as manau kad neverta griauztis,jug nieko tokio nenutuko,dabar parodyk dar daugiau meiles ir papasakok kaip tu gailiesi ir kad jis nepyktu,nors jis maziukas,bet supras
as greitai uzpykstu ir pasaukiu,bet ir greit atsileidziu pamacius jos graudu veideli.Nu niekaip nesusivaldau,bet musti vaiko nevalia niekad,to ir nedarau ir negaleciau.Sirdis neleistu
QUOTE(o-pa-pa @ 2007 04 13, 18:03) man reikejo siek tiek laiko suprasti,kad dabar bus ne kaip as noriu ar kaip reikia,bet kaip mazasis pilietis pageidaus.Jeigu jis nori butent dabar mamos demesio tai jam tikrai vienodai ar mamyte bulves kepa ar kambarius siurbliuoja.Nors kartais ir dabar sunku tramdytis kai tarkim nusilakuoji nagus ir kaip tycia mazius pabunda ir dargi jam reikia pramogu! ir ne bet kokiu o ant mamytes ranku man ir sunku prisitaikyti prie to, kad vaikučio norai pirmoje vietoje ir labiausia pikta kai pradedi tvarkytis ar valgyti daryti
Aš taip pat šiąnakt supykau ant savo mažiuko, kažko jau visa savaitė kaip naktimis pradejo keltis ir prašyt žaist. O kaip tu jam pasakysi, kad dabar 6 ar 5 ryto ir reik miegot. Tai gerai, kad vyras atsikėlė paėmė mažiuką, aš nuėjau mišinuka padryt. Tai kol padariau ir nusiraminau. Bet būna, kad ir dieną rėkia, zyzia ir nežino ko pats nori tai, kad susitvardyčiau ramiai paėdžiu kitam kambary ar susiklaupiu ir ramiu tonu pasišneku su mažium. Bet visas pyktis išgaruoja kai tavo mažius nusišypso tau arba myliu myliu prisigaludęs padaro.
Visi mes zmones ir visiems visko pasitaiko. Gali supykti ir susinervinti, bet zinoma proto ribose. Kai as supykstu paprasau mociutes, kad paziuretu vaikuti, o jei jos nera pradeda belika dainuoti, kad pyktis praeitu. Mano nuomone tokia jei pakeli ranka pries bejegi vaika neesi verta vadintis mama. Nors kaip sakoma nespjauk i sulini is kurio gali paciai tekti gerti. Bet duok dieve, kad to nepasitaikytu
Dažniausiai visus patarimus prisimeni "post factum", betgi svarbiausia, manau, susivokti, kad kol negali susitarti, tai turi namuose "viršininką", kuris uplanuoja tavo laiką taip, kaip jam-jai norisi
mano sunus- tikras angelas, bet as vis tiek kartai pabambu
Nežinau, kas darosi atsisedau siandien ir verkiau. Visi vis sako bus didese bus lengviau, o man kuo toliau tuo sunkiau darosi, istisai zyzimas, verkimas nei pazeidzia viena, idedi i vaistyne irgi netinka, vaistau kaip zombis, nesuprantu gal aš vaiko nemoku auginti. Mama aiskina, kad gal dantys nuejom pas daktarus dantys dar nedygsta, toks jau charakteris. Vaiksciojau nei nervavausi, nei ka puske del menkniekiu nervavosi pas je vaikas ramus, kaip belgas
QUOTE(Lota77 @ 2009 01 20, 11:32) Nežinau, kas darosi atsisedau siandien ir verkiau. Visi vis sako bus didese bus lengviau, o man kuo toliau tuo sunkiau darosi, istisai zyzimas, verkimas nei pazeidzia viena, idedi i vaistyne irgi netinka, vaistau kaip zombis, nesuprantu gal aš vaiko nemoku auginti. Mama aiskina, kad gal dantys nuejom pas daktarus dantys dar nedygsta, toks jau charakteris. Vaiksciojau nei nervavausi, nei ka puske del menkniekiu nervavosi pas je vaikas ramus, kaip belgas žinau, ką tai reiškia... ypač, kai prasideda vientisas klykimas vakare, kai mažė miegelio nori, bet nemiega... tada visaip nešioji, skraidini, katučių ploji, bandai kažkuo sudominti, o ji kaip rėkė, taip ir rėkia toliau...
cia musu dziaugsmai. reikia valdytis, o ypac su maziukais. didesni daugiau supranta.
