Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: l/d Sadutė
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
kikka
Noriu paklausti "dobiliuku" mamu 4u.gif ar jusu vaikuciams dantukus valo g.gif mums liepe atsinesti dantu sepetuka ir pasta,bet jie iki siol ir guli spintuteje unsure.gif tai kaip cia iseina g.gif
Lu-ma
QUOTE(kikkaa @ 2005 09 05, 08:27)
Noriu paklausti "dobiliuku" mamu  4u.gif  ar jusu vaikuciams dantukus valo  g.gif  mums liepe atsinesti dantu sepetuka ir pasta,bet jie iki siol ir guli spintuteje  unsure.gif  tai kaip cia iseina   g.gif
*

mums tai nieko nesake schmoll.gif nei minties tokios nebuvo
kikka
QUOTE(Dema @ 2005 09 06, 12:08)
mums tai nieko nesake  schmoll.gif nei minties tokios nebuvo tokios
*

g.gif idomu...bet ir nepergyvensiu del to rolleyes.gif tik tegu pamaitina,priziuri ir graziai elgiasi 4u.gif o dantukus galima ir namie issivalyt smile.gif bet man idomu pasidare ar nevalo niekam ar tik maniskei,nes maniau,kad visiems liepe atsinest ax.gif ir dar sako man "zinom,kad kiti darzai to nepropaguoja,o pas mus nuo paciu maziausiu jau mokomi" unsure.gif tai vat ir idomu 4u.gif
Lu-ma
QUOTE(kikkaa @ 2005 09 06, 09:15)
g.gif idomu...bet ir nepergyvensiu del to  rolleyes.gif  tik tegu pamaitina,priziuri ir graziai elgiasi  4u.gif o dantukus galima ir namie issivalyt  smile.gif  bet man idomu pasidare ar nevalo niekam ar tik maniskei,nes maniau,kad visiems liepe atsinest  ax.gif ir dar sako man "zinom,kad kiti darzai to nepropaguoja,o pas mus nuo paciu maziausiu jau mokomi"  unsure.gif  tai vat ir idomu  4u.gif
*

Viskas ten idomiai kabutese.Maniske jau prisikaitino , akys pradejo puliuot, penktadieni su sloga parejo (nes kaip ana mama ir sake,vienas vaikais vaiksciojo su isvarvejusia vos ne iki zemes ir niekas nieko nedare,nuvalyt net nepasistengia, , tai po to jos pasigavo,dabar musu eile), o galu gale ir koset pradejo negraziai cry.gif cry.gif
kikka
QUOTE(Dema @ 2005 09 06, 12:25)
Viskas ten idomiai kabutese.Maniske jau prisikaitino , akys pradejo puliuot, penktadieni su sloga  parejo (nes kaip ana mama ir sake,vienas vaikais vaiksciojo su isvarvejusia vos ne iki zemes ir niekas nieko nedare,nuvalyt net nepasistengia, , tai po to jos pasigavo,dabar musu eile), o galu gale ir koset pradejo negraziai cry.gif  cry.gif
*

Dema,rimtai jusu akys puliuoja unsure.gif maniske siandien vos atsimerke,visai uzpuliavo tiek kad sulipusios cry.gif blyn,dabar tai persigandau nebus cia kokia infekcija g.gif
Lu-ma
QUOTE(kikkaa @ 2005 09 06, 09:33)
Dema,rimtai jusu akys puliuoja  unsure.gif  maniske siandien vos atsimerke,visai uzpuliavo tiek kad sulipusios  cry.gif  blyn,dabar tai persigandau nebus cia kokia infekcija g.gif
*

Sestadieni kai atsikele issigandau, ir akys aplipe ir nosis apsasus.Bet akytes dabar jau lyt ir praejo, kadangi mums tik gime buvo probelmu su puliavimu, nusipirkau tu paciu lasu ir praejo lyg, Nosis lyg geryn,bet kosina sad.gif Spec. pasiemiau bileteni , kad atsigautu, nes ten tvarka kas nori tegu giria, bet akys rodo visai ka kita
kikka
bet nuo ko tada akys puliuoja g.gif nieko nesuprantu............... cry.gif tada ten nesvaru ar ka g.gif ar cia infekcija kokia cry.gif ar gydytojui del akiu nesirodet?
Dusia
Čia greičiausiai konjuktyvitas, paprastai užsikrečia nemaža dalis vaikų grupėje, nes tai infekcinis susirgimas.

