Ramuniux131
2009 06 24, 19:59
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 24, 18:48) O ar jus negalite to bendro kiemo padaryti nebe bendro,o apsitverti nedidele tvorele,ar net gyvatvore ?  ,pasakant,kad norite tureti savo kiema  Ir vaikas klausys,nes nieks jo neprovokuos Na ,kiekvienai mamai savas vaikas protingiausias ,bet taip aukleti kazin ar gerai O i kritika nereaguokite,ignoruokite ja ir tiek  ,kai pamatys,kad nieks nekreipia demesio,nusiramins  ,o jei vel prades,vel ignoruokite  darysim dabar siuo metu lesu neturim,bus pinigeliu ir bus tvorele... kad jau kitaip neimanoma nei susikalbeti su vaiku niekaip neklauso... jau pusantru metu kaip niekas nekreipia, i kritika, bet neimanoma jiem viskas yra netaip.. aj nezinau pirma kart tokius zmones matau cia tiksliau uovene uosvis dar normalus zmogus.. o jai ka nusiperki pav:mikrobange nusipirkom, jie kita diena nuvaziavo brangesne nusipirko ir taip su kiekvienu daiktu.. mes nusijuokiam ir nueinam o ka daryt?
bozkakoszka20
2009 06 26, 14:35
sveikos, na tikrai gyv su tevaus nekas  mano dukrai 2 metai, tai mama bara, o pas babcia skustis bega...kaip besina...kiekviena diena su mama baruosi, kad taip negalima, kad vaikas nesupras kas gerai kas blogai, nebus savarankiskas.ir tikrai mano mergyte nesavarankiska!as jai kaip ir nereikalinga, viska su mociute daro.viena vakara priejo ir sako:tu mamyte man valgyt neduoda, tik tu babcia duodi!kosmaras!tikiuosi ilgai nesites ir turesim galimybe isiskraustyt!
filiute
2009 06 30, 14:25
manau kad seneliai ne auklejimui o lepinimui. as tikrai netoleruociau jei mano ar vyto tevai pradetu aiskinti kaip man vaika aukleti.
mamamia25
2009 07 06, 10:07
o mes gyvenam atskirai nuo tevu, bet vistiek matau, kad bus problemu daug. dabar dar mazas mano vaikas 10 men, bet vistiek nuvaziavus pas dedukus viskas jam leidziama (kas negali pakenkt sveikatai)  nori druskine ispilti? prasom tegul pila isluosim sutvarkysim. nori i balkona eiti ? tuoj kaldru pritiesim tegul vaiksto. ai tegul drasko tas geles nieko tokio nu ir tt. absoliuciai viskas leidziama. . prisilapine ta vaika jie tai ojojoj as iseinu neverkia, bet jai dedukas tai asaros didziausios rieda nes jie ten pagal jo dudele sokineja, dabar tai dar mazas bet kai paaugs kas bus? prasau tevu graziuoju, kad nedarytu tokiu nesamoniu o jie- pas mus vaikui viskas galima. ir jaigu konors neleidziu tai ateina paima greitai vaika ir nuenant vis isgirstu- oi ta mama tavo kokia vaikui, angeliukui neleidzia...... o tam angeliukui iskart lupa pasitempia atseit nuskriaustas labai buvo. prasiau 100 kartu jau nenuteikineti vaiko pries mane, bet vistiek tas pat. nezinau su tevais pyktis nesinori, bet kad piplys visus sokdinti po to pradetu irgi
pillerhiin
2009 07 06, 10:43
Prisijunk ir dalyvauk įvairiuose internete atliekamuose tyrimuose, pareikšk savo nuomonę ir už tai pelnyk prizą ("Olifeja" greitosios loterijos bilietai ir "Iki" parduotuvės dovanų kuponas) http://www.nuomoniukampelis.lt/Lengvas!
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2009 06 26, 15:35) sveikos, na tikrai gyv su tevaus nekas  mano dukrai 2 metai, tai mama bara, o pas babcia skustis bega...kaip besina...kiekviena diena su mama baruosi, kad taip negalima, kad vaikas nesupras kas gerai kas blogai, nebus savarankiskas.ir tikrai mano mergyte nesavarankiska!as jai kaip ir nereikalinga, viska su mociute daro.viena vakara priejo ir sako:tu mamyte man valgyt neduoda, tik tu babcia duodi!kosmaras!tikiuosi ilgai nesites ir turesim galimybe isiskraustyt!  aš tavę "paguosiu" mano sūnus augo su senialiais, ir kai išsikraustėm iki šiol jų labai ilgisi, o tikrieji namai jam tik senelių  . Aplamai kai atsiskirėm buvo didelis stresas vaikui, nes reagavo į senelius kaip į tevus - jie irgi pas mane labai aktyvus buvo, visaip pirmą anuką mylėjo ir lepino. Atsimenu yra video kai jam buvo keturi metukai, jį senelis lydėjo su tėveliu namo, vaikas verkė, kad važiuoja su tėčiu namo  . O kai išvežėm metams į Ameriką, kartą pabudė ašaruose, nes susapnavo, kad jis jau pas senelius vaikšto po namus.
Gintaro lašas
2009 07 20, 13:12
Sveikos. Mes gyvename pas MB močiutę, pas kurią taip pat gyvena ir mano anyta (ji močiutei marti, šešuras jau senokai miręs). Apsigyvenome todėl, kad ir finansinių galimybių nėra atskirai gyventi, o ir dukrytę reikėjo, kad prižiūrėtų. Kadangi anyta niekur nedirba (jau kokie 20 m. be darbo sėdi, nors galėtų), apsiėmė prižiūrėti mūsų dukrą. Rezultatas - liūdnas. Mergaitė išlepinta, mama - baubas nr. vienas, nes neleidžia daryti to, ką leidžia močiutė. Ir MB jau ne kartą aiškino, kad taip negalima, ir aš sakiau (ir gražiuoju, ir piktuoju) - nors kuolą ant galvos tašyk - daro savaip ir viskas. O dabar jau pati pamatė, kad mergaitė ožius siaubingus jai rodo, tai ant mūsų pradėjo pykti, nes nebesugeba anūkės suvaldyti. "Pasiimkit, daugiau neauginsiu. Jūs manęs nesamdėt" - anytos žodžiai. Paskutinis konfliktas - dėl mažosios migdymo dienos metu. Ji pas mus nuo pat gimimo dienos nemiegiukė. Būdama kūdikis miegodavo vieną kartą dienoje. Dabar ją užmigdyti pietų miego - didžiausia tragedija, skandalas namuose, atrodo, kad mes ją ten nežinia kaip kankiname. Jeigu per prievartą užmigdoma, tai kai atsikelia - visą vakarą būna pikta kaip širšė, ir naktį labai prastai miega. Pasitariau su keliais gydytojais dėl migdymo dienos metu. Tai patarė, vaiko neprievartauti, jeigu pati atsiguls ir užmigs - viskas gerai, bet jokiu būdu nenaudoti prievartos. Pasakiau tai anytai, paprašiau, nemigdykite. Ir ką gi... Grįžtu iš darbo, mergaitė miega, o ji man guodžiasi, kad taip sunkiai užmigo, tik ant jos krūtinės atsigulusi (per karščius šitaip vaiką migdyti  ). Prosenelė prasitarė, kad buvo didžiausias triukšmas namuose dėl migdymo. Na, man kantrybė pratrūko. Pasakiau, ką galvoju. Tai ji mus abu su MB "ant trijų raidžių pasiuntė", ir dar pridėjo, kad man mano vaikas visiškai nerūpi. Jeigu ne ji, tai mūsų dukra plika nuoga lakstytų ir amžinai nieko nevalgiusi (tiesą pasakius, anytos padaryto maisto - vaikas beveik nevalgo, nebent nėra jokio kito pasirinkimo). Viskas vyko mažiukės akivaizdoje. Nors aš jai pasakiau, ramiu tonu. Ir dar, mano pačios tėvai turėjo progos taip pat prižiūrėti anūkę keletą savaičių. Tai po to teko raudonuoti iš  Mano tėvas pasakė: "Augina kaip katę: pašeria ir išveda į lauką. Jokio auklėjimo nėra." Mes su vyru abu dirbame, išlaikome ir ją (už butą mokame mokesčius, perkame valgyti). Šnekėjimas nei geruoju, nei piktuoju nepadeda. Nuomotis buto neturime galimybių, gyventi pas mano tėvus - ten atskira istorija (uošvienė su žentu nesutaria  ). Ką mums daryti? Patarkit, mielos supermamos.
