Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar būtinas popiečio miegelis?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
INGRID
Sveikutės, noriu paklausti, ar kai vaikai neina į darželį, namuose kasdien juos migdote pokaičiui?
Mes tai faktiškai niekada nebemiegam per pietus, nes daug kur norim nuvažiuot kartu reikalų tvarkyt, ar į gamtą, ar į svečius, ir tas miegas kaip ir "ne į temą", be to, vaikai jau seniai be to miego puikiausiai ištveria dieną...
Migdau dieną, tik tais atvejais, kai vaikai serga, ir , pavyzdžiui,man  reikai pasimokyti, tai norėdama turėt daugiau laiko, paguldau jas.O ką jūs apie tai manot, ar tokio amžiaus vaikams pietų miegas būtinas?Pamenu viena pažįstama savo vaikus guldydavo pokaičiui savaitgaliais net 2, 3 klasėj ohmy.gif.........
indreja
Mano 7.5 metų pirmaklasė dukra visada eina pietų miego. Niekada jos neverčiau prievarta,tiesiog ji pati taip nori.Aišku, pasitaiko situacijų, kuomet neišeina pamiegoti po pietų.Tikrai nematau nieko blogo, kad ji nori  pietų pogulio, netgi džiaugiuosi tuo, juk vaikas pavargsta mokykloj.Manau, tai priklauso ir nuo vaiko individualių savybių. Pavyzdžiui  draugės dukra jau nuo 3 metų jokiu būdu nebegula pogulio. O maniškė lai miega, kol pati to norės  :)
Iva
tai nuo individualiu savybiu irgi priklauso, bet gal ir tevu nuomone apie tai svarbi, jeigi visada guldysim, pripras, ir pati nores gal but, va o del amziaus klausimas iki kada, va mano vyras iki siol miega, jeigu tik gali ;D

maniske miega visada, labai labai retai, gal karta i kelius men. buna kad nepamiega, tada kokia 5-6 val i lovyte ir liulia iki ryto  ;D tad kartais reikia mum laisvo vakaro, neguldom ir vakaras musu  ;D O siaip reikia ji miego labai, nes duodasi, sienom lipa pavargsta, o taip mpamiega, elementai motoriuke pasikrauna - ir vel i trasa ;D
Ingaaa
Mano trimete mergyte miega kasdien na nebent kas sutrukdo, miegot labai nenoriai eina bet jeigu nepamiega nedatraukia iki vakaro zyzia oziuojasi nu siaubas kazkos jai labai reikia miegelio.
Bet va planams visiems tai trukdo praktiskai puse dienos turi sedet namuose, bet gi turi laikytis tokio rezimo nes paskui i darza neatsikelia.
Asta
Sveikos merginos, na kas liecia miega....manajam dar tik 4.5m. bet manau jam miegas butinas, nes vakare kartais sekasi sunkiai susikalbeti ir is kazkur atlekiauja "oziukai"  ;D aiksu tai didele reiksme turi ir tai kad jis lanko darzeli, o ten miegas butinas, o dar jei vaikas pats to nori, kodel gi ne smile.gif
mamulia
Mano 5mete jau nemiega diena...Na darzely tai aisku,bet savaitgaliais nepriversciau.Nebent labai nuvargsta,tai beziuredama multikus buna uzmiega sededama ;D
liute
Na o as savishkiu tycia neguldau pietu miego nors is darzo po pietu pasiimu. Labai paparstos priezastys, jei pamiega pietu, kas ivyksta po ilgo ikalbinejimo ir kokios valandos vartymosi, tai vakare neuzmiega iki 11 o ir 12 val. prisigalvoja visokiu baisu pabaisu ir pan. o ryte neatsikelia :smile.gif
Kai nemiega pietu -viskas ciki puse devyniu i lovytes, septinta is lovyciu ir visi laimingi. Tiesa pietu miego laikas vis dar ramiam poilsiui skirtas, knygom, piesimui filma paziuri koki.
