Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Indų virtuvė
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4
maria0812
gal yra indu virtuves megeju, kurie pasidalintu savo idejomis stalui....
yuki
turiu receptų knygą, bet ten tokie prieskoniai, kad iki šiol neatsirado noras pabandyt. ir iš recepto nesuprasi, ar skanu bus schmoll.gif
Ginija
Teko tik indiskos arbatos gerti. Pfu, nu ir slykstyne.
Maisto ragauti neteko, bet kiek girdejau - neimanoma valgyti, tiek daug prieskoniu jie prideda. Ir tai dar "europietiskas" variantas, atseit puse tiek, kiek reikia.
O as asmeniskai noreciau paragauti. mirksiukas.gif
maria0812
QUOTE(ginija @ 2005 07 04, 14:00)
Teko tik indiskos arbatos gerti. Pfu, nu ir slykstyne.
Maisto ragauti neteko, bet kiek girdejau - neimanoma valgyti, tiek daug prieskoniu jie prideda. Ir tai dar "europietiskas" variantas, atseit puse tiek, kiek reikia.
O as asmeniskai noreciau paragauti. mirksiukas.gif
*


na tikrai nedrisciau sakyti kad indu maistas neskanus...tik labai astrus.man asmeniskai labai skanu...tik deja nemoku pasigaminti.todel ir laukiu kokiu nors pasiulymu...bet pagrindine beda tai kad mano vyras nelietuvis ir lietuvisko maisto nevalgo ir jam labiausiai priimtina indu virtuve...gal kas padesit..
Ginija
QUOTE(Mariasim @ 2005 07 04, 22:50)
na tikrai nedrisciau sakyti kad indu maistas neskanus...tik labai astrus.man asmeniskai labai skanu...tik deja nemoku pasigaminti.todel ir laukiu kokiu nors pasiulymu...bet pagrindine beda tai kad mano vyras nelietuvis ir lietuvisko maisto nevalgo ir jam labiausiai priimtina indu virtuve...gal kas padesit..
*




Vat as tik arbata tesu gerusi, tad as apie arbata tik tekalbu... jokiu budu ne bendrai apie maista
Anglu k. nebandei receptu ieskoti?
maria0812
QUOTE(ginija @ 2005 07 05, 07:14)
Vat as tik arbata tesu gerusi, tad as apie arbata tik tekalbu... jokiu budu ne bendrai apie maista
  Anglu k. nebandei receptu ieskoti?
*


kazkaip nepagalvojau apie tai blush2.gif
maria0812
QUOTE(ginija @ 2005 07 05, 07:14)
Vat as tik arbata tesu gerusi, tad as apie arbata tik tekalbu... jokiu budu ne bendrai apie maista
  Anglu k. nebandei receptu ieskoti?
*


GREAT IDEA!!! thumbup.gif
maria0812
neveltui yra sakoma:dvi gavos geriau nei viena ax.gif
Amalia
Mums kulinarijos kursuose buvo paaiškinta, kad vieningos indų virtuvės kaipo tokios nesama - šalis labai didelė, čia panačiai būtų, jei sakytume "europietiška" virtuvė.Net tas pats prieskonis "curry" yra ne prieskonis, o mišinys, kartais labai skirtingai sudarinėjamas.Svarbiausias ypatumas - mūsų gomuriui neįprastas prieskonių vartojimas, kaip antai mėsa su cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu, kalendrom, ananasu ar imbieru, ką mes daugiau saldiems patiekalams skanint papratę. O mėsai mes daugiau imam pipirą ir lauro lapą, dar petražolę ir salierą, prie kurių Taviškis gal nepratęs, tai matyt jam todėl ir neskanu.Gal jam riebalų skonis nepraeina, nes jie ten su kokoso aliejum gamina - kur kas auga, tas gi vartojama, tegu jis daugiau pasako.Jei jis iš pietinės dalies, išvirsi ką šiaurietiškai, bus vėlgi fui, kaip ir nuo lietuviško, nes skirtumai ir pas juos pačius nemaži.
Ginija
QUOTE(Mariasim @ 2005 07 05, 19:55)
neveltui yra sakoma:dvi gavos geriau nei viena ax.gif
*



Tiesiog anglu k. daug daugiau ivairios literaturos. Indu virtuve Lietuvoje vargiai ar populiari. Kazkaip net nezinau kur Vilniuj indisku patiekalu paragauti galeciau.