Ramuniux131
2009 07 20, 15:51
QUOTE(Gintaro lašas @ 2009 07 20, 14:12) Sveikos. Mes gyvename pas MB močiutę, pas kurią taip pat gyvena ir mano anyta (ji močiutei marti, šešuras jau senokai miręs). Apsigyvenome todėl, kad ir finansinių galimybių nėra atskirai gyventi, o ir dukrytę reikėjo, kad prižiūrėtų. Kadangi anyta niekur nedirba (jau kokie 20 m. be darbo sėdi, nors galėtų), apsiėmė prižiūrėti mūsų dukrą. Rezultatas - liūdnas. Mergaitė išlepinta, mama - baubas nr. vienas, nes neleidžia daryti to, ką leidžia močiutė. Ir MB jau ne kartą aiškino, kad taip negalima, ir aš sakiau (ir gražiuoju, ir piktuoju) - nors kuolą ant galvos tašyk - daro savaip ir viskas. O dabar jau pati pamatė, kad mergaitė ožius siaubingus jai rodo, tai ant mūsų pradėjo pykti, nes nebesugeba anūkės suvaldyti. "Pasiimkit, daugiau neauginsiu. Jūs manęs nesamdėt" - anytos žodžiai. Paskutinis konfliktas - dėl mažosios migdymo dienos metu. Ji pas mus nuo pat gimimo dienos nemiegiukė. Būdama kūdikis miegodavo vieną kartą dienoje. Dabar ją užmigdyti pietų miego - didžiausia tragedija, skandalas namuose, atrodo, kad mes ją ten nežinia kaip kankiname. Jeigu per prievartą užmigdoma, tai kai atsikelia - visą vakarą būna pikta kaip širšė, ir naktį labai prastai miega. Pasitariau su keliais gydytojais dėl migdymo dienos metu. Tai patarė, vaiko neprievartauti, jeigu pati atsiguls ir užmigs - viskas gerai, bet jokiu būdu nenaudoti prievartos. Pasakiau tai anytai, paprašiau, nemigdykite. Ir ką gi... Grįžtu iš darbo, mergaitė miega, o ji man guodžiasi, kad taip sunkiai užmigo, tik ant jos krūtinės atsigulusi (per karščius šitaip vaiką migdyti  ). Prosenelė prasitarė, kad buvo didžiausias triukšmas namuose dėl migdymo. Na, man kantrybė pratrūko. Pasakiau, ką galvoju. Tai ji mus abu su MB "ant trijų raidžių pasiuntė", ir dar pridėjo, kad man mano vaikas visiškai nerūpi. Jeigu ne ji, tai mūsų dukra plika nuoga lakstytų ir amžinai nieko nevalgiusi (tiesą pasakius, anytos padaryto maisto - vaikas beveik nevalgo, nebent nėra jokio kito pasirinkimo). Viskas vyko mažiukės akivaizdoje. Nors aš jai pasakiau, ramiu tonu. Ir dar, mano pačios tėvai turėjo progos taip pat prižiūrėti anūkę keletą savaičių. Tai po to teko raudonuoti iš  Mano tėvas pasakė: "Augina kaip katę: pašeria ir išveda į lauką. Jokio auklėjimo nėra." Mes su vyru abu dirbame, išlaikome ir ją (už butą mokame mokesčius, perkame valgyti). Šnekėjimas nei geruoju, nei piktuoju nepadeda. Nuomotis buto neturime galimybių, gyventi pas mano tėvus - ten atskira istorija (uošvienė su žentu nesutaria  ). Ką mums daryti? Patarkit, mielos supermamos. sveikute, ,vaje kokia pazystama sutuacija.. uzjauciu tave mamyte  patarti tikrai net neisivaizduoju ka.. nebent tu mamyte nebedirbk ir pati visalaik praleisk su mazaja, arba vyras.. nes veliau bus visai baisu nebeistaisysit situacijos maziukes oziukuose...  o tai kuri priziurejo iki siol jusu mergyte nebeleisciau lepinti.. nes tai vaikui kenkia laikykites mamyte  stiprybes jums
Kriiste
2009 07 21, 22:45
Nu mes negyvenam kartu, gyvenam net ne tame paciame mieste, seneliai nesikisa i auklejima, labai myli anukus abu, bet... lepina  . Dickis namie turi savo pareigu, darbeliu, o pas senelius anot ju - turi pailseti, jie pasiima ji atostogu pas save - tai nei praustis nereik, nei dirbt ka nors - visa diena TV, kompiuteris - kuris del tam tikru priezasciu namie neprieinamas, valgyt ka renkasi jis, tai patikekit koks jam rojus - apie namus net neprisimena - ir taip senai jau  , Dar likus savaitei iki atostogu svaigsta kaip ten vaziuos, o parsivezu namo visad asarojanti, tada man prikisa mama kad nemyliu vaiko - tipo daryk isvadas kad nenori jis i namus ir pan., Jei pabuna ilgiau - skambina ir guodziasi koks tinginys, kaip nepadeda nieko - nu ka as galiu padaryt per atstuma. Po siu atostogu - padariau isvada - daugiau jo nepaliksim ten atostogoms, tik kai sveciuosimes kartu, pora dienu (viena nakti) O del uosvienes man nepatinka tik tai, kad ji neziuri mano nusistatymo mazai duot saldainiu, nepirkt cipsu, vaisvandeniu, sulciu, nepersert saldainias, ledais, mazai neduot rukyto - gal daug kam tai suderinama su vaiku, bet mano nuomone ne, r ji jos negerbia - vos iejus i svecius - vaikai buna pavaisinti uzdraustom vaisem ir aisku atimt jau neina  , isvada irgi - daugiau bent jau mazosios jei tik iseina ten nevezu (dickis pats nueina), kad ir kiek pyksta - mergaite mato 1-2 kartus per metus
QUOTE(Gintaro lašas @ 2009 07 20, 15:12) Sveikos. Mes gyvename pas MB močiutę, pas kurią taip pat gyvena ir mano anyta (ji močiutei marti, šešuras jau senokai miręs). Apsigyvenome todėl, kad ir finansinių galimybių nėra atskirai gyventi, o ir dukrytę reikėjo, kad prižiūrėtų. jusu vietoje geriau leisciau mergyte i darzeli  visa diena butu su vaikais, ismoktu rezimo ir pamiegotu, o jus pries darba nuvestumet o po darbo pasiimtumet  nepalikciau savo vaiko su tokia anyta
DOMINUKE
2009 07 25, 21:43
Sveiki,mes gyvenan su vyro tevais,tai mano sunui nieko jau nereikia tik mociutes.mama jau paskutinej vietoj.svarbiausia,kad butu mociute.Ji vaikui viska leidzia,viska perka,jei vaika sudrausmini,tai saukiasi pas save,ir myluoja supuoja lyg nuskriausta  neduok Dieve vaika subarsi ar ant jo uzreksi,tai prasides priekaistai,ir neduo Dieve atsikirsi! Man skaudziausia tai,kad mano pacios vaikui anyta reikalingesne nei mama.Vaikas eina i darzeli,as i darba,as grizus negaliu jam skirti daug demesio.  Svarbiausia,kad uosve nuolat sako,oi,mano vaikas,oi kaip as tave myliu,mane tokie zodziai skaudina,atrodo,kad ji tik ir nori mane iskaudinti  kaip noreciau gyventi atskirai
InJe*kcija
2009 07 26, 15:01
Paskaiciau tema ir nesupratau - negi gali taip buti, kad VISOS mociutes ant tiek neturi suvokimo apie auklejima? Taigi jos savo vaikus isaugino, kodel turetu neisauginti anuku? Mano brolio seimoje atvirkstinis variantas - su mama vaikai be galvu, pas mociute jie ir klauso ir uzsiima viskuo
brukniukas
2009 07 26, 18:42
