Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar tikrai vaikai, kurie negavo MP, serga dažniau?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2
andriushka
Mums 6 men ir maitinames MP jau tik 1-2 kartus.. ax.gif Gal ir is viso nutraukciau, gaila savo mazes, kad nebegaus "vaistuku". Paskaitos, damaitinimas kosemes ir misinuku, o galiausiai ir noras atitrukt, sumazino pieno kieki, del ko vis dazniau griauzia sazine. Nors mano maze jau kruties ir nelabai nori, niurzgia kai siulau kruti ir juokiais kai pamato buteliuka su misinuku... blush2.gif , bet manau , kad 1-2 kartus dar maitinsimes kokiu 2 menesius. Idomu tik ar tai duoda vaikeliui naudos ar nauda tik tada kai gauna MP nuolat? g.gif Gal mamos, kuriu vaikiukai jau didesni galetu pasidalint patirtimi t.y. ar jie buvo linke sirgt dazniau kai negaudavo MP. As zinau aibe pavyzdziu kai vaikai bauvo maitinami iki 2 metu, o sirgdavo daug dazniau nei tie, kurie is vis buvo nemaitinami MP....
mumis1
Andriuhska,

mažiau graužkis dėl to, kaip maitini. Nėr ko jaustis kaltai ar teisintis - tik tu sprendi, kaip elgtis su savo vaiku. Dėl dažnesnio sirgimo maitintų MP - ilgo maitinimo šalininkės tau gali pateikti aibę kitų pavyzdžių. Aš, nors tokiom ir priklausau, nežinau, kaip yra. Mano skaitytuose straipsniuose rekomenduojama MP maitinti iki vienų metų. Taip rekomenduoja ir PPO, tokie užrašai yra net ant kai kurių vaikiško maistelio pakuočių. Iki šešių mėn. vaikui iš viso užtenka tik MP.

Aš primaitinu tik trejetą savaičių. Gal atsitiktinai, bet papildomo maisto įvedimas sutapo su ligom. Primaitinti reikia, bet vietoj mišinių naudoju MP. Košes verdu tik vandenyje, daržoves - irgi, po maitinimo ir tarp jų duodu MP. Vandens kol kas vaikis į burną neima. Nenusitraukinėju, duodu krūtį. Taigi taip ir gyvenam, MP geria panašiai kaip iki primaitinimo, tik kantrybės reikia. Kitas reikalas, jei negali būt su vaiku, tada be mišinių neišsiversi.

Kad nutraukus MP vaikas staigiai susirgs, nepasakys tau niekas. Skaičiau, kad MP reikšmingas fizinei sveikatai (pvz tikimybei sirgt įv. alergijom, astma), protiniam vystymuisi, intelektui. Taigi, nemaitinimo pasekmės gali išlyst kur kas vėliau, gali, žinoma, iš vis nepasirodyt.

