jolanda_LT
2008 11 10, 11:57
Sveikos mamytes, musu atvejis gana neiprastas. Mano vyresnelei 5 metukai. Ji gana emocionali, nervinga, bet begalo mylinti. Taigi, gana daznai pagaunu ja trinantis. Kaip tai paaiskinti... Pries miega lovoje pagaunu ja besitrinancia. Buna, kad susukta antklode tarp kojyciu, o buna tiesiog visa isitempusi, rankytes padetos po pilvuku ir juda uzpakaliuku. Kartais toks vaizdas, kad gaudo super jausma. Pradzioj manem kad jai niezulys koks, bet kuo toliau tuo labiau isitikinam, kad tai psichologines problemos. Gal kas isgyveno panasu atveji? Prasau pasidalinkite! Beja uzsirasem pas psichoterapeuta. J
Sandriuks1
2008 11 10, 20:42
Maniskis irgi kisa rankas i kelnes.Man,tai labai nepatinka,bet pas ji isvarza yra kapselyje ir kirksnyje,tai kartais,tik subaru,kartais moralizuoju,kad negrazu,kad pirstukai nukris ir etc.,bet kas jam,juk malonumas,tai taip ir kariauju,tikiuosi,kad po operacijos viskas praeis,nes siaip,tai nuo tokiu dalyku nepabegsi.Kol vaikas nesuvokia seksualumo esmes. O cia JAV,tai amerikieciu seimose normalus dalykas,net ir mokykloj esu macius,kaip 6meciai rankas sukise i kelnes,tevai stovi salia ir niekam niekas netrukdo  ,atseit tai savotiska vaiko saviraiska,man tai kazkaip tokie dalykai nelabai.Manau,kad reiktu su dukra pasikalbet,jei imanoma.
jolanda_LT
2008 11 11, 10:13
Na, be abejo su dukra snekam apie tai, ji vis pazada nebedaryti taip, bet matyt saves nenugali niekaip. Blogiausia, kad niekaip neissiaiskinam kas tai... Galiausiai, eisim pas psichologa. Dekui
QUOTE(jolanda_LT @ 2008 11 11, 09:13) Na, be abejo su dukra snekam apie tai, ji vis pazada nebedaryti taip, bet matyt saves nenugali niekaip. Blogiausia, kad niekaip neissiaiskinam kas tai... Galiausiai, eisim pas psichologa. Dekui vaiku masturbacija.....
jolanda_LT
2008 11 12, 10:27
Sito irgi neatmetu ir nesigasdinu. Tik ar tai isaugs, ar i tai nereikia kreipti demesio?
Na man tokia informacija dar nelabai aktuali, tai gerai ir neprisimenu, bet man atrodo, kad kažkokioj psichologijos knygoj skaičiau, kad vaiko už masturbaciją nereikia barti ar gėdinti, nes tada vaikui atsiranda kompleksai kurie vėliau išlenda lytiniame gyvenime. Žmogus gėdijasi savo kūno, negali pilnai mėgautis sexo teikiamais malonumais. Vaikas turi pažinti savo kūną.. Žodžiu negaliu garantuoti už savo žodžius, bet aš tai gerai apgalvočiau ir paieškočiau kokios info kaip geriau tokiais atvejais elgtis
QUOTE(JO/NE @ 2008 11 19, 22:52) Na man tokia informacija dar nelabai aktuali, tai gerai ir neprisimenu, bet man atrodo, kad kažkokioj psichologijos knygoj skaičiau, kad vaiko už masturbaciją nereikia barti ar gėdinti, nes tada vaikui atsiranda kompleksai kurie vėliau išlenda lytiniame gyvenime. Žmogus gėdijasi savo kūno, negali pilnai mėgautis sexo teikiamais malonumais. Vaikas turi pažinti savo kūną.. Žodžiu negaliu garantuoti už savo žodžius, bet aš tai gerai apgalvočiau ir paieškočiau kokios info kaip geriau tokiais atvejais elgtis  Na, berods Zygmunto Froido teorijose kazkas panasaus... Siaip patariu isigyti knyga apie Vaiko Raida .. labai gera psichologine knyga ir yradaug dalyku apie si iproti ir pan. tik autores pavardes neprisimenu
