Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: sienų dangos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
gitulia
Ant nosies  ir ant dusios kabo buto remontas, bet blogiausia tai, kad as net neisivaizduoju ko noriu  :-[ Viena diena galvojau virtuves, koridoriaus sienas ir lubas kalt lentelem, kita diena pradejau galvot gal dar ir medis nera is mados isejes, po to pradejau mastyt apie dazomus tapetus  :P Viena diena griaunu virtuves siena, kita diena jau nebe, tai sandarinu langus taupydama pinigus, tai jau skambinu meistrams , kad nebesandarinsiu, keisiu....
Mamos pasidalinkit patirtim apie savo  busto remontus, ka klijavot, ka kalet, ko jau gailites, kad ne taip padaret?
1111
Gitulia, kaip tave suprantu wink.gif Visa ta kosmara patyriau pries pora meteliu :smile.gif Tai dabar jei daryciau remonta pradeciau nuo langu keitimo, nes kai kambriai jau buvo istapetuoti ir sudetas laminatas-buvo nemazai problemyciu su tias langu dejikais ;D kai rinksiesi tapetus, nepagailek lituku-stai kolidoriuje nupirkom pigesniu tokius smulsiais koriukais, tai dabar vos netycia palieti naguciu ir nutarkuoji juostike >:( gerai dar kad spalva tokia kad nelabai matosi nutarkavimai (oi gauciau nuo vyro pylos [smiley=bash.gif])
Na kalti lentelemis tai skonio reikalas, bet kai dar besirenkant buta viena toki iskalta pamateme, tai taiiip jau nejauku pasirode-tarsi misko trobeleje gyventum, o be to ir kvapas kaskoks medzio savotiskas. Na ir galiausia kai taperai atsibosta -snai nuplesei ir kitus uzklyjavai-maziau vargelio tongue.gif:-/ Su sienos griovimu irgi buvo uzplauke-greit fantazija atsistate... Ko nesigailiu dar? Kad viso buto duris ne naujomis keiteme bet restauravome-net specas dede nepatikejo kad netikros azuolines :smile.gif be to ir pinigeliu sutaupeme.
Jamaika
Musu busto remontas tesiasi jau 1,5 metu, nes darom kapitalini (ir baldus visus perkam), o visam butui is karto pinigu nebuvo. Taigi is pradziu pasidarem miegama. Sienos - tapetai. Man jaukiau, kai ant sienos popierius, nemegstu dazytu pliku sienu. Grindys - laminatas. Prie lovu - mazi kilimeliai. Langa tuo metu net nebuvo minties keisti, bet dabar gailimes. O draskyti remonta, kad langa isidetum - irgi gaila. Vonia ir tualetas: grindys, sienos - plyteles, lubos pakabinamos su halogenais. Tiesa, keitem visa vamzdyna, santechnika. Virtuvej - dazomi tapetai, o kur baldai - plyteles. Grindys - plyteles. Koridoriuj medzio plauso lenteles, lubos - pakabinamos. Grindys - plyteles, bet yra ir kilimas. O dabar va darysim saliona, tai irgi bus tapetai, laminatas (bet ir kilimas). Langus pasikeitem, lauko ir vidines duris - taip pat. Va toks tas musu butukas. Kol kas nei vieno sprendimo nesigailim.
Ajuss
pas mus irgi remontas tęsiasi jau 1,5metų, pirmiausiai nusprendėm keisti langus, bet tai ne taip jau pigu, taigi, pirmais metais pasikeitėm tik balkono duris su langu ir susiremontavom miegamąjį, kapitaliai, su baldų keitimu. Tai va, sienos ir lubos tapetais, grindys laminatas, ir dar, pašalinom nuo lubų šviestuvą (nusprendėm, kad miegamajam toks niekam nereikalingas) ir ant sienos pakabinom bra, ir dar prisivedžiojom kiek reikia rozečių, jungtukų ir kabelių, kad nereiktų paskui pasieniais tampyt :smile.gif.
Na, o šiemet tai tik langus likusioje buto dalyje pakeitėm, manau, kad su mūsų finansais tai jau ir taip didelis pasiekimas.
Kol kas svetainę ketinam klijuoti tapetais, nu nemėgstu aš dažytų sienų, jos man tokios šaltos atrodo, kokios bebūtų spalvos, grindis greičiausiai laminatą klosim, nes lyg ir nėra nieko mandresnio įperkamo ???, bet, vat ką su lubom reiks daryti, tai niekaip neišmąstom, kažkaip pakabinamos jau pabodę, tai lieka tik tapetai :-/, bet kol atsiras $ tai gal kas mandresnio atsiras
Juku
Mes jau beveik metai remontuojam, o tikejomes zyyymiai greiciau ;D...patys kalti...Manau, viskas priklauso nuo pinigines (na, gal ne visai jau viskas, bet daug smile.gif).kadangi ji pas mus normali, tai taip ilgai ir tesiasi tongue.gif. Jau pasimokem, kad reikia nepagaileti pinigu visai santechnikai ir radiatoriams, geriau ilgiau paieskoti, bet tikrai gera meistra pasisamdyti (jei reikia, toki turim - keite viska is pagrindu, atjunge nuo bendros sildymo sistemos, padare autonomine ir t.t. ir visai nebrangiai). Pasidarem vandeniu sildomas vonios grindis - kaifas nerealus ir nebrangus wink.gif. O kitur tai nieko neisradinejom naujo, tik va, kazkuri mama teisingai pasake, kad langus tai jau butinai pasikeiskit pries, o ne po remonto, nes ir vaizdas iskarto kitas ir remontuoti is naujo nereikes, kai sugalvosit keisti.
laimingai_vedes
Labas rytas. Manau remontas ir tolimesnis buto irengimas priklauso nuo ten gyvenanciu. As butadam impulsyvus bachuriokas renkuos dazomas sienas (be jokiu tapetu). Tokiu atveju man reikia kokiu 2 valandu, kad atsibodusia svetaines spalva pakeisciau kita ir net baldu isnesti nereikia, o kainuoja koks 100 litu. Nepatiko naujoji spalva - galima pakartoti kitos spalvos teptuku. Su tapetais taip nepazaisi.

