Su uosviu neina susikalbeti, nes jis mano kad tai turi isliekamaja verte tautosaka !!!!!! ir tai turi eiti is kartos i karta. o as tikrai nenoriu kad dukra stebintu tokiais ar panasiais dalykais.
Gal kazkas susidure su panasia situacija
Uosvis (tiksliau Sesuras ) 7men dukra ismokino gnaibytis
Su uosviu neina susikalbeti, nes jis mano kad tai turi isliekamaja verte tautosaka !!!!!! ir tai turi eiti is kartos i karta. o as tikrai nenoriu kad dukra stebintu tokiais ar panasiais dalykais. Gal kazkas susidure su panasia situacija
Tai, kad septyniu menesiu vaikai spardosi ir gnaibosi- ju raidos normalus etapas. Visi taip daro, nesvarbu, ar juos moko uosvis, ar ne.
nesuprantu kaip galima 7men vaika ismokinti gnaibytis
Dukra tavo , o ne uosvio, ir tau spresti ko ji bus mokoma, o ne jam.
P.S. Musu dukrytes labai panasaus amziaus QUOTE(Nedurna @ 2005 06 29, 01:20) Tai, kad septyniu menesiu vaikai spardosi ir gnaibosi- ju raidos normalus etapas. Visi taip daro, nesvarbu, ar juos moko uosvis, ar ne. Aha, aš irgi nesuprantu ar galima atskirti, kada 7 mėn kūdikis tai daro išmokintas, juk jis tik duok savo plaukus ar nosį ir nemokintas griebs , o jei norėsi pasitraukti nepaleis. Na, o dėl eilėraštukų, kai ateis laikas tada ir daryk sprendimus, o daba dar nesuk sau galvos juk be 1,5-2 metų ji nekalbės. Aplamai vaiką apsaugoti nuo supančios aplinkos sunku,na nebent uždarytą laikytum, o šiaip reikės pasistengti, kad tas uošvis ko nereikia nemokintų , o ypač eilėraštukų, kuriuos paskui kalėdų seniui gali pasakyt, bet iki to laiko tau dar toli.Bet atmink, kad ir be uošvio aplink daug žmonių, tame tarpe vaikų, iš kurių mažieji mūsų aukseliai dažnai išmoksta ne ypač gerų dalykėlių.Kiemas, darželis, gatvė...... štai kur ir be uošvio galima prisigaudyti "labai gražių žodelių ir netgi eilėraštukų"
Tai gal vyras gali su savo tėvu pasikalbėti - kad, maždaug, gal nereikia tokių nesąmonių mokyt.
Man irgi bėda mano mamos vyras (ne mano tėvas) jau nuo mano
Ir mūsų dukrytės panašaus amžiaus tai pasidalinsim dar patirtim
Vienintelė išeitis pasikalbėti su uošviu, o jei nepadės išmokink eilėraštuką skirtą seneliui, kuriame būtų "gražių" pasakymų apie jį. Gal paklausęs susiprotės.
norint apsaugoti savo mazyle nesipykti gali buti sunku (nepazistu to zmogaus tai negaliu tiksliai nieko pasakyt)
QUOTE(dukra dukryte @ 2005 06 29, 00:12) Uosvis (tiksliau Sesuras ) 7men dukra ismokino gnaibytis Su uosviu neina susikalbeti, nes jis mano kad tai turi isliekamaja verte tautosaka !!!!!! ir tai turi eiti is kartos i karta. o as tikrai nenoriu kad dukra stebintu tokiais ar panasiais dalykais. Gal kazkas susidure su panasia situacija Gal kai pradės kalbėti, kuo mažiau savo mergaitę palik vieną su uošviu. Šiaip jei suaugęs žmogus nesupranta, kad taip negražu, ir labai jau jam norisi išmokyti, tai sunku gal bus ir apsaugoti. Nes pažįstu irgi vieną šeimą, kurie savo vaikus, mus su sese, savo anūkus mokino ir moko keiktis. Ir jiem labai gražu ir juokinga. Ai dar ir mano dukrą mokė keiktis ir špygas rodyt, bet vyras pasipiktino. Tik gerai, kad jie mums ne giminės ir labai jau retai juos matom QUOTE(Germante @ 2005 06 29, 09:07) Dukra tavo , o ne uosvio, ir tau spresti ko ji bus mokoma, o ne jam.