lovely
Na,mano vaikinas is tu nemieganciu -popietuko ;)Nustojo miegoti pietu miega kai jam buvo 3metai ir po sia diena jo nepaguldysi,i metus buna pora kartu kai uzmiega ant sofutes wink.gif
Vakare eina miegoti 11-30,ryte 8-30 jau buna zvalus wink.gif
dovi
o maniskis jau 5.5 metu bet popiecio miego eina . PO jo kur kas aktyvesnis smile.gif siaip jau buvo bandes lyg ir nebemiegoti.. bet  savaitele nenorejimo praejo ir vel gerai:miega po 1 ar net 3 valandas:)  o del reikejimo manau kiekvienam vaikui individualiai-  jei vaikas tikrai neuzmiega ir mama vargsta kelias savaiteles ar menesi su  popiecio migdymu.. tada  reikia jo atsisakyti:)
Morka
Sveikutes smile.gif Malonu prisijungti prie jūsų.
maniškiui 4.5, tai jau nelabai nori gulti popiečio savaitgalį. Bet taip dar geriau - galime kur nors kartu važiuoti  ;)
zivile
maniskei jau greit 4m,bet jau nuo 3m nebemiega, mums labai patogu,nes miegoti eina nuo 8 iki 9 val ir keliasi 8 val.,puikiai istempia visa diena :Djei kur keliaujam masina,beveik visada uzsnusta,o tada jau be 11 val. neuzmiega wink.gif
Noa
Maniskis (6,5m.) tai miega tik tuo atveju, jeigu su juo atskirai susitari. Pvz. pries naujus metus, arba nori penktadieni vakare ilgai kompiuteriu zaist, o sestadieni ryte anksti keltis filmuku ziuret. Tada liepiu diena miegot, susitariam ir miega. O nesusitariam, tai ir nemiega smile.gif O as pati tai galiu miegot bet kada, be jokio susitarimo, taigis man irgi atrodo, kad nuo amziaus cia niekas nepriklauso, tik nuo organizmo biggrin.gif
Auringa
Mano sunus pirmokas, bet visada eina miegoti pietu. Manau, kad tai butina. Kartais jie{dukrai 6m.} bando priestarauti, bet po to vistiek miega. Dabar jau patys supranta, kad taip geriau, vakare nebuna pikti, geriau darosi pamokos. Jug dabar jie miega apie valanda, tad nieko nepraranda ir visur spejam. Jei reikia vaziuoti-miega masinoje, nors 0,5val. O ar vaikas nori miegoti ar ne priklauso tik nuo tevu poziurio, jei jie abejoja- vaikas tuo naudojasi ir tikrai sakys, kad nenori miego.
Ingaaa
Na va as pasiskaiciau kad kiti vaikuciai tokio amziaus jau ir visai nemiega pietu taigi su mazaja sudarem sanderi kad viena diena  :)per savaite neis pietu miego labai gerai nes kartais per tuos miegus prasedim namuose visa diena  o dabar ir ji labai laukia kada gi ta diena kai nereiks pietu miego. pas mus visi renginiai vaikams daugiausiai buna paie pirma valanda tai va jei miegot pietu tai jau i renginius neinam o dabar ir i spektakli nulekem ir siaip galim turiningai ta laika praleist. Bet kad nemiegotu pietu miego yra vien salyga vakare 7,30 i lovyte . 8 val uzmiega ir visa nakti pramiega ryte 7,30 atsikelia linksma.
liute
Manishkes irgi panashiai, Alvija. smile.gif (4 ir 5 metai)
Vakare 8:30 gulasi, ryte 7, 7:30 pacios kelias, jei be pietu miego. Labai puiku.