Siaip rekomenduociau paziureti vakaruose labai populiares TV laidas, kurio ir skirtos tokiems klausimams atsakyti ir geroms idejoms rinkti. JAV tokiu kanalu TLC transliuojama laida Trading Spaces (turi savo tinklapi, kuriame galima pasiziuoreti ivairiausius projektus pries ir po remonto), UK yra tokia laida Changing Rooms ir House Invenders (apie tinklapi nesidomejau) - sias laidas ziuriu gana daznai, bent jau pas mane C-gates kabeline televizija transliuoja, o laidos rodomos per BBC Prime kanala. Paziurekite tas laidas, manau tikrai geru ideju rasite savo bustui (tikiuosi).

Jei ka rasit - rasykit atsiliepimus.
Atize
Labas rytas. Manau remontas ir tolimesnis buto irengimas priklauso nuo ten gyvenanciu. As butadam impulsyvus bachuriokas renkuos dazomas sienas (be jokiu tapetu). Tokiu atveju man reikia kokiu 2 valandu, kad atsibodusia svetaines spalva pakeisciau kita ir net baldu isnesti nereikia, o kainuoja koks 100 litu. Nepatiko naujoji spalva - galima pakartoti kitos spalvos teptuku. Su tapetais taip nepazaisi.

Siaip rekomenduociau paziureti vakaruose labai populiares TV laidas, kurio ir skirtos tokiems klausimams atsakyti ir geroms idejoms rinkti. JAV tokiu kanalu TLC transliuojama laida Trading Spaces (turi savo tinklapi, kuriame galima pasiziuoreti ivairiausius projektus pries ir po remonto), UK yra tokia laida Changing Rooms ir House Invenders (apie tinklapi nesidomejau) - sias laidas ziuriu gana daznai, bent jau pas mane C-gates kabeline televizija transliuoja, o laidos rodomos per BBC Prime kanala. Paziurekite tas laidas, manau tikrai geru ideju rasite savo bustui (tikiuosi).

Jei ka rasit - rasykit atsiliepimus.

na na  paziurėčiau kaip tu dažytas sienas aptaškytum riebalais ir norėtum perdažyti smile.gif juk nepersidažo tada reikia glaistyt lygint ir t.t. turiu sienas dažytas virtuvėj tai baigiu prasikeikt ir dar mažas vaikas tai išvis... dabar žadam pernaujo vėl daryt virtuvėj remontą deja sad.gif
RebekaG
Jeigu sienos linke trukineti, galima deti stiklo audinio tapeta (toks kaip tinklelis permatomas) ir dazyti. Atrodys kaip dazomas tapetas. Buna ivairiu rastu.
Lubas galima daryti gipso kartono. Uzsiglaiscius atrodys kaip paprastos lubos, tik labai lygios. Mes tokias virtuvinej dali pasidare. Kadangi jos kalasi ant karkaso, tai po jom galima isvedzioti laidukus ir pritvirtinti lemputes (paprastas ar halogenines) kur tik nori. Nereikia viduri kabinti sviestuvo. Apsisvieti lemputem kuri nori kambario kampa. Mes virtuvej lemputes itaisem virs baldu, kur gaminu maista ir virs stalo. Kiekvienas kampas gali isijungti atskirai. T.p. gipso kartona galima islankstyti pagal fantzija, padaryti visokius islinkimus ar bortukus, o po to jas dazyti atskirom spalvom. Bet deja butuose per mazai erdves.
Mazius
Kaip as visus remontuojancius suprantu.... sad.gif Stai mes jau antri metai remontuojames ???. Bet dareme kapitalini.Pakeitem grindis net nuo betono,sudejom visam bute parketa,atrodo liuks :smile.gif,be jokiu slenksciu, be jokiu plysiu.Ir dabar labai pravers, kai mazoji prades sliauzioti :)Tik dar niekaip plintusu nesudedam, gimdymas ir dar visa kita.Vienu zodziu babkiu trukumas. Sienas irgi lyginom.Va cia tai buvo visko.Kelis kartus per nauja reikejo spakliuoti.Niekas nekibo prie tu blokiniu sienu  :o.Bet finale sienas isdazem dazais ir visai nieko.Salione gelsva, miegamajam rausva.Ir man atrode kad bus saltos sienos, bet nieko panasaus.Man net gi atrodo, kad zmones namams suteikia silumos, t.y. ju santykiai ir pan. wink.gif
Pirmiausia tai mes pasikeitem lauko duris, istatem sarvuotas ???Cia svarbiausia geri meistrai.Bet kas del triuksmo sulaikymo, tai tos durys nesulaiko triuksmo... >:(,O meistrai sake kad sulaiko...Tai dabar svajoju apie antras duris,t.y. dvejas.Gal kas yra taip pasidare?Ir ar is viso imanoma isideti salia sarvuotu kitas pvz.medines?
Po to pakeitem langus.Nes musiskiai buvo baisus, remontu ne podlezit ohmy.gif.
O tada jau grindys,sienos.
Tik va niekaip[ nesugalvojam kaip cia virtuves ir koridoriaus sienas "aprengt".Galvojau koki varianta su kamstine mezdiaga.Bet koridoriuje gal ir tiks, o va virtuvej ne.Vyras norejo kalt lentutem, aciu dievui :smile.gif,persigalvojo. Tai taip ir mastau vis dar, jau tuoj bus metai. tai tiek!
Sekmes remontuojant.
Gerbera
sveikutes,

labai prasysiau cia pasisakyti ir mamaosgitanos, nes man patinka jos idejos, labai idomu.