QUOTE(Natuke @ 2009 07 06, 13:44) aš tavę "paguosiu" mano sūnus augo su senialiais, ir kai išsikraustėm iki šiol jų labai ilgisi, o tikrieji namai jam tik senelių  . Aplamai kai atsiskirėm buvo didelis stresas vaikui, nes reagavo į senelius kaip į tevus - jie irgi pas mane labai aktyvus buvo, visaip pirmą anuką mylėjo ir lepino. Atsimenu yra video kai jam buvo keturi metukai, jį senelis lydėjo su tėveliu namo, vaikas verkė, kad važiuoja su tėčiu namo  . O kai išvežėm metams į Ameriką, kartą pabudė ašaruose, nes susapnavo, kad jis jau pas senelius vaikšto po namus. Labai bijau tokio scenarijaus QUOTE(DOMINUKE @ 2009 07 25, 20:43) Sveiki,mes gyvenan su vyro tevais,tai mano sunui nieko jau nereikia tik mociutes.mama jau paskutinej vietoj.svarbiausia,kad butu mociute.Ji vaikui viska leidzia,viska perka,jei vaika sudrausmini,tai saukiasi pas save,ir myluoja supuoja lyg nuskriausta  neduok Dieve vaika subarsi ar ant jo uzreksi,tai prasides priekaistai,ir neduo Dieve atsikirsi! Man skaudziausia tai,kad mano pacios vaikui anyta reikalingesne nei mama.Vaikas eina i darzeli,as i darba,as grizus negaliu jam skirti daug demesio.  Svarbiausia,kad uosve nuolat sako,oi,mano vaikas,oi kaip as tave myliu,mane tokie zodziai skaudina,atrodo,kad ji tik ir nori mane iskaudinti  kaip noreciau gyventi atskirai  as irgi gyvenu su mama, tai pas mane panasi situacija buvo - isvis maze klykdavo ant mano ranku - reikia jai but pas mociute ir viskas  Tik pamato mociute.. ir nieko nebereikia... Ir nesuprantu kodel, lepinu labai savo maziuke, myluoju ir t.t. - o va jai mociute valdo ir viskas.. O mociute tai tuo tik ir naudojasi, ir visaip stengiasi dar labiau vaika priristi prie saves.. ar kuo daugiau laiko su ja praleist.. Pvz as skubu daryt valgyt (kad galeciau po to pabut su maze) o mociute tik sast uzdeda batukus ir iseina i lauka pasivaikscioti su vaiku... Arba pvz vaikas verkia, kai mociute iseina - tai mociute mojuoja tipo atia atia ir vaikas praderda verkt - tada prieina, pamyluoja ir vel tipo mojuoja ir apsimeta kad iseina.. Zodziu zaidimas gaunasi Kalbeti neiseina - kai jai pasakiau savo nuomone, pasake, kad as nenormali ir nenormaliai pavydziu savo vaiko jai  , atskirai gyvent irgi kol kas bent nelabai.. Bet aisku darysiu viska, kad tik greiciau atsiskirti
vilke_ziema
2009 07 26, 19:02
Visos kancios man labai pazistamos, bet as manau, kad nereikia nuo pat pradziu prisileist mociuciu per arti, turiu omeny prie anuku. Gyvenom kartu labai ilga laika, bet kol vaikai buvo mazi, buvau namie ir auginau pati, daznai eidavau i lauka, zaisdavau su jais, kad butu uzsieme ir pas mociute nelakstytu, o butu su mama, nes zinojau, kuo tai baigsis..aisku, kad sunku buvo, nes daug uzsiemimu namie, ne tik su vaikais zaist..I parde visada kartu eidavom..taip kad pas mociute nueidavo vakare valandai ar dviem..o paaugo, i darza isleidau, pasiimdavau ir nuvesdavau visada pati..ir prisirise jie buvo prie manes, kaip ir dera labiau..palikdavom kartais jai priziuret, jai su draugais i kokia kavine noras budavo nueit, bet ia jau labai retai.
Ilgaplaukė
2009 07 26, 23:43
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 26, 21:02) Visos kancios man labai pazistamos, bet as manau, kad nereikia nuo pat pradziu prisileist mociuciu per arti, turiu omeny prie anuku. Gyvenom kartu labai ilga laika, bet kol vaikai buvo mazi, buvau namie ir auginau pati, daznai eidavau i lauka, zaisdavau su jais, kad butu uzsieme ir pas mociute nelakstytu, o butu su mama, nes zinojau, kuo tai baigsis..aisku, kad sunku buvo, nes daug uzsiemimu namie, ne tik su vaikais zaist..I parde visada kartu eidavom..taip kad pas mociute nueidavo vakare valandai ar dviem..o paaugo, i darza isleidau, pasiimdavau ir nuvesdavau visada pati..ir prisirise jie buvo prie manes, kaip ir dera labiau..palikdavom kartais jai priziuret, jai su draugais i kokia kavine noras budavo nueit, bet ia jau labai retai. Visiskai sutinku! Kai vaika palieki retkarciais,nebuna nei problemu su vaiku,nei su mociute! Papildyta:QUOTE(brukniukas @ 2009 07 26, 20:42) as irgi gyvenu su mama, isvis maze klykdavo ant mano ranku - reikia jai but pas mociute ir viskas  Tik pamato mociute.. ir nieko nebereikia... Ir nesuprantu kodel, lepinu labai savo maziuke, myluoju ir t.t. - o va jai mociute valdo ir viskas.. O mociute tai tuo tik ir naudojasi, ir visaip stengiasi dar labiau vaika priristi prie saves.. ar kuo daugiau laiko su ja praleist.. Pvz as skubu daryt valgyt (kad galeciau po to pabut su maze) o mociute tik sast uzdeda batukus ir iseina i lauka pasivaikscioti su vaiku... Arba pvz vaikas verkia, kai mociute iseina - tai mociute mojuoja tipo atia atia ir vaikas praderda verkt - tada prieina, pamyluoja ir vel tipo mojuoja ir apsimeta kad iseina.. Zodziu zaidimas gaunasi Kalbeti neiseina - kai jai pasakiau savo nuomone, pasake, kad as nenormali ir nenormaliai pavydziu savo vaiko jai  , atskirai gyvent irgi kol kas bent nelabai.. Bet aisku darysiu viska, kad tik greiciau atsiskirti  Nesvarbu ,ar tai jusu mama ,ar vyro,bet taip elgtis ji negali  Tai tikras nesiskaitymas su jumis  Kaip gali paimti vaika ,aprengti,vestis i lauka,neatsiklaususi,nesuprantu!  O gal jus turite kitu planu?... Geriau gamindama maista,sugalvokite kaip uzimti vaika( as pati pasodindavau salia ,duodavau ivairiausiu zaislu,net ir neduzdanciu indu),nereiks mociutes pagalbos  Ir vaikui ,ir jums bus geriau!
brukniukas
2009 07 27, 01:20
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 26, 18:02) Visos kancios man labai pazistamos, bet as manau, kad nereikia nuo pat pradziu prisileist mociuciu per arti, turiu omeny prie anuku. Gyvenom kartu labai ilga laika, bet kol vaikai buvo mazi, buvau namie ir auginau pati, daznai eidavau i lauka, zaisdavau su jais, kad butu uzsieme ir pas mociute nelakstytu, o butu su mama, nes zinojau, kuo tai baigsis..aisku, kad sunku buvo, nes daug uzsiemimu namie, ne tik su vaikais zaist..I parde visada kartu eidavom..taip kad pas mociute nueidavo vakare valandai ar dviem..o paaugo, i darza isleidau, pasiimdavau ir nuvesdavau visada pati..ir prisirise jie buvo prie manes, kaip ir dera labiau..palikdavom kartais jai priziuret, jai su draugais i kokia kavine noras budavo nueit, bet ia jau labai retai. QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 07 26, 22:43) Nesvarbu ,ar tai jusu mama ,ar vyro,bet taip elgtis ji negali  Tai tikras nesiskaitymas su jumis  Kaip gali paimti vaika ,aprengti,vestis i lauka,neatsiklaususi,nesuprantu!  O gal jus turite kitu planu?... Geriau gamindama maista,sugalvokite kaip uzimti vaika( as pati pasodindavau salia ,duodavau ivairiausiu zaislu,net ir neduzdanciu indu),nereiks mociutes pagalbos  Ir vaikui ,ir jums bus geriau!  as su jumis irgi sutinku 100% kad vaikui reikia skirti kaip galima daugiau demesio, bet as nespeju padaryti visu savo darbu, jei priziuriu vien tik vaika.. Mano maze nuo pat mazens gaudavo padidinta doze demesio - nesedi ji taip salia ir nezaidzia, ji net vezime nesedi kai vaziuojam i lauka, ka jau bekalbeti apie ramu sedejima salia manes ir zaidima su kokiais nors zaislais  iskart prasideda demesio reikalavimai.. O tada mano mama pradeda lysti - padeti vaika priziureti, kad jis vienas neverktu.. Negi galvojat, kad guliu visa diena lovoj, o paskiau verkiu, kad su vaiku nesusitvarkau  O kokiu planu galeciau tureti? nelabai net supratau klausimo... as savo mamai isvis nuo gimimo esu palikus vaika tik viena vieninteli karta nepilnom 5 valandom
QUOTE(DOMINUKE @ 2009 07 25, 20:43) .Vaikas eina i darzeli,as i darba,as grizus negaliu jam skirti daug demesio. o kodel jus po darbo negalite skirti jam daugiau laiko  juk visos mamos dirba,o demesi dalina po darbelio...