Sėkmės. mirksiukas.gif
bitemajagsm
Niekas nesiginčija, kad MP yra geriausia kūdikiui, bet kad nuo to, kaip ilgai maitinsi, prikausys, ar tavo vaikas sirgs įv. ligomis, tai tikrai nemanau. Pateiksiu pavyzdį: savo pirmagimę dėl tam tikrų priežasčių maitinau tik iki 7,5 mėnesio. Aišku, ji dažnai sirgdavo, kai ėmė lankyti darželį. Po to išaugo ir dabar serga labai retai ir gana lengvai (lyginu su tuo, kas buvo darželyje: sloga, temperatūra, kosulys, antibiotikai). Mano kaimynė maitino savo sūnelį iki 3 metukų, jis šiuo metu lanko darželį, bet serga labai dažnai ir sunkiai, be to, yra alergiškas. Taigi, išvadas darykis pati. Be to, tam, kad pasakytum, ar tavo vaikui ilgas matinimas davė didesnės naudos nei trumpas galėtum tik antrą kartą pakartojus tą pati su savo vaiku (t. y. pirmą kartą maitinti ilgai, antrą - trumpai ar atvirkščiai), bet tai neįmanoma, nes gyvenimo niekas pakartoti neleidžia. Manau, kad vaiko sveikata priklauso ir nuo daugybės kitų veiksnių (pvz., paveldėjimo), ne tik nuo maitinimo MP.
egliuke
Vaikiukai, kurie maitinami vien mamos pienu iki pusės metų tikrai serga rečiau, tai įrodyta ir aprašyta mokslinėje literatūroje, taip kad ginčytis net nėra ko ax.gif Bet nepamirškim, kad apibendrinimai buvo daromi stebint šimtus ir tūkstančius vaikų, o mes čia remiamės tik kelių kaimynių ir draugių "patirtim", kuri yra tik atskiri faktai ir tiek.
Cypse
aš savo dukriuką maitinu MP jau 10 mėnesių ir ,dėkui Dievui, dar nei karto nesirgom. net paprasčiausia sloga mūsų neaplankė. tai kadangi taip gerai augam, aš visus pliusus dedu MP. o kaip yra ištikrųjų tai nežinau ar kas gali pasakyti g.gif
Nireglina
Sūnų maitinau 9.5 mėn. Planavau iki metų, bet jis pats atsisakė. Nuo 6 mėn. prasidėjo įvairių ligelių maratonas, kuris aprimo tik atėjus vasarai. Nemanau, kad maitinimas apsaugo nuo ligų, bet kad tai nuostabus dalykas tikrai niekas nepaneigs.
Simomama
Savo Simuką maitinu jau 14,5 mėnesių ir rimtos ligos neturėjome.Baisiausias dalykas - tai aukšta temperatūra po skiepų.
Dabar jau pienuką geriam tik 2 kartus per parą.Yra nustatyta, kad imuninę sistemą stiprinantys mamos pieno komponentai nepriklauso nuo maitinimo kartų, t.y. mažiau maitinant didėja jų koncentracija.
Labai daug pažįstamų tikrai patvirtina, kad maitinimas turi teigiamą poveikį vaiko sveikatai ir mažina sirgimą peršalimo ligomis.
Aliena
Labai sunku vienareikšmiškai pasakyti, kad MP yra vaistas nuo visų ligų. Mano vyresnysis gavo pieno tik iki 6 mėnesių, bet palyginti su mažuoju, kuriam jau pusantrų, o vis dar maitinamas, yra už jį sveikesnis. Prie mažojo kažkodėl kimba visokie smulkūs virusėliai, tai gerklės, tai slogos, nors kažkokių baisių apsirgimų nebuvo. O štai mano draugės sūnelis, maitintas iki pusantrų metų, klaikiai sirgdavo visokiais plaučių uždegimais, yra išgėręs absoliučiai visus galimus antibiotikus, bet paskui tiesiog išaugo ir sustiprėjo, be to, jie gyveno bute su pelėsiu, tai galėjo būti ir nuo to.
VeroniQ
po keliu metuku galesiu pasakyt kaip ten yr, nes jau maziukui nei laso negaliu MP duot.. o misinuko jau ir ligoninej paragavo. ZIuresim kaip susiklostys gyvenimas g.gif

o temperatura po skiepu - tai dazniausiai man rodos nuo kokliuso skiepo. Mes skiepijomes mokamai, ten tipo geresnis siuo poziuriu skiepas - jokios reakcijos. taigi, esu patenkinta ax.gif
Slyvute
Na mes dar visai mažytės, bet šiom dienom apsirgom, nors valgom tik mamos pienelį (primaitindavau 1-2 kartus dienoj 3-4 sav.). Bet tikiuosi, kad MP apsaugos ir labai jau neįsisirgsim.
krika
Dukrytei 1, 1 metuko o sirgo tik kartą. ir tai gal kokią bacilą pati įsitrynė į akytę nes užraudo, o nuo jos LOR gydytojas rado ir pūlingą slogą g.gif aš pati jos nemačiau ir dukrytei ta "sloga" netrukdė nei miegoti nei žaisti, nei kvėpuoti. tfu tfu tfu daugiau niekuom nesirgom o maitinau ją Mp gal savaitę g.gif (ir tai nelabai supratau ar iš vis tą savaitę ji gavo to mano pieno)
Derra
Mano dukrytei jau tuoj 1,8 metų, bet vis dar maitinu. Lyginant su sūnum, kurį pati maitinau tik 4 mėnesius, dukra serga nepasakyčiau, kad rečiau, bet pastebėjau, kad pačią ligą perneša lengviau, greičiau pasveiksta. Manau taip yra būtent dėl to, kad maitinu.
Askita
QUOTE(egliuke @ 2005 07 17, 00:10)
Vaikiukai, kurie maitinami vien mamos pienu iki pusės metų tikrai serga rečiau, tai įrodyta ir aprašyta mokslinėje literatūroje, taip kad ginčytis net nėra ko ax.gif Bet nepamirškim, kad apibendrinimai buvo daromi stebint šimtus ir tūkstančius vaikų, o mes čia remiamės tik kelių kaimynių ir draugių "patirtim", kuri yra tik atskiri faktai ir tiek.
*