Manau, kad ir nuo vaiko priklauso. Juk ir suaugusiem nevienodai miego reikia. Pav man uztenka 5-6 val. ir mamai mano taip pat. Matai kad ir mano dukros is 'nemiegaliu'. Pamenu save triju metu, mama vedas pietu miegoti karti su savim. Tai palaukiu kol laikrashtis nulinks, tada dar palaukiu ir... tyliai, tyliai, atsargiai pabegu ;D.  Del savo vaiku, tai matau, jog kai pamiega jos pietu, vakare ilgai neuzmiega, tik apie 11, net 11:30. O juk augimo hormonas gaminasi tik miegant ir tik iki 1 nakties - skaiciau kazkur.
Ali
Maniskis 2.5 metu tai eina miegoti per pietus. Kitaip labai jau vakarais pavargsta. O siaip visur, kiek skaiciau, raso, kad vaikai iki 5 klases turetu pamiegoti per pietus, nes jiems vis dar eikalingas poilsis.
zyle
Nors mes jau "rimtos" panos, mums 3,8 metai, bet gal tik potą sykių savo gyvenimėlyje esame nemiegoję pietų. Pas mus pietų miegelis- neišvengiamas dalykas.
mordashka
Pamenu viena pažįstama savo vaikus guldydavo pokaičiui savaitgaliais net 2, 3 klasėj ohmy.gif.........

Ingrid, manes ir guldyt nereikedavo  ;D pati 1 - 2 klesej grizus po pamoku eidavau pamiegot.. Ir studiju metais megdavau po paskaitu 0 valanda pamiegi tada jau mokaisi arba nesimokai  ;D
Mano mazoji - mano kopija - ikalbineti nereikia, ir ismiega po 3 val. diena, vakare miegot be jokiu problemu. Tiesa jos ilgas pietu miegas kartais erzina, nes negali normaliai planuotis laisvo laiko - pamenu kelis kartus bandem ja apgauti, buvom gamtoj, nemigdyti, tai paskui labai gailejomes...
rasmuka
Sveikos mamytes! Mano berniukui 3metukai ir jis ismiega pietu miegeli po 3-4val. kartais ir ilgiau. Tenka prikelti, kad vakare nebutu sunku uzmigti.  [smiley=dance1.gif] Bet jeigu turime idomiu uzsiemimu, be problemu, isbuna ir nemiegojes.
Mirtishe
manau, kad jeigu tas popietinis pamiegojimas uzsitesia iki 3-4 val. tada irgi ne kas, nes vaikai 'apsnude' vakare buna, o normalus 1-2 h poilsis dar niekam nepamaise...  [smiley=000308.gif] ir patikekit manim, su dideliausiu malonumu ta ir pati daryciau kasdien, deja, pietu pertrauka per trumpa  [smiley=000044.gif].

Dziaugiuosi, kai abi mano mergaites 6 ir 3,5 pamiega pietu pogulio, taciau vyresnioji miega tik man arba seneliams esant namie, deja, su aukle kazko nesusitaria del to.

As tikrai palaikau tuos tevelius, kurie atsisakydami kitu popietiniu pramogu pamigdo vaikelius, o jiems labai naudingas toks poilsis.
meya
O as labai noreciau, kad mano 2 m. panele numigtu diena, bet... Ji keliasi velai- apie 10 val., pietu anksciausiai uzmiega apie 16-17 val. Tada pamiega 1.5 val. Uztai po to nakciai be 12 neuzmigdysi  :o Jei jau paguldau i lova, tai vistiek malasi, sneka, na niekaip neuzmiega anksciau  :-/ O jei pietu nemiega- tada be jokiu problemu uzmiega 10 val. vakaro. Ir didelio skirtumo, ar ji miegojus, ar ne, nesijaucia, na gal kiek irzlesne vakare. Taiva ir nebemiegam pietu  :smile.gif Nors manau, kad dar tokiio amziaus vaikui pietu miegas butinas. Mane pacia ir pirmoke pietu miegot versdavo, tik prisimenu, kad sunkiai uzmigdavau ir labai pikta budavo, kad kiti tai kieme laksto, o as miegot turiu  :-/ O va dabar pasiulytu pietu numigt kas nors...  ;)
mažulka
Savo 4.4m dukrą guldau miegoti pietų miegelio. Kartais būna išimčių, tai dar nebuvo nei vienos nakties, kad neatsibustų naktį verkdama. Ji labai judrus ir gyvybingas vaikas, todėl pervargsta, o naktimis sapnuoja košmarus. Todėl mes gražiuoju susitariame. kad ji pamiegos pietukų. Turbūt tik nuo vaiko priklauso, reikia jam miegoti ar nereikia, dienos metu.
