Mūsų mažius, manau, kaip ir visi tokio amžiaus vaikai pradėjo bandyti ribas. Tarkim, žino, kad lipti ant stalo ir spintelės negalima, bet lipa
Išlieti pyktį į stalą kur kas geriau nei mušti žmogų ar toliau daryti savo. Tokio amžiaus vaikas dar nemoka išreikšti jausmų, tad daro taip, kaip moka. Tikriausiai girdėjot, kad ir suaugusiems patariama pyktį geriau išlieti į pagalvę, bokso kriaušę, o ne išsiliejant ant kitų žmonių ar kaupiant emocijas
Mano mažius užėjus pykčio bangai, ima spiegti, viską mėtyti ant žemės, muštis. Kliūna net katinui, jei šis tuo metui eina pro šalį. Dažnai atsigula ant žemės, spardosi. Iš pradžių bandžiau į visą tai reaguoti, bet greitai nustojau tai daryti. Dabar paprasčiausiai nekreipiu dėmesio. Jei ilgai nenurimsta, nunešu į kitą kambarį ir uždarau duris. Stebuklingai suveikia. Po minutėlės nurimsta ir ima čiauškėti.
[quote=nireglina,2008 11 03, 21:41]
Mano mažius užėjus pykčio bangai, ima spiegti, viską mėtyti ant žemės, muštis. Kliūna net katinui, jei šis tuo metui eina pro šalį. Dažnai atsigula ant žemės, spardosi. Iš pradžių bandžiau į visą tai reaguoti, bet greitai nustojau tai daryti. Dabar paprasčiausiai nekreipiu dėmesio. Jei ilgai nenurimsta, nunešu į kitą kambarį ir uždarau duris. Stebuklingai suveikia. Po minutėlės nurimsta ir ima čiauškėti. [/quo Mano kleckis irgi pradėjo protestuoti
Mes tai laikomes vieningos taktikos su teciu - NEKREIPTI DEMESIO
Jei tik krenta ant zemes ir pradeda visaip spygauti ar trankytis, tiesiog pradedam ramiu tonu kalbet tarpusavyje ir iseinam i kita kambari. Stengiames net neziureti i vaiko puse Nezinau ar teisingai elgiames, bet tokie "priepuoliai" reteja.
pasireiskia tie pykciai spiegimu,ant zemes nukritimu,arba uzdaro duris ir isena rekdama.Tada as sodinu ant kedutes ir kazkur 5min turi ramiai sedeti,is pirmo karto tikrai nepavyksta.bet turi mamos klausyti,o jei tie pykciai pasirodytu sveciuose ar kur pardej kokioj:oh .Neiseis demesio kreipt tikrai.
Iš parduotuvės galima išnešt užėjus pykčiui, iš svečių išeit.
QUOTE(Adaya @ 2008 11 04, 13:33) Mes tai laikomes vieningos taktikos su teciu - NEKREIPTI DEMESIO Jei tik krenta ant zemes ir pradeda visaip spygauti ar trankytis, tiesiog pradedam ramiu tonu kalbet tarpusavyje ir iseinam i kita kambari. Stengiames net neziureti i vaiko puse Nezinau ar teisingai elgiames, bet tokie "priepuoliai" reteja. Pritariu, kad geriausias būdas nekreipti dėmesio. Nors tai oi kaip nelengva
mes taip pat turim tokią problemą.Bandom nekreipti demesio, bet nevisada išeina, juolabiau kai klykdamas prašo pakelti, o jei nekeli tai atsitempia kede ir vistiek lipa.meto daiktus, savo zaislus, ir bet ka kas papuola po ranka.
o jei bandai kalbinti dar garsiau pradeda rekti. nunesus i kita kambari nei trupucio nebuna vienas, o bega is paskos rekdamas.
