Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lauko šviestuvai naudojantys saulės energiją
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Romeo
Pastebėjau, kad pardavime vis daugėja lauko šviestuvų naudojančių saulės energiją. Manau, tai labai patogu, nereikia nei laidų tiesti, nei už elektrą mokėti, saugu ir kiti privalumai. BET AR PAKANKA TOS ŠVIESOS?
Papasakokite apie jų ypatumus.
+ ir -
jolaxus
nusižiūrėjau nuo kaimynų ir nusipirkau pora tokių lempelių. blush2.gif Iš tiesų tai man atrodo jų pagrindinė funkcija yra dekoratyvumas, nes šviesos intensyvumas prilygsta žvakei. Tačiau man patinka. Yra visai patogu - įbedei vienoj vietoj, napatiko - pabandysi kitoj. Pagaliau kad ir įvažiavimui į kiemą lengvai įrėminti. Jei juos sustatyti tankiau tai ir pašvies. O ir šviečia jie gana ilgai - dar apie 5 val. ryto lengvai spindi. As tik nežinau ar jų yra skirtingo galingumo, kažkaip kai pirkau nesigilinau. Tik žinau kad būna skirtingos spalvos, tai perkant reikia apsižiūrėti, būna šviečia geltona ir tokia šalta balta spalva, tai jau kaip kam patinka. Kaimynai yra į baseiną specialius tokius burbulus įleidę plaukioti, labai gražu thumbup.gif
Dar vienas dalykas dėl kurio nereikia nuogastauti - jie pasikrauna nuo šviesos, t.y. nebūtina intensyvi saulė. Tačiau kuo saulė intensyvesnė, uo ilgiau šviečia naktį. Na va ir pripasakojau.
O minusas tai gal vienas ir yra - ko gero šitų šviestuvų neįmanoma naudoti žiemą g.gif
Romeo
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 05, 07:14)
O minusas tai gal vienas ir yra - ko gero šitų šviestuvų neįmanoma naudoti žiemą g.gif
*

O ziema labiausiai ju ir reikia. Juk ryte i darba vaziuojant dar tamsu, grizus irgi. cry.gif
O gal jie kiek nors ir ziema sviecia?
Ir del galingumo man klausimas iskilo, gal ju buna ivairiu, t.y. kuo tas elementas didesnis, daugiau pasikrauna ir ryskiau sviecia? gal ir nusisnekejau blush2.gif
jolaxus
QUOTE(Romeo @ 2005 07 05, 11:51)
O ziema labiausiai ju ir reikia. Juk ryte i darba vaziuojant dar tamsu, grizus irgi.  cry.gif
Ir del galingumo man klausimas iskilo, gal ju buna ivairiu, t.y. kuo tas elementas didesnis, daugiau pasikrauna ir ryskiau sviecia? gal ir nusisnekejau blush2.gif
*

aš mėgstu daryti logines išvadas ax.gif žiemą jie gal ir šviestų, bet saulės elementas viršuje - apsnigs, apledės ir basta - iš kur tos energijos pasisemti? blink.gif
o mes va žiemai labai pigiai išsprendėm - pasikabinom virš įvažiavimo į garažą šviestuvą su fotoelementu ir judesio davikliu. Veikimo principas toks, kad jis įsijungia nuo judesio, t.y. kai įvažiuoji į kiemą ir tave daviklis užfiksuoja (čia jau kabinant reikia žiūrėti kokia ten teritoriją jis "stebės"), o fotoelementas tai tam, kad jis įsijungtų tik tada, kai tamsu, o dienos metu jis į judesius nereaguoja. O tokių prožektorių pilni Senukai, Ermitažas ir pan. o kainuoja man atrodo apie 30-50 Lt, priklausomai nuo galingumo
Romeo
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 07, 15:14)
aš mėgstu daryti logines išvadas ax.gif žiemą jie gal ir šviestų, bet saulės elementas viršuje - apsnigs, apledės ir basta - iš kur tos energijos pasisemti? blink.gif
o mes va žiemai labai pigiai išsprendėm - pasikabinom virš įvažiavimo į garažą šviestuvą su fotoelementu ir judesio davikliu. Veikimo principas toks, kad jis įsijungia nuo judesio, t.y. kai įvažiuoji į kiemą ir tave daviklis užfiksuoja (čia jau kabinant reikia žiūrėti kokia ten teritoriją jis "stebės"), o fotoelementas tai tam, kad jis įsijungtų tik tada, kai tamsu, o dienos metu jis į judesius nereaguoja. O tokių prožektorių pilni Senukai, Ermitažas ir pan. o kainuoja man atrodo apie 30-50 Lt, priklausomai nuo galingumo
*

