Kiek mokat Vilniuje valandinei auklei už vieną ar du vaikus, esu visai pasimetusi tarp kainų
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 04, 14:37) Kiek mokat Vilniuje valandinei auklei už vieną ar du vaikus, esu visai pasimetusi tarp kainų tikrai per daug. As turiu aukle zinoma ne valandine, o pastovia bet moku 1200 i menesi, buna 10 val per diena, daro man valgyt, patvarko namus, su vaikais eina i lauka, na ir padeda paziureti ( as pati namie) Dabar gi krize !!!! pilna zmoniu norinciu dirbti.
as turiu auklyte, kuri priziuri vaika tik ligos atveju, moku 6lt/val, jei vaikas neserga moku i men 500 lt
vilnius QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 14:25) tikrai per daug. As turiu aukle zinoma ne valandine, o pastovia bet moku 1200 i menesi, buna 10 val per diena, daro man valgyt, patvarko namus, su vaikais eina i lauka, na ir padeda paziureti ( as pati namie) Dabar gi krize !!!! pilna zmoniu norinciu dirbti. Sorry už QUOTE(Eligint @ 2009 03 04, 16:28) Sorry už logiskai mastant, ji buna su vaikais, kol aukle daro valgyt ir apsitvarko, nes nemanau, kad imanoma tuo pat metu viska daryti, todel kazkas buna su vaikais, kazkas valgyt daro QUOTE(Viliana @ 2009 03 04, 16:36) logiskai mastant, ji buna su vaikais, kol aukle daro valgyt ir apsitvarko, nes nemanau, kad imanoma tuo pat metu viska daryti, todel kazkas buna su vaikais, kazkas valgyt daro na stai ir atsakymas pabandykit 9 menesius nakti keltis po min 6 max 20 kartu ir tada pakalbesim kiek dar uztenka jegu ir noro ka nors veikti Papildyta: QUOTE(Eligint @ 2009 03 04, 16:51) tai vat tame ir beda kad kai vaikas miega as turiu kartu miegoti papa ikisus, nes kitaip miega 20 min...gerai dar kad kitas savarankiskesnis.....va dabar istraukiau papa ir palikau viena, geriu arbata ir bendrauju cia, bet tuoj reiks lekti pas vaika, nes baigsis tos 20 min kurias jis ramiai pamiega vienas QUOTE(pacankike @ 2009 03 04, 16:34) Bet dar viena parašė ir užsiprašė panašiai ir mat per brangu su mikriuku atvažiuot, kai supratau ir jį apmokėt reiktų. Gerai jeigu 1 val suprantu neapsimoka, gaus 11lt iš jų 6 mikriukui, bet juk kai vaikas serga juk samdytumėm visai dienai t.y 10val už kurias gautų 111lt ir gėdos reik turėt dar už mikriuką prašyt. Man irgi į darbą reik važiuot, bet darbdavio neprašau kad prie atlyginimo pridėtų transporto išlaidas. Kažkaip visi žmonės važinėjasi į darbus savo pinigais, tik auklės turi madą, kad apmokėt kelionę. Galvoju tikrai čia yra išsidirbinėjimas, gal dar iki jų krizė neatėjo, bet kai ateis vėl viskas sugrįš į senas vėžes.
labuka
Noriu paklaust kas turit valandines aukles ir pvz. samdot studentes. Kiek mokat? Jei dirba laisvu nuo paskaitu metu. Kaip tariates? Ar sakot kad darbas yra darbas ir dirba kada jums paranku ar derinates prie aukles paskaitu grafiko?
dar vis nesulaukiau atsakymo i savo klausima tia pakartosiu - jei auklei mokam i menesi 1200 uz 10 darbo valandu per diena, tai gaunasi mazdaug 6 lt uz valanda, kiek reiktu moketi uz papildoma laika (po darbo ir savaitgaliais) ?Ar 8 Lt/val normaliai? ir dar norejau paklausti - o kaip jus su atostogom darot? man kazkaip nesinoretu moketi visa suma uz realiai nedirbama laika....ar puse sumos butu normaliai?