Tai va, mes remonto dar nedare niekad, nes tik dabar perkam savo namus, tai galit pasidalinti patirtimi apie tapetus, ar nenusibodo kas turi isklijuotus nuo grindu tamsesnius, tada dekoratyvi juostele, ir i virsu sviesesni?? ar taip patiko, ar geriau klijuot sienas keliom spalvom? ar is tapetu tai imanoma?

noreciau isgirsti kokiu ideju blush2.gif patarinekit viska, nes pirma karta susidursim su spalvu parinkinejimais, ir panasiai
Nasa
Gal ne visai i tema, bet noreciau patarti TIK TAPETUOTI, jei, aisku, jums patinka tapetai , o ne dazyti, kaip as isivaizduoju tau patarynes dauguma kitu mamyciu ax.gif mes pries kelis menesius padarem remonta, labai ilgai svarstem, ar dazyt, ar tapetuot, visgi nudazem schmoll.gif Na visos sienos buvo purvinos jau po keliu savaiciu, kazkoks kosmaras ohmy.gif ko tik ant ju nerasi, kokiu tik demiu nera unsure.gif mad.gif Nors pries tai visa gyvenima gyvenau ten kur buvo tapetai, ju neperklijavom tikrai labai ilga laiko tarpa ir atrode tvarkingai thumbup.gif . Kazkaip nesimato ant ju jokiu nesvarumu thumbup.gif . O dabar......... unsure.gif Prie viso iprasto buto tvarkymo dar prisidejo pastovus sienu plovimas doh.gif cry.gif Vienzo nieko gero schmoll.gif Brrrr, gyvenime daugiau jokiu dazytu sienu doh.gif As jau nekalbu apie tai, jog sienos plikos, be popieriaus visgi saltesnes. Pagal mane, tai vien minusai schmoll.gif Dar ne visus isvardinau biggrin.gif
Ieva-Pieva
man labai grazus tapetai is bambuko, nendiu ir kitiokiu zoliu thumbup.gif kai turesiu savus namus, butinai tokius panausosiu rolleyes.gif
blondine
Aš irgi šiuo metu esu už tapetus. Prieš keletą metų buvo užėjęs vajus dažyti, taip padarėm ir mes. O dabar jei tik darysim remontą, tai tikrai tapetuosiu. Jaukiau, "šilčiau" kambaryje, prižiūrėti lengviau.
Galima klijuoti vienspalvius, atrodys lyg nudažyta, galima vieną sieną išklijuoti kitokia spalva. Galima panaudoti jau minėtus natūralius (bambukas, įv. žolės) - tik jie turėtų būti kaip dekoracija gal, o ne visos sienos tokios.
Pas ką interjeras klasikinis, puikiai atrodo prie grindų vienspalviai, ar su smulkiu rašteliu, paskui dekoratyvinė juosta, o aukščiau vertikaliai dryžuoti.
Vaikų kambary prie grindų klijuočiau platesnę dekoratyvinę juostą su vaikiškais personažais ar pan.
Mmm...
Daug įvairių variantų yra...
Gerbera
nasa, ne dazymo as tikrai nenoriu ir visaiapie ji nemastau, nes man nudazytos sienos aidi ax.gif nepatinka man ir toks saltumas susidaro, o del nubraizymu tai jau vien biure pas mus nudaze ir ka? puse metu praejo o jau nubraizyta...

o tiesa, tie bambukiniai labai fainai, reikes pamastyti kur galesim juos deti..

lauksiu dar ideju drinks_cheers.gif
mamagitana
gerbera, laba diena. neaišku, koks patalpų dydis- man atrodo, jei patalpa labai erdvi ir prie sienų praktiškai nesiliesit, tai gerai ir "plika" siena, kokia ji bebūtų-plyta, betonas, rąstai. Man gražu toks neišbaigtumas. Mažoje patalpoje prie "plikos" sienos liestis nemalonu, ji šalta, beje, tinkas ir dažymas, kaip jau pastebėta, reikalo nekeičia. Tačiau yra kitų momentų-jei norisi vienspalvio paviršiaus, tai teks , ko gero , dažyti arba klijuoti tapetą ir ...dažyti. Yra, žinoma, ir vienspalvių tapetų, bet jei šneka apie bambuką, nendres, lianas, sizalį ir pan., tai jie brangūs, todėl naudojami ne visam plotui dengti ( antra vertus, kaip ir kamštis, gana "stipri" apdailos medžiaga,tampa savotišku diktatorium, tenka prie jos derinti kitus daiktus, o sienos ,mano galva, turi būt fonas daiktams). jei tai pigūs vienos spalvos tapetukai, tai jie ir laikys ne ilgiau nei dažytas paviršius. Tas variantas su patalpos skaidymu horizontaliai ( stambaus rašto ar sodrios spalvos tapetai apačioje, dekoro juosta ir šviesesni tapetai, kitas raštas ar net dažyta siena viršuje) turi savo taikymo sritį-tai kaip taisyklė pseudoklasikinis ar tikrai istorinis interjeras, vadinasi, daiktai ( visų pirma baldai ir šviestuvai turėtų būt parenkami atitinkamai), antra vertus, tam geriausiai tinka seni pastatai su aukštom lubom, nes horizontalus skaidymas žemina patalpą. Privalumai- ant raštuotų paviršių mažiau pastebimas nusidėvėjimas, "šiltas" įspūdis, galimybė atnaujint dalimis. Dar lieka medinių panelių variantas, tiek raižyto raudonmedžio už dešimtis tūkstančių, o gal šimtus tūkstančių, tiek iš faneruotų skydų ( gali irgi būt nepigu, jei pasirinksit kokią egzotinę medieną, pvz. zebrano ar pan.), tiek iš lentukių, kurios lakuojamos ar tiesiog dažomos-rezultate toks "kaimiškas" stiliukas. Nepamirškim klasikinio dendimo audiniu.Toliau jau improvizacijos- galima ant sienų tvirtinti viską, galima jas paverst meno kūriniu , padengiant freska, inkrustuot gintaru, kaip Petrodvorec'e, dėliot mozaikas iš pajūrio akmenėlių, smaltos, marmuro ar granito, apkalt skarda, dengti kiauraraščiu išpjaustyta fanera... Nu, čia jau kiekvieno meninių ambicijų ar ėjimo iš proto reikalas. Racionalu derint kelias dangas, jei pasirinktas interjero stikius tai leidžia- tarkim, kokiam koridoriuje ar virtuvėj, kur sienos kenčia labiausiai, pasirinkt panelius ar atsparų margą tapetuką, patalpoj, kur siena nebus traumuojama, galima nepagailėt brangaus natūralaus tapeto ar kokio "venecijietiško" tinko. Nu va, tai čia bendrais bruožais, o konkrečiam pasamprotavimui reikia žinot daugiau apie patalpą ir apie žmogų, kuris ten gyvens.
Ieva-Pieva
QUOTE(mamagitana @ 2005 03 21, 10:00)
nepagailėt brangaus natūralaus tapeto ar kokio "venecijietiško" tinko.
*