Iva
taip pritariu tik nuo vaiko priklauso ir taisykliu cia ner, svarbu per prievarta nevaryt, jeigu nenori, reiskia nereikia wink.gif
cini-mini
Mano mazulei dabar 3.5 metuku, tai gal pora kartu per savaite miega pietu miegelio.Dar pries kokius du menesiukus miegojo beveik kasdien po 2-3 valandas.bet tada atsiranda kita problema - vakare eina miegoti 23-23.30, o kartais ir dar veliau.Ryte pabunda apie 9-10h. Kai bandziau kelis kartus neguldyti pietu miegelio, tai apie 18-19 h jau buna sunku susikalbeti. Karta visa savaite nemigdziau pietu miegelio, tai atsiguldavo 20.30-21.00, o keldavosi, kaip ir nuejusi velai miegoti -9-10h. Tai man toks variantas labiau patiko ir jai labiau tiko. Tciau jei nors viena dienele nueina veliau miegoti, ziurek, jau kita diena sunkiau buna. Tai dabar darom taip -jei vakare velai atsigule, tai kita dien butinai einam pietu pamiegoti, jei anksti - tai bunam be miego.
nuobodi
mano uosviene migdo anukus nori jie to ar ne. ohmy.gif
as pritariu, kad miegas vaikui reikalingas.bet visai kas kita, kai jis migdomas tada, kai yra zvalus ir pilnas gyvybes, veiklos. sad.gif
nuo vaiko priklauso- vienas miega ilgiau, kitas trumpiau.
pvz. mano dukra zaidzia, o mociute ja varo gult, tai sukelia tik jos susierzinima. mad.gif
didelis skirtumas tarp normalaus ir dirbtinai sukelto miego. huh.gif pastebejau, kad taip per prievarta migdoma dukra tampa nervingesne.
dabar jai 5.8 as jai leidziu ir nemiegot savaitgaliais, jeigu ji nenori. miega pakeiciam knygeles paskaitymu smile.gif
Starkute
Maniskis 3 metuku irgi pradejo vaidinti dideli ir dabar peitu miegas mums, kaip didziausia tragedija sad.gif Su didziausiom asarom einame miegoti, o darzeli tai net nuo aukletoju nepatogu, saukia rekia, net nurengti nesileidzia, jai paguldo,tai lovyteje dainuoja, eilerastukus deklamuoja, o galiausiai pradeda sukaut ir visus vaikucius prikelia. ohmy.gif Keliames 7 ryte, o pietuku, niekaip neuzmigdom huh.gif Na, net nezinau, kuom cia viskas baigsis, ar jis mus, ar mes ji nugalesim rolleyes.gif
aktore
as savosios niekuomet neverciu eiti miegot pietu miego.kasdien darzelyje ji miega,o savaitgaliais mes kartais dukryte paliekam pas senelius.tai jei tenka eit miegot pietu miego,nes jai labai patinka "klausytis" mociutes pasaku rolleyes.gif
Sarune
Mums dar nei karto nebuvo tokios problemos, kad nenorėtume pamiegoti dieną. Vyresnėliui 4,8 m, o Mažiui 2,3 m. Didysis eina į darželį, ten visą laiką miega ir auklėtoja sako, kad beveik kiekviną dieną reikią jį iš lovos versti... biggrin.gif Tai ir savaitgaliais pavalgęs pietus pats žingsniuoja į tualetą ir į lovą smile.gif . Miega kokias 2 valandas...