Taip taip,kur gi ne,tik nesigincyk...Apie faktus galiu ta pati pasakyti ka ir tu apie kaimynes ir drauges smile.gif .As irgi turiu pavyzdziu ir is savo patirties,ir nereikia man tukstanciu kitu vaiku,kad drisciau teigti,jog misinukas yra gerai ir netik is bedos...Perziemavojom,be gripu,kosuliuku,slogu ar dar kokiu kitu ligu.Prieziura,cia jau kita kalba...
Erina
QUOTE(nireglina @ 2005 07 18, 01:38)
Nemanau, kad maitinimas apsaugo nuo ligų, bet kad tai nuostabus dalykas tikrai niekas nepaneigs.

drinks_cheers.gif sutinku
O apie tyrimus, tai daug kas priklauso kokioje šalyje tyrimai daryti, juk klimatas skirtingas, pati aplinka kitokia. Ir išvis kiekvienas vaikas yra skirtingas ir spręsti pagal kažkur atliktus tyrimus nelabai matau prasmės.
Mano nuomone MP vertigas tuo kad yra natūralus ir subalansuotas maistas. O kad mp pilnai formuoja ir stiprina imunitetą nelinkusi 100 proc. tikėti.
Kažkas rašė, kad tyrimais įrodyta kad mp turi reikšmės ir protiniam vystymuisi. Nežinau, kažkodėl šituo dalyku visai netikiu g.gif
Miuzetė
Gimdamas vaikas pirmiems metams imunitetą gauna iš mamos. MP turi antikūnių stiprinančių imunitetą, bet dabar yra ir mišinukų pasižyminčių panašiomis savybėmis. Gydytojai iš praktikos gali pasakyti, kad vieni vaikai serga daugiau, kiti mažiau ir visai nesvarbu kuo jie yra maitinami. Visi atliekami moksliniai tyrimai šia kryptimi turi tik vieną tikslą - skatinti motinas maitinti krūtimi nes dabar tokia mada, o daugelis moterų to atsisako samoningai. Žinau gydytoją ginekologę kuri nei vieno savo vaiko nemaitino krūtimi dėl krūties vėžio prevencijos. O mes ką girdime? Maitinkite ir nesusirgsite krūties vėžiu. Tai kaip yra iš tikro?
svetima
Vyresnėlę maitinau iki 1,5 metų..Nuo 6 mėnesių ji pradėjo sirgt-sirgdavo kiekvieną mėnesį ir taip iki 2 metų doh.gif Manau, kad tam įtakos turėjo dantukų dygimas, po kiekvieno dantuko išdygimo prikibdavo virusai doh.gif MP nuo to neapsaugojo, galbūt padėjo greičiau pasveikt..Nuo 3 metų dukra pradėjo lankyt darželį, tada jau prasidėjo naujas ligų maratonas-taip gal pusmetį, vėliau kas porą mėnesių dar prikibdavo po kokią labai sunkią ligą-teko net gulėt ligoninėse cry.gif
Maždaug nuo 4 metukų sergam jau labai nedaug-porą-trejetą kartų metuose..
Štai tokia patirtis..
Dabar auginu mažiukę, kurią deja MP maitint pavyko tik labai labai trumpai, taip jau nelaimingai mums susiklostė verysad.gif Su nerimu laukiu kas bus dėl ligų, nes jeigu vyresnėlė ir MP maitinama tiek daug sirgo, tai neįsivaizduoju kaip dabar bus unsure.gif
asfaltuota
Pirmą kartą susirgo iškart, vos nutraukiau maitinimą savo pienui (15 mėnesių) iki tol nesirgo. Tai gal ir tiesa g.gif
Zuika Padukele15
As maitinau pati tik 3 men ir mano mazyle sirgo tik viena karta pavasari, kai visi aplinkui serga. As tai nelabai tikiu tais dalykais.... Aisku kad MP yra sveikiau ir naturaliau, bet misineliai siais laikais irgi geri yra, suteikiamos visos maisto medziagos kaip ir MP.
O del krutu vezio tai maitinimas is kruties apsaugo motinane tik nuo krutu, bet ir nuo kiausidziu vezio , anemijos .
Daugiau galite pasiskaityti apie tai angliskai ;
apie maitinima krutimis.
Spurga01
MP tikrai turi daug antivirusiniu savybiu, tuo isitikinau kai vyresnelis pradejo eiti i darzeli ir sirgti viskuom is eiles, o mazajai tebuvo 3 men. Pirma karta vyresnelis pasigavo kazkoki virusa ir buvo 40 temperatura 3 dienas, bet tai buvo ne ta kudikiu karstine. As uzsikreciau - man buvo 38.5 dvi dienas (tai nera taip mazai kaip suaugusiam), ir siaip jauciausi klaikiai. Bijojau kas bus su 3 mem mazaja - ir ka gi, is karto po manes ji susirgo, buvo temp tik iki 38 dvi dienas, siaip buvo nerami aisku, bet nieko tokio. Ir visais kitais atvejais ji persirgdavo daug lengviau nei vyresnelis 3 metu sunus, nebuvo jai jokiu komplikaciju nei nieko. Tada pajutau kokia mamos pieno jega!
Beje kai auginau pirmaji vaika - buvo aisku maziau virusu namie, tai jis iki 3 metu beveik nesirgo, nevartojo nei kokiu antibiotiku nei nieko. Bet kai pradejo eit i darzeli tai ir pats pradejo sirgt ir namo daug virusu parnese sad.gif
Mariposa
Nezinau, gal cia ir sutapimas, bet... mano mazajai 8,5 men. bet ji dar nei karto nesirgo ir siaip jokiu slogu nieko neturejo. As tuo tarpu per ta laika spejau susirgt jau pora kartu biggrin.gif