Papildyta: ir dar klausimas, jusu nuomones tiesiog noriu. Turejau cia siandine tokia visai faina moteriske, viskas butu gerai, bet uzsimane kad as jai mokeciau kiekviena diena...nu man taip keista pasidare QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 22:20) dar vis nesulaukiau atsakymo i savo klausima tia pakartosiu - jei auklei mokam i menesi 1200 uz 10 darbo valandu per diena, tai gaunasi mazdaug 6 lt uz valanda, kiek reiktu moketi uz papildoma laika (po darbo ir savaitgaliais) ?Ar 8 Lt/val normaliai? ir dar norejau paklausti - o kaip jus su atostogom darot? man kazkaip nesinoretu moketi visa suma uz realiai nedirbama laika....ar puse sumos butu normaliai? Papildyta: ir dar klausimas, jusu nuomones tiesiog noriu. Turejau cia siandine tokia visai faina moteriske, viskas butu gerai, bet uzsimane kad as jai mokeciau kiekviena diena...nu man taip keista pasidare Turėjau aš senai patirties (kol vaikai buvo maži ir samdžiau kiekvieną dieną auklę) kai prašė, kad mokėčiau kiekvieną dieną. Sakė kad sunku reik vaikui valgyt pirkt ir t.t. bet tada atsakomybės pas žmogų mažiau, gal man toks žmogus pasitaikė, bet kiekvieną dieną bijojau ar rytoj ateis. Vis ateidavo kol vieną dieną neatėjo ir dingo dviem savaitėm. Pasirodo serga šizofrenija ir gulėjo ligoninėj, bet nematė reikalo anksčiau pranešt. Ir iš vis aš ja nusivyliau kaip žmogumi labai. QUOTE(Ginta. @ 2009 03 04, 18:34) Galvoju tikrai čia yra išsidirbinėjimas, gal dar iki jų krizė neatėjo, bet kai ateis vėl viskas sugrįš į senas vėžes. Vienai mokėjau ir aš papildomai už tr., kitai tai buvo įskaičiuotą į atlyginimą. QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 22:20) dar vis nesulaukiau atsakymo i savo klausima tia pakartosiu - jei auklei mokam i menesi 1200 uz 10 darbo valandu per diena, tai gaunasi mazdaug 6 lt uz valanda, kiek reiktu moketi uz papildoma laika (po darbo ir savaitgaliais) ?Ar 8 Lt/val normaliai? ir dar norejau paklausti - o kaip jus su atostogom darot? man kazkaip nesinoretu moketi visa suma uz realiai nedirbama laika....ar puse sumos butu normaliai? Papildyta: ir dar klausimas, jusu nuomones tiesiog noriu. Turejau cia siandine tokia visai faina moteriske, viskas butu gerai, bet uzsimane kad as jai mokeciau kiekviena diena...nu man taip keista pasidare Aš už atostoginius nemokėjau..... ir man kažkaip keista kad kasdiena reik atsiskaityt už "paslaugas", aš mokėjau savaitės gale
tai vat man irgi keista....man tai sakau, iskart su alkoholiu asocijuojasi
QUOTE(AusraR @ 2009 03 05, 10:03) tai vat man irgi keista....man tai sakau, iskart su alkoholiu asocijuojasi A man dzin, gali but ir pats popiežius QUOTE(paggy_bundy @ 2009 03 04, 21:07) Noriu paklaust kas turit valandines aukles ir pvz. samdot studentes. Kiek mokat? Jei dirba laisvu nuo paskaitu metu. Kaip tariates? Ar sakot kad darbas yra darbas ir dirba kada jums paranku ar derinates prie aukles paskaitu grafiko? turiu auklę, kuri mokosi neakivaizdžiai. tai sesijos metu ji parūpino sau pamainą QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 21:20) ir dar klausimas, jusu nuomones tiesiog noriu. Turejau cia siandine tokia visai faina moteriske, viskas butu gerai, bet uzsimane kad as jai mokeciau kiekviena diena...nu man taip keista pasidare moku savaitės gale už 5 dienas.
