Turime didelę bėdą. Kaskart namie galvos plovimo ceremonija kaip kazkoks siaubas - vaiko kankinimo procedura
Turime didelę bėdą. Kaskart namie galvos plovimo ceremonija kaip kazkoks siaubas - vaiko kankinimo procedura
dar po siai dienai vargstam bet jau susitariam po truputi...anksciau darydavau taip: kol vaikas zaidzia nukreipiu demesi o tuo tarpu i sudrekinta delna truputi sampuniuko(maza zirniuka ir paskirstai) ir tipo glostai galvyte, blogiausiu atveju tipo sukuosena darai eziuka koki ir veidrodyje parodyt po to dregnu ranksluociu isvalai ka su sampunu pribjaurojai
Mes turejom ilga laika visiskai tokia pacia problema. Buvo tikra kancia ir kosmaras. Problema dingo po truputi. Ir dabar dar kartais bijo, bet kai primenu jai, kad bijoti nebera ko, ji pasako, "aaa, na tikrai" ir nebebijo. Dabar jai 3 metai 4 menesiai. Taigi sia problema sprendeme taip: Plaudavau labai atsargiai, prizadedavau, kad ne laselis neilases i akis ir tai ivykdydavau. Nesvarbu, kad kartais ne visa muila iskalaudavau. Be to, leisdavau jai paciai plautis galva kaip jai iseina. Lengviausia ja paguldyti vonioje ir ji tada pati kiek nori imerkia galva. Taip ji gali kontroliuoti vandens kieki ir t.t. Po to ismoko ir po dusu pati issiplauti. As laikau dusa, ji po juo pati atsargiai ilenda ir t.t. ir pan. O po visu siu proceduru ji zinoma visada susilaukdavo ir vis dar susilaukia gausybes pagyru, kokia ji didele ir saunuole ir pan ir t.t. Manau, kad jai labai padejo tas faktas, kad leidau paciai plautis. Na, muiluoju, tai as, bet skalauja ji, tik as padedu. Be to, labai daug apie tai su ja kalbejau, klausiau, ko ji bijo ir t.t. Itikinejau, kad manim galima pasitiketi ir kad vandenukas labai smagus ir ant veiduko, be to ir muiliukas geras, vaikiskas ir t.t. Tikiuosi, mano patarimai bus naudingi
Aciu uz minti su ranksluosciu... reikes pabandyti:) O sukuosenas tai bandem daryti, tai kol darai sukuosenas - ramu, bet kai ateina momentas isskalauti galvyte... vel drama. Na, gal dregnas ranksluostis ir pades... Bandysim:)
mes sita problema isprendem pilant vandeni su laistytuveliu, o iki kokiu 2,8m maudydavome stovincia, nes nesesdavo i vonia
o as darau taip: sedi mano angelelis ir zaidzia voneleje, sudrekinu galva su slapiu delnu, lyg glostau, taip pat sampuna, o tada isidedu i burna kramtoma guma ir puciu burbulus, tai jis uzvercia galva ir ziuri, bando burbulus su ranka pagauti, o tuo laiku vyras ramiausiai nuskalauja sampuna su puodeliu pildamas vandeni
Papildyta @ [mergetime]1095422952[/mergetime]
Aciu visoms uz patarimus
aciu labai:) atrodo viska darom taip pat... Is Jusu zinutes matau, kad nemazai pastangu, meiles ir kantrybes Jums reikejo iveikiant sia baime. Ir mes stengsimes- tikiuosi pavyks:)
mes irgi vargom, tai is pradziu padedavo, jog duodavau ranksluostuka prie kaktos laikyti, kad gink die, ne lasas i akis nepapultu. dabar atradom fantastini metoda: demonstravima, "kaip mamytei galva kirpykloj plauna" t.y. pasiguldau sau ant keliu taip, kad butu atlosta galvair vanduo nepakliutu nei i akis, nei i ausis. pirma karta dar intensyviai kazka pasakojau, bet jam taip patiko, kad dabar turim probleme, kaip neplaut per daznai