Zinau as situos sviestuvus, bet man jie nelabai tinka, nes prie garazo mano suniukas gyvena tai ta lempa ten istisai degs. Reiks dar pagalvoti g.gif
pozherukas
QUOTE(Romeo @ 2005 07 05, 10:51)
O ziema labiausiai ju ir reikia. Juk ryte i darba vaziuojant dar tamsu, grizus irgi.  cry.gif
*

Kaip jau buvo rashyta:
- pirma priezhastis yra, kad apsninga lampechka
- antra, kad shviesos mazhiau buna, bo diena trumpesne, o
- trechia priezhastis, tai kad maitinimo elementai (akumuliatoriai) prie zhemesnes, o ypach dideles minusines - praranda talpa (akumuliatoriaus savybe kaupti elektros energija gaunama ish fotoelementu). To pasekoje jeigu ir neapsnigta lempa - tai shvies bene penketa kartu mazhiau.
Patys deja dar neturim, bet tikrai reiks kitais metais ysitaisyti smile.gif
Romeo
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 05, 07:14)
nusižiūrėjau nuo kaimynų ir nusipirkau pora tokių lempelių.  blush2.gif  Iš tiesų tai man atrodo jų pagrindinė funkcija yra dekoratyvumas, nes šviesos intensyvumas prilygsta žvakei. Tačiau man patinka. Yra visai patogu - įbedei vienoj vietoj, napatiko - pabandysi kitoj. Pagaliau kad ir įvažiavimui į kiemą lengvai įrėminti. Jei juos sustatyti tankiau tai ir pašvies. O ir šviečia jie gana ilgai - dar apie 5 val. ryto lengvai spindi. As tik nežinau ar jų yra skirtingo galingumo, kažkaip kai pirkau nesigilinau. Tik žinau kad būna skirtingos spalvos, tai perkant reikia apsižiūrėti, būna šviečia geltona ir tokia šalta balta spalva, tai jau kaip kam patinka. Kaimynai yra į baseiną specialius tokius burbulus įleidę plaukioti, labai gražu thumbup.gif
Dar vienas dalykas dėl kurio nereikia nuogastauti - jie pasikrauna nuo šviesos, t.y. nebūtina intensyvi saulė. Tačiau kuo saulė intensyvesnė, uo ilgiau šviečia naktį. Na va ir pripasakojau.
*

jolaxus, o tu gal kartais zinai kur tie tavo kaimynai tuos burbulus i baseina pirko, as kiek ieskojau visur tik elektriniai, o su saules energija niekur nerandu. Visa vasara blaskausi ir noriu i savo tvenkini tuos burbulus ileisti, bet nesekasi cry.gif
Sveikuole
Noreciau paklausti, gal zinote kiek tokie ibedami i zeme kainuoja?
Romeo
QUOTE(Sveikuole @ 2005 08 18, 10:25)
Noreciau paklausti, gal zinote kiek tokie ibedami i zeme kainuoja?
*

Visokiu kainu yra. bet galima padorius visai uz 25-30 lt. nupirkti.
Ria
sviestuvai kurie kainuoja 25-30 lt taip ir sviecia... as irgi turiu sode tokius ,tai pagal mane galetu duoti daugiau sviesos..... praeitais metais turejau pora uz 150 lt, tai tie buvo zymiai geresni...... bet dziaugiames neilgai, nakti kazkas "paskolino" ir pamirso "atiduoti"....... gaila....
Romeo
QUOTE(Ria @ 2005 08 18, 13:16)
sviestuvai kurie kainuoja 25-30 lt taip ir sviecia... as irgi turiu sode tokius ,tai pagal mane galetu duoti daugiau sviesos..... praeitais metais turejau pora uz 150 lt, tai tie buvo zymiai geresni...... bet dziaugiames neilgai, nakti kazkas "paskolino" ir pamirso "atiduoti"....... gaila....
*

Na gi pasakok... Tie kur uz 150, kokie ju privalumai - ar ryskiau sviecia, ar ilgiau, na kuo jie ten gereseni?
Bet aisku, kad tokie "skolininkams" tikrai rupi.
pranciska
QUOTE(Romeo @ 2005 08 18, 14:35)
Na gi pasakok... Tie kur uz 150, kokie ju privalumai - ar ryskiau sviecia, ar ilgiau, na kuo jie ten gereseni?
Bet aisku, kad tokie "skolininkams" tikrai rupi.
*