kas per tinkas? unsure.gif
Etina
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 03 20, 15:11)
man labai grazus tapetai is bambuko, nendiu ir kitiokiu zoliu  thumbup.gif kai turesiu savus namus, butinai tokius panausosiu  rolleyes.gif
*

Bet jau jų kainos doh.gif už metrą reikia mokėti virš 50 lt wacko.gif

Mane sudomino skysti tapetai(jie su visokiais sūliukais, medžiagos skiautėm) , tik mažoka apie juos info. Gals kas ką galite patarti dėl jų?
agacaga
O as tai siandien Seniuose varciau kataloga su dazomais tapetais. Ten jie tokie su ivairiais idomiais reljefiniais rastais, tai tam kataloge ir keleta nuotrauku buvo su gatavais kambariais,na tai man labai fainiai ir idomiai pasirode ax.gif Idomu,kaip atparumas tu dazomu tapetu? g.gif
lovely
Pries puse metu isikeleme i buta, tai visus kambarius tapetavome.O, bambukiniais tapetais klijavome virtuvine siena iki puses, ten kur stovi stalas, tai labai thumbup.gif atrodo. Bet, jeigu kas laikote kate, tai geriau tokiu tapetu atsisakyti, nes jos greitai rastu kur nagucius padraskyti! biggrin.gif
agacaga
QUOTE(agacaga @ 2005 04 02, 19:23)
O as tai siandien Seniuose varciau kataloga su dazomais tapetais. Ten jie tokie su ivairiais idomiais reljefiniais rastais, tai tam kataloge ir keleta nuotrauku buvo su gatavais kambariais,na tai man labai fainiai ir idomiai pasirode  ax.gif  Idomu,kaip atparumas tu dazomu tapetu?  g.gif
*

Na va tokio tipo dazomus tapetus as omeny turejau
user posted image

Kaip jums? g.gif Man tai labai originaliai atrodo ax.gif
mamagitana
įdomiai. Tik siūlau atkreipt dėmesį, kad paveikslėly viešas interjeras, kavinė lyg. Tai leistų manyt, kad konkretus produktas pritaikytas didesnėm apkrovom, yra atsparus. tai pliusas. Minusas yra tai, kad kavinė "pakelia" sodresnį interjerą, o gyvenamoji erdvė gal turėtų būt ramesnė, nors tai priklauso nuo žmogaus. Apatinio tapeto ornamentas stambus, jis reikalautų didesnės erdvės, kad "skambėtų", mažą erdvę gali užgožti, tas pats galioja ir horizontaliam skirstymui. Dar vienas momentas- tie tapetai gana intensyvūs, tiek raštu, tiek spalva, tiek pasirinktu spalvos ir rašto deriniu, todėl jie diktuos tolimesnį pasirinkimą- baldus, tekstilę, šviestuvus, grindų ir sienų paviršius teks stropiai derint, priešingu atveju gali išeit labai intensyvi, bet sunkiai virškinama mišrainė. Mano teiginį patvirtina tai, kad duotam interjere parinkti gana minimalistiniai baldai ( santūri forma ir balta spalva) ir saikingi ( kiekis ir forma) šviestuvai. Tai, ką galima būtų spręst kitaip- skiriamoji juostelė, ji gali būt ir iš kitos medžiagos.

Jei patalpos mažesnės ir ne itin gerai apšviestos, toks dekoras gali slėgti, nors iš principo medžiaga ir ornamentas įdomūs.
agacaga
QUOTE(mamagitana @ 2005 04 03, 19:06)
įdomiai. Tik siūlau atkreipt dėmesį, kad paveikslėly viešas interjeras, kavinė lyg. Tai leistų manyt, kad konkretus produktas pritaikytas didesnėm apkrovom, yra atsparus. tai pliusas. Minusas yra tai, kad kavinė "pakelia" sodresnį interjerą, o gyvenamoji erdvė gal turėtų būt ramesnė, nors tai priklauso nuo žmogaus. Apatinio tapeto ornamentas stambus, jis reikalautų didesnės erdvės, kad "skambėtų", mažą erdvę gali užgožti, tas pats galioja ir horizontaliam skirstymui. Dar vienas momentas- tie tapetai gana intensyvūs, tiek raštu, tiek spalva, tiek pasirinktu spalvos ir rašto deriniu, todėl jie diktuos tolimesnį pasirinkimą- baldus, tekstilę, šviestuvus, grindų ir sienų paviršius teks stropiai derint, priešingu atveju gali išeit labai intensyvi, bet sunkiai virškinama mišrainė. Mano teiginį patvirtina tai, kad duotam interjere parinkti gana minimalistiniai baldai ( santūri forma ir balta spalva) ir saikingi ( kiekis ir forma) šviestuvai. Tai, ką galima būtų spręst kitaip- skiriamoji juostelė, ji gali būt ir iš kitos medžiagos.