Mano kaimynė auklei mokėjo kiekvieną dieną. Buvo susitarimas mokėti už valandas, o valandos kiekvieną dieną buvo nepastovios, tai abiem toks variantas tiko. Viskas baigėsi tuo, kad vieną vakarą auklė pasakė, kad susirado darbą ir rytoj nebeateis. O mamai kitą dieną irgi į darbą.....
Jei auklės darbo valandos pastovios ir atlyginimas už mėnesį, ne už valandas, tai kiekvieną dieną nemokėčiau, kas pusę mėnesio arba bent jau kas savaitę. QUOTE(AusraR @ 2009 03 05, 09:03) tai vat man irgi keista....man tai sakau, iskart su alkoholiu asocijuojasi Na, mes už atostogas mokam. Tiesiog patys taip nusprendėm Kai viduriniam buvo 2 metai buvom savaitei su vyru ištrūkę pailsėti į šiltus kraštus ir ji puikiai tvarkėsi namuose. Todėl ligos ar atostogų ar švenčių dienas mes apmokame ir kiekvieną mėnesį ji gauna sutartą sumą QUOTE(Ginta. @ 2009 03 04, 18:34) Bet dar viena parašė ir užsiprašė panašiai ir mat per brangu su mikriuku atvažiuot, kai supratau ir jį apmokėt reiktų. Gerai jeigu 1 val suprantu neapsimoka, gaus 11lt iš jų 6 mikriukui, bet juk kai vaikas serga juk samdytumėm visai dienai t.y 10val už kurias gautų 111lt ir gėdos reik turėt dar už mikriuką prašyt. Man irgi į darbą reik važiuot, bet darbdavio neprašau kad prie atlyginimo pridėtų transporto išlaidas. Kažkaip visi žmonės važinėjasi į darbus savo pinigais, tik auklės turi madą, kad apmokėt kelionę. Galvoju tikrai čia yra išsidirbinėjimas, gal dar iki jų krizė neatėjo, bet kai ateis vėl viskas sugrįš į senas vėžes. Labai taiklus komentaras Kai mes einame darbintis niekada neklausiau darbdavio ar į atlyginimą įskaičiuotas nuolatinis, mokestis už benziną ir pan. Už siūlomą algą įsivertiname patys: važiuoti reikės kilometrą ar trenktis su persėdimais 15 km.. Papildyta: QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 22:20) dar vis nesulaukiau atsakymo i savo klausima tia pakartosiu - jei auklei mokam i menesi 1200 uz 10 darbo valandu per diena, tai gaunasi mazdaug 6 lt uz valanda, kiek reiktu moketi uz papildoma laika (po darbo ir savaitgaliais) ?Ar 8 Lt/val normaliai? ir dar norejau paklausti - o kaip jus su atostogom darot? man kazkaip nesinoretu moketi visa suma uz realiai nedirbama laika....ar puse sumos butu normaliai? Papildyta: ir dar klausimas, jusu nuomones tiesiog noriu. Turejau cia siandine tokia visai faina moteriske, viskas butu gerai, bet uzsimane kad as jai mokeciau kiekviena diena...nu man taip keista pasidare Aš manau, kad papildomai dirbamą laiką mokėti yra būtina. 8 lt. normalu. Atostoginius mes mokame 100 proc, jei atostogaujame patys, nes auklei valgyti ir gyventi reikia ir ji neina į darbą ne dėl savo kaltės. Tačiau, jei auklė prašytų apmokamų atostogų, o kažkuriam iš tėvų reikėtų imtis atostogas - būtų labai svarstytina..