Mažius būna su aukle namie, tai ar savaitgais, ar šiokia diena - didelio skirtumo nėra - miegam pietų su noru. Pavalgęs pats sako "liu liu", keliauja į miegamą, maunasi kelnes ir virsta į lovą. thumbup.gif
Vakare abu į lovytes keliauja apie 21 val., ryte keliasi apie 7 - 7:30 ir visai nesvarbu kokia savitės diena...
Mano nuomone, jei tėvai nenori turėti problemų dėl miegelio ir neužmigimo laiku, reikia labai rimtai laikytis rėžimo ir visą laiką vienodai eiti miegoti tiek dieną, tiek vakare. Patikrinta thumbup.gif Mes dažnai aukojamės dėl miegelio, savaitgaliais anksčiau dryžtam iš svečių, kad būtų išlaikytas rėžimas, bet atsigriebsim kai užaugsim... rolleyes.gif
Pastaba
Mano vaikai miegaliai biggrin.gif
Vyresnis iki 5 metuku graziai draugavo su pietu miegeliu. Darzely miegodavo, o kai neidavo - namie. Kartais sunku budavo ikalbet atsigult, bet jei neatsiguldavo tai siaubas kas budavo vakare. mad.gif O dabar, budamas 6 irgi pamiega. Ne kasdien, bet kas antra tai tikrai biggrin.gif . Vakare 21-22 val i lova, ryte 6-7 keliasi, ir dar pietu pamiega biggrin.gif
Augė
Problemu su miegeliu ir mes turejom
Diena miegoti tikrai maniskiui nesinori jau seniau ,jam dabar 3,9 m.
Bet jis keldavosi 10v. ir eidavo 21,3 miegelio .Kada gi spesi dar pamiegot ? biggrin.gif
Graziuoju susitart nepavyko , o bloguoju ne nesistengiau. Pasiskaiciau literaturos apie tai ,pasirodo vaikas pasirenka pats kas jam geriau ,ir jei ismiega 12 val per diena tai to pilnai uztenka
Bandem eiti i darzeli ,pirmomis dienomis buvo tragadija ,bet greitai persilauze ir miegojo kartu su vaikais .TIk pazadinti reikdavo aukletojoms biggrin.gif . Bet tada iskilo kita problema miegoti eidavo 11 val, tai ir ziema .Mums tegdavo irgi nemiegot .O mes megstam pamiegot biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Derra
O mes tai jau nuo 3 metuku miegucio diena visai nebeinam, kai namie, tik darzely aukletojos privercia, o as neprievartauju, zinau, kad jei bus pavarges, pats uzmigs, o jei versi, tai verks ilgai ir vis tiek neuzmigs
ramuneb
manajam vaikui virš 3 metų, bet jis nemiega pietų miego, pervargsta , o vakare tiek siautėja, neklauso; kartais būna kad pamiega dieną, tai labai paklusnus vaikas būna, patarkit kaip užmigdyti, man sudėtinga , kad dar namie yra ir mažas kūdikis, kuris kartais išblaško visus miegus...
ajd
Maniškiui 2.5 .Lopšely miega, o namuose ne. Ir tada nuo 18 val gali išprotėti,pats nežino ko nori. Nors kai pietų metas aš jį guldau, pati šalia guluosi kad tik užmigtų.Niekaip neužmiega.
lapukas
Aš turiu 5 metų mergaitę -bijo pietų miego kaip velnias kryžiaus. Nemiega jau nuo 3 metų. Ir nekankinu, nes kai paguldau migti -pati
3 kartus užmiegu, kol ji rimtai užmiega. Arba gerai reikia papurtyti, kai kantrybė baigiasi -tada cik -ir miega. Bet kodėl gi vaiką purtyti, juk negerai. O kai jau įminga -miega 3 ir daugiau valandų, kelių į repeticiją vežt -zirzia , sako, noriu miego. Tai va, man kaip ir neappsimoka jos migdyt -kai užmiega, problamų daugiau po to. Tikiuosi, kai pradės eiti į mokyklą, krūvis smegenims padidės -pati norės pailsėti.