vilke_ziema
2009 07 27, 08:33
QUOTE(brukniukas @ 2009 07 27, 02:20) as su jumis irgi sutinku 100% kad vaikui reikia skirti kaip galima daugiau demesio, bet as nespeju padaryti visu savo darbu, jei priziuriu vien tik vaika.. Mano maze nuo pat mazens gaudavo padidinta doze demesio - nesedi ji taip salia ir nezaidzia, ji net vezime nesedi kai vaziuojam i lauka, ka jau bekalbeti apie ramu sedejima salia manes ir zaidima su kokiais nors zaislais  iskart prasideda demesio reikalavimai.. O tada mano mama pradeda lysti - padeti vaika priziureti, kad jis vienas neverktu.. Negi galvojat, kad guliu visa diena lovoj, o paskiau verkiu, kad su vaiku nesusitvarkau  O kokiu planu galeciau tureti? nelabai net supratau klausimo... as savo mamai isvis nuo gimimo esu palikus vaika tik viena vieninteli karta nepilnom 5 valandom  tai visos mes, as manu, turim tu darbu pakankamai, juk negalvojat, kad as sededavau vaikus apsikabinus?..  nezinau, gal jus ukiskai gyvenat, tada gal sudetingiau.. bet kazkaip nudirbi gi tuos darbus, nepasakyciau, kad labai jau ten daug laiko jie uzima, kambarius sutvarkyt, valgyt paruost, i parde nueit..kiekviena pagal save prisitaiko, kada juos nudirbt, ar kai vaikas miega, ar dar kada..bet susitvarkyt imanoma
brukniukas
2009 07 27, 21:37
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 27, 07:33) tai visos mes, as manu, turim tu darbu pakankamai, juk negalvojat, kad as sededavau vaikus apsikabinus?..  nezinau, gal jus ukiskai gyvenat, tada gal sudetingiau.. bet kazkaip nudirbi gi tuos darbus, nepasakyciau, kad labai jau ten daug laiko jie uzima, kambarius sutvarkyt, valgyt paruost, i parde nueit..kiekviena pagal save prisitaiko, kada juos nudirbt, ar kai vaikas miega, ar dar kada..bet susitvarkyt imanoma Gal nemoku as taip greit suktis, vis norisi viska geriausiai padaryti.. O susitvarkyt tikrai imanoma, pvz galima negaminti tris sykius per diena vaikui, o kokiu du sykius duoti kokia is parduotuves tyrele, nedaryt namie valgyt, o pasildyt pusfabrikacius, nelygint rubu - nes vistiek greit reikia is naujo skalbti.. Ant daug ko galima sutaupyti laiko.. Arba as esu tikrai prie letapedziu, nes neiseina visam tam skirti per diena 2 valandas (vaiko miego laika)...
Ilgaplaukė
2009 07 28, 00:26
QUOTE(brukniukas @ 2009 07 27, 03:20) as su jumis irgi sutinku 100% kad vaikui reikia skirti kaip galima daugiau demesio, bet as nespeju padaryti visu savo darbu, jei priziuriu vien tik vaika.. Mano maze nuo pat mazens gaudavo padidinta doze demesio - nesedi ji taip salia ir nezaidzia, ji net vezime nesedi kai vaziuojam i lauka, ka jau bekalbeti apie ramu sedejima salia manes ir zaidima su kokiais nors zaislais  iskart prasideda demesio reikalavimai.. O tada mano mama pradeda lysti - padeti vaika priziureti, kad jis vienas neverktu.. Negi galvojat, kad guliu visa diena lovoj, o paskiau verkiu, kad su vaiku nesusitvarkau  O kokiu planu galeciau tureti? nelabai net supratau klausimo... as savo mamai isvis nuo gimimo esu palikus vaika tik viena vieninteli karta nepilnom 5 valandom  Na as taip pat turiu vienturteli,bet suspeju ir valgyti padaryti( ir ne jokie pusfabrikaciai,o normalus maistas),ir buta susitvarkyti,ir... ir su draugem paplepeti,ir save pagrazinti!  Ir musu tete bet ko nevalgo,pavargsta darbe,juk siais laikais reikia sukti galva kaip versla islaikyti,taigi norisi ir jam kazkokio skanumyno pagaminti!  Suspeju ir tiek! Mano taip pat judrus,bet sudominu zaislais,ypac patinka statyti is lego ivairius statinius,net pati stebiuosi kokius idomius pastato As net nepagalvojau,kad jus "gulite visa diena lovoje",bet tai ir nematau nieko blogo,juk ir mamos pavargsta,ar ne!? O del mociutes vedimo i lauka jusu neatsiklausus,ir del jusu planu,norejau pasakyti,kad juk jus galite ir tureti kitokiu planu,na pvz. su drauge susitarti,susitikti su vaikuciais...,kazkaip keistai nesupratote Na matot ,as savo vaikeli aukleju pati ,ir mano supratimu,jei jus nenorite ,kad jums tuo metu kai nereikia pagalbos,kistusi mociute,imtu ant ranku...tai ir pasakykite  Ir nereikia bartis,paprasciausiai reikia ismokti sakyti zodeli " NE",paimti vaikeli ant ranku ir pasakyti,kad jus pati su viskuo susitvarkysite,jeigu reiks pagalbos ,paprasysite Bet gal jus pati bijote,kad su viskuo nesusitvarkysite?  Na ne viskas ismokstama is karto,bet pasiryzkite,ir prades vaikas klausyti
ugniukas1
2009 07 29, 16:00
QUOTE(brukniukas @ 2009 07 26, 19:42) Labai bijau tokio scenarijaus as irgi gyvenu su mama, tai pas mane panasi situacija buvo - isvis maze klykdavo ant mano ranku - reikia jai but pas mociute ir viskas  Tik pamato mociute.. ir nieko nebereikia... Ir nesuprantu kodel, lepinu labai savo maziuke, myluoju ir t.t. - o va jai mociute valdo ir viskas.. O mociute tai tuo tik ir naudojasi, ir visaip stengiasi dar labiau vaika priristi prie saves.. ar kuo daugiau laiko su ja praleist.. Pvz as skubu daryt valgyt (kad galeciau po to pabut su maze) o mociute tik sast uzdeda batukus ir iseina i lauka pasivaikscioti su vaiku... Arba pvz vaikas verkia, kai mociute iseina - tai mociute mojuoja tipo atia atia ir vaikas praderda verkt - tada prieina, pamyluoja ir vel tipo mojuoja ir apsimeta kad iseina.. Zodziu zaidimas gaunasi Kalbeti neiseina - kai jai pasakiau savo nuomone, pasake, kad as nenormali ir nenormaliai pavydziu savo vaiko jai  , atskirai gyvent irgi kol kas bent nelabai.. Bet aisku darysiu viska, kad tik greiciau atsiskirti  Oj...kokia pazystama situacija net baugu Uosviene atrodo galetu tai mano vaika sau i iscias susigrustu ir pagimdytu...Atleiskit, kad taip ziauriai kalbu, bet kartais jauciu, kad vos laikausi, kad nepratrukti.... Nors atvezam pagloboti maziuke tik karta per savaite, atrodo, kad net to per daug...As kazkaip stengiuos vaika ne vien linksminti, bet ir aukleti, valgydinti ir t.t. o nuvezus pas senelius prasideda "Disneylendas" zaidimai vienas po kito be sustojimo, viskas galima, saldumynai - prasau, bet koks daiktas namuose vaikui prieinamas, zaislu pripirkta amziais nauju....  Sakysite kas cia blogo ? O tas, kad senele nori tapti vaikui brangiausia ir mylimiausia uz visus .... Jei einam kur nors kartu pasivaikscioti vaizdas toks: as einu ramiai, senelis eina ramiai, tetis ir as eina kaip zmones, o mociute su tampo mano vaika po gazonus _paziurek kokia gelyte, koks drugelis, o dabar padainuokim, o dabar palokim ir t.t. ir pan....ir taip be sustojimo  Tas pats vyksta visuose gimines baliuose - visi sedi prie stalo, ji su mano vaiku sedi ant grindu. As nieko pries zaidimus, bet finale po tokiu pasibuvimu su geraja mociute as su vaiku nebesusitvarkau....Kadangi lakstau per 2 darbus, kuopiu namus, darau valgyt ir t.t. tampu ne tokia idomi kaip SuperMociute....tai man atrodo neteisinga Papildyta:Jokie zodeliai NE neveikia  Rimtai. Net grieztesni pasakymai tokie kaip :netampykit vaiko, palikit mergaite ramybei nors 5 minutems arba gal galit nebedainuot lopsines prie stalo - NEVEIKIA !