Tikriausiai, kad mamos pienas!
Veitė
mane mama MP maitino labai trumpai- vos kelis mėnesius, bet niekada niekada nesirgau thumbup.gif Aš savo mažają maitinu jau daugiau, nei metus ir tik vieną kartą turėjom slogytę, taip, kad manau, čia labiau nuo paties vaiko organizmo priklauso g.gif Nors esu tikra, kad MP tikrai stiprina apsaugines organizmo funkcijas drinks_cheers.gif
ladybird20
as irgi galvoju kad priklauso ne nuo mamos pieno. mama galima sakyt visai nemaitino,(keles dieneles), o sese tik 2savaites, ir abi sveikos kaip ridikai thumbup.gif , savaji maitinu pati - neserga, o va drauge maitino savo leliu ir vistiek labai sirgo. turbut sveikata priklauso nuo to koki imuniteta atsinesa vaikelis i si pasauli mirksiukas.gif
Isila
mane mama labai anksti pradėjo primaitint, nes probelmų su pienuku Buvo. Deja, tas pats nutiko ir man - teko primaint kleckiuką labai anksti. Aš tikrai sirgdavau dažnai ir turiu įvairiausių ligų rinkinį. Mano mažulis jau spėjo apsigauti kažkokį virusiuką, bet gal čia reakcija į skiepuką buvo g.gif
Maxima
Tik nereikia neigti moksliniu tyrimu duomenu. Neuztenka pasiziureti tik i save ir i kaimyne. Du atvejai - tai ne visas pasaulis. I tyrimus itraukiama tukstanciai atveju . Daugumos tyrimu nuomone, MP apsaugo vaikus nuo viduriavimu, pneumonijos, ausyciu uzdegimo ir kitu ligu. MIsiniai siais laikais geri, bet jie neuztikrina visu maisto medziagu ir ju balanso. MP auga kartu su vaiku, kadien jo sudetis kinta, priklausomai nuo vaiko amziaus ir jo bukles. Jei vaikas serga, MP i tai sureaguoja. Misiniai skirti tik pusmeciams, o per puse metu vaikas oi kaip pasikeicia. Tad manau, kad maitinti krutimi tikrai verta. IR tai ne mada, kaip rase viena mama. Antraip dievulis moteriai krutines nebut daves...
Askita
[quote=Maxima,2006 01 13, 17:08]
Jei vaikas serga, MP i tai sureaguoja. blink.gif blink.gif blink.gif niu niu ir kaip cia kazi taip...idomu g.gif ...
Del tyrimu ,noreciau tau viena toki pamineti idomu dalykeli,tada jau galesi vertint pati...Ogi Italijoje tie patys mokslininkai,tavo ypac gerbiami,irode,kad cezaris yra geriau,del to,ten mamytes tik per cezari gimdo,zinoma tos,kaip tu,kurios tiki kiekvienu mokslo atradimu...
Brangios,priziurekim vaikucius,ir jei bus lemta,jie uzaugs sveiki,ligoniniu nemate,ir nepradekim cia mp kaisalioti ir teigti,kad tai maistas-vaistas!!!Juk maitindamos pacios turime gerti visokius vit.,kad tas musu pienukas nebutu tik siusiukas... biggrin.gif
#Mia#
As motinos pienui daugiau teikiu psichologine reiksme. Pati maitinau ilgai, panos kol nejo i darzeli nesirgo - sunenas nemaitintas, dar nera darzelio tai buvo vieninteli karta sloga.
Vaikai protingesni? Mokslui reikia ne tik proto, bet ir noro, kuris su MP negaunamas.
Vyresnioji nuo kokiu 3men. (tada pastebejau) alergiska ir smarkiai, nors as maista ziurejau.
Tik as maitinimo neatsisakyciau, labai patogu, nera tikimybes, kad maistas bus suruges, nesvarus ir pan. Ir labai gera, kai maitini.
dange
QUOTE(Oniukas @ 2006 01 13, 15:20)