Šiaip norėjau savo nuomonę parašyti dėl 'Sadutės'. Mano mergina ketverius metus lankė 'Saulėgrąžų' grupę (lopšelio grupės ji nelankė, tiesiai į darželio grupę ėjom). Nu auklėtojos tai liux! Ir šeimininkutė fantastiška. Jokių priekaištų joms niekada neturėjau. Vienu metu mes persikėlėm gyventi į kitą vietą, tai iš pradžių galvojau pervesti dukrą į arti namų esantį darželį (jų net du čia pat yra), bet kai abiejų darželių vedėjos pasakė, kad mol čia eilės yra ir t.t., tai nusprendžiau, kurių galų man mokėti pinigus, kad įlysti į kurį nors iš jų ir tikrai nedaug šansų, kad patektume pas tokias geras auklėtojas. Tai važinėjom su mikriuku į darželį.

O lopšelinukai tai ir man pasirodė tokie nelabai prižiūrimi, kai per kažkurią šventę, vykusią darželio kieme gana vėsią rudens dieną mačiau visus juos susodintus ant patiesalo varvančiomis nosimis, o auklėtojos tiesiog sėdėjo ant kėdučių ir net nesiruošė bent nosių jiems nušluostyti unsure.gif

Šiaip 'Sadutės' vedėja man visai nepatinka, ji man labai primena sovietinių laikų parduotuvės vedėją rolleyes.gif
kikka
QUOTE(viDusia @ 2005 09 06, 18:01)
Čia greičiausiai konjuktyvitas, paprastai užsikrečia nemaža dalis vaikų grupėje, nes tai infekcinis susirgimas.

taip vat butent sitas pas mus 4u.gif apsilankem pas gydytoja mes,jis berods lotyniskai taip vadinasi ar kaip,bent ant lapuko taip ir parasyta,o snekamaja kalba gydytoja ji vadino adeno virusu.
kikka
cia kai ka radau apie ta liga tai ikopinsiu kam idomu maza istraukele 4u.gif

Tai akių junginės uždegimas. Akių junginė – plona, skaidri jungiamojo audinio plėvelė, kuri iškloja viršutinio ir apatinio akies vokų vidinius paviršius ir jungia vokus su akies obuoliu.

Ligos priežastys

Ligą sukelia įvairūs mikroorganizmai (virusai, bakterijos), tačiau gali būti ir alerginės kilmės konjunktyvitas.
Ūmiu bakteriniu ar virusiniu konjunktyvitu dažniausiai susergama užsikrėtus per nosines, rankšluosčius, darbo įrankius (jei jais naudojosi jau sergantis asmuo), vandenį, o taip pat per orą – kitam ligoniui kosint ar čiaudint.

nosines tai tikrai aukletojos naudoja bendrai,na nezinau ar galima 10 vaiku paimti atskiras nosines,bet gal galima sukarpyti jas mazais gabaliukais ir valyti tik po viena karta,nes dabar tai tai butbut ir bus ligos priezastis,nors aisku uzsikrestu ir taip juk zaidzia kartu,bet gal maziau g.gif
kikka
na pasidomejau,kokia situacija darzelyje,ar daug vaikuciu susirgo 4u.gif ir pasirodo,kad serga tik musu su Dema,taip aukletoja pasake,o visi kiti sveikut sveikuciai lanko darzeli rolleyes.gif
hermiona
Mano dukte lanke si darzeli, "Saulegrazu" grupe. Jai labai patiko. Aukletojos Lina ir Jolita, seimininkute Irute. Toje grupeje vaikai tiesiog svytedavo. Niekada jokiu asaru nemaciau. Labai mokejo uzsiimti su vaikais. Beje, abai daug uzsiemimu ten. Net specialios psichologijos valandeles.
Ir to darzelio vedeja sauni moteris. Zodziu, prisiminimai apie sio darzelio grupe patys silciausi.
Lu-ma
g.gif
emba
Sveikos mamytės,
mano dukrytė lanko "Sadutės" lopšelį darželį "Dobilėlių" grupę, noriu pasakyti, kad auklėtoja, kuri sakė, kad konjuktyvitu susirgo tik jūsų mergaitės, melavo. Maniškė taip pat sirgo ir ji tikrai tai žinojo. Mano nuomonė apie šitą darželį kol kas labai prasta ir perskaičius jūsų nuomones dar labiau suprastėjo. Ką toliau ruošiatės daryti? Rytoj tėvų susirinkimas, ar dalyvausit?
kikka
man siurpas perejo rytoj susirinkimas,o kodel niekas nieko nepasako unsure.gif
Lu-ma
QUOTE(emba @ 2005 09 28, 12:15)
Sveikos mamytės,
mano dukrytė lanko "Sadutės" lopšelį darželį "Dobilėlių" grupę, noriu pasakyti, kad auklėtoja, kuri sakė, kad konjuktyvitu susirgo tik jūsų mergaitės, melavo. Maniškė taip pat sirgo ir ji tikrai tai žinojo. Mano nuomonė apie šitą darželį kol kas labai prasta ir perskaičius jūsų nuomones dar labiau suprastėjo. Ką toliau ruošiatės daryti? Rytoj tėvų susirinkimas, ar dalyvausit?
*