maniskis ir pradejo rodyti savo oziukus jei jam kas nepatinka pradeda riestis atgal nei aprengt leidzia,nei pampersa pakeist kaip mane erzina toks jo elgesys o db dar ir rekt pradejo.gyvenimu nepatenkintas tai pirmadieni jau kantrybe neatlaike per sikniuka daviau tai asaryciu buvo sirdi man suspaude kad taip pasielgiau,bet padejo apsiramino tik klausimas ar ilgam nereikia db rekt.uztenka pasakyti
Papildyta: maniskis ir pradejo rodyti savo oziukus jei jam kas nepatinka pradeda riestis atgal nei aprengt leidzia,nei pampersa pakeist kaip mane erzina toks jo elgesys o db dar ir rekt pradejo.gyvenimu nepatenkintas tai pirmadieni jau kantrybe neatlaike per sikniuka daviau tai asaryciu buvo sirdi man suspaude kad taip pasielgiau,bet padejo apsiramino tik klausimas ar ilgam nereikia db rekt.uztenka pasakyti
Na,ką..matau,kad ne mano vienos toks vaikas
juokas paeme is zinutes jusu mamka o as galvojau kad mano vienos toks nezinau ir as kaip susitvarkyti.pasakau kad negalima taip daryt tai kakaryne savo kai paleis,o db jam l smagu ziuret i klozeta net pasilenkes dartruksta kad rankas sukistu
QUOTE(raminciukas @ 2008 11 06, 18:28) juokas paeme is zinutes jusu mamka o as galvojau kad mano vienos toks nezinau ir as kaip susitvarkyti.pasakau kad negalima taip daryt tai kakaryne savo kai paleis,o db jam l smagu ziuret i klozeta net pasilenkes dartruksta kad rankas sukistu Man ir kitų juokinga paskaityt būna Aš jam sakiau,kad kai jis užaugs ir eis kur su draugais tai aš vilksiuos iš paskos ir taip pat staugsiu,kauksiu,žinos,kaip aš jaučiausi Kažkaip nesusimasčiau kol vaiko neturėjau,kad taip sunku bus išauklėt.Atrodo,kas čia tokio QUOTE(nireglina @ 2008 11 03, 20:41) Mano mažius užėjus pykčio bangai, ima spiegti, viską mėtyti ant žemės, muštis. Kliūna net katinui, jei šis tuo metui eina pro šalį. Dažnai atsigula ant žemės, spardosi. Iš pradžių bandžiau į visą tai reaguoti, bet greitai nustojau tai daryti. Dabar paprasčiausiai nekreipiu dėmesio. Jei ilgai nenurimsta, nunešu į kitą kambarį ir uždarau duris. Stebuklingai suveikia. Po minutėlės nurimsta ir ima čiauškėti. Mūsų dičkė ir , kai pasiunta Stipriai stipriai apsikabiname ir toliau draugaujame LINKIU IR JUMS MAMYTES KUO DAUGIAU KANTRYBES QUOTE(mammka @ 2008 11 06, 16:47) .Tas pats kai reik eit miegot Mano padaužiukas irgi paskutiniu metu bando ožiuotis kai reikia miegoti savo lovytėj Tiesiog reikia duoti suprasti kad kitaip nebus
mammka,
nematei reklamos, kur berniukas užsiožiuoja ir jam dar nepradėjus isterikuot mama krenta ant grindų ir rėkdama spardosi Maniškė panašiai elgiasi, tik kiek švelniau. Dabar vis su maistu žaidžiam. Nori pati valgyt, duodu, bet ji žaidžia, laksto su maistu, erzinasi ir nevalgo. Arba pati maitinu, tai sučiaupia kietai lūpas, juokiasi ir nevalgo. Kai nunešu lėkštę, tada staugia amamam Man atrodo, kad mažiai kuo labiau žino, kad išsireikalaus, tuo labiau ir rėkauja
Sveikos, na man kai dar neturejau vaikelio, budavo baisiasia is sono kai vaikas krisdavo ant zemes ir isterikuodavo...stebedavausi..tada, bet