Del tyrimu ,noreciau tau viena toki pamineti idomu dalykeli,tada jau galesi vertint pati...Ogi Italijoje tie patys mokslininkai,tavo ypac gerbiami,irode,kad cezaris yra geriau,del to,ten mamytes tik per cezari gimdo,zinoma tos,kaip tu,kurios tiki kiekvienu mokslo atradimu...
Brangios,priziurekim vaikucius,ir jei bus lemta,jie uzaugs sveiki,ligoniniu nemate,ir nepradekim cia mp kaisalioti ir teigti,kad tai maistas-vaistas!!!Juk maitindamos pacios turime gerti visokius vit.,kad tas musu pienukas nebutu tik siusiukas... biggrin.gif
*

Italijos mokslininkai, padarę tokį didžiulį atradimą, manau turėjo jį mokslinėje literatūroje aprašyti ir su kolegomis žiniomis pasidalinti, tik va kažkaip to atradimo atgarsių nesigirdi g.gif Teiginys, kad visos italės gimdo per cezarį, atrodo švelniai tariant "pritemptas".
Veitė
QUOTE(dange @ 2006 01 13, 16:06)
Italijos mokslininkai, padarę tokį didžiulį atradimą, manau turėjo jį mokslinėje literatūroje aprašyti ir su kolegomis žiniomis pasidalinti, tik va kažkaip to atradimo atgarsių nesigirdi g.gif Teiginys, kad visos italės gimdo per cezarį, atrodo švelniai tariant "pritemptas".
*

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif Ir man šis teiginys skamba absurdiškai g.gif
elve
Mano mažius negavo mamos pieno, nes nuo jo siaubingai atpylinėjo, maitinau mišinuku, ir tikrai nepasakyčiau(tpfu, tpfu, tpfu) kad jis serga dažnai schmoll.gif neabejoju kad mamos pienas yra gerai, bet nemanau kad jo negavę vaikai yra kitokie blink.gif nereikėtų pamiršti, kad norint maitinti mamos pienu- pačiai mamai reikėtų valgyti sveiką maistą, gerti vitaminus, nesinervuoti ir t.t. mirksiukas.gif
Askita
Dange ir Veite,man gaila,kad jums tai negirdeta...tikriausiai dabar kitaip kalbetumet... schmoll.gif ... Bet jei labai sudominau,tai nepatingekit,pasieskokit literaturos,gi ne tundroj gyvenat!
O cia viskas del mokslininku....nei jus ,nei as jais nesam,tai mums ir belieka tik diskutuoti...pacioms sprendimus priimineti!Ir manau su manim kiekviena sutiks,kad mokslininku atradimai nevisada yra teigiami...buna,kad ir po kurio laiko viskas apsivrcia aukstyn kojom!!!
dange
QUOTE(Oniukas @ 2006 01 13, 17:01)
Dange ir Veite,man gaila,kad jums tai negirdeta...tikriausiai dabar kitaip kalbetumet... schmoll.gif ... Bet jei labai sudominau,tai nepatingekit,pasieskokit literaturos,gi ne tundroj gyvenat!
O cia viskas del mokslininku....nei jus ,nei as jais nesam,tai mums ir belieka tik diskutuoti...pacioms sprendimus priimineti!Ir manau su manim kiekviena sutiks,kad mokslininku atradimai nevisada yra teigiami...buna,kad ir po kurio laiko viskas apsivrcia aukstyn kojom!!!
*

