Laba diena. Mano kūdikėlis išsigando, kai tėtis sienoje gręžė skylę. Pradėjo visas drebėti. Dabar vaikelis bijo bet kokio buitinio prietaiso ūžesio (dulkių siurblio, mikserio ir kt.). Neverkia, bet žiūri išsigandusiomis akytėmis. Tuo metu, aš jį gražiai kalbinu, pasakau, ką aš čia dabar darau. Ar neatsilieps ateityje?
QUOTE(neraska @ 2005 06 29, 21:59) Laba diena. Mano kūdikėlis išsigando, kai tėtis sienoje gręžė skylę. Pradėjo visas drebėti. Dabar vaikelis bijo bet kokio buitinio prietaiso ūžesio (dulkių siurblio, mikserio ir kt.). Neverkia, bet žiūri išsigandusiomis akytėmis. Tuo metu, aš jį gražiai kalbinu, pasakau, ką aš čia dabar darau. Ar neatsilieps ateityje? Mano dukrytė bijojo dulkių siurblio. Dabar po truputį apsiprato. Tiesiog kai siurbiu grindis, laikau ją ant rankų..
Mano lelius labai daug sveria. Nebepakeliu viena ranka. Vaikelis neverkia, bet matau, kad bijo.
grazto garsas nemalonus. vaika galbut gasdina, o suaugusi -- erzina.
pati vaikysteje labiai bijojau tarktoriu ir ekskavatoriu garsu.
Kuri laika gali bijoti garsiu garsu, bet tai tikrai neatsilieps kokiomis nors rimtesnemis pasekmemis. Kai bijo, tai galite kudiki priglausti, pakalbinti, ir, zinoma, vengti tokiu garsu. Velesniame amziuje daugeliui vaiku gali atsirasti dulkiu siurblio baime, bet tai nebutu susije su tuo, kad dabar issigando grazto. Dulkiu siurblio vaikas gali bijoti, kai supranta, kad jis itraukia dalykus i save, ir vaikui sunku suvokti, kokio dydzio dalykus gali itraukti. Ir velesniame amziuje, naturalu, kad vaikas bijo stipraus garso. Si baime apsaugo vaika, juk stiprius garsus dazniausiai ir skleidzia pavojingi vaikui dalykai.
Mano dukra irgi bijojo dulkių siurblio, kartais tik žiūrėdavo didelėm akim, kartais net verkdavo ant žemės parkritus... Jinai turi tokį dramblį - žaislą, tai aš prisakiau, kad ir jisai bijo ir jį reikia apsikabint, kai aš dulkių siurblį įsijungiu
Visoms ačiū už atsakymus.
|