gyvenimas pasikeite ir ka, patys susilaukem dukriuko ir maziuke labai graziai krisdavo ignoravimas pats geriausias vaistas nuo visu oziu tiesa, gal mane kas palaikys ir bloga mama, bet pas mus namie ant duru kabo toks plonas mamytes dirzelis, mano maze juo gavo, kai viena karta maciau, kad oziai taip vaika valdo, kad i mano balsa, pastabas ir grazius aiskinimus nesupranta, tada paemiau dirzeli ir to vieno kartelio uzteko, ir dabar zino, kad oziukus galima isvaryti ir kitaip..... aisku as pati esu pries vaiku zalojima, tikiuosi nereikes daugiau dirzelio
Turbūt tikrai turėjo skaudėt, kad bijo dabar
QUOTE(Kamėja @ 2008 11 06, 23:16) Mano padaužiukas irgi paskutiniu metu bando ožiuotis kai reikia miegoti savo lovytėj Tiesiog reikia duoti suprasti kad kitaip nebus Maniškis gali prastaugt 30 min. QUOTE(mylimuke @ 2008 11 07, 00:19) mammka, nematei reklamos, kur berniukas užsiožiuoja ir jam dar nepradėjus isterikuot mama krenta ant grindų ir rėkdama spardosi Maniškė panašiai elgiasi, tik kiek švelniau. Dabar vis su maistu žaidžiam. Nori pati valgyt, duodu, bet ji žaidžia, laksto su maistu, erzinasi ir nevalgo. Arba pati maitinu, tai sučiaupia kietai lūpas, juokiasi ir nevalgo. Kai nunešu lėkštę, tada staugia amamam Man atrodo, kad mažiai kuo labiau žino, kad išsireikalaus, tuo labiau ir rėkauja Va,idėja Jau pavargau nesvietiškai Kaip galvojat,jei perkelčiau į kitą kambarį ..nebūtų per drąstiška
mammka, gal taviškis 21 val. nė nenori miego? Gal toks laikas jam ankstyvas nakties miegui?
QUOTE(nireglina @ 2008 11 07, 10:51) mammka, gal taviškis 21 val. nė nenori miego? Gal toks laikas jam ankstyvas nakties miegui? Būna,kad ir nenori.Guldau tada kai matau,kad jau akys verčiasi.Bet vat antipatija savo lovytei jis turi
Maniskes kazkaip be oziu auga, aisku buna , bet nedideli. Tai ,kad dabar augam trys tikrai didelis pliusas
Va su bernais tai buvo visko
Na, prisijungsiu ir as prie oziuku mamu klubo
QUOTE(Psichologe @ 2005 06 22, 15:33) Kai vaikas tranko galva, tai greiciausiai tai daro tada, kai yra supykes. Daznai galima pastebeti, kad tranko galva ir tuo pat metu stebi tevu reakcija. Tuo momentu geriau vaikui nieko nesakyti, galima net neziureti i ji, kad savo demesiu nepaskatintumete to kartoti dar ir dar karta. Tiesiog veikti tai, ka veikete pries tai. Geriau po to, kai nustos trankyti galvyte- prieiti prie jo ir skirti demesio, pasakyti jam, kad turbut jis labai supykes. Taip paskatintumete pageidaujama elgesi- liovimasi trankyti galva. Jeigu vaikas taip elgiasi, tai nerodo, kad jam truksta bendravimo.
Pas mus tai paskutiniu metu iš vis nesąmonės gaunas
QUOTE(Puccha @ 2008 11 03, 13:46) Mūsų mažius, manau, kaip ir visi tokio amžiaus vaikai pradėjo bandyti ribas. Tarkim, žino, kad lipti ant stalo ir spintelės negalima, bet lipa buna visokiu situaciju..ir kas idomiausia, zino kad daro blogai, na pvz musiskis..sako ne ne ne ir purto galva, vistiek daro tai kas negalima, atsisuka ir ziuri i tevelius kokia reakcija bus..dabar dar toks amzius, kad jiems viskas idomu, viska norisi isbandyti...kol kas mazylis yra per daug egoistiskas, kad suprastu aplinkiniu norus...
