo savybės silpnėja. mirksiukas.gif
ViduxKLP
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 16, 19:57)
tas blogas uždarytas, o tikras receptas yra iš kito blog'o - Savaitgalio rendez-vous.
Tikrasis receptas
Skanaus!
*

Esu porą kartų gaminusi. Man tai labai skanu ir gan greitai padaroma. Patiko ir draugams kas ragavo :super
Magnifique
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 16, 21:57)
Tikrasis receptas
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
didelis šaukštas medaus
3 v. š. želatinos

Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.

Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame.  Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.

Skanaus!
*

Šis-nuostabus!Nuolat jį darau,visom įmanomom progom ir dar užsakymų gaunu,kad padaryčiau thumbup.gif Tik bent jau mano nuomone,reik naudot tik Selgos sausainius be priedų,nes pvz.Gaidelis turi tokį savitą prieskonį,kuris ten visai netinka unsure.gif O bendrai paėmus tortas-idealus.Kai kam iš draugių nesigavo padaryt,bet man dar nei karto nebuvo nepasisekę padaryt,o dariau jį gal jau 15 kartų doh.gif lotuliukas.gif
Alincia
QUOTE(hazelnut @ 2011 08 16, 21:57)
Tikrasis receptas
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
didelis šaukštas medaus
3 v. š. želatinos

Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame.  Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.

Skanaus!
*

O kondensuotas pienas su cukrumi ar tiesiog tas nesaldus?
Aciu 4u.gif
Dianaaa1215
Saldus sutirštintas kondensuotas pienas 4u.gif
kirbe
QUOTE(Piktukė @ 2011 08 16, 22:11)
:

*

nedarykit klaidos......neleiskit želatinai atvėsti pilnai...ysivaizduokit kremas šaltokas,želatina atvėsusi...supilat ir per greitai sutraukia želatina....todėl gaunasi tokie siuliukai ir gumuliukai...želatina ištirpinas ir iš karto pilkit y krema-bus viskas gerai...žinoma ne verdančia,bet ir neatšaldykit-tegul buna normaliai tokia šilta.....

o dėl temperaturu skirtumo-tai galioja maišant grietinėlę su sviestiniu kremuku....va tada reikia stengtis ,kad temperaturos butu vienodos.....
tai tiek...sėkmės
rabelkyte
atnesu savo savaitgali daryta mascarponini torta.
Pertepimas grietinele + mascarpone ir cukrus, o biskvita sulaisciau konservuoto ananaso tuo skysciu ir biskvita apdejau griezineliais ananaso. Kas valge labai gyre, bet man kazko truko g.gif gal daugiau ananaso reikejo unsure.gif Puosyba pradedanciosios, tai del broku nepykit blush2.gif
user posted image
another
QUOTE(kirbe @ 2011 08 31, 13:35)
nedarykit klaidos......neleiskit želatinai atvėsti pilnai...ysivaizduokit kremas šaltokas,želatina atvėsusi...supilat ir per greitai sutraukia želatina....todėl gaunasi tokie siuliukai ir gumuliukai...želatina ištirpinas ir iš karto pilkit y krema-bus viskas gerai...žinoma ne verdančia,bet ir neatšaldykit-tegul buna normaliai tokia šilta.....
*

drinks_cheers.gif
Aš jau keletą metų gaminu šį tortą, tai man niekada gumuliukų nebūna, o darau taip- pirmiausiai išspaudžiu apelsinų sultis ir suberiu ten želatiną, ji brinksta, kol aš pasidarau kremą. Tada indelį su želatina įstatau į karšto vandens vonelę ir maišau, kai tik pradeda skystėti ir nebelieka gumuliukų, iškart pilu į kremą. Ir viskas- želatina nebūna karšta, tik vos pašildyta ir visada gaunasi ax.gif
skirmantuks81
Sveikos, dariau ir aš naminę marscaponę... lyginant su pirktine, man gavosi geltonesnė, į indą niekas nenuvarvėjo pernaktį, ir vyras paragavęs sakė jog jam labiau panašu į grietinę. Ką aš ne taip galėjau padaryti?
atograza
Esu jau nemazai kartu dariusi namine maskarpone ir man tik viena karta buvo nepavykę. Tuo kartu buvo naminė grietinėlė jau gyžtelėjusi, t.y. jau pasidariusi rūgsti, todėl man ji nesutirštėjo. Iš kolegės praktikos, galiu pasakyti, kad kai jai nepavykdavo, tai ji būdavo nepasiekia 90 laipsniu temperaturos, per mazai ipildavo citrinu sulčių, per reta paimdavo merle ir per ja isbėgdavo viskas i inda. Tavo aveju, gal kaip tik per tanki medžiaga gal buvo paimta, kad nei laso neisvarvėjo skyscio. Bet jei sutirštėjo maskarponė ir gavosi savo tirštumu artima pirktinei, gal ir viskas pavyko smile.gif
skirmantuks81
QUOTE(atograza @ 2011 09 27, 11:50)
Esu jau nemazai kartu dariusi namine maskarpone ir man tik viena karta buvo nepavykę. Tuo kartu buvo naminė grietinėlė jau gyžtelėjusi, t.y. jau pasidariusi rūgsti, todėl man ji nesutirštėjo. Iš kolegės praktikos, galiu pasakyti, kad kai jai nepavykdavo, tai ji būdavo nepasiekia 90 laipsniu temperaturos, per mazai ipildavo citrinu sulčių, per reta paimdavo merle ir per ja isbėgdavo viskas i inda. Tavo aveju, gal kaip tik per tanki medžiaga gal buvo paimta, kad nei laso neisvarvėjo skyscio. Bet jei sutirštėjo maskarponė ir gavosi savo tirštumu artima pirktinei, gal ir viskas pavyko smile.gif
*

