Mumi su žmona dar vaikų neturim, bet manau, kad gimdyme dalyvausiu
Pratęskime temelę, nes praeita jau uždaryta, o klausimas aktualus kaip mačiau.
Mumi su žmona dar vaikų neturim, bet manau, kad gimdyme dalyvausiu
Maniskis bijojo dalyvauti (jis bijo daktaru ir kraujo ir pan.) As ir nepriestaravau. Dar mano ginekologe taip nuteike, kad geriau vyrui tu "grozybiu" nerodyt. Tegul pamato, grazia sutvarkyta zmona su mazuciu stebuklu ant ranku. Ji ske ne viena atveji girdejusi, kad vyram kurie prisiziuri tu grozybiu, ju moterys tampa nebepatrauklios.. As nezinau kiek cia tiesos, manau tai nuo vyro priklauso. Bet visgi dziaugiuoi, kad jis nemate manes tokios.. ir vemencios ir viduriuojancios ir visokios nuo skausmo alpstancios. Atvirai tai jis man butyu tik trugdes, nes sariamiu metu su skausmu kovojau pati, nereikejo man nei paglostymu, nei masazu..mane tas nervavo. Cia aisku kiekvienas savaip ta pernesa. Bet susitvarkiau pati ir po triju valandu jau su maziuku ant ranku susitikome su teciu. Manau jis taip pat patennkintas, kad tu vaizdeliu nemate, apie juos ir nezino, pasakoju taip labai skaudejo, jam tiek ir tereikia zinoti. Juk net ir matydamas neisgyvens to ka ir tu, taip ir nepajus ka istikruju reiskia pagimdyri vaikeli..
oj, Narnis - as suprantu,kad noretumet tapti moderatorium, tam reikia tam tikra skaiciu temu sukurti, bet as jusu i moderatorius neimciua, nes paieska naudotis nemokate - tokia tema jau yra
QUOTE(ooo @ 2008 11 13, 10:45) oj, Narnis - as suprantu,kad noretumet tapti moderatorium, tam reikia tam tikra skaiciu temu sukurti, bet as jusu i moderatorius neimciua, nes paieska naudotis nemokate - tokia tema jau yra Ačiū už pastabą, bet ana tema buvo rasta, o tai, kad paskubėjau ir sukūriau naują pirma nepaieškojęs, tai mano klaida, aš sutinku. Beje, kad daugiau neaiškumų nekiltų, prašom vadovautis apatine nuoroda dėl temos "vyro dalyvavimas gimdyme". http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...325537&st=0 P.S. Gerai, kad ne jūs sprendžiat ką imt į moderatorius ko neimt, nes aš irgi galėčiau prisikabint prie jūsų gramatikos Čia ne piktavališkai rašiau, tik šiaip nuoširdi nuomonė.
Aš dalyvavau gimdyme ir palaikiau savo brangiają , tai nera taip baisu kaip visi nupiešia. Paistalai jog pablogėja santykai ar vyrui tai atstumenčiai atrodo, jai žmogus brangus manau tai tik kaip tik pliusas,
O as nenoriu, kad mano vyras dalyvautu gimdyme
Pagalvojau. Jei manęs paklaustų ar aš noriu sudalyvauti ir pažiūrėti, kaip mano mylimas žmogus rėkia iš skausmo (pvz. apendicito opercijoje be nuskausminamųjų), tai šiai dienai esu tikra, kad niekaip nesudalyvaučiau. Ir lai mane kaltina nemeile, abejingumu ir dar velniai žino kuo, bet aš niekaip nepasirašyčiau tokiam "malonumui". O ir nauda iš manęs būtų menka. Tikėtina, kad pradėčiau lupti skalpelį iš gydytojo ar kas būtų dar blogiau - išsineščiau savo žmogų iš tos "skerdyklos". Ir nei pati nesutikčiau dalyvauti panašiose "akcijose" ir juo labiau neleisčiau dalyvauti mane mylinčiam žmogui.