Gyvenu ne tundroj, medicininę literatūrą skaitau (profesija įpareigoja mirksiukas.gif ), todėl esu nuoširdžiai nustebusi girdėdama neva mokslininkų (kokių g.gif ) atliktą tyrimą, kuriame įrodyta, kad cezario pjūvio operacija normalaus nekomplikuoto gimdymo metu, neesant jokių papildomų indikacijų dėl moters ar vaiko būklės yra geresnis pasirinkimas nei natūralus gimdymas doh.gif Gal būtų galima kokią nuorodą į tą tyrimą.
Motinos pieną išrado ne mokslininkai schmoll.gif MP gamtos dovana motinai, leidžianti išmaitinti ir išauginti kūdikį. Mišinėliai- žmogaus sugalvota priemonė, suteikianti galimybę išmaitinti ir užauginti mūsų vaikus, jei dėl kokių nors priežasčių mama negali maitinti pati. Mišinėlių sudėtis tų pačių mokslininkų nuolat tobulinama, kad būtų kiek galima labiau panaši į MP.
Agotukas
[quote=Oniukas,2006 01 13, 15:20]
[quote=Maxima,2006 01 13, 17:08]
Juk maitindamos pacios turime gerti visokius vit.,kad tas musu pienukas nebutu tik siusiukas... biggrin.gif
*

[/quote]
Siaip jau galetum ir grazesnius issireiskimus vartot ax.gif As pvz jokiu vitaminu negeriau, tai kaip cia dabar iseitu g.gif Aisku, maitintis reikia pilnaverciu maistu. Tai geriau nei vitaminai tongue.gif

As galiu palyginti tik du vienoje seimoje augancius vaikus, tai yra savo biggrin.gif Nu prieziura tokia pat, gyvenimo salygos tos pacios. Sunu maitinau 3 sav, 2 men primaitinau, o dukra - iki 1,4 metu. Sunu daznokai kamavo trachejitai, bronchitai...
dukra tikiuosi sirgs maziau, bent dabar tikrai imunitetas stipresnis nei sunaus tokio amziaus rolleyes.gif
Askita
QUOTE(dange @ 2006 01 13, 21:03)
Gyvenu ne tundroj, medicininę literatūrą skaitau (profesija įpareigoja mirksiukas.gif ), todėl esu nuoširdžiai nustebusi girdėdama neva mokslininkų (kokių g.gif ) atliktą tyrimą, kuriame įrodyta, kad cezario pjūvio operacija normalaus nekomplikuoto gimdymo metu, neesant jokių papildomų indikacijų dėl moters ar vaiko būklės yra geresnis pasirinkimas nei natūralus gimdymas doh.gif Gal būtų galima kokią nuorodą į tą tyrimą.
Motinos pieną išrado ne mokslininkai schmoll.gif MP gamtos dovana motinai, leidžianti išmaitinti ir išauginti kūdikį. Mišinėliai- žmogaus sugalvota priemonė, suteikianti galimybę išmaitinti ir užauginti mūsų vaikus, jei dėl kokių nors priežasčių mama negali maitinti pati. Mišinėlių sudėtis tų pačių mokslininkų nuolat tobulinama, kad būtų kiek galima labiau panaši į MP.
*

Jei jau esi tokia mokyta ir viska taip puikiai zinai,tai nesuprantu ka cia veiki... g.gif ...Teorines zinias man ir mano vaikui desto gydytoja,pas kuria tik reikalui esant kreipiuosi,o cia tam ir yra ''forumas'',bet tikriausiai tu geriau uz mane zinai rolleyes.gif biggrin.gif Ir kad ir ka tu beveiktum sitame gyvenimelyje,i tavo teorines zinias man ...,nes ne jomis gyvenime vadovaujuosi,sorry,bet mano manymu praktika turi didesni poveiki.Del cezario,ieskok ne pasenusiuose vadoveliuose doh.gif ...Neturiu tau nuorodos,jei tureciau,patikek,iskart tau ja duociau...nes girdejau apie tai dar rudeni tongue.gif ...

