Visgi man (asmeniškai) yra priimtimiausias salves123 atsakymas. Jeigu mane girtų ir liaupsintų kiekvieną dieną, tai būtų ne kas
QUOTE(laureta @ 2008 11 05, 16:47) Visgi man (asmeniškai) yra priimtimiausias salves123 atsakymas. Jeigu mane girtų ir liaupsintų kiekvieną dieną, tai būtų ne kas Viskas turi būti subalansuota. Abu turi pastebėti vienas kito pastangas savo atžvilgiu ir įvertinti jas. Jei viską priimsi kaip įprastą, privalomą dalyką, gali pradingti motyvacija stengtis... QUOTE(laureta @ 2008 10 31, 02:55) Šiuolaikinės moterys vis labiau tampa nepriklausomos nuo vyrų. Šalia tokių moterų vyrams labai sunku. Ar gali vyras jausti vyru šalia stiprios moters? Nemanau. Tai neįmanoma. QUOTE(kristule666 @ 2008 11 04, 12:01) bet yra posakis, gal jau cia rase, kad uz kiekvieno stipraus vyro stovi stipri moteris...daug ka pasako manau...
Šiaip tai mamos išaugina sūnus. Motinos ir sūnaus santykis yra visiškai kitoks nei moters ir vyro. Visai nepriklausomai nuo to, kokia moteris yra - silpna ar stipri - ji turėtų nedaryti vieno dalyko: nesistengti savo vyrui pakeisti jo motiną. Moteris iš vyro gali padaryti arba mazgotę, arba karalių, lygiai taip pat kaip ir vyras iš moters gali padaryti arba menkystą, arba karalienę. Tiek vienu, tiek kitu atveju pastangų įdėti reikia tiek pat, skiriasi tik poliariškumas. Kol vyras matys savo moteryje moterį - tol jis pats visomis galimybėmis stengsis pateisinti jos lūkesčius, t.y. būti vyru. Bet kai savo moteryje vyras pamatys "motiną" - ne, ne savo vaikų, o savo paties motiną - jo aktyvumas pavirs pasyvumu arba atvirkščiai, subujos paaugliški kovos su motina kompleksai. Taigi, norint šalia savęs turėti stiprų vyrą tereikia šalia jo būti moterimi.
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 05, 22:36) Šiaip tai mamos išaugina sūnus. Motinos ir sūnaus santykis yra visiškai kitoks nei moters ir vyro. Visai nepriklausomai nuo to, kokia moteris yra - silpna ar stipri - ji turėtų nedaryti vieno dalyko: nesistengti savo vyrui pakeisti jo motiną. Moteris iš vyro gali padaryti arba mazgotę, arba karalių, lygiai taip pat kaip ir vyras iš moters gali padaryti arba menkystą, arba karalienę. Tiek vienu, tiek kitu atveju pastangų įdėti reikia tiek pat, skiriasi tik poliariškumas. Kol vyras matys savo moteryje moterį - tol jis pats visomis galimybėmis stengsis pateisinti jos lūkesčius, t.y. būti vyru. Bet kai savo moteryje vyras pamatys "motiną" - ne, ne savo vaikų, o savo paties motiną - jo aktyvumas pavirs pasyvumu arba atvirkščiai, subujos paaugliški kovos su motina kompleksai. Taigi, norint šalia savęs turėti stiprų vyrą tereikia šalia jo būti moterimi. Taigi - meilė vyrui ar moteriai - iš tiesų yra meilės mamai projekcija... Tartum amžinas troškimas krūties... QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 00:01) Taigi - meilė vyrui ar moteriai - iš tiesų yra meilės mamai projekcija... Tartum amžinas troškimas krūties... Aaaa..., o aš galvojau kodėl man tos krūties taip norisi... QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 00:01) Taigi - meilė vyrui ar moteriai - iš tiesų yra meilės mamai projekcija... Tartum amžinas troškimas krūties... Savo mamos jis įsimylėti negali, kadangi tai kvepia incestu;) Nešnekam apie 4-5 m amžiaus periodą, kai pasireiškia