sveikutės
QUOTE(Belwesta @ 2011 09 23, 11:46) Dar vienas paprastas receptukas Moliūgas- labai vertinga daržovė ir turi tik 20 kcal -100 gr http://www.alfa.lt/straipsnis/c7934 Moliūgo/bulvių plokštainis 1 kg moliūgo 1 kg bulvių 1 svogūnas 3-4 skiltelės česnako Sutarkuoti moliūgą, bulves, svogūną , išspausti česnaką , druskos pagal skonį Kepimo formą sutepti aliejumi ir pabarstyti džiuveseliais (tiks ir manų kruopos ar sezamo sėklos) Kepti orkaitėje kol gražiai apskrus 100 gr. moliūgo/bulvių kugelio (be priedų) ~60kcal Galima kepti šį kugelį ir su liesa mėsyte ar faršu Valgyti su grietine ar su varškės/jogurto/žalumynų padažu Skanaus o kokia iseiga viso kugelio gaunasi?
Pyragas su riešutais ir šaldytomis braškėmis
Ką tik išbandytas, tikrai skanus ir neriebus mums reikės: 2 kiaušiniai 2 šaukštai skysto medaus 1/2 arb. š. vanilinio cukraus ~1 stiklinė avižinių dribsnių ~1,5-2 stiklinės speltos miltų 2 saujos smulkintų graikinių riešutų šadytų braškių(aš turėjau 10 vnt, tiek ir dėjau) 2 v.š. kviečių gemalų 1/2 a.š. malto muskato ~3/4 stiklinės pasukų (aš dėjau su avietėmis) 1/2 arb. š. kepimo miltelių Avižinius dribsnius užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame pabrinkti. Trynius išplakame su medumi, supilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišome, sudedame likusius ingredientus, avižinius dribsnius nusunktus ir išmaišome,pabaigoje išplakame kiaušinio baltymus ir atsargiai išmaišome į tešlą. Kepimo indą ištepame sviestu arba kepame ant kepimo popieriaus. Kepame ~200-190 laipsnių temperatūroje maždaug 50 min. Viską dėjau iš akies, tad jei tešla pasirodys skystoka, įdėkite dar miltų. Skanaus
sveikos gal kas mokat pagaminti dietine siupinine? Receptuko noreciau.
QUOTE(Belwesta @ 2011 09 23, 10:46) Dar vienas paprastas receptukas Moliūgas- labai vertinga daržovė ir turi tik 20 kcal -100 gr http://www.alfa.lt/straipsnis/c7934 Moliūgo/bulvių plokštainis 1 kg moliūgo 1 kg bulvių 1 svogūnas 3-4 skiltelės česnako Sutarkuoti moliūgą, bulves, svogūną , išspausti česnaką , druskos pagal skonį Kepimo formą sutepti aliejumi ir pabarstyti džiuveseliais (tiks ir manų kruopos ar sezamo sėklos) Kepti orkaitėje kol gražiai apskrus 100 gr. moliūgo/bulvių kugelio (be priedų) ~60kcal Galima kepti šį kugelį ir su liesa mėsyte ar faršu Valgyti su grietine ar su varškės/jogurto/žalumynų padažu Skanaus Oho, koks liuks receptas QUOTE(Belwesta @ 2011 09 23, 09:46) Moliūgo/bulvių plokštainis o tarkuot ji kaip? ta prasme kai kugeli bulvine tarka
kaip liūdna, niekas receptukų nebeįmeta
Tunadelles(frikadeles)
1 skardine tuno vandenyje 1 kiausinis 1 nedidelis svogunelis(supjaustytas) 1 cesnako skiltele 1 dl kapotu svieziu petrazoliu 0.5 arb. s. druskos 100g varskes 10 g dziuveseliu pipiru pagal skoni 2 valg. s aliejaus - nupilti nuo tuno vandeni.Viska dedame i inda...maisyti, maisyti.Gauta mase laikyti saldytuve30 min. padaryti frikadeles ir iskepti. skanaus P.S. Pas mus cia yra varske skystos formos, tai su lietuviska net nezinau kaip bus, jei per kieta gal kiausinio baltymo dadeciau viso patiekalo maistine verte: Kcal 433 baltymai -58 riebalai-15 anglys-14 QUOTE(mandy333 @ 2012 01 24, 18:32) Tunadelles(frikadeles) P.S. Pas mus cia yra varske skystos formos, tai su lietuviska net nezinau kaip bus, jei per kieta gal kiausinio baltymo dadeciau viso patiekalo maistine verte: Kcal 433 baltymai -58 riebalai-15 anglys-14 saunus receptas o varskyte gal tada tiktu kremine, pvz, Musu Svelnioji arba President cream cheese? Alieju i mase imaisete? Ar cia kepimo aliejus paminetas?