Jei patalpos mažesnės ir ne itin gerai apšviestos, toks dekoras gali slėgti, nors iš principo medžiaga ir ornamentas įdomūs.
*

Na taip, taip ir galvojau,kad tokie tapetai turetu buti basiai reiklus g.gif
Jeigu ir tapetuociaus,tai tik kokia viena siena..bet dabar jau abejoju,ar pas mane jie apskritai kurnors tiktu... unsure.gif Bijau,kad prisizaisciau ir gautusi misraine i kuria ir pati ziuret negaleciau doh.gif
Siaip,jei kam idomu,tai cia yra daugiau tos serijos tapetu: http://www.rasch.de/main/4ccb44361030fad58...5adad38c48.php3
mamagitana
dar pagalvojau, kad tie tapetai gali įdomiai atrodyt vienspalviam interjere, pvz. mano mėgstamoj baltoj erdvėj jie suteiktų papildomų faktūrų, šėšėliavimo, bet, aišku, ne visos sienos, koks vienas kitas gabalas, kaip akcentas, paįvairinimas.
Zvirbliuke
QUOTE(agacaga @ 2005 04 03, 18:06)
Na taip, taip ir galvojau,kad tokie tapetai turetu buti basiai reiklus g.gif
Jeigu ir tapetuociaus,tai tik kokia viena siena..bet dabar jau abejoju,ar pas mane jie apskritai kurnors tiktu... unsure.gif  Bijau,kad prisizaisciau ir gautusi misraine i kuria ir pati ziuret negaleciau  doh.gif 
*

Ir visai jie nereiklūs tongue.gif Vyro brolis tokiais (dažomais) ištapetavo sodo namelį, kiekvienai erdvei (atskiriems kambariams) pasirinko po vieną spalvą ir neapkraunantį smulkų raštą, kuris nei mažina kambarių, nei diktuoja tolimesnius itnerjero sprendimus smile.gif O dėl atsparumo nežinau - panašu, kad atsparūs lygiai tiek, kiek paprasti tapetai - t.y. jautrūs paviršiaus pažeidimams, tik tiek, kad susidėvėjusius galima perdažyti smile.gif
mamagitana
"smulkų raštą ir vieną spalvą" lyg ir ne tas pat, kas pateiktam paveikslėly... Šiaip jau ochros, plytų ir pan. spalvos, stambūs raštai patalpą "sunkina", erdvę mažina-matyt, Žvirbliukės giminaitis tą tiesą suvokė, nes rinkosi smulkų raštą ir vieną spalvą. Noras pasiginčyt ,žinia, būna stiprus, stipresnis net už faktus, kuriuos ginčo iniciatorius pats pateikia. Dėl atsparumo-manau, kad paveikslėly parodyti viešosioms patalpoms pritaikyti tapetai, nors gali būt visaip... Didžioji dauguma mokančių skaityt žmonių žino,kad tiek dažai, tiek plytelės, tiek medienos rūšys ( ir t.t.) būna skirtingo atsparumo, panašiai yra ir su tapetais- jei jie iš popieriaus, tai reljefas jų atsparumą potencialiai net mažina, nes kyla reali grėsmė užkabint ir pradrėkst. Tačiau tapetai gaminami ir iš kitų medžiagų- taip vadinami neaustinio pluošto tapetai- iš suspausto celiuliozės pluošto, poliesterių bei akrilinių polimerų. Vat tokie dažniausiai ir naudojami padidintos trinties vietose, jie atsparesni( iki dešimties kartų), juos ir klijuot lengviau.Dar ir vinilinių yra, ir stiklo pluošto...( jie mažiau sveiki, privačiam būstui nepatarčiau).
Neaustiniai kainuoja brangiau, panašu, Žvirbliukės giminaitis suvalkietis tongue.gif
agacaga
QUOTE(mamagitana @ 2005 04 03, 20:48)
dar pagalvojau, kad tie tapetai gali įdomiai atrodyt vienspalviam interjere, pvz. mano mėgstamoj baltoj erdvėj jie suteiktų papildomų faktūrų, šėšėliavimo, bet, aišku, ne visos sienos, koks vienas kitas gabalas, kaip akcentas, paįvairinimas.
*

va va va,as irgi greiciausiai taip noreciau-baltu sienu,bet pagalvojau,kad jei jos vien tik dazytos,tai gana saltai ir neidomiai atrodyt turetu, tai lyg kaikur fakturos noretus ax.gif
Gal jei viena siena tokiais smulkiais rutuliukais, o viena maza siena tais dideliais,gal normaliai gautus? g.gif
Aj,siaip visu pirma jauciu reikia ju kaina issiaikint,gal visai fantazija atsoks suzinojus g.gif
O siaip nebandet tu stiklo audinio dazomu tapetu? Manrods irgi neblogai atrodyti turetu ax.gif

Ir nesipykit cia tongue.gif Nors,kaip vienas zinomas zmogus yra pasakęs: "konfliktas-visuomenės varomasis variklis" ax.gif
mamagitana
galvoju, gražiai gali būt. Kaina, aišku, svarbu, nors idėją galima bandyt įgyvendint ir ne su tos konkrečios rūšies tapetais, tiesiog paieškot tokių ornamentų, kurie patiktų, o gal net likučių, vieno kito rulono-jei bus derinama, turėtų užtekt, o kaina jau kita gali būt. ten antram plane yra balkšva siena su dideliais ratais, tai mažiau agresyvi, mano galva... kažkaip man tai primena gipso lipdinius, labai modernus vėl dalykas smile.gif
apie stiklo pluošto tapetus- kiek žinau, juos rekomenduoja skilinėjančioms sienoms/luboms, nes yra tvirti. Sugertis dažų gal mažesnė, nors čia reikia pasitikslint. Nudažius iš principo visi atodys panašiai, taigi jei sienos nereikalauja kažko ypatingo ( neskyla, nebyra, nedrėksta, patalpa gyvenamoji, katinų nedaug biggrin.gif ,šiltint/akustiškai izoliuot nereikia ( nes yra ir tapetų su papildomais sluoksniais, kiek jie veiksmingi-kitas klausimas)), tai siūlau rinktis raštą, o ne firmą/rūšį, dar vienas aspektas-ekologijair hipoalergiškumas. Jei tie dalykai sarbūs, tai yra popierinių, iš antrinių žaliavų, nebalintų chloru. Tiesa, dažai gali visa tai paverst niekais, bet ir juos galima rinktis...ir klijus...

dar privalumas-sienas mažiau lygint reikės, aišku, priklauso nuo nelygumo laipsnio ir nuo pasirinkto rašto.