QUOTE(salve123 @ 2008 11 16, 22:18) Pagalvojau. Jei manęs paklaustų ar aš noriu sudalyvauti ir pažiūrėti, kaip mano mylimas žmogus rėkia iš skausmo (pvz. apendicito opercijoje be nuskausminamųjų), tai šiai dienai esu tikra, kad niekaip nesudalyvaučiau. Ir lai mane kaltina nemeile, abejingumu ir dar velniai žino kuo, bet aš niekaip nepasirašyčiau tokiam "malonumui". O ir nauda iš manęs būtų menka. Tikėtina, kad pradėčiau lupti skalpelį iš gydytojo ar kas būtų dar blogiau - išsineščiau savo žmogų iš tos "skerdyklos". Ir nei pati nesutikčiau dalyvauti panašiose "akcijose" ir juo labiau neleisčiau dalyvauti mane mylinčiam žmogui. ...seniai nešiau ant savo tada dar vaikiškų rankų draugą, kurio galva buvo suskaldyta...kraujo klanai, vaizdas kraupus-bet nepabėgau, nepalikau-o juk galėjau, tereikėjo bėgt ir pasakyt vyresniems, stipresniems kas ir kaip...tai buvo draugas ir aš jutau pareigą padaryt tai, kas man atrodė tinkama...po to visi stebėjosi kaip tai sugebėjau, stebėjausi ir aš pati....ir dabar stebiuosi, nes kraujo bijau Esmė yra tame: kad šiuo atveju-vyras dalyvaus ar ne gimdyme- jis turi teisę ir galimybę pasirinkti ką darys ar ne Beje, dabar mes galim rinktis, o karo metu žmonės pasirinkimo neturėjo ir dar ne tokius vaizdus stebėjo ir dalyvavo visame tame ...
nors realios pagalbos is MB nebuvo, bet jei ne jis, tai nieko doro apie savo gimdyma ir nepapasakociau, nes 'juostele trukinejo' tarpais.
manau svarbu, kad vyras palaiko moteri bent jau saremiu metu. Juk kartasi gimdykloje praleidi beveik para. Na mes su vyru gimdykloje buvom beveik 16val. Pirmasias astuonias valandas be jo buciau numirus is nuobodulio
Deja paciam gimdyme vyras nedalyvavo, nes mane isveze operuot. Taciau po operacijos ji ileido i reanimacija ir man buvo labai svaebu, kad jis patvirtintu, kad lialiukui viskas gerai (pati kudiki po operacijos pamaciau kaip pro migla), kad labai grazi mergyte, kuri pabus per nakti inkubatoriuje, o po to jau bus su mama Esu dekinga vyrui uz parama QUOTE(~Artemidė ~ @ 2008 11 17, 12:01) ...seniai nešiau ant savo tada dar vaikiškų rankų draugą, kurio galva buvo suskaldyta...kraujo klanai, vaizdas kraupus-bet nepabėgau, nepalikau-o juk galėjau, tereikėjo bėgt ir pasakyt vyresniems, stipresniems kas ir kaip...tai buvo draugas ir aš jutau pareigą padaryt tai, kas man atrodė tinkama...po to visi stebėjosi kaip tai sugebėjau, stebėjausi ir aš pati....ir dabar stebiuosi, nes kraujo bijau Esmė yra tame: kad šiuo atveju-vyras dalyvaus ar ne gimdyme- jis turi teisę ir galimybę pasirinkti ką darys ar ne Beje, dabar mes galim rinktis, o karo metu žmonės pasirinkimo neturėjo ir dar ne tokius vaizdus stebėjo ir dalyvavo visame tame ... Na jūs ir palyginot. Koks ryšys tarp vyro dalyvavimo gimdyme ir pareigos išgelbėti kito žmogaus gyvybę? Kalbant apie pastarąjį atvejį, tai čia nelabai kur pasidėsi. Nori nenori privalai galėti, nes nuo negalėjimo priklauso gyvens kitas žmogus ar ne. O vyro buvimas gimdyme ar ne, neturi jokios reikšmės gimdymo baigčiai. Taip, kad tai absoliučiai nesulyginamos situacijos. Kita vertus pati juk suprantate, kad kito žmogaus kančių matymas yra labai daug psichologinių pastangų reikalaujantis procesas. Jei neklystų, tai net medikai savo artimųjų neoperuoja. O kodėl? Juk jie nebijo kraujo. Na, kiekvienam savo, bet aš nelabai galėčiau stebėti, kaip 10 val. iš eilės mano mylimas žmogus rėkia nuo nepakeliamų skausmų. Beje aš ir esu išėjusi iš operacinės, kur mano vaikui atlikinėjo specialias procedūras. Jai skaudėjo, ji šaukė. Verkėm abi, o galiausiai aš išėjau. Beje medikai mane buvo perspėje, kad neatlaikysiu. Jie buvo teisūs. Nors