Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auklės alga
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ginta.
Kiek mokat Vilniuje valandinei auklei už vieną ar du vaikus, esu visai pasimetusi tarp kainų doh.gif kalbėjau su pora mergaičių (vienai 19 kitai 20m) tai jos užsiprašė po 9-12lt per valandą. Ar čia normalu ar kas mokat mažiau.
AusraR
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 04, 14:37)
Kiek mokat Vilniuje valandinei auklei už vieną ar du vaikus, esu visai pasimetusi tarp kainų  doh.gif kalbėjau su pora mergaičių (vienai 19 kitai 20m) tai jos užsiprašė po 9-12lt per valandą. Ar čia normalu ar kas mokat mažiau.
*

tikrai per daug. As turiu aukle zinoma ne valandine, o pastovia bet moku 1200 i menesi, buna 10 val per diena, daro man valgyt, patvarko namus, su vaikais eina i lauka, na ir padeda paziureti ( as pati namie) Dabar gi krize !!!! pilna zmoniu norinciu dirbti.
Viliana
as turiu auklyte, kuri priziuri vaika tik ligos atveju, moku 6lt/val, jei vaikas neserga moku i men 500 lt 4u.gif
vilnius
krika
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 04, 13:37)
Kiek mokat Vilniuje valandinei auklei už vieną ar du vaikus, esu visai pasimetusi tarp kainų  doh.gif kalbėjau su pora mergaičių (vienai 19 kitai 20m) tai jos užsiprašė po 9-12lt per valandą. Ar čia normalu ar kas mokat mažiau.
*

blink.gif tikrai per daug
Ups...
QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 14:25)
tikrai per daug. As turiu aukle zinoma ne valandine, o pastovia bet moku 1200 i menesi, buna 10 val per diena, daro man valgyt, patvarko namus, su vaikais eina i lauka, na ir padeda paziureti ( as pati namie) Dabar gi krize !!!! pilna zmoniu norinciu dirbti.
*

Sorry už poster_offtopic.gif bet ką jūs veikiate, jei auklė viską už jus daro?
Pacankė
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 04, 14:37)
*

Lai pamiršta tokias kainas.. doh.gif
Viliana
QUOTE(Eligint @ 2009 03 04, 16:28)
Sorry už  poster_offtopic.gif bet ką jūs veikiate, jei auklė viską už jus daro?

logiskai mastant, ji buna su vaikais, kol aukle daro valgyt ir apsitvarko, nes nemanau, kad imanoma tuo pat metu viska daryti, todel kazkas buna su vaikais, kazkas valgyt daro 4u.gif
Ups...
QUOTE(Viliana @ 2009 03 04, 15:36)
logiskai mastant, ji buna su vaikais, kol aukle daro valgyt ir apsitvarko, nes nemanau, kad imanoma tuo pat metu viska daryti, todel kazkas buna su vaikais, kazkas valgyt daro  4u.gif
*

Na, valgyt galima pasidaryti, kai vaikas miega mirksiukas.gif Bet kiekvienam savo 4u.gif Šiaip smalsu pasidarė ax.gif
AusraR
QUOTE(Viliana @ 2009 03 04, 16:36)
logiskai mastant, ji buna su vaikais, kol aukle daro valgyt ir apsitvarko, nes nemanau, kad imanoma tuo pat metu viska daryti, todel kazkas buna su vaikais, kazkas valgyt daro  4u.gif
*

na stai ir atsakymas thumbup.gif siaip daug kam iskyla tokiu klausimu, net mano mamai,bet uzteko jai pabuti su mumis dvi savaites ir daugiau klausimu nebeturejo lotuliukas.gif
pabandykit 9 menesius nakti keltis po min 6 max 20 kartu ir tada pakalbesim kiek dar uztenka jegu ir noro ka nors veikti tongue.gif na bet kas nepatekes i situacija tai ir nesupras, seniai jau nebesitikiu tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Eligint @ 2009 03 04, 16:51)
Na, valgyt galima pasidaryti, kai vaikas miega mirksiukas.gif Bet kiekvienam savo 4u.gif Šiaip smalsu pasidarė ax.gif
*

tai vat tame ir beda kad kai vaikas miega as turiu kartu miegoti papa ikisus, nes kitaip miega 20 min...gerai dar kad kitas savarankiskesnis.....va dabar istraukiau papa ir palikau viena, geriu arbata ir bendrauju cia, bet tuoj reiks lekti pas vaika, nes baigsis tos 20 min kurias jis ramiai pamiega vienas verysad.gif
Ginta.
QUOTE(pacankike @ 2009 03 04, 16:34)
Lai pamiršta tokias kainas.. doh.gif
*

