Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nesiduoda išplaut galvytės
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Inesute J
Su galvos plovimu ir mes turime problemų. Kai tik pradedu šlapinti plaukučius tai ir prasideda dainos. cry.gif Dažnai į pagalbą kviečiuosi ir uošvį.
gima
galvos plovimas labai sudėtingas reikalas ir pas mus. sad.gif Aš vis laukiu, jog paaugs ir peraugs šią baimę. cool.gif
Coca - cola
mano bicui labai tiko paaiskinimas, kad jei neplausim galvytes atskris vabaliukai ir gyvens galvyteje ir kandzios...tai pats liepia ispaluti galva dabar thumbup.gif tfu tfu tfu,,,,
Ups...
QUOTE(zdurela.com @ 2005 07 17, 21:35)
mano bicui labai tiko paaiskinimas, kad jei neplausim galvytes atskris vabaliukai ir gyvens galvyteje ir kandzios...tai pats liepia ispaluti galva dabar  thumbup.gif  tfu tfu tfu,,,,
*

Reikes ir man taip pabandyti,nes ir maniske cry.gif kai galva plaunu sad.gif
Nireglina
Mačiau vaistinėje pirkti galvos plovimui skirtą skrybėlę, kurios viršugalvis iškirptas. Gal kas bandėt? Norėčiau nusipirkti, bet vyras sako, kad neverta. Dabar, kai vaikui skalaujam galvą, viską darom "ant smūgio". Pridengiu vaikui akis, o vyras pila vandenį iš nemažo vaikiško kibirėlio. Sūnus surėkti kartais nė nespėja. biggrin.gif
Fanta
QUOTE(gima @ 2005 07 17, 14:04)
galvos plovimas labai sudėtingas reikalas ir pas mus. sad.gif  Aš vis laukiu, jog paaugs ir peraugs šią baimę. cool.gif
*

Drauges vyriokui astunti metai, vis dar bijo... blink.gif
babouziuke
Pas mus tos pačios bėdos, bet dabar pradėjo bijoti ne tik galvą plautis, bet ir apskritai vandens doh.gif .
dopa
o mes vonios neturime, pas mus tik dušo kabina, tai vat vaikas siaubingai bijo, tad galva plaunam su didžiausiais klyksmais. Vyras dirba ir nėr kam padėti tai pati visais įmanomais būdais vaiką tvirtai laikau ir greitai išplaunu, bet jam būna labai didelis šokas, nes mažius net dreba iš baimės, o ką daryti, dar per mažas, kad suprastų, kad galvytėj gali kirminų atsirasti. O pasekmės jau ryškėja, po truputu pradeda vengti maudynių, anksčiau su džiaugsmu bėgdavęs maudytis, dabar truputi paisispyrioja
dopa
Pasidalinsiu mamos savo atradimu, perskaičiau čia kažkurios pasakojimą apie tai, kad galvą plauna po maudynių po kranu kriauklėje, tai vat išbandžiau: SUPER thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Vilika
Mes taip pat galvą plauname po kranu kriauklėje. Iš pradžių šlapiomis rankomis sudrėkiname plaukus, po to išmasažuoju galvytę su šampūnu, o tada vyras laiko virš kriauklės, o aš greitai plaunu plaukus. Aušku be rėkimo ir ašarų neapseiname, dažnai abu šlapi liekame, na bet geresnio būdo nesugalvojame. Bandėme ir po dušu ir vonioje, bet tai jai sukeldavo dar didesnį siaubą. Tomis akimirkomis pavydžiu berniukų mamoms, kurios šį reikalą atlieka daug greičiau.
JDA
na tas galvos plovimas ir mus kankina, kai tik pradedi slapinti galvyte, tai ir prasideda klyksmai, kad ir ismoko galvyte atlenkti, bet visviena nelabai noriai duoda trinkti galva, o kas liecia paguldyma vonioj, tai kol paguldai, tai toks nepatenkintas, kai paguldai, lyg ir nieko, bet tas trumpam , vel sedasi ir zaidzia toliau, o kai buvo mazesnis dar neturejo metu, tai visa galvyte po beganciu dusu pakisdavo ir nieko, dar kiek dziaugsmo budavo
vailija