Mano draugės brolį sesrų kadrai visokių nesąmonių mokė. Tai pirmiausiai atsigręžė į tą kuris mokė. Jam pradėjo visokius negrąžius žodžius sakyt, iš jo juoktis. Tik, aišku, negarantuotas, kaip viskas baigsis ir kur tuos eilėraščius deklamuos. Aišku, tėvui lengviau būtų pasakyti, uošviui gal sunkiau, bet reikia. Juk kai padarys vaikas gėdą , neisi ir nesakysi ,,čia ne aš, čia senelis išmokė''.
Kietas uosvis...
Ot problema. Nugis pakrauni malkų tiek uošviui, tiek kitiems, kas palaiko, ir viskas
Mane tai ir nervina, kai mano vaikams girdint seneliai kalba na visokiais žodeliais, susijusiais su šš... Aš taip nekalbu, todėl labai yra nemalonu..
Nu blyn, kojos nekelciau as i ju namus jei taip darytu. Grieztai butu pasakyta.. ir MB galetu pats su savo tevu kalbet ir aiskintis jei noretu dar pas savo tevus nuvaziuot, nes as tikrai ten su vaiku nesirodyciau
Mano situacija labai panasi, tik mano dukrai 2,5 metu ir uosvis jau antra karta pastebiu kai moko mano mergaite bjauriu zodziu
O vyras nenori savo tevui sakyti kad nesusipyktu, nes jo tetis labai konfliktiskas ir poto viska prikaisioja..... QUOTE(ViGaMa @ 2011 01 26, 20:30) Mano situacija labai panasi, tik mano dukrai 2,5 metu ir uosvis jau antra karta pastebiu kai moko mano mergaite bjauriu zodziu O vyras nenori savo tevui sakyti kad nesusipyktu, nes jo tetis labai konfliktiskas ir poto viska prikaisioja..... Sauniai cia atsikirtai
as tai grieztai pasakyciau, kad to nemokintu. buvo is draugu kazkada kazkas pasakes sakyk taip, daryk taip, tai is kart pasakiau. dar draugai vaika turi kuris spjaudosi (fui kaip negraziai atrodo, jam dbr 2,5m) ir ka vaikstom karta kartu, tas spjauna ir maniskis is paskos (maniskiui 4m niekad nesispjaude, nesignaibe ir t.t. tik kandziojosi kazkada, bet trumpai lb, greit praejo
vienintelis zodis kuris prilipo mano sunui tai dune, bet pasako tik tada, kai is draugu vaiku kazkas pasako sita zodi. Papildyta: tikiuosi atpras ir nuo sito ir daugiau jokiu neprilips.
Aš prisimenu savo vaikystę. Mano tėvai buvo labai jauni kai manęs susilaukė, ėjo dirbti ir iki kokių 3 metų buvau paliekama seneliams. Tai senelis mane išmokė kažkokią pijokų dainą. Pamenu, kad dainoje buvo tokie žodžiai: "Gerk, gerk, broleli gerk, žmoną palikęs namie..".. Ir daina pasibaigia žodžiais "Bobą ir trobą parduok...". Na, vienu žodžiu...
Jau tikrai kai kurie kaip sumastys zmogeliai
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 01 22, 10:22) Nu blyn, kojos nekelciau as i ju namus jei taip darytu. Grieztai butu pasakyta.. ir MB galetu pats su savo tevu kalbet ir aiskintis jei noretu dar pas savo tevus nuvaziuot, nes as tikrai ten su vaiku nesirodyciau Pritariu. Jei man taip nutiktų, tai uošviai matytu mano vaika kaip savo ausis. Aš jei pamatau kad kažkas leidžia mano vaikui kažka blogo daryt, iškart pasakau kad taip negalima. Kolkas visi kaip ir supranta. Pabandytu, ka pasakyt, tai taip atkirsciau, kad maža nepasirodytų.
Senelis yra senelis, jis ir taip renka žodžius, kad su savo anūkėliais gražiai kalbėtų. Aš nieko nesakau, kai mano tėvas prie vaikų keikiasi. Vaikai pasigauna, pamato paskui, kad niekas daugiau taip nekalba ir pamiršta (3 ir 4 berniukai). Jei kreipsi dėmesį, kad tas žodis negeras, jei aiškinsit, kad senelis negražiai kalba, tą žodį jie tikrai prisimins ir naudos toliau savo žodyne.