Bet dar viena parašė ir užsiprašė panašiai ir mat per brangu su mikriuku atvažiuot, kai supratau ir jį apmokėt reiktų. Gerai jeigu 1 val suprantu neapsimoka, gaus 11lt iš jų 6 mikriukui, bet juk kai vaikas serga juk samdytumėm visai dienai t.y 10val už kurias gautų 111lt ir gėdos reik turėt dar už mikriuką prašyt. Man irgi į darbą reik važiuot, bet darbdavio neprašau kad prie atlyginimo pridėtų transporto išlaidas.
Kažkaip visi žmonės važinėjasi į darbus savo pinigais, tik auklės turi madą, kad apmokėt kelionę. Galvoju tikrai čia yra išsidirbinėjimas, gal dar iki jų krizė neatėjo, bet kai ateis vėl viskas sugrįš į senas vėžes.
etteli
labuka smile.gif ,jei reikia aukles valandines rasykit etteli.i@gmail.com lauksiu klaipeda
Sazi
Noriu paklaust kas turit valandines aukles ir pvz. samdot studentes. Kiek mokat? Jei dirba laisvu nuo paskaitu metu. Kaip tariates? Ar sakot kad darbas yra darbas ir dirba kada jums paranku ar derinates prie aukles paskaitu grafiko?
AusraR
dar vis nesulaukiau atsakymo i savo klausima tia pakartosiu - jei auklei mokam i menesi 1200 uz 10 darbo valandu per diena, tai gaunasi mazdaug 6 lt uz valanda, kiek reiktu moketi uz papildoma laika (po darbo ir savaitgaliais) ?Ar 8 Lt/val normaliai? ir dar norejau paklausti - o kaip jus su atostogom darot? man kazkaip nesinoretu moketi visa suma uz realiai nedirbama laika....ar puse sumos butu normaliai?
Papildyta:
ir dar klausimas, jusu nuomones tiesiog noriu. Turejau cia siandine tokia visai faina moteriske, viskas butu gerai, bet uzsimane kad as jai mokeciau kiekviena diena...nu man taip keista pasidare g.gif iskart kazkaip blogos asociacijos..pagalvojau gal isgerianti kad taip jau jai kasdien reikia....ji sake kad tik del to kad anglijoj kai dirbo ja apgavo ir nesumkejo uz dvi savaites....bet tai ka as zinau..jei jau zmogus manim nepasitiki tai kaip jis pas mane dirbs.....ar dar kas susiduret su tokiu atveju?
Ginta.
QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 22:20)
dar vis nesulaukiau atsakymo i savo klausima tia pakartosiu - jei auklei mokam i menesi 1200 uz 10 darbo valandu per diena, tai gaunasi mazdaug 6 lt uz valanda, kiek reiktu moketi uz papildoma laika (po darbo ir savaitgaliais) ?Ar 8 Lt/val normaliai? ir dar norejau paklausti - o kaip jus su atostogom darot? man kazkaip nesinoretu moketi visa suma uz realiai nedirbama laika....ar puse sumos butu normaliai?
Papildyta:
ir dar klausimas, jusu nuomones tiesiog noriu. Turejau cia siandine tokia visai faina moteriske, viskas butu gerai, bet uzsimane kad as jai mokeciau kiekviena diena...nu man taip keista pasidare  g.gif iskart kazkaip blogos asociacijos..pagalvojau gal isgerianti kad taip jau jai kasdien reikia....ji sake kad tik del to kad anglijoj kai dirbo ja apgavo ir nesumkejo uz dvi savaites....bet tai ka as zinau..jei jau zmogus manim nepasitiki tai kaip jis pas mane dirbs.....ar dar kas susiduret su tokiu atveju?
*

Turėjau aš senai patirties (kol vaikai buvo maži ir samdžiau kiekvieną dieną auklę) kai prašė, kad mokėčiau kiekvieną dieną. Sakė kad sunku reik vaikui valgyt pirkt ir t.t. bet tada atsakomybės pas žmogų mažiau, gal man toks žmogus pasitaikė, bet kiekvieną dieną bijojau ar rytoj ateis. Vis ateidavo kol vieną dieną neatėjo ir dingo dviem savaitėm. Pasirodo serga šizofrenija ir gulėjo ligoninėj, bet nematė reikalo anksčiau pranešt.
Ir iš vis aš ja nusivyliau kaip žmogumi labai.
Pacankė
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 04, 18:34)
Galvoju tikrai čia yra išsidirbinėjimas, gal dar iki jų krizė neatėjo, bet kai ateis vėl viskas sugrįš į senas vėžes.
*

Vienai mokėjau ir aš papildomai už tr., kitai tai buvo įskaičiuotą į atlyginimą.

Papildyta:
ir dar klausimas, jusu nuomones tiesiog noriu. Turejau cia siandine tokia visai faina moteriske, viskas butu gerai, bet uzsimane kad as jai mokeciau kiekviena diena...nu man taip keista pasidare  g.gif iskart kazkaip blogos asociacijos..pagalvojau gal isgerianti kad taip jau jai kasdien reikia....ji sake kad tik del to kad anglijoj kai dirbo ja apgavo ir nesumkejo uz dvi savaites....bet tai ka as zinau..jei jau zmogus manim nepasitiki tai kaip jis pas mane dirbs.....ar dar kas susiduret su tokiu atveju?
*

Aš už atostoginius nemokėjau.....
ir man kažkaip keista kad kasdiena reik atsiskaityt už "paslaugas", aš mokėjau savaitės gale cool.gif
AusraR
tai vat man irgi keista....man tai sakau, iskart su alkoholiu asocijuojasi smile.gif na bet zmogus dirbes gal 15 metu mokykloj, fizinio mokytoja...ka as zinau...bet rekomendaciju pasiskaminsiu lotuliukas.gif
Pacankė
QUOTE(AusraR @ 2009 03 05, 10:03)
tai vat man irgi keista....man tai sakau, iskart su alkoholiu asocijuojasi smile.gif na bet zmogus dirbes gal 15 metu mokykloj, fizinio mokytoja...ka as zinau...bet rekomendaciju pasiskaminsiu  lotuliukas.gif
*