Niekada neturejom tokios problemos.Visada leidziu pazaisti,nuprausiu,o kai ismuiluojama galvyte,tada pasiguldau ant savo kaires rankos(vaikutis guli ant nugarytes,galvyte atlosta)Desine ranka isskalauju plaukucius.Taip vandenukas nepatenka i akytes
mums ir bedute tokia yra...nenorim plauti galvytes taciau isplaunam be didesniu bedu. Viska darome zaidimo forma. Viena karta plaukiam ant nugaros, kita karta ant pilvo ir t.t...sugalvoju kokia pasaka ar pan. arba liepiu ant nugaros atsigulti, pati laikau galva ir sakau padarom fokusa: ausytes panardinam i vandenuka ir klausyk ka mama sako...jam patinka tas garsas is vandens..na ir seip megstam isdarineti voneleje visokius trukus O vienu syki kai grizom is darzelio ir liepiau nusiplauti rankytes ir veida, o pati nuejau kazka tvarkytis...po kiek laiko pasigedau trimetinuko nagi nagi ziuriu is vonios iseina muiluota ir slapia galva Na tai ir buvo juoko, bet vaikelis nesuprato ko mama taip smagiai juokais
Maniškis maudytis labai nori, o galvos plauti ne. Dabar jau nieko, bet iš pradžių irgi buvo problema. Mažesnį pasiguldydavau į vonią ir abiem rankom laikydama gulsčiai plukdydavau po vonią. Lėtai, tarsi tokia nesvarumo būsena. Jam patikdavo, plaukai draikydavosi, taip sušlapdavo. Arba vėliau į vonią prileisdavau putų. Putos tai žaidimas, visokios kepurės, šukuosenos. Galvos neskubėdavu plauti, pažaisdavo, o po to lyg glostydama lyg ką su delnu užtepdavau šampūno. Aišku renkuosi negraužiantį akių. Dar į vandenį primetu visokių guminių žaislų ir tuščių šampuno buteliukų. Jis laisto, pilsto, pilasi ant savęs ir ant galvos taip pat.
Gal nereikėtų vaikui žadėti, kad neplausi galvos, juk vis tiek plausi. Taip vaikas nepasitiki. Geriau jau sakyti, kad plausi, tik ji pati galės nuspręsti kada. Kai išsiplaus galvą reikia kaip nors paskatinti, gal pažadėti ką nors jai malonaus.
Mes irgi su tuo buvom susidure. Jai ish viso daug vandens ant galvos ir veido buvo tragedija. Tad galva plaudavom ne dazhniau, jei karta per savaite. O pasikeite viskas, kai pradejom i baseinus vaikshchiot, tashkytis, tai pradejo nebebijot. Shiaip iki tol stengdavomes pakalbet 'kaip su didele' - atlenk galvyte, tada i akytes nepribegs. Atlenkia ir rauda
gistt patarimai tikrai puikūs.
Kad vaikas bijo galvytės plovimo, tai nėra Jūsų klaida. Greičiausiai kažkada ji išsigando, gal netyčia pateko vandens į akytes, ar muilo, kuris graužė- ir dėl to pradėjo bijoti. Kaip ir visos baimės, taip ir ši, greičiausiai išnyks palaipsniui.
SVEIKOS MAMYTES, MANO SUNELIUI GREIT 3METUKAI IR PASKUTINIU METU NEBENORI, KAD PLAUCIAU GALVYTE, REKIA, LIPA ISKART IS VONIOS. VISADA BUVO GERAI IR NESUPRANTU KAS NUTIKO? LABAI ATSARGIAI PLAUDAVAU, KAD NEPATEKTU SAMPUNAS I AKYTES, NENORI TURBUT,KAD PLAUCIAU JO GALVA NEZINAU KAIP REIKS ATPRATINT NUO REKIMO TIESIOG NEZINAU
Sveikos, pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Manajam 2 metai.