Gerų sprendimų 4u.gif
agacaga
QUOTE(mamagitana @ 2005 04 04, 11:54)
galvoju, gražiai gali būt. Kaina, aišku, svarbu, nors idėją galima bandyt įgyvendint ir ne su tos konkrečios rūšies tapetais, tiesiog paieškot tokių ornamentų, kurie patiktų, o gal net likučių, vieno kito rulono-jei bus derinama, turėtų užtekt, o kaina jau kita gali būt. ten antram plane yra balkšva siena su dideliais ratais, tai mažiau agresyvi, mano galva... kažkaip man tai primena gipso lipdinius, labai modernus vėl dalykas smile.gif
apie stiklo pluošto tapetus- kiek žinau, juos rekomenduoja skilinėjančioms sienoms/luboms, nes yra tvirti. Sugertis dažų gal mažesnė, nors čia reikia pasitikslint. Nudažius iš principo visi atodys panašiai, taigi jei sienos nereikalauja kažko ypatingo ( neskyla, nebyra, nedrėksta, patalpa gyvenamoji, katinų nedaug biggrin.gif ,šiltint/akustiškai izoliuot nereikia ( nes yra ir tapetų su papildomais sluoksniais, kiek jie veiksmingi-kitas klausimas)), tai siūlau rinktis raštą, o ne firmą/rūšį, dar vienas aspektas-ekologijair hipoalergiškumas. Jei tie dalykai sarbūs, tai yra popierinių, iš antrinių žaliavų, nebalintų chloru. Tiesa, dažai gali visa tai paverst niekais, bet ir juos galima rinktis...ir klijus...

dar privalumas-sienas mažiau lygint reikės, aišku, priklauso nuo nelygumo laipsnio ir nuo pasirinkto rašto.

Gerų sprendimų 4u.gif
*

Beveik ikalbejai,vel as tu tapetu uzsinorejau doh.gif
Is likuciu,tai ju vargu ar bus,nes jie, pagal mane, tik is katalogo uzsakinejami g.gif O kazkur kitur,nieko panasaus nemaciau...na bet dar mazai ir dairiaus ax.gif
Aciu uz konsultacijas mirksiukas.gif
lanaa
noriu atkreipti demesi, kad senesnes statybos namuose geriau yra tapetuoti (ypac blokiniuose namuose), nes sienos vaiksto ir anksciau ir veliau atsiranda itrukimai sienu kampuose.tai praktiniais sumetimais geriau tapetuoti.jei jau labai norima dazyti, tai glaistant sienas rekomenduojama naudoti stiklo audinio tinkleli, kuris tarsi priklijuojamas prie sienos.beje butu sienos dar turi viena minusa, kad dazniausiai buna labai kreivos.tai automatiskai jas islyginti reikia daugiau darbo ideti ir pinigeliu.o siaip man paciai patinka tiek dazytos, tiek ir tapetuotos sienos, jei viskas skoningai padaryta.beje dar noreciau pridurti, kad tuos "zolinius" tapetus galima padengti matiniu laiku, tuomet pailges ju tarnavimo laikas.geriau issilaikys spalva, jie maziau dulkes, o ir lengviau valosi dregnu skudureliu. smile.gif
cherry coke
Siulyciau netapetuot svetaines labai sviesiais tapetais.
Turiu taip pasidarius savo bute noredama priduot daugiau sviesos ( pas mane ten ganetinai tamsu, ypac rudeni, ziema, pavasari). Klijavau vos vos kakavinius su originaliu reljefu plius vos tamsesnies kakaviniai lapeliai ( dryziai) {turbut nuo nupasakojimo isivaizduojat baisiai, bet taip nera smile.gif } Sienos atrodo beveik baltos. Taip sakant gavos permazai, nors taip bijojau margumyno.

O vat savo labai ilga kolidoriu klijavau su dekoratyvine juosta pirmam trecdaly nuo sienos ir skirtingu atspalviu vertikalaus reljefo tapetais. Atrodo jega!
Pamparam
Sveikos, mamos,
gal kas turi tokią sienų apdailą - dekoratyvinį tinką? Aš norėčiau taip susitvarkyt koridorių ir virtuvę, nes tapetai nėra praktiškas reikalas, ypač kai katinas namuose smile.gif Norėčiau ryškios spalvos, nes visi kiti kambariai tikrai ne pasteliniai, o dažomi tapetai virtuvėj nelabai, be to norisi ilgesniam laikui sutvarkyt ir pamiršt.
Rašykit viską, ką žinot, kokia kaina už kvadratą, ar jį galima perdažyt, ką daryt kai nusibosta ir t.t.
agacaga
QUOTE(Linka @ 2005 04 21, 07:36)
Sveikos, mamos,
gal kas turi tokią sienų apdailą - dekoratyvinį tinką? Aš norėčiau taip susitvarkyt koridorių ir virtuvę, nes tapetai nėra praktiškas reikalas, ypač kai katinas namuose  smile.gif  Norėčiau ryškios spalvos, nes visi kiti kambariai tikrai ne pasteliniai, o dažomi tapetai virtuvėj nelabai, be to norisi ilgesniam laikui sutvarkyt ir pamiršt.
Rašykit viską, ką žinot, kokia kaina už kvadratą, ar jį galima perdažyt, ką daryt kai nusibosta ir t.t.
*