taip vadinamas Edipo kompleksas, iš kurio vėliau išaugama. Diedukas Jungas sako, kad vyras įsimyli tą moterį, kuri atitinka jo Animos projekciją. Anima gali turėti motinos bruožų, jei santykiai su motina buvo geri, bet gali ir neturėti. Anima yra sudėtinis-surinktinis pasąmoningas personažas, pasakyti, kad tai - mamos paveikslas reikštų to personažo supaprastinimą, kadangi jis apjungia kelių realių ir įsivaizduojamų moterų bruožus. Jungas netgi išskyrė 4 Animos pakopas, bet čia gal apie tai nebesiplėsiu QUOTE(mindudo @ 2008 11 05, 23:07) Dar šiek tiek minčių... Be krūties negali gyventi tik mažas kūdikis. Nė vienas suaugęs žmogus be krūties nenumirs. Ir jei rėkiama: aš be tavęs numirsiu! Neišgyvensiu! ir pan... - tai yra šantažas ir tokį žmogų reikia palikti... Papildyta: QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 05, 23:23) Savo mamos jis įsimylėti negali, kadangi tai kvepia incestu;) Nešnekam apie 4-5 m amžiaus periodą, kai pasireiškia taip vadinamas Edipo kompleksas, iš kurio vėliau išaugama. Diedukas Jungas sako, kad vyras įsimyli tą moterį, kuri atitinka jo Animos projekciją. Anima gali turėti motinos bruožų, jei santykiai su motina buvo geri, bet gali ir neturėti. Anima yra sudėtinis-surinktinis pasąmoningas personažas, pasakyti, kad tai - mamos paveikslas reikštų to personažo supaprastinimą, kadangi jis apjungia kelių realių ir įsivaizduojamų moterų bruožus. Jungas netgi išskyrė 4 Animos pakopas, bet čia gal apie tai nebesiplėsiu Diedukas Jungas - ne vienas mąstantis žmogus ant žemės... QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 00:29) Dar šiek tiek minčių... Be krūties negali gyventi tik mažas kūdikis. Nė vienas suaugęs žmogus be krūties nenumirs. Ir jei rėkiama: aš be tavęs numirsiu! Neišgyvensiu! ir pan... - tai yra šantažas ir tokį žmogų reikia palikti... Papildyta: Diedukas Jungas - ne vienas mąstantis žmogus ant žemės... Ne vienas. Bet vis dėlto jis yra vienas iš klasikinės asmenybės psichologijos šulų po šiai dienai. QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 05, 23:33) Ne vienas. Bet vis dėlto jis yra vienas iš klasikinės asmenybės psichologijos šulų po šiai dienai. Aš kadangi tokių protingų senelių neturėjau, tai viską per save perleidžiu... Jei pradėt mąstyti ratais, tai gal yra tiesos motinos troškime. Bet galima pritaikyti ir kitokias teorijas, kurių aš nežinau, bet mintys sukasi... Žodžiu aiškaus atsakymo iš savo paties vidaus neturiu. Beje manau, kad nemažai turi įtakos ar žmogus vadovaujasi sąmone ar pasąmone... Štai šiandien pastebėjau, kad man azijietės patinka... Na tikrai nieko bendro su mano motina... QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 00:29) Dar šiek tiek minčių... Be krūties negali gyventi tik mažas kūdikis. Nė vienas suaugęs žmogus be krūties nenumirs. Ir jei rėkiama: aš be tavęs numirsiu! Neišgyvensiu! ir pan... - tai yra šantažas ir tokį žmogų reikia palikti... Papildyta: Diedukas Jungas - ne vienas mąstantis žmogus ant žemės... QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 05, 23:33) Klasikinės. Įprastos. Nieko prieš, supranti? Visiškai nieko. Tik už. Bet vat man labai limpa ne jis. Nu ne jis ir tiek. Aš tokia nepaklusni. Man nelimpa kas paprasta, atrasta. Arba pamatau tame paprastume naują šviesą... Jungo