Na ar anglu k. pavyko kazka surasti? essen.gif
alda
sveiki, indiški patiekalai tiesiog nuostabūs.Gyvenau Londone 4 metus tai priragavau visokių.Namuose gaminu Tikka masala( vištiena su kario padažu) ir samosas(tokie trikampėliai iš trapios tešlos ,viduje su aštriu įdaru.Gali būt daržovės ar faršas).Dievinu. thumbup.gif
turtle
QUOTE(alda @ 2005 07 15, 09:22)
sveiki, indiški patiekalai tiesiog nuostabūs.Gyvenau Londone 4 metus tai priragavau visokių.Namuose gaminu Tikka masala( vištiena su kario padažu) ir samosas(tokie trikampėliai iš trapios tešlos ,viduje su aštriu įdaru.Gali būt daržovės ar faršas).Dievinu. thumbup.gif
*



O gal koki recepteli galima? mirksiukas.gif
Pippa
O man indiska virtuve niam, niam, niam. Viena megiamiausiu. Ir ju yoggi arbata tinka mano skoniui, mes ja geriame namie su pienu. Orginaliu receptu as neturiu, improvizuoju su indiskose parduotuvese pirktais prieskoniais, tad Alda, labai lauksim receptuku ax.gif
Princese
Kazka panasaus i indiska patiekala gaminu. Reikia gaminti viska ant vidutines ugnies, ir reikia kantrybes. Nes kuo ilgiau uztrunka, tuo visi produktai isigeria prieskoniu. Naudoju gilia keptuve, arba puoda.

Taigi pradzia visada ta pati: ikaitinu alieju, idedu 2-3 supjaustytus svogunus+cesnako skilteles+imbiero gabaliukas nedidelis. Kai svogunai pageltonuoja idedu prieskoniu: kario(1 sausktelis)+ivairiu prieskoniu misiniu (radunos, rusvos spalvos). Uzdengiu, 2-3 min pakepu, tada idedu 3 susmulkintus pamidorus. tada vel pakepu kokias 3 min. - tai cia pradzia tokia, o po to jau galite pasirinkti viena is situ variantu ir kepti apie30min ir ilgiau:
- farsas (+ saldytos darzoves)
- slauneles
- saldytu darzoviu
- koncervuotu rudu pupeliu
- zirniu mirkytu
- spinatai

Jei dedate maziau aliejaus, tai kad nebutu sausa, galite ipilti vandens puse stiklines.

Man pavyko ne is karto, bet dabar tai pagrindinis mano patiekalas. Svarbiausia niekur neskubeti, kuo ilgiau tuo skaniau. Sekmes thumbup.gif
alinute_m
na cia toks adaptuotas indu patiekalas - visciuko karis su anakardziais

sviesto (gal koks ketvirtadalis pakelio)
2 vidutiniai svogunai
2 (galima ir daug daugiau - jei niekur po pavalgymo i zmones eit nereikes mirksiukas.gif ) dideles cesnako skiltys
1 saukstelis smulkiai supjaustytos sviezios imbiero saknies (arba milteliu - pagal skoni)
1 saukstelis kmynu
3 arbatiniai sauksteliai kario milteliu
puse saukstelio astrios paprikos
supjaustytas visciukas
1 nedidele ar vidutine skardine konservuotu pomidoru (ne tyres)
nemazai pjaustytu petrazoliu
100 gramu anakardziu
mazdaug puodelis jogurto be priedu

Ikaitintame svieste troskinti svogunus, cesnaka, imbiera (apie 5 min). Prideti kari, druska, kmynus, paprika ir maisant kepinti apie 2 minutes. Prideti visciuka, ismaisyti gerai. Prideti konservuotus pomidorus su visu skysciu ir petrazoles, palaukt kol prades virti, tada uzdengti ir troskinti ant vidutines ugnies, kol isvirs visciukas - na apie 40 minuciu.