vilke_ziema
2009 07 29, 18:04
Beje, tokios problemos man nekyla su mano mama, nes ji visada pabrezia vaikui, kad yra dar ir mama, kurios turi klausyt, kuri tave labai myli..nors ir mano mama lepina anukus, bet pabuve pas ja, vaikai dar labiau mane vertina ir klauso.Ko negaliu pasakyt apie anyta, va cia tai jau auksciau aprasyti atvejai...manau, labai svarbu zmogaus,kuris priziuri vaikus, poziuris i ju tevus..
juratttte
2009 08 05, 23:55
Jaunai seimai pats didziausias priesas gyvenimas su tevais.
rasele1972
2009 08 09, 01:12
teko ir mums gyventi su tevais,labai myli senelius sunus,bet svarbiausi jam mes.Zaisdavo su anukeliu mama,labai ji myli,matydavau,kad kartais ir nepatinka kaip mes auklejam,bet kazkaip sugebedavo nesikisti  O anyta,kai nuvykstam is vis visad sako,kad as per daug lepinu
QUOTE(gutte86 @ 2009 07 26, 16:01) Paskaiciau tema ir nesupratau - negi gali taip buti, kad VISOS mociutes ant tiek neturi suvokimo apie auklejima? Taigi jos savo vaikus isaugino, kodel turetu neisauginti anuku? Kartais įsivaizduoja, kad kaip tik turi ir dar knygų pasikaito, bet issirenka tai kas jom atrodo svarbiausia. Mano atveju yra taip , kad mano mama mane "blogai" išauklėjo, tai dabar viską padarys , kad anūkas "išaukletas" būtų. Aišku , aš ir gi noriu, kad mano vaikas isauklėtas būtų, mandagus ir t.t. Bet auklejimo budai ir priemones smarkiai skiriasi. QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 26, 20:02) Visos kancios man labai pazistamos, bet as manau, kad nereikia nuo pat pradziu prisileist mociuciu per arti, turiu omeny prie anuku. Sutinku. Su pirmu padariau šita klaidą, bet pasimokiau ir anrta karta darysiu viska, kad tik to nekartoti.
ziedute
2009 08 27, 16:09
Gyvenimas kartu su tėvais ar uošviais, vaikų auklėjime daugiau turi trukūmų nei privalumų
Neprileidau uosvenes prie vaiko nuo pat gimimo  .Beda dar baisesne  . Ji is tu zmoniu taves klausau - savo darau  .Kartais nusmaugt noriu
Labai pažįstamos situacijos. Gyvenom su uošviais beveik du metus. Kai aš prašydavau nelepinti dukros ir nepildyti visų jos noru, man uošvis atsakydavo:"seneliai tam ir yra, kad lepintų anūkus". Dabar dukrai aštuoni metai, rezultatas toks, kad senelių visiškai neklauso. Uošvienė guodžiasi man, kad negali susikalbėti, kad jos nebeklauso ir t.t. Taip ir pasakiau, kad mažiau princese reikėjo vadinti ir pildyti visas užgaidas. Su mano tėvais visai kitokia situacija: ir gerbia ir klauso ir nesąmonių nedaro.
Judituxe
2009 12 13, 12:50
sveikutes  gyvenam siuo metu su tevais. na ne siuo metu o jau 2 metai....  dien nakty, vonioj ar tuolete galvoju kaip noreciau savo kampelio...bet gaila kad finansine padetis neleidzia... dideli minusai tokio gyvenimo... su vaiku susitvarkyti neimanoma... aiskina kaip ji auklet ir pan, beje ir santykiai su vyro paidare blogi... na ka pasakyti viena galiu , varo i nevilty
*jolantab*
2009 12 17, 23:00
Kadangi šiuo metu savo bute darome remontą, laikinai mus "priglaudė" mano tėvai. Aš jau pradėjau dienas skaičiuoti, kol jį baigsim  . Dukrai tik pusantrų metų, o ji jau tapo nevaldoma, visiškai nieko neklauso. Kai esame tik dviese namie, tai dar susikalbėti įmanoma, bet kai iš darbo grįžta seneliai viskas - daro ką nori, šokdina senelius, tark griežtesnį žodį - iškart paleidžia dūdas. Jau nebežinau, ką daryti. Kalbėjau su seneliais jau šimtą kartų, kad nenuolaidžiautų jai, o jie vis tiek savo daro "juk vienintelė anūkė...". Vaikas sugadintas visiškai. Noriu greičiau į savo namuuuus
pas senelius tik pabūnam savaitgaliais, vaiko niekada nepaliekam niekam. todėl ir priekaištų niekam neturiu - kaip auklėju, toks vaikis ir auga.geresnis, blogesnis - bet visas mūsų
wowerike
2010 01 11, 02:06
QUOTE(pugaciova @ 2009 07 06, 10:07) o mes gyvenam atskirai nuo tevu, bet vistiek matau, kad bus problemu daug. dabar dar mazas mano vaikas 10 men, bet vistiek nuvaziavus pas dedukus viskas jam leidziama (kas negali pakenkt sveikatai)  nori druskine ispilti? prasom tegul pila isluosim sutvarkysim. nori i balkona eiti ? tuoj kaldru pritiesim tegul vaiksto. ai tegul drasko tas geles nieko tokio nu ir tt. absoliuciai viskas leidziama. . prisilapine ta vaika jie tai ojojoj as iseinu neverkia, bet jai dedukas tai asaros didziausios rieda nes jie ten pagal jo dudele sokineja, dabar tai dar mazas bet kai paaugs kas bus? prasau tevu graziuoju, kad nedarytu tokiu nesamoniu o jie- pas mus vaikui viskas galima. ir jaigu konors neleidziu tai ateina paima greitai vaika ir nuenant vis isgirstu- oi ta mama tavo kokia vaikui, angeliukui neleidzia...... o tam angeliukui iskart lupa pasitempia atseit nuskriaustas labai buvo. prasiau 100 kartu jau nenuteikineti vaiko pries mane, bet vistiek tas pat. nezinau su tevais pyktis nesinori, bet kad piplys visus sokdinti po to pradetu irgi  cia grynai apie musu situacija  viskas galima absoliuciai. su indais svetaineje zaist galima, ispilt, isnesiot viska galima, i vieta sudet nereikia, mociute pati susides veliau. netgi paneles zaislus taip pat pati veliau sutvarkys. nu ir t.t. negana pas mociute viskas galima, kai mociute pas mus, tai ir pas mus pasidaro viskas galima o mociute nesukalbama. isitikinus, kad jos pareiga anuke lepint. bet negali uzsiizoliuot ir visai nebendraut. net jei ir parodau duris, taciau noriu bendraut bent su savo teciu. ir tada ir mama sugeba ilist vel atgal, ir vel is naujo veiksmas zodziu, sunkiausia vaiku auklejime yra ishauklet seneliusnuleidau rankas, bus kaip bus. stengsiuos bent su mazaja neprisileist mociutes nei artyn. gal pavyks QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 29, 18:04) Beje, tokios problemos man nekyla su mano mama, nes ji visada pabrezia vaikui, kad yra dar ir mama, kurios turi klausyt, kuri tave labai myli..nors ir mano mama lepina anukus, bet pabuve pas ja, vaikai dar labiau mane vertina ir klauso.Ko negaliu pasakyt apie anyta, va cia tai jau auksciau aprasyti atvejai...manau, labai svarbu zmogaus,kuris priziuri vaikus, poziuris i ju tevus.. ir as tokios noriu, tik kaip apdirbt esama  p.s. cia mano mama, net ne anyta
susivelusi
2010 01 14, 13:06
QUOTE(wowerike @ 2010 01 11, 03:06) cia grynai apie musu situacija  viskas galima absoliuciai. su indais svetaineje zaist galima, ispilt, isnesiot viska galima, i vieta sudet nereikia, mociute pati susides veliau. netgi paneles zaislus taip pat pati veliau sutvarkys. nu ir t.t. negana pas mociute viskas galima, kai mociute pas mus, tai ir pas mus pasidaro viskas galima o mociute nesukalbama. isitikinus, kad jos pareiga anuke lepint. bet negali uzsiizoliuot ir visai nebendraut. net jei ir parodau duris, taciau noriu bendraut bent su savo teciu. ir tada ir mama sugeba ilist vel atgal, ir vel is naujo veiksmas zodziu, sunkiausia vaiku auklejime yra ishauklet seneliusVa va pas mus irgi tas pats  Galvojau, gal cia laikina, dukryte dar maza, bet matau, kad kuo toliau tuo baisiau  O mes gyvenam nors ir atskiruose namo aukstuose, bet gaunasi kaip ir kartu - ateina kada nori, grobia vaika tiesiai man is ranku ir toliau VISKAS GALIMA. JAu kai dukrytei buvo keli menesiukai pasistverus mociute sakaydavo "paaugsi, ateisi pas mane i lova, palysi po kaldra, pasislepsi nuo mamytes, o pas mane po pagalve visada saldainiu rasi. jei tik ko mamyte neleis, iskart bek pas mane" ir pan. Is pradziu galvojau, kad tai tik siaip kalbos, bet dabar matau, kad vaikas tiesiog kurstomas pries mama  jauciuosi tokia bejege
zydrune85
2010 01 14, 15:00
Mes irgi gyvename pas mano tevus , vasara planuojam iseiti i savo namuka, neisivaizduojat kaip laukiu  . Mano tevai irgi bando mano vaika aukleti, bet as neleidziu, buna taip kaip as noriu ir kaip pasakau. Bet va vyro sesuo gyveno su tevais 2 metus, tai kosmaras, dabar ju mergaitei 3 metukai. Laukinuke ju mergaite, keikiasi kaip muzykas, musasi, karta ir mano maziukas nuo jos kentejo. Buvo visalaika nustatinejama pries tevus, todel ir su uosviais pagyvenom tik 5 men.