Jolanda, o gal pas dukryte yra kirmeliuku? Nes spalinukes miegant islenda ir kutena. Paprastai tada vaikai kasosi. Na kad ir kas ten jums, linkiu kuo greiciau issiaiskinti
QUOTE(Domke @ 2008 11 21, 01:34) Na, berods Zygmunto Froido teorijose kazkas panasaus... Siaip patariu isigyti knyga apie Vaiko Raida .. labai gera psichologine knyga ir yradaug dalyku apie si iproti ir pan. tik autores pavardes neprisimenu  oi kaip fainai būtų jei pavardę "atgamintumėt"
Pasišiaušęs
2008 11 23, 22:46
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 11 11, 15:34) vaiku masturbacija.....  5 metų
laumele
2008 11 24, 19:47
as tik prisimenu , kad skaiciau jog vaiku negalima migdyti pliku . reiktu su pizama. nes vaikai linke save tyrineti ir ''grabinetis ''.o kai aprengti pizaminem kelnytem tai jau siokia tokia kliutis .
gluosnis
2008 11 24, 20:27
vaikui truksta fizinio kontakto su tevais
QUOTE(Avocetė @ 2008 11 23, 23:46) 5 metų  Na taip, 5m. Sveika atvykus į realų pasaulį Papildyta:QUOTE(gluosnis @ 2008 11 24, 21:27) vaikui truksta fizinio kontakto su tevais  Galima priežastis, bet nebūtinai taip  .
gluosnis
2008 11 26, 15:58
QUOTE(JO/NE @ 2008 11 26, 16:43) Na taip, 5m. Sveika atvykus į realų pasaulį Papildyta:Galima priežastis, bet nebūtinai taip  . jei jums geda buti su ja nuogoms kartu vonioje, pirty, lovoje ar dar kur, manote, kad ji jau per didele ir tikriausiai del visokiu savo baimiu ir jos teva arti jos neprisileidziate...jei jus gedijates naturaliu normaliu dalyku, visur matote iskrypimus...  tai ka jai lieka daryti? ji kol kas tos gedos nesupranta ir daro taip nes nori gyventi, nori pazinti save ir savo kuna...
Pasišiaušęs
2008 11 26, 16:57
QUOTE(JO/NE @ 2008 11 26, 15:43) Na taip, 5m. Sveika atvykus į realų pasaulį Papildyta:Galima priežastis, bet nebūtinai taip  .  o varge. Daržely kalba jau apie seksą  gerai dar apie masturbaciją pokalbiai nevyksta  o gal...
QUOTE(gluosnis @ 2008 11 26, 16:58) jei jums geda buti su ja nuogoms kartu vonioje, pirty, lovoje ar dar kur, manote, kad ji jau per didele ir tikriausiai del visokiu savo baimiu ir jos teva arti jos neprisileidziate...jei jus gedijates naturaliu normaliu dalyku, visur matote iskrypimus...  tai ka jai lieka daryti? ji kol kas tos gedos nesupranta ir daro taip nes nori gyventi, nori pazinti save ir savo kuna...   tai kad negėda, siūlau pasiskaityt kitus mano pasisakymus, įskaitant ir kitas panašias temas  Ir nematau aš čia jokio iškrypimo, į viską žiūriu natūraliai  Skaičiau tik kelias vaikų psichologijos knygas, todėl toli gražu nevaidinu žinovės, bet žinau, kad natūralu, jog tokio amžiaus vaikai domisi savo kūnu Papildyta:QUOTE(Avocetė @ 2008 11 26, 17:57)  o varge. Daržely kalba jau apie seksą  gerai dar apie masturbaciją pokalbiai nevyksta  o gal...  jei vaikas kažko paklausia, būtinai atsakau ir nemeluoju. Toks mano požiūris į vaiko auklėjimą ir jokios