Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar būtinas popiečio miegelis?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
skorpee
Visada eina miegoti pietų, manau augančiam organizmui tai būtina
Papildyta:
QUOTE(bingo23 @ 2010 06 22, 09:12)
Mano sunus pietu nebe miega nuo 2.5m.bet nebuna nei pervarges,nei irzlus.  smile.gif
*

o kaip su nakties miegu?
Flaxkids
mano nuomone kad butinas toks miegas, bet yra vaiku kuriu tikrai nepaguldysi, versti miegoti arba guleti gal neversciau savo vaiko, nes man kai buvau maza pietu miegas budavo katastrofa ir pavz darzelyje isguleti nemiegant vaikui buvo ziauriai sunku...
mano vaikui be pietu miego net neisivaizduoju kaip gyventi reiktu g.gif jeigu savaite gyventu be pietu miego garantuotai susirgtu... nuo pervargimo doh.gif
jurabalta
Nuo kokiu 2,5m nemigdau pietu. Nes diiiidele problema uzmigdyti budavo, pietu miegelio uzmigdavo tik vakare, o po tokio "pietu" miegelio nakciai nunuvarysi gult iki vidurnakcio. Dabar be pietu miegelio eina vakare miegoti 21-22 val.
mazyte troliuke
Mums 4 metai ir sekmingai miegam,ji pati nuluzta ,dziaugiuosi,bet atsikelia pailsejusi,geros nuotaikos 4u.gif
letuciukas
nemiega nuo 2m, nes neimanoma uzmigdyti, todel neprievartauju, nes ,manau, pakanka 11-12h miego nakti. Gulasi 21:00, pabunada 8:30. Nepastebejau, kad butu suirzes.Jei nuvargtu dienos metu, tai galbut ir uzmigtu, bet dabar neuzmiega, reiskia nenuvargsta. g.gif
pink mamy
Mano mažyliui beveik 4 metai ,bet miega pietų.Kai tik nepamiega,būna suirzęs ,piktas.Vyresnė dukrytė,jau gimnazistė,bet ir ji nepraleidžia progos pusvalanduką numigti ir naujomis jėgomis mokosi toliau smile.gif
vikaakiv
Na zinoma vaikuciui reikalingas pietu miegas, mes patys isvargstame ir mielai prigultume viduti darbo dienos, vaikutis isvargsta dvigubai greiciau. As visada stengiuosi suderinti visas isvykas su miegeliu, ir jei reikia paguldau anksciau, kad ir valandeliai (pilnai uztenka). Ir zinoma vaikai ar net paauglei tikrai ne vienas ir ne du, grize is mokyklos eina prigulti, ir namatau cia nieko keista.
Buna dienu kai paguldau dukryte, o ji neuzmiega pora valndu, tiesiog guli, o paskui keliasi, aisku tada jau 7-8val vakare luzta ant sofutes, arba buna pikta, irzli.