padaviau skelbima kad mokesiu 6-7-lt/val, tai telefonas nenutyla
darykit isvadas. vilnius
labuka,ieskau aukles darbo
Auklė atostogauja tiek, kiek atostogaujam patys
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 06, 10:20) Ne nu butu nesamone jeigu as tureciau imti atostogas savo saskaita ir sedet namie su vaiku tam, kad isleisciau aukle atostogauti tada kai ji nori QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 06, 09:20) Kiekviename darbe yra savų pliusų ir minusų Mūsų auklė taip pat derinasi prie mūsų atostogų. PS Mes mokesčius mokame, o auklė nuo gautų pajamų - ne ir naudojasi įvairiomis bedarbiams skiriamomis lengvatomis. Tai gi iš kurios pusės pažvelgsi Štai kodėl, kartais reikia taikstytis prie šeimos, kurioje dirbi poreikių QUOTE(paggy_bundy @ 2009 03 04, 22:07) Noriu paklaust kas turit valandines aukles ir pvz. samdot studentes. Kiek mokat? Jei dirba laisvu nuo paskaitu metu. Kaip tariates? Ar sakot kad darbas yra darbas ir dirba kada jums paranku ar derinates prie aukles paskaitu grafiko? Siuo metu turiu valandine aukle studente. Moku 10,-lt/val, nes vaiku skaicius su kuriais buna varijuoja nuo 1 iki 3. Be to kvieciam tik esant reikalui. Jei atsitinka, kad vaikas/vaikai miega, tuo metu daro valgyti, arba lygina arba tvarkosi. Tokia kaina moku, nes taip paprasciau yra skaiciuoti QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 06, 10:20) na o kas butu jeigu pavyzdziui mokytojos sugalvotu eiti atostogu, na pvz ziema, kokiam menesiui. Pasakytu kad va noriu DABAR atostogauti ir man dzin kad viakus reikai egzaminams paruosti, kad programa laiku isdestyti QUOTE(AusraR @ 2009 03 06, 12:39) na o kas butu jeigu pavyzdziui mokytojos sugalvotu eiti atostogu, na pvz ziema, kokiam menesiui. Pasakytu kad va noriu DABAR atostogauti ir man dzin kad viakus reikai egzaminams paruosti, kad programa laiku isdestyti ir atostogauja ir serga..beto turi socialines garantijas P.S..visu kitu nuomones supratau Na as pasakysiu is savo patirties Dirbant su daugiau ne 1 vaikuciu,atostogas su teveliais susiderinti praktiskai neimanoma Bet pati klausymo ideja buvo,kad...jeigu reiktu derintis tik prie vaikucio teveliu atostogu..na juk aukles irgi seimas turi ir tikrai ne visada yra galimybes laiko,finansu,kitu aukles seimos atzvilgiu susiderinti visada atostogas,kad kartu atostogautu ir teveliai ir aukle.Tad kartais nuo karto reiktu prisiderinti vieni prie kitu..viena karta teveliams,kita karta auklei QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 06, 15:34) ir atostogauja ir serga..beto turi socialines garantijas P.S..visu kitu nuomones supratau Na as pasakysiu is savo patirties Dirbant su daugiau ne 1 vaikuciu,atostogas su teveliais susiderinti praktiskai neimanoma Bet pati klausymo ideja buvo,kad...jeigu reiktu derintis tik prie vaikucio teveliu atostogu..na juk aukles irgi seimas turi ir tikrai ne visada yra galimybes laiko,finansu,kitu aukles seimos atzvilgiu susiderinti visada atostogas,kad kartu atostogautu ir teveliai ir aukle.Tad kartais nuo karto reiktu prisiderinti vieni prie kitu..viena karta teveliams,kita karta auklei Galima auklę išleist atostogų suderinus kada jinai nori, radus kitą išeitį, bet kaip tada su apmokėjimu? Aš turiu mokėt auklei atostoginius ir kitai