Pries pat patiekiant blenderyje ar kavamaleje labai smulkiai sumalti anakardzius, tada juos, kartu su jogurtu, sudeti i troskini, ir atidengus troskinti ant lengvos ugnies, kol padazas sutirstes - na kokias 5 minutes.

ir niam su ryziais. thumbup.gif

galima anakardzius migdolais be odeliu keist.
Gyvenimas yra gražus
Šiek tiek info ir receptėlių 4u.gif
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_women/f....php?id=6147588
minimaus
O man ši virtuvė labai prie širdies, reiks pasigaminti pasiūlytą receptėlį essen.gif
starbee
na mano vyras valgė indišką maistą, bet jam nepatiko, sakė, kad išskyrus prieskonius nieko nesijaučia, tai sakyčiau nekas schmoll.gif
Pigalica
Mes kartais nuperkam parduotuvej basmati ryzius: jau gatavs misinys, lieka tik ideti sviesto, uzpilti vandeniu ir troskinti. Visai nieko toks patiekalas. Vyras ji vadina: "Ryziai su nesvariom kojinem" hihihi.gif Nu bet skaniai valgo. lotuliukas.gif
Dovana
Mano vaikinas is vaziavo i Indija visam laikui ir nebegris, o as taip ir neismokau indiskai pasigaminti vistiena. blush2.gif Gal kas parasys kokiu receptuku indisku patiekalu.
tindi
labai daug visokiu prieskoniu reikia indiska maista kad pasigamint smile.gif
Erika_v
nebūtinai daug prieskonių.... aš dažnai tokį maistą darau.
jeigu įdomu kam bus tai parašysiu keletą.
Dovana
Tai va zinau, kad reikia visokiu prieskoniu deti tik klausimas kokiu...
Pirmoji
QUOTE(Erika_v @ 2006 12 06, 10:32)
nebūtinai daug prieskonių.... aš dažnai tokį maistą darau.
jeigu įdomu kam bus tai parašysiu keletą.
*




labai įdoomu smile.gif, laukiu nesulaukiu kada galėsiu išbandyt.
Dovana
I puoda ipilu aliejaus, jame pakepinu svogunus, tada idedu supjaustytus pomidorus, leidziu pasitusinti, tada pridedu prieskoniu: curry, kazkokiu indisku seklu, druskos, paprikos milteliu, pipiru, tada dedu smulkiai sukapota mesa (gali buti kiauliena, jautiena, maisyta arba vistiena, o gal ir zuvis; su zuvim dar nebandziau). Ir viska taip tusinu kol isverda mesa. Gaunasi skaniai, bet ne visai, kaip tikras Curry.
varnikė
neseniai apsilankiau indiško maisto restoranėlyje, tikrai likau suzaveta, tokio skanaus maisto nebuvau ragavus. ten viskas gaminama be mėsos ir be kiausiniu, net negalvojau, kad be šiu produktu galima taip skaniai pagaminti. valgiau troskini su soja ir koldunu ragavau. siaip koldunu niekada nemegau, bet vaikas neiveike porcijos, tai teko pabaigt, jie net burnoj tirpo, niam niam. maistas tikrai nera astrus, gal pritaikytas europieciu skoniui. radau to restoranelio internetini puslapį
http://www.veducentras.lt/index.php/Prad%C5%BEia
perskaiciau, kad cia rengiami kulinarijos kursai. labai noreciau nueiti, gal atsiras norinciu kartu, vienai kazkaip nedrasu 4u.gif
sharkis
QUOTE(mamavaida @ 2007 07 18, 15:11)
neseniai apsilankiau indiško maisto restoranėlyje, tikrai likau suzaveta, tokio skanaus maisto nebuvau ragavus. ten viskas gaminama be mėsos ir be kiausiniu, net negalvojau, kad be šiu produktu galima taip skaniai pagaminti. valgiau troskini su soja ir koldunu ragavau. siaip koldunu niekada nemegau, bet vaikas neiveike porcijos, tai teko pabaigt, jie net burnoj tirpo, niam niam. maistas tikrai nera astrus, gal pritaikytas europieciu skoniui. radau to restoranelio internetini puslapį
http://www.veducentras.lt/index.php/Prad%C5%BEia
perskaiciau, kad cia rengiami kulinarijos kursai. labai noreciau nueiti, gal atsiras norinciu kartu, vienai kazkaip nedrasu  4u.gif
*