diskusijos to nepakeis P.S. bet aš galvoju, gal jūs neteisingai supratot mano repliką "na taip, nuo 5m., sveika atvykus į realų pasaulį", kad taip audringai sureagavot Aš neteigiu, kad tai yra blogai ar gerai, nesmerkiu ir neteisinu. Tiesiog noriu pasakyt, kad REALYBĖJE YRA TOKIO AMŽIAUS VAIKŲ KURIE DĖL VIENOKIŲ AR KITOKIŲ PRIEŽASČIŲ MASTURBUOJASI juk negalime teigti, kad tai ko mes nematome- neegzistuoja Ir beje pačioje diskusijos pradžioje jei teisingai supratau konkrečiai apie masturbaciją ir nekalbama, iškelta netgi mintis apie spalines
Gintaro lašas
2009 03 26, 13:23
Mano panelė taip darė jau nuo 9-10 mėn. Darėm tyrimus dėl kirminukų - nėra. Teko kreiptis į neurologus. Gydytoja pasiklausė manęs, paprašė parodyti, kaip ji tai daro. Paaiškinau, šiek tiek parodžiau. Diagnozė - kūdikių masturbacija. Dienos metu liepė nukreipinėti visais įmanomais būdais - jos mėgstamais žaidimais, dar kuo nors sudominti. Taip pat liepė kuo greičiau nupratinti nuo sauskelnių. Ir nuramino, kad vėlesniam lytiniam gyvenimui tai įtakos visai neturės. Tiesiog auginame labai jautrų, į savianalizę linkusį vaiką. Dabar mergina tik prieš miegelį taip daro. Kiek teko pastebėti, jeigu būna daugiau nuvargusi, tai ir nereikia užsiiminėti "papildoma veikla" lovoje, labai greitai užmiega. Na, o jei atsigula dar nenorėdama miegelio - tenka eilėraštukus deklamuoti, daineles dainuoti. Ji pati irgi sėkmingai prisijungia - ir pamiršta.
QUOTE(jolanda_LT @ 2008 11 10, 12:57) Sveikos mamytes, musu atvejis gana neiprastas. Mano vyresnelei 5 metukai. Ji gana emocionali, nervinga, bet begalo mylinti. Taigi, gana daznai pagaunu ja trinantis. Kaip tai paaiskinti... Pries miega lovoje pagaunu ja besitrinancia. Buna, kad susukta antklode tarp kojyciu, o buna tiesiog visa isitempusi, rankytes padetos po pilvuku ir juda uzpakaliuku. Kartais toks vaizdas, kad gaudo super jausma. Pradzioj manem kad jai niezulys koks, bet kuo toliau tuo labiau isitikinam, kad tai psichologines problemos. Gal kas isgyveno panasu atveji? Prasau pasidalinkite! Beja uzsirasem pas psichoterapeuta. Panasius dalikelius daro labai labai jautrus, alergiski vaikai. Gali buti kad neteisingai laikotes higienos- galbut per daug naudojate muilo ar kitu issausinanciu priemoniu.. Kol neiaugo i samone kaip iprotis kreipkites i mergaiciu ginekologe.. Jei domintu galeciau ir daugiau parasyt Papildyta:Negalima jokiu budu barti, gediti, tik nukreipti demesi i koki nors uzsiemima ar pasikalbeti kokia idomia jai tema. Gyd aiskino kad pradzia- galbut niezti, persti.. o jautrus vaikuciai tai jaucia daug smarkiau nei kiti vaikai, tik nemoka vaikai to paaiskinti, to pasekoj pradeda trinti kojytes ir betrindami pasieke tolimesnius rezultatus ir pripratima.. Issiaiskinti problema butina nes ateitija tures daug sveikatos beduciu..
Gintaro lašas
2009 03 30, 18:51
Mane tai tikrai domintų, nes jau atsibodo jos tie stenėjimai iki gyvo kaulo.  Su higiena - tai viskas tvarkoje, sauskelnių nebenešiojame, prausiamės reguliariai, o ir muilo per daug nenaudojame...