auklei už darbą, gaunasi dvigubai Pvz. kai aš ar vyras išeinam atostogų tai darbdaviui nereikia samdyt kito žmogaus ir jam nesigauna mokėt dvigubą atlyginimą, tai kodėl aš turėčiau tai daryt? Manau daugelis auklyčių puikiai tai supranta ir net nepradeda diskusijų tuo klausimu. Mano ankstesnė auklė kiekvienais metais žiemą turėdavo vos ne mėnesiui turėdavo gultis į ligoninę, mes ją išleisdavom, bet nemokėdavom nieko, nes mokėjau kitai auklei. Taip pat atostogų išleisdavom ilgiau negu dviem savaitėm, nes vasarą norėdavo pas tėvus į kaimą nuvažiuot ūkį sutvarkyt, tai irgi nemokėdavau už ilgas atostogas. QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 06, 15:34) ir atostogauja ir serga..beto turi socialines garantijas susimokekit mokescius ir turesit socialines garantijas. Cia siaip tik Lietuvoj darbdaviai mokescius moka, kitur visur pats zmogus rupinasi savo soc garantijomis. Na o jei tai netenkina tai tikrai reiktu kito darbo pasiieskoti man tai vat keista, idejau skelbima kad ieskau aukles, kad mokesiu 1200, tai tiek piktu atsiliepimu sulaukiau, nes atseit mazai. Tai jei zmogui netinka tai assunprantu jis ir nesidomi tuo skelbimu, ko cia piktintis QUOTE(AusraR @ 2009 03 07, 09:12) susimokekit mokescius ir turesit socialines garantijas. Cia siaip tik Lietuvoj darbdaviai mokescius moka, kitur visur pats zmogus rupinasi savo soc garantijomis. Na o jei tai netenkina tai tikrai reiktu kito darbo pasiieskoti man tai vat keista, idejau skelbima kad ieskau aukles, kad mokesiu 1200, tai tiek piktu atsiliepimu sulaukiau, nes atseit mazai. Tai jei zmogui netinka tai assunprantu jis ir nesidomi tuo skelbimu, ko cia piktintis Tai mokejimas mokesciu auklei nesuteikia apmoketinu kasmetiniu atostogu Isvada tokia,kad tik nuo teveliu ir aukles susitarimo priklauso atostogos Papildyta: QUOTE(Ginta. @ 2009 03 07, 08:43) Pvz. kai aš ar vyras išeinam atostogų tai darbdaviui nereikia samdyt kito žmogaus ir jam nesigauna mokėt dvigubą atlyginimą, tai kodėl aš turėčiau tai daryt? Manau daugelis auklyčių puikiai tai supranta ir net nepradeda diskusijų tuo klausimu. Nereikia,bet jus gaunate apmokamas atostogas Taip,daugelis auklyciu puikiai supranta...cia tik mamytes moka garsiai pakovoti uz savo teises,o aukles daznai tyli,prisitaiko,nors ar turetu taip buti?Manau visi nusipelno apmokamu atostogu,nors keleta savaiciu per metus Ginta.....idomu,kaip jus ir jusu vyras reaguotumete,jei darbdavys isleistu neapmokamu atostogu. Daugiau sia tema nediskutuosiu.Kiekvienas laisvas pasirinkti Papildyta: QUOTE(AusraR @ 2009 03 07, 09:12) man tai vat keista, idejau skelbima kad ieskau aukles, kad mokesiu 1200, tai tiek piktu atsiliepimu sulaukiau, nes atseit mazai. Tai jei zmogui netinka tai assunprantu jis ir nesidomi tuo skelbimu, ko cia piktintis nesistebekite piktu zmoniu visur ir visada yra ir bus
na zinokit dar pasisakysiu del atostogu - as asmeniskai kiek dirbau, visada turejau derintis atostogas, negalejau pasakyti kaip fakto, kad va tada ir tada eisiu atostogu. Visada turedavau atsizvelgti i darbdavio pageidavimus, tai kuo gi aukles skiriasi? As uz apmokamas atostogas, bet tik uz tai kad jos butu priderintos prie tevu atostogu. Nebent zinoma tevai turtingi ir gali sau leisti moketi dviems auklems. Mes ne is tu.