sutirštėti tai viskas sutirštėjo, konsistencija panaši, tik va spalva geltonesnė ir skoniu nu riebokas kažkas, nam gal į sūrį panaįu buvo, vyrui į grietinę... o merlius tikrai pas mane tankus, gal čia tame bėda...
o sakykit, jei turiu grietinėlę, kurios galiojimas baigiasi ryt, tai pasidarius marscapone ar jis taip pat galiotų tik iki ryt, ar pasikaitinus prasitęsia galiojimas???
atograza
Jei grietinėlė vis dar saldi, nerūgsti - darykit mascarponę, o kai sustings - dėkite i saldikli, kai reikes atitirpinsite ir ji bus kaip sviezia smile.gif

PS. o kas del geltonos spalvos, jei grietinele namine, tai labai normalu, nes ji riebesnė. Mano visad buna gelsvos spalvos, vos vos, gali ir citrinos sultys dazyti gelsvai.
airius
QUOTE(atograza @ 2011 09 27, 11:50)
*

Sveiki, galvoju ir as daryt namine maskarpone, nes pas mus sunku ja gaut doh.gif , sakykit o ta 90 laipsniu su termometru matuojat ar sprendziat pagal isvaizda ax.gif , ir gal kokias gudrybes isduosit kaip darot blush2.gif
Erina
QUOTE(Letune @ 2011 08 16, 15:17)

Visada tik taip ir darau drinks_cheers.gif . Po mažą šaukštelį kremo dedu į išbrinkinbtą želatiną ir maišau maišau maišau. kai jau gerai praskiedžiu želatiną, tada viską pilu į masę. Gal kai kam pasirodys žaidimas, bet kitaip nemokėdavau normalaus torto sustingdint. O dabar ir fantos ir maskarponės ir kiti žalatininiai tortai gaunasi lygutėliai be gumulų.
atograza
QUOTE(airius @ 2011 09 27, 15:09)
Sveiki, galvoju ir as daryt namine maskarpone, nes pas mus sunku ja gaut doh.gif , sakykit o ta 90 laipsniu su termometru matuojat ar sprendziat pagal isvaizda ax.gif , ir gal kokias gudrybes isduosit kaip darot blush2.gif
*

Jokių gudrybių nėra smile.gif Būtinai temperatūra reikia matuoti termometru. Puodą su grietinėle įstatyti į kitą puodą su verdančiu vandeniu ir ant nedidelės ugnies grietinėlę pvz 500 g. kaitinti, pastoviai maišant iki 90 laipsnių, įpilti 1 valg.šaukštą citrinų sulčių, dar maišant pakaitinti apie 2 min. ir nukelti nuo ugnies. Palikti pastovėti apie pusvalandį, kelis kart esu palikusi porai valandų ir viskas buvo ok, tada supilti masę į sietelį išklota keliais sluoksniais merlės, kai atvėsta, statyti į šaldytuvą, mažiausiai 24 val. 4u.gif
Elegantiškai sninga
Iš šių receptų būtinai pasiskolinsiu idėjų, nes per daug skaniai dauguma jų skamba biggrin.gif 4u.gif
airius
QUOTE(atograza @ 2011 09 28, 10:24)
Jokių gudrybių nėra  smile.gif  Būtinai temperatūra reikia matuoti termometru. Puodą su grietinėle įstatyti į kitą puodą su verdančiu vandeniu ir ant nedidelės ugnies grietinėlę pvz 500 g. kaitinti, pastoviai maišant iki 90 laipsnių, įpilti 1 valg.šaukštą citrinų sulčių, dar maišant pakaitinti apie 2 min. ir nukelti nuo ugnies. Palikti pastovėti apie pusvalandį, kelis kart esu palikusi porai valandų ir viskas buvo ok, tada supilti masę į sietelį išklota keliais sluoksniais merlės, kai atvėsta, statyti į šaldytuvą, mažiausiai 24 val.  4u.gif
*