QUOTE(Vitalija_Kas @ 2009 03 30, 19:51) Mane tai tikrai domintų, nes jau atsibodo jos tie stenėjimai iki gyvo kaulo.  Su higiena - tai viskas tvarkoje, sauskelnių nebenešiojame, prausiamės reguliariai, o ir muilo per daug nenaudojame... Mergaitem taip buna: netinkama higiena kirminiukai silpnas imunitetas padidejas jautrumas dirgikliams gauta daug antibijotiku alergines reakcijos ir dar t.t. O tik veliau pasekme iprotis... net slapintis nori-persti jau vaikai pradeda trint kojytes, reikia paklaus gal i toletuka nori .. nueina atsilieka ir ziurek jau viskas linksmas lyg nieko nebuvo.. Dar net nuo aplinkos priklauso jei sisiukas-kazkas gedingo.. vaikutis gedysis sakytis kad kazkas jam ten negerai, ar net rodyti.. o ten pasitikrinti ar viskas normalei mergaitem ipatingai butina kartas nuo karto.. Vitalija_Kas, as jums asmenine zinute nusiunciau.. tik nezinau kaip pasiseke.. nes tai dariau pirma karta
Gintaro lašas
2009 04 01, 13:30
QUOTE(Sanita @ 2009 04 01, 12:15) Mergaitem taip buna: netinkama higiena kirminiukai silpnas imunitetas padidejas jautrumas dirgikliams gauta daug antibijotiku alergines reakcijos ir dar t.t. O tik veliau pasekme iprotis... net slapintis nori-persti jau vaikai pradeda trint kojytes, reikia paklaus gal i toletuka nori .. nueina atsilieka ir ziurek jau viskas linksmas lyg nieko nebuvo.. Dar net nuo aplinkos priklauso jei sisiukas-kazkas gedingo.. vaikutis gedysis sakytis kad kazkas jam ten negerai, ar net rodyti.. o ten pasitikrinti ar viskas normalei mergaitem ipatingai butina kartas nuo karto.. Vitalija_Kas, as jums asmenine zinute nusiunciau.. tik nezinau kaip pasiseke.. nes tai dariau pirma karta  Ačiū, žinutę gavau ir atsakymą parašiau. Pasinaudosiu kaip kuriais patarimais. Spėju, kad gali būti jautri kažkokiems dirgikliams, nes ne visus maisto produktus toleruoja, o be to aplamai su oda turim bėdų - nepaprastai sausa. Šiuo metu tepamės kedrų riešutų aliejumi (išbandyta visa krūva kremukų, tepaliukų, aliejukų - niekas nepadėjo), tai nežymus pagerėjimas matyti.
QUOTE(Vitalija_Kas @ 2009 04 01, 14:30) Ačiū, žinutę gavau ir atsakymą parašiau. Pasinaudosiu kaip kuriais patarimais. Spėju, kad gali būti jautri kažkokiems dirgikliams, nes ne visus maisto produktus toleruoja, o be to aplamai su oda turim bėdų - nepaprastai sausa. Šiuo metu tepamės kedrų riešutų aliejumi (išbandyta visa krūva kremukų, tepaliukų, aliejukų - niekas nepadėjo), tai nežymus pagerėjimas matyti. Musiske labai daug kam alergiska, gyditoja (alergologe) rekomendavo maudant ipilti i vandeni kelis lasus medicininio aliejau, ir lakisiaus nuoviras labai gerai, po to istepti visa kuneli Basalio tepaliuku jis pigesnis nei kiti, buna vaistinese kur gaminami vaistai
vaižgantė
2009 04 03, 20:10
Esu linkus pritarti gluosniui, kad kuo mažiau vaikas gauna iš tėvų dėmesio, tuo labiau nukreipia dėmesį pats į save. Auginu tris vaikus, bet nė vienas neturėjo tokių problemų. Pamenu, vyriausias sūnus vienu metu buvo pradėjęs trintis, apžiūrėjau- pasirodo, jam apyvarpė normaliai neatsismaukia, ten prisikaupia smegmos ir jam niežti, todėl ir trinasi. Nukeliavom pas chirurgą, papjaustė truputį ir bėda pasibaigė...