A man dzin, gali but ir pats popiežius lotuliukas.gif , bet jei kelia įtarimą vadinas reik pasidomėt kas per persona cool.gif
krika
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 03 04, 21:07)
Noriu paklaust kas turit valandines aukles ir pvz. samdot studentes. Kiek mokat? Jei dirba laisvu nuo paskaitu metu. Kaip tariates? Ar sakot kad darbas yra darbas ir dirba kada jums paranku ar derinates prie aukles paskaitu grafiko?
*

turiu auklę, kuri mokosi neakivaizdžiai. tai sesijos metu ji parūpino sau pamainą thumbup.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 21:20)
*

moku savaitės gale už 5 dienas.
clasica
Mano kaimynė auklei mokėjo kiekvieną dieną. Buvo susitarimas mokėti už valandas, o valandos kiekvieną dieną buvo nepastovios, tai abiem toks variantas tiko. Viskas baigėsi tuo, kad vieną vakarą auklė pasakė, kad susirado darbą ir rytoj nebeateis. O mamai kitą dieną irgi į darbą.....
Jei auklės darbo valandos pastovios ir atlyginimas už mėnesį, ne už valandas, tai kiekvieną dieną nemokėčiau, kas pusę mėnesio arba bent jau kas savaitę.
vaival
QUOTE(AusraR @ 2009 03 05, 09:03)
tai vat man irgi keista....man tai sakau, iskart su alkoholiu asocijuojasi smile.gif na bet zmogus dirbes gal 15 metu mokykloj, fizinio mokytoja...ka as zinau...bet rekomendaciju pasiskaminsiu  lotuliukas.gif
*

Na, mes už atostogas mokam. Tiesiog patys taip nusprendėm ax.gif , nes labai gera mūsų auklė: namus patvarko, drabužius lygina kai turi laiko.
Kai viduriniam buvo 2 metai buvom savaitei su vyru ištrūkę pailsėti į šiltus kraštus ir ji puikiai tvarkėsi namuose. Todėl ligos ar atostogų ar švenčių dienas mes apmokame ir kiekvieną mėnesį ji gauna sutartą sumą ax.gif .
Štefutė
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 04, 18:34)
Bet dar viena parašė ir užsiprašė panašiai ir mat per brangu su mikriuku atvažiuot, kai supratau ir jį apmokėt reiktų. Gerai jeigu 1 val suprantu neapsimoka, gaus 11lt iš jų 6 mikriukui, bet juk kai vaikas serga juk samdytumėm visai dienai t.y 10val už kurias gautų 111lt ir gėdos reik turėt dar už mikriuką prašyt. Man irgi į darbą reik važiuot, bet darbdavio neprašau kad prie atlyginimo pridėtų transporto išlaidas.
Kažkaip visi žmonės važinėjasi į darbus savo pinigais, tik auklės turi madą, kad apmokėt kelionę. Galvoju tikrai čia yra išsidirbinėjimas, gal dar iki jų krizė neatėjo, bet kai ateis vėl viskas sugrįš į senas vėžes.
*

Labai taiklus komentaras 4u.gif
Kai mes einame darbintis niekada neklausiau darbdavio ar į atlyginimą įskaičiuotas nuolatinis, mokestis už benziną ir pan. Už siūlomą algą įsivertiname patys: važiuoti reikės kilometrą ar trenktis su persėdimais 15 km.. 4u.gif

Papildyta:
Papildyta:
*

Aš manau, kad papildomai dirbamą laiką mokėti yra būtina. 8 lt. normalu. Atostoginius mes mokame 100 proc, jei atostogaujame patys, nes auklei valgyti ir gyventi reikia ir ji neina į darbą ne dėl savo kaltės. Tačiau, jei auklė prašytų apmokamų atostogų, o kažkuriam iš tėvų reikėtų imtis atostogas - būtų labai svarstytina.. 4u.gif
anikita
padaviau skelbima kad mokesiu 6-7-lt/val, tai telefonas nenutyla lotuliukas.gif
darykit isvadas.
vilnius 4u.gif
etteli
labuka,ieskau aukles darbo smile.gif esu studente..dirbciau nepilna darbo diena, esu is klaipedos.. ax.gif jei susidomejite rasykit etteli.i@gmail.com
JM
QUOTE(Štefutė @ 2009 03 05, 10:20)
Tačiau, jei auklė prašytų apmokamų atostogų, o kažkuriam iš tėvų reikėtų imtis atostogas - būtų labai svarstytina..  4u.gif
*

tai,kaip suprantu aukle dirbdama keleta ar metus negali tiketis apmokamu atostogu g.gif
Štefutė
Auklė atostogauja tiek, kiek atostogaujam patys 4u.gif
JM
QUOTE(Štefutė @ 2009 03 06, 08:04)
Auklė atostogauja tiek, kiek atostogaujam patys  4u.gif
*