Staiga nei is to nei is sio mano sunus pradejo bijoti plauti galva. Pasiskaiciau siame formume esnaciu patarimu kaip su tuo vargsta ir kitos mamos (pilis ant galvu stato ir t.t.) ir supratau, kad galvos plovimo baimes esme manajam yra vandens begimas ant akiu (galvos atlenkti nenori). tai supratusi zaidimo forma kempine suslapinu galvyte (taip, kad nebegtu ant akiu (kempine nuspaudziu)) ir seku pasaka (mama vaikystei man seke), kaip berniukas (paprastai Tomas) nenorejo plauti galvytes, kaip i nesvaria galvyte pradejo bites lizdus sukti, kaip varlyte berniuka norejo uz plauku (nesvariu) i kudra nsuitempti, taciau berniuko mama isplove galvyte ir varlytei nebereikejo svaraus berniuko. Manasis klausosi pasakos ir kantriai leidzia muilinti (siaip net sukuotis nemegsta). pasaka visada seku kryptingai, nesvari galva domina varle, bet ji planauma, todel varle nieko nepersusi iseina. skalaujam galvyte kartu su vyru. As imu maziuka ant ranku ir pasiguldziusi prisipaudziu ji prie saves (jo veiduka, prie savo veido), o tetis skalauja. taip vanduo nepatenka i akis. pries tai tetis ranksluosi prie kaktos laike, bet maziui tai nepatiko, jam buvo nejauku. taigi galvos plauti vis dar nenori (klausia pries einant maudytis ar neplausiu. niekada nemeluoju. pastebejau, akd jis net akiu prasuti nenori, jam tai su galvos plovimu asocijuojasi), bet bent jau nerekia vonioje prausiamas. O dabar dar naujove galvos plovime. as su visom pasakom ismuilinu galva, o nusklaujam jau truputi kitaip: tetis su sunum plauna vonios pliteles su dusu (stengiasi "nuplauti" kuo auksciau), o as su asociu nuskalauju galva. jis to net nepastebi :-) taigi manau, kad po truputi isaugame sia problema. tik dar nezinau ar ta pasaka yra gerai, bet ji kolkas veikia ir jokiu neigiamu emociju nesukelia (varliu nebijo :-)), o bite ar muse jam tas pats. bijo zyzimo :-)
Aš saviškiams galveles irgi kaip Nikita plaunu - kraiuklėje. Pasiguldau ant nugaros ant savo kelių ir skaičiuojam lempas. Aišku, jos vonioj kaip penkios taip penkios, bet kiekvieną kartą skaičiuoja iš naujo:) O mažasis, pamatęs, kad sesė iškentė šią procedūrą, pats reikalauja, kad ir jam galva būtų išplauta. Tai sesė kartais taip ir padaro. Tik pritrynusi šampūno, palieka neskalautą
Mums problemų būna kaip tik , kai neplaunu galvos. Verkia ir prašo, kad plautume.Ir taip nuo mažų dienų
Ir mums buvo tokia problemele. Vis aiskinau savajai, kad reikia galvyte atlenkti, ir vandenukas i akytes nepateks. Nesiseke, kol viena karta atlenke galvyte, ir ramiai pabuvo. Pati nepatikejo, kad taip greit galvyte isplovem, ir jokiu asaru (dukrai buvo mazdaug 2,5 m.). Nuo tada - jokiu problemu. Geros sekmes ir kantrybes!
Pamirshau apie lempas! Mes irgi jas skaichiuodavom!
Mano vyresnysis, nors jau 5,5 metu, klaikiai bijo plauti galva dusu, nors mazesnis budamas leisdavosi, bet paskui vel nezinia kas uzejo. Tai dabar prileidziu pilna vonia vandens, ismuiluoju galva, o paskui paguldziusi ant alkunes, kita ranka nuplaunu. Anksciau dar pridedavau rankluosti prie akiu, tai leisdavosi ir dusu nuprausiamas, bet paskui kazkodel nebesileido. Tiesa, kai dar budavo mazesnis, uzmaudavau ant kaktos tokia specialia kepure, panasia i lanka su gumele, atrodo Chicco firmos, tai buvo visai nieko. Siaip tai jiems po to toks bludas praeina, tik nezinia, kiek laiko uztruks...