Labai labai norėčiau, tik kad, deja, ne Kaune gyvenu..
eladzius
QUOTE(Pigalica @ 2006 05 12, 11:32)
Mes kartais nuperkam parduotuvej basmati ryzius: jau gatavs misinys, lieka tik ideti sviesto, uzpilti vandeniu ir troskinti. Visai nieko toks patiekalas. Vyras ji vadina: "Ryziai su nesvariom kojinem" hihihi.gif Nu bet skaniai valgo. lotuliukas.gif
*


juos net kai verdi jie taip pasmirsta ,kad ui
Athena
Ar nėra mamų, kurios gamintų šios virtuvės patiekalus? unsure.gif Prisižiūrėjau nuotraukų, viskas taip gerai atrodo, visko noriu biggrin.gif wub.gif
daividija
Man labai patinka indu virtuve.DU metus teko dirbti pas indu seima,tai prisivalgydavau visokio skanaus maisto.Tiesa,astru.bet kas megsta astriai,tai tam pats tas.Ismokau patekalu,kuriuos gaminu.Tiesa,jie buvo vegetarai,tai daugiausia valgydavom darzoviu patiekalus,bet visai nesunku zinant kaip ruosti darzoves,gaminti ir mesos patiekalus.
Cobre
QUOTE(daividija @ 2008 01 20, 01:01)
Man labai patinka indu virtuve.DU metus teko dirbti pas indu seima,tai prisivalgydavau visokio skanaus maisto.Tiesa,astru.bet kas megsta astriai,tai tam pats tas.Ismokau patekalu,kuriuos gaminu.Tiesa,jie buvo vegetarai,tai daugiausia valgydavom darzoviu patiekalus,bet visai nesunku zinant kaip ruosti darzoves,gaminti ir mesos patiekalus.
*


laukiam receptų smile.gif
daividija
Pradziai parasysiu keleta patiekalu.
Avizirniu curry:
reikia 2saukstu aliejaus
1 svoguno
2saukstu curry milteliu
koncervuotu kapotu pomidoru indeli 400g,arba keleto zaliu pomidoru
apie 400g bulviu
400g avizirniu(virtu)
2 saukstai citrinos sulciu,druskos
cili pipiru


Ikaitinti alieju didelej keptuvej arba puode.Sudeti smulkiai supjaustyta svoguna,ir kepti,kol suminkstes,sudeti curry miltelius ir kaitinti ant letos ugnies apie 1min.Sudeti pomidorus(jei naudojate zalius,juos smulkiai supjaustykite ir sudekite,reikia kokiu 3-4pomidoru),ipilti 50ml vandens.Uzdengti ir ant letos ugnies kaitinti10min.Sudeti isvirtas ir supjaustytas bulves stambiais gabalais,avizirnius,citrinu sultis,druskos,truputi cukraus del skonio.Ir atidengta kaitinti 10min,pabaigoj ideti cili pipiru.
Taip darau ir vien tik bulves,tada mes jas valgom su ant groteliu kepta mesa.
O taip as darau vistienos curry:I ikaitinta didele keptuve ipilu aliejaus,dedu ten cumin(cia tokie indiski kmynai),garstyciu grudeliu,maltos kalendros ir pakepinu kelias sekundes.Tada idedu supjaustyta svoguna ir kelias skilteles cesnako,kai apkepa ipilu biski sultinio(galima vandens),pilu indeli kokosu pieno,dedu cili pipiru,turmeric(tokie geltoni milteliai,nezinau lietuvisko pavadinimo),druskos ir ta mase uzvirinu.ten sudedu supjaustyta kubeliais vistienos krutinele ir verdu apie pusvalandi,pabaigoje dar idedu kalendros.taip galima ruosti ir zuvi.
p.s.jei neturite kokosu pienu,puikiai tinka grietinele thumbup.gif
daikiri
QUOTE(daividija @ 2008 01 21, 22:11)
Taip darau ir vien tik bulves,tada mes jas valgom su ant groteliu kepta mesa.
O taip as darau vistienos curry:I ikaitinta didele keptuve ipilu aliejaus,dedu ten cumin(cia tokie indiski kmynai),garstyciu grudeliu,maltos kalendros ir pakepinu kelias sekundes.Tada idedu supjaustyta svoguna ir kelias skilteles cesnako,kai apkepa ipilu biski sultinio(galima vandens),pilu indeli kokosu pieno,dedu cili pipiru,turmeric(tokie geltoni milteliai,nezinau lietuvisko pavadinimo),druskos ir ta mase uzvirinu.ten sudedu supjaustyta kubeliais vistienos krutinele ir verdu apie pusvalandi,pabaigoje dar idedu kalendros.taip galima ruosti ir zuvi.
p.s.jei neturite kokosu pienu,puikiai tinka grietinele thumbup.gif
*