Mes tai pradedam zaisti vonioj. Tada bezaidziant suslapinam galvyte ir istrinam sampunu. Po to tetis plukdo ant nugarytes, o as bandau praskalaut galvyte. Kelis kartus tenka paniurkyt giliau. Tada jau buna nepasitenkinimas, bet uzkalbam , kad moka plaukti. Aisku, reikia maudyti kartu, bet dar ir brolis ateina i vonia pakalbint seses, o ta kai nori pasirodyt kita karta ir pamirsta apie galva. Gal irgi siokie tokie nepatogumai, bet vistiek kazkas gal pades.... g.gif g.gif g.gif
ALMUKAS
Mes irgi žaidimų thumbup.gif forma tokius darbus pasidarom, o kitaip tektų pabūt soliniame cry.gif koncerte klausytoju be bilietų 4u.gif .
indrav
skaičiau aš šį skyrelį ir radau, kad uždengiat akytes. pabandžiau su sausu nedideliu rankšluostuku uždengti ir mažių pamokyti stipriai laikyti. nuostabu, mažiui padeda. dušo dar neprisileidžia, bet su puoduku gerai išsiplaunam galvytę.
Vilika
Na mes jau darome pažangą thumbup.gif Paskutinį kartą galvą ploviau jau vonioje (anksčiau virš kriauklės) ir mano mažiukė beveik neverkė biggrin.gif Galbūt padėjo tai, kad prasidėjus vasarai vaikas pamėgo vandenį. Dabar kiekvieną dieną maudomės vonioje, ir kiekvieną kartą sunku ją iš ten išprašyti smile.gif
Marile
Mano mažei 1.4m, ir ji labai mėgsta vandenį, todėl nėra jokių problemų. Jai bežaidžiant vonioj su žaisliukais ar šampūno buteliukais aš ištrinu galvą, po to nuo viršaus pilu vandenį kad bėgtų nugara (ji nereaguoja), o nuo priekio rankomis nubraukiu kiek išeina šampūno putas, ir kad gerai išskalaut kelis kart užpilu vandens tiesiog ant galvos. Nors vanduo nubėga ir per veidą, maniškė nepyksta smile.gif Kai buvo mažesnė atsukdavau kraną, kad užvertus galvą žiūrėtų kaip bėga vanduo, ir išplaudavau smile.gif
Taurė
Seniau maniškė truputi reikšdavo pretenzijas plaunant galvą. Dabar nebe, pati pradėjo kišti galvytę po kranu laugh.gif Aplamai mėgina nardyti jau, tai dzyn jai, kad bėga vanduo per veidą thumbup.gif
dewy
Žodžiu aš nupirkau tą spec maudymosi kepurytę ir žinot visai dabar ir neblogai viskas gaunasi, be ašarų
Ups...
QUOTE(dewy @ 2005 08 15, 11:40)
Žodžiu aš nupirkau tą spec maudymosi kepurytę ir žinot visai dabar ir neblogai viskas gaunasi, be ašarų
*

Galima butu suzinoti,kur pirkai ir kiek mazdaug kainavo?Gali ir i a.z. parasyti mirksiukas.gif
Karablikas
Mano maze irgi be proto duso bijojo blink.gif bet dabar atsuku dusa ir leidziu prie jos,kad zaistu ji pradeda vandenely gaudyt ax.gif tada as ismuiluoju galvyte ir po truputely keliu dusa ir taip po biskuty vis ant jos uzpilo ir aisku daug dauk kalbu koks vandenelis siltas bega ir taip toliau doh.gif ir tadu pamazu isskalauju nugarytej ir greit prieky tai ji kartais ne sureguot nespeja kad galva jau isplauta ax.gif
SuperBaba
QUOTE(Kuzia @ 2005 07 06, 21:32)
Na, būt gerai, kad ir toliau taip būtų mirksiukas.gif . Visai neseniai ir mano mažoji pradėjo protestuot prieš dušą unsure.gif . Net kurį laiką visai nedavė plaut galvytės unsure.gif . Tekdavo man pačiai į vonią lipt ir prisiglaudus ją po truputėlį vandenuką pilt.
*