Mes tą problemą išsprendėm nusipirkę Bebe Confort snapelį galvai plauti.
Oi, tai ir musu problema, nors mano dukrai jau treji. Nezhinau ka kaimynai galvoja, kai mes galva jai plaunam, nes klykimas buna toks, kad sienos skleidzhiasi. Joks aishkinimas ir ikalbhinejimas, kad tai visai nebaisu nepadeda. Duodu mazha rankshluostuka akytems ir veideliui uzhsidengti, tai uzhsidengia ir klykia. Nezhinaui, gal kada ir ishaugsim. Nes kai pamenu save vaikystej, tai buvo lygiai tas pats.
Atrodo pas mus problema su vyresniuoju dėl galvos plovimo jau baigiasi, nes kai maudom mažąją, tai vyresnysis plauna jai galvytę, pila šampūną ir t.t., aišku mažajai tai patinka ir ji neverkia, todėl ir vyresniajam mes paaiškinom, kad tai visai nebaisu, nes mažajai patinka, ji neverkia ir nesipriešina, tai atrodo tas jam padeda, nes kelis kartus išsiplovėm galvą be jokių ceremonijų
O mes tą problrmą išsprendėm įsigiję specialų snapelį galvai plauti Bebe Confort. Nė lašas į akis nepatenka, ir jokios bėdos
ash irgi vargau su vyresniuoju. vienu gyvenimo etapu uzhejo vandens baime ir viskas. net praustis nebenorejo, nekalbant jau apie galvos plovima. tai tiesiog budavo neplauta galva ir tiek. kadangi vezhiojau vaikus i baseina (baseine turkshtis, kaip be butu keista, prikalbinau
o vonioj jokiais budais nesileisdavo - nei bebe confort kepure nepadejo (nesidedavo), galvos atlenkti nenorejo, nu vienzho, nesileido ir viskas. viskas tesesi tur but metus ar panashiai. bet dabar jau, atrodo, problema vaikas tiesiog ishaugo (3.4 metu) ir ishsiplauna galva be jokiu ceremoniju ir ginchu.
As su savom merginom (vienai 9 o kitai 2 metai) nekariauju del galvos plovimo. Kazkaip be tokios problemos apsieinam.
Kai muiluoju galvyte tai stengiuosi kad plaukuciai nebutu labai slapi, kad putos ant akyciu nebegtu. O sampuna is plaukuciu isplaunu su dusu o kad ant veiduko neuzbegtu tai priverciu i lubas ziureti - tai liepiu i lempas paziureti, tai jas suskaiciuoti, ar kad kokiu monu prisigalvoju kad galvyte atgal palenktu.
vat ir mes nuolat vargstam su galvos plovimu
prisipazinsiu,dar dabar prisimenu,kaip neleisdavau mamai plauti mano kasu
maniškai irgi ilgai zyzė dėl galvos plovimo.bet mamos drauge patrė,kad reikia duoti rankšluostį frotinį,kad pats galėtų akis užsidengti.tada viskas pavykst.kai pirmą kartą tai išbandžiau,vyras įlėkė į vonią nustebęs ko taip tylu,nes iki to vaikai žviegdavo,kad namas skambėdavo!
vat ir mes panašiai darome, tik aš liepiu neužsimerkti, o žiūrėti į mane-tokį dalyką pastebėjau, kad kai užsimerkia-jam pasidaro matyt neramu ir bijo, o kai žiūri išpūtęs akytes-mato kas vyksta ir nurimsta-tiesiog kažkaip saugiau jaučiasi ir ramiau elgiasi, o aš stengiuosi su dušu nepripilti jam į akis... Paskutini karta tai net pries lipdamas i vonia tokia vaikiska kalba isreze -nepilsi Momantui vandens ne?