ragnez
vyresnelis nuo 2.8 metu nebemiega pietu. ish pradzhiu pavargdavo i vakara, darydavosi irzlus. bet paskui pradejom vakare ankschiau guldyti ir viskas susitvarke (ishmiega nuo 9.30 vakaro iki 8.30 ryto - ty 11 val.). jeigu dabar kartais pasitaiko, kad uzhmiega po pietu - vakare siauchia iki vidurnakcio.
dadaida
mano mazyliui jau beveik 4 metukai. namuose jis pamiega kokia valanda. bet jei tuo laiku ateina jo kuma, tai miegot neina ir viskas. bet jei nepamiega diena tai paskui vakare buna labai didelis zyzla. tai kaip nors stengiuos ikalbet eiti miegoti. dazniausiai pavyksta clap.gif clap.gif clap.gif
carlabella
Manoji nuo 2 metų namuose pietų nebemiega. Žinoma, galima būdavo ją priversti-prieš tai rėkdavo apie valandą, o paskui užmigdavo. Bet po pietų miego ji žaisdavo iki vidurnakčio...
Mes stengiamės užmigdyti ją anksčiau vakare. Kartais prašydavau jos, kad padėtų užmigdyti brolį. Ji gulėdavo pusvalandį užsimerkus, bet, tik pajusdavo, kad brolis jau miega,- iš karto keldavosi ir eidavo žaisti...
Pietų miegas- jai didžiausia problema būdavo darželyje. Visada labai nervindavosi, kai jai liepdavo miegoti. Net šlapintis pradėjo į lovą (nors naktį miegodama nesišlapina).

Papildyta @ [mergetime]1099758998[/mergetime]
na, aš juk kitur norėjau parašyti, o ne naują temą sukurti...
Matosi, kad naujokė...
Anka
Maniske jau irgi nuo 2,8men. nebemiega pietu miegelio. Kai eina i darzeli tai darzelyje pamiega, nes ryte tenka ankst keltis, apie7, o namie tai ryta ismiega iki 9, 10, tai ner kada jau ir pietu miegelio guldyt. As ir pati sunkiai uzmigdavau vaikystej diena, bet tevai versdavo, tai man buvo didziausia trgedija mad.gif
Laisvė
Maniškė iki penkerių miegodavo pietų miegelį ne tik darželyje, bet ir namuose: ir savaitgaliais, ir per atostogas. Išimtys būdavo daromos tik tais retais atvejais, jei kas nors svečiuojasi arba patys svečiuojamės. Nebuvo jokių problemų, nes taip buvo įpratinta. O ir man taip buvo patogu: miega ramiai kokias dvi valandas, o aš su drauge (ar vyru, ar viena) gurkšnoju kavą ar skaitau knygą. Arba irgi miegu. Nuo penkerių miega tik darželyje, nes šeštadieniais 13.30 val. jai prasideda papildomo ugdymo užsiėmimai. Tad paguldyti nėra kada. O sekmadienį paliekame svečiams arba kelionėms pas močiutes.
Ryžulia
Sveikos, mamkos biggrin.gif Mano bernas 5 metu, jau tikras vyras thumbup.gif Darzelyje uzmiega pirmas, o keliantis kartais tenka purtyti aukletojoms, kad atsibustu rolleyes.gif Namie savaitgaliai tai nemiega, aiku, kad ne-ner gi kada. O ir noredama dabar jau nenuvarytum. Sunkiausiai uzmigdavo vasara pas senelius. Bet senelis sugalvojo gera buda-mol po pietu ainam pagulesim, knyga paskaitysim wink.gif Tai knygos nespedavo baigt-miegodavo abu-ir anukas ir senelis smile.gif
Debasy
Dukrytei 3,8m., bet pietu miego miegot nelabai mes norim. Kartais po pietu jau ir pati sako, kad nori pamiegot, bet atsigula, kol broli uzmigdau paguli; paskui dar prie jos sedziu, migdau, bet ji taip daznai ir neuzmiega. Ir kai darza bandem lankyt, irgi istisai deredavosi, kad nemiegos pietu miego. Paskui vakare greiciau pavargsta, nors kartais nepastebiu ir to. Nors siaip manau, kad dar tokio amziaus vaikui reiketu pamiegot pietu.