O jus turbut atostogaujate,kada Jusu ir jusu vyro darbdaviai atostogauja?
Tutikutė
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 06, 10:20)
*

Ne nu butu nesamone jeigu as tureciau imti atostogas savo saskaita ir sedet namie su vaiku tam, kad isleisciau aukle atostogauti tada kai ji nori schmoll.gif deja aukles darbas siek tiek skiriasi nuo paprasto ofisinio darbo, ji turi taikytis prie tevu kurie turi taikytis prie savo darbdaviu. Ir jeigu mano aukle man pasakytu, kad nori atostogaut per mano darbo ikarsti, tai ka man tada daryt???? Tikrai nemokeciau jeigu ji taip padarytu schmoll.gif
vaival
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 06, 09:20)
*

Kiekviename darbe yra savų pliusų ir minusų 4u.gif .
Mūsų auklė taip pat derinasi prie mūsų atostogų.
PS Mes mokesčius mokame, o auklė nuo gautų pajamų - ne ir naudojasi įvairiomis bedarbiams skiriamomis lengvatomis. Tai gi iš kurios pusės pažvelgsi g.gif , jei norėtų pati susimokėtų nuo jai skiriamo atlygio.
Štai kodėl, kartais reikia taikstytis prie šeimos, kurioje dirbi poreikių mirksiukas.gif .
Štefutė
*

Ne, mes atostogaujame, tada, kai susideriname su darbdaviu, kad galime eiti atostogų.
Geikutux
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 03 04, 22:07)
*

Siuo metu turiu valandine aukle studente. Moku 10,-lt/val, nes vaiku skaicius su kuriais buna varijuoja nuo 1 iki 3. Be to kvieciam tik esant reikalui. Jei atsitinka, kad vaikas/vaikai miega, tuo metu daro valgyti, arba lygina arba tvarkosi. Tokia kaina moku, nes taip paprasciau yra skaiciuoti rolleyes.gif , be to atvaziuoti 2 val. motyvacija yra didesne smile.gif . Derinuosi prie paskaitu grafiko, nes sis zmogus musu seimai tinka. Moketi stengiuosi po kiekvieno apilankymo. Bet tik todel, kad dirba nepastoviai. Pastoviai dirbusiai mokedavom kas dvi savaites, po to kas menesi. Veiksmas Vilniuje.
AusraR
*

na o kas butu jeigu pavyzdziui mokytojos sugalvotu eiti atostogu, na pvz ziema, kokiam menesiui. Pasakytu kad va noriu DABAR atostogauti ir man dzin kad viakus reikai egzaminams paruosti, kad programa laiku isdestyti lotuliukas.gif man atrodo kai kurios profesijos yra specifines, aukles taip pat.
JM
QUOTE(AusraR @ 2009 03 06, 12:39)
na o kas butu jeigu pavyzdziui mokytojos sugalvotu eiti atostogu, na pvz ziema, kokiam menesiui. Pasakytu kad va noriu DABAR atostogauti ir man dzin kad viakus reikai egzaminams paruosti, kad programa laiku isdestyti  lotuliukas.gif man atrodo kai kurios profesijos yra specifines, aukles taip pat.
*

ir atostogauja ir serga..beto turi socialines garantijas 4u.gif apie mokytojas 4u.gif
P.S..visu kitu nuomones supratau 4u.gif
Na as pasakysiu is savo patirties 4u.gif Dirbu auklyte,tiesa ne su vienu,net su keleta vaikuciu 4u.gif Zinoma atotogauju 4u.gif manau nepailsejusi aukle nieko gero(beje pirma karta atostogauti pastumejo..patys vaikuciu teveliai biggrin.gif matyt supratingi pasitaike wub.gif ) Sau leidziu atostogauti karta i metus-2 savaites.Del atostogu laiko susideriname pacioje pradzioje,kai pradedame su naujais teveliais bendrauti,aptariame viska ir tame tarpe savo atostogas,daugmaz pasakau,kokiu laiku atostogauju,pries 4-6men patikslinu jau konkreciai laika.Tada teveliai gali pasiruosti,jei nera galimybes,kru palikti vaikucio,pasiulau pavieseti pas savo mamyte,kuri taip pat namuose priziuri vaikucius,tad..kazkaip susideriname
Dirbant su daugiau ne 1 vaikuciu,atostogas su teveliais susiderinti praktiskai neimanoma schmoll.gif
Bet pati klausymo ideja buvo,kad...jeigu reiktu derintis tik prie vaikucio teveliu atostogu..na juk aukles irgi seimas turi ir tikrai ne visada yra galimybes laiko,finansu,kitu aukles seimos atzvilgiu susiderinti visada atostogas,kad kartu atostogautu ir teveliai ir aukle.Tad kartais nuo karto reiktu prisiderinti vieni prie kitu..viena karta teveliams,kita karta auklei 4u.gif
Ginta.
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 06, 15:34)
ir atostogauja ir serga..beto turi socialines garantijas 4u.gif apie mokytojas 4u.gif
P.S..visu kitu nuomones supratau 4u.gif
Na as pasakysiu is savo patirties 4u.gif Dirbu auklyte,tiesa ne su vienu,net su keleta vaikuciu 4u.gif Zinoma atotogauju 4u.gif manau  nepailsejusi aukle nieko gero(beje pirma karta atostogauti pastumejo..patys vaikuciu teveliai biggrin.gif matyt supratingi pasitaike wub.gif ) Sau leidziu atostogauti karta i metus-2 savaites.Del atostogu laiko susideriname pacioje pradzioje,kai pradedame su naujais teveliais bendrauti,aptariame viska ir tame tarpe savo atostogas,daugmaz pasakau,kokiu laiku atostogauju,pries 4-6men patikslinu jau  konkreciai laika.Tada teveliai gali pasiruosti,jei nera galimybes,kru palikti vaikucio,pasiulau pavieseti pas savo mamyte,kuri taip pat namuose priziuri vaikucius,tad..kazkaip susideriname
Dirbant su daugiau ne 1 vaikuciu,atostogas su teveliais susiderinti praktiskai neimanoma schmoll.gif
Bet pati klausymo ideja buvo,kad...jeigu reiktu derintis tik prie vaikucio teveliu atostogu..na juk aukles irgi seimas turi ir tikrai ne visada yra galimybes laiko,finansu,kitu aukles seimos atzvilgiu susiderinti visada atostogas,kad kartu atostogautu ir teveliai ir aukle.Tad kartais nuo karto  reiktu prisiderinti vieni prie kitu..viena karta teveliams,kita karta auklei 4u.gif
*