September_Lady
2010 01 15, 16:42
Oj kiek sia tema galeciau pasisakyt Gyvenam pas uosvius tik kelis menesius, bet su anyta teko pagyvent beveik pora metu, kol studijavau, vyras uzsieny dirbo. Didziausia beda, anytos RUPESTIS. Kiek imanydama stengiausi vaika nuo to apsaugot...vaikas pats valgyt negaledavo, mat pridrabstys, zaislus kas minute sutvarkydavo ir pan. Nu kol buvo maziukas tiek to...bet situacija nepasikeite ir dabar vaikas jau savarankiskas, o ji eina su skuduriuku ir renka trupinukus, nespejus jiems ant zemes nukrist  klausineja ar to nori, ar to nori, sysiu nori, kaku nori  vyras sako, mama, jis pats jau supranta ko ir kada nori ir nueina, sako gal tu pati sysiu nori Aisku kaip seneliai, turi teise anuka lepint, bet pasakiau grieztai, kad kol gyvenam pas jus tokios teises nebeturit, nes paskui su vaiku neimanoma bendraut. Vasara pilnas saldytuvas ledu, nu tiek to, dar priziuriu, kad per daug nebutu... ruduo , ziema, ledu vistiek pilna  sakau, kazin kas bus su vaiku, kai jis sirgs, aisku, kad AS juk jie dirba, o man reiks bileteni imt, nes vaikas tai mano Senelis irgi nemokedamas kitaip meiles parodyt, kaip tik zaislais, saldainiais ir ledais, gadina tiek man tiek sau nervus...nes jau nebetinka viskas ka nuperka, pradeda pretenzijas reiksti, tada kita syki vel perka is naujo  ir pats senelis pyksta, kad vaikas ozius rodo, mat jis toks jam geras Seniau anyta dar bandydavo list ginti vaiko, kai jau rimtai auklet pradedam su vyru(paguldom ir guli kol nusiramina)...tai saukdavosi "baba, baba", sakau jokiu babu, tu turi manes klausyt Jau kam iseina, geriau isvengti gyvenimo su tevais/uosviais, nes tikrai gadina santykius tiek su jais, tiek tarpusavy su vyru, tiek su vaikais
Mes ilga laika gyvenom su mano mama ir del sunelio auklejimo tikrai negaliu nieko blogo pasakyti  ji niekada nesikisdavo, aisku ir palepindavo, ir to ko as neleidziu kartais leisdavo, bet kad del to kiltu kokiu problemu, tikrai nebuvo
Hedra:)
2010 01 20, 12:44
QUOTE(bitutes @ 2008 11 02, 15:52) Sveikos merginos Taip jau gyvenime atsitiko, kad tėvai persikėlė pas mane gyventi. Turbut ne naujiena daugeliui, kad musu senoliai nori palepinti vaikus. Su tuo as kaip ir susitaikau, bet... esme yra ta, kad viso to rezultatas - as esu "blogasis policininkas" namuose. Kai vaikus reikia pagirti, ten as zodzio iterpti negaliu (tiesiogine ta zodzio prasme...), o kai vaikai prisidirba - mama padaryk tvarka. Ir tada salia vaiku oziu tenka klausytis ir mociutes verkslenimu, kaip jos vaikai neklauso Pacioje pradzioje nekreipiau demesio i tai (mano mamos net suo namie neklauso  ), bet dabar tai jau norma - mociute giria, mama bara. As jauciu, kaip mano santykiai su vaikais slyja. Ypac su paaugle dukra... Gal kas turit patarimu? Beje vyriska seimos puse gali isikisti tik savaitgaliais - musu seimos vyrai (diedukas su teveliu) statybininkai ir savaites begyje buna objekte. mes irgi is pradziu gyvenom su musu tevais....ne ne daugiau niekada taip nenoreciau . jau uztenka kai dabar susitinkam nebeimanoma vaikui nieko pasakyti, nes jie viska leidzia,,,buvo atvejis kai uzsaukiau ant vaiko , o mano tevas sako tylek...nesukauk...tai praeidamas vaikas man tada ispyre...ziauriai pasiutau ant tevo ir pasakiau kad daugiau tokiu dalyku nebutu///pasakiau kad jei nori man ka nors pasakyti, sakyk tada kai vaikas negirdi, ir siaip neleidziu kistis i auklejima visiskai...
JolitaS.
2010 01 21, 16:06
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 15, 17:42) Oj kiek sia tema galeciau pasisakyt Gyvenam pas uosvius tik kelis menesius, bet su anyta teko pagyvent beveik pora metu, kol studijavau, vyras uzsieny dirbo. Didziausia beda, anytos RUPESTIS. Kiek imanydama stengiausi vaika nuo to apsaugot...vaikas pats valgyt negaledavo, mat pridrabstys, zaislus kas minute sutvarkydavo ir pan. Nu kol buvo maziukas tiek to...bet situacija nepasikeite ir dabar vaikas jau savarankiskas, o ji eina su skuduriuku ir renka trupinukus, nespejus jiems ant zemes nukrist  klausineja ar to nori, ar to nori, sysiu nori, kaku nori  vyras sako, mama, jis pats jau supranta ko ir kada nori ir nueina, sako gal tu pati sysiu nori Aisku kaip seneliai, turi teise anuka lepint, bet pasakiau grieztai, kad kol gyvenam pas jus tokios teises nebeturit, nes paskui su vaiku neimanoma bendraut. Vasara pilnas saldytuvas ledu, nu tiek to, dar priziuriu, kad per daug nebutu... ruduo , ziema, ledu vistiek pilna  sakau, kazin kas bus su vaiku, kai jis sirgs, aisku, kad AS juk jie dirba, o man reiks bileteni imt, nes vaikas tai mano Senelis irgi nemokedamas kitaip meiles parodyt, kaip tik zaislais, saldainiais ir ledais, gadina tiek man tiek sau nervus...nes jau nebetinka viskas ka nuperka, pradeda pretenzijas reiksti, tada kita syki vel perka is naujo  ir pats senelis pyksta, kad vaikas ozius rodo, mat jis toks jam geras Seniau anyta dar bandydavo list ginti vaiko, kai jau rimtai auklet pradedam su vyru(paguldom ir guli kol nusiramina)...tai saukdavosi "baba, baba", sakau jokiu babu, tu turi manes klausyt Jau kam iseina, geriau isvengti gyvenimo su tevais/uosviais, nes tikrai gadina santykius tiek su jais, tiek tarpusavy su vyru, tiek su vaikais  taip taip.pas mus panasi situacija.vyro senelis popina pronuki.finale jau pats sunkiai susikalba nes mazis ragus parodo.