QUOTE(eva26 @ 2009 01 19, 14:55) mano sunus- tikras angelas, bet as vis tiek kartai pabambu man neina pykti ant mažiuko
buna,kad ir as biski supykstu,bet cia greiciau ne pyktis,o neviltis kai esi pavargusi kai zombis,pas mane maziukas labai reiklus nuo ranku beveik nenulipa,zizia ir zizia,ir dar pastaruoju metu nakti kelesi kas 2val ir tai sneka kazka tai verkia, kartais netenku kantrybes ir pradedu murmeti ,bet pagalvoju,kad jis nekaltas,ne jis,o mes ji pasikvietem,tai kodel jis turi kenteti? is karto apsiraminu
QUOTE(Lota77 @ 2009 01 20, 09:32) Nežinau, kas darosi atsisedau siandien ir verkiau. Visi vis sako bus didese bus lengviau, o man kuo toliau tuo sunkiau darosi, istisai zyzimas, verkimas nei pazeidzia viena, idedi i vaistyne irgi netinka, vaistau kaip zombis, nesuprantu gal aš vaiko nemoku auginti. Mama aiskina, kad gal dantys nuejom pas daktarus dantys dar nedygsta, toks jau charakteris. Vaiksciojau nei nervavausi, nei ka puske del menkniekiu nervavosi pas je vaikas ramus, kaip belgas va as irgi bijau to laiko, kai paaugs ir prasides visokie oziai juk dabar kai verkia, tai ne be reikalo, o kazkas jai negerai buna. Vat ant saves pyktis ima, kad nezinau ko jai reikia, kaip nuramint
na o mes tai barames su saviske ji kazka zizia as jai atgal sakau ji kumscius sudeda ir vel burbulioja juokas ima buna paimu ant ranku ir aiskinu kokia ji bloga neduoda man to ar ano padaryt ji isklauso o tada prade ji ant manes nestis sako viska taip rimtai kad vos susilaikau nesijuokus kai kada su vyru juokiames kad bus derybininke
tos lupytes grazumas kai verkia
QUOTE(tigriuke @ 2009 01 22, 16:32) na o mes tai barames su saviske ji kazka zizia as jai atgal sakau ji kumscius sudeda ir vel burbulioja juokas ima buna paimu ant ranku ir aiskinu kokia ji bloga neduoda man to ar ano padaryt ji isklauso o tada prade ji ant manes nestis sako viska taip rimtai kad vos susilaikau nesijuokus kai kada su vyru juokiames kad bus derybininke As irgi sudrausminu savaji, aisku nerekiu... jis idemiai manes paklauso, o kai nutylu, tada pradeda zysti QUOTE(Ausra1976 @ 2009 01 22, 17:18) aha
ant maziuko sunku pykti
Buvau ir as supykusi, o paskui geda pasidare
nu va pas maniske problebos atsirado nuo 11menesiu iki tol buvo angeliukas va dabar ir uz plauku patmpo ir veida griebia kaip kox velniukas dar naktemis pradejo neramiai labai miegot
bet stengiuos is visu jegu but rami , bet uztat ant vyro labai issiliet pradejau
as ir kartais supykstu
niu būna kartais akimirkų kai pyktis paima, ypač kai pradeda išsidirbinėt kai košę valgo
Kai vaikui buvo 7 men. mego labai negraziau kryziuoti kojytes
Nuo to laiko neleidziu sau pikti ant to mazo pacio mieliausio ir nuostabiausio zmogeliuko
Maniske jau pradeda manimi manipuliuoti
QUOTE(NEW MAM @ 2009 03 04, 14:30) Maniske jau pradeda manimi manipuliuoti del verkymo be asaru ir mes turim,bet man juokinga darosi,juk vaikutis artumo ir mamos nori,jie jau viska supranta.As leidziu jam paverkti5min,ir buna kad nusiramina ir pradeda vel zaist,o jej ne,tai prieinu ir praddu kalbetis.bet neimu iskart ant ranku QUOTE(NEW MAM @ 2009 03 04, 13:30) Maniske jau pradeda manimi manipuliuoti būna visko kad ir pyktis paima, bet jei tik pagaunu save supykusią ant mažiuko, tai dar labiau ant savęs supykstu, nes tai juk kaip ir visos sakot tik mažas angelėlis, kuris nesupranta dar nieko ir kaip kitaip jam to dėmesio išsireikalauti jei ne išsidirbinėjant
Man kartais piktumas uzeina, kai dukryte reikia neaisku del to ir nebezinau ko griebtis, bet labai stengiuosi susivaldyti ir piltu tonu nekalbeti, juk ji dar labai mazyte ir nekalta, o gal jai kas skauda - juk vienintelis budas isreiksti viska yra verksmas
O aš tai dažnai nesusivaldau ir užrėkiu