Galima auklę išleist atostogų suderinus kada jinai nori, radus kitą išeitį, bet kaip tada su apmokėjimu? Aš turiu mokėt auklei atostoginius ir kitai auklei už darbą, gaunasi dvigubai g.gif po to kai aš išeinu atostogų man auklės paslaugų nereikia, aš ją irgi išleidžiu atostogų ir vėl turiu mokėt doh.gif manau prieš dirbant aukle žmogus turi iš karto nusiteikti, kad turės derintis prie tėvų, o jeigu tai netenkina, tada pasieškot kito darbo.
Pvz. kai aš ar vyras išeinam atostogų tai darbdaviui nereikia samdyt kito žmogaus ir jam nesigauna mokėt dvigubą atlyginimą, tai kodėl aš turėčiau tai daryt? Manau daugelis auklyčių puikiai tai supranta ir net nepradeda diskusijų tuo klausimu.
Mano ankstesnė auklė kiekvienais metais žiemą turėdavo vos ne mėnesiui turėdavo gultis į ligoninę, mes ją išleisdavom, bet nemokėdavom nieko, nes mokėjau kitai auklei. Taip pat atostogų išleisdavom ilgiau negu dviem savaitėm, nes vasarą norėdavo pas tėvus į kaimą nuvažiuot ūkį sutvarkyt, tai irgi nemokėdavau už ilgas atostogas.
AusraR
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 06, 15:34)

susimokekit mokescius ir turesit socialines garantijas. Cia siaip tik Lietuvoj darbdaviai mokescius moka, kitur visur pats zmogus rupinasi savo soc garantijomis.
Na o jei tai netenkina tai tikrai reiktu kito darbo pasiieskoti tongue.gif
man tai vat keista, idejau skelbima kad ieskau aukles, kad mokesiu 1200, tai tiek piktu atsiliepimu sulaukiau, nes atseit mazai. Tai jei zmogui netinka tai assunprantu jis ir nesidomi tuo skelbimu, ko cia piktintis g.gif
JM
QUOTE(AusraR @ 2009 03 07, 09:12)
susimokekit mokescius ir turesit socialines garantijas. Cia siaip tik Lietuvoj darbdaviai mokescius moka, kitur visur pats zmogus rupinasi savo soc garantijomis.
Na o jei tai netenkina tai tikrai reiktu kito darbo pasiieskoti  tongue.gif
man tai vat keista, idejau skelbima kad ieskau aukles, kad mokesiu 1200, tai tiek piktu atsiliepimu sulaukiau, nes atseit mazai. Tai jei zmogui netinka tai assunprantu jis ir nesidomi tuo skelbimu, ko cia piktintis  g.gif
*

Tai mokejimas mokesciu auklei nesuteikia apmoketinu kasmetiniu atostogu 4u.gif
Isvada tokia,kad tik nuo teveliu ir aukles susitarimo priklauso atostogos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 07, 08:43)
Pvz. kai aš ar vyras išeinam atostogų tai darbdaviui nereikia samdyt kito žmogaus ir jam nesigauna mokėt dvigubą atlyginimą, tai kodėl aš turėčiau tai daryt? Manau daugelis auklyčių puikiai tai supranta ir net nepradeda diskusijų tuo klausimu.
*