daividija, gal galetum parasyt vistienos curry proporcijas. aciu smile.gif
daividija
Zinok,as viska imu is akies.Mazdaug 4 krutinelems,arba kitoms vistos dalims imu prieskoniu po trecdali saukstelio,svoguna 1,cesnako kokias 3 skilteles,sultinio stikline ir indeli kokosu pieno,berods 400g ta skardine,o jei grietineles tai 200g,turmeric nedaug ant galo saukstelio,druskos pagal skoni.
daikiri
aisku. ieskosiu kas yra turmeric. dekui
Spurgitta
Sveikos,
žiūriu aprimus tema g.gif O aš tai labai mėgstu indų virtuvę. Tik va gaila,kad Lietuvoj su ja prastai. Nežinau kaip kituose miestuose, bet Vilniuj tai man indų restoranas ne ypatingai patinka. Šiaip skanu, bet aš gyvenus Vokietijoj, tai ten ir pirmą kartą ragavau indiško maisto ir man labai patiko. Dabar kai tik nuvažiuoju į Vokietiją, būtinai einu į indų restoraną ax.gif Ten kainos tokios kaip pas mus, bet man skaniau kažkaip, ir porcijos žymiai didesnės rolleyes.gif

Gal kas žino, ar pas mus kur nors galima nusipirkti indiškų prieskonių? Nu ne tik curry ax.gif
Latina
QUOTE(Spurgitta @ 2008 07 04, 11:04)
Sveikos,
žiūriu aprimus tema  g.gif O aš tai labai mėgstu indų virtuvę. Tik va gaila,kad Lietuvoj su ja prastai. Nežinau kaip kituose miestuose, bet Vilniuj tai man indų restoranas ne ypatingai patinka. Šiaip skanu, bet aš gyvenus Vokietijoj, tai ten ir pirmą kartą ragavau indiško maisto ir man labai patiko. Dabar kai tik nuvažiuoju į Vokietiją, būtinai einu į indų restoraną  ax.gif  Ten kainos tokios kaip pas mus, bet man skaniau kažkaip, ir porcijos žymiai didesnės  rolleyes.gif

Gal kas žino, ar pas mus kur nors galima nusipirkti indiškų prieskonių? Nu ne tik curry  ax.gif
*



Bent jau aš savajam "kaime" randu tik vegetariškus ir ne indiškus prieskonius. Tie vegetariški man labai patinka thumbup.gif
Teko ragauti ir man indiško maisto, tai super thumbup.gif MB yra indas, tai ką jie tarpusavyje darosi valgyti, ne indams nesiūlo, nes laaaaaaaabai aštru biggrin.gif
Receptų anglų kalba tikrai nemažai yra, tačiau LT nelabai ką galima nusipirkti doh.gif
http://www.indianchild.com/indian_recipes.htm
editamm
sveikos man irgi labai patinka indiška virtuvė - turiu kaimynę pakistanietę, kuri gamina nuostabius Šiaurės Indijos patiekalus ir kartais mus pavaišina blush2.gif Jau išmokau iš kaimynės gaminti čabatas, o šiaip radau daug receptų internete - http://www.youtube.com/watch?v=26NMjTvr5UA
man labai patinka šitos ponios receptai (anglų kalba) , o šiapi tame tinklalapyje įvedus paieškon jos vardą MANJULA išmeta daug video receptų - kol kas man pavyko kuo puikiausiai visi jos demonstruoti receptai - labai pamėgau ir ne prasčiau nei kaimynė gaminu ryžius su daržovėmis.
Dar vienas puslapis - www.about.com ten yra neblogų vienos rusaitės receptų - gaminau pagal ją Pakoras - kuo puikiausiai išeina tokios kaip pas kaimynę http://video.about.com/indianfood/Onion-Bhajis.htm
Bet nežinau ar Lietuvoje galima nusipirkti indiškų prieskonių - mano nuomone juose visa šios virtuvės esmė - ne šiaip sau Europa ieškojo trumpesnio kelio į Indiją lotuliukas.gif
Latina
QUOTE(editamm @ 2008 07 12, 19:59)
*