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 03, 21:10) Esu linkus pritarti gluosniui, kad kuo mažiau vaikas gauna iš tėvų dėmesio, tuo labiau nukreipia dėmesį pats į save. Auginu tris vaikus, bet nė vienas neturėjo tokių problemų. Pamenu, vyriausias sūnus vienu metu buvo pradėjęs trintis, apžiūrėjau- pasirodo, jam apyvarpė normaliai neatsismaukia, ten prisikaupia smegmos ir jam niežti, todėl ir trinasi. Nukeliavom pas chirurgą, papjaustė truputį ir bėda pasibaigė... Va butent dazniausia problema ir buna kas nors grauze, degina.... o ne demesio stoka Juk ir jus turejot pradzia problemeles bet laiku ja atrade isvenget tolimesniu beduciu.. Manoji labai alergiska, jos odele smarkei issausedavo-perstedavo, parausdavo.. ilgaiiiii ieskojau priezasties, kiek visokiu patarimu  Tepaliuku, aliejuku ir t.t. kol suradom mums tinkamas priemones ir nieko lyg nebuve.. manau nebepasikartos. Taip nuo demesio stokos- gali taip buti, bet tokia mamyte ar seima net nepastebetu sio reiskinio.
vaižgantė
2009 04 04, 13:55
Sanita, čia ne gluosnis ir ne aš išgalvojau- tam pritaria ir psichologai, kad masturbuojasi būtent vaikai, kuriems trūksta dėmesio... Visgi yra du skirtingi dalykai, kai krapštomasi dėl alergiškos odos ar kažkokių panašių dalykų ir kai yra masturbuojamasi.
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 04, 14:55) Sanita, čia ne gluosnis ir ne aš išgalvojau- tam pritaria ir psichologai, kad masturbuojasi būtent vaikai, kuriems trūksta dėmesio... Visgi yra du skirtingi dalykai, kai krapštomasi dėl alergiškos odos ar kažkokių panašių dalykų ir kai yra masturbuojamasi. QUOTE jei jums geda buti su ja nuogoms kartu vonioje, pirty, lovoje ar dar kur, manote, kad ji jau per didele ir tikriausiai del visokiu savo baimiu ir jos teva arti jos neprisileidziate...jei jus gedijates naturaliu normaliu dalyku, visur matote iskrypimus... tai ka jai lieka daryti? ji kol kas tos gedos nesupranta ir daro taip nes nori gyventi, nori pazinti save ir savo kuna... Perskaiciau dar karteli ka raso Gluosnis nu viskas normaliai man cia atrodo bet prie ko cia masturbacija... Nu trina kojytes vaikai kai siusi nori ar dar kokios bedeles bet kad masturbuojasi.. kazkaip man vistiek atrodo pirma kazkokia beda o per ilgalaiki trynimasi ir atsiranda gal kiti pojuciai ir iprociai kai nedaziuri ar neranda priezasties... Zinoma buna visokiu seimineliu.. bet as niekad nelinkus blogiausiam  nu netekau zado
vaižgantė
2009 04 04, 14:40
QUOTE(Sanita @ 2009 04 04, 14:36) Perskaiciau dar karteli ka raso Gluosnis nu viskas normaliai man cia atrodo bet prie ko cia masturbacija... Nu trina kojytes vaikai kai siusi nori ar dar kokios bedeles bet kad masturbuojasi.. kazkaip man vistiek atrodo pirma kazkokia beda o per ilgalaiki trynimasi ir atsiranda gal kiti pojuciai ir iprociai kai nedaziuri ar neranda priezasties... Zinoma buna visokiu seimineliu.. bet as niekad nelinkus blogiausiam  nu netekau zado  Matau, kad dvi dukrytes turi, tai gal mergaitėms rečiau tokios "bėdos" būna nei berniukams...Aš saviškius labai stebėjau, kai augo...Dabar abu sūnūs paaugliai, taigi nebesidomiu tokiais dalykais...