Tai va vakar tunadelles gaminau, siandien vistiena...
marinatas: 1 vidutinis svogunas(supjaustytas) 3 valg.s. svieziu petrazoliu(as negailiu 1 valg.s. ciobreliu (dedu dziovintus) 2 lauro lapai(sudraskyti i gabalelius) 2 skilteles cesnako(supjaustyti) 2 valg.s. alyvuogiu aliejaus 5 valg. saukstai citrinos sulciu druska pipirai(pagal skoni) 1200 g. vistienos slauneliu(su odele)( slauneles ipjauti, kad marinatas gerai isigertu) - taigi viska tam marinate palaikyti, galima ir per nakti, bet as 2-3 val palaikau ir kepu. viso patiekalo maistine verte:( va dabar tai nugasdinsiu kcal 3041, anglys-8,6 baltymai- 201, riebalai-238 taigi nepamirskit saiko ir nesuvalgykit viso kg QUOTE(mandy333 @ 2012 01 24, 18:12) kcal 3041, anglys-8,6 baltymai- 201, riebalai-238 taigi nepamirskit saiko ir nesuvalgykit viso kg vistienai visada nudiriu oda (kaip vyriskis pareiskia: kodel cia tik raumenys pas vista like. Mano naujausias marinatas: 2 v.š. medaus, 1 v.š. garstyciu, pipirai, druka. Sumaisom ir apmozojam vistiena. Galima kepti is karto, bet kaip visada geriau palaikyti bent 2 valandas marinate. Bet siaip man vista siejasi su cesnaku ir cinamonu butinai, tai turiu ikist trigrasi... Mandy333, o tunadelem nesigauna tesla skysta? klausiu nes ar eitu kepti orkaitej suformavus....o manau keksiuku formelese kepsiu!!! va sumislijau ka tik. Teks Lietuvoj ismeginti pargrizus. Aciu uz recepta su tunu! nes ji megstu bet nusibodes i salotas.
manau, tikrai nekaloringas ir suderintas receptukas:
SALOTOS SU KALAKUTIENA IR MEDAUS-GARSTYČIŲ PADAŽU Kalakutienos file apie 0,5 kg (3 porcijos) Medaus 1 a.š. Česnako 3 skilt. Druskos 1 a.š., Alyvų aliejaus 1 v.š. Vyno acto 1 a.š. File supjaustyti plonomis juostelėmis ir supinti kaseles, galus persmeigiant smeigtuku. Marinatu įtiname jas ir paliekame marinuotis. Susipjaustome daržoves: Pekino kopūstas Agurkai Pomidoras Pasikepame skrebučius iš batono riekelių . Bei pasiruošiame salotų padažą: Garstyčių 2 v.š Medaus 2 v.š Citrinos sulčių 6 v.š Alyvų aliejaus 1 v.š Drusko. 0,5 a.š. Viską suplakti. Proporcijos pas mane maždaug tokios, paskaičiuotos trims porcijoms, bet vel gi, reikia ragauti ir pridėti ,ko trūksta. Mėsos kaseles kepame alyvų aliejuje, kol gražiai iškeps ir uždedame dar karštą ant salotų, palaistytų padažu. Valgome su skrebučiais. Skanaus Teisybės dėlei, skrebučius galima, o gal ir reikėtų pakeisti, pvz, Fazer duoniukais
* 120 g ryžių,
* 0,6 l sultinio, * druskos, * kalendros pagal skonį, * nedidelis svogūnas, * 2 skiltelės česnako, * vidutinio dydžio morka, * paprika, * šaukštelis aliejaus, * žirnių, * pievagrybių, * daržovių salotoms. Pakepinkite aliejuje smulkiai supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Užpilkite sultiniu. Kai užvirs, sudėkite nuplautus ryžius, žirnelius ir pievagrybius. Uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 15 min., paskui dar 5 minutes patroškinkite atidengtą. Pasūdykite pagal skonį ir lengvai sumaišykite. Valgykite su šviežiomis salotomis ir riekele duonos. Ryžius galite išvirti atskirai