O del pieno ka tu cia pasakyt norejai?As visai sutinku,kad pienas is krutines ir tai dievulio duota lotuliukas.gif Jau minejau,kad teorijos galiu pasiskaityti ir kitur...nors tau tikrai butu neprosali pasidometi del ko siais laikais daromos operacijos mirksiukas.gif mirksiukas.gif lotuliukas.gif na labanakt...nusibodo man cia su tavim rasinetis...vistiek abi liksim prie savo ! thumbup.gif
Askita
[quote=Agotukas,2006 01 13, 21:16]
Siaip jau galetum ir grazesnius issireiskimus vartot ax.gif As pvz jokiu vitaminu negeriau, tai kaip cia dabar iseitu g.gif Aisku, maitintis reikia pilnaverciu maistu. Tai geriau nei vitaminai tongue.gif

O kuom blogas siusiukas ?! bigsmile.gif Ar tamstelei graziau skambetu slapimas?
Vedu vaikuti ant puoduko ir sakau:dabar mazuti,nusislapink ir pasitustink...
oi mergytes,luztu vietoj!!! lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na nepykit,siandien man crazy dienele...bet ko jus tokios rimtos ir surugusios,nesuprantu...gyvenam viena karta,ko cia parintis...ypac del siusiuko...as zinau baisesniu mirksiukas.gif
dange
QUOTE(Oniukas @ 2006 01 13, 19:17)
Jei jau esi tokia mokyta ir viska taip puikiai zinai,tai nesuprantu ka cia veiki... g.gif ...Teorines zinias man ir mano vaikui desto gydytoja,pas kuria tik reikalui esant kreipiuosi,o cia tam ir yra ''forumas'',bet tikriausiai tu geriau uz mane zinai rolleyes.gif  biggrin.gif Ir kad ir ka tu beveiktum sitame gyvenimelyje,i tavo teorines zinias man ...,nes ne jomis gyvenime vadovaujuosi,sorry,bet mano manymu praktika turi didesni poveiki.Del cezario,ieskok ne pasenusiuose vadoveliuose  doh.gif ...Neturiu tau nuorodos,jei tureciau,patikek,iskart tau ja duociau...nes girdejau apie tai dar rudeni tongue.gif ...

O del pieno ka tu cia pasakyt norejai?As visai sutinku,kad pienas is krutines ir tai dievulio duota lotuliukas.gif Jau minejau,kad teorijos galiu pasiskaityti ir kitur...nors tau tikrai butu neprosali pasidometi del ko siais laikais daromos operacijos  mirksiukas.gif mirksiukas.gif  lotuliukas.gif na labanakt.....vistiek abi liksim prie savo ! thumbup.gif
*

blink.gif blink.gif blink.gif
nusibodo man cia su tavim rasinetis.

Na bent jau čia visiškai su tavim sutinku doh.gif
Agotukas
QUOTE(Oniukas @ 2006 01 13, 19:26)
O kuom blogas siusiukas ?! bigsmile.gif  Ar tamstelei graziau skambetu slapimas?
Vedu vaikuti ant puoduko ir sakau:dabar mazuti,nusislapink ir pasitustink...
oi mergytes,luztu vietoj!!! lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Na nepykit,siandien man crazy dienele...bet ko jus tokios rimtos ir surugusios,nesuprantu...gyvenam viena karta,ko cia parintis...ypac del siusiuko...as zinau baisesniu mirksiukas.gif
*

Kaip cia svelniau pasakius mastau.gif Ai, tiek to... nieko nesakysiu smoke.gif
ZIGOTA...
Dar viena nesamone... Aj aj aj aj...cia panasu y pjautines visas sitas forumas.... labai gaila...
Aaukse
bet tikrai - pykstatės tema, kurioje nėra teisiųjų 4u.gif
duokdie jūsų visų vaikams sveikatos - ar jie maitinti MP, ar mišinuku, ar bulvių koše biggrin.gif juk kiekviena darom tai, kas, mūsų manymu, teisingiausia mirksiukas.gif
Be to, ne tik MP daro įtaką imunitetui - mūsų gyvenimo būdas turi milžinišką, gal net ir didesnę, įtaką. mirksiukas.gif
ZIGOTA...
QUOTE(Aaukse @ 2006 01 13, 21:58)
duokdie jūsų visų vaikams sveikatos - ar jie maitinti MP, ar mišinuku, ar bulvių koše biggrin.gif  juk kiekviena darom tai, kas, mūsų manymu, teisingiausia mirksiukas.gif 
Be to, ne tik MP daro įtaką imunitetui - mūsų gyvenimo būdas turi milžinišką, gal net ir didesnę, įtaką.  mirksiukas.gif
*

Taip cia pagrinde pykstamasi...
na dar turi reiksmes tam sirgimui paveldimumas. Mane mama maitino pati, bet as sirgau ir sirgau tai bronchitas tai plauciu uzdegimas ir mano vaikas irgi megejas sirgti, nors irgi matinau. Na bet kasip bebutu mamos pienelis turi dar visokiu kitu geru savybiu, ne tik del imuniteto ir nereikia cia gincu.. smile.gif