Pažiūrėjau, kaip lengva žiūrint video paruošti ką nors skanaus thumbup.gif Ačiū labai už nuorodą 4u.gif
dovile01
QUOTE(daikiri @ 2008 01 23, 12:04)
aisku. ieskosiu kas yra turmeric. dekui
*



Tumeric dar vadinamas kurkuma (tiesiog neverčiamas prieskonio pavadinimas), o jei norite lietuviško mokslinio pavadinimo - ciberžolė. ax.gif
Bet atsargiai, SuperMamos, tai toks natūralus dažas, kad ojojoi... doh.gif Paliksit ant drabužio ar ant virtuvės spintelės/orkaitės - neišgraušit niekuom... smile.gif Net ir nuo nuosavų rankų sunkiai nuplaunu. smile.gif

Visiška teisybė, kad šios virtuvės pagrindas - prieskoniai. Jei jų neturi, joks receptas nepadės. schmoll.gif Prieš gerus 2-3 metus, kai Lietuvoj nė su žiburiu indiškų tikrųjų prieskonių nebuvo, bandžiau internetu užsisakyt ir atsisiųsdint iš...Kanados doh.gif (europietiškose analogiškose parduotuvėse tiesiog tokios paslaugos, kaip siuntimas į Lietuvą, nebuvo). Oi, kiek man nervų ir išmuitinimo jie kainavo... lotuliukas.gif Bet gavau, gavau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
jadzka
Prieš kelias dienas parskridau iš Indijos. TEn ėjome į Indiško maisto gaminimo pamoką. TAi pamokė kepti Čiapati duoną, masalą, Dal, ir dar kelis patiekalus gaminti. Skanu smile.gif
Ir šiaip prisiskanavom visokių gėrybių.... tai reiks bandyti ir savarankiškai gaminti, tik prieskonių bent 1/2 dėti tiktai, o tai ir dar mažiau.
Beje, grįžus iš Indijos net ant koldūnų prieskonių jokių nedėjau (kaip norėjau ko nors neperprieskoninto).
Gintute
Kažkada Vilniuje valgiau indiškam restorane ryžius su juodom garstyčių sėklytėm. Man taip patiko, kad iki šiol svaigstu prisiminus ir labai norėčiau pabandyti pasigaminti pati. Gal kas žinot receptuką?
p.s. beje tikrų indiškų prieskonių pirkom Kaune Krišnaistų restoranėlyje berods Panerių gatvėje.
Gintute
Temelė visai numirojo unsure.gif

O aš atradau, kad vietoj panyro galima labai sėkmingai naudoti tofu sūrį smile.gif
Nors panyra aišku yra daug skaniau tongue.gif
Paskutiniu metu darau tokį troškinį su svogūnais, pomidorais, migdolais, tofu ir žinoma indiškais prieskoniais.. niam niam.. apsivalgymas.


jadzka
DAbar nemažai Indiškų prieskonių atsirado (bent jau didesnėse MAximose" ir "Sveiki produktai" skyriuose mačiau.
O gaminom mes Chapati duoną namie. Ant elementarios keptuvės kepta, bet vis tiek superinė. Puiki užkanada buvo vietoje keptos duonos su mūsišku sūrio+majonezo+česnako padažu.

Receptukas:

6 stiklinės kvetinių miltų.
1 šaukštelis druskos.
5 sriubiniai šaukštai Gee arba aliejaus (gee yra pašildytas sviestas ir kai nuo jo atsiskiria tik riebalas toks ir nusistovi baltos drumzlės, tai va tas riebalas).
2 stiklinės drungno vandens.
Reikia viską išminkyti. Turi gautis tokia tešla kaip bandelėms ar picai. tiršta minkoma tokia. Tada palaikyti bent jau kelias valandas ją.
PAskui imant kepti reikia atgnybti rutuliuką gerai pavolioti miltų(se ir iškočioti į ploną blyną. Dėti ant keptuvės (geriausia storu dugnu), ir apversti kelis kartus. Ta vieta kuri neišlyla reiškia mažiau iškepusi - tai būtent tą vietą reikia ir paspausti šiek tiek.
Iškepttus dėti į lėkštę. Labai skanu patepti sviestu sumaišytu su trupučiu česnako.