Vygta
Manau,kad tikrai būtinas,būna dienų,kad nepamiega,tai paskui pyksta,zirzia ir vakare reikia anksti guldyti 4u.gif
Almutė+
Dar būtinas 4u.gif Jei nepamiega, būna pikčiurna biggrin.gif
Giorgita
butinas miegas, nes po to nedatraukia iki vakaro biggrin.gif
Samarija
Pietu miegas yra butinas.As pati mielai diena pasnaudziu blush2.gif O vaikas juk tiek nusilaksto per diena doh.gif
Giorgita
aisku yra ir tokiu enerdzaizeriu vaiku,kurie gali anksti keltis ir visa diena lakstyt... dukt be pietu miego,,,bet tevai nulusta pirmiau nei vaikas biggrin.gif drauges mergyte nuo mazens pietu miego niekaip,nei namie nei darzely,,,o pas vaika energijos vis tiek pilna doh.gif
baronkyte
mano mergyte nemiega pietu nuo kokiu 2 metu ir 4 men. ne visada, bet dazniausiai nemiega. nakty ismiega 12-13 val. jei pamiega pietu miegelio, nakciai sugeba uzmigti tik 23val doh.gif tas mums netinka. o ir vietoj pietu miego ji ramiai pazaidzia, nurimsta, nera kad lakstytu visa diena nenustodama. manau klausimas ar butinas miegelis nera teisingas. maciau kitu vaikuciai pamiega pora valadu pietu, bet ju naktinis miegelis tetrunka 8 valandas, tai manau cia reiktu ziureti pagal indvidualia situacija
sidrulka
sveikos,

mūsų panikė atsiradus sesutei (vyresnėlėi tuomet buvo 1,5 m) pradėjo vis rečiau ir rečiau miegoti pietų miego, bet jos variantas būtent tas, kad jei numiega pietų miego, tuomet nusislenka naktinis užmigimas iki 1-2 h nakties doh.gif doh.gif tai jau tokiu atveju tikrai geriau, kad be pietų miego, bet..... jau kai užmiega pietų miego, tai nežadinam privesrtinai, nebent jua pernelyg ilgai miega... o šiaip daktarė sakė, esmė ta, kad išmiegotų 10-12 val per parą, o jau kaip tą miegelį mes pasiskirstytsim, tai jau mūsų reikalas... tiesa, dar daktarė pabrėžė, kad geriau, vakare užmigdyti kuo anksčiau , na bent jau 22h (pas mus tokiu laiku dar tikria be šansų) , nes tas pirmasis miegas būtent tokiu paros laiku apie 21-24h yra pats vertingiausias
Iloveyou
maniskis 3,5 jei ne miega diena, tai vakare visada be nuotaikos.
anileva
Guldau abu vaikus pietu miegeliui, jei, vyresnelis nemiega, tai bent val ramiai paguli, bet dazniausiai tas ramus pagulejimas buna 3 val miegelis biggrin.gif
Edysia
Mums miegas nėra būtinas, bet vaikas yra žymiai geresnės nuotaikos, kai pamiega, taigi visada stengiamės miegot, nebent esame svečiuose ir nelabai yra tam galimybių
gintute.j
mano coliukei miegelis tai butinas:)
jei as darbe, ir ji buna BE MANES NAMIE, TAI BE ,MIEGO IKI 19 VAL ISTRAUKIA, BET PIKTA;)
O JEI AS NAMIE - TAI ZMONISKAI - NUO 14 IKI 17 VAL MIEGAM, O PASKUI IKI 22 VAL ZAIDZIAM.
RYTE AR MIEGA AR NEMIAGA PIETU TAI 07.30 KELIASI. TAI AS GALVOJU, KAD VAIKAMS IKI MOKYKLOS PIETU MIEGO REIKIA, KAIP BEBUTU:)
Eva 777
Manau kad butinas ,bet maniskis neiega nors tu ka.Darzelyje kankinasi ,gaila vaiko:(nors ir ilgai guli bet miegelio neori.
Irce6
Manau miegas yra būtinas visiems 4u.gif bet čia jau ir nuo vaiko priklauso.Mano mergina nuo 3 m nemiega pietų miego (darželį pamiega,jei anksti keliamės ryte),vakare gal kiek irzlesnė pasidaro,bet užmiega greitai ir lengvai.Pietų guldyti beprasmiška,nes vistiek neužmiega,o pagulim mes ir taip abi kartu,kai tik būnam namuose 4u.gif
** Svaja**
Butinas 4u.gif
nors musiskis nuo2 metuku nemiegodavo ,pro reta nuluzdavo bet retai. pradejo eiti i darzeli rudeni ir pradejo miegoti smile.gif O namie nemiega biggrin.gif ner kada jam smile.gif
galika
Manau butinas,vaikas auga daug kuom domisi ir nervus sistema vaiko isvargsta,o miegant ilsisi juk 4u.gif
Wirruna
maniske irgi namie nemiega, darzelyje miega, bet vakare uzmiega velai apie 23val. doh.gif
Esmeja
As irgi manau kad butinas tas miegelis, ale ka daryti kai 3 metuku mergyte niekaip neuzmiega sad.gif kankinames ir mes ir darzelyje. O kai nepamiega - tada prasideda visokie kosmarai - verksmai, oziai, akys pajuode ir t.t.t.