ir sudėti į troškintas daržoves. Turetu buti skanu QUOTE(Sedindriuke @ 2012 01 25, 09:37) tai pas mane neleidzia"nurengt" vistyciu, tai pati sau numetu skura tesla ne is kietuju, gaunasi trapios tunadeles, bet keksiuku formelese manau iskeptu... as matai turiu teflonine keptuve, galeciau be aliejaus kept, bet man reikia riebalu, o 2 saukstai tai nedaug kaip ant viso patiekalo Papildyta: QUOTE(brashke77 @ 2012 01 25, 10:23) wouw siandien gaminau lazanija, nes mokykloj svente buvo, reikejo savo virtuves sedevrus atsinesti, net nezinau ar deti cia recepta, nes nera labai low carb
Sveiki, receptukas labai paprastas, o ir patiekti galima ir graziai, ir sveciams
reikes: Afrikinio samo Maltu muskato riesutu Sezamo seklu Druskos ir pipiru Morku Kalafijoru (su darzovem galima improvizuoti, tikdavo ir bulves, ir paprika, ir net obuoliai) Tai va sama tiek is vidaus tiek is isores pabarstom druska, pipirais ir maltais muskatais, o is isores dar papildomai sezamo seklomis (man patinka gausiai) metam visa toki su visa galva i skarda, o salia tiesiog papjauste darzoves sumetam. Darzoves irgi pabarstom druska ir sezamais ir dedam 40min i orkaite. Samukas raso, kad viso labo 1.5% riebumo taip, kad vakariene lengva tikrai gaunasi, o kadangi baltymu daug tai ir pavalges jautiesi, bet ir nesunku tuo paciu po valgio. Samus mes uzsakinejam is www.noriusamo.lt Skanaus ![]() Labai skanus užkandis su ryžių trapučiais ir avokadu, sveika ir skanu Reikės: avokado žaliosios citrinos sulčių pusės žaliosios citrinos žievelės sutarkuotos 1/2 a.š. vanilės 1/4 a.š. jūros druskos kokoso drožlių pabarstymui 3 a.š. agavos nektaro ryžių paplotėlių Vidutinio dydžio indelyje sutrinkite avokadą su šakute iki kremo konsistencijos, įmaišykite citrinos sultis ir žievelę, vanilę, druską ir agavos nektarą. Užtepkite ant ryžių paplotėlių ir pabarstykite kokoso drožlėm Labai skanu
sveikutes
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 09 09, 10:06) man ntai net smagu darosi,kad jau labai daug kas atsisako situ brudu, bet kiek dar masiskai zmones ja naudoja nu bet ne apie tai.... mano receptukas: Idarytas baklazanas per puse perpjauto baklazano vidu isskobiu, pabarstau druska ir megstamais prieskoniais. ydaras daznau ivairu. va siandienos: smulkiai pjaustytas svogunas,pomidoras, vistienos krutinele, daug krapu ir kalendros, saukstelis neriebios grietines. viska ismaisyti, idaryti baklazana,ivinioti i folija ir kepti apie 25-30min. dar galima idaryti pvz: *ryziai, svogunai, pievagribiai (ar dziovinti grybai-dr skaniau),pomidoras.
dar vakar isbandziau socias salotas...man labai patiko ir mazai kalorijus
*2-3 virtos morkos *puse poro *keletas marinuotu agurkeliu *1 obuolys *sauja krapu ir petrazoliu (nebutinai bet man skanu) *mazas indelis kilkiu,ar sprotu...as turejau tomate viska supjausciau kubeliais, zuvytes su visom sultim sutryniau sakute ir jomis uztaisiau salotas QUOTE(Supergirlsdontcry @ 2012 02 09, 22:21) isbandei jau? nes taip skaniai atrodo
Vieno ingrediento ledai - paprasta, sveika ir skanu !