QUOTE(Hedra:) @ 2010 01 20, 12:44) buvo atvejis kai uzsaukiau ant vaiko , o mano tevas sako tylek...nesukauk...tai praeidamas vaikas man tada ispyre... O man iskilo toks klausimas  o jusu tevas ant savo vaiku niekad nesauke? Kazkaip netikiu. Jei sauke, tai ne jam jus tildyti!
lavazia
2010 02 17, 17:10
Mes irgi pradejom gyventi su mano tevais, bet pas mus visai kita situacija, tik ir girdziu is savo tevo: negalima, neimk, ten nelysk, kodel tu jam viska leidi Tai net ir nezinau kieno situacija blogesne ar mano ar jusu, vaikas pamato kad diedukas kambary tai i ta kambari net neina
esu-mama
2011 12 28, 14:56
faina tema  blogiausias rezultatas kai vaiokai paauga ir pradeda nebe tik tevu bet ir paciu seneliu nebeklausyt. tada seneliai pyksta ant tevu ir sako va matai kodel neauklejai, auklek tavo vaikas o susikalbet neina isivaizduoji va zaislu nesusitvarke ....o kodel turetu?? juk nereikejo ilga laika to daryti
Serra do Mar
2012 01 03, 02:42
QUOTE(vaival @ 2008 11 19, 14:18) Na, jei mano namuose gyventų marti ir pradėtų man vadovauti ar kelti balsą prieš mane, tai jos venzliukai būtų per porą minučių už durų pastatyti  ir pamirštų kelią atgalios. QUOTE(JM @ 2008 11 19, 15:17) QUOTE(odette @ 2008 11 21, 10:25) nu jau tikrai aš irgi surinkčiau tą pačią minutę be jokio gailesčio nors ir senos zinutes,bet net ir "piemenkos" kantrybe baigiasi  as pries pora dienu isvariau vyro tevus is namu,nors mes gyvenam atskirai,bet ju name (vasarnamyje,kuriame jie tik karta ar du pasirodydavo per metus pries mums atsikrautant) uzstaciau zadintuva,daviau 3 minutes ir sukrovus visas ju atvestas gerybes issiunciau namo  kodel? 2 metus prasem graziuoju nerukyti namie (mes nerukom),bet reakcijos i tai jokios-sedi prie stalo ir pucia dumus i vaika,,kai atvaziave iskrausto spintas ir tikrina asmenius daiktus(ir mano darytos asmenines dovanos vyrui dingsta),kai po sutvarkytus namus begioja su dezinfekuojamuoju skyscu ir aiskina kokie mes apsileide,kai patys duoda vaikui kazka,o paskui atima o paskui dar ir pliauksteli,nes jis supykes pradeda rekti,kai atplesineja asmenius laiskus,ir juos sudegina...kantrybes taure labai greit prisipildo  nors man iki pratrukimo prireike vos ne 2 metu,bet as kantri,o vyras su saviskias jau nekarta ir ne du buvo susikabines nors teoriskai namas ju,bet ilgai jie cia nevaziuos,o del saugumo vaikas nevezamas pas juos,tai kai prades gerbti kitus tada ir anuka matys,arba bus susitikimai neautralioj ir vaikiui saugioj aplinkoj  ar as bloga? piemene? ne as mama
esu-mama
2012 01 03, 08:23
labai greitai as jus is to vasarnamio iskraustyciau . vasarnamis mano, uosviene as. jeigu man marti nepatinka tegul eina nuomotis buta
QUOTE(Serra do Mar @ 2012 01 03, 02:42) nors ir senos zinutes,bet net ir "piemenkos" kantrybe baigiasi  as pries pora dienu isvariau vyro tevus is namu,nors mes gyvenam atskirai,bet ju name (vasarnamyje,kuriame jie tik karta ar du pasirodydavo per metus pries mums atsikrautant) uzstaciau zadintuva,daviau 3 minutes ir sukrovus visas ju atvestas gerybes issiunciau namo  kodel? 2 metus prasem graziuoju nerukyti namie (mes nerukom),bet reakcijos i tai jokios-sedi prie stalo ir pucia dumus i vaika,,kai atvaziave iskrausto spintas ir tikrina asmenius daiktus(ir mano darytos asmenines dovanos vyrui dingsta),kai po sutvarkytus namus begioja su dezinfekuojamuoju skyscu ir aiskina kokie mes apsileide,kai patys duoda vaikui kazka,o paskui atima o paskui dar ir pliauksteli,nes jis supykes pradeda rekti,kai atplesineja asmenius laiskus,ir juos sudegina...kantrybes taure labai greit prisipildo  nors man iki pratrukimo prireike vos ne 2 metu,bet as kantri,o vyras su saviskias jau nekarta ir ne du buvo susikabines nors teoriskai namas ju,bet ilgai jie cia nevaziuos,o del saugumo vaikas nevezamas pas juos,tai kai prades gerbti kitus tada ir anuka matys,arba bus susitikimai neautralioj ir vaikiui saugioj aplinkoj  ar as bloga? piemene? ne as mama  kieno rogėse sėdi, to ir giesmę giedi. Aišku, situacijoj ir jūs perlenkėt lazdą, ir uošviai.
justejan
2012 01 03, 13:41
QUOTE(Serra do Mar @ 2012 01 03, 03:42) nors ir senos zinutes,bet net ir "piemenkos" kantrybe baigiasi  as pries pora dienu isvariau vyro tevus is namu,nors mes gyvenam atskirai,bet ju name (vasarnamyje,kuriame jie tik karta ar du pasirodydavo per metus pries mums atsikrautant) uzstaciau zadintuva,daviau 3 minutes ir sukrovus visas ju atvestas gerybes issiunciau namo  kodel? 2 metus prasem graziuoju nerukyti namie (mes nerukom),bet reakcijos i tai jokios-sedi prie stalo ir pucia dumus i vaika,,kai atvaziave iskrausto spintas ir tikrina asmenius daiktus(ir mano darytos asmenines dovanos vyrui dingsta),kai po sutvarkytus namus begioja su dezinfekuojamuoju skyscu ir aiskina kokie mes apsileide,kai patys duoda vaikui kazka,o paskui atima o paskui dar ir pliauksteli,nes jis supykes pradeda rekti,kai atplesineja asmenius laiskus,ir juos sudegina...kantrybes taure labai greit prisipildo  nors man iki pratrukimo prireike vos ne 2 metu,bet as kantri,o vyras su saviskias jau nekarta ir ne du buvo susikabines nors teoriskai namas ju,bet ilgai jie cia nevaziuos,o del saugumo vaikas nevezamas pas juos,tai kai prades gerbti kitus tada ir anuka matys,arba bus susitikimai neautralioj ir vaikiui saugioj aplinkoj  ar as bloga? piemene? ne as mama  na gerai, kad sutiko tie uosviai issikraustyt, nu pabandytu mane martele taip is namu kraustyt, oj mazai jai nepasirodytu. Aisku uosviu elgesys keistas ir nelabai toleruotinas, bet juos varyt is ju namu, tai ka as zinau, as tai pati iseiciau, jai man nepatiktu
Perskaičiau visą temą nuo A iki Z.Pasidarė baisu.Visos marčios lyg susitarusios pyksta ant savo vyro tėvų.Neduoda anūkų, kad netaptų lepūnėliais ir t.t.Tik nesuprantu, kaip joms visoms tie blogi uošviai užaugino puikius vyrus,kurie labai joms geri ir šaunūs?Nebūkite akiplėšos,pasipūtusios, gerbkite savo uošvius, kaip gerbiate ir to reikalaujate iš savo vyrų, gerbti jūsiškius, ir gyvenimas bus skaidresnis, ramesnis ir tos anytos nebus raganos
Serra do Mar
2012 01 03, 14:09
QUOTE(vaidicita @ 2012 01 03, 08:23) labai greitai as jus is to vasarnamio iskraustyciau . vasarnamis mano, uosviene as. jeigu man marti nepatinka tegul eina nuomotis buta QUOTE(Isila @ 2012 01 03, 11:07) kieno rogėse sėdi, to ir giesmę giedi. Aišku, situacijoj ir jūs perlenkėt lazdą, ir uošviai. QUOTE(justejan @ 2012 01 03, 13:41) na gerai, kad sutiko tie uosviai issikraustyt, nu pabandytu mane martele taip is namu kraustyt, oj mazai jai nepasirodytu. Aisku uosviu elgesys keistas ir nelabai toleruotinas, bet juos varyt is ju namu, tai ka as zinau, as tai pati iseiciau, jai man nepatiktu neiskraustys,bet ir ilgai nesirodys,nes pabandytu veja pakelt,tai savojo sunelio ilgai nematytu,tai dabar sedes kaip peles po sluota ir bijos kad tik as nesusirinkciau seimos ir nesedeciau lektuve pakeliui i Europa  jei ne mano sutikimas trenkis uz balos,palikti gera darba ir saugu patogu gyvenima anuko iki sios dienos nebutu mate,sunelio taip pat (namus paliko 2002,vel pamate tik 2010)  taip kad nevisad kieno rogese sedi to ir giesme giedi,kartais uztenka rankose koziri turet,jei iki siol jie manes kaip ir prisibijojo,bet paskui atsipalaidavo,tai dabar bent jau nelaikys durnele ir bijancia zodzio pasakyt,dabar jie tyles ir bijos kad tik nesumastyciau isvaziuot,nes vyras mano pusej (uz ka as jam dekinga) ir vaiko del savo tevu nepaliks  del vyro santykiu su tevais,as skersai kelio jiems nestovesiu nori tegu jis pas juos vaziuoja,bet net pats vyras nenori vaiko i namus pas juos vestis,gyvena aukstai langai vaisa para atidaryti,kedes prie langu pristumtos,duru ir langu uzdarinet neleidzia,nes oro mazai o trimecio protelis ner bais platus kaip pasaulis,ten netik kad stresas atvaziavus.bet zaidimai netik kad santykiais,bet ir vaiko saugumu  man del ju atvaziavimo problemu ir jokiu,bet cia gyvenu as taisykles as nustatineju,jei as pasakiau namie nerukoma,tai ir turi but nerukoma,cia jau nepargaba,netik kad musu seimai,bet pirmiausia vaikui....