kodel aukle dirbdama seimoje keleta metu negali tiketis apmokamu atostogu aukle turi gaut apmokamas atostogas kas metus. pasakysiu is savo patirties-auklei pasakeme pries menesi, kad isaziuojame porai sav. ilsetis, jai apmokesime 100 %, per vasara ji ilsejos tiek pat kiek ir mes-apie 35 d, aisku, apmokejome jai atostogas. viena diena ji man sako-uz savaites as skrendu ilsetis aukles darbas tikrai specifinia ir manau tikrai imanoma turint tik 1 seimos nari pensininka(apie aukle) prisiderint prie seimos, kurioje dirbi, gauni gera alga, esi daznai anksti paleidziamas. QUOTE(AusraR @ 2009 03 07, 10:12) susimokekit mokescius ir turesit socialines garantijas. Cia siaip tik Lietuvoj darbdaviai mokescius moka, kitur visur pats zmogus rupinasi savo soc garantijomis. Na o jei tai netenkina tai tikrai reiktu kito darbo pasiieskoti man tai vat keista, idejau skelbima kad ieskau aukles, kad mokesiu 1200, tai tiek piktu atsiliepimu sulaukiau, nes atseit mazai. Tai jei zmogui netinka tai assunprantu jis ir nesidomi tuo skelbimu, ko cia piktintis Mes mokam būtent tiek ir neplanuojam daugiau. Vaikų šeimoje trys QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 07, 13:06) Ginta.....idomu,kaip jus ir jusu vyras reaguotumete,jei darbdavys isleistu neapmokamu atostogu. Daugiau sia tema nediskutuosiu.Kiekvienas laisvas pasirinkti O kas sako, kad aš sakau auklėm iš vis nemokėt už atostogas, bet jeigu ji jų nori ne tada kai aš atostogauju, o dirbu, tai turiu jei sumokėt ir mokėt kitai auklei. Auklė atostogų nori gegužės pradžioje, aš sumoku atostoginius ir privalau susirasti kitą auklę ir mokėt atlyginimą. aš išeinu atostogų birželio pradžioje, vėl jai moku atostoginius Aš išeidama atostogų derinu ne tik su darbdaviu, bet ir kolektyvas 15 žmonių tarpusavyje turim susiderint, kad ne visi vienu metu išeitumėm ir tai darom vos ne prieš pusę metų. o jeigu aš užsinorėsiu atostogų ne pagal grafiką man pasiūlys pasiimti neapmokamas, ką ir padaryčiau jeigu man jų labai reiktų. Taip kad nėra auklės tikrai kažkaip skriaudžiamos ar diskriminuojamos jei joms atostogos suteikiamos tada kai atostogauja tėvai.
Noreciau jusu nuomone isgirs. Situacija tokia, kad uz pusmecio gal kazkiek anksciau noreciau vaziuot i uzsieni dirbti(vyras jau dirba), teko girdeti, kad kai kurie atsiveza aukles is LT(pazystama seima susiradi 55m moteri uz 1000lt per men.). Gal kam teko girdeti ar susidurti su tokia situacija, kiek reiktu moketi tokiai auklei?Galvoju..dirbtu 8val per diena, 5d per savaite, bet kur ji eitu per tas laisvas
[quote=jolita.martyna,2009 03 07, 13:06]
Tai mokejimas mokesciu auklei nesuteikia apmoketinu kasmetiniu atostogu Isvada tokia,kad tik nuo teveliu ir aukles susitarimo priklauso atostogos Papildyta: Nereikia,bet jus gaunate apmokamas atostogas Taip,daugelis auklyciu puikiai supranta...cia tik mamytes moka garsiai pakovoti uz savo teises,o aukles daznai tyli,prisitaiko,nors ar turetu taip buti?Manau visi nusipelno apmokamu atostogu,nors keleta savaiciu per metus Jolita. martyna matau, kad rimtai zurite i aukles darba. Tai kodel auklytes, kuriom sis darbas