Iš tiesų, tų brangesnių kokybė visai nebloga, o šitie po 30 lyg kokios spingsulės, o jeigu apsiniaukus diena buvo, tai ir visai nešviečia schmoll.gif
prunskiene
Gal kas turit naujesnes informacijos apie tokius sviestuvus,gal atsirado geresniu?
bildukas666
taip taip i sodus jie netinka nes musiuose yra zmogeliu kurie megsta talkininkauti derliu renkant.tik va kazkodel tiktai nakti jie renka tai matyt ir tie sviestuvai labai jiems pravercia.todel nesistebekime ryte ju nerade,talkininkai juk tamsoje nedirbs.......
o siaip labai graziai apsviecia kompozicijas is akmenu ir geliu,net ir tie piguoliai.
vestinukas
Pas mane ir tokie yra, man jie patinka , kur nori ten gali ismeigti, keisti vietas, aisku sviesos maza, bet uztat neeikvoja elektros energijos smile.gif Tik kitas negeras dalykas, kad lengvai vagiami, jei atviresne vieta.
JuzTea
turim tokius 3, bet jie tik groziui galiu pasakyt, nakti iš toli matosi tik sviesuliu taskeliai, iš arti nebuvau, bet is toli nė velnio neapsviecia.. musu, gal buna brangesniu nezinau g.gif bet seip grazu rolleyes.gif
busimi
sveiki,

as mamytei parveziau tokius kelis pries 3metus is Norvegijos tai dar po siai dienai namu kiemo zolyna ir gelynus puosia:) labai graziai atrodo, sviesa tai zinoma ne per ryskiausia bet is tolo matosi gan normaliai:)

as uz juos:)
Lauko apšvietimas
Buvau Milane, apšvietimo parodoje. Kalbėjau su gamintojais kurie pristato saules energija maitinamus šviestuvus ir nebuvau labai suzavetas.
pats išbandziau kazkokius kinietiškus už 30 lt. Pasirodo išmečiau pinigus i bala.
jau 3 metus dirbu su šviestuvais ir isitikinau kas jaigu norime sutaupyti elektros tai visai geras variantas šviesti su kompaktinėmis liuminescencinemis lempomis.
Sako kad žiema su jom buna problemu, kad blogai užsidega per šalčius, bet kiek jau žmoniu isigyjo iš manes tokia įranga, nesiskundžia.
Jaigu kam įdomu - kreipkites. pavel@lcgroup.lt
KatinasJur
Laba diena visiems,
Noreciau pratesti sia diskusija apie lauko apsvietima. Mano kaimynas isigijo sviestuva, kuris pasirode Lietuvoje tik siais metais. Likau suzaveta bigsmile.gif . Baterija pasikrauna net ir ziema. Sviestuvas sviecia iki 10valandu. O svarbiausia, kas mane maloniai nustebino, sviecia jis labai ryskia sviesa. Galima skaityti.
Ta sviestuva galima naudoti ir lauke ir viduje. thumbup.gif
Gal kas turite jau irgi toki pat ir galetumete pasidalinti ispudziais. Norisi pries perkant daugiau nuomoniu isgirsti. smile.gif

www.saulessviesa.lt
KatinasJur
Norėčiau išgirsti daugiau nuomonių apie saulės energijos sviestuvą naudojamą buityje. Gal kas jau naudojate? Kokie įspūdžiai?
Nes labai mane suintrigavo.

Pasidalinkite
Ačiū
Snowpass
Pasiziurejau i ta sviestuva doh.gif

Kaina- kosmosas, virs triju simtu litu saukia.

Kadangi lauko apsvietima isirengineju pats ir daug domejausi- stai siek tiek kalkuliaciju is nuosavos patirties.

Pabandziau LED lemputes- labai maza sklaida ir norint kad kazkiek sviestu, reikia 3W minimum. Kaina gaunasi didele- apie 50-100 Lt. Viena lempute.

Bandziau nuo saules bateriju- bet jie duoda mazai sviesos. Tokie, kur sviecia daugiau- automatiskai labai brangus ir su didele saules elementu plokstele. Pavyzdziui sitas paminetas ankstesniame post'e.

Dabar matematika: jei pastatysite 10 sviestuvu po 5W (ekonomines lemputes paprasciausios)- visau nebloga sklypo apsvietima turesite. Skaiciuojame, kad degs tos lemputes visu tamsiu paros metu tongue.gif Tada gaunasi: 12val. x 365d. x 0,05kWh x 0,43 Lt. = 94,17 Lt. per metus.
Tai ar apsimoka pirkti saules sviestuvus? Nebent del dekoratyvinio apsvietuno, bet jei norite kazkokiu akcentu- tada siai dienai geriausia ekonomines lemputes. Beje as skaiciavau, kad svies jos visu tamsiu paros metu, o galima uzprogramuoti, kad sviestu tiktai tam tikromis valandomis, tai dar sutaupysite.