Tikiuosi ne su tėvais gyvenat. Jei pas senelį važiuojat tik į svečius, tai didelės bėdos ir nėra. Vaikui reikia priminti, kas yra tėtė ir mama, kas jiems valgyti daro ir snarglį pučia. Tada jis į senelio pamokas reaguos tik kaip į laikiną dalyką.
Man neisivaizduojama,kad seneliai gali keiktis prie vaiko ar juolab mokyti vaika keiksmazodziu.Kas per degeneratai?
Et, mergaitės, atbėgau ir aš į šią temelę pasiguosti.. Tik va, mano uošvis vaiką ne keiksmažodžių mokina, o mano draudimus specialiai laužo, tuom kenkdamas vaikui
QUOTE(fainulkina @ 2011 11 09, 10:04) Et, mergaitės, atbėgau ir aš į šią temelę pasiguosti.. Tik va, mano uošvis vaiką ne keiksmažodžių mokina, o mano draudimus specialiai laužo, tuom kenkdamas vaikui Seni zmones nesupranta, kaip galima tokiu ligu tureti. Mano tevas taip pat niekaip nesuprato, kaip as galiu buti alergiska karsciui, saulei (tiksliau ne alergiska, bet del kraujagysliu plonumo ir auksto kraujospudzio negaledavau buti ten, kur labai karsta). Taciau kai viena karsta vasaros diena paprasciausiai nualpau viduryje kiemo, nes tevas norejo, kad as jam kompanija palaikyciau ir mane isveze su greitaja i ligonine, tada suprato, kad cia rimtas dalykas. Tai gal paklauskite ir jus uosvio, ar labai laimingas pasijus, kai jo anukas del jo brukamu sokoladu ir kitu gerybiu atsidurs ligonineje. Mes is principo neduodam vaikam dar sokoladu, nes jie maziukai. O seneliai kisa, atseit, dar nei vienas vaikas nenumire nuo skanestu
Uošviai su mūsų vaiku būna tik man matant, kai esame kartu. Tad kontroliuoju jų bendravimą ir pamokas.
aktualu ir man-uosvis isgeres l.zemina uosve-tu tokia,tu anokia,tu nieko neuzdirbi ir t.tblaivus irgi paniekinamai...ir maziu mokina;tu taip sakyk.as vis aiskinu kad senelis juokauja..bet vaikas juk auga..nevezt vaiko neiseina,susikalbet su uosvis-be sansu..tad db senelis JUOKAUJA.O KA DARYT TOLIAU?
Sunkus atvejis.. ypac jei nera kur daugiau vaiko palikti. Ta prasme ilgesniam laikui. O jei tik i svecius vaziuojant tokie dalykai vyskta, patarciau netyleti ir isdestyti savo nepasitenkinima, uosvio auklejimo atzvilgiu.