Prikarksejai biggrin.gif Neduoda galvos plaut doh.gif
MANO_manyte
QUOTE(dopa @ 2005 07 25, 23:22)
Pasidalinsiu mamos savo atradimu, perskaičiau čia kažkurios pasakojimą apie tai, kad galvą plauna po maudynių po kranu kriauklėje, tai vat išbandžiau: SUPER  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

smagu, kad kažkam pravertė mūsų patirtis drinks_cheers.gif
juoda_saulė
QUOTE(Kuzia @ 2005 07 06, 20:32)
Na, būt gerai, kad ir toliau taip būtų mirksiukas.gif . Visai neseniai ir mano mažoji pradėjo protestuot prieš dušą unsure.gif . Net kurį laiką visai nedavė plaut galvytės unsure.gif . Tekdavo man pačiai į vonią lipt ir prisiglaudus ją po truputėlį vandenuką pilt.
*

man ir tekdavo ropštis kartu į vonią, nes ji bijojo ne tik dušo, bet ir atsigulti vandeny, nuo mano buvimo šalia, jai būdavo drąsiau, žaisdamos ir išsimaudydavom doh.gif o dabar iš vis viskas thumbup.gif thumbup.gif
Veitė
aš tiesiog ant putotos galvytės puoduku užpilu švaraus vandeniuko wub.gif
KET
Labas visoms! Pas mane buvo ta pati problema pries 8 metus doh.gif , sunus nenoredavo plaut galvos. As jam rodziau kaip tetis plauna galva, kaip as bet jis vistiek cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif , ir supratau kame reikalas g.gif . Mazi vaikai kurie tik ismoksta stoveti labai bijo , kai ant akiu pilasi vanduo, nes jie nieko nemato, kviepuoti jems nera kaip, jie tada pradeda panikuoti ir bijoti. As tada paemiau palute ir sulankscia taip , kad uzdaritu nuo antakiu iki lupiciu, ir jam paaiskinau , kai su palute uzdarisime vandeniukas i akytes nebeks, priesinosi bet paskui ji itikinom,( jai beks neplausim), o vandeniukas net nepapuole i akytes, vaikas labai buvo laimingas thumbup.gif , taip mes stovedami su uzdaritu veiduku( ispradziu vyras laike, o paskui paauges ir pats pradejo laikiti) , ir as snekedavau jam" koks tu saunuolis mano vyrukas, koks tu didelis ir t.t). O paskui ( gerai jau nebepamenu) kada pradejo atlosineti galva, ir man su galvos plovimu nebuvo problemu. mirksiukas.gif Pabandikite mergynos mirksiukas.gif 4u.gif drinks_cheers.gif
linoo