Nereikia,bet jus gaunate apmokamas atostogas 4u.gif kodel aukle dirbdama seimoje keleta metu negali tiketis apmokamu atostogu 4u.gif
Taip,daugelis auklyciu puikiai supranta...cia tik mamytes moka garsiai pakovoti uz savo teises,o aukles daznai tyli,prisitaiko,nors ar turetu taip buti?Manau visi nusipelno apmokamu atostogu,nors keleta savaiciu per metus 4u.gif
Ginta.....idomu,kaip jus ir jusu vyras reaguotumete,jei darbdavys isleistu neapmokamu atostogu. 4u.gif Paziurekite ne tik is vienos,bet ir is kitos puses 4u.gif
Daugiau sia tema nediskutuosiu.Kiekvienas laisvas pasirinkti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 03 07, 09:12)
man tai vat keista, idejau skelbima kad ieskau aukles, kad mokesiu 1200, tai tiek piktu atsiliepimu sulaukiau, nes atseit mazai. Tai jei zmogui netinka tai assunprantu jis ir nesidomi tuo skelbimu, ko cia piktintis  g.gif
*

nesistebekite piktu zmoniu visur ir visada yra ir bus doh.gif
AusraR
na zinokit dar pasisakysiu del atostogu - as asmeniskai kiek dirbau, visada turejau derintis atostogas, negalejau pasakyti kaip fakto, kad va tada ir tada eisiu atostogu. Visada turedavau atsizvelgti i darbdavio pageidavimus, tai kuo gi aukles skiriasi? As uz apmokamas atostogas, bet tik uz tai kad jos butu priderintos prie tevu atostogu. Nebent zinoma tevai turtingi ir gali sau leisti moketi dviems auklems. Mes ne is tu.
Savannaa

kodel aukle dirbdama seimoje keleta metu negali tiketis apmokamu atostogu 4u.gif

aukle turi gaut apmokamas atostogas kas metus.
pasakysiu is savo patirties-auklei pasakeme pries menesi, kad isaziuojame porai sav. ilsetis, jai apmokesime 100 %, per vasara ji ilsejos tiek pat kiek ir mes-apie 35 d, aisku, apmokejome jai atostogas.
viena diena ji man sako-uz savaites as skrendu ilsetis blink.gif
aukles darbas tikrai specifinia ir manau tikrai imanoma turint tik 1 seimos nari pensininka(apie aukle) prisiderint prie seimos, kurioje dirbi, gauni gera alga, esi daznai anksti paleidziamas.

vaival
QUOTE(AusraR @ 2009 03 07, 10:12)
*

Mes mokam būtent tiek ir neplanuojam daugiau. Vaikų šeimoje trys biggrin.gif
Ginta.
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 07, 13:06)
Ginta.....idomu,kaip jus ir jusu vyras reaguotumete,jei darbdavys isleistu  neapmokamu atostogu. 4u.gif Paziurekite ne tik is vienos,bet ir is kitos puses 4u.gif
Daugiau sia tema nediskutuosiu.Kiekvienas laisvas pasirinkti 4u.gif
*

O kas sako, kad aš sakau auklėm iš vis nemokėt už atostogas, bet jeigu ji jų nori ne tada kai aš atostogauju, o dirbu, tai turiu jei sumokėt ir mokėt kitai auklei.
Auklė atostogų nori gegužės pradžioje, aš sumoku atostoginius ir privalau susirasti kitą auklę ir mokėt atlyginimą. aš išeinu atostogų birželio pradžioje, vėl jai moku atostoginius doh.gif negi taip sunku suprast, kad ne visi tėvai(tame tarpe ir aš) gali sau leisti auklėm mokėt dvigubus atostoginius. Labai džiaugiuos, kad man su aukle nebuvo tokių problemų. kai reikėjo mes prisiderinom prie jos, kai reikėjo ji prisiderino prie mūsų be jokių materialinių nuostolių.
Aš išeidama atostogų derinu ne tik su darbdaviu, bet ir kolektyvas 15 žmonių tarpusavyje turim susiderint, kad ne visi vienu metu išeitumėm ir tai darom vos ne prieš pusę metų. o jeigu aš užsinorėsiu atostogų ne pagal grafiką man pasiūlys pasiimti neapmokamas, ką ir padaryčiau jeigu man jų labai reiktų.
Taip kad nėra auklės tikrai kažkaip skriaudžiamos ar diskriminuojamos jei joms atostogos suteikiamos tada kai atostogauja tėvai.
JM
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 07, 17:43)
kai reikėjo mes prisiderinom prie jos, kai reikėjo ji prisiderino prie mūsų be jokių materialinių nuostolių.
*

apie ta as ir kalbejau 4u.gif
Jurgita26
Noreciau jusu nuomone isgirs. Situacija tokia, kad uz pusmecio gal kazkiek anksciau noreciau vaziuot i uzsieni dirbti(vyras jau dirba), teko girdeti, kad kai kurie atsiveza aukles is LT(pazystama seima susiradi 55m moteri uz 1000lt per men.). Gal kam teko girdeti ar susidurti su tokia situacija, kiek reiktu moketi tokiai auklei?Galvoju..dirbtu 8val per diena, 5d per savaite, bet kur ji eitu per tas laisvas g.gif ar cia jau skaitos, kad ji dirba istisai g.gif
Geikutux
[quote=jolita.martyna,2009 03 07, 13:06]
Tai mokejimas mokesciu auklei nesuteikia apmoketinu kasmetiniu atostogu 4u.gif
Isvada tokia,kad tik nuo teveliu ir aukles susitarimo priklauso atostogos 4u.gif
Papildyta:

Nereikia,bet jus gaunate apmokamas atostogas 4u.gif kodel aukle dirbdama seimoje keleta metu negali tiketis apmokamu atostogu 4u.gif ......
Taip,daugelis auklyciu puikiai supranta...cia tik mamytes moka garsiai pakovoti uz savo teises,o aukles daznai tyli,prisitaiko,nors ar turetu taip buti?Manau visi nusipelno apmokamu atostogu,nors keleta savaiciu per metus 4u.gif