sveika....
Norejau paklaust ar tu su mumis panasiu laiku ateinat i darzą?
Lu-ma
koks dar susirinkimas???????????? g.gif
emba
Taip, mes šiandien susitikome. Auklėtoja lyg tarp kitko užsiminė, kad jeigu turėtume laiko, tai rytoj 17.30 tėvų susirinkimas salėje, tik nežinau, ar tik mūsų grupės.
Lu-ma
QUOTE(emba @ 2005 09 28, 12:59)
Taip, mes šiandien susitikome. Auklėtoja lyg tarp kitko užsiminė, kad jeigu turėtume laiko, tai rytoj 17.30 tėvų susirinkimas salėje, tik nežinau, ar  tik mūsų grupės.
*

nu trūksta zodžių. Ka reiškia tarpkitko schmoll.gif . Nu neina žiuriu ramiai ten susikalbet doh.gif
kikka
QUOTE(Dema @ 2005 09 28, 16:05)
nu trūksta zodžių. Ka reiškia tarpkitko  schmoll.gif  . Nu neina žiuriu ramiai ten susikalbet doh.gif
*

nu vat matai reikes box.gif o pagalvojau vat kaip gerai kad yra toks daiktas internetas rolleyes.gif nugi net nezinotumem,kad susirinkimas pas vaika unsure.gif o gal ten tik kviestiniai sveciai g.gif palauk,Dema, gal musu dar ir nepasikvies g.gif
Lu-ma
aggressive.gif nu reikės pyktis, kas cia per informacija per kažką , negi sunku parasyt kokį skelbimą. fool.gif
Lu-ma
Mielosios mamos, įvertinkite situaciją

Ateinam ryte į darželį,grupės durys atviros, paskui greitai įeina auklėtoja ( na , pamaniau vaikų nėra, tiesiog buvo išėjus, lyg ir nieko blogo.) Tačiau, ką jūs manot, atidaro ji miegamojo duris ir išeina berniukas apsiverkęs(ašaros kaip pupos byra) .Kaip manot ką vaikas vienas veikė miegamajame? Kodėl jis ten vienas? Ir ar tai normalu, kad auklėtoja palieka vaiką vieną uždarytą ? g.gif
kikka
o ar neverta pasakyt berniuko mamai g.gif as noreciau zinoti viska kas darosi su mano dukra darzelyje.berniuko mamai aisku butu labai skaudu,bet... geriau karti tiesa nei saldus melas...gal ir klystu,bet pagalvociau ir pasakyciau turbut.

aukletojos nepateisinsiu niekada del tokio poelgio ir net neisivaizduoju kur galejo eiti,kad buvo taip jau negalima paimt vaiko kartu. gal ir netinkamas pavyzdys,bet tegul ji ir i tualeta ejo,manau jau geriau paimt vaika kartu,na palikt gal kiek praviras duris,ar bent jau pakalbint ji kad jis kad ir tas dvi minutes nepasijustu vienisas.
Lu-ma
QUOTE(kikkaa @ 2005 09 28, 15:21)
o ar neverta pasakyt berniuko mamai  g.gif  as noreciau zinoti viska kas darosi su mano dukra darzelyje.berniuko mamai aisku butu labai skaudu,bet... geriau karti tiesa nei saldus melas...gal ir klystu,bet pagalvociau ir pasakyciau turbut.

aukletojos nepateisinsiu niekada del tokio poelgio ir net neisivaizduoju kur galejo eiti,kad buvo taip jau negalima paimt vaiko kartu. gal ir netinkamas pavyzdys,bet tegul ji ir i tualeta ejo,manau jau geriau paimt vaika kartu,na palikt gal kiek praviras duris,ar bent jau pakalbint ji kad jis kad ir tas dvi minutes nepasijustu vienisas.

*

Butinai reikia pasakyt,tik as nematau jo mamos.Tikiuosi ryt susirinkime bus ax.gif .
ELVYRA 523
[COLOR=red]
QUOTE(Dema @ 2005 09 28, 18:42)
Butinai reikia pasakyt,tik as nematau jo mamos.Tikiuosi ryt susirinkime bus ax.gif .
*