Beje graziu sviestuvu su saules elementais buna IKEA. Bent mes praeitai metais pirkome- tikrai labai neblogi.
KatinasJur
Aciu Snowpass uz patirties pasidalijima. Reiks paziuret IKEA. smile.gif
Bet man vistiek neiseina is galvos tas sviestuvas (pas kaimyna). smile.gif

O del matematikos tai irgi galime paskaiciuoti: paprasciausias sviestuvas ( na siek tiek grazesnis uz plasmasini kinietiska ) kainuoja ermitaze arba senukuose virs 150-200Lt. Na ji pasikabini , isisuki lemputes ir + dar uz elektra moki. O sitas manau patogus but kokioj terasoj. Laidu nereikia tempti ir uz elektra nemoki. ir visiems labai idomus daiktas.
Gal cia daugiau kaip zaisliukas. Bet mes juk visada jais siek tiek isliekame smile.gif
KatinasJur
As pasidalinsiu ispudziais.

Nusipirkau as ta sviestuva. Superisis daiktas thumbup.gif . Šviečia jis ilgai apie 14h. Atitinka 100w lepos šviesą. Nors gamintojas rašo žymiai mažiau.
O, žitot, kas svarbiausia?
Ta švietuva sumontavo ir man pakabino mano sūnus, kuriam tik 8m. Vaikas toooks laimingas ir visiems jau giriasi, kad yra jau elektrikas.

Sviestuva as pavadinciau daugiau ziasliuku skirtu vaikams. Jei uz Lego kaladėles gali tevai mokėti iki 1000lt, tai šitas šviestuvas tikrai tinka dovanoms.

Rekomenduoju visoms ir visiems thumbup.gif
www.saulessviesa.lt
Paliukas
Katinai,

Jei parduodi tos sviestuvus tai taip ir sakyk, kam reikes pasikonsultuos.
Tai kad apsimeti patenkintu pirkeju tam kad prastumti savo produkcija, parodo jog visus nori apgauti...
Kalinka
Pasidomėjau tuo spalvingu zaisliuku- lempa, noreciau toki gauti dovanu blush2.gif
syri
Pas kaimynus iš 3 kiemų matau tas saulės lempeles - vieną matau (kitoje gatvėje pro langą) šviečiant pastoviai, priešais - kaip kapinėse ( schmoll.gif ), o dar pas trečią pravairuojant - šviečia pusėtinai. Kiemuose nebuvau.

Visi kaimynai pasiturintys, ne nagai, bet pas tą, kuris verčiasi naftos bizniu, šviečia labiausiai (kitoj gatvėj).

Žinant visus 3 kaimynus peršasi išvada, kad pas jį (naftininką) bus brangesnis variantas nei pas kitus du biggrin.gif (nes yra iš ko). smile.gif

p.s. o sodyboje kaimynas tais šviestuvais nusišvietė kelią į lauko tualetą thumbup.gif - atvažiuoja vakare vis kita panelė brunette.gif , tai jam kas kart nereikia aiškinti kur ta būdelė yra smoke.gif (ot tinginys)
salkda
Kolegos besistatantieji, ar ruosiate elktros laidus teritorijos apsvietimui, ar ketinate sviestis saules energijos sviestuvais?
biesas66
Reklama dvoia kaip is seno pastipusio suns.... Bek geriau vaiku apgaudineti su tuo savo stebuklu uz 400... kam jum lauke per nakti 100 w intensyvumo apsvietimas? O gal geriau nusiperki sviestuva su ekonomine lempute,palaidi per taimeri kuris tau nustatytu laiku (kai jau miegate) isjungia tau lempute..Va kokia ekonomija gaunasi.. Kokio velnio apsvietineti kiema per nakti ? Pries kaimynus pasiroduti? g.gif
graazke
Kam per taimeri? Yra juk judesio jungikliai....O senukuose atsirado uz 50lt saules baterija atskirai su laidu ir lempa,primenanti autobuso vidaus plafona. Visai neblogai sviecia thumbup.gif
biesas66
QUOTE(graazke @ 2010 09 21, 11:26)
Kam per taimeri? Yra juk judesio jungikliai....O senukuose atsirado uz 50lt saules baterija atskirai su laidu ir lempa,primenanti autobuso vidaus plafona. Visai neblogai sviecia thumbup.gif
*

taimeris tam kad sviesa pastoviai kieme degtu iki to laiko,o su judesio davikliu degs tik tada kai kazkas eis,judes. tai du skirtingi dalykai. Juk visgi grazu kai vakare sviecia prie namo lempute,o ne tamsu kaip uzpaka.... cool.gif
institution
gal kas užmatėt, kur didžiausias pasirinkimas saulės energijos žibintų? prekybos centruose ne kažką, o norėtųsi ir gerai šviečiančių, ir gražiai atrodančių g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.