nežinau. Gal vyrai atsparesni tokiems dalykams? Gal jiems visai smagu ir smalsu matyti ir girdėti savo mylimos moters šauksmus. Gal. beje, ar nors vienas vyras nuvarytas buvo prievarta? o moteris turi pasirinkima pastojus nebegimdyt? tai kodel leista vyrui uztaisius ta vaikuti nusimuilinti nui galutines dalies...mat jiems sunku tai matyt, o mamai nesunku pagimdyt... siaubas, ir kodel taip traumuojami vargseliai vyriskiai QUOTE(Nik@ @ 2008 11 17, 15:03) beje, ar nors vienas vyras nuvarytas buvo prievarta? o moteris turi pasirinkima pastojus nebegimdyt? tai kodel leista vyrui uztaisius ta vaikuti nusimuilinti nui galutines dalies...mat jiems sunku tai matyt, o mamai nesunku pagimdyt... siaubas, ir kodel taip traumuojami vargseliai vyriskiai Matote, jei būtų galima prognozuoti gimdymo eigą ir tam iš anksto pasiruošti, tuomet gal, bet toli gražu ne visos taip lengvai, kaip jūs išsisuka. Vyrų prievarta nevaro. Tuo tikiu. Bet esama situacija rodo, jog tai jau patampa mada, ilgai nesvarstant kaip jausis žmogus matydamas mylimojo kančias ir dargi negalėdamas jų sumažinti. Ir nelabai man suprantamas vyrų kaltinimas dėl to, jog moteriai reikia gimdyti. Na, kodėl jis turi jausti kaltę dėl to, dėl ko nėra atsakingas. Pasak visų dėsnių - vaiko pradėjimui reikia abiejų, tai du ir dalyvauja. Tie patys dėsniai patvarkė taip, kad gimdimui pakanka tik moters. Viskas labai paprasta ir teisinga.
Vyro dalyvavimas gimdyme man buvo svarbus- tai buvo didžiulė parama man svarbiu momentu. Manau, kad mylimo žmogaus buvimas šalia suteikia ramybę, pasitikėjimą savimi ...Gimdymas susideda iš 3 etapų: kaklelio atsidarymo, kuris trunka iki 24 val, išvarymo kai gimsta kūdikis ir placentos užgimimo. Vyro buvimas su savo moterimi yra labai svarbus būtent pirmuoju etapu( čia reikės ir pajuokaut, ir masažuot, ir apkabint ir nuramint, ir suteikti jėgų t.t.), o paskui jei jau yra jautresnis - tai kaip ir gali už durų plaukti...Beje vaiko užgimo momentu jei jis bus prie žmonos galvos , o ne prie kojų -tai jokių baisybių nepatirs.
Manau kad jei pora artima- tai bus nesunku susiderinti buvimą kartu jiems abiems svarbiu laikotarpiu
Salve123, mano pavyzdys toks koks yra-ir pasakykite man, kokia vaikui gali būti pareiga išgelbėti kitam vaikui gyvybę
Aš esu neišėjusi iš procedūrų, kuriose mano vaikas klykė, buvo daug kraujo(aš jo bijau) ir medikai mane varė lauk Dar: manau remiantis vien mada žmogaus į gimdyklą nenuvarysi Manau paprasta ir teisinga kai pora tarpusavyje susitaria kas ir kaip vyks, nenori vyras būt gimdyme-tai ir nereikia; nenori moteris jo matyt gimdymo metu-taip pat nereikia; o jei norai abiejų sutampa-tada aplamai kam tokios temos reikalingos QUOTE(salve123 @ 2008 11 17, 22:03) beje, net negalėdama padėti ir matydama vaiko kančias, motina būna su juo... vaikas karšina tokiu momentu tėvus...ir dar daug pavyzdžių... tik kaip minėjau tai priklauso nuo abiejų dalyvaujančių pusių vidinio nusistatymo, supratimo ir pan.
Sunu gimdziau viena,nenorejau kad vyras visa tai matytu,(O klydau) dukryte gimdziau kartu su vyru ir tuo labai dziaugiuosi,padejo jis man tikrai daug,tiek fiziskai tiek moraliskai
Is pradziu vyras buvo grieztai nusistates, kad jokiu budu nedalyvaus gimdyme, taciau viskas isejo siek tiek kitaip
Niekad neskaiciau "teciu skilties" , ne mano darzas; bet ilindau ieskodama VYRU nuomones apie dalyvavima gimdyme. Nusivyliau.... nes nuomones moteru; nors ne "teciu skiltyje" tokiu temu pilna....
Gimstant dukrytei vyras dalyvavo gimdyme ir labai padėjo, sekantį kartą sakė taip pat dalyvaus. O kad dalyvaus gimdyme buvo nusprendęs ir kalbėjo apie tai nuo mūsų draugystės pradžios.