QUOTE(natalikas @ 2009 03 04, 15:12) del verkymo be asaru ir mes turim,bet man juokinga darosi,juk vaikutis artumo ir mamos nori,jie jau viska supranta.As leidziu jam paverkti5min,ir buna kad nusiramina ir pradeda vel zaist,o jej ne,tai prieinu ir praddu kalbetis.bet neimu iskart ant ranku As irgi iskarto nepuolu prie jos kai pradeda oziuotis (na zinoma isskyrus tuos atvejus kai aiskiai manosi ,kad vaikas niamu nori ar reikia dar kokius poreikus patenkinti). Nusipirkau knyga " Mazylio tramdymas" joje parasyta, kad vaikui iki metuku disciplinos nereikia. Jam reikia suteikti meiles ir silumos, bet kudykiai gaunantys daug demesio bus reiklesni ir toliau. Todel as jau dabar stengiuosi jai paaiskinti kada ji daro blogai, o kada yra gera. QUOTE(NEW MAM @ 2009 03 05, 09:17) As irgi iskarto nepuolu prie jos kai pradeda oziuotis (na zinoma isskyrus tuos atvejus kai aiskiai manosi ,kad vaikas niamu nori ar reikia dar kokius poreikus patenkinti). sitaa, o kaip poreikis buti su mama? jaustis saugiai, mylimai? bendrauti? ar tavo akimis, poreikiai buna tik fiziniai - pavalgyti, pamiegoti ir pakakoti? QUOTE(ragnez @ 2009 03 05, 09:28) sitaa, o kaip poreikis buti su mama? jaustis saugiai, mylimai? bendrauti? ar tavo akimis, poreikiai buna tik fiziniai - pavalgyti, pamiegoti ir pakakoti? yra viskam savos ribos QUOTE(Mamyte yra viskam savos ribos meilei nera ribu kudikiai neturi tokio dalyko kaip oziai - jie turi poreikius, ir buvimas su mama toks pat poreikis, kaip valgyti ar miegoti. kodel visos rupinames pamaitinti vaika, bet savo meile, sypsena, apkabinima, siluma - taupome, neduodame? suprask, kuo daugiau myluosi mazyli, kuo daugiau glausi prie saves, kuo jautriau reaguosi i jo asaras, liudesi ar pykti - tuo svelnesni, meilesni ir lengvesnio charakterio vaika turesi. nes jis jausis saugus, mylimas - ir jam nereikes netinkamu elgesiu stengtis atkreipti tevu demesi i savo bedas... patikek, ne is gero gyvenimo vaikai "isterikuoja".
siaip visad kai maziukas verkia stengiuos ji ramint svelniai sakau jog visai nereikia verkt ir panasei bet vat vakar mane jau vede is kantrybes niekaip neisejo uzmigdyt vis staciom akim ir zyzia nei prie papo nei soske nepadejo tai jau ir paciai galva pradejo skaudet nuo jo tokio zyzimo bet veliau paemiau suvyniavus i adijaliuka ant ranku ir ilgai nebetruko uzmigt o po to galvoju kodel is kart nesumasciau paimt ant ranku ir nebutu reikeja pykt ant ziopliuko
Kartais nakti supykstu,nes reikia maitinti kas 3 val
na as umaus budo tai kai 2sav. mazius klyke kelinta nakti kantrybes netekus uz nosytes patampiau.aisku mazius labiau uzsiverke o as atsipeikejus is paskos zliumbiau.nuo to karto uzsigelezijau-aisku buna noru gerai papurtyt-bet randu kantrybes ir stiprybes..
niekados leliuko nenuraminsit jei pacios busit piktos
reikia paciom nurimti ir tik tada leliuka ciuciuoti ramiai su kantrybe... gi mazuliukai jie QUOTE(luka15 @ 2009 03 18, 13:54) Nu nesupykit, bet cia jau virs visko. Fizinis tramdymas vos issiritusiam kudikeliui, 2 sav................Net man pagailo beskaitant mazylio........ Juk ne is laimes klyke, jam ir taip kazkas blogai,o dar..... QUOTE(ciuke @ 2009 03 18, 14:18) Nu nesupykit, bet cia jau virs visko. Fizinis tramdymas vos issiritusiam kudikeliui, 2 sav................Net man pagailo beskaitant mazylio........ Juk ne is laimes klyke, jam ir taip kazkas blogai,o dar..... askad ir degtukas is prigimties, niekada nepykau ant maziuko, nors ir klyke, miegot nedave 3 menesius - gi jis ne siaip klykia, jam gi negerai
Nuostabu, kad yra šis skyrelis, kur mamytės gali išsipasakot, kaip kartais būna sunkesnių minučių ir kaip po kažkokio savo poelgio jos gailisi, ir dar labiau myli savo mažiukus. Nėra lengva augint mažylius, visgi reikia daug kantrybės. O jei mamytei niekas nepadeda, o jei vaikeliai vienas po kito atėję į pasaulį... Gerbiu ir užjaučiu tokias mamas, pripažinkime, joms sunku. Tad stiprybės visoms mamytėms ir džiaukitės savo mažulėliais, kol jie maži. Laikas taip greit bėga, tie vaikeliai taip greit užauga. Po to lieka tik prisiminimai, kokie buvo kapryzai, kaip nevalgė košės, nenorėjo miegot... Mano mažylei jau septyni mėnesiukai. Jau ilgiuosi tų dienų, kai buvo bejėgis kūdikėlis. Bet žinau, kad ateity dar bus nuostabių progų pasidžiaugt pirmu dantuku, pirmu žingsneliu ir kitais jos pirmais atradimais.