Gintaro lašas
2009 04 07, 08:15
Kategoriškai prieštarauju mamytėms, kurios teigia, kad vaikas masturbuojasi dėl to, jog jam trūksta tėvų dėmesio. Aš jau rašiau, kad mano dukrytė pradėjo taip daryti neturėdama nei metų laiko. Pati ją visą laiką auginau, iki 13 mėn. maitinau MP. Visą laiką praleisdavom kartu, naktį miegodavo kartu su manimi, tėvelis irgi labai myli (man net kartais atrodo, kad daugiau nei mane  ). Senelio , močiučių (turi net 3) numylėtinė. Tai kaip čia dabar to dėmesio trūksta?! Iš tiesų, rimtos problemos su odele (nepaprastai išsausėjusi, alergiška), dukrytei dažnai buvo užkietėję viduriukai nuo pat gimimo dienos - tai ir galėjo iššaukti tokį jos elgesį. O diagnozę, kad tai kūdikių masturbacija nustatė vaikų neurologai KMUK. Tiesą pasakius, net nežinau kaip, bet pati nustojo trinti kojeles ir stenėti - matyt, suradom tinkamiausias kūno priežiūros priemones - ir jau nebedirgina. Labai tuo džiaugiuosi.  Tikiuosi, kad tai nebeatsinaujins.
Na, mums irgi panasiai yra. Oda labai jautri, sausa ir trinasi paprastai nusipraususi tik. Tai pakeitem odos prieziuros priemones, lyg ir nustojo, bet buna, kad sypsosi, ziuri i mane ir sako "kad biski pasimuliavosiu". As jos negedinu, nebaru, o stengiuosi demesi nukreipti greit i ka nors kita.
InJe*kcija
2009 04 10, 22:08
QUOTE(Sanita @ 2009 04 01, 12:15) Mergaitem taip buna: netinkama higiena kirminiukai silpnas imunitetas padidejas jautrumas dirgikliams gauta daug antibijotiku alergines reakcijos ir dar t.t. O tik veliau pasekme iprotis... net slapintis nori-persti jau vaikai pradeda trint kojytes, reikia paklaus gal i toletuka nori .. nueina atsilieka ir ziurek jau viskas linksmas lyg nieko nebuvo.. Dar net nuo aplinkos priklauso jei sisiukas-kazkas gedingo.. vaikutis gedysis sakytis kad kazkas jam ten negerai, ar net rodyti.. o ten pasitikrinti ar viskas normalei mergaitem ipatingai butina kartas nuo karto.. Vitalija_Kas, as jums asmenine zinute nusiunciau.. tik nezinau kaip pasiseke.. nes tai dariau pirma karta  nei higiena, nei imunitetas nei dar kas - elementari masturbacija. Mergaite tiesigo jaucia malonuma, nepatirtus pojucius. Isaugs, nemanau, kad verta kreiptis i psichologa
Borderline
2009 04 10, 22:36
mano mazas tai nesibasturbuoja, o ciupinejasi, zaidzia su savo peliuku, tampo. trumpai leidziu pasityrineti o po to nukreipiu demesi kuo nors. beje jis ir mano krutine, ir uzpakaliu domisi, irgi parodau, paaiskinu kas kur kaip. buna kai matau kad jam nuobodu pradeda nevalingai zaisti su peliuku, tada jau aprengiu ir uzimu. bet kartais leidziu, nieko nesakau nes jis tai daro tik budamas nuogas ir jam didziausia laime bunant nuogam lakstyti, pasiraivyti, jis man dar ir pasako, nurenk, noriu buti nuogas. tai ir nurengiu, gera ziuret kai vaikui gera. esu tvirtai isitikinus kad butina leisti vaikui tyrineti savo kuna. bet jei matyciau kad is tikruju masturbuojasi (kad steni ir pan.) tai sunerimciau...ta prasme, tai jau kaip ir uzsiemimas, budas patirti malonuma...manau jei tai daznai buna tai kazkas netvarkoj tevu ir vaiku santykiuose. man atrodo gal tikrai truksta fizinio kontakto su tevais, issidukti beje pas mus kazkaip labai daug fiziniu kontaktu seimoj, tiek as tiek vyras l. daznai vaika lieciam glostom myluojam ir dukstam, sokam su juo, voliojames.