oj mamos, jusu patyrimu pasiskaicius neramu pasidare
QUOTE(mamaaura @ 2008 11 12, 23:10) oj mamos, jusu patyrimu pasiskaicius neramu pasidare jai jau tokia mažytė krenta ant žemės, tai kas bus kai paaugs
Prisijungiu ir aš prie Jūsų. iš savo patirties galiu pasakyt kad reikia iškart kovoti su ožiais.Kai mano panelyte pradėjo ožiuotis vis galvojom išaugs,bet nieko panašaus ,ožiuko rageliai tik ''kietesni'' darėsi. Ir svarbiausiai darželyje auklėtoja sakė kad užtenka tik vieną pastabėlę pasakyt ir viskas tvarkoje. Namuose nieko panašaus, ožiai
na bent palengvejo kad esu neviena tokia nesusitvarkanti su savo vaiku, jau ir as nebeturiu kantrybes, nebezinau kuo griebtis, neklauso, saukia, kelia ranka, puola i isterika, kaip ir jau mineta ,nemaniau kad bus taip sunku vaika auklet,nemaniau kad turesiu tokia nepaklusne dukryte, visada svajojau turet mergaite, kuri butu miela, paklusni, mandagiai isaukleta, o su tokiais kaprizais jau nebezinau kaip cia bus
QUOTE(Indre_G. @ 2008 11 07, 02:46) Sveikos, na man kai dar neturejau vaikelio, budavo baisiasia is sono kai vaikas krisdavo ant zemes ir isterikuodavo...stebedavausi..tada, bet gyvenimas pasikeite ir ka, patys susilaukem dukriuko ir maziuke labai graziai krisdavo ignoravimas pats geriausias vaistas nuo visu oziu tiesa, gal mane kas palaikys ir bloga mama, bet pas mus namie ant duru kabo toks plonas mamytes dirzelis, mano maze juo gavo, kai viena karta maciau, kad oziai taip vaika valdo, kad i mano balsa, pastabas ir grazius aiskinimus nesupranta, tada paemiau dirzeli ir to vieno kartelio uzteko, ir dabar zino, kad oziukus galima isvaryti ir kitaip..... aisku as pati esu pries vaiku zalojima, tikiuosi nereikes daugiau dirzelio Kartais i dirzeli uztenka paziureti,oziukai issilaksto kas sau QUOTE(lelyte-gelyte @ 2008 11 15, 03:53) na bent palengvejo kad esu neviena tokia nesusitvarkanti su savo vaiku, jau ir as nebeturiu kantrybes, nebezinau kuo griebtis, neklauso, saukia, kelia ranka, puola i isterika, kaip ir jau mineta ,nemaniau kad bus taip sunku vaika auklet,nemaniau kad turesiu tokia nepaklusne dukryte, visada svajojau turet mergaite, kuri butu miela, paklusni, mandagiai isaukleta, o su tokiais kaprizais jau nebezinau kaip cia bus pas mus taip pat visko buna,tik kad nesimusa...ir dar dziaugiu osi tuo,kad po blogio ateina apsikabinti ir pasimyluoti kai supranta jog blogai padare,tai tuomet paperka mane..nu ka gi su tais mazais pikciurnoms bedaryti
Mano sūneliui 1m4men. Oziuku turi, bet manyciau jie dar tikrai ne dideli, jei neleidziu sesti kur nori ar spinteliu darineti
Tai labai efektyvi kol kas (pagal amziu) priemone yra demesio nukreipimas, pasakau tai, kas jam labiausiai patinka , dar pridedu zodeli ziurek) ir einam paziureti. Labai greitai uzsimirsta ko pries tai oziukai buvo ateje
pas mane tas pats.. ir rodos, kad pas mane viena, tikrai kartais taip sunervina, kad vaikstau dantis sukandusi ir indu metymas i kriaukle, ju dauzymas man tai nenormalumo riba.. dirzas ir pas mus kabo.