žinovė nesu. ... tas krūties jausmas man labai artimas. Jis manyje kabina kažką, ko nesuvokiu. Galiu daug skaityt ar analizuot - būna, nekabina ir taškas QUOTE(Medinis @ 2008 11 06, 00:36) Aš kadangi tokių protingų senelių neturėjau, tai viską per save perleidžiu... Jei pradėt mąstyti ratais, tai gal yra tiesos motinos troškime. Bet galima pritaikyti ir kitokias teorijas, kurių aš nežinau, bet mintys sukasi... Žodžiu aiškaus atsakymo iš savo paties vidaus neturiu. Beje manau, kad nemažai turi įtakos ar žmogus vadovaujasi sąmone ar pasąmone... Štai šiandien pastebėjau, kad man azijietės patinka... Na tikrai nieko bendro su mano motina... Aš, Medini, irgi viską perleidžiu per save. Bet kad antrąsyk neišrasdinėt dviračio, atkreipiu dėmesį ir į tai, ką protingesni už mane įvairiais gyvenimo klausimais yra pasakę. Tai čia apie diedukus Papildyta: QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 00:38) Klasikinės. Įprastos. Nieko prieš, supranti? Visiškai nieko. Tik už. Bet vat man labai limpa ne jis. Nu ne jis ir tiek. Aš tokia nepaklusni. Man nelimpa kas paprasta, atrasta. Arba pamatau tame paprastume naują šviesą... Jungo žinovė nesu. Tą aš suprantu. Kad limpa arba ne. Man Adleris ir Maslou neitin limpa su visomis jų teorijomis. Na, ką padarysi...Adleris buvo grynas intravertas, aš - ekstravertė...Kitoks pasaulio matymas. Jungo žinovė esu gera. Jis man labai limpa. Savo diplominį rašiau iš meno teorijos, pasiremdama būtent Jungo teorijomis apie žmogaus pasąmonės ryšį su jo kūryba. Tai Jungą praktiškai mintinai moku QUOTE Šiuo požiūriu mes skirtingos. Manęs nekabina QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 05, 23:54) Aš, Medini, irgi viską perleidžiu per save. Bet kad antrąsyk neišrasdinėt dviračio, atkreipiu dėmesį ir į tai, ką protingesni už mane įvairiais gyvenimo klausimais yra pasakę. Tai čia apie diedukus Ar vienija tik išvaizda, charakteris, gymis, ūgis ir sudėjimas? Netgi pomėgiai?.. Supranti, daugel kartų aš pro juos lipau. Ir man rodės, pro manuosius lipo... Kas vienija - turbūt tikrai neatsakyčiau... Azijietės Tema apie stiprias moteris. Apie tėvo paieškas ne čia. Jis ne mažiau svarbus.. QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 01:03) Žinai, kuo suabejočiau? IDEALO ieškojimu. To ieškoma jauname amžiuje. Pakankamai nesąmoningai. Bet kadangi vyrai,su retomis išimtimis, per visą savo gyvenimą tikrai turi daugiau nei vieną partnerę nemanau, kad visi jų įsimylėjimai ir potraukiai susiveda į IDEALO paieškas. Manau, kad vyrai idealų gainiojasi kur kas mažau nei moterys, jie žiūri paprasčiau ir žemiškiau. QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 06, 00:08) Manau, kad vyrai idealų gainiojasi kur kas mažau nei moterys, jie žiūri paprasčiau ir žemiškiau. Nuo tam tikro amžiaus - taip. Iki tam tikro amžiaus - svarbu, kad sekso būtų. QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 06, 00:08) Žinai, kuo suabejočiau? IDEALO ieškojimu. To ieškoma jauname amžiuje. Pakankamai nesąmoningai. Bet kadangi vyrai,su retomis išimtimis, per visą savo gyvenimą tikrai turi daugiau nei vieną partnerę nemanau, kad visi jų įsimylėjimai ir potraukiai susiveda į IDEALO paieškas. Manau, kad vyrai idealų gainiojasi kur kas mažau nei moterys, jie žiūri paprasčiau ir žemiškiau. Aš