Dar Krevetinė masala. Bent jau man tai labai skanu buvo su čiapačiais wub.gif

Mes gaminome su didžiosiomis krevetėmis, bet galima su bent kuo: višta, žuvim, kutom jūros gėrybėm ir pan.

Pusė šaukštelio ciberžolės,.
Pusė šaukštelio juodųjų pipirų;
Pusė šaukštelio Gara masala prieskonių mišinio
1 arbatinis šaukšteliskardamono.
1 arbatinis šaukštelis čili miltelių
Druskos šaukštelį
3 vidutinio dydžio svogūnai
4 gerai prinokę vidutinio dydžio pomidorai
1 arbatinis šaukštelis su kaupu česnako + imbiero pastos (tiesios sutarkuotas česnakas su imbieru)
3 šaukštai aliejaus (skaniau su kokosų).


Pasiimam giloką keptuvę su dangčiu. Pilam aliejų, dedam supjaustytą svogūną (tarsi žiedais, bet ta žiedą pagalinti į kelias dalis, kad tokie pailgi bet siauri būtų. Tada dedam česnaką su ibieru, pomidorus supjaustytus, druską, visus prieskonius, viską gerai išmaišom ir sumetam krevetes. DAr kurį laiką patroškinam. (gausis nedaug, 2 žmonėms normikė).
Gaminant vištą ar kitą mėsą gal reiktų tą mėsą atsirai pakepinti ar patroškinti ir tik tada sumaišyti.

Gal kas žinos recetą: valgėm mes Indijoj tokį skanų padažą (iš ananaso, kokoso aliejaus, juodųjų garstyčių sėklų ir curry lapelių). Toks ananasas sutrintas. Nu toks skanus tas padažas buvo: gaiviai saldokai kartokas. wub.gif

Ir aišku butter chicken nerealus dalykas wub.gif

DAr patiko jų žuvies kepimas. Jie įpjauna žuvį iš odos pusės į odą, gal aks 1,5 cm taip gilokai ir įtrina prieskoniais. IR kepa ant kokosų aliejaus.

Tik gaila, kad Lt. nerandu kokosų aliejaus kvepiančio.... PArsivežiau butelį, tai taupau labai labai... O iš kur gauti nežinau sad.gif Kvapas to aliejaus fantastiškas ir su kokiais ryžiais su daržovėmis labai fainas.... Žuvis kepta ant jo kokia skani... Ir mėsa skani wub.gif
regna
Didelis ačiukas,Jadzka,už žuvytės receptuką,reiks pabandyt.
Acha,o kokią žuvytę naudojat.aciū.
jadzka
QUOTE(regna @ 2008 11 16, 14:28)
Didelis ačiukas,Jadzka,už žuvytės receptuką,reiks pabandyt.
Acha,o kokią žuvytę naudojat.aciū.
*