***JANINA***
2009 04 13, 20:12
mano sunelis kai atsigula miegoti,tai pradeda suptis (na linguoja).ir nezinau kaip atpratinti.gal kuri yra susidurusi su ta problemele.
vaižgantė
2009 04 13, 21:00
QUOTE(***JANINA*** @ 2009 04 13, 20:12) mano sunelis kai atsigula miegoti,tai pradeda suptis (na linguoja).ir nezinau kaip atpratinti.gal kuri yra susidurusi su ta problemele. O mamos dėmesio jis ar pakankamai gauna?
***JANINA***
2009 04 13, 21:13
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 13, 23:00) O mamos dėmesio jis ar pakankamai gauna? na mes visa diena praleidziam kartu,manau kad pakankamai.kai buvo maziukas tai zaisdavo mano plaukais, sukdavo sau aplink dena,pirstus,kakla.o suptis ismoko daug veliau.
Borderline
2009 04 15, 22:34
man atrodo supimasis nieko tokio ir su mamos demesiu nebutinai susijes. man kazkaip svieciasi kad cia gal kazkas su vaiko psichomotorika susije. tik neisivaizduoju kaip konkreciau issireikst. nu trumpai tariant tam tikras nusiraminimo, atsijungimo budas. vieni liecia plaukus, kiti dar kazka susigalvoja, va maniskis reikalauja kad duociau ranka, o ypac gerai veikia jei jo delna taip ritmiskai su nyksciu spaudineju  nu va...
putlute
2010 06 01, 00:08
bandysiu atgaivinti temą... ...noriu mažumėlę pasiguosti... susidūrėme ir mes su šiokia tokia problemėle: mano vyresnioji (4,8 m.) žaisdama vis kaišioja rūbus, žaislus sau tarp kojų, pasisiojusi užsikelia iki ausų kelnaites tiek, kad iš jų pasidaro stringai  kartais ir pasičiupinėja... nebaru, aiškinamės, kad nereikia taip daryti, nes nuo trynimosi parausta "puckė", ją skauda ir niežti. galvoju, kad dėmesio skiriu jai pakankamai, nes stengiamės ištrūkti kur nors pagastroliuoti abi be tėvo ir be sesės, o ir namie dalinamės darbais , kartu žaidžiam, kiek jau mažoji mano nemiegotoja leidžia. vyresnėlė labai gera mergaitė, bet gimus sesei pasidarė jautresnė, o ir aš pati nervingesnė tapau, nes mažoji dienomis beveik nemiega tai pavargstu... ir ant dičkės užrėkiu kartais... tai vat ir nežinau kas čia yra su ja, ar čia pagal amžių vaikui "priklauso" save maloninti, ar čia vis tik dėmesio trūksta...
Bonifacija
2010 06 01, 04:50
man tai panasu i nusiraminima tokiu budu. o vat mano kaip nusiramina, kad netinka jokie nekreipk demesio. ji krapsto BAMBA. nu kaip kiti vaikai tarpkoji, taip maniske bamba. kiekviena karta, kai susijaudina, nervinasi ar bijo, dar pries miega buna pakrapsto. nekreipt demesio negaliu, nes ji nukrapsto iki raudonumo, o paskui skundziasi, kad skauda. Galiausiai ten yra viskas atvira ir uznesti kokia bakterija labai paprasta. nes kasdien kapstosi smely lauke ir vel gi bamba pakrapsto. bandziau klijuoti pleistra, bet vistiek dasikrapsto. dabar jau skundziasi, kad skauda pilvuka.
|
|