tau neprieštarauju, bet dėl idealo - nesutinku. Tu kalbi iš aiškiai išmąstytos pozicijos. Bet yra ir kita. Ir tu apie ją žinai. Berods, pasąmone mokslo žmonės tai vadina. Ko kas ieško - dažnai patys nežino... Jaunas nejaunas... Visa yra sielos būsena, gyvenimo periodai. Ar tu dabar nesutiksi, kad pagyvenęs ar senas negeba įsimylėt kaip jauniklis? Skrajot ir daryt kvailystes? QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 00:15) Ar tu dabar nesutiksi, kad pagyvenęs ar senas negeba įsimylėt kaip jauniklis? Skrajot ir daryt kvailystes? Manau, kad ne kiekvienas senas tai sugeba. Patirties savęs valdyme tiesiog daugiau.. Ir kvailystės dažnai būna apgalvotos... Manau savižudybių "iš meilės" perkopus tarkim 40- gerokai mažiau nei vyresniajame mokykliniame amžiuje. QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 01:15) Aš tau neprieštarauju, bet dėl idealo - nesutinku. Tu kalbi iš aiškiai išmąstytos pozicijos. Bet yra ir kita. Ir tu apie ją žinai. Berods, pasąmone mokslo žmonės tai vadina. Ko kas ieško - dažnai patys nežino... Jaunas nejaunas... Visa yra sielos būsena, gyvenimo periodai. Ar tu dabar nesutiksi, kad pagyvenęs ar senas negeba įsimylėt kaip jauniklis? Skrajot ir daryt kvailystes? Ne QUOTE(Medinis @ 2008 11 06, 00:18) Manau, kad ne kiekvienas senas tai sugeba. Patirties savęs valdyme tiesiog daugiau.. Ir kvailystės dažnai būna apgalvotos... Manau savižudybių "iš meilės" perkopus tarkim 40- gerokai mažiau nei vyresniajame mokykliniame amžiuje. QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 06, 00:27) Iš esmės taip pakankamai supaprastinus schemą, vyrams pakanka, kad jo moteris mėgtų seksą, gamintų valgyti ir būtų sugyvenamo būdo. Aišku, tas punktas apie sugyvenamą būdą šiek tiek skiriasi nuo kiekvieno vyro būdo ir poreikių - vienam reikia pleputės, kitam - ramios ir t.t. Bet aišku, kaip dieną, kad nei vienas nenori šalia savęs turėti pretenzingos, bumbeklės, isterikės, teisuolės visame kame. Ar ne, Medini ? Na... tarkim tai minimumas bendram gyvenimui. Bendravyriškos vertybės. Visa kita labai varijuoja priklausomai nuo vyro. Nors gyventi galima ir su konbra - nei sekso, nei valgio... na tik būdas gal kam patinka... QUOTE(Medinis @ 2008 11 06, 01:38) Na... tarkim tai minimumas bendram gyvenimui. Bendravyriškos vertybės. Visa kita labai varijuoja priklausomai nuo vyro. Nors gyventi galima ir su konbra - nei sekso, nei valgio... na tik būdas gal kam patinka... QUOTE(mindudo @ 2008 11 06, 00:07) QUOTE(mindudo @ 2008 11 06, 00:36) nesavarankiškų, išlepintų ir krūties taip norinčių QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 01:58) Patikėk gyvena ir su kelmu. Ir nesiskundžia. QUOTE(laureta @ 2008 11 06, 02:48) nesavarankiškų, išlepintų ir krūties taip norinčių Patikėk gyvena ir su kelmu. Ir nesiskundžia. "Krūties taip norinčių "-tokie yra beveik visi , kuriuos traukia prie moterų... O dar dažniau pasitaiko , kad "gyvena su kelmu,labai skundžiasi,bet nieko nedaro..." QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 06, 00:01) Taigi - meilė vyrui ar moteriai - iš tiesų yra meilės mamai projekcija... Tartum amžinas troškimas krūties... Froidizmu pakvipo... Kaip Jadze bando pasakyt "Yra autoriu teigianciu kitaip". O kuris teisesnis kiekvienam sprest pagal save. Tuo