http://www.thekitchn.com/stepbystep-instru...ns-for-on-97170 QUOTE(Sedindriuke @ 2012 02 10, 22:15) Vieno ingrediento ledai - paprasta, sveika ir skanu ! http://www.thekitchn.com/stepbystep-instru...ns-for-on-97170 Sveikos, merginos. Kokia šauni tema, šitą perskaičiau visą, dabar žiūrinėju pirmąją temą QUOTE(The Giedre @ 2012 02 16, 00:33) Sveikos, merginos. Kokia šauni tema, šitą perskaičiau visą, dabar žiūrinėju pirmąją temą
Makaronai su tunu,brokoliais ir pievagrybiais baltame padaže
Reikės: 160g.makaronų (aš dėjau vamzdelius) Nepervirti! 200g. Brokolių 10g. Aliejaus 170g.svogūno 400g.pievagrybių 130g.tuno savo sultyse (skardinė) 1 š. miltų 200g.lieso jogurto(aš dėjau atrodo rokiškio joy) Česnakų 30g. Krapų. Prieskonių. Į puodą dedam makaronus virti,į galą sumetam brokolius minutei. Nusunkiam,perliejam šaltu vandeniu ir padedam ilsėtis. Keptuvėj pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną su trupučiu aliejaus,prieš pabaigą sumetam stambiai kapotus pievagrybius. Kai jie paleidžia sultis,dedame tuną.Kai viskas susimaišo,užbarstyti šaukštą miltų. Išmaišyti ir supilti jogurtą. Padruskinti,paprieskoniuoti. Kai viskas vos suburbuliuoja-sudėti į keptuvę msksronus su brokoliais.Išmaišyti. suberti kapotą česnaką,krapus. Vsio . 100g. 71,32 kcal. Man gavosi viso patiekalo 1510g. ir 1077 kcal. Labai skanu. P.S. Ant MB porcijos užtarkavau sūrio dar
man dar labai skanu trintos sriubos
rexe, tikrai taip :} kaip tik virsiu vakarienei moliugą, morką, salierą, česnaką ir imbierą , kai išvirs viską sublendinsiu ir gausis puiki sriubytė:}
O as turiu patarima spinatu megejoms
Paskutiniu metu labai daznai juos valgau, man jie metu atradimas Reikia tik saldytu spinatu, juos atsildyt, as dar ipilu truputi grietineles. O salia ju kepu arba zuvyte arba vistienos krutinele apvoliotus multuose Is viso spinatai labai geras garnyras, nes juose 150gr - 63 kcal
As spinatus dedu ant sumustinio: duona, sviestas ir daug spinatu.
mes su vyru nuejom per praita valentinke i restorana, ten paragavau Babspinatu lapu salotu...dabar pastoviai juos perku ir valgau. anksciau visos salotos budavo ir guziniu salotu ir pekino salotu, o dabar tik is spinatu ir rukola
Spinatai tinka ir saldyta (su varske valgant)
Sveikos,
štai mano mėgstamos - neatsibostančios salotos: Į lėkštę dedu: sluoksniuką laužytų Aisbergo salotų; ant jų - plonyčių kriaušės griežinėlių ir plonyčių konservuotų persikų griežinėlių; ant viršaus plonai pjaustytos virtos vištų krūtinėlės. Padažiuką užmaišau iš lengvo majonezo, perpus mažiau neaštrių garstyčių ir žiupsnelio kario. Štai ir viskas QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 03 21, 23:20) Sveikos, štai mano mėgstamos - neatsibostančios salotos: Į lėkštę dedu: sluoksniuką laužytų Aisbergo salotų; ant jų - plonyčių kriaušės griežinėlių ir plonyčių konservuotų persikų griežinėlių; ant viršaus plonai pjaustytos virtos vištų krūtinėlės. Padažiuką užmaišau iš lengvo majonezo, perpus mažiau neaštrių garstyčių ir žiupsnelio kario. Štai ir viskas kitasyk pabandykit nedet majonezo, o i garstycias ipilti pora saukstu citrinu sulciu, sauksteli medaus, biski druskytes ir alyvu aliejaus sauksciuka. Atsakau uz savo zodzius- bus isvis suuuper Aciu uz ideja, bus paragauta
Lengvi sumuštiniai:
Vietoj duonos naudoju ryžių arba grikių trapučius, na o visą kitą kita - fantazijos vaisiiai. Dažnai ant trapučių tepu tepamą varškę su prieskoniais. Pagardinu paprikos ir pomidoro grežinėliais Vietoj tepamos varškės galima naudoti skumbrę, lašišą, virtą vištieną. |