SANTA
Mano merginai 5 metai ,bet pietu miegas yra sventas dalykas ,ismiega po kokias 3val smile.gif ,o kartais ir daugia.Aisku buna visokiu kartais isimciu kai nemiega ,bet retas atvejis.Tada as galiu pailset,nes ner kam kelt namuose uragano biggrin.gif
satene
pritariu Santai,
maniskems irgi 5 bet miega pietu miego ir savaitgaliais.sventas reikalas ir su maziukais .kartais ir mamyte prigula tai tada jau kokia pora valandu ismiega thumbup.gif
Iva
maniske miegojo iki 7 metu ir po maziausiai 3-4 val, ji aktyvi, judri labai, jai tiesiog buvo butina pailseti, pakrauti "batareikas", bet teko pratinti nemiegoti pietu, nes i mokyla jau reikejo, tai mazdaug menesi iki mokyklos ir baigem miegoti
ramuneb
vadinasi, ne pas mane vieną tokios problemos
maniškis tai pabunda 7 h , o eina gulti 10 h, viso 9 valandas miega
Berniukų mama
Sveikos. Man apie savo berniuko( pirmojo) miegą kalbėti net sunku smile.gif Pietų miegas tai košmaras ne tik man bet ir jam sad.gif Turėdavau duoti sukti savo plaukus kol užmigs (prie plaukų prisiliesti leisti jau negaliu, nes iškarto "išberia spuogais"). Ir tai trukdavo val. ar dvi. paaugus reikėjo pirštuką mano delniuke laikyti (pirštuko ir dabar reikia). Nuo 3 metų jau namie dienom nemiega. Vakare su pirštu sėdžiu prie lovos ir pati 5 kartus užmiegu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Mažiukas dieną pats nueina atsigula, prisistato mašinų prie lovos, dar užvalgyti paprašo ir kokias 3 val. parpia. Vieną kartą net darželyje nuėjus pasiimti vakare radau miegantį. Žadinu, žadinu- vaikas nesikelia. Išsigandau ir tiesiai pas daktarę nuvežiau. Viskas gerai - sveikas. Manau kiek vaikų, tiek ir skirtingų miegų. smile.gif
Lilė T.
Man tai sunkiau su mažuoju. Didyjį jau ir neverčiu pietų miegoti,jei pavargsta tai ir pats užsinori, bet prašau atsigulti ir apsimesti kol brolis užmigs. Deja, pirmas dažniau užmiega didysis. Jei nepamiega vakare irzlus ir dar sunkiau užmiega cry.gif. Išeitis - stengiamės kuo ilgiau būti lauke prieš pietus.
Neringucia
Mano vaikas taip pat nuo pat mažens labai judrus, todėl jam pietų miegas nebuvo problema. Taip pat naktį neramiai miegodavo, po kelis kartus keldavosi ir cry.gif , taigi išmiegodavo dieną po kokias 3 valandas.

Nors ir dabar darželyje su miegu jokių problemų neturi, pirmas užmiega. Tik savaitgalį dažniausiai pietų nemiega, nes tai į svečius keliaujam, tai šeip pramoaujam 4u.gif Nebent žiūrėdamas filmuką prie televizoriaus užsnūsta. blink.gif
ofa
man tai iki siol mistika cool.gif , kaip darzelyje aukletojos uzmigdo juos? blink.gif namie taigi niekaip neiseina susitarti, kad pamiegotu, tai ir nemiegam jau seniai
*Vaiva*
Mes kol neejom i mokyklele tai per diena po tris valandas ismiegodavo(iki 4m),o dabar jau galimybes nebeleidzia pietu miego pamiegot, bet savaitgali jai yra laiko butinai bent jau pora valandeliu ismiega thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.