Sveikos mamos,
visai neseniai perskaiciau knyga "Smart Love"(autoriai Martha Heineman Pieper ir Wiliam J. Pieper). Noriu su jumis pasidalinti viena idomia mintimi (atleiskit uz katatrofiska vertima): ........."Net tada, kai vaikas metosi daiktais ar juos gadina taip,kad jums butinai reikia isikisti ir vaika stipriai laikyti(apkabinti?), Jus vis dar galite likti draugiskais ir meiliais (?!). Pasakykite jam, kad Jus negalite jam leisti susizeisti, suzeisti kitus ar gadinti daiktus ir, kad Jus ji vel paleisite, kai jis nusiramins. Vienas pavyzdys is suaugusiuju gyvenimo gali Jums parodyti, kokia yra svarbi meiles strategija, kai Jusu vaikas ima siauteti ar kazkokiu kitu budu netenka pusiausvyros. Isivaizduokite, kad netekote kazko brangaus ir labai verkiate. Jusu partneris ar draugas reaguoja i jus taip: "As einu i gretima kambari ir toliau paskaitysiu knyga, kol tu baigsi verkti. Tu gali pas mane ateiti,kai nusiraminsi." Arba jei jis reaguotu sitaip: "Man skaudu ziureti,kad tau taip negera. Gal galeciau tave apkabinti?" Kuri is siu dvieju reakciju jums butu priimtiniausia? Jusu vaikas irgi sitaip nusprendzia."........ Esu pati oziuko mama. Man paciai buvo keista-jis greitai nusiramindavo (nors pries kelias minutes buvo siaubingai isiutes-zalojo save,gadino daiktus), jei pasakydavau, kad suprantu,kodel jis pyksta, kodel jis kazkuo nepatenkintas. Anksciau galvodavau,kad jis mazas, nekalba ir nieko nesupranta-ka cia su juo aiskinsies ir barsies. Dabar uzsioziavus, dauk kartu ivardinu jo problema paprastais zodziais, stengiuosi apkabinti, jei leidziasi, paaiskinti kodel negalima. Ir ziurek jau nusiramina ir pats glaustosi. Maziams patiems nepatinka pyktis, tik jie nelabai moka tu pykcio priepuoliu sutramdyti. Nors oziu pastoviai islenda, naudojant sia strategija greitai pavyksta juos isvaryti. Musu atveju, oziu ignoravimas ar vaiko isvedimas i kita kambari nepadedavo. Papildyta: Dar toje pacioje knygoje rase,kad nereiketu megdzioti verkiancio, ar ituzusio, ant grindu besivoliojancio vaiko. Vaikai tai priima kaip savo asmenybes, jausmu izeidima. Kadangi jie nemoka zodziais isreiksti savo jausmu-tai isreiskia veiksmais, o kaip kitaip tam dideliam suaugusiui pasakyti- "as nelaimingas, nusivyles etc. " As pati, kol neskaiciau sios knygos, pasiepdavau,kai maniskis uzsioziuodavo ir ant grindu raitydavosi. Po to pagalvojau,kaip as jausciausi,jei kazkas is manes taip saipytusi...tai jausmas nelabai fainas. Tad stengiuosi sukandusi dantis tvardytis ir bandau vaika sutramdyti svelnumu...nors mieliau tuo momentu berzines koses duociau
Jungiuosi ir as
Mano mazius tapo visiskai nebekontroliuojamas Tik tevelio prisibijo, nes maziau mato. QUOTE(mimo @ 2008 11 16, 00:45) jei pasakydavau, kad suprantu,kodel jis pyksta, kodel jis kazkuo nepatenkintas. Anksciau galvodavau,kad jis mazas, nekalba ir nieko nesupranta-ka cia su juo aiskinsies ir barsies. Dabar uzsioziavus, dauk kartu ivardinu jo problema paprastais zodziais, stengiuosi apkabinti, jei leidziasi, paaiskinti kodel negalima. Ir ziurek jau nusiramina ir pats glaustosi. Maziams patiems nepatinka pyktis, tik jie nelabai moka tu pykcio priepuoliu sutramdyti. Maniškė dar labiau lūpą patempia, kai įvardiju jos jausmus, kai ji supykus Užtat po truputį pradedam susikalbėti, kad nemėtytų visų daiktų iš eilės QUOTE(LaPerla22 @ 2008 11 16, 01:05) Jungiuosi ir as Mano mazius tapo visiskai nebekontroliuojamas Tik tevelio prisibijo, nes maziau mato. Jūs mama ar vaiko pavaldinė? Nesileiskit terorizuojama savo vaiko. Nejaugi leidžiatės išvaroma iš kambario, leidžiat išmėtyti rūbus, mušti jus? Neleiskit, pirmiausia nustatykit ribas ir griežtai jų laikykitės. Jei ką išmėto, po to būtinai rinkite daiktus kartu, net jeigu jūs surinksit 10, o jis tik vieną. Atsipalaiduokit ir nusiraminkit, vaikas manipuliuoja jūsų jautrumu ir išsireikalauja rėkimu. Pasikvieskit į pagalbą tėtį, jeigu jo klauso labiau.