justejan
2012 01 03, 14:13
QUOTE(žilė @ 2012 01 03, 14:57) Perskaičiau visą temą nuo A iki Z.Pasidarė baisu.Visos marčios lyg susitarusios pyksta ant savo vyro tėvų.Neduoda anūkų, kad netaptų lepūnėliais ir t.t.Tik nesuprantu, kaip joms visoms tie blogi uošviai užaugino puikius vyrus,kurie labai joms geri ir šaunūs?Nebūkite akiplėšos,pasipūtusios, gerbkite savo uošvius, kaip gerbiate ir to reikalaujate iš savo vyrų, gerbti jūsiškius, ir gyvenimas bus skaidresnis, ramesnis ir tos anytos nebus raganos
Serra do Mar
2012 01 03, 14:41
QUOTE(žilė @ 2012 01 03, 13:57) Perskaičiau visą temą nuo A iki Z.Pasidarė baisu.Visos marčios lyg susitarusios pyksta ant savo vyro tėvų.Neduoda anūkų, kad netaptų lepūnėliais ir t.t.Tik nesuprantu, kaip joms visoms tie blogi uošviai užaugino puikius vyrus,kurie labai joms geri ir šaunūs?Nebūkite akiplėšos,pasipūtusios, gerbkite savo uošvius, kaip gerbiate ir to reikalaujate iš savo vyrų, gerbti jūsiškius, ir gyvenimas bus skaidresnis, ramesnis ir tos anytos nebus raganos vien del vyro slapto noro buti arciau tevu,as viska palikau ir trenkaius i kita pasalio gala,ir vaziuodavoam ir lankydavom ir jie vaziavo,bet visad atvaziuodavo kaip kaledu senelai,pilna bagazine maisto (na mes dirbam,kaip ir nebadaujam) dovanos vaikui,pirmus metus viskas buvo grazu grazu,paskui prasidejo,kad ir mazi bet konfliktai del visko,del to kad vaikas nekalba (laba diena,namie 3 kalbos),kad vyro alga per maza,kad masina ne tokia nusipirkom,zinai uzknisa,kai kas kart esi kazkalyg ir bloga padares,nes gyveni sau savo gyvenima,su savo tradicijim,kurios pas mus maisytos,kai jautiesi eksponatu,kuri daugelis nori paciupinet,bet bandyt pazinti,nera jokio poreikio,pagarbos ir jokios,na gal kazkokia minimali,kai bandai laviruoti,tarp ju "aukojimosi" ir tos kiek kitokios realybes,as nesu pries juos nusistaciuos,bet pagarba uzsitarnaujama,nei naglai elgiasi su manim tada as ir taip pat elgiuos,kaip sauksi tai atsilieps  vaikas jau ir nelabai nori but seneliais,nes kas is to kad dovanu priveza,bet skirti jam bent 2 min neranda laiko,tik aiskinimas per garsiai kalba,masyniuciu nesaugo,nemoka pats vienas pazaisti,zaislu nesusitvarko....bet pala jam tai dar ne 3 nera manasislabai smarkiai pasikeite kai pagyveno Europoj, ant savos subines,kai nebuvo kas duoda ir viska apmoka,kai padirbo per 3 darbus,kad susimoketu uz mokslus,nuoma ir maista,labai greit suaugo  dabar yra visiskai priesingas elgesys su savu vaiku,nei ji auklejo tetis,jis saviskio bijojo,musu pipiras dievina teti
QUOTE(Serra do Mar @ 2012 01 03, 16:41) vien del vyro slapto noro buti arciau tevu,as viska palikau ir trenkaius i kita pasalio gala,ir vaziuodavoam ir lankydavom ir jie vaziavo,bet visad atvaziuodavo kaip kaledu senelai,pilna bagazine maisto (na mes dirbam,kaip ir nebadaujam) dovanos vaikui,pirmus metus viskas buvo grazu grazu,paskui prasidejo,kad ir mazi bet konfliktai del visko,del to kad vaikas nekalba (laba diena,namie 3 kalbos),kad vyro alga per maza,kad masina ne tokia nusipirkom,zinai uzknisa,kai kas kart esi kazkalyg ir bloga padares,nes gyveni sau savo gyvenima,su savo tradicijim,kurios pas mus maisytos,kai jautiesi eksponatu,kuri daugelis nori paciupinet,bet bandyt pazinti,nera jokio poreikio,pagarbos ir jokios,na gal kazkokia minimali,kai bandai laviruoti,tarp ju "aukojimosi" ir tos kiek kitokios realybes,as nesu pries juos nusistaciuos,bet pagarba uzsitarnaujama,nei naglai elgiasi su manim tada as ir taip pat elgiuos,kaip sauksi tai atsilieps  vaikas jau ir nelabai nori but seneliais,nes kas is to kad dovanu priveza,bet skirti jam bent 2 min neranda laiko,tik aiskinimas per garsiai kalba,masyniuciu nesaugo,nemoka pats vienas pazaisti,zaislu nesusitvarko....bet pala jam tai dar ne 3 nera manasislabai smarkiai pasikeite kai pagyveno Europoj, ant savos subines,kai nebuvo kas duoda ir viska apmoka,kai padirbo per 3 darbus,kad susimoketu uz mokslus,nuoma ir maista,labai greit suaugo  dabar yra visiskai priesingas elgesys su savu vaiku,nei ji auklejo tetis,jis saviskio bijojo,musu pipiras dievina teti  Skaitau ir tiesiog akyse matosi, kaip Jūs rašote atsakymus mums.Sėdi pilna pagiežos būtybė prie kompo ir visam pasauliui rašo kokie blogi uošviai.Manote, kad mes ,šiuolaikiniai tėvai esame toli nuo raštingumo, ir nepbuvojame ten ,kur jūs "išliejate pagiežą".Jeigu ten šie žmonės atpažįsta Jūsų parašytą situaciją, manau pasidaro gėda, kad užaugino sūnų, sudėjo visas viltis ir meilę jam,Jus priėmė į savo šeimą, kaip jos narį,myli anūkus, taip kaip moka ir supranta, o meilės niekada neperdaug ir niekam, o Jus teršete savo ir uošvių šeimos lizdą.Turėtų būti gėda.
|
|