Maniskei 2 metai, bet galva iki siol plaunam LABAI nenoriai.. schmoll.gif Vienu metu jau buvo ismokusi atlost galvyte ir kantriai islaukt, bet panasu, kad dabar bijo jei vanduo i ausis patenka - buna tox riksmas doh.gif Blogiausia, kad visai nepripazysta duso, o po remonto pas mus nebeliko vonios (duso kabina pastatem), tai dabar shakes! Nebezinau ka bedaryt.. verysad.gif
Prikolnaja
MANO DUKRUYTE IRGI PRADEJO VERKT KAI GALVYTE SKALAUJU verysad.gif KAI PATI BUVAU MAZA TAI IRGI SU MAIKUTE,AR DAR KUO UZDARYDAVAU AKYTES,PATI LAIKIAU,O MANISKE JUK DAR MAZA,NELAIKYS verysad.gif
Tučka
As ismuilinta galvyte isplaunu po dusu doh.gif Bet vaikui tai labai patinka ir vis praso dar dar dar..... lotuliukas.gif
lovely
Mano vyresnelis bijojo duso, bet veliau iprato, duodavau su ijungtu dusu vonioje zaisti, tai taip ir ipratome. Na, o mazius jau pora menesiu, kaip maudomas didelioje vonioje, tai su dusu gerai sutaria ir labai megsta zaisti, o dar labiau i burnyte ta dusa kisti biggrin.gif
rencew
O už tat pas mus tai jau problemų problema g.gif iš vis su maudymu. Vasarą kaip priprato prie dušo, tai į vonią net negalvoja eit maudytis doh.gif . Taigi gal patartumėt mums kokių gudrybių, nes jau sarmata kaimynų blush2.gif . Sakau, greitai jau vaikų apsaugą kokią iškvies ką ten su vaiku darom verysad.gif
Ilonėlė
QUOTE(anija @ 2006 01 16, 02:13)
Labas visoms! Pas mane buvo ta pati problema pries 8 metus doh.gif , sunus nenoredavo plaut galvos. As jam rodziau kaip tetis plauna galva, kaip as bet jis vistiek   cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif , ir supratau kame reikalas g.gif . Mazi vaikai kurie tik ismoksta stoveti labai bijo , kai ant akiu pilasi vanduo, nes jie nieko nemato, kviepuoti jems nera kaip, jie tada pradeda panikuoti ir bijoti. As tada paemiau palute ir sulankscia taip , kad uzdaritu nuo antakiu iki lupiciu, ir jam paaiskinau , kai su palute uzdarisime vandeniukas i akytes nebeks, priesinosi bet paskui ji itikinom,( jai beks neplausim), o vandeniukas net nepapuole i akytes, vaikas labai buvo laimingas thumbup.gif , taip mes stovedami su uzdaritu veiduku( ispradziu vyras laike, o paskui paauges ir pats pradejo laikiti) , ir as snekedavau jam" koks tu saunuolis mano vyrukas, koks tu didelis ir t.t). O paskui ( gerai jau nebepamenu) kada pradejo atlosineti galva, ir man su galvos plovimu nebuvo problemu. mirksiukas.gif Pabandikite mergynos mirksiukas.gif  4u.gif  drinks_cheers.gif
*