Mus irgi kamavo ta problema, tai aš ją bandžiau išspręsti ją taip: kartu einam į vonią ir jai duodu mažą kibirėlį, kriuo ji gali mamai ant galvos pilti vandenį, mato kaip mama užsimerkia , kaip atlošia galvą,o paskui jos eilė . Tai mes jau galim sakyti išlipom iš to laiko , kai pamato šampūną ir šaukia- ne.
O as siandien apgaudinejau savo moteriske. Sakau:"ziurek cypa cypa ant lubu tupi!" Tai siandien gerai issiplovem
Na taip, galvos plovimas rimta problema
mano mergytei 1,8 metų. nuo to laiko kai pradėjo sėdėti-stovėti vonioje, nebegaliu išplauti jai galvytės (kad be ašarų ir riksmų būtų). žodžiu aš ją palenkiu taip kad gulėtų mano rankose ir galvą kuo žemiau, tada skalauju, bet ji rėkia baisiausiai, nesiduoda, o jei stovint dušu, tada dar labiau rėkia, nes ten matyt į nosį vandens, ir visaip kaip nemalonu
žodžiu patarkit, papasakokit kaip tokiems mažyliams kurie dar nesupranta, išplaut galvytę. ačiū
Mes irgi turėjom tokią problemą. Jei tik bandydavau paguldyti vonioj galvytę išplaut, prasidėdavo baisus klykimas ir mergytė atrodydavo išsigandus. Tai aš išmokinau ją atlenkti atgal galvytę ir pildavau iš puodelio vandenį ant galvos. Irgi nelabai patiko, bet taip baisiai neprieštaraudavo. O šiuo metu jau leidžiasi ir paguldoma, bet irgi nelabai noriai.
Aš pasiguldau ant vienos rankos, kita pilu vandeni, jinai atlošia dar šiek tiek galvytę ir jokių problemų. Nuo pat gimimo taip plaunu. Kai pabandžiau taip pat, tik po dušu, tai buvo ašarų
QUOTE(nuodeme @ 2005 06 29, 13:10) Mes irgi turėjom tokią problemą. Jei tik bandydavau paguldyti vonioj galvytę išplaut, prasidėdavo baisus klykimas ir mergytė atrodydavo išsigandus. Tai aš išmokinau ją atlenkti atgal galvytę ir pildavau iš puodelio vandenį ant galvos. Irgi nelabai patiko, bet taip baisiai neprieštaraudavo. O šiuo metu jau leidžiasi ir paguldoma, bet irgi nelabai noriai. Mes ir taip plaunames galva
Paprašau, kad sedėdama žiūrėtų į mane(viršun), tada pilu vandenuką ant galvytės. Dušo bijosi, todėl pilu puodeliu
As galvyte vaikui plaunu dushu, nelabai jam patinka,bet rekt tikrai nerekia
QUOTE(SuperBaba @ 2005 07 06, 21:04) Na, būt gerai, kad ir toliau taip būtų
Mes su vaikišku laistytuvėliu plauname. Ilgas procesas, bet dušas nepatinka, o ir puodeliu liejamas vanduo kažkodėl mano lelią gąsdina
o jūs pamatytumėt kaip pas mus vyksta dukrytės maudymas...
QUOTE(aja74 @ 2005 07 07, 09:45) Aš sušlapinu plaukus viena ranka, tada jinai normaliai atsisėda, su šampūnu išmasažuoju abiem rankom ir vėl jinai atsigula, kai išskalaut reikia. anksčiau aš saviškę irgi pasiguldydavau, bet dabar nesiduoda. puodeliu pilt gal ir gerai, bet tik gale plaukus išskalauji, o prieky kaip? ji galvos neatlošia kai prašai ir žodžiu nepadeda man jai galvą išplauti:) sunku, kas kart su ašarom... |