Mielos "super mamos" paskaicius jusu pokalbius darosi kraupu, kad jus tokios esate. Smerkti kitus ir kritikuoti tai labai paprasta, bet pirmiausia reikia ysiklausyti i save. Netikiu ne vienu jusu zodziu, tai tik matosi jusu vidus ka jus cia pliauskete didziausias nesamones. Vedziau savo vaikeli i "Dobileliu" grupe ir tokiu nesamoniu ka jus cia rasote tikrai nebuvo. Su visom aukletojom susisnekejau ir buvau suprasta, ir labai joms dekinga uz mano kudikelio prieziura ir lavinima. Dabar irgi kartais apsilankau, nes nuvedu giminaites vaikeli ir nematau nieko bloga, o kad vaikas paverkia tai naturalu juk jie dar tokie mazuliukai. Tarp kitko reikia stebeti skelbimu lenta ten visa informacija surasyta, cia del susirinkimu ir ne tik, siandien buvau apie 12val. ir tikrai maciau pakabinta. Ir dar noreciau pasakyti jei jums tokioms "super mamytems" nepatinka darzelis auginkite pacios, nebus ka kaltinti. Negi jus nesuprantate, kad jus savo atzaleles atvedat i kolektyva ir visko bus kol pripras ir sloguos ir koses i9r paverks. Dar noriu jusu paklausti ar bent karta nors viena padekojote aukletojoms kad visa dienele buvo su jusu atzalomis. Juk supraskit jos dirba ne su vienu o su visa grupe vaikuciu.
O siaip tai man sis darzelis labai patinka, ir dekinga visam kolektyvui nes jie dirba musu vaikuciu labui. Ir didelis aciu "Dobileliu" grupes kolektyvui!
Lu-ma
QUOTE(ELVYRA 523 @ 2005 09 28, 17:57)
[COLOR=red]
Mielos "super mamos" paskaicius jusu pokalbius darosi kraupu, kad jus tokios esate. Smerkti kitus ir kritikuoti tai labai paprasta, bet pirmiausia reikia ysiklausyti i save. Netikiu ne vienu jusu zodziu, tai tik matosi jusu vidus ka jus cia pliauskete didziausias nesamones. Vedziau savo vaikeli i "Dobileliu" grupe ir tokiu nesamoniu ka jus cia rasote tikrai nebuvo. Su visom aukletojom susisnekejau ir buvau suprasta, ir labai joms dekinga uz mano kudikelio prieziura ir lavinima. Dabar irgi kartais apsilankau, nes nuvedu giminaites vaikeli ir nematau nieko bloga, o kad vaikas paverkia tai naturalu juk jie dar tokie mazuliukai. Tarp kitko reikia stebeti skelbimu lenta ten visa informacija surasyta, cia del susirinkimu ir ne tik, siandien buvau apie 12val. ir tikrai maciau pakabinta. Ir dar noreciau pasakyti jei jums tokioms "super mamytems" nepatinka darzelis auginkite pacios, nebus ka kaltinti. Negi jus nesuprantate, kad jus savo atzaleles atvedat i kolektyva ir visko bus kol pripras ir sloguos ir koses i9r paverks. Dar noriu jusu paklausti ar bent karta nors viena padekojote aukletojoms kad visa dienele buvo su jusu atzalomis. Juk supraskit jos dirba ne su vienu o su visa grupe vaikuciu.
  O siaip tai man sis darzelis labai patinka, ir dekinga visam kolektyvui nes jie dirba musu vaikuciu labui. Ir didelis aciu "Dobileliu" grupes kolektyvui!
*

Visų pirma vedu ir pasiimu pati, ryte jokio skelbimo apie susirinkimą nebuvo . Skelbimų lenta visada seku. Ir tik vakare( labai malonu, kad sugebėjo) buvo pakabintas skelbimas. Antra , jeigu taviskį uždarytų vieną kokiam kambaryje ir laikytų, kažin kaip tau patiktų. ( Nors jeigu tau nesvarbu, tai nera ko stebetis). Trečia, jeigu užsikrėtė vaikai , ne tik musų abieju, kaip matai, o auklėtojos sako ką kitą, tai ir gi jų nepateisina. O ketvirtą, rašom tik tai ką matom. o padėkot galėčiau tik NERINGAI , kuri , deja, buvo perkelta ir su mumis buvo vos kelias savaites. Ačiū už supratimą ir palaikymą
ELVYRA 523
QUOTE(Dema @ 2005 09 28, 21:11)
Visų pirma vedu ir pasiimu pati, ryte jokio skelbimo apie susirinkimą nebuvo . Skelbimų lenta visada seku. Ir tik vakare( labai malonu, kad sugebėjo) buvo pakabintas skelbimas. Antra , jeigu taviskį uždarytų vieną kokiam kambaryje ir laikytų,  kažin kaip tau patiktų. ( Nors jeigu tau nesvarbu, tai nera ko stebetis). Trečia, jeigu užsikrėtė vaikai , ne tik musų abieju, kaip matai, o auklėtojos sako ką kitą, tai ir gi jų nepateisina. O ketvirtą, rašom tik tai ką matom. o padėkot galėčiau tik NERINGAI ,  kuri , deja, buvo perkelta ir su mumis buvo vos kelias savaites.  Ačiū už supratimą ir palaikymą
*