Oj,gera tema uzvedei thumbup.gif Vakar kaip tik senukuose ziurinejau ten kazkoki dekoratyvini tinka,na atrodo kaip trupiniukai uzklijuoti ant sienos ir nudazyti ax.gif Siaip visai gal nieko, be to sako labai praktiskai,bo labai neteplus,tai irgi galvoju,gal koridoriu taip daryti smile.gif Be to maciau,ten jo visokiu rusiu yra, slikatinis,silikoninis(gal ir nusisneku doh.gif ). Tai idomu,kuo tos rusys skiriasi smile.gif
Lupos
As zadu daryti remonta blokiniame name, tai irgi manau kad tapetuosiu, kadangi sienos trukineja. Tik nezinau ar dazomais tapetais ar ne. Buvau senukuose, o tu tapetu gausybe, bet kazkaip man akis neuzkliuvo uz kazko tokio cry.gif , tai dar reikes i kitus senukus nuvaziuoti, ten visko daugiau, lygtais maciau visai neblogu. Taciau man iskilo toks klausimas, o kokius tapetus galima plauti?
SandraB
Dekoratyvinis tinkas daugiau naudojamas lauko apdailai arba viduj dideliuose objektuose. Nelabai isivaizduoju jo bute g.gif - brukstelk nuoga ranka per ji ir pagalvok, kas galetu buti tam paciam kaciukui blink.gif
norge
SandraB, jei turi omenyje 44 kv. m. buta- gal tikrai neverta galvoti apie tinka. Mes ankstesniame gana dideliame bute turejom dekoratyvini tinka. Svetaineje per didziaja dali sienos. Man patiko jo lakoniska nepretenzinga faktura, spalva buvo pieno baltumo. Kokybiskas darbas, idomu paziureti. O glaustytis prie tos sienos neteko- ji buvo ne koridoriuje, ne perejimu vietose.

Kas planuojate- vienas dalykelis pamastymui. Tinkas, kaip tapetai, kaip koks idomesnis sienos fakturinis dazymas, turi savo madas, pupuliarumo virsunes ir nuolydzius. Renkantis tinka reikia apie tai pagalvoti.

Tinkas madoje buvo pries trejeta metu. As labai tikiuosi dekoratyvinio tinko renesanso- is esmes man jis patinka. Tai ne butaforija kaip tapetai, ne kazkas laikino ir greit nusidevincio. Kaip tycia siandien Domus Galerijoj klausinejau, ka dekoratyvinio tinko gamintojai siulo siandien- kokie naujausi ju pasiulymai, nauji madu vejai. Tai vat- tai butu naturaliu zemes spalvu tinkas su nutrynimu ir sendinimu. Vienas senas geras varijantas- tinkas su tapyba ant jo- freska (piesimas ant dregno tinko). Esu macius tai pas viena gerbiama ir zinoma interjero dizaineri namuose- jis pats ta freska ir dare- lakoniski specialiai nutrinti rastai ar ju uzuominos, oi, sunku atpasakoti.

Toje pacioje parduotuveje apziurejau ir dekoratyvini dazyma keliais sluoksniais, taip isgaunant faktura, padengta vasko sluoksniu. Mastau, kaip tai suveiktu ant vieno sienos gabalo. Siandien dar pasirinksiu info ir pirmadieni bandysiu kalbetis su dizainere. Bo jos pasiulyta fakturinio audinio danga tam sienos gabalui man nekimba. Apskritai- turi buti kazkoks siurprizas kambaryje, kazkas tokio netiketo, kazkas idomuas ir suteikiancio kambariui jausma. Man rodos, tinkas - vienas is varijantu.

Skeptikams- jei nesat tinko mate profesionaliai sutvarkytam interjere, tai gal komentarus pasilaikykit. smile.gif
mamagitana
norge, stilius to lakoniškumo ir sendinimo ir freskų užuominų ir sijų ir blukių spalvų- kaip "Skony ir kvape" Trakų g.? Ir dar "Romantikoj" ne Vilniuj? smile.gif O šiaip sena tradicija, nž, kodėl ji gali būt madinga ar ne- man tai dzin tos mados, jei dalykas laiko išbandytas ir patinka. Elementariausias kalkinis tinkas, sąmoningai grubiai uždėtas, yra pakankamai dekoratyvus ir kartu atitinka vieną iš modernaus dizaino krypčių- ekologija ir minimalizmas. Visa kita yra variacijos. Beje, netrykštantiems pinigais, o norintiems kažko ekstraordinaraus bei saviraiškos, siūlau pasiskaityt literatros, pasišnekėt su pardavėjais ir pabandyt patiems. Pradžiai ant kokio karono ar faneros lakšto, jei patiks ir pavyks- varykit ant sienos. Nieko stebuklingo, tai galima daryt ir savo rankom. Žmonėms su pinigais ir didesniais plotais bei ketinimais reikia specialistų. smile.gif
SandraB
norge, ta kokybiska tinka Tavo svetaineje "dare" darbininkas - statybininkas ar dizaineris g.gif tinko atlikimo ivairove gana plati, galima ir uz 1m' tapeto moketi 45Lt ax.gif
norge
Mamagitana, geda prisipazinti, Skonyje ir kvape nesu buvus. O gal neuzfiksavau. Kazkurioj sokolado parduotuvej Vilniaus Senamiestyje yra kazkas panasaus, bet ir maciau tik interjero pristatymo buklete, o ne gyvai.

SandraB, profesionalus darbo atlikimas- tai viena. Profesionalus busto interjero planavimas- tai antra. Tai dvi butinos salygos super-duper busto irengimui. Kad neturetum kico namuose, kad stilius butu islaikytas, kad nors kruopa rafinuotumo butu interjere - dizainerio darbas. Kad kokybe butu garantuota- meistru darbas. Aisku, dizaineris- prabangos dalykas. Bet kuo daugiau suzinau apie meistrus, tuo labiau pastebiu- auksciausios kategorijos meistrai - irgi prabangos dalykas.

Mano buvusiame bute vadovaujant dizaineriui tinka dejo profesionalus statybininkai. Musu dabartines dizaineres bute tinka dejo meistrai, o tape freska ji pati.

Atsakiau? smile.gif

norge
Vo, tema apie tapetus (hm, ar apie visu skriaudziama Zv. Zvirbliuke-nabagele, kuriai nesisedi kamine su lapine kepure g.gif, echm echm biggrin.gif ).

Kadangi musu miegamasis apskritai kazkokia architekturine betvarke, stogo kontrukcija idiotiska gavosi, dar makaliuku-fentikliusku, reikia viena sienele lovos galvugalyje daryti netiketa, kad ji trauktu demesi.