Tada vakare 20.30 jau bandom migdyti, ale ir vel ta pati situacija - vel be 21.30 neuzmiega sad.gif
nakvisa
kazkur skaiciau straipsni,kad vaikui miegant geriau vystosi smegenis ar kazkas panasaus... blush2.gif
ssniege
maniškiui 3,5 darželyje miega pietų, bet jei neina į darželį tom dienom dažniausiai net neguldau, nes vakare tada neužmiega be 23 val. ir dieną sunkiau susiplanuoti ar kažką nuveikti..
Serra do Mar
[quote=sidrulka,2012 01 04, 02:54]
sveikos,

mūsų panikė atsiradus sesutei (vyresnėlėi tuomet buvo 1,5 m) pradėjo vis rečiau ir rečiau miegoti pietų miego, bet jos variantas būtent tas, kad jei numiega pietų miego, tuomet nusislenka naktinis užmigimas iki 1-2 h nakties doh.gif doh.gif tai jau tokiu atveju tikrai geriau, kad be pietų miego, bet..... jau kai užmiega pietų miego, tai nežadinam privesrtinai, nebent jua pernelyg ilgai miega... o šiaip daktarė sakė, esmė ta, kad išmiegotų 10-12 val per parą, o jau kaip tą miegelį mes pasiskirstytsim, tai jau mūsų reikalas... tiesa, dar daktarė pabrėžė, kad geriau, vakare užmigdyti kuo anksčiau , na bent jau 22h (pas mus tokiu laiku dar tikria be šansų) , nes tas pirmasis miegas būtent tokiu paros laiku apie 21-24h yra pats vertingiausias
*

[/quote
pabandyk sudeliot kitaip dienotvarke,anksciau keltis rytais,vakare pasivaiksciojimas lauke ir miegot 21 val o diena kartu su mama ir sese,bet jauciu pas jus namie iprasta eit miegot velai ir keltis jau palei vidurdieni tai ko tiketis is vaiko unsure.gif
setute
Miegas yra gerai,tik vat ,kad tie vaikuciai taip nenori miegoti.Mes ir vargstame,paguldau 1val,tai kartais uzmiega kokia 3 ar 4val,paskui vakare ilgai nemiega doh.gif ,o siaip nenori miegoti,darzelyje ir sunku. verysad.gif
Teja_Bella
bent manajam tai tikrai i nauda pietu miegelis,nes jei nepamiega dazniausiai vakare buna irzlus,neklauso,sunkiai susikalbet mums sekasi tada smile.gif
mylimuke
Maniškei 5, daržely miega ir namie stengiuosi migdyti. Nebent ryte atsikelia kokią 10 val arba turim nenukeliamų planų pietų miego metu, tada jau leidžiu nemiegot, bet guldau 8 vakare (o šiaip apie 10).
saratukas
Maniskiui 5, bet mes dar einam pogulio, nes jis 7 ryte jau pabunda doh.gif
mabi
butina, nes vaikas pailsi nuo visu pusdienio ispudziu, todel likusi dienos dalis nebuna varginanti.
*Bounty*
mano mergytej tik geguze sueis 4 metukai, bet su dienos miegu pas mus nuolatine problema. NEnori miegoti, kankinasi, nors matau kad vakare buna perdaug suirzuzi, bet kaip su ja kovoti? doh.gif
zivily
Miegelis, mano manymu, vaikams reikalingas. Mano mergyte tuoj bus 2metuku, bet miegame be problemu. O sunui greit 5, tai miega tik darzelyje, namuose niekaip neuzmiega doh.gif O po to vakarop jau ir jauciasi, kad pavarges, darosi irzlus, gulineja, akis trina. Todel jau 20.30val einame miegoti, o ryte keliasi 7val doh.gif unsure.gif
tinaby
manau, priklauso nuo vaiko, kiek ir kokio miego jam reikia. maniškiai abu nemiegaliai, naktimis miega po 8-9 val., tai dieną būtinai migdau. Jei per stebuklą naktį išmiega kokias 11 val., tai dieną be šansų užmigdyti, ypač vyresnėlę (4,5 m.). o jei nemiega ji, tai ir mažius (2 m.) paskui sesę doh.gif o tada į vakarą sublūsta abudu doh.gif biggrin.gif
Pavasara
Maniske 5mete visai nebemiega dienomis, net darzelyje. Vakare luzta apie 7 ir ryte keliasi apie 7. Jei nori vakare kur iseiti kartu, tai be sansu... Ir ka daryti?
