Su galvos plovimu ir mes turime problemų. Kai tik pradedu šlapinti plaukučius tai ir prasideda dainos.
galvos plovimas labai sudėtingas reikalas ir pas mus.
mano bicui labai tiko paaiskinimas, kad jei neplausim galvytes atskris vabaliukai ir gyvens galvyteje ir kandzios...tai pats liepia ispaluti galva dabar
Mačiau vaistinėje pirkti galvos plovimui skirtą skrybėlę, kurios viršugalvis iškirptas. Gal kas bandėt? Norėčiau nusipirkti, bet vyras sako, kad neverta. Dabar, kai vaikui skalaujam galvą, viską darom "ant smūgio". Pridengiu vaikui akis, o vyras pila vandenį iš nemažo vaikiško kibirėlio. Sūnus surėkti kartais nė nespėja.
Pas mus tos pačios bėdos, bet dabar pradėjo bijoti ne tik galvą plautis, bet ir apskritai vandens
o mes vonios neturime, pas mus tik dušo kabina, tai vat vaikas siaubingai bijo, tad galva plaunam su didžiausiais klyksmais. Vyras dirba ir nėr kam padėti tai pati visais įmanomais būdais vaiką tvirtai laikau ir greitai išplaunu, bet jam būna labai didelis šokas, nes mažius net dreba iš baimės, o ką daryti, dar per mažas, kad suprastų, kad galvytėj gali kirminų atsirasti. O pasekmės jau ryškėja, po truputu pradeda vengti maudynių, anksčiau su džiaugsmu bėgdavęs maudytis, dabar truputi paisispyrioja
Pasidalinsiu mamos savo atradimu, perskaičiau čia kažkurios pasakojimą apie tai, kad galvą plauna po maudynių po kranu kriauklėje, tai vat išbandžiau: SUPER
Mes taip pat galvą plauname po kranu kriauklėje. Iš pradžių šlapiomis rankomis sudrėkiname plaukus, po to išmasažuoju galvytę su šampūnu, o tada vyras laiko virš kriauklės, o aš greitai plaunu plaukus. Aušku be rėkimo ir ašarų neapseiname, dažnai abu šlapi liekame, na bet geresnio būdo nesugalvojame. Bandėme ir po dušu ir vonioje, bet tai jai sukeldavo dar didesnį siaubą. Tomis akimirkomis pavydžiu berniukų mamoms, kurios šį reikalą atlieka daug greičiau.
na tas galvos plovimas ir mus kankina, kai tik pradedi slapinti galvyte, tai ir prasideda klyksmai, kad ir ismoko galvyte atlenkti, bet visviena nelabai noriai duoda trinkti galva, o kas liecia paguldyma vonioj, tai kol paguldai, tai toks nepatenkintas, kai paguldai, lyg ir nieko, bet tas trumpam , vel sedasi ir zaidzia toliau, o kai buvo mazesnis dar neturejo metu, tai visa galvyte po beganciu dusu pakisdavo ir nieko, dar kiek dziaugsmo budavo
Mes tai pradedam zaisti vonioj. Tada bezaidziant suslapinam galvyte ir istrinam sampunu. Po to tetis plukdo ant nugarytes, o as bandau praskalaut galvyte. Kelis kartus tenka paniurkyt giliau. Tada jau buna nepasitenkinimas, bet uzkalbam , kad moka plaukti. Aisku, reikia maudyti kartu, bet dar ir brolis ateina i vonia pakalbint seses, o ta kai nori pasirodyt kita karta ir pamirsta apie galva. Gal irgi siokie tokie nepatogumai, bet vistiek kazkas gal pades....
Mes irgi žaidimų
skaičiau aš šį skyrelį ir radau, kad uždengiat akytes. pabandžiau su sausu nedideliu rankšluostuku uždengti ir mažių pamokyti stipriai laikyti. nuostabu, mažiui padeda. dušo dar neprisileidžia, bet su puoduku gerai išsiplaunam galvytę.