Jolita. martyna matau, kad rimtai zurite i aukles darba. Tai kodel auklytes, kuriom sis darbas mielas, nepakovoja del savo profesijos, jos iteisinimo ir t.t.??? Visiem tik i nauda butu. Atkristu atsitiktiniai zmones arba bet sumazetu iki minimumo. As, kaip ir daugiau mamu, irgi savo vaikams noriu rasti profesionala- tai yra aukle, tikra to zodzio prasme . O ne studente, pensininke ar bedarbe... kurios dirba si darba daznai tik susiklosciusiu salygu verciamos.. Neturi jos dazniausiai nei tinkamo pasiruosimo, daznai ir sveikatos ( cia dazniau vyresnes), o ir poziuris -"ka cia sunku su vaikais pasedeti", nei meiles vaikams. Nera jokios aukliu apskaitos/atrankos (juk i darzelius/mokyklas su psich. negalia nepriimamos) - todel ir kraupstam paskaite juoduju aukliu sarasa. O kur dar mamytes, neaprasiusios savo patirties su auklem?? Nenoriu izeisti aukliaujanciu studenciu, pensininkiu ar kitu, kurios atsitiktinai uzsieme siuo darbu ir puikiai ji atlieka smile.gif Jei kam bus idomu, parasysiu kitu saliu patirti su auklem ES.
JM
Geikutux idomu parasyk 4u.gif
Na samdant auklytes mamytes galetu/turetu/privaletu paprasyti atsaskaitos,o aukles atsakomai turetu/privaletu ataskaitas duoti(pagal susitarima uz diena,savaite ar menesi)...ka ismoko,ka nuveike,kokius darbelius dare,kokius zaidimus zaidzia,kaip dienas leidzia....kur ejo,ka matei..nekalbant ka valge,kaip jautesi vaikutis ir visi kiti smulkus,rupimi mamytems klausymai. 4u.gif
bajoriskes
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 03 04, 21:07)
*

turime studente auklyte, bet, kadangi derinames prie jos grafiko, tai ir mokame tik 5 LT per valanda. PEr menesi ne kazi kas iseina, bet moketume daugiau, jei ateitu tada, kada musm reikia.
medituk
QUOTE(saulužė tekanti @ 2009 03 03, 12:26)
Siuo metu aukliu pasirinkimas daugybe kartu didesnis nei ieskanciu aukles.
Todel ir kainos krenta. Tikrai imanoma rasti padoria moteriske uz 4/5 litus per valanda.Cia Vilniuje.
*

Man rodos uz 4lt/val., tai nelabai rasit g.gif , nors 12lt, kaip cia kazkas uzsiprase, tai jau tikrai praeitis doh.gif

QUOTE(krika @ 2009 03 03, 18:26)
tikrai ne dvigubai  schmoll.gif gaunasi 1,5 karto
*

Tikiuosi, kad ne dvigubai biggrin.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 03 04, 23:20)
*

Mes atostogu metu mokejom visa suma 4u.gif
Tutikutė
QUOTE(medituk @ 2009 03 11, 02:08)
Man rodos uz 4lt/val., tai nelabai rasit g.gif , nors 12lt, kaip cia kazkas uzsiprase, tai jau tikrai praeitis doh.gif
*

Tikrai rasi mirksiukas.gif tik idek skelbima i koki alio ar skelbiu.lt tai telefonas ikais nuo skambuciu mirksiukas.gif realiai ten daugiau nei puse tu besisiulanciu bus netinkamos, bet is tokios gausybes tikrai galima ir nebloga auklyte susirasti, tiesiog kantrybes daug tureti reikia mirksiukas.gif
Savannaa
QUOTE(Tutikutė @ 2009 03 11, 12:12)
Tikrai rasi mirksiukas.gif  tik idek skelbima i koki alio ar skelbiu.lt tai telefonas ikais nuo skambuciu mirksiukas.gif  realiai ten daugiau nei puse tu besisiulanciu bus netinkamos, bet is tokios gausybes tikrai galima ir nebloga auklyte susirasti, tiesiog kantrybes daug tureti reikia mirksiukas.gif
*

uz 4 lt tikrai nerasi. Kas uz tiek dirbs blink.gif arba taip ir dirbs. alio reklamoj pries gerus 1,5 metu buvau padavus skelbima, daugiau neduociau schmoll.gif
laiko neturiu tustiem pokalbiam telefonu, ka per a.reklama kazkaip atsirinkau...veliau labai nusivyliau...nesakau, kad nerealu. jei turi kantrybes gali ir uz 3 lt ieskot. kokiai bobulytei ir tai pinigas, bet kiek maciau ar girdejau pretendenciu is ten..i aukles tai vaiku saugotojos(geriausiu atveju), o ne aukles 4u.gif
Tutikutė
QUOTE(Savannaa @ 2009 03 11, 16:36)
uz 4 lt tikrai nerasi. Kas uz tiek dirbs  blink.gif  arba taip ir dirbs. alio reklamoj pries gerus 1,5 metu buvau padavus skelbima, daugiau neduociau  schmoll.gif
laiko neturiu tustiem pokalbiam telefonu, ka per a.reklama kazkaip atsirinkau...veliau labai nusivyliau...nesakau, kad nerealu. jei turi kantrybes gali ir uz 3 lt ieskot. kokiai bobulytei ir tai pinigas, bet kiek maciau ar girdejau pretendenciu is ten..i aukles tai vaiku saugotojos(geriausiu atveju), o ne aukles  4u.gif
*