ZIGOTA...
duokdie jūsų visų vaikams sveikatos - ar jie maitinti MP, ar mišinuku, ar bulvių koše biggrin.gif  juk kiekviena darom tai, kas, mūsų manymu, teisingiausia mirksiukas.gif 
Be to, ne tik MP daro įtaką imunitetui - mūsų gyvenimo būdas turi milžinišką, gal net ir didesnę, įtaką.  mirksiukas.gif
*

na dar turi reiksmes tam sirgimui paveldimumas. Mane mama maitino pati, bet as sirgau ir sirgau tai bronchitas tai plauciu uzdegimas ir mano vaikas irgi megejas sirgti, nors irgi matinau. Na bet kasip bebutu mamos pienelis turi dar visokiu kitu geru savybiu, ne tik del imuniteto ir nereikia cia gincu.. smile.gif

ZIGOTA...
*

dange
QUOTE(astrid @ 2006 01 13, 20:07)
Dar viena nesamone... Aj aj aj aj...cia panasu y pjautines visas sitas forumas.... labai gaila...
*

Nesipykstam mirksiukas.gif Pati nustebau, perskaičiusi tokią reakciją į klausimą, kuris net su šia tema nelabai susijęs.

QUOTE(Aaukse @ 2006 01 13, 20:58)
*

Neteigiu, kad mamos pienas panacėja. Mityba(taip pat ir MP) yra tik vienas iš sveikatą veikiančių faktorių. Dar yra genai, aplinkos sąlygos, gyvenimo būdas ir pan. Beprasmiška mokslinių tyrimų ir statistikos duomenis taikyti konkrečiam vaikui, visada atsiras atvejų, kurie jiems prieštaraus.
saullute
Manau, ne tik mamos pienas turi itakos vaiko sveikatai.
Pirmaji pradejau damaitinti nuo pat pradziu, o nuo triju men. isviso tik prie misinuku perejom blush2.gif . Ir ka, vaikas iki triju metu nesirgo...
O antraji dar maitinu vien tik MP, o jau spejo pasirgti...
Elgreta
Nors ir maitinu MP, bet jo stebuklais netikiu ax.gif
Hmmm...
Maitinu MP, ir toliau ruošiuosi maitinti, nesvarbu, ar tai panacėja nuo visų ligų, ar ne. Bet kokiu atveju tai natūraliau už bet kokius mišinius, ir niekas manęs neįtikins, kad mišinėliai yra geriau schmoll.gif
O kad kai kurios mamytės nemaitina, tai čia jau ne mano reikalas, tikrai nemanau, kad ir mišinukais maitinami vaikučiai yra kuo nors prastesni ar nuskriausti schmoll.gif Kaip išeina, taip matyt ir turi būti, svarbu, kad vaikučiai sotūs ir laimingi thumbup.gif
Va, tik vieno dalyko nesuprantu... kai atsisakoma maitinti remiantis tokiais argumentais kaip "noriu pagaliau normaliai išgerti ir parūkyti" - čia mano viena pažįstama, kurios vaikučiui 2 mėn, taip pareiškė. Nu jos tai aš nesuprantu g.gif
ievast
Pirmadieni aš nustojau maitinti savo vaika Motinos pienu, ir iskart kita diena sukilo temperatura, ko pasekoje susirgome angina.
Gydytoja pasake, kad jis susirgo todel, kad nustojau maitint g.gif TAi idomu pasidarė, ar dar kam nors taip buvo g.gif
ievast
Tai negi niekam taip nebuvo blink.gif
Creed
QUOTE(ievast @ 2007 02 23, 20:24)
Pirmadieni aš nustojau maitinti savo vaika Motinos pienu, ir iskart kita diena sukilo temperatura, ko pasekoje susirgome angina.
Gydytoja pasake, kad jis susirgo todel, kad nustojau maitint g.gif  TAi idomu pasidarė, ar dar kam nors taip buvo  g.gif
*

Na man tikrai taip nebuvo schmoll.gif kazin ar tikrai del to tavo mazius susirgo g.gif
Valedy
Nustojau maitinti ir tikrai nebuvo jokių pasekmių ax.gif Čia tikrai įdomiai gydytoja pasakė... g.gif
simplemind
Na manau kad neimanoma juk vaikas gauna imuniteta ilgesniam laikui, cia tik sutapimas.Tikriausiai gyd pati nemaitino blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.