Aciu labai, tikrai bus isbandyta 4u.gif , o sakot galima maskarpone uzsaldyt, ar ji nepakinta g.gif
atograza
As asmeniškai atitirpintos nemaciau, taciau šaldiklyje jau turiu jos atsargų smile.gif Mano kolegė išbandė ją šaldant, ir mane patikino kad viskas OK.
poniajurate
As buvau uzsaldzius pirktine mascarpone ir gavos nekas:(atitirpinus jinai tokiais gumuliukais,kaip perplakta grietinele.As dar bandziau ja suplakti su cukrumi gal susivienodys,bet tik atsiskyre dar daugiau skyscio ir nieko nesigavo.Na cia mano patirtis,nusprendziau daugiau nesaldyt:(
airius
QUOTE(poniajurate @ 2011 09 29, 16:28)
As buvau uzsaldzius pirktine mascarpone ir gavos nekas:(atitirpinus jinai tokiais gumuliukais,kaip perplakta grietinele.As dar bandziau ja suplakti su cukrumi gal susivienodys,bet tik atsiskyre dar daugiau skyscio ir nieko nesigavo.Na cia mano patirtis,nusprendziau daugiau nesaldyt:(
*

Va va, as apie ta pati, man tas pats buvo, idomu kaip savos gamybos g.gif ,
atograza informuokit , kai bandysit atsaldyta naudot, kaip ji, ar nepakito 4u.gif
simulcikas
QUOTE(airius @ 2011 09 29, 22:51)
Va va, as apie ta pati, man tas pats buvo, idomu kaip savos gamybos g.gif ,
atograza informuokit , kai bandysit atsaldyta naudot, kaip ji, ar nepakito 4u.gif
*

isemus is saldiklio maskarpone as pasiulyciau vel deti i kiaurasamti su marle, per nakti turetu atsilti ir nusivarveti siek tiek skyscio. tik nereikia storai marles det. pabandylit gal pavyks. as su maskarpone nebandziau bet bandziau su saldytom pasukom
ELlJA
Aš dar girdėjau apie šaldytą kefyrą...sušaldai pakelį kameroj, ištrauki ir leidi nuvarvėti... bet niekad nebandžiau..gal yra labiau patyrusių? ax.gif
Lince J
QUOTE(ELlJA @ 2011 10 04, 08:47)
Aš dar girdėjau apie šaldytą kefyrą...sušaldai pakelį kameroj, ištrauki ir leidi nuvarvėti... bet niekad nebandžiau..gal yra labiau patyrusių?  ax.gif
*

taip taip as darau taip thumbup.gif gaunasi kaip svelnioji varskyte tokia nereali man ji. thumbup.gif
knopke*
man irgi labai labai skanu thumbup.gif
simulcikas
QUOTE(Lince J @ 2011 10 04, 12:47)
taip taip as darau taip  thumbup.gif gaunasi kaip svelnioji varskyte tokia nereali man ji. thumbup.gif
*

as su pasukom darau, man ir patinka ta svelni varskyte rolleyes.gif
Prila
QUOTE(simulcikas @ 2011 10 04, 20:59)
as su pasukom darau, man ir patinka ta svelni varskyte  rolleyes.gif
*

pirktinem pasukom?
laukugelele 03
Pyragas su maskarpone

user posted image
INGREDIENTAI:
B i s k v i t u i:
2 kiaušinių,
50 g cukraus,
1 šaukšto su kaupu miltų,
1 šaukšto kukurūzų krakmolo.

R a b a r b a r ų sluoksniui:
1-1,5 l nuluptų ir supjaustytų rabarbarų,
200 g cukraus,
2 nubrauktų šaukštų želatinos.

M a s k a r p o n ė s sluoksniui:
200 g maskarponės sūrio,
250 g grietinės,
6 šaukštų cukraus,
vanilinio cukraus,

1 nubraukto šaukšto želatinos,
60 g juodojo šokolado.
GAMINIMAS:

Želatiną išbrinkinkite. Paruoškite biskvitą. kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi iki purumo. Suberkite persijotus su krakmolu miltus, gerai išmaišykite. Atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Paruoštą masę sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę.

Kepkite 10-12 min., kol gražiai paruduos. Atvėsinkite. Supjaustytus rabarbarus su cukrumi suberkite į puodą ir užvirinkite. Virkite kelias minutes, kol ištirps cukrus ir rabarbarai suminkštės. Nukaiskite ir nupilkite apie 100 ml susidariusio sirupo, atvėsinkite. Į likusią` masę supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite, atvėsinkite

Maskarponės sūrį sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Įmaišykite ištirpintą želatiną ir susmulkintą šokoladą. Rabarbarų sirupu apšlakstykite biskvitą. Ant jo uždėkite rabarbarų masę, ant viršaus - maskarponės masę. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

simulcikas
QUOTE(Prila @ 2011 10 10, 20:32)
pirktinem pasukom?
*

taip pirktinem
sambuka**
QUOTE(simulcikas @ 2011 10 11, 00:00)
taip pirktinem
*

O kiek gramu varskytes gaunasi is pasuku?
As saldziau kefyra 7%,tai man gavosi 300g
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.