IR VISDELTO TU TIKRA "SUPER MAMA" NEI PRIDESI NEI ATIMSI. DVELKI NET PER SI ATSTUMA TUSTUMA IR JOKIO SUPRATIMO. JUK AUGINI DUKTERI, NEGI IR JAI TOKIA SALTA ESI.
NERINGOS NEDEK I KISENE NES PER PORA SAVAICIU TU JOS TIKRAI NEPAZINAI, NEBENT SPEJO VISUS SEIMOS NIUANSUS SUSIRINKTI. GAILA KAD JA PERKELE BUTUMEI TIKRAI JAI DEKINGA.
Lu-ma
QUOTE(ELVYRA 523 @ 2005 09 28, 18:21)
IR VISDELTO TU TIKRA "SUPER MAMA" NEI PRIDESI NEI ATIMSI. DVELKI NET PER SI ATSTUMA TUSTUMA IR JOKIO SUPRATIMO. JUK AUGINI DUKTERI, NEGI IR JAI TOKIA SALTA ESI.
NERINGOS NEDEK I KISENE NES PER PORA SAVAICIU TU JOS TIKRAI NEPAZINAI, NEBENT SPEJO VISUS SEIMOS NIUANSUS SUSIRINKTI. GAILA KAD JA PERKELE BUTUMEI TIKRAI JAI DEKINGA.
*

TU ZIURIU SKAITAI TARP EILUCIU , O NE KAS JOSE. jUK IR RASAU, KAD PADEKOT GALECIAU TIK NERINGAI. AR DABAR AISKU...
ELVYRA 523
QUOTE(Dema @ 2005 09 28, 21:24)
TU ZIURIU SKAITAI TARP EILUCIU , O NE KAS JOSE. jUK IR RASAU, KAD PADEKOT GALECIAU TIK NERINGAI. AR DABAR AISKU...
*

AUGINK DUKRELE IR BUK DEKINGA DIEVUI KAD JA TURI.
Lu-ma
QUOTE(ELVYRA 523 @ 2005 09 28, 18:28)
AUGINK DUKRELE IR BUK DEKINGA DIEVUI KAD JA TURI.
*

O GAL TAU TURĖCIAU PADEKOT UŽ DUKRELĘ????????????? o GAL NEŽINAI, KAD DIEVO NEREIKIA MINĖT BE REIKALO. O JEIGU TAU NEPATINKA TA "SUPERMAMA" , KOKĮ VELNIĄ ČIA VEIKI. APIE ŠALTUMĄ , TAI DAR KLAUSIMAS , KURI IŠ MŪSŲ ŠALTA. MAN MANO VAIKAS -SVARBIAUSIA IR NIEKAM NELEISIU JOS SKRIAUST.
Lu-ma
AČIŪ, KAD IŠKLAUSĖTE. NORISI GIRDĖTI VIEN TAI KAS GRAZU. KĄ GI, KIEKVIENAI SAVAS PASIRINKIMAS verysad.gif
kikka
QUOTE(ELVYRA 523 @ 2005 09 28, 20:57)
[COLOR=red]
*

g.gif labai idomus pasisakymas unsure.gif gal galiu suzinot per kuria vieta tu cia musu vidu pamatei unsure.gif dziaugiuosi,kad jums buvo viskas ciki smile.gif ir tiket mumis tikrai nereikia schmoll.gif man tai dzin visai ar tu patikejai ar ne smile.gif turbut irgi esi tokia pati salta,nes irgi vaika vedei i darzeli smile.gif
o darzelis man patiko todel ir pasirinkom sita,i ji ir atvedem savo dukra,bet kai matai,kad su vaiku darosi kazkas netaip tai sunku vaidint,kad viskas gerai unsure.gif taip mes saltos,bet kai pamatau dar saltesni tiesiog ledini aukletojos veida tai darosi kraupu,pakalbet neimanoma...as kasdien pasiteirauju "kaip sekesi" ir kasdien sulaukiu atsakymo "gerai" tokio vienareiksmisko,kad daugiau klausimu ir nekyla...na negi negalima mamai apie vaika pasakyt pora sakinuku g.gif na man meniu pakabinto rubineje kaip ir mazai,norisi zinot daugiau ka vaikas veike.
dar jei skaitei matei,kad mano vaika aukletoja gasdino,kad ja issines cigonai...(bet cia pavaduojanti) atsakyk sau,kaip elgtumeisi...turbut cia man nerupi mano dukra ir as tokia negera nenubegau nupirkt aukletojai geliu puokstes g.gif na jei nebuvai tokioj situacijoj tai vat Dievui ir padekok ir as noreciau,kad man sito nebutu teke isgyvent,bet...
ir dar,kad vaika atvedam i kolektyva tai puikiai zinojom (gal ir nustebsi) bet kodel aukletoja turi meluot kazkaip nesuprantu...
tai vat jei is 11vaiku 3 mamos mato nors ir nedideles bet kazkokias problemas,gal ir jusu giminaiciams reiktu irgi pasidomet
kikka
tai vat taip butu viskas gerai jeigu butu... as viska suprantu aukletoja irgi zmogus irgi turi problemu ir t.t. bet norisi ateit i darzeli ir rast vaika linksma,su aukletoja maloniai pora sekundziu pakalbet grupeje labai liudna nuotaika unsure.gif taip ju darbas sunkus as tuo net neabejoju schmoll.gif bet zmones dar sunkesnius dirba ir dirba kruopsciai ir saziningai (cia netaikau aukletojoms) tiesiog man atrodo,kad jos savo darbo nemyli, tai ka jau ir kalbet apie teigiamas emocijas vaikams sad.gif na nenoriu as visai cia taip liudnai,bet taip gaunasi
dar turiu vilties,kad pralinksmes musu dobiliukai ir aukletojos linksmesnes bus smile.gif
emba
QUOTE(ELVYRA 523 @ 2005 09 28, 21:57)
[COLOR=red]
*