mes tai ant galvytės apsimaunam kepuryte kuri buvo seniau skitra nuo saulės. Nukirpau viršugalvi o snapeli sujungiau su gumite kad apsimovus nenukristu, tada veidukas apsaugomas nuo vandenuko, kai pili jis nuteka šonais. Ira ir tam skirtu maudimui pirktiniu tokiu kepurėliu, bet visai nesunku pasuidaryti pačiom.

štai čia galit pasižiurėti tas kepures Apsauga galvai plauti user posted image
Prikolnaja
QUOTE(Ilonėlė @ 2006 01 17, 18:05)
mes tai ant galvytės apsimaunam kepuryte kuri buvo seniau skitra nuo saulės. Nukirpau viršugalvi o snapeli sujungiau su gumite kad apsimovus nenukristu, tada veidukas apsaugomas nuo vandenuko, kai pili jis nuteka šonais. Ira ir tam skirtu maudimui pirktiniu tokiu kepurėliu, bet visai nesunku pasuidaryti pačiom.

štai čia galit pasižiurėti tas kepures Apsauga galvai plauti    user posted image
*

Gal ir gera ideja g.gif reikia pabandyti! 4u.gif
cool-mama
Aš tai šampūnui nuplauti naudoju vaikišką laistuvėlį su kuriuo dukra žaidžia maudydamąsi.
Gerulis
Mes tai dedavom prie akiu ransluosteli. Dabar ismoko atversti galvyte ir viskas ok.
Valkirija
Mano Margiriukas maudytis tai labai mėgsta, bet mes jam kompaniją vonioj laikom: lendu arba aš, arba vyras kartu su juo, prisinešam žaislų, pučiam muilo burbulus, dar būna tokios kreidelės nusiplaunančios. Tai mūsų maudynės užtrunka gera pusvalandį lotuliukas.gif ax.gif Galvytę plaut tai labai nemėgsta, nes į akis bėga, bet prikalbinam jį ant lubų ko nors ieškot - burbulų, vorų, lėktuvų beleko rolleyes.gif Ir kol jis žiūri išskalaujam galvą thumbup.gif

indruzele
Mes su didziaja tai vis derames: "“kai pamiegosi pietu, eisim maudytis ir galvyte plausim"
"mama, veliau, vakare, gerai?!"
"gerai"
"o tada as verksiu!"
bigsmile.gif Ir ka tada tokio atsakyti??!
O kai galva plaunam, tai dar visaip buna, bet ideja su kepuraite tikrai gera! thumbup.gif
saintlina
o mes turim tą apsaugėlę-kepurėlę, bet kliackas kažko jos nemėgsta g.gif vos uždėjus puola nusiiminėt, o jau kai vanduo pradeda ant galvos bėgt... tas pats riksmas kaip ir be apsaugėlės, tik kad man pačiai ramaiu, nes žinau, kai nei į akytes, nei į ausytes vandens nepateks..
Beje, jei kas sugalvosit pirkt, tai jų rasit tik Tindi rindi. Aš apėjau visas vaikų parduotuves Akropoly beklausinėdama, tai žiūrėjo į mane kaip į nenormalią ir siūlė į sportinių prekių parduotuvę eit. Jau buvau viltį praradusi, kai į Tindi rindi užsukau.
Buriuke
QUOTE(aja74 @ 2005 06 29, 13:49)
Aš pasiguldau ant vienos rankos, kita pilu vandeni, jinai atlošia dar šiek tiek galvytę ir jokių problemų. Nuo pat gimimo taip plaunu.
*

Aš irgi lygiai taip pat darau mirksiukas.gif drinks_cheers.gif Pats vaikas dar atlošia galvytę ir neišleidžia nei garso biggrin.gif

Cvetocek
Sveiki.Mes kartu su vyru maudome mūsų vaikinuką,tai mažylis sėdi vonioje su žaislais žaidžia,o kai ateina laikas plauti galvą,tai aš su dušu pilu vandenį,o vyras prilaiko mažylį ir prižiuri,kad i nositę ir akys nekliutu daug vandens.Kol kas mums sekasi,ir mžylis neprieštarauja biggrin.gif .
Dusia
Kai aš nutariu, kad jau laikas lipti iš vonios, tada pradedu vaikinui plauti galvą biggrin.gif Rėkti nerėkia, tik prunkščia, purtosi ir visai kitaip reiškia savo nepasitenkinimą. Tada pradeda pats lipti lauk iš vonios, atseit, reikia bėgti iš čia, kol dar labiau kankinti nepradėjo lotuliukas.gif Vėliau sėdėdamas apibintuotas rankšluoščiu supranta, ko neteko, ir bando grįžti atgal į vonią, bet jau būna šaukštai po pietų tongue.gif
xxzz
Mūsų vaikinas nuo kokių 4 mėn, maudosi didelėj vonioj. Jokiu žaislų nereikia, tiesiog taškosi ir mėgaujas vandenuku smile.gif Maudo vyras beveik visada, o galvos plovimas jokių emocijų, galva išmuiluoja, o paskui su dušu iš viršaus nuplauna tongue.gif Jam netgi patinka kai ant gavos vandenį pila, juokiasi thumbup.gif Tikiuosi kad ir ateityj problemų su prausimusi nebus smile.gif
Valkirija
QUOTE(Buriuke @ 2006 01 29, 20:59)
Aš irgi lygiai taip pat darau  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif Pats vaikas dar atlošia galvytę ir neišleidžia nei garso  biggrin.gif
*