mielas, nepakovoja del savo profesijos, jos iteisinimo ir t.t.??? Visiem tik i nauda butu. Atkristu atsitiktiniai zmones arba bet sumazetu iki minimumo. As, kaip ir daugiau mamu, irgi savo vaikams noriu rasti profesionala- tai yra aukle, tikra to zodzio prasme . O ne studente, pensininke ar bedarbe... kurios dirba si darba daznai tik susiklosciusiu salygu verciamos.. Neturi jos dazniausiai nei tinkamo pasiruosimo, daznai ir sveikatos ( cia dazniau vyresnes), o ir poziuris -"ka cia sunku su vaikais pasedeti", nei meiles vaikams. Nera jokios aukliu apskaitos/atrankos (juk i darzelius/mokyklas su psich. negalia nepriimamos) - todel ir kraupstam paskaite juoduju aukliu sarasa. O kur dar mamytes, neaprasiusios savo patirties su auklem?? Nenoriu izeisti aukliaujanciu studenciu, pensininkiu ar kitu, kurios atsitiktinai uzsieme siuo darbu ir puikiai ji atlieka
Geikutux idomu parasyk
Na samdant auklytes mamytes galetu/turetu/privaletu paprasyti atsaskaitos,o aukles atsakomai turetu/privaletu ataskaitas duoti(pagal susitarima uz diena,savaite ar menesi)...ka ismoko,ka nuveike,kokius darbelius dare,kokius zaidimus zaidzia,kaip dienas leidzia....kur ejo,ka matei..nekalbant ka valge,kaip jautesi vaikutis ir visi kiti smulkus,rupimi mamytems klausymai. QUOTE(paggy_bundy @ 2009 03 04, 21:07) Noriu paklaust kas turit valandines aukles ir pvz. samdot studentes. Kiek mokat? Jei dirba laisvu nuo paskaitu metu. Kaip tariates? Ar sakot kad darbas yra darbas ir dirba kada jums paranku ar derinates prie aukles paskaitu grafiko? turime studente auklyte, bet, kadangi derinames prie jos grafiko, tai ir mokame tik 5 LT per valanda. PEr menesi ne kazi kas iseina, bet moketume daugiau, jei ateitu tada, kada musm reikia. QUOTE(saulužė tekanti @ 2009 03 03, 12:26) Siuo metu aukliu pasirinkimas daugybe kartu didesnis nei ieskanciu aukles. Todel ir kainos krenta. Tikrai imanoma rasti padoria moteriske uz 4/5 litus per valanda.Cia Vilniuje. Man rodos uz 4lt/val., tai nelabai rasit QUOTE(krika @ 2009 03 03, 18:26) Tikiuosi, kad ne dvigubai QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 23:20) dar vis nesulaukiau atsakymo i savo klausima tia pakartosiu - jei auklei mokam i menesi 1200 uz 10 darbo valandu per diena, tai gaunasi mazdaug 6 lt uz valanda, kiek reiktu moketi uz papildoma laika (po darbo ir savaitgaliais) ?Ar 8 Lt/val normaliai? ir dar norejau paklausti - o kaip jus su atostogom darot? man kazkaip nesinoretu moketi visa suma uz realiai nedirbama laika....ar puse sumos butu normaliai? Mes atostogu metu mokejom visa suma QUOTE(medituk @ 2009 03 11, 02:08) Man rodos uz 4lt/val., tai nelabai rasit Tikrai rasi QUOTE(Tutikutė @ 2009 03 11, 12:12) Tikrai rasi uz 4 lt tikrai nerasi. Kas uz tiek dirbs laiko neturiu tustiem pokalbiam telefonu, ka per a.reklama kazkaip atsirinkau...veliau labai nusivyliau...nesakau, kad nerealu. jei turi kantrybes gali ir uz 3 lt ieskot. kokiai bobulytei ir tai pinigas, bet kiek maciau ar girdejau pretendenciu is ten..i aukles tai vaiku saugotojos(geriausiu atveju), o ne aukles QUOTE(Savannaa @ 2009 03 11, 16:36) uz 4 lt tikrai