didile
manau kad reiketu vaikuciui pailseti ir pamiegoti pietukus.. maniske 3, 2 metu namie nelabai nori, darzely lengviau eina miegoti.. bet as nenusileidziu.. reikia pamiegoti, nes po to neina vakare net susikalbeti, kokie oziukai buna... smile.gif
laracka77
Manau, vaikuciams pietu miegas labai reikalingas. Nors man nevisada pavyksta suguldyti vaikus savaitgali diena, uztad turiu laisvus vakarus, nes visad vakare eina anksciau miegoti ir ismiega iki savo iprasto kelimosi laiko.
Bozenyte
mums 3 metukai, kiek žinau darželyje užmiega be problemų, namuose tik nenorei, bet vistiek guldau nors trumpam, nes po 40 minučių miego atsibunda išsimiegojus ir patenkinta.
setute
Sunkiai mums su pietu miegeliu verysad.gif ,eina darzelyje visi vaikuciai miegoti,miega,o maniskis ta laika tik praguli verysad.gif ,na per savaite viena karta buvo uzmiges,namuose ir sunkiai doh.gif
Moxe
Mano 5metis beveik nemiega pietų miegelio (darželyje retai kada užmiega, namie dar rečiau..). Keliamės prieš 8 val., užmiega prieš 22 val. Savaitgaliais pamiega ilgiau, bet ir užmiega vėliau smile.gif Iki 4 metukų tai dar be jokių kalbų užmigdavo, o dabar gal užtenka to miego g.gif
_Ligitukas_
QUOTE(Moxe @ 2012 04 10, 15:19)
Mano 5metis beveik nemiega pietų miegelio (darželyje retai kada užmiega, namie dar rečiau..). Keliamės prieš 8 val., užmiega prieš 22 val. Savaitgaliais pamiega ilgiau, bet ir užmiega vėliau  smile.gif Iki 4 metukų tai dar be jokių kalbų užmigdavo, o dabar gal užtenka to miego  g.gif
*

Mums beveik 6 m. ir einam miegelio, ir dar po 2 val ismiega, eina gulti 21 val tik uzmiegam turbut 22 val. o ryte 7 val vos dar pakeliu, maniskiai miega myli ir patinka miegoti 4u.gif
SuzukiDRZ400SM
Mano dukra nemiega pietų miego nuo 2 metų. Jeigu netyčia pavyksta "nulaužti", tai ji parpia apie 3-3,5 val. Jei pažadini anksčiau, tai pikta kai nežinia kas. O vakare tada labai didelė bėda, nes ji nenori miego iki 1-2 val nakties doh.gif Tai paprastai namie ji keliasi apie 7, o eina miegot 21. Gal jai ir užtenka.
NakedA
manau kol vaikas dar mazas ,jam yra butinas pietu miegas ,nes sitaip jis pailsi ,stipreja nervu sistema ,buna geriau nusiteikes thumbup.gif
*Nastiushka*
Maniske nuo 2 kazkur nebemiega diena... Manau, kad nelabai pavargsta, uztat apie 9 val. keliasi ir eina miegot apie 21 val.
Jureka
mūsiškė nuo 1,5 metukų gal nebemiega nors tu ką, būdavo guli guli bet nemiega...greit 4 m. ir kartais matau kad tikrai gerai būtų nors prigulti šiek tiek, nes būna zirzalas, bet....nelabai išeina, o jeigu kada užmiega po kokios 1,5 val. gulėjimo tai atsikelia piktesnė negu atsigulė... doh.gif darželyje irgi visko būna su miegais
Nekieno
Nemiega nuo 2 metų ir nematau reikalo, jei visą dieną judri ir linksma, o naktį ramiai miega.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.