Esu pries tapetus. Bet nesu bestubure. Galu gale- naturaliu medziagu tapetai tiek ir tapetai.... unsure.gif

Visi iki siol svarstyti varijantai tai sienai man nepatinka. O vat bambukinius ar kokiu zoliu tapetus noreciau pamatyti. Neseniai atsitiktinai pamaciau siaudinius tapetus, kai kurie grazus, bet man nelabai tinka. Aiskesnes fakturos reikia.

O kur tu bambukiniu ieskoti?
norge
QUOTE(Nasa @ 2005 03 20, 14:14)
mes pries kelis menesius padarem remonta, labai ilgai svarstem, ar dazyt, ar tapetuot, visgi nudazem schmoll.gif  Na visos sienos buvo purvinos jau po keliu savaiciu, kazkoks kosmaras  ohmy.gif ko tik ant ju nerasi, kokiu tik demiu nera unsure.gif  mad.gif Nors pries tai visa gyvenima gyvenau ten kur buvo tapetai, ju neperklijavom tikrai labai ilga laiko tarpa ir atrode tvarkingai  thumbup.gif . Kazkaip nesimato ant ju jokiu nesvarumu  thumbup.gif
*

Na ir argumentai blink.gif . Sorry, neitikinai, kad geriau gyventi namuose, kai ant sienu nesvarumu NESIMATO. Bet juk jie nera ne trupucio svaresni, nei butu balta siena, tik purvo NESIMATO. Nu niiiii, geriau kad matytusi, kad svara galima butu palaikyti namuose. Dazytoms sienoms valyti yra specialus purskalai, papurski, perbrauki sluoste- svaru.

Bagel
QUOTE(norge @ 2005 04 24, 14:32)
Dazytoms sienoms valyti yra specialus purskalai, papurski, perbrauki sluoste- svaru.
*

Gal galimą to purškalo pavadinimą. Vaikas mažas, tai nenusaugau savo sienų sad.gif
mamagitana
nž, aš tai nepurškinėčiau , jei yra mažas vaikas, nebent išstudijavus to purškalo sudėtį, rasčiau ten tik vandenį ir kokią sodą ( valgomąją). Vaikas gali ir palaižyt sieną, ir visaip kitaip ją ragaut... Užtenka tos chemijos ir taip. Užaugs, perdažysit. cool.gif
Lupos
As dar maciau silkinius tapetus, 100%silkas, pas drauge name, bet ju kaina vienam kambariui, svetainei kainavo 10000litu g.gif cry.gif
mamagitana
norge, dar Volando (?) gatvėj, netoli Bernardinų, nauja vyninė... Iš tos pat serijos, Pužausko(?) darbas smile.gif Kai rasi laiko, užeik. Paskui parašyk, ar patiko. Įdomu.
agacaga
QUOTE(norge @ 2005 04 24, 14:29)

Visi iki siol svarstyti varijantai tai sienai man nepatinka. O vat bambukinius ar kokiu zoliu tapetus noreciau pamatyti. Neseniai atsitiktinai pamaciau siaudinius tapetus, kai kurie grazus, bet man nelabai tinka. Aiskesnes fakturos reikia.

O kur tu bambukiniu ieskoti?
*

As Irise nemazai bambukiniu esu machius ax.gif
Droka
ax.gif as dabar galvoju ar ne apie vadinama "dekora" jus kalbat. Tai toki as pasidariau svetaineje ir biggrin.gif labai patenkinta. Ten dedasi kazkoks tinkas bijau sumeluoti bet tarsia"ROTBAUM"(sake yra prastesniu, bet as dejausiu geresni), poto dedasi dazai ir lakuojama pora kartu. Vaizdelis thumbup.gif nes ten kokia nori ir faktura padaro, as panasia i kriaukliu imitacija pasidariau su pereinanciom spalvom. Beto sita medziaga atspari net sveitimui su sepeciu , nedegi ir kas svarbiausia ypac man kad kai naujas namas trukinejat sienom nieko nesimato ji tiesiog uztvirtina ta siena. Kaina bijau sumeluoti bet atrodo su darbais ir medziagomis 80Lt/kv.m., drauge po manes daresi tai tik prie zidinio irgi thumbup.gif atrodo. Jeigu kam idomu bus pabandysiu meistro telefona surasti 4u.gif
furcux
Jei nemaisau su kitom parduotuvem ,tai bambukiniu maciau senukuose kazkur 130lt m/2. Teko matyti ir paklijuotas mansardines lubas tokiu tapetu ,atrodo jaukiai (tiksliau labai graziai ).
raige
As dekoratyvini tinka galvoju det virtuvej tarp plyteliu. Virtuve bus atvira, drauge su gyvenamuoju kambariu, tai kazhkodel nenoriu "virtuviniu" plyteliu. Kaip manot ar galima padaryt toki tinka, kuri galima butu plauti ir kad butu praktishkas virtuveje? manau galima, bet patarimai neproshali biggrin.gif
agacaga
QUOTE(raige @ 2005 04 26, 10:14)
As dekoratyvini tinka galvoju det virtuvej tarp plyteliu. Virtuve bus atvira, drauge su gyvenamuoju kambariu, tai kazhkodel nenoriu "virtuviniu" plyteliu. Kaip manot ar galima padaryt toki tinka, kuri galima butu plauti ir kad butu praktishkas virtuveje? manau galima, bet patarimai neproshali biggrin.gif
*

Na cia gera mintis ax.gif O kaip tas tinkas mazdaug atrodytu,gal inete koki pvz. rasti galima? rolleyes.gif
raige
Agacaga, nezhinau pavyzdzhiu, bet zhinau, kad zhmones taip daro. Priesh trejeta metu, kai kilo to tinko banga, tai vienas baldininkas sake, jog dazhnai taip darydavo. Aishku, plyteles labai praktishka ir turbut nieko geriau uzh jas zhmonija nesugalvojo biggrin.gif , bet kazhkaip ash ju toje bendroje erdveje nenoriu, gana ju bus ant grindu. Darysiu taip, jei rasiu patikima meistra.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.