Na mes jau darome pažangą
Mano mažei 1.4m, ir ji labai mėgsta vandenį, todėl nėra jokių problemų. Jai bežaidžiant vonioj su žaisliukais ar šampūno buteliukais aš ištrinu galvą, po to nuo viršaus pilu vandenį kad bėgtų nugara (ji nereaguoja), o nuo priekio rankomis nubraukiu kiek išeina šampūno putas, ir kad gerai išskalaut kelis kart užpilu vandens tiesiog ant galvos. Nors vanduo nubėga ir per veidą, maniškė nepyksta
Seniau maniškė truputi reikšdavo pretenzijas plaunant galvą. Dabar nebe, pati pradėjo kišti galvytę po kranu
Žodžiu aš nupirkau tą spec maudymosi kepurytę ir žinot visai dabar ir neblogai viskas gaunasi, be ašarų
Mano maze irgi be proto duso bijojo
QUOTE(Kuzia @ 2005 07 06, 20:32) Na, būt gerai, kad ir toliau taip būtų man ir tekdavo ropštis kartu į vonią, nes ji bijojo ne tik dušo, bet ir atsigulti vandeny, nuo mano buvimo šalia, jai būdavo drąsiau, žaisdamos ir išsimaudydavom
aš tiesiog ant putotos galvytės puoduku užpilu švaraus vandeniuko
Labas visoms! Pas mane buvo ta pati problema pries 8 metus
Maniskei 2 metai, bet galva iki siol plaunam LABAI nenoriai..
MANO DUKRUYTE IRGI PRADEJO VERKT KAI GALVYTE SKALAUJU
As ismuilinta galvyte isplaunu po dusu
Mano vyresnelis bijojo duso, bet veliau iprato, duodavau su ijungtu dusu vonioje zaisti, tai taip ir ipratome. Na, o mazius jau pora menesiu, kaip maudomas didelioje vonioje, tai su dusu gerai sutaria ir labai megsta zaisti, o dar labiau i burnyte ta dusa kisti
O už tat pas mus tai jau problemų problema
QUOTE(anija @ 2006 01 16, 02:13) Labas visoms! Pas mane buvo ta pati problema pries 8 metus mes tai ant galvytės apsimaunam kepuryte kuri buvo seniau skitra nuo saulės. Nukirpau viršugalvi o snapeli sujungiau su gumite kad apsimovus nenukristu, tada veidukas apsaugomas nuo vandenuko, kai pili jis nuteka šonais. Ira ir tam skirtu maudimui pirktiniu tokiu kepurėliu, bet visai nesunku pasuidaryti pačiom. štai čia galit pasižiurėti tas kepures Apsauga galvai plauti
QUOTE(Ilonėlė @ 2006 01 17, 18:05) mes tai ant galvytės apsimaunam kepuryte kuri buvo seniau skitra nuo saulės. Nukirpau viršugalvi o snapeli sujungiau su gumite kad apsimovus nenukristu, tada veidukas apsaugomas nuo vandenuko, kai pili jis nuteka šonais. Ira ir tam skirtu maudimui pirktiniu tokiu kepurėliu, bet visai nesunku pasuidaryti pačiom. štai čia galit pasižiurėti tas kepures Apsauga galvai plauti ![]() Gal ir gera ideja
Aš tai šampūnui nuplauti naudoju vaikišką laistuvėlį su kuriuo dukra žaidžia maudydamąsi.
Mes tai dedavom prie akiu ransluosteli. Dabar ismoko atversti galvyte ir viskas ok.
Mano Margiriukas maudytis tai labai mėgsta, bet mes jam kompaniją vonioj laikom: lendu arba aš, arba vyras kartu su juo, prisinešam žaislų, pučiam muilo burbulus, dar būna tokios kreidelės nusiplaunančios. Tai mūsų maudynės užtrunka gera pusvalandį
Mes su didziaja tai vis derames: "“kai pamiegosi pietu, eisim maudytis ir galvyte plausim"
"mama, veliau, vakare, gerai?!" "gerai" "o tada as verksiu!" O kai galva plaunam, tai dar visaip buna, bet ideja su kepuraite tikrai gera!
o mes turim tą apsaugėlę-kepurėlę, bet kliackas kažko jos nemėgsta
Beje, jei kas sugalvosit pirkt, tai jų rasit tik Tindi rindi. Aš apėjau visas vaikų parduotuves Akropoly beklausinėdama, tai žiūrėjo į mane kaip į nenormalią ir siūlė į sportinių prekių parduotuvę eit. Jau buvau viltį praradusi, kai į Tindi rindi užsukau.