emba
Gerb. ponia Elvyra,
gerbiu Jūsų nuomonę, bet skaitant Jūsų laišką peršasi mintis, kad esate pati auklėtoja arba gerai pažįstate auklėtojos darbą. Suprantu, kad auklėtojos pavargsta ir negali skirti šimtaprocentinio dėmesio kiekvienam vaikui. Aš atvedžiau savo vaiką ne todėl, kad neturiu pinigų, bet todėl, kad galvojau, kad mano mergaitei trūkta bendravimo su vaikais ir tolesnio tobulėjimo. Šiuo metu situacija su mano vaiku yra tragiška, aš pati jaučiuosi kaip mama, kuri eksperimentuoja su savo vaiku, bet ne tą noriu pasakyti. Didžiausią problemą aš matau tame, kad nėra pasitikėjimo tarp auklėtojų ir tėvų. Jis gal būt atsirastų, jeigu jos nors kiek daugiau bendrautų su tėvais , juk taip norisi žinoti kaip tam vaikui sekėsi. Pvz. vienam lopšelyje kiekvienas vaikas turi asmeninį sąsiuvinuką
į kurį auklėtojos rašo atsiliepimus apie vaiką, ne dienotvarkę, bet tiesiog kokius jo elgesio pasikeitimus jos mato. Tėvams daug ramiau , kai žinai, kad vaikas ne tik saugomas, bet ir stebimas kaip asmenybė, o ne "primontuojamas" prie kėdės, kad nejudėtų ir netrukdytų auklėtojoms ruoštis komisijai.
Diina
[FONT=Arial][COLOR=purple]Nebutina buti aukletoja, kad suprastum koks tai atsakingas ir sunkus darbas.O kas del pasitikikejima tarp tevu ir aukletoju, gal kartais ir teveliams reikia daugiau pasistenkti , o ne tik aukletojoje matyti kazkoki tai blogiuka, kuris nezinia ka daro su vaikais smile.gif
ELVYRA 523
QUOTE(Diina @ 2005 09 29, 15:38)
[FONT=Arial][COLOR=purple]Nebutina buti aukletoja, kad suprastum koks tai atsakingas ir sunkus darbas.O kas del pasitikikejima tarp tevu ir aukletoju, gal kartais ir teveliams reikia daugiau pasistenkti , o ne tik aukletojoje matyti kazkoki tai blogiuka, kuris nezinia ka daro su vaikais smile.gif
*