Kol jis kūdikėlis buvo ir aš taip maudžiau, tai jis akis vartydavo nustebęs iš kur čia tas vanduo bėga lotuliukas.gif
violla
Sveikos,
mano mergaitei 1,5 metu, labai megsta maudytis ir zaisti vandenyje turbut kaip ir daugelis vaiku. Bet galvytes plovimas tampa problematiskas.Anksciau kai buvo maza tiesiog palengdavau ant nugarytes ir nuplaudavau be kazkokio pasipriesinimo. Dabar atbula lenkti nesileidzia, o vos papilus vandenuko ant galvytes pradeda spiegti. Jau taip atrodo svelniai stengiuos plauti, bet priesinasi siaubingai. Nepatinka, kad vanduo bega per veida . Jau nebezinau kaip cia elgtis, kad vaikui neivaryti kokios fobijos.
Gal galit kas patarti, kaip pripratinti vaika prie galvos plovimo be isteriju?
Cinderella
O tu ar nebndei su dusu?mano Romukai irgi nepatinka kai ji palenki ir kai pili is virsaus tai issigasta verysad.gif o kai ijungi dusa,taijis prieina,tada galima ir ant nugarytes pilti ir galvyte isplauti zymiai atsargiau negu paprastai pilant 4u.gif
kristeu
o vyras negalėtų tau padėti:vienas ant rankų gulom palaikytų vaikutį, kitas greit išplautų galvytę arba paimti kokį labai įdomų ar dukrytės mėgiamą žaislą ir iškelti virš galvytės taip, kad ji pati atloštų galvą atgal. kol tėvelis jai "užkalbinėtų dantį" su tuo žaisliuku, tu greit išplautum galvytę. Čia mano patirtis, man tai padėjo, o dabar mano vyriukas jau pats atlošia galvą ir be jokių problemų mes ją išsiplaunam.
Vilsen
mano mažiukas nuo tokio pat amžiaus jau bijojo plaut galvyte ir iki dabar.Aš visko prisigalvoju.Kartais dušas padeda kartais vaikišku puodeliu,dabar su vaikišku laistytuvu apiplaunu galva,aišku be isterijos ne visada apsieinam.
laimav
mums irgi anksciau reikdavo pavargti ir visko prisigalvoti ir tetis laikydavo ant ranku pasiguldes ir danti uzkalbinedavo o dabar prisipilam vandens taip kad jo butu vaikui vos ne iki pazastu ir ja pasigudau ant ranku ir isplaunu duodu kempine ir ji pati dar pavercia galvyte o po dusu neplaunu nes tada itraukia vandens pro nosyte ar pro burnyte schmoll.gif
giedree_grey
kaip as dziaugiuosi,kad musu maziui siaubingai patinka maudynes ir jam visai nerupi,ar pilu vandeni ant galvytes,ar ne,svarbiauisa,kad gali pasipliuskenti biggrin.gif
dovesa
As turiu dvynukus ir abiems galvos plovimas tikra katastrofa- spiegia, saukia iki paraudonavimo, ir pastoviai kai pasakau einam praustis, klausineja ar galvos neplausiu, ir neplaunu, labai retai kada plaunu i menesi du kartus gal tik, bet dabar ateina vasara dazniau prakaituoja, nezinau kaip bus, gal ipras, idomu per kiek jie tai isaugs ?
violla
va va , as vaikui galvyte irgi plaunu tik kas 2 savaites. Vaikui nepatinka kai slapinami plaukuciai ir veidas. Veiduka kai isimurzina tai irgi pabandyk nuvalyt, tai priesinasi ir zyst ir kai apsitasko veida irgi net verkt kartais pradeda. O jau galvyte - tai uztenka,kad is delno paslapinu plaukucius ir jau ima spiegt. Niekaip nesuprantu,kodel taip vaika erzina galvos plovimas g.gif juk kiti vaikai normaliai toleruoja.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.