Į vaiko širdį Dievas įdėjo du perlus: paklusnumą ir skaistumą.Vargas tam,kuris juos iš vaiko širdelės išplėšia,užmušdamas jame būsimąjį žmogų
QUOTE(luka15 @ 2009 03 18, 13:54) na as umaus budo tai kai 2sav. mazius klyke kelinta nakti kantrybes netekus uz nosytes patampiau.aisku mazius labiau uzsiverke o as atsipeikejus is paskos zliumbiau.nuo to karto uzsigelezijau-aisku buna noru gerai papurtyt-bet randu kantrybes ir stiprybes.. O as sita mamyte suprantu, ir nieko cia tokio kad uz nosytes patampe. Juk nemuse ir skaudziai nedare, tik siek tiek suerzino vaikuti. Man ir paciai taip yra buve. Kai vaikas rekia be sustojimo ir dvi paras buni nei trupucio nevalgius ir nemiegojus tai fiziskai ir psichologiskai nebeatlaikai. O dar jei buni visai viena, tai gali ir stogas nuvaziuoti. Kai apsilankiau pas savo gydytoja, ji paklause ar nebunu viena su mazyle. Sako nebukit viena, nes kyla noras i siena lipyti, cia rimti dalykai. Ir pritariu jei, pati panasiai jauciausi. Ir pyktis ir gailestis eme, ir beviltiskumas. Kad ir kaip stengiausi padeti mazylei, niekas negelbejo. QUOTE(luka15 @ 2009 03 18, 13:54) na as umaus budo tai kai 2sav. mazius klyke kelinta nakti kantrybes netekus uz nosytes patampiau.aisku mazius labiau uzsiverke o as atsipeikejus is paskos zliumbiau.nuo to karto uzsigelezijau-aisku buna noru gerai papurtyt-bet randu kantrybes ir stiprybes.. Laikykis ir nekreipk demesio i piktus sia rasinejimus, nes matau nemazai mamu cia moka teisti (lai kokia tema sventuoliu atidaro ir ten reiskiasi). O ir man tyktis uzeina, tai as paskambinu mamai ar draugei ir issibambu.
pyktis, neviltis ir kiti panasus jausmai yra normalus dalykas, nebijokim to. Bet geriau ne ant vaikelio issilieti, o kaip Samantha123 sak, geriau mamai, draugei ar dar kam, blogiausiu atveju bjauria kaimyne aprekt
Sekmes mums visoms
Ilgai negalejome sulaukti vaikelio, labai mylimas ir issvajotas jis pas mus
QUOTE(Samantha123 @ 2009 03 18, 19:54) Laikykis ir nekreipk demesio i piktus sia rasinejimus, nes matau nemazai mamu cia moka teisti (lai kokia tema sventuoliu atidaro ir ten reiskiasi). Tai nera pikti rasinejimai, o nepritarimas fiziniam pykcio isreiskimui Jus geriau rekomenduotumete ir siai mamytei paskambinti draugam, o ne nekreipti demesio. Demesi reikia kreipti i tai, kaip elgiesi su savo kudikiu. Suprantu, kad mamytei paciai tada irgi sirdi skaudejo. QUOTE(Spangalytė @ 2009 03 18, 20:42) Ilgai negalejome sulaukti vaikelio, labai mylimas ir issvajotas jis pas mus Pas mus lygiai tas pats...jauciuosi ir galvoju lygiai taip pat
Uzeina pyktis ir man. Bet tik tada, kai bunu ypac pavargusi, mazai miegojusi, o vaikas tik zyzia zyzia zyzia ir zyzia...
Ir tada visokiu minciu i galva ateina, o dazniausia is ju ta, kad nesu gera mama, kad galbut netgi neverta ja buti. Ir kad stipriai klydau svajodama apie motinyste.. Supraskit teisingai, nesigailiu, kad turiu maziuka, labai myli ji. Bet buna labai sunkiu akimirku...
būna..kam nebūna, kad tos kantrybės pritrūksta..
Pastebėjau, kad dabar, nei prieš 11 metų gimus vaikeliui ,esu tikrai ramesnė..kantresnė ..supratingesnė ir t.t.t. |