Mano drauge tik pries savaite rado auklyte is alioskes uz sia kaina...aisku tai uzeme daug laiko ir ateme daug nervu, bet kai neturi galimybes daugiau moket tai ir tenka taip ieskot. Taigi ji rado auklyte visai dienai (nuo 7:30 iki 17:30) kuri yra 5 metus dirbusi darzelyje auklyte, jai yra 48metai. Drauge pamate, kad auklyte iskart rado kalba su jos 1,5metuku dukrele. Plius pati drauge buvo net pas auklyte namo nuvaziavus paziuret kaip ji gyvena, kokia seima ir t.t. Dar skambino to darzelio direktorei ir gavo rekomendacijas. Kol kas atrodo viskas gerai.
Taigi siais krizes laikais viskas yra imanoma mirksiukas.gif
Ievavain
Sveikos mamos,

Gal zinote, kiek Vilniuje kainuoja valandine aukle. Anksciau buvo 6 ir 8 Lt. O dabar dar pakrito?

IevaVain
jeila
QUOTE(Ginta. @ 2009 03 07, 10:43)
Galima auklę išleist atostogų suderinus kada jinai nori, radus kitą išeitį, bet kaip tada su apmokėjimu? Aš turiu mokėt auklei atostoginius ir kitai auklei už darbą, gaunasi dvigubai g.gif po to kai aš išeinu atostogų man auklės paslaugų nereikia, aš ją irgi išleidžiu atostogų ir vėl turiu mokėt doh.gif manau prieš dirbant aukle žmogus turi iš karto nusiteikti, kad turės derintis prie tėvų, o jeigu tai netenkina, tada pasieškot kito darbo.
Mano ankstesnė auklė kiekvienais metais žiemą turėdavo vos ne mėnesiui turėdavo gultis į ligoninę, mes ją išleisdavom, bet nemokėdavom nieko, nes mokėjau kitai auklei. Taip pat atostogų išleisdavom ilgiau negu dviem savaitėm, nes vasarą norėdavo pas tėvus į kaimą nuvažiuot ūkį sutvarkyt, tai irgi nemokėdavau už ilgas atostogas.
*

atsidariau paskaitinet tema-ir kaip tik man rupima tema smile.gif ieskomes aukles,bet vat masciau kokia tvarka su atostogom ir panasiais mokejimais... aukles darbas toks specifinis... kai dirbi kolektyve,tai susirgus ar atostogaujant tave gali pavaduoti kiti,o aukle-susirgo ar sigalvojo paatostogaut ir baba... sukis kaip nori... pavaduot kiti gali,bet uz papildoma mokesti... tai kaip ir nesazininga(nebent aukle suorganizuotu kazka kas galetu paziuret vietoj jos be papildomo mokescio)... juo labiau,kad vilniuje aukliu algos jau buvo pakilusios doh.gif po 1700-2000 per menesi... suprantu,kai priziurimas visas burys,bet viena vaika uz tiek? kazkox absurdas... ir dar papildomai samdyt kai aukle atostogauja? o jei serga? tokiom sumom pasisklaidzius patiem teveliam gali niekada netekt paatostogaut... tiesiog nebeleis finansai...

QUOTE(AusraR @ 2009 03 07, 11:12)
*

manau,kad reikia dar truputi palaukti... kol krize pagiles... daugiau zmoniu atsisakys aukliu(o ypac nuo rudens,kai isleis i darzus),tai tada tu piktu balsu nebelabai liks... skambins ir silkiniais balsais snekes smile.gif pazystu tokiu zmoniu,kurie pyksta ant viso pasaulio,kad nesiseka,tai jei tau sekasi geriau,tai pagarbos tiketis neverta... nes tu gyveni geriau,kai jam nesiseka... idomi filosofija smile.gif jei yra galimybe geriau nereikia ausint burnos bendraujan su tokiais asmenimis...

QUOTE(Tutikutė @ 2009 03 12, 17:22)
Mano drauge tik pries savaite rado auklyte is alioskes uz sia kaina...aisku tai uzeme daug laiko ir ateme daug nervu, bet kai neturi galimybes daugiau moket tai ir tenka taip ieskot. Taigi ji rado auklyte visai dienai (nuo 7:30 iki 17:30) kuri yra 5 metus dirbusi darzelyje auklyte, jai yra 48metai. Drauge pamate, kad auklyte iskart rado kalba su jos 1,5metuku dukrele. Plius pati drauge buvo net pas auklyte namo nuvaziavus paziuret kaip ji gyvena, kokia seima ir t.t. Dar skambino to darzelio direktorei ir gavo rekomendacijas. Kol kas atrodo viskas gerai.
Taigi siais krizes laikais viskas yra imanoma mirksiukas.gif
*

thumbup.gif kaip dziaugiuos... gal pagaliau kosmines algos nusileis ant zemes...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.