O tie kas bijo, siūlyčiau palankyti kursus, pasidomėti apie gimdymo eigą, galu gale pažiurėti filmų ir nuspręsti ar tai Jūsų nosiai... O šiaip gi nebūtina būti iki galo, galima tik sarėmiu metu palaikyti žmonai/draugei kompaniją... Nes kol atsiverinėja gimdos kaklelis personalas tikrai nesėdi šalia lovos ir nerimo - užeina karts nuo karto. O tokiu metu sėdėti vienai gimdykloje ir laukti gimdymo tikrai nieko įdomaus QUOTE(miljak @ 2009 01 15, 14:21) ir man rupejo teciu nuomones Kiek tėčių norėtum pasikviest į gimdymą?...saviškio nuomonės ir norų nepakanka?...
Ka gi matau moteriskes nusivylusios, kad vuru nuomones cia nera sia tema.
Galiu kazkiek pasidalinti iformacija, kuria teko paciam girdeti. Vieni vyrai nori dalyvauti, ir jaucia pareiga palaikyti savo mylima zmogu. Kiti kategoriskai nenori, nes jiems tai atrodo kazkas baisaus. Nuomone is tu vyru, kurie mate ir buvo per gimdyma salia: vieni dziaugiasi, net verkia, kaip kad anksciau cia moteris pasidziauge. (p.s. moteriskems kurios prie to pasakymo prikibo, ji nepasake, kad vyro asaros buvo svarbesnes nei gimes vaikelis, tiesiog atsake i tema nesipletodama apie asmenines savijautas aplamai, paminetas buvo trumpas momentas, kuris jai suteke papildomo dziaugsmo. Zmogus myli, o kazkas ryskiai pavydi.) kiti pasislyksti visu procesu ir ilga laika negali normaliai myletis su zmona. Tai tiek teko girdeti... Mano asmenine nuomone: Palaikyti mylima moteri ir pasitikti vaikeli kartu yra labai grazu ir pagirtina, nuo to ir prasideda tevyste tik vaikui gimus. Tik sunku atsakyti ar esu toks stiprus, buti salia ir negaleti padaryti nieko, tam kad maziau skausmo matyciau mylimo zmogaus veide. Mano pacio noras daug itakojamas butu ir mylimosios noro, ar reikalingas salia, ar lengviau kai manes nebus salia, nes manau apie vyro dalyvavima moterys ir turi savo noru.
maniskis nedalyvao ,tai tik i gimdykla spejo ... tai taip tpfu sako gerai atrodai dar 10 gali gimdyt ,vot sianakt yra ta nakktis kai gimdziau as jau issiskyrus ir aciu dievui ,bet nuo tokiu vyru ,ir aciu dievui nedalyvavo jis gimdyme... bet dabartinis nori ir as noriu kad jis butu kartu.,,,
Jei tik išeis aš būtinai dalyvausiu
Labas
Pabusiu tecio advokate
Sudalyvavo mano vyriškis gimdyme.Antrame gimdyme tikrai nedalyvaus
QUOTE(_Remigijus_ @ 2009 01 15, 23:05) . Tik sunku atsakyti ar esu toks stiprus, buti salia ir negaleti padaryti nieko, tam kad maziau skausmo matyciau mylimo zmogaus veide. kaip tik todel as ir nedalyvavau. nors pasirengimo kursuose ir buvau, bet jie man niekuo nepagelbejo ir stiprybes neatsirado. Kadangi spaudimo man nieks nedare, apsisprendziau nedalyvaut.
Man vyras per gimdyma labai pagelbejo, nes kai gimdziau buvo tik viena akusere, i vyras buvo antrasis akuseris, truko tik balto chalato
Pilna ta zodzio prasme, jis nedalyvavo gimdyme, o priiminejo gimdyma.
Mano vyras dalyvavo abieju vaikuciu gymime
jo ziuriu vyru nuomoniu cia daug
maniskis dalyvavo visuose gimdymose
Man taip pat tai buvo didele didele parama, kai vyras buvo salia
QUOTE(SArnas @ 2009 08 22, 15:18) o vyras turi buti vyru ir daryti taip kaip prasomas Aš negalėsiu gyventi visuomenėje, kurioje tokia nuomonė taps vyraujanti..
mano vyras nedalyvavo.. bet buvo gerai ir be jo, nes nelb norejau akd tai matytu..
aš irgi manau, kad gimdymas ne vyrų reikalas
dziaugiuosi,kad vyras dalyvavo gimdyme,nes reikejo ne tik moralinio palaikymo,bet ir fizines pagalbos
o tos moterys,kurios sako,kad vyrams nereikia to matyt,mano manymu laaabai labai klysta |