Žiūrint kam g.gif: ar masalai su žuvimi ar keptai žuvei?
Masalai su žuvimi tai tinka bent kokia balta žuvis be kaulų. O kepti žuvį galima bent kokią kuri nedidelė (viena žuvis vienam žmogui) ir su skūra, kad būtų... Manau menkė, jūros lydeka, net ir karpis gal tiktų g.gif: jei nedidelius pirkti. Plekšnė gal irgi. Indijoje tai plokščias kažkokias žuvis kepė, pavadinimo nepasakysiu.
regna
Keptos "Bombėjos" bulvytės
Šiam indiškui bulvių patiekalui naudojamas nuostabiai aromatingas maltų ir nealtų prieskonių mišinys.
Garstyčių iir juodųjų svogūnų sėklų ,ieškokite specializuotose maisto parduotuvėse
Reikėtų bulvių ,aliejaus sukapoto skiltelės česnako rudųjų garstyčių sėklų juodųjų svogūno sėklų, šaukštelio maltų ciberžolių, šaukštelio maltų kmynų,šaukštelio maltos kalendros šaukštelio pankolio sėklų ,išspaustų citrinų sulčių ,druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų šviežių sukapotų kalendrų ir citrinos griežinėlių papuošti
Pasūdytame vandeny ant silpnos ugnies pavirkite bulves4minutes,kol truputį suminkštės.
Gerai nusunkite.
Keptuvėje įkkaitinkite aliejų ir sudėkite česnakus bei visus nemaltus ir maltus prieskonius.Atsargiai pamaišykite,kol pradės spragėti garstyčių grūdeliai.Sudėkite bulves ir maišydami kepkite ant vidutiniškos ugnies maždaug penkias minutes,kol sušils ir pasidengs prieskoniais
Pasūdykite,gausiai pagardinkite pipirais,apšlakstykite citrinų sultimis.
Papuoškite šviežiomis sukapotomis kalendromis citrinos griežinėliais
Patiekite su aštriais ragu. ax.gif
regna
Indiškieji papločiai su vištiena
Reiks mažų papločių,
natūralaus jogurto, aitriųjų paprikų miltelių,
druskos,citrinų sulčių šviežių kalendrų
vištienos be kaulų aliejaus,
svogūnų,
pomidorų ,
supjaustyto baltagūžių kopūsto
Papuošmui:
citrinos griežinėlių ,
pora nedidelių pomidorų ,
kalendros lapelių,
salotų lapų
Įpjaukite kiekvieną paplotį per vidurį,kad pasdarytų kišenė.
Sumaišykite jogurtą,indiškų prieskonių mišinį, aitriųjų paprikų miltelius,druską,citrinų sultis,šviežias kalendras ir sukapotą žaliąją papriką.Užpilkite marinatą ant supjaustytos vištienos ir palikite marinuotis valandą
Po maždaug valandos įkaitinkite kepimo groteles ir sumažinkite kaitinimą iki vidutinio Suudėkite vištieną į karščiui atsparų indą ir kepkite ,kol suminštės
15-20min,
per tą laiką apverskite vištienos gaballiukus mažiausiai du kartus.Jai reikia apšlakstykite aliejumi
Nukaiskite vištieną nuo ugnies ir kiekvieną paplotį įdarykite vištiena svogūno griežinėliais,pomidorais bei kopūstais

Kad būtų patogiau paruoštus indiškuosius papločius ,galima įsigyti prekybos centruose, ir azijirtiškis misto produktais prekiaujančiose parduotuvėse.

papildymas: sudėtyje praleidau indišką prieskonių mišinį. bigsmile.gif
Gintute
Kaip smagu, kad temele atsigavo thumbup.gif
Jadzka, Regna labai puikus jūsų receptukai. Kelis išbandysiu šį savaitgalį garantuotai, nes darysim teminį vakarėlį apie rytų šalis smile.gif

O gal mergaitės žinot kaip pagaminti indiškus ryžius su juodais garstyčių grūdeliais? Kažkada Vilniuj indiškam restorane teko ragaut, tai vis dar svaigstu tuo skoniu.
regna
Aš turiu porą tokių receptėlių,nežinau ,gal kas nors tiks.
Ryžiai su grūdais ir prieskoniais,
5 ml sėzamo aliejaus,galima naudoti ir saulėgražų aliejų,
2,5ml šaukštelio maltų ciberžolių 6 TRUPUTĮ PATRINTOS KARDAMONO ANKŠTYS 5ML. TRUPUTĮ PATRINTŲ KALENDROS SĖKLŲ,
viena,sutrinta česnako skiltelė ,
200g ryžių"Basmati",
400ml.sultinio
115g.natūralaus jogurto,
15ml.arba 1šaustas paskrudintų juodųjų sėklų 15ml aarba 1šaukštas paskrudintų sezamo sėklų druskos maltų juodųjų šviežių pipirų kalendros lapelių papuošti.
Nesvylančioje keptuvėje į kaitinkite aliejų,maždaug vieną min. maišydami -akepkožite prieskonius bei česnaką
Supilkite ryžius ir sultinį ir pavirkite ant silpnos ugnies penkiolika minučių arba,kol ryžiai truputį suminkštės.
Į MAIŠYKITE JOGURTĄ PASKRUDINTAS JUODĄSIAS SĖKLAS .
Pagal skonį pasūdykite ,pagardinkite pipirais ir paiekite karštus papuoškite kalendros lapeliais.
patarimas,prieskonines sėklose labai daug mineralų,todel jų naudinga įbert į įvairius patiekalus.Šiek tiek passkrudintos jos bus dar skanesnės.
Puikiai tinka su aštriais ragu arba kepta mėsa .GERIAUSIA TEKSTŪRĄ IR SKONĮ SUTEIKIA "BASMATI" RYŽIAI. g.gif
Papildyta:
papyldimas,praleidau žodelį juodieji garstyčių grūdeliai. blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.