QUOTE(luka15 @ 2011 12 05, 19:56) aktualu ir man-uosvis isgeres l.zemina uosve-tu tokia,tu anokia,tu nieko neuzdirbi ir t.tblaivus irgi paniekinamai...ir maziu mokina;tu taip sakyk.as vis aiskinu kad senelis juokauja..bet vaikas juk auga..nevezt vaiko neiseina,susikalbet su uosvis-be sansu..tad db senelis JUOKAUJA.O KA DARYT TOLIAU? Neužmėtykit akmenimis, bet vyro ir vaikų tėvo iš tokios aplinkos nesirinkčiau P.S. sakyti vaikui kad senelis tik juokauja, manau negerai QUOTE(Raganaa999 @ 2011 01 22, 10:22) Nu blyn, kojos nekelciau as i ju namus jei taip darytu. Grieztai butu pasakyta.. ir MB galetu pats su savo tevu kalbet ir aiskintis jei noretu dar pas savo tevus nuvaziuot, nes as tikrai ten su vaiku nesirodyciau Va čia tai puikios pamokos vaikams QUOTE(fainulkina @ 2011 11 09, 10:04) Et, mergaitės, atbėgau ir aš į šią temelę pasiguosti.. Tai va mergaitės, kaip suktis iš tokios įdomios situacijos? Pats vaikas turi žinoti, kad tų blogų dalykų jam valgyti NEVALIA. Yra tikrai begalės įvairiomis ligomis sergančių supratingų vaikų, pvz. diabetu, ir juos būtina to mokinti. Jei saldainio nepaduos uošvis, tai paduos kas nors kitas...matau tik tokį kelią, jeigu tai taip rimta, kaip rašote (nors gal ir perlenkta P.S. Duokite vaikui vandens, su citrina, su uogiene, žolelių nuoviro, o ne limonadų, jogurtų ar pan., ir nebus problemų su acetonu. Užsiplikykit puslitrį visai dienai, ir duokit gurkšnoti nuolat, nesvarbu ar šiltą ar atvėsusią. Kraują reikia skiesti nuolat, o ne tik tada, kai saldainių užvalgo. Jei skystyje yra riebalų- jis jau nebelaikomas skysčiu, ir organizmas (būtent kepenys) visiškai kitaip jį apdoroja. Tada nebus bėdų ir su vaiku ir su uošviu QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 12 10, 14:21) Neužmėtykit akmenimis, bet vyro ir vaikų tėvo iš tokios aplinkos nesirinkčiau vyras,aciu dievui,ramus ir padorus zmogus-i uosviene daugiau P.S. sakyti vaikui kad senelis tik juokauja, manau negerai QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 12 10, 16:54) Pats vaikas turi žinoti, kad tų blogų dalykų jam valgyti NEVALIA. Yra tikrai begalės įvairiomis ligomis sergančių supratingų vaikų, pvz. diabetu, ir juos būtina to mokinti. Jei saldainio nepaduos uošvis, tai paduos kas nors kitas...matau tik tokį kelią, jeigu tai taip rimta, kaip rašote (nors gal ir perlenkta P.S. Duokite vaikui vandens, su citrina, su uogiene, žolelių nuoviro, o ne limonadų, jogurtų ar pan., ir nebus problemų su acetonu. Užsiplikykit puslitrį visai dienai, ir duokit gurkšnoti nuolat, nesvarbu ar šiltą ar atvėsusią. Kraują reikia skiesti nuolat, o ne tik tada, kai saldainių užvalgo. Jei skystyje yra riebalų- jis jau nebelaikomas skysčiu, ir organizmas (būtent kepenys) visiškai kitaip jį apdoroja. Tada nebus bėdų ir su vaiku ir su uošviu Rūta Mėta, visa tai, ką jūs čia parašėte, kuo puikiausiai žinau, mano vaikas išgeria ne mažiau 2 litrų per dieną ( limonadų jis po šiai dienai išvis nėra ragavęs, o ir gazuotų gėrimų išvis negeria, pats nenori), bet tai problemos tikrai neišspręs jei vienas neleis kategoriškai to ko negalima, o kitas bruks į rankas. Taip sąmoningumas išugdomas dalykas. Mano 2.5 metukų vaikas jau nebeverkė, kai parduotuvėje mama tai to ar ano nepirko, nes negalima. Ir dabar ką pasiėmus parduotuvėje žvilgsnis klausiamai krypsta į mane - galima ar ne. Tai va, kai aš arba tėtis pasakome kad galima, jis vaikas ima kuo drąsiausiai ir valgo, juk suaugęs leido. Štai ir čia kuo puikiausia situacija: mamos nebuvo - paklausė senelio, o čia ko neleisti? Argi svarbu, kad mama primygtinai prašė to nedaryti? O ką jūs pasakysite apie alkoholio siųlymus 3 metų vaikui? Ar ir tai normalu, kai trimečio klausinėjama: nu geri jau alų ar ne? Arba nu anukas, gersim alaus??
Fainulkina, turim ir mes tokią problemą. Mums taip pat kyla acetonas nuo kai kurių dalykų ir žmonėms labai sunku tai išaiškinti. Šlykščiausia, kai jie vaikui girdint, pradeda jo gailėti, kad jis visokio š... negali valgyt.
Gal paaiškinkite seneliui, kuo gali baigtis acetono padidėjimas kraštutiniu atveju? Vaikas ne koks bantymų triušis (atsiprašau gyvūnų mylėtojų), nutiks kas ar nenutiks. |