Sveiki.Mes kartu su vyru maudome mūsų vaikinuką,tai mažylis sėdi vonioje su žaislais žaidžia,o kai ateina laikas plauti galvą,tai aš su dušu pilu vandenį,o vyras prilaiko mažylį ir prižiuri,kad i nositę ir akys nekliutu daug vandens.Kol kas mums sekasi,ir mžylis neprieštarauja
Kai aš nutariu, kad jau laikas lipti iš vonios, tada pradedu vaikinui plauti galvą
Mūsų vaikinas nuo kokių 4 mėn, maudosi didelėj vonioj. Jokiu žaislų nereikia, tiesiog taškosi ir mėgaujas vandenuku
Sveikos,
mano mergaitei 1,5 metu, labai megsta maudytis ir zaisti vandenyje turbut kaip ir daugelis vaiku. Bet galvytes plovimas tampa problematiskas.Anksciau kai buvo maza tiesiog palengdavau ant nugarytes ir nuplaudavau be kazkokio pasipriesinimo. Dabar atbula lenkti nesileidzia, o vos papilus vandenuko ant galvytes pradeda spiegti. Jau taip atrodo svelniai stengiuos plauti, bet priesinasi siaubingai. Nepatinka, kad vanduo bega per veida . Jau nebezinau kaip cia elgtis, kad vaikui neivaryti kokios fobijos. Gal galit kas patarti, kaip pripratinti vaika prie galvos plovimo be isteriju?
O tu ar nebndei su dusu?mano Romukai irgi nepatinka kai ji palenki ir kai pili is virsaus tai issigasta
o vyras negalėtų tau padėti:vienas ant rankų gulom palaikytų vaikutį, kitas greit išplautų galvytę arba paimti kokį labai įdomų ar dukrytės mėgiamą žaislą ir iškelti virš galvytės taip, kad ji pati atloštų galvą atgal. kol tėvelis jai "užkalbinėtų dantį" su tuo žaisliuku, tu greit išplautum galvytę. Čia mano patirtis, man tai padėjo, o dabar mano vyriukas jau pats atlošia galvą ir be jokių problemų mes ją išsiplaunam.
mano mažiukas nuo tokio pat amžiaus jau bijojo plaut galvyte ir iki dabar.Aš visko prisigalvoju.Kartais dušas padeda kartais vaikišku puodeliu,dabar su vaikišku laistytuvu apiplaunu galva,aišku be isterijos ne visada apsieinam.
mums irgi anksciau reikdavo pavargti ir visko prisigalvoti ir tetis laikydavo ant ranku pasiguldes ir danti uzkalbinedavo o dabar prisipilam vandens taip kad jo butu vaikui vos ne iki pazastu ir ja pasigudau ant ranku ir isplaunu duodu kempine ir ji pati dar pavercia galvyte o po dusu neplaunu nes tada itraukia vandens pro nosyte ar pro burnyte
kaip as dziaugiuosi,kad musu maziui siaubingai patinka maudynes ir jam visai nerupi,ar pilu vandeni ant galvytes,ar ne,svarbiauisa,kad gali pasipliuskenti
As turiu dvynukus ir abiems galvos plovimas tikra katastrofa- spiegia, saukia iki paraudonavimo, ir pastoviai kai pasakau einam praustis, klausineja ar galvos neplausiu, ir neplaunu, labai retai kada plaunu i menesi du kartus gal tik, bet dabar ateina vasara dazniau prakaituoja, nezinau kaip bus, gal ipras, idomu per kiek jie tai isaugs ?
va va , as vaikui galvyte irgi plaunu tik kas 2 savaites. Vaikui nepatinka kai slapinami plaukuciai ir veidas. Veiduka kai isimurzina tai irgi pabandyk nuvalyt, tai priesinasi ir zyst ir kai apsitasko veida irgi net verkt kartais pradeda. O jau galvyte - tai uztenka,kad is delno paslapinu plaukucius ir jau ima spiegt. Niekaip nesuprantu,kodel taip vaika erzina galvos plovimas
|