TIKRAI NESU AUKLETOJA, BET SUPRANTU JU DARBA. IR KO CIA NESUPRASTI KAIP PATI AUGINI VAIKUCIUS. wub.gif AISKU NE VISA GRUPE BET TIK SAVUOSIUS. AS IR SAKAU , KAD REIKIA PACIOMS DAUGIAU MATYTI ZMOGISKUMO IR VAIKUTI NUTEIKTI KAD BUS VISKAS GERAI, thumbup.gif TADA NEREIKES DARYTI EKSPERIMENTU KAIP CIA VIENA MAMYTE RASO. 4u.gif
Gabe
na jau tiek prisiskaiciau.. blink.gif kazkaip kai kurios mamytes klaidinga nuomone susidariusios apie kai kurias aukletojas.. schmoll.gif
Parasysiu as ir savo nuomone, nes manau, jog nesazininga sitaip sudirbineti darzeli ir neizvelgti gerosios puses.
Apie lopselio grupes: rugpjuti susirenka pagrinde naujokeliai, kurie neprate buna prie didelio burio bendraamziu, nenori issiskirti su mamytemis, neturi imuniteto vaikiskoms ligoms (sloga, kosulys). Pabukit nors viena aukletojos vietoje: apie 12 maziuku vaikuciu tuo paciu metu verkia ir nori, jog ji priglaustum, pamyluotum, uzsiimtum tik su juo vienu. Ju nesudominsi nei zaislais, nei zaidimais, net lauke jiems neidomu ir ropsciasi ant ranku viens per kita raudodami. Man tai kraupus vaizdelis kai aukletoja blaskosi ir tai viena puola raminti, cia kita guodzia, o dar kokie 5 is paskos bega prasydami to pacio.. doh.gif Sirdi skauda matant tokius vaizdus, as isproteciau po keliu dienu nuo tokiu raudu ir bejegiskumo stengiantis visus priziureti idealiai.. O per pietu miega kas darosi.. sumigdo visus, o koks vienas klykia, nes priprates, jog ji ant ranku supuotu 2h, kiti bunda, tampa irzlus..
Del ligu - mano abu vaikai prasirgo pirmuosius metus vaikiskas ligas, bet as skaitau, jog tai normalu. Kai kurios mamos netgi sergancius vaikus atveda ir palieka darzelyje, tada uzsikrecia kiti ir zinoma visi draugiskai suserga. Vat toms mamytems gal reiktu "padekoti", kurios "atnesa" bronchitus, slogas? Skersvejai.. - kaip siulote isvedinti kvapelius? Nuo pampersu tikrai kvapai geri, nes ne kiekvienas tevelis susipranta tam turiniui atnesti siuksliu maiseliu.
Maistas.. na sakyciau spalio men. tikrai vaikai gauna puiku maista - nevarykit Dievo i medi.. Tik kazkodel vaikai labai isrankus susirenka (pvz.:atsisako morku-obuoliu salotu su alyvuogiu aliejumi.. - o juk tai taip maistinga)
Zinoma, kai kurios aukletojos nera idealios, bet viskas gali buti issprendziama: nepatinka, nueini pas istaigos vadova ir issiaiskini ramiai situacija. Visgi mama yra mama ir nori tik geriausio savo vaikui, bet tokiu mamu juk grupeje susidaro daug, o aukletojos tik 2..
Neisizeiskit, bet kartais reikia pamatyti ir kito zmogaus akimis.
Lu-ma
Galiu tik vieną pridurti . LABAI GUDRU RAŠYT UŽSIMASKAVUS nono.gif
kikka
QUOTE(Gabe @ 2005 10 20, 18:47)
na jau tiek prisiskaiciau..  blink.gif  kazkaip kai kurios mamytes klaidinga nuomone susidariusios apie kai kurias aukletojas..  schmoll.gif
*

apie kurias g.gif labai buciau dekinga jeigu pasidalintumet kitokia patirtim 4u.gif bus labai dziugu perskaityt ir kito zmogaus atsiliepumus ir galbut kazkurioj vietoj taps lengvesnis bendravimas...

beje...kas del maisto tai rudeneliui atejus ir as labai patenkinta smile.gif maistas tikrai puikus drinks_cheers.gif
Gabe
QUOTE(EDIJA @ 2005 10 21, 11:28)
Galiu tik vieną pridurti . LABAI GUDRU RAŠYT UŽSIMASKAVUS nono.gif
*

jeigu cia turejote mane omenyje - nemegstu skelbtis ir afisuotis smile.gif Tiesiog ne visos pastebime ir gerus dalykus aukletojose.. Jos tik aukletojos, o mamos esam mes. As pradzioj irgi buvau viskuom nepatenkinta, maciau tik ju klaidas ir maniau, jog mano vaikas yra svarbiausias, bet paskuj susivokiau, jog tokiu mazyliu grupeje juk yra visas pulkas ax.gif Nekiekviena mes sutiktume rupintis 12 mazyliu lopselyje uz ~600Lt/men. ir dar bendrauti su teveliais, kuriu tokia ivairove, jog sutikite - yra tikrai problematisku zmoniu, bet reikia prisiderinti ir susikalbeti cool.gif
kikka
as linkusi pastebeti ir gerus dalykus 4u.gif ir pastebiu kartas nuo karto,bet ir tai ka matau negero nelinkusi nutyleti esu... o vat darzeli gi pasirinkom,nes patiko net nera arciausias,buvo pasiulyta (pacios vedejos ) pereiti i kita grupe, vedeja irgi izvelgia tam tikras problemas...taciau mes vis dar likom sitoje...as esu nusiteikusi,kad rasim bendra kalba tarp aukletoju ir tevu,o svarbiausia,kad tarp aukletoju ir vaiku butu labai geri silti santykiai 4u.gif taciau jeigu as maciau,kad kazkas yra negrazaus ir salto man buvo skaudu... visa tai suprantu puikiai,kad kolektyvas ir t.t taciau cia problemos buvo visai netame
emba
Sveiki, turiu papildomos informacijos apie "Dobilėlių" grupę, jeigu kam rūpi atsiliepkite. 4u.gif
Lu-ma
QUOTE(emba @ 2005 10 27, 07:56)
Sveiki, turiu papildomos informacijos apie "Dobilėlių" grupę, jeigu kam rūpi atsiliepkite. 4u.gif
*