viskas ir pasakyta. QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 06, 00:59) Papildyta: Tą aš suprantu. Kad limpa arba ne. Man Adleris ir Maslou neitin limpa su visomis jų teorijomis. Na, ką padarysi...Adleris buvo grynas intravertas, aš - ekstravertė...Kitoks pasaulio matymas. Jungo žinovė esu gera. Jis man labai limpa. Savo diplominį rašiau iš meno teorijos, pasiremdama būtent Jungo teorijomis apie žmogaus pasąmonės ryšį su jo kūryba. Tai Jungą praktiškai mintinai moku Vienas klausimas pakilo apie intravertus ie ekstravertus. Girdejau kazkada tokia teorija, kad intravertas priima visa pasauli per save. T.y. AS, PER MANE, SANTYKYJE SU MANIMI. Ir ekstravertas mato save per aplinka. Trumpai tariant intravertas identifikuoja save kaip visatos centra, ekstravertas - kaip visatos dalele. Taip sakant siu terminu aiskinimas yra atvirkscias popsinei nuomonei apie sias dvi puses. Tik nesu tikras ar teisingai perteikiau. Neteko girdet tokios koncepcijos? Ir gal autoriu zinot, jei teko? QUOTE(AnMa_geroji_puse @ 2008 11 06, 10:52) Froidizmu pakvipo... Kaip Jadze bando pasakyt "Yra autoriu teigianciu kitaip". O kuris teisesnis kiekvienam sprest pagal save. Tuo viskas ir pasakyta. Vienas klausimas pakilo apie intravertus ie ekstravertus. Girdejau kazkada tokia teorija, kad intravertas priima visa pasauli per save. T.y. AS, PER MANE, SANTYKYJE SU MANIMI. Ir ekstravertas mato save per aplinka. Trumpai tariant intravertas identifikuoja save kaip visatos centra, ekstravertas - kaip visatos dalele. Taip sakant siu terminu aiskinimas yra atvirkscias popsinei nuomonei apie sias dvi puses. Tik nesu tikras ar teisingai perteikiau. Neteko girdet tokios koncepcijos? Ir gal autoriu zinot, jei teko? Taip, kalbant apie ekstraversiją ir intraversiją, daugiausiai šioje srityje yra nuveikę mano jau minėtasis K.G. Jungas ir H.J. Aizenkas. Abu jie šiek tiek skirtingai pateikia apibrėžimus, kas yra intraversija ir ekstraversija. Pagal Jungą ekstraversija pasireiškia kaip žmogaus libido kryptingumas į išorę, aplinką, t.y. ekstravertas prioritetus atiduoda socialiniams ir praktiniams gyvenimo aspektams, kurie neįmanomi be sąlyčio su aplinka. Intravertas, atvirkščiai, yra orientuotas į vidų, į save, jis prioritetus atiduoda savo apmąstymams ir vaizduotei svajonėms, idėjoms, t.y. orientuotas ne į praktinę konkrečią veiklą, o į teorinių arba įsivaizduojamų galimybių ir aplinkybių kūrimą, įvertinimą, apskaičiavimą, įsivaizdavimą ir t.t.. Taipogi Jungas rašė apie tai, kad kiekvieno individo mąstyme dominuoja viena iš sąmoningų funkcijų: ekstravertinis (arba intravertinis) mąstymas, jausmas, pojūtis arba intuicija. Kitos, papildančios funkcijos yra silpnesnės, kadangi jos yra pasąmoninės. Aizenkas perėmė iš Jungo sąvokas ekstraversija ir intraversija, tačiau jis jas traktavo šiek tiek kitaip.Jis kiekvieną iš šių sąvokų pateikė kaip kompleksą tarpusavyje susijusių, sąveikaujančių asmenybės bruožų, kurios yra paveldimos genetiškai. Tipiškas ekstravertas, pagal Aizenką, yra bendaujantis, optimistas, impulsyvus, turi platų pažįstamų ratą ir silpnai kontroliuija savo jausmus bei emocijas. Intravertas priešingai, yra ramus, uždaras, bendrauja siaurame rate, planuoja savo veiksmus iš anksto, gerai kontroliuoja savo jausmus ir emocijas.