nerasi. Kas uz tiek dirbs laiko neturiu tustiem pokalbiam telefonu, ka per a.reklama kazkaip atsirinkau...veliau labai nusivyliau...nesakau, kad nerealu. jei turi kantrybes gali ir uz 3 lt ieskot. kokiai bobulytei ir tai pinigas, bet kiek maciau ar girdejau pretendenciu is ten..i aukles tai vaiku saugotojos(geriausiu atveju), o ne aukles Mano drauge tik pries savaite rado auklyte is alioskes uz sia kaina...aisku tai uzeme daug laiko ir ateme daug nervu, bet kai neturi galimybes daugiau moket tai ir tenka taip ieskot. Taigi ji rado auklyte visai dienai (nuo 7:30 iki 17:30) kuri yra 5 metus dirbusi darzelyje auklyte, jai yra 48metai. Drauge pamate, kad auklyte iskart rado kalba su jos 1,5metuku dukrele. Plius pati drauge buvo net pas auklyte namo nuvaziavus paziuret kaip ji gyvena, kokia seima ir t.t. Dar skambino to darzelio direktorei ir gavo rekomendacijas. Kol kas atrodo viskas gerai. Taigi siais krizes laikais viskas yra imanoma
Sveikos mamos,
Gal zinote, kiek Vilniuje kainuoja valandine aukle. Anksciau buvo 6 ir 8 Lt. O dabar dar pakrito? IevaVain QUOTE(Ginta. @ 2009 03 07, 10:43) Galima auklę išleist atostogų suderinus kada jinai nori, radus kitą išeitį, bet kaip tada su apmokėjimu? Aš turiu mokėt auklei atostoginius ir kitai auklei už darbą, gaunasi dvigubai Pvz. kai aš ar vyras išeinam atostogų tai darbdaviui nereikia samdyt kito žmogaus ir jam nesigauna mokėt dvigubą atlyginimą, tai kodėl aš turėčiau tai daryt? Manau daugelis auklyčių puikiai tai supranta ir net nepradeda diskusijų tuo klausimu. Mano ankstesnė auklė kiekvienais metais žiemą turėdavo vos ne mėnesiui turėdavo gultis į ligoninę, mes ją išleisdavom, bet nemokėdavom nieko, nes mokėjau kitai auklei. Taip pat atostogų išleisdavom ilgiau negu dviem savaitėm, nes vasarą norėdavo pas tėvus į kaimą nuvažiuot ūkį sutvarkyt, tai irgi nemokėdavau už ilgas atostogas. atsidariau paskaitinet tema-ir kaip tik man rupima tema QUOTE(AusraR @ 2009 03 07, 11:12) Na o jei tai netenkina tai tikrai reiktu kito darbo pasiieskoti man tai vat keista, idejau skelbima kad ieskau aukles, kad mokesiu 1200, tai tiek piktu atsiliepimu sulaukiau, nes atseit mazai. Tai jei zmogui netinka tai assunprantu jis ir nesidomi tuo skelbimu, ko cia piktintis manau,kad reikia dar truputi palaukti... kol krize pagiles... daugiau zmoniu atsisakys aukliu(o ypac nuo rudens,kai isleis i darzus),tai tada tu piktu balsu nebelabai liks... skambins ir silkiniais balsais snekes QUOTE(Tutikutė @ 2009 03 12, 17:22) Mano drauge tik pries savaite rado auklyte is alioskes uz sia kaina...aisku tai uzeme daug laiko ir ateme daug nervu, bet kai neturi galimybes daugiau moket tai ir tenka taip ieskot. Taigi ji rado auklyte visai dienai (nuo 7:30 iki 17:30) kuri yra 5 metus dirbusi darzelyje auklyte, jai yra 48metai. Drauge pamate, kad auklyte iskart rado kalba su jos 1,5metuku dukrele. Plius pati drauge buvo net pas auklyte namo nuvaziavus paziuret kaip ji gyvena, kokia seima ir t.t. Dar skambino to darzelio direktorei ir gavo rekomendacijas. Kol kas atrodo viskas gerai. Taigi siais krizes laikais viskas yra imanoma |