Man labai rūpi thumbup.gif Laukiu žinių ax.gif
ELVYRA 523
QUOTE(emba @ 2005 10 27, 10:56)
*

LABAI JAU SMALSU cool.gif
kikka
QUOTE(emba @ 2005 10 27, 10:56)
*

labas... ir mums labai rupi 4u.gif
emba
VAKAR VYKO TĖVELIŲ (KOMITETO PIRMININKŲ) SUSIRINKIMAS. NORIU ŠIEK TIEK PAPASAKOTI, KAD KUO DAUGIAU TĖVELIŲ ŽINOTŲ, KAS VYKSTA, AR VYKS ŠIAME DAŽELYJE.
SUSIRINKIME BUVO IŠRINKTA DARŽELIO TARYBA, KURI KAIP SUPRATAU, GALI SPRĘSTI KAI KURIAS DARŽELIO FINANSINES PROBLEMAS. TOS TARYBOS PIRMINIKAS PAAIŠKINO, KAD KIEKVIENOS GRUPĖS TĖVELIAI TURĖTŲ KARTU NUSPRĘSTI, KO LABIAUSIAI TRŪKSTA GRUPĖJE IR ORGANIZUOTIS TĄ DAIKTĄ NUSIPIRKTI SAVO LĖŠOMIS( JEIGU YRA GALIMYBĖ ) ARBA rolleyes.gif GALIME KREIPTIS Į DARŽELIO TARYBĄ PRAŠYDAMI DARŽELIO TARYBOS, SKIRTI DALĮ DARŽELIO PINIGŲ STAMBIAM DAIKTUI ĮSIGYTI. TUO TIKSLU SUKŪRIAU MINI ANKETĄ MŪSŲ GRUPĖS TĖVELIAMS (AUKLĖTOJA TURĖTŲ PADALINTI KIEKVIENAM TĖVELIUI), KAD IŠSIAIŠKINTUME MŪSŲ GRUPĖS FINANSINES GALIMYBES IR NUSPRĘSTUME KO MUMS LABIAUSIAI REIKIA. PRAŠYČIAU JŪSŲ APŽIŪRĖTI GRUPĖS PATALPAS IR PARAŠYTI SAVO NUOMONĘ APIE GRUPĖS STOVĮ. AUKLĖTOJOS PASIŪLĖ ĮSIGYTI ŽALIUZES, KOKIA APE TAI JŪSŲ NUOMONĖ? ATKREIPKITE DĖMESĮ Į BALDELIUS, MAN ATRODO JUOS JAU BŪTINA KEISTI.
NEBEGALIU DAUGIAU RAŠYTI.
PRISIJUNGSIU RYTOJ.
ATE mirksiukas.gif
najaa
Sveikos mamytes, nu ir prisiskaiciau! Gyvenu visai salia sio darzelio. zinoma yra ir kitas, tik nepamenu pavadinimo. Va ir renkuos i kuri geriau cia reiks vesti. Man Sadute pasirode tikrai skurdokas darzelis... Tiek viduje, tiek isoreje. Va tas kitas darzelis prie pat stadijono, siek tiek padoresnis, bent isore. Tai kuri cia dabar geriau issirinkt?
Gabe
is lopseliu grupiu "Saduteje" pati geriausia grupe - "Sauluciu" thumbup.gif , o is darzelio - "Saulegrazu", visos kitos - vidutiniskos smile.gif
ireba
O kad prisiskaiciau cia visko! blink.gif Net akys pavargo.... unsure.gif
Kalbejau su drauge,kuri savo mazyte leido i si lopseli,tai ji buvo tikrai patenkinta thumbup.gif ,tik va gaila aukletojos vardo neatsimena. ax.gif Is jos pasakojimu pasiryzau savo vaikiuka uzrasyt i si darzeli,bet dabar lyg ir sudvejojau.... g.gif
Matau kad cia jau senokai rasyta zinutes,bet butu idomu suzinoti is tu mamu ar pasikeite situacija... g.gif O gal yra daugiau vedanciu i si lopseli? 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.