Atsakant i tiesiogini temos klausima:
Šūda jie silpni, jie tik durneli isijungia, nes taip patogiau QUOTE(Apus @ 2008 11 06, 11:26) Atsakant i tiesiogini temos klausima: Šūda jie silpni, jie tik durneli isijungia, nes taip patogiau O durnelį įsijungia, nes moteriai taip gerai. Ji priima tokį vat parazituojantį ir gyvena su juo ilgai ir nuobodžiai. Taigi moters vaidmuo čia tikrai ne paskutinėje vietoje. QUOTE(salve123 @ 2008 11 06, 18:03) O durnelį įsijungia, nes moteriai taip gerai. Ji priima tokį vat parazituojantį ir gyvena su juo ilgai ir nuobodžiai. Taigi moters vaidmuo čia tikrai ne paskutinėje vietoje. Žinoma, ko negyvent įsijungus durnelį, kai apie tave šokinėja? QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 11 06, 17:27) Žinoma, ko negyvent įsijungus durnelį, kai apie tave šokinėja? Visiškai sutinku. Lytis tokiais atvejais nevaidina jokio vaidmens. Čia priklauso nuo kartu gyvenančių žmonių susitarimo. Ir jei minimi susitarėliai gyvena kartu, tai darau išvadą, kad jiems yra gerai, kuomet tarp jų vienas pasirenka parazito vaidmenį. Taigi problemos kaip ir neįžvelgiu.. QUOTE(Paragintoji @ 2008 11 08, 02:04) O čia jūsų mintis? Linkiu sėkmės visažinei ar visažiniui Greiciausiai ne mano, bet kazkaip patento tai eilutei nemaciau. Ir siaip smegenys dar tiek veikia, kad karta pamatai ir ilgam prisimeni, jei tinka tau, nebutina nusirasinet. Taip kad ieskokit kitu budu sumenkint kita zmogu. Subtilesniu, moteris gi esat!! Beje, ne as cia i visazinio titula taikausi. Ir aplamai, gal baigiam S...a malt ir purvais drabstytis. Bent jau is pagarbos kitiem cia besilankantiem zmonem.
Normalu. Moterys nori lygių galimybių, tai kodėl vyrams negalima būti silpniems, jei joms galima būti stiprioms? O tokios poros visiškai natūralu, nes stiprus ir silpnas žmogus vienas kitą papildo.
QUOTE(laureta @ 2008 10 30, 18:18) Moterys sako, kad šiuolaikiniai vyrai yra tarsi maži vaikai. Niekam tikę. Jie gyvena ne su žmona, bet su mama. Taip teigiama. Moterys už juos prisiima atsakomybę. Jie silpni, neryžtingi, nepapatikimi. Silpnas vyras tik moteriai gyvenimą sugadins. Vadinasi, dalis yra tiesos. Silpni vyrai gyvena su tvirto charakterio moterimi. Kuo toliau tuom daugiau tokių porų daugėja. Ar tai normalu? QUOTE(Mottto @ 2008 11 12, 17:16) Normalu. Moterys nori lygių galimybių, tai kodėl vyrams negalima būti silpniems, jei joms galima būti stiprioms? O tokios poros visiškai natūralu, nes stiprus ir silpnas žmogus vienas kitą papildo. iš stipro žmogaus yra ko semtis. Iš silpno reikia susimastyt ko galima pasisemti. QUOTE(laureta @ 2008 11 12, 17:44) silpną galima sutvirtinti ir pasisemti ko tik norisi...
Aš manau, kad silpnas žmogus niekam nesiryžta, viskam apatiškas. Jeigu juom galima manipuliuoti, tai jau ne silpnumo požymis, bet kvailumo.
QUOTE(mindudo @ 2008 11 12, 18:29) silpną galima sutvirtinti ir pasisemti ko tik norisi... O kam reikia "manipuliuoti"?Tai ,kas čia per "normalūs" santykiai tarp žmonių?.. QUOTE(indrealex @ 2008 11 12, 19:05) Aš nesakau, kad reikia, bet silpniem žmonėm tai yra paranku, nes patiems nereikia priiminėti sprendimų, jie patys prašo nurodyti jiem "teisingą kelią", laukia kol jų ko paprašys, kad turėtų ką veikti... O "normalu" yra salyginė sąvoka - manau, kad normalu yra tai, kas priimtina žonėms tarpusavyje, bei aplinkiniams... QUOTE(mindudo @ 2008 11 12, 19:13) Aš nesakau, kad reikia, bet silpniem žmonėm tai yra paranku, nes patiems nereikia priiminėti sprendimų, jie patys prašo nurodyti jiem "teisingą kelią", laukia kol jų ko paprašys, kad turėtų ką veikti... O "normalu" yra salyginė sąvoka - manau, kad normalu yra tai, kas priimtina žonėms tarpusavyje, bei aplinkiniams... kitaip sakant, nusiplaunu nuo atsakomybės. kas priimtina žmonėms tarpusavyje, nepriimtina aplinkiniams. Tik kartais, rekarčiais. |