Manau, as pati del to kalta, nes per daug ji islepinau. Net nepastebejau, kaip jis pereme valdzia. O db tenka stebet pasekmes. Kartais atrodo, kad geriau i nieka nebekreipt demesio, nes kitaip nudurnesiu
MYLYMUKE, man patinka jusu poziuris i vaiku auklejima. Saunuole
Jokiu būdu negalima nuleisti rankų, nes toliau bus tik blogiau (čia kaip su vyrais
QUOTE(mylimuke @ 2008 11 16, 17:12) Jokiu būdu negalima nuleisti rankų, nes toliau bus tik blogiau (čia kaip su vyrais As jam ir rodau ir mokau, kad va, sita padekim cia, kad sitas turi buti sitaip...O jis tik nutaikes momenta, kaip lups viska is vietos ir pabegs, kiek tik kojos nesa Suprantu, kad ne as pirma, ne as paskutine tokia mamyte, bet vis tiek, atrodo, stengies is paskutiniuju, o vaikiui tas pats. Na, tikekimes, isaugs
Na, man atrodo, negalima taip palikti ir tikėtis, kad išaugs ar savaime susitvarkys
Čia gal kam pravers http://www.zebra.lt/lt/moterims/mamoms/vai...2008-11-12.html QUOTE(mylimuke @ 2008 11 16, 18:13) Na, man atrodo, negalima taip palikti ir tikėtis, kad išaugs ar savaime susitvarkys Čia gal kam pravers http://www.zebra.lt/lt/moterims/mamoms/vai...2008-11-12.html Aciu MYLYMUKE QUOTE(mylimuke @ 2008 11 16, 18:43) Na, man atrodo, negalima taip palikti ir tikėtis, kad išaugs ar savaime susitvarkys Čia gal kam pravers http://www.zebra.lt/lt/moterims/mamoms/vai...2008-11-12.html ačiukas Sekmes kitoms mamoms su neklauzadom ir daug daug kantrybes, as irgi pabandysiu jos pasisemti Pasidalinsiu kaip ipratinau miegot lovytej. Pradejau sneket kad tavo lovyte pati graziausia nuostabiausia patogiausia. Patalinyte pati paciausia... Lovyte aisku dar stovi salia mano, ir uzmiega laikydamas uz rankos. (o anksciau budavo 1,5 val pasaku dainu ir kasymu Nesijuokit, padeda sustabdyt nuo lipimo i musu lova pasakymas kad tevelis cia ora gadina ir nekaip kvepes
mano mažas iš pikčio daužo galva kur nors... grindis, sieną, stalą, ku papuola... na jau praeina po truputį...
mes nekreipiam dėmesio, tai greit ir praeina... o vat su mušimusi ir bėdų yra... tiek man tiek tėčiui gali trenkti, ar su ranka, dažnai su galva, kažkada ir kojas į darbą paleido... neturiu aš kantrybės kaip kitos mamos... bet reikia semtis jos iš kažkur, nes nenoriu kad taip vaikas elgtųsi... žinau, kad reik apkabint, pabučiuot, bet aš pati labai nemėstu kai prie manęs lenda kai aš pikta, tada dar labiau siutas ima... reikia kokią gerą literatūtą lietuvių, rusų, lenkų kalba susirasti tą tema. gal kas ką galite parekomenduoti? QUOTE(Buzyte @ 2008 11 18, 18:33) mano mažas iš pikčio daužo galva kur nors... grindis, sieną, stalą, ku papuola... na jau praeina po truputį... mes nekreipiam dėmesio, tai greit ir praeina... o vat su mušimusi ir bėdų yra... tiek man tiek tėčiui gali trenkti, ar su ranka, dažnai su galva, kažkada ir kojas į darbą paleido... neturiu aš kantrybės kaip kitos mamos... bet reikia semtis jos iš kažkur, nes nenoriu kad taip vaikas elgtųsi... žinau, kad reik apkabint, pabučiuot, bet aš pati labai nemėstu kai prie manęs lenda kai aš pikta, tada dar labiau siutas ima... reikia kokią gerą literatūtą lietuvių, rusų, lenkų kalba susirasti tą tema. gal kas ką galite parekomenduoti? Žinok ir man tas pats, kai mano vaikui užeina piktumas, pastebėjau kad geriausiai kai jos nelieti visai, nes kai pradedi tipo linksminti ji tik dar labiau susinervuoja. ai ir palieku ją ramybėje, o po kiek laiko pati su šypsena prieina |